🌺خواص خبر راست و دروغ 🌺
🔵ﻭَ ﺟَﺂءُﻭ ﻋَﻠَﻲ ﻗَﻤِﻴﺼِﻪِ ﺑِﺪَمٍ ﻛَﺬِﺏٍ ﻗَﺎﻝَ ﺑَﻞْ ﺳَﻮَّﻟَﺖْ ﻟَﻜُﻢْ ﺃَﻧﻔُﺴُﻜُﻢْ ﺃَﻣْﺮﺍً ﻓَﺼَﺒْﺮٌ ﺟَﻤِﻴﻞٌ ﻭَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﺍﻟْﻤُﺴْﺘَﻌَﺎﻥُ ﻋَﻠَﻲ ﻣَﺎ ﺗَﺼِﻔُﻮﻥَ «١٨»
✅" ﺗﺴﻮﻳﻞ" ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻭﺳﻮﺳﻪ یعنی زیبا ﺟﻠﻮﻩ ﺩﺍﺩﻥ ﻧﻔﺲ ﭼﻴﺰﻱ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺟﻠﻮﻩ ﻭ زیبایی ﻧﺪﺍﺭﺩ.
✍ فرزندان یعقوب دو بار از برادر خویش خبر آوردند یکی از یوسف که دروغ بود و دیگری از بنیامین و راست. یعقوب خبر دروغ را شنید ولی باور نکرد و گفت "فَصَبْرٌ جَمِيل" یعنی صبری بدون بی تابی خواهم نمود. خبر دوم را شنید چون راست بود باور کرد و گفت: "فَصَبْرٌ جَمِيلٌ عَسَى اللَّهُ أَن يَأْتِيَنِي بِهِمْ جَمِيعًا إِنَّهُ هُوَ الْعَلِيمُ الْحَكِيم"ُ (ﻣﻦ ﺑﺪﻭﻥ ﺟﺰﻉ ﻭ ﺑﻴﺘﺎبی صبر ﻣﻰ ﻭﺭﺯم، ﺍﻣﻴﺪ ﺍﺳﺖ... ). وجه این دو واکنش این است وقتی کسی سخن می گوید این سخن می تواند محبوبیت بسازد و یا نفرت بیفزاید؛ چرا که در سخن صادق، یک نوع خواص ملکوتی است که صاحب دلان پاک آن را درک می کنند و سخن دروغ، حقیقتی ناپسند دارد که صاحب دلان آن را استشمام می کنند. بنابر این با رخ نمایی و جلوه گری که این روز ها در جهان باب شده است اگر چه افکار انسان های عوام و خام در دام می افتند اما در نظر صاحب نظران و صاحب دلان شیوه دلبری از عالم دیگری است.
@qurnwords
🌺🌺 قانون پیروزی حق بر باطل🌺🌺
🔷 ﺑَﻞْ ﻧَﻘْﺬِﻑُ ﺑِﺎﻟْﺤَﻖِ ّ ﻋَﻠَﻲ ﺍﻟْﺒَﺎﻃِﻞِ ﻓَﻴَﺪْﻣَﻐُﻪُ ﻓَﺈِﺫَﺍ ﻫُﻮَ ﺯَﺍﻫِﻖٌ ﻭَﻟَﻜُﻢُ ﺍﻟْﻮَﻳْﻞُ ﻣِﻤَّﺎ ﺗَﺼِﻔُﻮﻥَ «١٨ انبیاء».
🔶(ﺍﻳﻦ ﭼﻨﻴﻦ ﻧﻴﺴﺖ،) ﺑﻠﻜﻪ ﻣﺎ ﺣﻖّ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺑﺎﻃﻞ ﻣﻲ ﻛﻮﺑﻴﻢ ﺗﺎ ﻣﻐﺰ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻫﻢ ﺑﺸﻜﻨﺪ، ﭘﺲ ﺑﻲ ﺩﺭﻧﮓ، ﺑﺎﻃﻞ ﻣﺤﻮ ﻭ ﻧﺎﺑﻮﺩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﻭ ﻭﺍﻱ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺁﻧﭽﻪ (ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺁﻥ) ﺗﻮﺻﻴﻒ ﻣﻲ ﻛﻨﻴﺪ (ﻭ ﻧﺴﺒﺖ ﻟﻬﻮ ﻭ ﻟﻌﺐ ﻭ ﺑﻴﻬﻮﺩﻩ ﻛﺎﺭﻱ ﻣﻲ ﺩﻫﻴﺪ).
✅" ﻗﺬﻑ": ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﭘﺮﺗﺎﺏ ﻛﺮﺩﻥ ﺍﺳﺖ، ﻣﺨﺼﻮﺻﺎ ﭘﺮﺗﺎﺏ ﻛﺮﺩﻥ ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺩﻭﺭ، ﻭ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﻛﻪ ﭘﺮﺗﺎﺏ ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﺩﻭﺭ، ﺷﺘﺎﺏ ﻭ ﺳﺮﻋﺖ ﻭ ﻗﻮﺕ ﺑﻴﺸﺘﺮﻯ ﺩﺍﺭﺩ، ﺍﻳﻦ ﺗﻌﺒﻴﺮ ﺑﻴﺎﻧﮕﺮ ﻗﺪﺭﺕ ﭘﻴﺮﻭﺯﻯ ﺣﻖ ﺑﺮ ﺑﺎﻃﻞ ﺍﺳﺖ.
✅" ﻳﺪﻣﻐﻪ" : ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺷﻜﺴﺘﻦ ﺟﻤﺠﻤﻪ ﻭ ﻣﻐﺰ ﺳﺮ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺣﺴﺎﺳﺘﺮﻳﻦ ﻧﻘﻄﻪ ﺑﺪﻥ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ.
✍یکی از قوانین حاکم بر زندگی انسان، قانون پیروزی حق بر باطل است. این قانون به مراتب از قانون جاذبه که توسط نیوتن کشف شد، قوی تر و معتبر تر است و اثر آن در زندگی ما به وضوع خودش را نشان می دهد. این قانون چقدر افراد و حکومت های ظالم و فاسد را به زیر کشیده است و بر طبل رسوایی آنها کوبیده است که نمونه های آن در ورشکسته های سیاسی و مفسدان اقتصادی روزانه جلوی چشم ماست. ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺟﻤﻠﻪ" ﻧﻘﺬﻑ" ﻭ" ﻳﺪﻣﻎ" ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻓﻌﻞ ﻣﻀﺎﺭﻉ ﺁﻣﺪﻩ ﺩﻟﻴﻞ ﺑﺮ ﺍﺳﺘﻤﺮﺍﺭ ﺍﻳﻦ قانون ﺍﺳﺖ.
@qurnwords
🌹حکایت اصحاب کهف در جهان امروز🌹
👈حکایت اصحاب کهف، فقط ماجرایی مربوط به سدههای نخست میلادی نیست، بلکه قصهٔ روز و شب همهٔ افراد دنیاست. بشر امروز نیز اینگونه است. به صورت ابتدایی در خواب و در خسران است؛ چنانکه میفرماید: «إِنَّ الاْءِنْسَانَ لَفِی خُسْرٍ» و سپس مؤمنان حقمدار و بردبار را استثنا میکند: «إِلاَّ الَّذِینَ آَمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ»
👈اهل رقود و خواب بودن در تمامی انسانها اصل اولی است و بیدار شدن یک استثناست. چشمهای ناسوتیان باز است، حرکت دارند و همه بر این پهلو و بر آن سو گردانده میشوند در حالی که تمامی خسبیدهاند و تنها اندکی زنده، بیدار و هوشیارند.
اندکی که بسیار اندک میباشند و به نام اولیای خدا برای آسمانیان شناخته شدهاند. جز آنان همه در خوابی سنگین فرو رفتهاند.
👈افراد خوابی که به هیچ وجه باور نمیکنند بیدار نیستند.
شرح حال آنان را سورهٔ کهف بیان میدارد. غار اصحاب کهف همین ناسوت است و افرادی که در خواب عمیق فرو رفتهاند تمامی اهل زمین است و «وَهُمْ رُقُودٌ» وصف آنان است.
هماینک نیز اگر از دنیا بر شدهای به اهل ناسوت رو کند هراسی از آنان بر دل وی میافتد که جز فرار برای خود قراری نمییابد. افراد خوابی که چشمهای آنان باز است و فک زدنهای آنان گوش زمین را آزرده ساخته است.
🌷تصویر سازی باطن گناه در قیامت🌷
🔷ﺗَﻠْﻔَﺢُ ﻭُﺟُﻮﻫَﻬُﻢُ ﺍﻟﻨَّﺎﺭُ ﻭَﻫُﻢْ ﻓِﻴﻬَﺎ ﻛَﺎﻟِﺤُﻮﻥَ
🔶ﺁﺗﺶ، ﺻﻮﺭﺕ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﻣﻲ ﺳﻮﺯﺍﻧﺪ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺩﻭﺯﺥ ﭼﻬﺮﻩ ﺍﻱ (ﺯﺷﺖ ﻭ) ﻋﺒﻮﺱ ﺩﺍﺭﻧﺪ. «١٠٤ مومنون»
✅" ﺗﻠﻔﺢ" : ﺩﺭ ﺍﺻﻞ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺿﺮﺑﻪ ﺷﻤﺸﻴﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻧﺠﺎ ﻛﻪ ﺷﻌﻠﻪ ﻫﺎﻯ ﺁﺗﺶ، ﻳﺎ ﻧﻮﺭ ﺷﺪﻳﺪ ﺁﻓﺘﺎﺏ، ﻭ ﺑﺎﺩ ﺳﻤﻮم، ﻫﻤﭽﻮﻥ ﺷﻤﺸﻴﺮ ﺑﺮ ﺻﻮﺭﺕ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻧﻮﺍﺧﺘﻪ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﺑﻄﻮﺭ ﻛﻨﺎﻳﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻌﻨﻰ ﺑﻜﺎﺭ ﻣﻴﺮﻭﺩ.
✅" ﻛﺎﻟﺢ": زشت رویان بد منظر ، ﺍﺯ ﻣﺎﺩﻩ ﻛﻠﻮﺡ (ﺑﺮ ﻭﺯﻥ ﻏﺮﻭﺏ) به معناي جمع شدن و خشکيدن لبها است، به طوري که ديگر نتواند دندانها را بپوشاند.
💥آیه فوق گوشه ای از رابطه جرم و مجازات را بیان می کند. یعنی کسانی که در دنیا در برابر آیات الهی چهره عبوس دارند و با لب ها به سخن حق نیشخند می زنند، در قیامت باید صورتشان با شعله های آتش آنچنان بسوزد که لب هایشان بخشکد و دندانشان کاملا مشخص باشد، ﻣﺎﻧﻨﺪ: ﺳﺮ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﻱ ﻛﻪ ﺭﻭﻱ ﺁﺗﺶ ﮔﺮﻓﺘﻪ شود. لذا همان طوری که وقتی شمیشر به صورت بخورد آن را بریده بریده می کند ، آتش هم صورت را بریان و رشته رشته می کند. این یک حقیقت است نه تشبیه و حرف شاعرانه بلکه باطن گناه را به تصویر می کشد.
@qurnwords
🌺🌺وکیل مدافع مومنین🌺🌺
🌸🌸إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ ءَامَنُواْ إِنَّ اللَّهَ لَا يحِبُّ كلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ(حج38)🌸🌸
✅خوّان ؛ "بسیار خیانتکار"
✅کفور ؛ "بسیار ناسپاس"
👈مومن در امان کامل است زیرا خدا مدافع اوست. آیا کسی که خدا از او دفاع کند کمترین ناراحتی برایش ممکن است؟ و نیاز به کس دیگری دارد؟
نفرمود «خائن کافر» بلکه «خوان کفور» یعنی قبول کرده که ممکن است ما گاهی خیانت کنیم و گاهی ناسپاسی ، اما فقط وقتی خیلی خائن و خیلی ناسپاس شویم، گلهمند میشود. واقعا چقدر ناسپاسیم؟! چه امانتی دادند که مواظب باشیم «خیانت» نکنیم؟ فقط یک قلب سالم! اگر این را سالم تحویل خدا دادیم، همه بهشت مال ماست، خود خدا مال ماست (سوره شعرا، آیه89). لیکن مشکل این است که شیطان همه افکار ما را میخواند و دل ما را میبرد. این دل نگهبان میخواهد که حریف شیطان بشود. خود خدا باید از ما دفاع کند. راهش هم این است که مومن شویم.
#وکیل
@qurnwords
🌹قضاوت مختلف دو پیامبر الهی🌹
🔷 وَ دَاوُودَ وَ سُلَيْمَانَ إِذْ يَحْكُمَانِ فِي الْحَرْثِ إِذْ نَفَشَتْ فِيهِ غَنَمُ الْقَوْمِ وَ كُنَّا لِحُكْمِهِمْ شَاهِدِينَ (انبیاء / آیه 78)
🔶 و داود و سليمان را (بخاطر آور)، هنگامي كه درباره كشتزاري كه گوسفندان قوم آن را شبانه چريده (و خراب كرده) بودند داوري مي كردند، و ما شاهد قضاوت آنها بوديم.
✅نفش: به معناى چراندن حيوانات در شب است، نفش غنم و ابل آنست كه در شب پراكنده شده و بىچوپان بچرد.
👈 آیه از یک پرونده قضایی سخن می گوید که در آن داود حکمی داد و سلیمان از باب مشورت حکم دیگری که به عدالت نزدیکتر بود و بنابر آیه بعد، خداوند آن حکم را به سلیمان فهماند. پرونده این بود که گوسفندان فردی شبانه به کشتزار فردی دیگر وارد شدند و محصولش را نابود کردند. داود گفت که صاحب کشتزار گوسفندان را برای خسارت بردارد. ولی سلیمان پیشنهاد داد که صرفا عواید گوسفندان مانند پشم، شیر و تا زمانی که اوضاع کشتزار روبه راه شود، به شاکی تعلق گیرد؛ چون گوسفندان منافع زمین را تلف کردند نه خود زمین. به هر حال در تاریخ انبیاء موارد زیادی داریم که خداوند صحنه هایی را ترتیب می دهد که در آن، گزینه های جانشینی انبیاء، شایستگی های خود را به دیگر مدعیان اثبات کنند. در این صحنه، شاهدان فهمیدند که اینکه صرفا سلیمان فرزند داود است، ملاکی برای جانشینی او نیست؛ بلکه حکم دادرسی او دقیق تر از پدرش داود بود که خداوند آن را تایید می کند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌸🌸زیانکارترین افراد چه کسانی هستند؟🌸🌸
🌷ﻗُﻞْ ﻫَﻞَ ﻧُﻨَﺒِّﺌُﻜُﻢ ﺑِﺎﻟْﺄَﺧْﺴَﺮِﻳﻦَ ﺃَﻋْﻤَﺎﻟﺎً «١٠٣» ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﺿَﻞَّ ﺳَﻌْﻴُﻬُﻢْ ﻓِﻲ ﺍﻟْﺤَﻴَﺎﺓِ ﺍﻟﺪُّﻧْﻴَﺎ ﻭَﻫُﻢْ ﻳَﺤْﺴَﺒُﻮﻥَ ﺃَﻧَّﻬُﻢْ ﻳُﺤْﺴِﻨُﻮﻥَ ﺻُﻨْﻌﺎً «١٠٤کهف»
ﺑﮕﻮ: ﺁﻳﺎ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺧﺒﺮ ﺩﻫﻢ ﻛﻪ ﺯﻳﺎﻧﻜﺎﺭﺗﺮﻳﻦ ﻣﺮﺩم ﻛﻴﺴﺖ؟ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺩﻧﻴﺎ ﺗﻠﺎﺷﺸﺎﻥ ﮔﻢ ﻭ ﻧﺎﺑﻮﺩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﻣﻲ ﭘﻨﺪﺍﺭﻧﺪ (ﻫﻤﭽﻨﺎﻥ) ﻛﺎﺭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﻧﻴﻚ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ.🌷
✅صنع: کار نیکوی منظم
👌یکی از مشکلاتی که همه کم وبیش با آن مواجه هستیم، آن است که فکر میکنیم انسان بسیار خوبی هستیم؛ کارهایی را هم انجام میدهیم عالی است؛ فکر میکنیم که وسط بهشت جایگاه ما است. کمال و تمدن را جابجا کردیم . این اشتباه محاسباتی باعث غفلت و خسران ابدی می شود. در حالی که بزرگان فرمودند: هرشب با شاخص های دینی به حساب و کتاب خود رسیدگی کنید تا دچار وهم و خطا نشوید. خسران معمولا در جایی مطرح می شود که پای سود و زیان در میان است. انسان به قصد سود به کار و کسب می پردازد ولی نه تنها به سود نمی رسد ،سرمایه اش در معرض خطر و نابودی قرار می گیرد. خسارت غیر قابل جبران جایی است که انسان در معرض خطر و هدر دادن سرمایه، فکر کند در حال جمع آوری سود و منفعت است!
آری اگر انسان بدون تجربه و استاد وارد تجارت شود، زیان حتمی است. خداوند رسولان ماهر و خبره را با کتب آسمانی فرستاد تا روش تجارت واقعی را به بشر آموزش دهند تا سرمایه عمر، سلامتی ،عقل و...را مفت از دست ندهند.
#خسارت
@qurnwords
🌸رشد درخت دنیا در حد شکوفه🌸
🔶ﻭَﻟَﺎ ﺗَﻤُﺪَّﻥَّ ﻋَﻴْﻨَﻴْﻚَ ﺇِﻟَﻲ ﻣَﺎ ﻣَﺘَّﻌْﻨَﺎ ﺑِﻪِ ﺃَﺯْﻭَﺍﺟﺎً ﻣِّﻨْﻬُﻢْ ﺯَﻫْﺮَﺓَ ﺍﻟْﺤَﻴَﺎﺓِ ﺍﻟﺪُّﻧْﻴَﺎ ﻟِﻨَﻔْﺘِﻨَﻬُﻢْ ﻓِﻴﻪِ « طه ١٣١»
🔷ﻭ ﻫﺮﮔﺰ ﺑﻪ ﻣﺘﺎﻋﻲ ﻛﻪ ﻣﺎ ﺑﻪ ﮔﺮﻭﻫﻲ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻳﻢ، ﭼﺸﻢ ﻣﺪﻭﺯ ﻛﻪ (ﺍﻳﻦ) ﺷﻜﻮﻓﻪ ﻭ ﺟﻠﻮﻩ ﻱ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺩﻧﻴﺎﺳﺖ (ﻭ ﻣﺎ ﻣﻲ ﺧﻮﺍﻫﻴﻢ) ﺗﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺑﻴﺎﺯﻣﺎﺋﻴﻢ .
✅ «زَهْره»: به معنی شکوفه و منظور از ﺯَﻫْﺮَﺓَ ﺍَﻟْﺤَﻴﺎﺓِ ﺍَﻟﺪُّﻧْﻴﺎ : ﻣﻘﺼﻮﺩ ﺯﻳﻨﺖ های ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺩﻧﻴﺎﺳﺖ.
👌خداوند یک هشدار جدی به پیامبر مکرم اسلام و به تبع آن به همه بشریت می دهد که درخت دنیا فقط شکوفه می دهد. هیچ وقت میوه دار نمی شود، اگر دنبال میوه هستید سراغش را در جایی دیگر بگیرید (بهشت)، پس مبادا چشم بدوزی به آنچه را که در دست دیگران است و دیگران هم بدانند آنچه در باغ شان هست، فقط شکوفه است. اگر دنبال پُست و مقام ، جاه و جلال هستید، قصه همین است تا کمی حواس ها بخواهد به این شکوفه جمع بشود ،میگویند: نوبت دیگری است. صندلی قرمز را واگذار کن و برو . غرض و هدف از این شکوفه های رنگارنگ دنیا امتحان مردم است؛ «لِنَفْتِنَهُمْ فِیهِ» مال و زینت های گوناگون زندگى مثل یک غنچه، عمرى کوتاه دارد و با یک نسیم از بین مى رود.
@qurnwords
💥سرنوشت تلخ تکذیب کنندگان قیامت💥
❇️ﻳَﻮْمَ ﻳُﺪَﻋُّﻮﻥَ ﺇِﻟَﻲ ﻧَﺎﺭِ ﺟَﻬَﻨَّﻢَ ﺩَﻋّﺎ «١٣» ﻫَﺬِﻩِ ﺍﻟﻨَّﺎﺭُ ﺍﻟَّﺘِﻲ ﻛُﻨﺘُﻢ ﺑِﻬَﺎ ﺗُﻜَﺬِّﺑُﻮﻥَ ً «١٤ طور».
✳️ﺭﻭﺯﻱ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺳﺨﺘﻲ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺁﺗﺶ ﺭﺍﻧﺪﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ. (ﻭ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ:) ﺍﻳﻦ ﻫﻤﺎﻥ ﺁﺗﺸﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺍﺋﻤﺎً ﺁﻥ ﺭﺍ ﺗﻜﺬﻳﺐ ﻣﻲ ﻛﺮﺩﻳﺪ.
✅ﻛﻠﻤﻪ «ﺩﻉّ» -با تشدید عین- ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺭﺍﻧﺪﻥ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﺧﺸﻮﻧﺖ یا پرت کردن با شدت ﺍﺳﺖ. « ﻳﺪﻉّ ﺍﻟﻴﺘﻴﻢ» سوره ماعون هم از این باب است.
👈ﺷﺎﻳﺪ تکذیب کنندگان معاد ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﻭﺯ ﺗﻠﺎﺵ ﻛﻨﻨﺪ ﺗﺎ ﺍﺯ ﺟﻬﻨﻢ ﻭ ﻋﻈﻤﺖ ﻋﺬﺍﺏ ﺁﻥ ﺭﻫﺎﻳﻰ ﻳﺎﺑﻨﺪ، ﻭ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺟﻬﺖ ﺑﺎ ﭘﺎﻯ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺁﻥ ﭘﻴﺶ ﻧﻤﻰ ﺭﻭﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ خشونت و پرت کردن با شدت ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺟﻬﻨﻢ ﻣﻰ ﺭﺍﻧﻨﺪ. ﺑﻪ آنها ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ: ﺍﻳﻦ ﻫﻤﺎﻥ ﺁﺗﺸﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﻥ را ﺗﻜﺬﻳﺐ ﻣﻲ ﻛﺮﺩﻳﺪ، ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﺍﺯ ﺗﻜﺬﻳﺐ ﺁﺗﺶ، ﺗﻜﺬﻳﺐ ﺧﺒﺮﻫﺎﻳﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺭﺳﻮﻝ ﺧﺪﺍ (ﺹ) ﺑوسیله ﻭﺣﻲ ﺍﻟﻬﻲ ﺍﺯ ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻥ ﺧﺒﺮ ﻣﻲ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﻣﻲ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ: ﺑﻪ ﺯﻭﺩﻱ ﻣﺠﺮﻣﻴﻦ ﺑﺎ ﺁﻥ ﺁﺗﺶ ﻣﻌﺬﺏ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷 عبرت گرفتن از نعمت سایه ها🌷
🔷 ﺃَﻭَﻟَﻢْ ﻳَﺮَﻭْﺍْ ﺇِﻟَﻲ ﻣَﺎ ﺧَﻠَﻖَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻣِﻦ ﺷَﻲْ ءٍ ﻳَﺘَﻔَﻴَّﺆُﺍْ ﻇِﻠَﺎﻟُﻪُ ﻋَﻦِ ﺍﻟْﻴَﻤِﻴﻦِ ﻭَ ﺍﻟﺸَّﻤَﺂﺋِﻞِ ﺳُﺠَّﺪﺍً ﻟِّﻠَّﻪِ ﻭَﻫُﻢْ ﺩَﺍﺧِﺮُﻭﻥَ «٤٨ نحل»
🔶ﺁﻳﺎ ﭼﻴﺰﻫﺎﻳﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺁﻓﺮﻳﺪﻩ ﻧﺪﻳﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﺍﺯ ﺭﺍﺳﺖ ﻭ ﭼﭗ ﺳﺎﻳﻪ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﻣﻲ ﮔﺴﺘﺮﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺳﺠﺪﻩ، ﻓﺮﻭﺗﻨﺎﻧﻪ ﺧﻀﻮﻉ ﺩﺍﺭﻧﺪ.
✅«ﻓﻴﻲ ء»: ﺑﻪ ﺳﺎﻳﻪ ﻱ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻇﻬﺮ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺍﺳﺖ.
✅«ﺩﺍﺧﺮ»: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺧﺎﺿﻊ ﺍﺳﺖ .
✍عرب سايه موجودات را به هنگام صبحگاهان، "ظل" مىنامد و در عصرگاهان " فىء "،و اگر مىبينيم به قسمتى از غنائم و اموال فىء گفته مىشود، اشاره لطيفى به اين حقيقت است كه بهترين غنائم دنيا همچون سايه عصر گاه است كه بزودى زائل و فانى مىشود. آیه در مقام بیان هشدار و توبیخ مشرکان است که سر تسلیم و تواضع در برابر قدرت خداوند ندارند در حالی که مخلوقات نه تنها خودشان؛ بلکه سايه ها یشان هم در برابر خداوند خاضع و در حال سجده تکوینی اند. تفکر در این امور باعث تواضع انسان در برابر قدرت الهی می شود اما مستکبران عبرت نمی گیرند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷اهمیت گوش دادن در روابط اجتماعی🌷
🔶ﻭَﻣِﻨْﻬُﻢُ ﺍﻟَّﺬِﻳﻦَ ﻳُﺆْﺫُﻭﻥَ ﺍﻟﻨَّﺒِﻲَّ ﻭَﻳَﻘُﻮﻟُﻮﻥَ ﻫُﻮَ ﺃُﺫُﻥٌ ﻗُﻞْ ﺃُﺫُﻥُ ﺧَﻴْﺮٍ ﻟَّﻜُﻢْ... «٦١ توبه »
🔷ﺑﺮﺧﻲ ﺍﺯ ﻣﻨﺎﻓﻘﺎﻥ، ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺭﺍ ﺁﺯﺍﺭ ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ ﻭﻣﻲ ﮔﻮﻳﻨﺪ: ﺍﻭ ﺳﺮﺍﭘﺎ ﮔﻮﺵ ﺍﺳﺖ. (ﻭ ﺑﻪ ﺳﺨﻦ ﻫﺮ ﻛﺲ ﮔﻮﺵ ﻣﻲ ﺩﻫﺪ.) ﺑﮕﻮ: ﮔﻮﺵ ﺩﺍﺩﻥ ﺍﻭ ﺑﻪ ﻧﻔﻊ ﺷﻤﺎﺳﺖ.
✍هر چند منافقان یکی ﺍﺯ ﻧﻘﺎﻁ ﻗﻮﺕ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺹ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻧﻘﻄﻪ ﺿﻌﻒ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻧﺪ غافل از این ﻛﻪ ﻳﻚ ﺭﻫﺒﺮ ﻣﺤﺒﻮﺏ، ﺑﺎﻳﺪ ﻧﻬﺎﻳﺖ ﻟﻄﻒ ﻭ ﻣﺤﺒﺖ ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﺪ، ﻭ ﺣﺘﻰ ﺍﻟﺎﻣﻜﺎﻥ ﻋﺬﺭﻫﺎﻯ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﺑﭙﺬﻳﺮﺩ، ﻭ ﺩﺭ ﻣﻮﺭﺩ ﻋﻴﻮﺏ ﺁﻧﻬﺎ ﭘﺮﺩﻩ ﺩﺭﻯ ﻧﻜﻨﺪ. ﻟﺬﺍ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﻠﺎﻓﺎﺻﻠﻪ از متد گوش دادن پیامبر ص دفاع می کند و می فرماید : (ﻗُﻞْ ﺃُﺫُﻥُ ﺧَﻴْﺮٍ ﻟَﻜُﻢْ). ﺯﻳﺮﺍ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻃﺮﻳﻖ ﺁﺑﺮﻭﻯ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺣﻔﻆ ﻛﺮﺩﻩ، ﻭ ﺷﺨﺼﻴﺘﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺧﺮﺩ ﻧﻤﻰ ﻛﻨﺪ و ﻋﻮﺍﻃﻒ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺟﺮﻳﺤﻪ ﺩﺍﺭ ﻧﻤﻰ ﺳﺎﺯﺩ.
این آیه به یکی از معضلات حاد فرهنگی جامعه ما میپردازد: گوش دادن به سخن دیگران و جدی گرفتن مخاطب حتی اگر همه چیز را میدانستیم – که نمیدانیم – یا مخاطب قصد سوء دارد باز ادب اقضا می کند که حرف او را گوش کنیم و به مخاطب توجه و اعتنا کنیم. بسیاری از ما بلدیم حرف بزنیم، اما بلد نیستیم گوش بدهیم. خوب گوش دادن باعث می شود که زمینه قبول یا رد منطقی سخن فراهم شود. از مشکلات جامعه و خانواده ها گوش ندادن و حتی انگشت در گوش فرو بردن است که زمینه اختلافات را تشدید می کند.
@qurnwords
🌷برخورد خشونت آمیز با منطق شعیب🌷
🔶ﻗَﺎﻟُﻮﺍْ ﻳَﺎ ﺷُﻌَﻴْﺐُ ﻣَﺎ ﻧَﻔْﻘَﻪُ ﻛَﺜِﻴﺮﺍً ﻣِّﻤَّﺎ ﺗَﻘُﻮﻝُ ﻭَﺇِﻧَّﺎ ﻟَﻨَﺮَﺍﻙَ ﻓِﻴﻨَﺎ ﺿَﻌِﻴﻔﺎً ﻭَ ﻟَﻮْﻟَﺎ ﺭَﻫْﻄُﻚَ ﻟَﺮَﺟَﻤْﻨَﺎﻙَ ﻭَﻣَﺂ ﺃَﻧﺖَ ﻋَﻠَﻴْﻨَﺎ ﺑِﻌَﺰِﻳﺰٍ «٩١ هود»
🔷(ﻛﻔّﺎﺭ) ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﺍﻱ ﺷﻌﻴﺐ! ﻣﺎ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺩﺭﻙ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻴﻢ ﻭ ﻣﺎ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺷﺨﺺ ﺿﻌﻴﻔﻲ ﻣﻲ ﺑﻴﻨﻴﻢ ﻭ ﺍﮔﺮ ﺑﺴﺘﮕﺎﻥ ﺗﻮ ﻧﺒﻮﺩﻧﺪ، ﻫﺮ ﺁﻳﻨﻪ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺳﻨﮕﺴﺎﺭ ﻣﻲ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻭ ﺗﻮ ﺑﺮ ﻣﺎ (ﻫﻴﭻ) ﺑﺮﺗﺮﻱ ﻭ ﻗﺪﺭﺕ ﻭ ﻋﺰّﺗﻲ ﻧﺪﺍﺭﻱ.
✅«ﺭَﻫْﻂ» ﺑﻪ ﮔﺮﻭﻩ ﺳﻪ ﻳﺎ ﻫﻔﺖ ﻳﺎ ﺩﻩ ﻭ ﺣﺪ ﺍﻛﺜﺮ ﭼﻬﻞ ﻧﻔﺮﻱ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ.
✍ﻛﻔّﺎﺭ ﺑﻪ ﺣﻀﺮﺕ ﺷﻌﻴﺐ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎم ﻣﻲ ﮔﻔﺘﻨﺪ: ﻣﺎ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺗﻮ ﺭﺍ ﺩﺭﻙ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﻴﻢ. ﻣﮕﺮ ﻛﻠﺎم ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﭼﻪ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﻤﻲ ﻓﻬﻤﻴﺪﻧﺪ؟ مگر غیر از ﻣﻌﺠﺰﻩ ﻭ حرف منطقی چیز دیگری بود! ﻣﺨﺎﻟﻔﺎﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﻣﻨﻄﻖ ﻭ ﺩﻟﻴﻞ ﻧﺪﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺗﻮﻫﻴﻦ ﻭ ﺗﻬﺪﻳﺪ ﺑﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﻣﻲ ﻛﺮﺩﻧﺪ. ﺭﻫﺒﺮﺍﻥ ﻭ ﻣﺒﻠﻐﺎﻥ ﺩﻳﻨﻲ باید ﺁﻣﺎﺩﮔﻲ ﺷﻨﻴﺪﻥ ﺍﻫﺎﻧﺖ ﻫﺎﻱ ﻣﺨﺎﻟﻔﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺘﻪ باشند و این و حرفها و هجمه ها حرف همیشگی طاغوت است.
@qurnwords
🌷اهمیت آزادی عقیده نزد استکبار🌷
🔷قَالَ آمَنْتُمْ لَهُ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ ۖ إِنَّهُ لَكَبِيرُكُمُ الَّذِي عَلَّمَكُمُ السِّحْرَ فَلَسَوْفَ تَعْلَمُونَ ۚ لَأُقَطِّعَنَّ أَيْدِيَكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ مِنْ خِلَافٍ وَلَأُصَلِّبَنَّكُمْ أَجْمَعِينَ.(طه /۷۰)
✅خِلَاف: بعکس
🔶فرعون گفت: به موسى ايمان آورديد، قبل از اينكه من اجازه دهم ؟ دست و پاهاى شما را به طور مخالف قطع مى كنم و شما را به درخت خرما به دار مى آويزم و خواهيد فهميد كه مجازات من دردناك تر و پايدارتر است.
✍این تعبیر اوج زورگویی و دیکتاتوری فرعون و فرعون صفتان را نشان می دهد که حق انتخاب را به کلی از انسانها سلب می کنند. در حاليکه حق انتخاب بالاترین امتیاز انسانهاست و از آن بالاتر اینکه فرعون ها حتی اجازه فکر کردن به زیر دستان نمی دهند. استعمار فرهنگی با سرمایهگذاری در فضای مجازی و امپراتوری رسانه ای و تبلیغاتی از مردم جهان بخصوص جوانان می خواهند هر طوری آنها فکر مي کنند، فکر کنند . تهدید و بر چسب زدن و تهمت های ناجوانمردانه فکر و فرهنگ دیگران را خرافه و عقب افتاده می دانند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷دو کوه بزرگ آبی در قرآن 🌷
🔶ﻓَﺄَﻭْﺣَﻴْﻨَﺂ ﺇِﻟَﻲ ﻣُﻮﺳَﻲ ﺃَﻥِ ﺍﺿْﺮِﺏ ﺑِّﻌَﺼَﺎﻙَ ﺍﻟْﺒَﺤْﺮَ ﻓَﺎﻧﻔَﻠَﻖَ ﻓَﻜَﺎﻥَ ﻛُﻞُّ ﻓِﺮْﻕٍ ﻛَﺎﻟﻄَّﻮْﺩِ ﺍﻟْﻌَﻈِﻴﻢِ «٦٤ شعرا».
🔷ﭘﺲ (ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺍﻳﻦ ﺗﻠﺎﻗﻲ،) ﺑﻪ ﻣﻮﺳﻲ ﻭﺣﻲ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻛﻪ ﻋﺼﺎﻳﺖ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺭﻳﺎ ﺑﺰﻥ. ﺩﺭﻳﺎ ﺷﻜﺎﻓﺖ ﻭ ﻫﺮ ﭘﺎﺭﻩ ﺍﻱ ﻣﺜﻞ ﻛﻮﻫﻲ ﺑﺰﺭﮒ ﮔﺮﺩﻳﺪ.
✅«إنفَلَقَ»: از هم شکافت. از هم باز شد.
✅«فِرْقٍ»: قِسم. بخش.
✅«الطَّوْد»: کوه. کوه بزرگ.
عصای موسی عليه السلام معجزه چند منظوره بود. گاهی بر نیل می زد از وسط نصف می شد و جاده خاکی و خشک از میان دریا که مانند دو کوه بزرگ از آب در جلو چشم بنی اسرائیل قرار می داد و گاهی بر سنگی که خاصیت جوشش آب نداشت، زده و چشمه جاری می کرد. گویا می خواهد بفرماید: ای بشر به قدرت و اراده خداوند نظر و تفکر کن که چگونه ناممکن را ممکن می کند و از جایی که به ذهن هیچ بشری خطور نمی کند، دوستانش را نجات می دهد فاین تذهبون. این عصا هماکنون در دست امام عصر عج است با کارکرد بیشتر ...
@qurnwords
🌷مواد تشکیل دهنده انسان 🌷
🔶وَ لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسانَ مِنْ صَلْصالٍ مِنْ حَمَإٍ مَسْنُونٍ (۲۶/ حجر)
🔷و در حقیقت انسان را از گِلی خشک و خام، از لجنی سیاه و بدبو که مانده و متغیر شده، آفریدیم.
✅«صَلْصال»: به معنای گِلی که خودش خشک شده باشد در مقابل «فخار» که گلی است که بر اثر حرارت دادن خشک شده باشد.
✅«حَمَإ»: به معنای گِل سیاه و بدبو است.
✅«مَسْنُون»: از «سنن» به معنای روان شدن و جریان یافتن است و یک سیره معین را هم به همین جهت جریان یافتنش در جامعه «سنت» میگویند.
✍ماده اولیه خلقت انسان چه قدر بی ارزش و غيرقابل گفتن است؛ لجن، بد بو، سیاه، کثیف و... لذا اگر انسان بر بعد مادی فعالیت و زندگی کند و از بعد معنوی غافل شود، همیشه شاکی، بد اخلاق و عصبی که دیگران از اخلاق گندش فراری و در عذاب اند. اما اگر بعد معنوی را اصل قرار داد و بر آن محور اعمال و رفتار خود را تنظیم کرد، همیشه دوست داشتنی، خوش اخلاق، جذاب و لطیف خواهد بود؛ چون نیرو و قدرت دورنی خود را از دستگاه الهی می گیرد، ریشه این نوع فعالیت ها باید در نفخت من روحی جستجو کرد.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷🌷رابطه دعا در رفع نازایی🌷🌷
🔷 ﻓَﺎﺳْﺘَﺠَﺒْﻨَﺎ ﻟَﻪُ ﻭَﻭَﻫَﺒْﻨَﺎ ﻟَﻪُ ﻳَﺤْﻴَﻲ ﻭَﺃَﺻْﻠَﺤْﻨَﺎ ﻟَﻪُ ﺯَﻭْﺟَﻪُ ﺇِﻧَّﻬُﻢْ ﻛَﺎﻧُﻮﺍْ ﻳُﺴَﺎﺭِﻋُﻮﻥَ ﻓِﻲ ﺍﻟْﺨَﻴْﺮَﺍﺕِ ﻭَ ﻳَﺪْﻋُﻮﻧَﻨَﺎ ﺭَﻏَﺒﺎً ﻭَ ﺭَﻫَﺒﺎً ﻭَ ﻛَﺎﻧُﻮﺍْ ﻟَﻨَﺎ ﺧَﺎﺷِﻌِﻴﻦَ «٩٠ انبیاء».
🔶ﭘﺲ (ﺩﻋﺎﻱ) ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺴﺘﺠﺎﺏ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻭ ﻳﺤﻴﻲ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺑﺨﺸﻴﺪﻳﻢ، ﻭ ﻫﻤﺴﺮﺵ ﺭﺍ (ﻛﻪ ﻧﺎﺯﺍ ﺑﻮﺩ) ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻭ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻳﻢ (ﻭ ﺍﻳﻦ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﺁﻥ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ) ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﻧﻴﻚ، ﺷﺘﺎﺏ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﻣﺎﺭﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﻱ ﺍﻣﻴﺪ ﻭ ﺑﻴﻢ ﻣﻲ ﺧﻮﺍﻧﺪﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻣﺎ ﻓﺮﻭﺗﻦ ﺑﻮﺩﻧﺪ.
✅ رغبت : فراخى و گنجايش در چيزى است.
✍ خداوند حکمت استجابت دعای آنها را برای داشتن فرزند این گونه بیان می کند که آنان چند ویژگی برجسته داشتند. هر چند جمله خبریه است ولی به داعی انشاء بیان شده است؛ یعنی اگر شما هم این مشکل را داشتید، همان کارهایی که حضرت زکریا و همسرش آنجا دادند، انجام دهید تا به نتیجه برسید. آنها در کارهای خیر همیشه پیشقدم بودند که فعل به صورت ماضی استمراری ذکر شده است. در بندگی هم خوف داشتند که مبادا خطایی از آنها سر بزند و هم رجا و امید داشتند. و درنهایت خشوع و ملکه تسلیم در برابر قدرت و دستورات الهی داشتند. پیام آیه: اگر کسی می خواهد از راه دعا و مناجات مشکل نازایی خود را حل کند، مقدمات و پیش زمینه هاي نظیر؛ روش و چگونگی دعا، داشتن سابقه نیکو و سرعت در انجام کارهای خیر و تضرع مداوم و...لازم است.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷🌷شیطان بی خیر 🌷🌷
🔶ﻭَﻣِﻦَ ﺍﻟﻨَّﺎﺱِ ﻣَﻦ ﻳُﺠَﺎﺩِﻝُ ﻓِﻲ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﺑِﻐَﻴْﺮِ ﻋِﻠْﻢٍ ﻭَﻳَﺘَّﺒِﻊُ ﻛُﻞَّ ﺷَﻴْﻄَﺎﻥٍ ﻣَّﺮِﻳﺪٍ
«٣ حج» .
🔷ﻭ ﺑﻌﻀﻲ ﺍﺯ ﻣﺮﺩم، ﻧﺎﺁﮔﺎﻫﺎﻧﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻱ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﻪ ﺟﺪﺍﻝ ﻣﻲ ﭘﺮﺩﺍﺯﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻫﺮ ﺷﻴﻄﺎﻥِ ﺳﺮﻛﺸﻲ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ.
✅«ﻣَﺮﻳﺪ»: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺑﻲ ﺧﻴﺮ و بدون نقطه قوت ﺍﺳﺖ، ﺑﻪ ﺑﻴﺎﺑﺎﻥ ﺑﻲ ﮔﻴﺎﻩ و بی برگ ﻣﺮﻳﺪ ﻣﻲ ﮔﻮﻳﻨﺪ ﻭ ﺑﻪ ﻧﻮﺟﻮﺍﻥ که مویی در صورت ندارد «ﺍَﻣﺮَﺩ» ﮔﻔﺘﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ.
✍ بحث و نظریه پردازی درباره خداوند بدون علم یک کار شیطانی است. یعنی درباره قرآن که نعوذ بالله افسانه است، فرشتگان دختران خداوند و... . این نوع جدلیات و نظریه پردازی بدون دلیل فقط از القائات شیطان سرچشمه می گيرد. در پیروی از وسوسههای شیطان او هیچ خیر و سودی نیست. اگر انسان دنبال سود و خیر است؛ چه سود علمی ، چه معنوی و چه مادی، باید از درگاه خداوند جستجو کند و گرنه از درگاه شیطان جز دست خالی بر گشتن، چیزی عاید انسان نمی شود حتی ممکن است ضرری مهمی روی دست انسان بگذارد.
https://eitaa.com/qurnwords
💠 آرزوهای انسان پس از مرگ در کلام قرآن
1⃣ *يَا لَيْتَنِیٖ كُنْتُ تُرَابًا* ﺍی ﮐﺎﺵ خاک میبودم. (نبأ/۴۰)
2⃣ *يَا لَيْتَنِي قَدَّمْتُ لِحَيَاتِیٖ* ﺍی ﮐﺎﺵ برای آخرت خود چیزی پیش میفرستادم.(فجر/۲۴)
3⃣ *يَا لَيْتَنِیٖ لَمْ أُوتَ كِتَابِيَهْ* ﺍی ﮐﺎﺵ نامه اعمالم برایم داده نمیشد. (حاﻗﺔ/۲۵)
4⃣ *يَا وَيْلَتَىٰ لَيْتَنِیٖ لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا* ﺍی وای بر من! ای ﮐﺎﺵ فلان انسان را به دوستی نمیگرفتم.(فرﻗﺎﻥ/۲۸)
5⃣ *يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللَّهَ وَأَطَعْنَا الرَّسُولَ*
ﺍی ﮐﺎﺵ فرمانبرداری الله و رسولش صلی الله علیه و آله و سلم را میکردیم. (أﺣﺰﺍﺏ/۶۶)
6⃣ *يَا لَيْتَنِی اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا*
ﺍی ﮐﺎﺵ راه و روش رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم را تعقیب میکردم. (فرﻗﺎﻥ/۲۷)
7⃣ *يَا لَيْتَنِیٖ كُنتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزًا عَظِيمً*
ﺍی ﮐﺎﺵ من هم با آنها میبودم، حال کامیابی بزرگ حاصل میکردم. (نساء/۷۳)
8⃣ *يَا لَيْتَنِیٖ لَمْ أُشْرِكْ بِرَبِّی أَحَدًا*
ﺍی ﮐﺎﺵ با رب خود کسی را شریک نمیآوردم.
(کهف/۴۲)
9⃣ *يَا لَيْتَنَا نُرَدُّ وَلَا نُكَذِّبَ بِآيَاتِ رَبِّنَا وَنَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِين*
ﺍی ﮐﺎﺵ راهی پیدا شود که دوباره به دنیا برگردیم و نشانیهای رب خود را انکار نکنیم و از جمله مؤمنین شویم. (أﻧﻌﺎﻡ/ ۲۷)
اینها آرزوهای بر باد رفته هستند که انسان بعد از مرگ دارد در حالیکه در آن زمان، دیگر فرصتی برای جبران وجود ندارد؛ پس امروز به فکر باشیم.
🌷تبلیغات گسترده عليه پیامبران🌷
🔷وَلَئِنْ أَطَعْتُمْ بَشَرًا مِثْلَكُمْ إِنَّكُمْ إِذًا لَخَاسِرُونَ (مومنون ۳۴).
🔶قطعاً اگر از بشرى که مانند خودتان است پیروى کنید، بىگمان شما در آن صورت زیانکار هستید.
✅أَطَعْتُمْ (طوع): اطاعت کردید.
✍ اشراف اطاعت از انسان دیگر (حضرت صالح) را خسران می دانستند!، در حالی که مردم را به اطاعت از خودشان وادار می کردند! سیاست یک بام دو هوا!. اگر بنا باشد كه بشر اطاعت از بشر ديگرى نكند در خیلی از موارد زندگی به بن بست می خورد. مثلا اگر زن اطاعت از شوهر نكند، اولاد اطاعت از والدين نكند، کارگر اطاعت از کارفرما نکند، دانش آموز گوش به حرف معلم ندهد و...، چه خساراتى وارد زندگی بشر مىشود؟ به عبارت دیگر آیا اگر انسانها مطابق هواهاى نفسانى و سليقهها عمل کنند، خسرانش بيشتر است يا آنكه يك انسان الهی كه مردم را به راه هدايت سوق مىدهد و از مفاسد و مضرات جلوگيرى مىكند اطاعت او خسران دارد ؟! در جهان امروز استکبار همین سیاست را دنبال می کند به بهانه های مختلف مردم را برده خود کرده و از طرفی اطاعت از علما ربانی را تحقير می کنند تا از احکام الهی فاصله بگیرند...
https://eitaa.com/qurnwords
🌷بی فائده بودن ناله مترفین هنگام عذاب
🔶ﺣَﺘَّﻲ ﺇِﺫَﺁ ﺃَﺧَﺬْﻧَﺎ ﻣُﺘْﺮَﻓِﻴﻬِﻢ ﺑِﺎﻟْﻌَﺬَﺍﺏِ ﺇِﺫَﺍ ﻫُﻢْ ﻳَﺠْﺌَﺮُﻭﻥَ«٦٤» ﻟَﺎ ﺗَﺠْﺌَﺮُﻭﺍْ ﺍﻟْﻴَﻮْمَ ﺇِﻧَّﻜُﻢْ ﻣِّﻨَّﺎ ﻟَﺎ ﺗُﻨﺼَﺮُﻭﻥَ «٦٥/ مومنون».
🔷ﺗﺎ ﺯﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﺮﻓّﻬﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻗﻬﺮ ﺧﻮﺩ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺳﺎﺯﻳﻢ، ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻫﻨﮕﺎم ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻧﺎﻟﻪ ﺳﺮ ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ. (ﺍﻣّﺎ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﻄﺎﺏ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ:) ﺍﻣﺮﻭﺯ ﻧﺎﻟﻪ ﻧﻜﻨﻴﺪ، ﻗﻄﻌﺎً ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺟﺎﻧﺐ ﻣﺎ ﻳﺎﺭﻱ ﻧﺨﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ.
✅ «ﻳَﺠﺌَﺮﻭﻥ»: ﺍﺯ «جؤار ضمه جیم» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺯﻭﺯﻩ ﻱ ﺳﮓ،ﺷﻐﺎﻝ ﻭ ﮔﺮﮒ ﻫﻨﮕﺎم ﺻﺪﻣﻪ ﺩﻳﺪﻥ ﺍﺳﺖ.
✍ ﺗﺸﺒﻴﻪ ﻧﺎﻟﻪ ﻱ مالداران ﻏﺎﻓﻞ هنگام عذاب ﺑﻪ ﺯﻭﺯﻩ ﻱ وحوش، ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻱ ﺗﺤﻘﻴﺮ ﻭ ﺫﻟّﺘﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺑﺪﻣﺴﺘﻲ ﻫﺎﻱ ﺩﻧﻴﻮﻱ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﻧﺪ. خداوند علاوه بر تشبيه از فن بلاغت دیگری استفاده کرده است و آن ﺍﺯ ﺳﻴﺎﻕ ﻏﻴﺒﺖ ﺑﻪ ﺧﻄﺎﺏ ﻋﺪﻭﻝ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺗﺎ شدت ﺗﻮﺑﻴﺦ ﺍﻳﺸﺎﻥ را بیان ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺍﺯ ﻧﺠﺎﺕ ﻧﻮﻣﻴﺪﺷﺎﻥ ﻛﻨﺪ، ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﺧﻄﺎﺏ ﻋﺪﻭﻝ ﻧﻤﻲ ﺩﺍﺩ، ﻣﻌﻨﺎﻳﺶ ﺍﻳﻦ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻭﺍﺳﻄﻪ ﺍﺯ ﺑﻴﭽﺎﺭﮔﻲ ﻭ ﻧﻮﻣﻴﺪﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﺧﺒﺮ ﺩﺍﺩﻩ ﺑﺎﺷﺪ. درحال که ﺑﺮﺍﻱ ﻗﻄﻊ ﺍﻣﻴﺪ، ﺧﺒﺮ ﺑﻲ ﻭﺍﺳﻄﻪ ﻣﺆﺛﺮﺗﺮ ﺍﺯ ﺑﺎ ﻭﺍﺳﻄﻪ ﺍﺳﺖ. ﻭ ﻋﻠﺎﻭﻩ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺩﺭ ﺳﻴﺎﻕ ﺧﻄﺎﺏ ﺧﻮﺩ ﺁﻥ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺍﻣﻴﺪ ﻳﺎﺭﻳﺶ ﻣﻲ ﺭﻭﺩ ﺧﺒﺮ ﺍﺯ ﺑﻲ ﻳﺎﻭﺭﻱ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﻲ ﺩﻫﺪ( مرحوم علامه). در آخر آیه علت نهی ﻟَﺎ ﺗَﺠْﺌَﺮُﻭﺍْ را با جمله ﺇِﻧَّﻜُﻢْ ﻣِّﻨَّﺎ ... بیان می کند؛ چون تنها کسی که نصرت و کمکی ازش بر میاد ما هستیم و ما هم هرگز مترفان را یاری نمی کنیم پس بی خود آه و ناله نکنید.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷اثر ترس از قیامت در غفلت زدایی 🌷
🔶ﺭِﺟَﺎﻝٌ ﻟَّﺎ ﺗُﻠْﻬِﻴﻬِﻢْ ﺗِﺠَﺎﺭَﺓٌ ﻭَﻟَﺎ ﺑَﻴْﻊٌ ﻋَﻦ ﺫِﻛْﺮِ ﺍﻟﻠَّﻪِ ﻭَ ﺇِﻗَﺎمِ ﺍﻟﺼَّﻠﺎَﺓِ ﻭَ ﺇِﻳﺘَﺂءِ ﺍﻟﺰَّﻛَﺎﺓِ ﻳَﺨَﺎﻓُﻮﻥَ ﻳَﻮْﻣﺎً ﺗَﺘَﻘَﻠَّﺐُ ﻓِﻴﻪِ ﺍﻟْﻘُﻠُﻮﺏُ ﻭَ ﺍﻟْﺄَﺑْﺼَﺎﺭُ
«٣٧/ نور»
✅«ﺗﺠﺎﺭﺕ»: ﺩﺍﺩ ﻭ ﺳﺘﺪ ﺩﺍﻳﻤﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺳﻮﺩ ﺍﺳﺖ، ﻭﻟﻲ «ﺑﻴﻊ» ﺧﺮﻳﺪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ ﻣﻘﻄﻌﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺭﻓﻊ ﻧﻴﺎﺯﻫﺎﻱ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺍﺳﺖ.
✍هرچند اموری که انسان را از آخرت غافل می کند، زیاد هستند؛ ولی معاملات و مسائل اقتصادی بیشتر مردم را از آخرت غافل می کند. لذا علاوه بر تجارت در بیع (لا) تکرار شده تا معاملات خرد و تکی که سود فوری دارند، اشاره کند. هرچند این نوع خرید و فروش های موقتی نقش زیادی در بی خبری مردم از یاد خداوند دارند؛ ولی در اراده و فراموشی آن مردان الهی تاثیری ندارد. افرادی هستند که سالها آرزوی زیارت ائمه را دارند؛ ولی برای خرید یک چیز کم ارزشی هنگام نماز در کنار حرم امام همچنان در غفلت به سر می برند. در آخر آیه علت غافل نشدن مردان الهی از یاد خدا، ترس مداوم (یخافون، فعل مضارع )از حال روز و وضعیت مردم در قیامت ذکر می کند. ﻗﻴﺎمتی ﻛﻪ ﺍﺯ ﺷﺪﺕ ﻭﺣﺸﺘﺶ ﺩﻟﻬﺎ ﻭ ﭼﺸﻤﻬﺎی زیادی ﺩﺭ ﺁﻥ ﺩﮔﺮﮔﻮﻥ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ.
https://eitaa.com/qurnwords
🌹گفتگو مجرمین با فرشتگان هنگام دیدن آنان🌹
🌸ﻳَﻮْمَ ﻳَﺮَﻭْﻥَ ﺍﻟْﻤَﻠﺂﺋِﻜَﺔَ ﻟَﺎ ﺑُﺸْﺮَﻱ ﻳَﻮْﻣَﺌِﺬٍ ﻟِّﻠْﻤُﺠْﺮِﻣِﻴﻦَ ﻭَﻳَﻘُﻮﻟُﻮﻥَ ﺣِﺠْﺮﺍً ﻣَّﺤْﺠُﻮﺭﺍً «٢٢ فرقان».🌸
✅حجر: به معنى منع است محجور: ممنوع
✍در پاسخ به اعتراض کفار که چرا فرشتگان را نمی بینیم؟ خداوند می فرماید: شما روزی فرشتگان عذاب را می بینید که دارای خبر خوب و بشارت دهنده ای برای شما نیستند و می گویند: بهشت و لذتهای آن بر شما حرام و ممنوع است. احتمال دارد فاعل یقولون مجرمین باشند که به محض دیدن عزرائیل و همکارانش این ضرب المثل معروف (حجرا...) را می گویند. عرب وقتي در گذشته به كسي حرفي ميزدند كه آيا تو اين كار را كردي ميگفتند: «حِجراً محجورا»؛ يعني من به خدا پناه ميبرم از اين كار, هرگز من اين كار را نكردم. یعنی مجرمین هنگام دیدن فرشته ها دست به دامن آنها ميشوند و ميگويند: ما را رها كنيد که ... اين حَجْر موضوع فقهی است که آنجا بحث می شود، چه كسي محجور است سفيه، مفلّس، صبيّ و... محجورند که معامله یا...با آنها ممنوع است؛ یعنی با ما در حد یک دیوانه و بچه رفتار کنید و ما را عذاب و کیفر نکنید!!
@qurnwords
🌷بی مسئولیتی بعضی در برابر پیامبر اکرم 🌷
🔷لَا تَجْعَلُوا دُعَاءَ الرَّسُولِ بَيْنَكُمْ كَدُعَاءِ بَعْضِكُمْ بَعْضًا ۚ قَدْ يَعْلَمُ اللَّهُ الَّذِينَ يَتَسَلَّلُونَ مِنْكُمْ لِوَاذًا...(نور 63)
🔶صدا كردن پيامبر را بين خودتان مانند صدا كردن همديگر قرار ندهيد خداوند از شما، آنهايى را كه پنهانى فرار مى كنند مى شناسد..
✅ﻳﺘﺴﻠﻠﻮﻥ : ﻣﻌﻤﻮﻟﺎ ﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻣﺨﻔﻴﺎﻧﻪ ﻭ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻗﺎﭼﺎﻗﻰ ﺍﺯ ﺟﺎﻳﻰ ﻣﻰ ﮔﺮﻳﺰﻧﺪ.
✅ﻟﻮﺍﺫﺍ: ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺍﺳﺘﺘﺎﺭ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﺍﻳﻨﺠﺎ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻋﻤﻞ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﭘﺸﺖ ﺳﺮ ﺩﻳﮕﺮﻯ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ.
✍حرمت پیامبر اکرم به عنوان شخص اول امت باید نگه داشته شود. دعوت کردن او از مردم با دعوت کردن شما فرق دارد، وقتی شما را دعوت می کند حتما امور مهم و حیاتی مثل؛ جهاد و ...در میان است و به بهانه های واهی از اطاعت و فرمانبرداری او شانه خالی نکنید و از میدان فرار نکنید یا خود را در پشت دیوار یا سخنان سست مخفی نکنید. الآن هم به شیوه های گوناگون این کار در جامعه رواج دارد مثلا در انجام كار خيري؛ مثل مسجد, مدرسه و... كسي عذر ميآورد من بيمارم، خانهام تنهاست و... كسي ممکن است معذور باشد ولی می بینیم که اين افراد هم پشت سرش بدون عذر ميروند .
@qurnwords
🌷مذاکره حضرت موسی و فرعون🌷
🔷ﻗَﺎﻝَ ﺃَﻟَﻢْ ﻧُﺮَﺑِّﻚَ ﻓِﻴﻨَﺎ ولیدا ﻭَﻟَﺒِﺜْﺖَ ﻓِﻴﻨَﺎ ﻣِﻦْ ﻋُﻤُﺮِﻙَ ﺳِﻨِﻴﻦَ «١٨» ﻭَﻓَﻌَﻠْﺖَ ﻓَﻌْﻠَﺘَﻚَ ﺍﻟَّﺘِﻲ ﻓَﻌَﻠْﺖَ ﻭَﺃَﻧﺖَ ﻣِﻦَ ﺍﻟْﻜَﺎﻓِﺮِﻳﻦَ«١٩/ شعرا»
🔶(ﻓﺮﻋﻮﻥ) ﮔﻔﺖ: ﺁﻳﺎ ﻣﺎ ﺗﻮﺭﺍ ﺩﺭ ﻛﻮﺩﻛﻲ ﻧﭙﺮﻭﺭﺩﻳﻢ ﻭ ﺳﺎﻟﻴﺎﻧﻲ ﺍﺯ ﻋﻤﺮﺕ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻧﺰﺩ ﻣﺎ ﻧﻤﺎﻧﺪﻱ؟ ﻭ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻝ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻱ ﺁﻥ ﻛﺎﺭﻱ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻱ (ﻭ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﺸﺖ ﻛﺸﺘﻲ)، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺗﻮ ﺍﺯ ﻧﺎﺳﭙﺎﺳﺎﻧﻲ.
✅ﻭَﻟِﻴﺪﺍً : در کودکی
✅ﻟَﺒِﺜْﺖَ: توقف کردی، ماندی
✍این آیات حاکی اولین مذاکرات رسمی حضرت موسی با فرعون است. بعد از نطق حضرت، فرعون با ادبیات تحریک عواطف همراه با سرزنش و شيطنت آمیز ﻧﺒﻮّﺕ ﻣﻮﺳﻲ ﺭﺍ ﺯﻳﺮ ﺳﺆﺍﻝ می برد. تو نمک پرورده ما بودی و بر سر خوان ما پرورش یافتی حالا به جای سپاس گذاری در برابر ما قد علم کردی؟! واقعا عجیب است! تو کجا و نبوت کجا؟! قاتل و پیامبری؟! " ﻛﻠﻤﻪ" ﻓﻌﻠﺔ"ﺻﻴﻐﻪ ﻣﺮﻩ ﺍﺯ ﻓﻌﻞ ﻭ ﻳﻚ ﺑﺎﺭ ﺭﺍ ﻣﻲ ﺭﺳﺎﻧﺪ ﻣﺜﻞ " ﺿﺮﺑﺘﻪ ﺿﺮﺑﺔ" ﻳﻌﻨﻲ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺯﺩم ﻳﻚ ﺑﺎﺭ ﺯﺩﻥ، ﻭ ﻋﻠﺖ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻓﻌﻠﻪ ﺭﺍ ﺗﻮﺻﻴﻒ ﻛﺮﺩ ﺑﻪ ﺟﻤﻠﻪ " ﺍﻟَّﺘِﻰ ﻓَﻌَﻠْﺖَ - ﺁﻥ ﻳﻚ ﻋﻤﻠﺖ ﻛﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻱ" ﺍﻳﻦ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﻔﻬﻤﺎﻧﺪ ﺁﻥ ﻳﻚ ﻋﻤﻠﺖ ﺟﺮم ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺑﺰﺭﮒ است (قتل عمد). ﺁﻳﺎﺕ ﺑﻌﺪ ﭘﺎﺳﺦ ﻣﻮﺳﻲ ﺭﺍ ﺑﻴﺎﻥ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. پیام: اگر خدمتی برای کسی کردیم نباید بهانه شود که حرف حق او را نادیده بگیریم.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷مبارزه واقعی پیامبران با خشونت طلب ها🌷
🔷ﻭَﺇِﺫَﺍ ﺑَﻄَﺸْﺘُﻢ ﺑَﻄَﺸْﺘُﻢْ ﺟَﺒَّﺎﺭِﻳﻦَ «١٣٠/ شعرا»
🔶 ﻭ ﻫﺮﮔﺎﻩ ﻛﺴﻲ ﺭﺍ ﻛﻴﻔﺮ ﻣﻲ ﺩﻫﻴﺪ، ﻫﻤﭽﻮﻥ ﺯﻭﺭﮔﻮﻳﺎﻥ ﻛﻴﻔﺮ ﻣﻲ ﺩﻫﻴﺪ؟
✅ﺑَﻄَﺸْﺘُﻢ: حمله ور شدید، مجازات کردید
✍این جمله نصحیت حضرت هود به قومش است. فرمود: اگر بخواهید کسی را مجازات کنید؛ مثل جبارین و زورگویان به او حمله ور می شوید و از حدود انسانی خارج می شوید. برای کمترین جرم سنگین ترین جریمه را اعمال می کنید. این کنایه از نهایت بی رحمی آن قوم است. امروز مصداق بارز آن استکبار جهانی است که با وسایل کشتار جمعی و بمب های اتمی و شیمیایی به کوچک و بزرگ رحم نمی کند. به بهانه جلوگيري از خشونت علیه زنان و کودکان، قتل عام بی سابقه از زنان و کودکان به راه انداخته است.
https://eitaa.com/qurnwords
🌷خطای محاسباتی فرعونیان🌷
🔶ﻓَﺎﻟْﺘَﻘَﻄَﻪُ ﺁﻝُ ﻓِﺮْﻋَﻮْﻥَ ﻟِﻴَﻜُﻮﻥَ ﻟَﻬُﻢْ ﻋَﺪُﻭّﺍً ﻭَﺣَﺰَﻧﺎً ﺇِﻥَّ ﻓِﺮْﻋَﻮْﻥَ ﻭَﻫَﺎﻣَﺎﻥَ ﻭَ ﺟُﻨُﻮﺩَﻫُﻤَﺎ ﻛَﺎﻧُﻮﺍْ ﺧَﺎﻃِﺌِﻴﻦَ «٨ قصص».
🔷ﭘﺲ (ﻣﺎﺩﺭ ﻣﻮﺳﻲ ﭼﻨﺎﻥ ﻛﺮﺩ، ﭼﻴﺰﻱ ﻧﮕﺬﺷﺖ ﻛﻪ) ﻓﺮﻋﻮﻧﻴﺎﻥ، ﺍﻭ ﺭﺍ (ﺩﻳﺪﻩ ﻭ ﺍﺯ ﺁﺏ) ﺑﺮﮔﺮﻓﺘﻨﺪ ﺗﺎ ﺳﺮﺍﻧﺠﺎم، ﺩﺷﻤﻦ ﻭ ﻣﺎﻳﻪ ﺍﻧﺪﻭﻫﺸﺎﻥ ﮔﺮﺩﺩ. ﻫﻤﺎﻧﺎ ﻓﺮﻋﻮﻥ ﻭ ﻫﺎﻣﺎﻥ ﻭ ﺳﭙﺎﻫﻴﺎﻧﺸﺎﻥ ﺧﻄﺎﻛﺎﺭ ﺑﻮﺩﻧﺪ.
✅اﻟْﺘَﻘَﻄَ: (افتعال) پیدا کرد، به اشیاء گمشده ای که انسان پیدا می کند لقطه می گویند.
✍آری چنین است قدرت نمایی خداوند! خاندان فرعون موسی ع را از آب گرفتند، او را به آغوش فرعون سپردند تا خدمتکار دشمن خودش باشد با دست خودش او را پرورش دهد تا روزی در همان دریا که او را گرفتند، غرق کند!. خطا و جنایت فرعون به عنوان آمر، هامان به عنوان طراح و مشاور و لشکریانش به عنوان مجری و مباشر این بود برای اینکه موسی متولد نشود، هزاران نفر بی گناه را کشتند؛ ولی آنچه خدا خواهد همان می شود. این خطای محاسباتی همچنان از دشمنان دین و انقلاب مکرر سر می زند و خداوند نقشه آنها را نقش بر آب می کند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌸تجسم انفاق های آلوده به ریا و منت🌸
🔶 ﺃَﻳَﻮَﺩُّ ﺃَﺣَﺪُﻛُﻢْ ﺃَﻥ ﺗَﻜُﻮﻥَ ﻟَﻪُ ﺟَﻨَّﺔٌ ﻣِّﻦ ﻧَّﺨِﻴﻞٍ ﻭَﺃَﻋﻨَﺎﺏٍ ﺗَﺠْﺮِﻱ ﻣِﻦ ﺗَﺤْﺘِﻬَﺎ ﺍﻟْﺄَﻧْﻬَﺎﺭُ ﻟَﻪُ ﻓِﻴﻬَﺎ ﻣِﻦ ﻛُﻞِّ ﺍﻟﺜَّﻤَﺮﺍﺕِ ﻭَﺃَﺻَﺎﺑَﻪُ ﺍﻟْﻜِﺒَﺮُ ﻭَﻟَﻪُ ﺫُﺭِّﻳَّﺔٌ ﺿُﻌَﻔَﺂءُ ﻓَﺄَﺻَﺎﺑَﻬﺎ ﺇِﻋْﺼَﺎﺭٌ ﻓِﻴﻪِ ﻧَﺎﺭٌ ﻓَﺎﺣْﺘَﺮَﻗَﺖْ...َ (266بقره).
🔶ﺁﻳﺎ ﻛﺴﻲ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﺑﺎﻏﻲ ﺍﺯ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺧﺮﻣﺎ ﻭﺍﻧﮕﻮﺭ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺯﻳﺮ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺁﻥ ﻧﻬﺮﻫﺎ ﺩﺭ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻭﺑﺮﺍﻱ ﺍﻭ ﺩﺭ ﺁﻥ (ﺑﺎﻍ) ﺍﺯ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﻣﻴﻮﻩ ﺍﻱ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﻭﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺳﻦ ﭘﻴﺮﻱ ﺭﺳﻴﺪﻩ ﻭﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻧﻲ (ﻛﻮﭼﻚ ﻭ) ﺿﻴﻌﻒ ﺩﺍﺭﺩ، ﮔﺮﺩﺑﺎﺩﻱ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ ﺁﺗﺶ ﺳﻮﺯﺍﻥ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺑﺎﻍ ﺑﻮﺯﺩ ﻭ ﺑﺎﻍ ﺭﺍ ﻳﻜﺴﺮﻩ ﺑﺴﻮﺯﺍﻧﺪ.
✅ﺍﻋﺼﺎﺭ: گرد باد ،ﻏﺒﺎﺭﻱ ﻛﻪ ﺑﻴﻦ ﺯﻣﻴﻦ ﻭ ﺁﺳﻤﺎﻥ می پیچد. عصر(فشردن) هم از این ماده است .
✍ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﻨﮕﺎﻣﻲ ﻛﻪ ﭘﻴﺮ ﻭ ﻋﻴﺎﻟﻤﻨﺪ ﺷﺪ، ﺗﻮﺍﻥ ﺗﻮﻟﻴﺪﺵ ﺍﺯ ﺑﻴﻦ ﻣﻲ ﺭﻭﺩ، ﻭﻟﻲ ﻧﻴﺎﺯ ﻭ ﻣﺼﺮﻓﺶ ﺷﺪﻳﺪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﺣﺎﻝ ﺍﮔﺮ ﻣﻨﺒﻊ ﺩﺭﺁﻣﺪﺵ ﻧﻴﺰ ﻧﺎﺑﻮﺩ ﺷﻮﺩ، ﺑﻪ ﺫﻟّﺖ ﻛﺸﻴﺪﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﻗﻴﺎﻣﺖ، ﺍﺯ ﻳﻚ ﺳﻮ ﺗﻮﺍﻥ ﻋﻤﻞ ﺻﺎﻟﺢ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﻭ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﺩﻳﮕﺮ ﻧﻴﺎﺯﺵ ﺷﺪﻳﺪ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻝ ﺍﮔﺮ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺻﺎﻟﺤﺶ ﺑﺎ ﻣﻨّﺖ ﻭﺭﻳﺎ ﻣﺤﻮ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻪ ﭼﻪ ﺫﻟّﺘﻲ ﻣﻲ ﺭﺳﺪ.!!!
@qurnwords