💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_احزاب آیات 23 تا 30
📄#صفحه_421
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیرے
#صفحه_421
❇️ريشه اصلی #غزوه_بنی_قريظه
💠وَ أَنْزَلَ الَّذِينَ ظاهَرُوهُمْ مِنْ أَهْلِ الْكِتابِ مِنْ صَياصِيهِمْ وَ قَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ فَرِيقاً تَقْتُلُونَ وَ تَأْسِرُونَ فَرِيقاً
🌱و کسانی که مشرکان را یاری کردند، یعنی اهل کتاب را، از قلعههایشان پایین کشید و در دلهایشان ترس افکند؛ (بهطوری که) گروهی (از آنان) را کشتید و گروهی را اسیر کردید.
أحزاب - ۲۶
🔷قرآن مجيد گواه بر اين است كه عامل اصلی اين جنگ همان پشتيبانی يهود بنی قريظه از مشركان عرب در جنگ احزاب بود (زيرا میفرمايد: الَّذِينَ ظاهَرُوهُمْ ... كسانی كه از آنها پشتيبانی كردند ...).
علاوه بر اين اصولا يهود در مدينه ستون پنجمی برای دشمنان اسلام محسوب میشدند، در تبليغات ضد اسلامی كوشا بودند، و هر فرصت مناسبی را كه برای ضربه زدن به مسلمين پيش میآمد غنيمت میشمردند.
🔷همانگونه كه گفتيم از طوائف سه گانه يهود (بنی قينقاع و بنی نضير و بنی قريظه) تنها گروه سوم به هنگام جنگ احزاب باقی مانده بودند، و گروه اول و دوم به ترتيب در سالهای دو و چهار هجری بر اثر پيمانشكنی، محكوم و از مدينه رانده شدند، و میبايست اين گروه سوم كه از همه آشكارتر به پيمانشكنی و پيوستن به دشمنان اسلام دست زدند به كيفر اعمال ناجوانمردانه خود برسند و كيفر جنايات خود را بينند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نکات_تفسیرے
#صفحه_421
❇️#آیه28احزاب
💠يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَياةَ الدُّنْيا وَ زِينَتَها فَتَعالَيْنَ أُمَتِّعْكُنَّ وَ أُسَرِّحْكُنَّ سَراحاً جَمِيلاً (۲۸/احزاب)
🌱ای پيامبر! به همسرانت بگو: اگر شما زندگی دنيا و زينت (و زرق و برق) آن را میخواهيد، بياييد تا شما را (با پرداخت مَهرتان) بهرهمند سازم و به وجهی نيكو (بدون قهر و خشونت) رهايتان كنم.
🔹زندگی رهبر مسلمانان بايد ساده باشد. (موقعيّت دينی و اجتماعی، برای انسان وظيفهی خاصّی به وجود میآورد.) إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ الْحَياةَ الدُّنْيا ... أُسَرِّحْكُنَ
🔹رهبر مسلمانان نبايد تحت تأثير تقاضاهای نابجای همسرش قرار گيرد. «قُلْ لِأَزْواجِكَ»
🔹رشد درآمد بيتالمال، نبايد توقّع بستگان رهبر را بالا ببرد. «قُلْ لِأَزْواجِكَ»
🔹نه تنها رهبر جامعه اسلامی، بلكه وابستگان او نيز تحت نظر و توجّه مردم قرار دارند. «قُلْ لِأَزْواجِكَ»
🔹مسئوليّتهای الهی، فوق مسئوليّتهای خانوادگی است. (گاهی به خاطر قداست رهبری، بايد از مسايل عاطفی و خانوادگی گذشت.) «قُلْ لِأَزْواجِكَ»
🔹زن آزاد است؛ میتواند با زندگی ساده، ولی همراه با سعادت بماند و میتواند راه ديگری را انتخاب كند. إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ ... أُسَرِّحْكُنَ
🔹در برابر تقاضای نابجای همسر، نظر قطعی خود را صريح و روشن اعلام كنيد. «إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ» (با قاطعيّت ولی همراه با مهربانی و عدالت، توقّعات بیجا را از بين ببريد.)
🔹هنگام دسترسی به بيت المال و غنائم، با برخورد قاطع با خانواده و نزديكان جلو توقّع و انتظارات بی مورد ديگران را بگيريم. إِنْ كُنْتُنَ ... فَتَعالَيْنَ أُمَتِّعْكُنَ
🔹اگر زنی زندگی ساده و سالم را تحمّل نكرد، با رعايت عدالت و انصاف طلاقش دهيد و به ادامهی زندگی مجبورش نكنيد. إِنْ كُنْتُنَ ... أُمَتِّعْكُنَّ وَ أُسَرِّحْكُنَ
🔹خطر دنياگرايی، حتّی خاندان نبوّت را تهديد میكند. إِنْ كُنْتُنَّ تُرِدْنَ ...
🔹كاميابی از زر و زيور دنيا حرام نيست، ليكن در شأن خاندان نبوّت نيست.
«فَتَعالَيْنَ أُمَتِّعْكُنَّ»
🔹اگر مجبور به طلاق شديد، راه جدايی را با نيكويی و عدالت طی كنيد.
«أُسَرِّحْكُنَّ سَراحاً جَمِيلًا»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
3⃣ تدبر در سوره #یوسف
🔹پیام های آیات ۳-۱ سوره یوسف از تفسیر نور
۱- قرآن،مخاطب و خواننده را در آغاز،نسبت به استحکام آیات خود واقف ساخته،سپس به بیان مطالب دیگر می پردازد. «آیاتُ الْکِتابِ الْمُبِینِ»
۲- قرآن،تنها برای تلاوت و تبّرک نیست،بلکه وسیله ی تعقّل و رشد بشر است.
«لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ»
۳- نوشته ها باید روشن وروشنگر،هدفدار و هدایتگر باشد. اَلْکِتابِ الْمُبِینِ ... لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ
۴- برای رسیدن به سعادت،تنها نزول قرآن کافی نیست؛بلکه باید درباره ی آن تعقّل هم کرد. أَنْزَلْناهُ ... لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ
۵- در داستان های قرآن،قصّه گو خداوند است. «نَحْنُ نَقُصُّ»
۶- از نظر روانی و تربیتی،برای تأثیر بهتر،باید مقدّمه چینی کرد.(قبل از شروع قصّه، مقدّمه چینی می کند که می خواهم قصه بگویم،آن هم بهترین قصّه.) «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ»
۷- بهترین سخن ها،در اختیار بهترین افراد است. نَحْنُ نَقُصُّ ... أَحْسَنَ الْقَصَصِ
۸- قرآن بازگوکننده ی داستان ها،با بهترین وزیباترین بیان است. «أَحْسَنَ الْقَصَصِ»
۹- بهترین داستان،آن است که بر اساس وحی باشد. «أَحْسَنَ الْقَصَصِ بِما أَوْحَیْنا»
۱۰- قرآن،از میان برنده غفلت ها و بی خبری هاست. «مِنْ قَبْلِهِ لَمِنَ الْغافِلِینَ»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛