ادامه👆👆
⚜ یکی از معانی "ثائر" قصاص کننده است.
قصاص در لغت به معنای پی گیری نمودن اثر چیزی است.
در فقه و حقوق قصاص ، مجازات مجرم به شکلی معمولاً مشابه جرم را گویند.
⚜ در آیات حضرت قرآن آمده است:
«و لاَ تَقْتُلُواْ النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللّهُ اِلاَّ بِالحَقِّ وَ مَن قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا فَلاَ يُسْرِف فِّي الْقَتْلِ اِنَّهُ كَانَ مَنْصُورًا»؛
و نفسي را كه خداوند حرام كرده است، جز به حق مكشيد و هر كس مظلوم كشته شود، به سرپرست وي قدرتي داده ايم. پس (او) نبايد در قتل زياده روي كند؛ زيرا او (از طرف شرع) ياري شده است.
📔 سوره مبارکه اسراء/ آیه ٣٣
⚜ از امام صادق (علیه السلام) درباره آيه «وَ من قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا فَلاَ يُسْرِف فِّي الْقَتْلِ اِنَّهُ كَانَ مَنْصُورًا»، پرسيدند؛ فرمود: منظور قائم آل محمد (عليه السلام) است كه قيام مي كند و قصاص خون حسين (عليه السلام) را مي گيرد و اگر تمام اهل زمين را به اين قصاص بكشد، اسراف و زياده روي نكرده است و آيه «فَلاَ يُسْرِف فِّي الْقَتْلِ» كاري انجام نداده است كه اسراف باشد.
سپس امام (عليه السلام) فرمود:
«يَقْتُلُ وَ اللَّهِ ذَرَارِيَّ قَتَلَةِ الْحُسَيْنِ علیه السلام بِفَعَالِ آبَائِهَا»؛
به خدا سوگند قائم (عَجَّلَ اللهُ تَعالَي فَرَجَهُ الشَّرِيف) فرزندان و ذرّيّه قاتلان حسين (عليه السلام) را به قصاص جُرم پدرانشان مي كشد.[ چون انها به کاری که پدرانشان انجام دادند راضی و خشنودند ]
📗كامل الزيارات، ص ۶٣، ح ۵
⚜امام باقر (علیه السلام ) فرمودند: به خدا سوگند كه ما صاحب الامر هستيم و قائم (علیه السلام) از ميان ما است و سَفّاح و منصور از ميان ماست و حضرت ذیل فرمایش خداوند که فرموده است: «وَ مَن قُتِلَ مَظْلُومًا فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِيِّهِ سُلْطَانًا»؛فرمودند:
«نحن أولياء الحسين بن علي ع و على دينه»؛
ما اوليا و وليّ دم حسين بن علي (عليهما السلام) هستيم و بر دين او هستيم.
📙 تفسير عياشي، ج ٢، ص۲۹۱
👈🏻 پس به امر خداوند حضرت بقیه الله الأعظم (عج الله تعالی فرجه الشریف) منتقم و خونخواه و قصاص گری هستند که تا زمان تحقق این امر، حضرت آرام نخواهند نشست.
⚜ حضرت خود در فرازی از زیارت ناحیه ی مقدسه می فرمایند:
«فلئن أخَّرتني الدهور، و عاقني عن نصرك المقدور، و لم أكن لمن حاربك محارباً ، و لمن نصب لك العداوة مناصباً، فلأندبنّك صباحاً و مساء، و لأبكينَّ عليك بدل الدموع دماً، حسرةً عليك، و تأسُّفاً على ما دهاك و تلهفاً، حتى أموت بلوعة المصاب وغصّة الاكتئاب»؛
🔸اگرچه زمانه مرابه تأخیر انداخت، و مُقدَّرات الهى مراازیارىِ تو بازداشت، و نبودم تا با آنانکه با تو جنگیدند بجنگم، و با کسانیکه با تو اظهار دشمنى کردند خصومت نمایم، (درعوض) صبح و شام برتو مویِه می کنم، و به جاى اشک براى تو خون گریه می کنم، از روى حسرت و تأسّف و افسوس بر مصیبت هائى که بر تو وارد شد، تاجائى که از فرط اندوهِ مصیبت، وغم و غصّه شدّتِ حزن جان سپارم.
📘 بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج۹۸، ص۲۳۸
👈🏻 ان شالله حضرت بقیه الله الأعظم (عج الله تعالی فرجه الشریف) در ظهور جهانی خود انتقام و قصاص از دشمنان خاندان رسول خدا (صلی الله علیه و آله) را به عرصه ظهور و عمل می گذراند.
💎 زائر در این فراز شریف عرضه می دارد:
✨خدايا درود فرست بر محمّد...که انقلاب كننده به فرمان تو است.✨
@qurantehran
#فرهنگ_فاطمی
▪️مطابق با حدیثی که علامه مجلسی در بحارالانوار به نقل از «علل الشرایع» شیخ صدوق آورده است، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به حضرت فاطمه و حضرت علی علیه السلام در پاسخ به درخواست آنان برای در نظر گرفتن خادمی برای فاطمه سلام الله علیها داد، در حالی که کارهای سنگین روزانه بر جسم آن حضرت اثر نموده بود، فرمودند:
« آیا بهتر نیست چیزى به شما تعلیم نمایم که از خادم براى شما بهتر باشد، پس هر گاه خواستید بخوابید سى و سه مرتبه سبحان اللَّه، و سى و سه مرتبه الحمد للَّه، و سى و چهار مرتبه اللَّه اکبر بگویید.»
🔹حضرت زهرا (س) اولین کسی بود که تسبیح ساخت. بعد از آن که رسول خدا(ص) تسبیحات را به کوثرش عطا کرد، حضرت فاطمه(س) ابتدا رشته ای از پشم تابیده و با آن به تسبیح پرداخت تا این که حضرت حمزه بن عبد المطلب شهید شد، پس حضرت فاطمه(س) از تربت قبر آن بزرگوار خاک برداشت و تسبیح ساخت و با آن تسبیح می کرد..
🔹 لذا یکی از یادگارهای حضرت زهرای مرضیه (س) تسبیح آن بزرگوار در تعقیب نمازها است که در روایات امامان(ع) به نام تسبیح حضرت زهرا(س) آمده است .
تسبیح حضرت زهرا(س) از تکبیر، تحمید و تسبیح خداوند تشکیل شده است.
☑️ روایات زیادی در فضیلت و آثار تسبیحات حضرت زهرا در کتب معتبر وجود دارد؛ امام باقر علیه السلام درباره تسبیح حضرت فاطمه سلام الله علیها میفرماید: «خداوند متعال با هیچ ستایشی، بالاتر از تسبیحات فاطمه زهرا سلام الله علیها عبادت نشده است و اگر چیزی افضل از آن وجود داشت، رسول خدا صلی الله علیه و آله آن را به فاطمه سلام الله علیها اعطاء میکرد».
امام صادق علیه السلام نیز به فضیلت تسبیح بعد از نمازهای واجب چنین اشاره کرد: « هر کس بعد از نماز واجب تسبیح فاطمه زهرا سلام الله علیها را به جا آورد، قبل از این که پای راست را از بالای پای چپ بردارد، جمیع گناهانش آمرزیده میشود».
روزی امام صادق علیه السلام ابوهارون را مخاطب ساخت و از تعلیم تسبیح حضرت فاطمه سلام الله علیها به کودکان سخن گفت: « ای ابوهارون، ما تسبیح فاطمه سلام الله علیها را به فرزندان خود سفارش میکنیم همچنان که آنها را به نماز توصیه میکنیم. تو نیز بر آن مداومت کن زیرا هر بندهای که بر آن مواظبت و مداومت کند، سرانجام نیکو خواهد داشت».
امام باقر (ع) می فرماید :" هر کس تسبیح حضرت زهرا(س) را به جا آورد و پس از آن استغفار کند ، مورد مغفرت قرار می گیرد ؛ و آن تسبیح در گفتن صد عدد است و در میزان اعمال هزار ثواب د ارد ، شیطان را دور و خدای رحمان را خشنود می نماید .
📚 وسائل الشیعه / ج۴ / ص۱۰۲۳
#مابچههایمادرپهلوشکستهایم
@qurantehran
11.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 میدانستید تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها، چنین معنای قشنگی دارد؟
🔰 #استاد_پناهیان
⬅️الله اکبر:
در تسبیح فاطمی سلام الله علیها، انسان با گفتن «الله اکبر» به نهایت عجز خود اعتراف میکند و به ناتوانیش به درگاه الهی بارها اقرار میکند.
جمیع بن عمیر گوید: در محضر امام صادق علیه السلام بودم، حضرت از من پرسید: جمله «الله اکبر» یعنی چه؟ گفتم: یعنی خدا از همه چیز بزرگتر است، حضرت فرمود: مطابق این معنی، خدا را چیزی تصور کرده و سپس مقایسه با سایر اشیاء کردهای و او را بزرگتر از آن چیزها تصور نمودهای. عرض کردم: پس معنی الله اکبر چیست؟ حضرت پاسخ داد: معنایش این است که؛ «الله اکبر مِن أن یوصَف؛ خداوند بزرگتر از آن است که توصیف گردد».
⬅️الحمدلله:
پس از آن که انسان به عجز و ناتوانی خویش در شناخت خالق اعتراف کرد، با گفتن «الحمدلله» که از افضل اذکار تسبیح است، وارد مرحله بعدی میشود. امام خمینی در باب «حمد» میفرماید: «حمد خدا مساوق شکر است؛ چنانچه در روایات کثیره وارد است که کسی که بگوید: الحمدلله، شکر خدا را ادا کرده؛ چنانچه امام صادق علیه السلام فرمود: شکر هر نعمتی، و اگر چه بزرگ باشد این است که حمد خدای عزوجل کنی».
⬅️سبحان الله:
شخصی از حضرت علی علیه السلام پرسید: معنی «سبحان الله» چیست؟ حضرت فرمود: «سبحان الله» تعظیم مقام بلند و با عظمت خدا و منزه دانستن او از آنچه که مشرکان میپندارند است و زمانی که بنده این کلمه را میگوید، همه فرشتگان بر او درود میفرستند».
@qurantehran
🌅#و_این_جمعه_هم_گذشت...
غروب جمعه
غم انگیز می شود بی تو
تویی تمام قرار دلِ شکسته بیا
🍂از جمعه های بی تو چه دلگیر میشوم
جانِ خودم ز جانِ خودم سیر میشوم...
🍂با هر نفس که میکشم اقرار میکنم
از این نبودنت به خدا پیر میشوم...
🍂با این دلِ خراب رسیدم به محضرت
زیرا فقط به دست تو تعمیر میشوم...
🍂تنها نه جمعه ها که تمامی طولِ سال
از روزهای بی تو چه دلگیر میشوم...
#اللهمعجللولیکالفرج
@qurantehran
📣 فراخوان عمومی #همایش جهاد تبیین
با موضوع تحلیل و بررسی وقایع امروز جامعه ویژه خواهران
📌با حضور استاد گرانقدر آقای #دکترغلامی
🗓 چهارشنبه ۲۳ آذر
⏰ ساعت ده صبح
📣 شرکت برای عموم بانوان آزاد است.
موسسه قرآن و عترت علی بن موسی الرضا علیهالسلام
@qurantehran
مؤسسهٔ قرآن و عترت علی بن موسی الرضا(ع)
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم 🌺صفحه ۴۹۶ مصحف شریف 🌸 سوره مبارکه #دخان ━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━ @qurantehran
#ترجمه (بهرامپور)
🌺 سوره مبارکه دخان🌺
🌸 به نام خداوند بخشنده مهربان 🌸
1 - حا، میم
2 - سوگند به [این] کتاب روشنگر
3 - همانا ما آن را در شبی مبارک نازل کردیم، که ما [همواره] بیم دهنده بودهایم
4 - در آن [شب] هر کار حکیمانهای از هم جدا و تدبیر میگردد
5 - امری از جانب ماست، همانا ما فرستندهی [پیامبران] بودهایم
6 - [اینها] به خاطر رحمتی از پروردگار توست که او شنوای داناست
7 - همان پروردگار آسمانها و زمین و آنچه میان آن دو است، اگر اهل یقین باشید
8 - خدایی جز او نیست، زنده میکند و میمیراند پروردگار شما و پروردگار پدران پیشین شماست
9 - ولی آنها در شکّند، و [با حقایق] بازی میکنند
10 - پس در انتظار روزی باش که آسمان، دودی نمایان بیاورد،
11 - که مردم را فرو میپوشد، این عذابی پردرد است
12 - [میگویند:] پروردگارا! این عذاب را از ما دور کن که ما [اینک] مؤمنیم
13 - این پندگیری کجا به سودشان است و حال آن که پیامبری روشنگر برای آنها آمد [و پند نگرفتند]
14 - آنگاه از او اعراض کردند و گفتند: تعلیم یافتهای دیوانه است
15 - [اینک] ما عذاب را اندک زمانی برمیداریم، [ولی] شما [باز به کارهای خود] باز میگردید
16 - روزی که با بزرگترین قدرت [کافران را] بگیریم همانا ما انتقام گیرندهایم
17 - و البته پیش از آنها نیز قوم فرعون را بیازمودیم و پیامبری بزرگوار برایشان آمد
18 - که [به آنها گفت:] بندگان خدا را به من تسلیم کنید، همانا من برای شما پیامبری امینم
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️عظمت قرآن
🎤آیت الله #ناصری
🍂 مراقب اعمالی که انجام میدهید، باشید. 🍂
🔶وَكُلُّ شَيْءٍ فَعَلُوهُ فِي الزُّبُرِ
وَكُلُّ صَغِيرٍ وَكَبِيرٍ مُسْتَطَرٌ
(قمر/۵٢ و ۵٣)
⚡️ترجمه :
و هر چيزى كه انجام داده اند، در نامه ها (ى اعمالشان) ثبت است.
و هر كوچك و بزرگى نوشته شده است.
❌توجه داشته باشید که:
❗️هيچ عملى محو نمى شود.
ریز و درشت اعمال خوب یا بد هر انسانی، ثبت می شود.
@qurantehran