5.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صلوات خاصه امام رضا (علیهالسلام)
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تعقل در شريعت
با عمومی سازی فهم و تفسير قرآن
@quranpuyan
✅ #بهترين_زندگي از ديدگاه #امام_رضا(ع)
در كلام كوتاهى از حضرت رضا (ع) نكته اى است كه بايد شعور و غيرت را بلرزاند و حركت بدهد. حضرت به على بن شعيب مى فرمايد:
«يابن شُعَيْب ارَايْتَ مَنْ احْسَن النّاسِ عيشةً؟»
پسر شعيب مى دانى چه كسى زندگى بهتر را دارد؟
در برابر اين سؤال هر كس جوابى خواهد داشت. چه در بعد مادى و چه معنوى،
زندگى بهتر زندگى همراه ايمان، همراه رضا، همراه يقين، همراه قرب خداست. و يا اين كه بهتر در اطاعت و تقوى و اجابت دستور حق است و يا اين كه زندگى بهتر در ثروت زياد و قدرت زياد و لذت زياد و ... است.
حضرت به هيچ كدام از اين دو گونه جواب نمى پردازد و پس از واگذارى شعيب و اين كه شما آگاهتريد مى فرمايد:
🌹«مَنْ حَسُنَ عَيْشُ النَّاسِ فى عَيْشِهِ»🌹
زندگى بهتر زندگى كسانى است كه ديگران، در زندگى آنها به خوبى رسيده اند. و خوبى ديگران در باغ دست هاى آنها روييده است زندگى مادى و معنوى تو اگر با توليد و تكثير تو همراه نباشد بر تو وبال مى شود.
در زندگى مادى اگر تو بهترينها را براى خودت جمع كنى و لذت و قدرت و ثروت را براى خودت بخواهى و به ديگران نرسى و پول را نپاشى و پخش نكنى، حتما منتظر باش كه حسادتها و دشمنى ها و چشمها و دستها در آشكار و پنهان، مزاحمت بشوند. و از دست و دل و دماغت بيرون بياورند، كه تا پول را نپاشى و نكارى پولى برداشت نمى كنى.
و در زندگى معنوى هم اگر تو در خوبى خودت غرق بشوى و ديگران در زندگى ايمانى و تقوايى و در يقين و رضا و قرب تو سهمى نگيرند و زندگى آنها در زندگى تو شكل نگيرد، حتما تو در غربت و تنهايى خودت محاصره خواهى شد و از دست خواهى رفت.
علی صفایی حائری-درسهايى از انقلاب (تقيه)، ص۱۰۲ و ۱۰۳.
https://telegram.me/quranpuyan
💠 چرا امام رضا مسئولیت #ولایت_عهدی را پذیرفت؟
زیرا جامعه اسلامی به علت وجود سیاستمداران و سوءاستفادهکنندگان نمیتواند حکومت اسلامی حقیقی و جدی آن را در اقامه حق تحمل کند. امام حسین (ع) میفرماید: «الناس عبید الدنیا و الدین لحق علی السنتهم یحوطونه مادرت معایشهم فاذا محصوا بالبلاء قل الدیانون.» (مردم بندگان دنیا هستند و دین لقلقهٔ زبان آنان است، تا زمانی که معیشت آنان را تأمین کند، گرد آن جمعاند اما زمانی که آزمایش شوند، دینداران حقیقی اندکند. )
مردم درباره دین سخن زیاد میگویند، اما زمانی که مصالح و منافعشان با دین در تعارض باشد، دینداران اندکند. اینجا دین از غیر دین تشخیص داده میشود. امام میدانست این مردمی که از او تعریف و تمجید میکنند توان تحمل حکومت حق را ندارند، حتی مأمون نیز چنین تحملی ندارد.
#امام_موسی_صدر
کتاب «مسیره الامام السید موسی الصدر» جلد اول
https://telegram.me/quranpuyan
به نام خدا
#پیامبر_اسلام_در_قرآن
قسمت دوم
✅ منظور از #امي_بودن_پيامبر چيست؟آيا پيامبر بي سواد بوده است؟
آیا پیامبر امی بود؟
ادله قطعی بر امّی بودن پیامبر(ص):
1⃣((ألَّذينَ يَتَّبِعُونَ النَّبيّ الأُمِّيَّ.....))سوره اعراف آیه ۱۵۷ ،در این آیه در باره "امی" در این آیه چندین رأی ذکر شده که اکثریت آن ها حاکی از آن است که رسول خدا (ص) به خواندن و نوشتن آشنایی نداشت.
برخی کلمه "امی"را به کسی تفسیر کرده اند که خواندن و نوشتن نمیدانست.
عده ای می گویند:کلمه ی "امی" منسوب واژه ((امت)) است یعنی بت پرستانی که یهود نصاری آن ها را میشناختند.
گروهی "امی" را منسوب به کلمه ی (ام=مادر) میداند و معنی "امی" در این صورت این است که پیامبر (ص) همانگونه که به هنگام زادن از مادر نوشتن نمیدانست به خواندن و نوشتن در زمان نبوت نیز آشنا نبود.
برخی "امی" را منسوب به کلمه ((اُمِّ القُری)) یعنی مکه میدانند و بنابراین امی یعنی پیغمبری که از ((ام القری)) مکه برخواسته است.و بدون تردید اکثریت قریب به تمام اهل مکه نیز از خواندن و نوشتن بی نصیب بوده اند.
2⃣آیه وَ ما كُنْتُ تَتْلُوا مِنْ قَبْلِه....)) سوره عنکبوت آیه ۴۸،که صریحاً دلالت میکند:رسول خدا (ص) قبل از نزول قرآن چیزی نخواند،و به خواندن،به هیچ وجه آشنایی نداشت و هرگز چیزی ننوشت.
مرحوم سید مرتضی علم الهدی میگوید:آیه مذکور دلالت میکند که پیغمبر قبل از نبوت،نوشتن را نمیدانست اما پس از نبوت باید ما آشنایی پیغمبر به خواندن و نوشتن را تجویز کنیم یعنی ان را احتمال دهیم،چنان که این احتمال هم راه دارد که پس از نبوت نیز به خواندن و نوشتن آشنا نبوده است نسبت به هیچ یک از دو طرف قضیه _پس از نبوت_قانع نیستیم.
ظاهر آیات نیز در باره امی بودن پیامبر پیش از نبوت است نه پس از بعثت و آیه خواندن و نوشتن پیامبر پیش از بعثت را نفی میکند زیرا معاندان و منکران در صورتی میتوانستند در نبوت پیامبر تردید یا ایجاد شبهه نمایند که آن حضرت پیش از بعثت نیز به نوشتن و خواندن آشنایی میداشت.
اما اگر پس از بعثت این آشنایی را به دست آورده باشد نمیتواند دستاویزی برای معاندان باشد.ممکن است پیامبر اسلام خواندن و نوشتن را پس از نبوت از جبراییل فرا گرفته باشد.
دکتر محمد باقر حجتی
ادادمه دارد...
http://www.quranpuyan.com/yaf_postst2648_mnZwr-z-my-bwdn-pymbr-chyst-y-pymbr-by-swd-bwdh-st.aspx
animation.gif
133.4K
فرا رسیدن ماه ربیع الاول و ایام با سعادت میلاد آخرین پیام آور الاهی، پیامبر رحمت، حضرت محمد مصطفی (ص) مبارک
@quranpuyan
قیام برای تفکیک دین از خلافت.mp3
12.48M
🎙قیام برای تفکیک دین از خلافت
✅دانشکده دندانپزشکی تهران
✅ ۷ آبان ۹۷
@mohammadsorooshmahallati