14.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ترجمه_وتوضیح_صفحه_411
#سوره_مبارکه_لقمان
هر روز یک صفحه از قرآن با ترجمه👇👇
🆔https://eitaa.com/quranpuyan
#پرسشوپاسخقرآنی .
🛑 قسمت چهارم :
❓ایا #شجره در داستان #ادم، به معنای درخت است؟❓ ایا ادم و حوا برهنه بودند؟ منظور از نمودار شدن زشتی ها چیست؟
💮🔶در آیات ابتدای سوره اعراف،داستان آدم و حوا در جنت و فریب آنها توسط شیطان بیان شده است.
💮🔶 اعراف:20
💮🛑خير و شر، خدمت و خيانت، نيك و بد و به طور كلي زيبايي و زشتي، يا جاذبه رحماني و شيطاني، در جان همه ما زمينه ظهور و بروز دارد. ما در واقع مجموعهاي از استعدادهاي متضاد هستيم كه بر حسب نوع زندگي خود، آنها را از قوه به فعليت ميرسانيم و صفاتي را كه در ضمير و نهادمان نهان است آشكار ميسازيم. خوب و بد براي موجودي مطرح است كه اختيار انتخاب و خود آگاهي داشته باشد و ارزش و ضد ارزش را بشناسد.
🔹بر هيچ حيواني نميتوان خرده گرفت كه چرا بر حيواني ديگر حمله كرده است! آنها جز به فرمان غريزه و تبعيت از ژنهاي خود عمل نميكنند. اما انسان با اختياري كه خدا به او عنايت کرد، براي اولين بار امكان اشتباه و آشكار شدن خودخواهيها (به جاي خداخواهيها) در زمينه جاودانگي و مالكيت مطلق را پيدا کرد. به اين ترتيب آدم با «نسيان» (فراموشي)، اولين تجربه ناموفق عزم و اراده را تحقق داد.
🔹از آنجائي كه ارزشهاي اخلاقي اموري ذهني و قراردادي هستند، درك و فهم آنان براي تودههاي مردم، به خصوص انسانهاي اوليه چندان آسان نبوده است. اما شكم و شهوت را كه قويترين غرايز اوليه به شمار ميروند، آدميان در هر سطح و سن و سوادي عميقاً احساس ميكنند . بنابراين در سناريوي سكونت آدم در بهشت، به گونه سمبليك، از «خوردن» و آشكار شدن «بدي ها» (سوآه) ياد شده است تا هر كسي در هر زمان و مكاني آن را به فراخور فهم و فراست خود دريابد.
🔹با چنين نگاهي، چه بسا معاني نمادهاي به كار رفته در اين قصه براي ما روشن تر شود . آيا نميتوان برگ بهشت را، كه بديها را ميپوشاند، همان تقواي اخلاقي دانست؟ مگر در قرآن نيامده است كه «لباس تقوا بهترين لباس هاست»: اعراف 26- اي فرزندان آدم، ما براي شما لباسي قرار داديم تا بديهايتان را بپوشاند و لباسي براي زيبايي و آرايش و لباس تقوا، كه اين بهترين است. اين از نشانههاي خداست، باشد تا يادآور شويد.
💮👈البته نميتوان ناديده گرفت كه در قرآن (بقره 121 (2:121) ) آمده است كه آدم و همسرش به محض چشيدن از
#شجره و آشكار شدن «سوآه»شان، اقدام به پوشاندن خود با برگهاي بهشت كردند. اگر معناي «سوآه» را شرمگاه يعني اندام جنسي بگيريم، اين برداشت با آياتي كه تصريح ميكند آنها در بهشت پوشيده بودند، و #ابليس درصدد برهنه ساختن آنها بود، تناقض پيدا ميكند. مگر آنكه بگوييم آشكار شدن اندامهاي جنسي يكي از موارد و مصاديق «سوآه» است و از آنجا كه غريزه جنسي قويترين و محسوسترين غرايز است، احساس شرم و گناه از خطاي در آن آشكارتر و قابل فهمتر بوده است. هيچ حيواني اندام جنسي خود را نميپوشاند، در عالم حيوانات كه تحت فرمان غريزه هدايت شده الهي هستند، خطا و خيانت و گناهي واقع نميشود. احساس «شرم» و «گناه» آنگاه آغاز شد كه اختيار و انتخاب بر #آدم_و_همسرش (نوع آدمي) عرضه گرديد. اتفاقا در تورات نيز خوردن از ميوه ممنوعه رمز آگاهي از #ارزشهاي_نيك_و_بد شمرده شده است.
💫ادامه دارد .
📚تفسیر عبدالعلی بازرگان
💫 موضوع را می توانید در لینک زیر مطالعه بفرمائید.
http://quranpuyan.com/yaf_postst5266_shtbh-dm-w-Hw-chh-bwd--mnZwr-z-nmyn-shdn-zshty-hyshn-chyst.aspx
@quranpuyan
لنگر حلم تو ای کشتی توفیق کجاست
که در این بحر کرم غرق گناه آمدهایم
آبرو میرود ای ابر خطاپوش ببار
که به دیوان عمل نامه سیاه آمدهایم
🌸 سلام و درود
روزتان سرشار از الطاف وبرکات الاهی
@quranpuan
📖 #قرآنچهمیگوید؟
✅ جملات حکیمانه از قرآن کریم
🔹#تدبر_در_قرآن
كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِّيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ
كتابي فرخنده بر تو فرو فرستاديم، تا در آيات آن تدبير كنند و خردمندان از آن پند گيرند.
https://goo.gl/WAFpFk
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
5⃣ تدبر در سوره #رحمان
✅ نكات و پرسش های تفسيری سوره الرحمن
🔹پیش بینی هدایت ، قبل از آفرینش انسان
آیه های 3 و 4 از لحاظ توالی، منطقی است. یعنی اینکه منطقی است که انسان را آفریده و سپس بیان را به او آموخته باشد. اما چرا تعلیم قرآن را قبل از آفرینش انسان ذکر فرموده؟ شاید این ترتیب توالی به این معنی باشد که قرآن را آموخته، اما نه به انسان! بلکه به سیستم وحی رسانی، مثلاً به جبرئیل و عوامل زیر مجموعه او، قبل از اینکه انسان را آفریده باشد، در عین حال این هم صحیح هست که کتب انبیاءِ دیگر از لحاظ محورهای اصلی با قرآن یکی است، لذا، در اینجا کلمه «قرآن» می تواند «مفاهیم اصلی قرآنی» باشد که به سیستم وحی رسانی آموخته است.
خورشید و ماه به حساب اند
در اینجا به کنترلی که روی خورشید و ماه اعمال می شود اشاره شده و «حسبان» با «حساب» هم ریشه است و یعنی این که امور آنها مطابق یک حساب و کتاب معینی است.
البته امروز که بشر به این پایه از علوم رسیده، درستی این سخن واضح است زیرا لااقل در مورد خورشید و ماه می دانیم که خسوف و کسوفِ حتی ده هزار سال بعد نیز قابل پیش بینی است و درست سر دقیقه و ثانیه اش به وقوع می پیوندد.
اما در آن زمانی که این سوره داشت نازل می شد، این سخن خیلی از زمان خویش جلوتر بود و اینک از لحاظ «پیشگوئی های علمی تحقق یافته» جزء معجزات علمی قرآن است.
👈نعمت کجاست؟ وجهِ نعمتیِ آیه 5 چیست؟
آیا در شمس و قمر است یا این که در این است که آنها به شدت تحت حساب هستند؟
واضح است اگر آنها تحت حساب و کتاب و مقررات نبودند، زندگی ما نمی توانست به وجود بیاید زیرا اساس پیدایش حیات روی زمین، و پیرو آن حیات انسانی، در اثر ثبات و آرامش نسبیِ موجود در روی زمین به وجود آمده، و اگر خورشید و ماه رفتار ثابت نمی داشتند، ثبات و آرامش نسبیِ موجود در روی زمین پیدایش نمی یافت.
به عنوان اشاره به دو مورد خروج جزئیِ از ترتیب اشاره می کنیم:
سوراخ شدن قسمتی از لایه اوزون،
دو درجه گرم شدن یخبندان های قطبی.
ببینید فقط همین دو فقره که نسبت به کل جریانات حاکم بر زمین و آسمان ناچیز است چه مشکلاتی برای حیات بشری پیش آورده است.
در این جهت می توان خیلی سخن گفت اما همینقدر کافی است.
از تفسير آقای جمال گنجه اى
https://v.ht/alrahman
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ترجمه_وتوضیح_صفحه_412
#سوره_مبارکه_لقمان
هر روز یک صفحه از قرآن با ترجمه👇👇
🆔https://eitaa.com/quranpuyan
#پرسشوپاسخقرآنی .
🛑 قسمت پنجم :
❓ایا #شجره در داستان #ادم، به معنای درخت است؟❓ ایا ادم و حوا برهنه بودند؟ منظور از نمودار شدن زشتی ها چیست؟
💮🔶در آیات ابتدای سوره اعراف،داستان آدم و حوا در جنت و فریب آنها توسط شیطان بیان شده است.
💮🔶 اعراف:20
💮🛑سِفر پيدايش، فصل3 بند 4- ...خدا خوب مي داند زماني كه از ميوه آن درخت بخوريد چشمان شما باز مي شود و مانند خدا مي شويد و ميتوانيد خوب را از بد تشخيص دهيد ( همچنين در بند 20).
💮🔸نكتة فوق براي فهم مسئله است وگرنه در هيچ آيه قرآن، در ارتباط با داستان #آدم، مطلقاً ذكري از كلمه «عورات»، كه مفسرين بجاي كلمه «سوآه» به كار بردهاند، نشده است و معلوم نيست اين قصّه خيالي از كجا وارد ذهنيت مسلمانان شده است! چه بسا اين برداشت را هم مفسرين از تورات گرفته باشند.
🔸👈در قرآن همه جا از آشكار شدن «سوآه» ياد كرده است. سوآه كه از كلمه سوء (بدي) مشتق ميشود، به چيزي گفته ميشود كه ظاهر شدنش شرم آور باشد. گويا به اين خاطر، شارحين اين قصه سراغ اندامهاي جنسي رفتهاند كه شرم آشكار شدنشان بديهيتر است!؟
💮🔶معناي دقيق كلمه «سوآه» را، كه پنج بار در قرآن و تماماً در داستان آدم بكار رفته است، در داستان اختلاف دو فرزند آدم، كه تجربه پدر را تكرار كردند، به روشنترين وجه ميتوان دريافت. وقتي يكي از آن دو(قابيل) برادر خود (هابيل) را به قتل رساند، جنازه مقتول آشكاركننده جنايت و عداوت ناشي از حسادت در نفس قاتل گرديد. او كه نميدانست با مدرك جنايت چه كند، با مشاهده كلاغي كه چيزي را در خاك مخفي ميكرد، جنازه برادر را در خاك پنهان نمود! وصف جنازه مقتول در قرآن، با همان كلمه « #سوآه»، ميتواند راهنمايي باشد براي تبيين اين كلمه؛ وقتي جسم عزيزترين وابستگان هم بايد به سرعت در خاك پوشيده شود، وگرنه بوي منزجركنندهاش همگان را فراري ميدهد، فساد اخلاقي انسان و عصيان پروردگار بيشتر آشكار كننده #زشتيهاي_نفس ميگردد. اگر مفارقت روح حياتي از جسم انزجار ميآورد، مفارقت روح خدايي از آن چه مي كند؟
⭕️20- بزرگترين ترس و نگراني آدمي دو چيز است:
💢1- پير شدن و ترس از مرگ،
💢2- از دست دادن مالکيتهاي اعتباري و قدرت. اين که 14 بار در قرآن به مؤمنان وعده داده شده است که در بهشت نه ترسي خواهند داشت و نه حُزني (لا خوف عليهم و لاهم يحزنون)، عطف به همين نياز ذاتي آدمي است که تنها در بهشت تأمين ميگردد و اتفاقاً #شيطان #آدم_و_همسرش را در دنيا به چنين فريبي وسوسه کرد .
🛑🔸(فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ...وَقَالَ مَا نَهَاكُمَا رَبُّكُمَا عَنْ هَذِهِ الشَّجَرَهِ إِلاَّ أَنْ تَكُونَا مَلَكَيْنِ أَوْ تَكُونَا مِنَ الْخَالِدِينَ- اعراف 20 (7:20) ).
🔹مَلک شدن آدمي، همان فرشته صفت شدن اکتسابي اوست که شايسته جايگاه بهشتياش ميکند، او بايد در بهشتي ساختن زمين مشارکت نمايد تا در رستاخيز، از ميراثبران بهشتي باشد که در بنايش سهيم بوده است.
📚از تفسیر اقای عبدالعلی بازرگان
💫 ادامه موضوع را می توانید در لینک زیر مطالعه بفرمائید.
http://quranpuyan.com/yaf_postst5266_shtbh-dm-w-Hw-chh-bwd--mnZwr-z-nmyn-shdn-zshty-hyshn-chyst.aspx
@quranpuyan