37.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دلم گرفته ...
دوباره این شبا برا حرم گرفته ...
میبینی بازم ...
چه جوری روز و شبمو ازم گرفته ...
دلم گرفته ... 😭
#صلی_الله_علیک_یااباعبدالله
@qurantehran
مداحی آنلاین - وقتی که شبا - محمدحسین حدادیان.mp3
5.41M
▪️#ارباب جان! شب جمعه است، هوایت نکنم، می میرم!
🍃وقتی که شبا هوای کربلا کنم
🍃گریه می کنم ...
🎤 #محمدحسین_حدادیان
#شبتون_حسینی
#التماس_دعا
@qurantehran
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم
🌺صفحه ۵۸۷ مصحف شریف
🌸 سوره مبارکه #انفطار و #مطففین
@qurantehran
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
📇 تفسیر سوره مبارکه #انفطار ـ آیات ابتدایی
📚 مفسر: علامه محمدحسین #طباطبایی ـ (تفسیر المیزان)
🔹اين سوره روز قيامت را با بعضى از علامتهاى متصل به آن تحديد مى كند، و خود آن روز را هم به بعضى از وقايعى كه در آن روز واقع مى شود معرفى مى كند، و آن اين است كه در آن روز تمامى اعمالى كه انسان خودش كرده و همه آثارى كه بر اعمالش مترتب شده، و بوسيله ملائكه حفظه كه موكل بر او بوده اند محفوظ مانده، در آن روز جزاء داده مى شود. اگر اعمال نيك بوده با نعيم آخرت، و اگر زشت بوده و ناشى از تكذيب قيامت بوده، با دوزخ پاداش داده مى شود، دوزخى كه خود او افروخته و جاودانه در آن خواهد زيست.
🔸آن گاه دوباره توصيف روز قيامت را از سر مى گيرد، كه آن روزى است كه هيچ كسى براى خودش مالك چيزى نيست، و امر در آن روز تنها براى خداست.
🔹 اين سوره از آيات برجسته قرآن است، و بدون هيچ اختلافى در مكه نازل شده است.
🔸" إِذَا السَّماءُ انْفَطَرَتْ" كلمه" فطر" به معناى شكافتن و كلمه" انفطار" به معناى شكافته شدن است، و آيه شريفه نظير آيه زير است، كه آن نيز سخن از شكافته شدن آسمان دارد، و مى فرمايد:" و انْشَقَّتِ السَّماءُ فَهِيَ يَوْمَئِذٍ واهِيَةٌ"
🔹" وَ إِذَا الْكَواكِبُ انْتَثَرَتْ" يعنى روزى كه ستارگان هر يك مدار خود را رها كرده، درهم و برهم مى شوند. در حقيقت در اين آيه ستارگان را به گردنبندى از مرواريد تشبيه كرده كه دانه هاى ريز و درشتش را با نظمى معين چيده و به نخ كشيده باشند ناگهان رشته اش پاره شود و دانه ها درهم و برهم و متفرق شوند.
🔸" وَ إِذَا الْبِحارُ فُجِّرَتْ" در مجمع البيان گفته كلمه" تفجير" به معناى آن است كه به اصطلاح فارسى آب نهر را به خاطر زياد شدن بشكند، و بند را آب ببرد، و گناه را هم اگر فجور مى گويند، براى اين است كه گناهكار، پرده حيا را پاره مى كند، و از صراط مستقيم خارج گشته، به بسيارى از گناهان مبتلا مى شود، و اگر صبح را فجر مى گويند، باز براى اين است كه روشنى پرده ظلمت را پاره كرده به همه جا منتشر مى شود.
و اينكه مفسرين تفجير بحار را تفسير كرده اند به اين كه درياها به هم متصل مى شوند، و حائل از ميان برداشته شده، شورش با شيرينش مخلوط مى شود، برگشتش باز به همين معنايى است كه صاحب مجمع كرده، و اين معنا با تفسيرى كه براى آيه" وَ إِذَا الْبِحارُ سُجِّرَتْ" كردند، كه درياها پر از آتش مى شوند نيز مناسبت دارد.
@qurantehran
❀✧«بسم الله الرحمن الرحیم»✧❀
🌺 وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنينَ بِأَنَّ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ فَضْلاً کَبيراً...
و مؤمنان را بشارت ده
که برای آنها از جانب خداوند
فضل و بخششی بزرگ است.
📚احزاب-آیه۴٧
اولین شنبه تابستان ۱۴۰۰ را با قرائت صفحات پایانی قرآن کریم آغاز می کنیم؛
(حدود دو سال است که هر روز با تلاوت یک صفحه از قرآن همراه هم هستیم و حدود هفده روز آینده ختم ما کامل خواهدشد.
إن شاءالله قرآن شافع ما در روز جزا باشد.)
@qurantehran
📇 تفسیر سوره مبارکه #مطففین ـ آیه ۷و۸
📚 مفسر: علامه محمدحسین #طباطبایی ـ (تفسیر المیزان)
🌺" كَلَّا إِنَّ كِتابَ الفُجَّارِ لَفِي سِجِّينٍ وَ ما أَدْراكَ ما سِجِّينٌ"
🔸اين آيات - به طورى كه بعضى ها گفته اند- ردع و انكار عمل زشت كم فروشى و غفلت از روز بعث و حساب است.
🔹 بطورى كه دقت در سياق اين چهار آيه و مقايسه آنها با يكديگر، و نيز آنچه از مقايسه مجموع اين چهار آيه با مجموع چهار آيه اى كه با جمله" كَلَّا إِنَّ كِتابَ الْأَبْرارِ ..." شروع مى شود آنچه به دست مى آيد اين است كه: مراد از كلمه" سجين" چيزى است كه مقابل و مخالف" عليين" باشد، و چون معناى عليين علو روى علو ديگر و يا به عبارتى علو دو چندان است، معلوم مى شود منظور از سجين هم سفلى روى سفلاى ديگر، و يا به عبارتى پستى دو چندان و گرفتارى در چنان پستى است، پس اين كلمه مبالغه در" سجن- حبس" باشد، هم چنان كه كلمه" سكير" و" شريب" مبالغه در" سكر- مستى" و" شرب- نوشيدن" است، در نتيجه معناى آيه- همانطور كه ديگران هم گفته اند- اين است كه كتاب فجار در حبس و زندانى است كه هر كس در آن بيفتد بيرون شدن برايش نيست.
🔸كلمه" كتاب" به معناى مكتوب است، آن هم نه از كتابت به معناى قلم دست گرفتن و در كاغذ نوشتن، بلكه از كتابت به معناى قضاى حتمى است، و منظور از" كتاب فجار" سرنوشتى است كه خدا براى آنان مقدر كرده، و آن جزايى است كه با قضاى حتميش اثبات فرموده.
🔹پس حاصل آيه اين شد: آنچه خداى تعالى به قضاى حتميش براى فجار مقدر و آماده كرده در سجين است كه سجنى بر بالاى سجنى ديگر است، به طورى كه اگر كسى در آن بيفتد تا ابد و يا تا مدتى بس طولانى در آن خواهد بود. و جمله" وَ ما أَدْراكَ ما سِجِّينٌ" چيز تازه اى ندارد، جز اينكه مى خواهد مردم را از سجين بترساند، و بفهماند آن قدر سخت است كه با زبان بشرى نمى توان معرفيش كرد.
@qurantehran
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ_تصویری | حضرت آیتالله ضیاء آبادی (ره)
نگوییدچون محیط بدبودمن هم بدشدم‼️
☘☘☘🔶🔶🔸🔶🔶☘☘☘
حضرت آيت الله ناصري (حفظه الله):
امام صادق عليه السلام: تَرْکُ لُقْمَةٍ مِنَ الْحَرام أحَبُّ اِلَي الله مِن صَلَوة ألْفَيْ رَکْعَة. اگر کسي يک لقمه حرام را ترک کند، آثار و ثوابش بهتر از دو هزار رکعت نماز مستحبي است با شكمي كه پر از غذاي حرام است
⚠️ هيچ ارزش ندارد. كسي كه شكمش پر از حرام است، نمازش قبول نميشود، نه نماز واجبش و نه مستحبش. در روايات متعددي داريم که اگر کسي يک لقمه حرام بخورد، تا چهل روز عباداتش مقبول نيست. زن و فرزندي كه به آنان غذاي حرام ميدهم، در روز قيامت از من شکايت ميکنند و عبادات من هم هيچ اثري ندارد
⚠️ انساني كه ميخواهد متقي باشد، ابتدا بايد حقالناس را بپردازد و چيزي از حقوق مردم بر گردنش نباشد. و اگر نميتوانم فعلاً حق آنها را بپردازم، بايد تصميم بگيرم که بعد بپردازم و آن موقع ميتوانم لباس تقوا را بپوشم و روح تقوي در وجود من جلوهگر بشود. حضرت فرمودند که ردكردن يک درهم از حق الناس، در نزد خدا بهتر از هفتاد حج مقبول است
⚠️ اگر نميخواهيد كه مردم كلاه سرتان بگذارند، شما هم بر سر آنها كلاه نگذاريد. اگر دوست نداريد كه مالتان را بخورند، شما هم مال مردم را نخورید. اگر نميخواهيد پشت سرتان حرف بزنند، شما هم پشت سر آنان حرفي نزنيد...
@qurantehran