#دعاهای_روزانه
💫رَبَّنا عَلَیْکَ تَوکَّلْنا وَ اِلَیْکَ اَنَبْنا وَ اِلَیْکَ الْمَصیُر
💫پروردگارا در هر کار به تو توکل میکنیم و از تو استعانت میجوییم که بازگشت همه ما به سوی توست.
@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_مائده آیه 90 تا 95
📄#صفحـہ_123
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_123
❇️#آیه90مائده
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَيْسِرُ وَ الْأَنْصابُ وَ الْأَزْلامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّيْطانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (۹۰/مائده)
🌱ای كسانی كه ايمان آوردهايد! همانا شراب و قمار و بتها و تيرهای قرعه، پليد و ازكارهای شيطان است، پس از آنها بپرهيزيد، تا رستگار شويد.
💬نكتهها🔻
🔷✨عرب، به شعر و شراب، علاقهی شديد داشت، به همين جهت تحريم شراب به صورت تدريجی انجام گرفت. در ابتدا آيه آمد كه از خرما و انگور میتوان هم رزق خوب تهيه كرد، هم شرابی مست كننده، در آيهای ديگر به منافع قمار و شراب و بيشتر بودن گناهش از منافعش اشاره كرده است. بعد از مدتی آيه آمد كه در حال مستی نماز نخوانيد. سپس آيهی فوق نازل شد و آن را پليد و عمل شيطانی دانست و دستور اجتناب از آن را صادر كرد.
💬پيامها🔻
🔹ايمان، با شرابخواری و قماربازی سازگاری ندارد. يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَيْسِرُ ... فَاجْتَنِبُوهُ ...
🔹 شراب و قمار، در رديف بتپرستی است. «الْخَمْرُ وَ الْمَيْسِرُ وَ الْأَنْصابُ» (بنابر اينكه مراد از انصاب، بتها باشد)
🔹 اسلام از پليدیها نهی میكند. رِجْسٌ ... فَاجْتَنِبُوهُ
🔹 خوردن لقمهی حلال و پرهيز از حرامخواری، در سعادت و رستگاری انسان مؤثّر است. «فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_123
❇️#تحریم_صید_درحال_احرام
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَقْتُلُوا الصَّيْدَ وَ أَنْتُمْ حُرُمٌ وَ مَنْ قَتَلَهُ مِنْكُمْ مُتَعَمِّداً فَجَزاءٌ مِثْلُ ما قَتَلَ مِنَ النَّعَمِ يَحْكُمُ بِهِ ذَوا عَدْلٍ مِنْكُمْ هَدْياً بالِغَ الْكَعْبَةِ أَوْ كَفَّارَةٌ طَعامُ مَساكِينَ أَوْ عَدْلُ ذلِكَ صِياماً لِيَذُوقَ وَبالَ أَمْرِهِ عَفَا اللَّهُ عَمَّا سَلَفَ وَ مَنْ عادَ فَيَنْتَقِمُ اللَّهُ مِنْهُ وَ اللَّهُ عَزِيزٌ ذُو انْتِقامٍ
🌱ای مسلمانان، در حال احرام، صید را نکُشید. هر کس از شما بهعمد آن را بکُشد، کفّارهای از چهارپایان (بر عهدهی اوست که باید از نظر آفرینش،) شبیه آنچه کشته است، (باشد؛ و باید) دو نفر عادل از خودتان، به (شبیه بودن) آن حکم کنند، (و) برای قربانی شدن به حریم کعبه (یعنی مکه یا منی) برسد یا کفّارهای (دیگر) که غذا دادن بینوایان است(، در حدّ همان قربانی)؛ یا (اگر توان مالی نداشت،) به تعداد آن (بینوایان) روزه بگیرد تا سزای بدی کارش را بچشد. خداوند، گذشته را بخشید، و هر کس تکرار کند، خدا او را مجازات میکند. خداوند، شکستناپذیر و مجازات کنندهی (نافرمانان) است.
مائده - ۹۵
🔷✨در این آیه با صراحت و قاطعیّت بیشتر و بطور عموم فرمان تحریم صید را در حال احرام صادر کرده، مىگوید: «اى کسانى که ایمان آوردهاید! در حال احرام شکار نکنید» (یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَقْتُلُوا الصَّیْدَ وَ أَنْتُمْ حُرُمٌ).
سپس به کفاره صید در حال احرام اشاره کرده، مىگوید:
👈شخصی که مرتکب صید در حال احرام شده مخیر در میان سه چیز است :
🔹یا باید ترتیب را در آن رعایت کند نخست قربانی نماید.
🔹و اگر نتوانست اطعام مسکین.
🔹و اگر هم میسر نشد روزه بگیرد .
👈این کفارات برای ان است که کیفر کار خلاف خود را ببیند . هرگاه کسی به این اخطارهای مکرر و حکم کفاره اعتنا نکند و باز هم مرتکب صید در حال احرام شود، خداوند از چنین کسی انتقام خواهد گرفت .
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan