🌹توبیخ انسان ها به خاطر قطع انفاق 🌹
🔷أَعْطي قَليلاً وَ أَكْدي (34 / النجم)
🔶و اندكى بخشيد و دست بازداشت.
✅اَکدىٰ: اصل آن از «کُديه» به معنای که آن سنگ بزرگي است که بعد از کَندن يک مقدار چاه، انسان به آن برخورد ميکند و به علت خستگی از کندن منصرف ميشود و آن را رها ميکند.
✍هر انسانی اگر در هر کاری مقداری تلاش کند و بر اثر خستگی یا عدم پشتکار آن را رها کند و آن را به سر انجام نرساند، مشمول «کُديه» شده است. اگر کسي يک مختصر درس بخواند، بعد به مشکلي برخورد، ميگويند: «أکديٰ»؛ يعني به «کُديه» رسيد، به سنگ بزرگ رسيد و منصرف شد. یا کسي به جبهه برود، يک مقدار فشار ببیند و رها کند، ميگويند: «أکديٰ». در آیه فوق اگر کسی انفاق را به خاطر بخل و... ترک کند، این کلمه و اصطلاح درباره او بکار برده می شود. یعنی انفاق باید استمرار داشته باشد تا اثر آن در زندگی و روح انسان نمود پیدا کند.
#انفاق
#عید_نوروز
https://eitaa.com/qurnwords
🌹تامین آرامش، حکمت ساختن خانه 🌹
🔷 ﻭَ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﺟَﻌَﻞَ ﻟَﻜُﻢْ ﻣِﻦْ ﺑُﻴُﻮﺗِﻜُﻢْ ﺳَﻜَﻨﺎً...(۸۰/نحل)
🔶 ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺮﺍﻯ ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﻳﺘﺎﻥ ﻣﺤﻞ ﺳﻜﻮﻧﺖ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ..
✅" ﺑﻴﻮﺕ" ﺟﻤﻊ" ﺑﻴﺖ" ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺍﻃﺎﻕ ﻳﺎ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﺳﺖ، ﻭ از ﻣﺎﺩﻩ" ﺑﻴﺘﻮﺗﻪ" ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺗﻮﻗﻒ ﺷﺒﺎﻧﻪ ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ؛ زیرا ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﺯ ﺍﻃﺎﻕ ﻭ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﺮﺍﻯ بیتوته و ﺁﺭﺍﻣﺶ ﺩﺭ ﺷﺐ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ.
✍یکی از مهمترین دغدغه ها برای خانواده ها مسکن است که داشتن آن آرامش نسبی به همراه دارد. آیه شریفه آن را از نعمت های خداوند می داند که مواد اولیه آن را از قبیل؛ زمین، اجر، سیمان و... در دل طبیعت قرار داده است. یعنی فاعل و مهندس حقیقی مسکن خداوند است و باید از او درخواست کرد، چیزی که اکثریت از آن غافل اند. نکته ای که از" ﻣﻦ" تبیعضیه قابل برداشت است اینکه فرمود: ﻗﺴﻤﺘﻰ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻪ ﺭﺍ ﻣﺤﻞ ﺳﻜﻮﻧﺖ و آرامش شما ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ نه همه خانه را؛ زیرا بخش های از زیر بنای خانه برای انباری، آشپزخانه، حیاط و محل پارک ماشین است که محل استراحت نیست.
#آرامش
#مسکن
https://eitaa.com/qurnwords
☄اخطار جدی خداوند به عهد شکنان☄
🔷 ﻭَﻟَﺎ ﺗَﻜُﻮﻧُﻮﺍْ ﻛَﺎﻟَّﺘِﻲ ﻧَﻘَﻀَﺖْ ﻏَﺰْﻟَﻬَﺎ ﻣِﻦ ﺑَﻌْﺪِ ﻗُﻮَّﺓٍ ﺃَﻧﻜَﺎﺛﺎً ﺗَﺘَّﺨِﺬُﻭﻥَ ﺃَﻳْﻤَﺎﻧَﻜُﻢْ ﺩَﺧَﻠَﺎ ﺑَﻴْﻨَﻜُﻢْ ﺃَﻥ ﺗَﻜُﻮﻥَ ﺃُﻣَّﺔٌ ﻫِﻲَ ﺃَﺭْﺑَﻲ ﻣِﻦْ ﺃُﻣَّﺔٍ ﺇِﻧَّﻤَﺎ ﻳَﺒْﻠُﻮﻛُﻢُ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﺑِﻪِ ﻭَﻟَﻴُﺒَﻴِّﻨَﻦَّ ﻟَﻜُﻢْ ﻳَﻮْمَ ﺍﻟْﻘِﻴَﺎﻣَﺔِ ﻣَﺎ ﻛُﻨﺘُﻢْ ﻓِﻴﻪِ ﺗَﺨْﺘَﻠِﻔُﻮﻥ «٩٢/ نحل».
🔶مانند آن زن مباشيد كه رشتۀ خود را بعد از تابيدن تكه تكه كرد، سوگندهاى خود را مايۀ فريب قرار مى دهيد كه گروهى از گروهى ثروتمندتر باشد، خدا شما را با آن امتحان مى كند و روز قيامت آنچه را كه در آن اختلاف مى كرديد روشن خواهد كرد.
✅ﻧَﻘَﻀَﺖْ: از هم باز کرد
✅ﻏَﺰْل : تابیده شده، رشته شده
✅ﺃَﻧﻜَﺎث: رشته های از هم باز شده
✍وفای به عهد ضامن امنیت اقتصادی و اجتماعی جامعه است. خداوند برای تاکید در رعایت آن؛ مثل زنی را می زند که بافته های خود را پس از محکم کردن باز می کند که دلیل بر حماقت اوست؛ یعنی پیمان شکنی کار احمقانه ای است باعث هدر رفتن نیرو و فرصت هاست و آثار زیان باری در جامعه دارد. از طرفی کثرت امکانات دشمن نباید باعث عقب نشینی از بیعت با رهبر الهی شود. آن نمونه ای از امتحان مومنین است.
امروزه ارتجاع منطقه در کنفرانس اسلامی از فلسطین حمایت و بعد با اسرائیل دست دوستی می دهد !
https://eitaa.com/qurnwords
🌸🌸🌸سحر قیمتی🌸🌸🌸
🍀🍀 وَ اللَّيْلِ إِذا يَسْرِ( فجر 4)و قسم به شب هنگامی که سپری میشود🍀🍀
✅يَسْرِ؛ از ماده «سری» در اصل از تلفیق دو معنای «سیر» (حرکت کردن)و «سرّ» (مخفی) است؛ و در واقع معنایش سیر و حرکتی است که بدون اعلام و آشکار شدن، و به صورت سرّی و مخفیانه باشد؛ خواه سیر مادی باشد: «فَأَسْرِ بِأَهْلِكَ بِقِطْعٍ مِنَ اللَّيْلِ» یا وَ لَقَدْ أَوْحَيْنا إِلى مُوسى أَنْ أَسْرِ بِعِبادی؛ یا معنوی «سُبْحانَ الَّذي أَسْرى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى ...
✅منظور از این اللیل چیست ؟
یا الف و لام «اللیل» جنس باشد و مقصود مطلقِ شبهاست؛ یعنی سوگند به شب از این جهت که میرود و سپری میشود و با رفتنش ظلمت رخت برمیبندد؛ یا الف و لام، معرفه است و دلالت دارد بر شبی معین، با توجه سیاق آیات قبل،بحث دهه ذیالحجه بوده، این شب هم احتمالا شب مزدلفه است که حجاج همگی در آنجا بیتوته میکنند تا شب به طور کامل سپری شود و نمازصبح بخوانند و به سمت منی بروند.
✅👈ﭼﻪ ﺗﻌﺒﻴﺮ ﺟﺎﻟﺒﻰ ﻛﻪ ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻦ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﺷﺐ ﻧﺴﺒﺖ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ! ﺁﻥ ﻫﻢ ﺭﺍﻩ ﺭﻓﺘﻦ ﺩﺭ ﺷﺐ ، ﮔﻮﻳﻰ ﺷﺐ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺯﻧﺪﻩ ﺍﻯ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺍﺭﺍﻯ ﺣﺲ ﻭ ﺣﺮﻛﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺗﺎﺭﻳﻜﻰ ﺧﻮﺩ ﮔﺎم ﺑﺮﻣﻰ ﺩﺍﺭﺩ، ﻭ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺻﺒﺤﻰ ﺭﻭﺷﻦ ﺣﺮﻛﺖ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ. ﺁﺭﻯ ﻗﺴﻢ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺗﺎﺭﻳﻜﻰ ﻳﺎﺩ ﺷﺪﻩ ﻛﻪ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﺭﻭﺷﻨﺎﻳﻰ ﺍﺳﺖ، ﺗﺎﺭﻳﻜﻰ ﻣﺘﺤﺮﻙ ﻧﻪ ﺛﺎﺑﺖ، ﺗﺎﺭﻳﻜﻰ ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﻭﺣﺸﺘﻨﺎﻙ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺛﺎﺑﺖ ﺩﺭ ﺁﻳﺪ، ﺍﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺣﺮﻛﺘﻰ ﺑﺎﺷﺪ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﻧﻮﺭ، ﭘﺮ ﺍﺭﺯﺵ ﺍﺳﺖ. آن ساعات پایان شب(سحر) که سالکان در آن سیر معنوی دارند، از قداست خاصی برخوردار است و می شود به آن لحظات قسم یاد کرد.!!!
#سحر_ماه_رمضان
@qurnwords
🌹بدترین دوره زندگی انسان🌹
🔷وَٱللَّهُ خَلَقَكُمۡ ثُمَّ يَتَوَفّاكُمۡۚ وَمِنكُم مَّن يُرَدُّ إِلَىٰٓ أَرۡذَلِ ٱلۡعُمُرِ لِكَيۡ لَا يَعۡلَمَ بَعۡدَ عِلۡمٖ شَيۡاۚ إِنَّ ٱللَّهَ عَلِيمٞ قَدِيرٞ(نحل/۷۰).
🔶و خدا شما را آفريده و سپس مى ميراند؛ و بعضى از شما را به سن انحطاط پيرى مى رسانند كه هر چه دانسته همه را فراموش مى كند همانا خداست كه هميشه دانا و تواناست.
✅الرَّذْل : يعنى چيزى كه بخاطر ناروايى و زشتىاش مورد رغبت و ميل نيست. [أَرْذَلِ: پستترین].
✅ ارذل العمر : سن شيخوخت و پيرى است كه قواى شعور و ادراك در آن انحطاط پيدا مىكند.
✍حیات و مرگ و مقدار زندگی همگی به دست خداوند است و ما تماشاچی بیش نیستیم. نه توان افزایش آن و نه توان نگه داری قوای ادارکی که سالیان سال انبار محفوظات بوده را داریم. این خداوند است که جان ﺑﻌﻀﻰ را ﺩﺭ ﺟﻮﺍﻧﻰ می گیرد و ﺑﻌﻀﻰ را ﺑﻪ ﺑﺎﻟﺎﺗﺮﻳﻦ ﻭ ﺑﺪﺗﺮﻳﻦ ﺳﺎﻟﻴﺎﻥ ﻋﻤﺮ؛ ﻳﻌﻨﻰ ﻧﻬﺎﻳﺖ ﭘﻴﺮﻯ می رساند. ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺍﻳﻦ ﻋﻤﺮ ﻃﻮﻟﺎﻧﻰ لا يَعْلَمَ بَعْدَ عِلْمٍ شَيْئاً است؛ نکره در سیاه نفی دلالت بر عموم می کند؛ یعنی فراموش کامل! در اینصورت ديگر حيثيتي براي آدم نميماند و مرده متحرک می شود. لذا این قدرتها و تواناييها امانت الهی هستند و باید درست بکار گرفته شود. البته افرادی ازاین قاعده استثناء هستند؛ مثل علماء ربانی ..
https://eitaa.com/qurnwords
🔷حرمت هرزگی و بی حیایی 🔷
🔶ﻭَﻟَﺎ ﺗَﻘْﺮَﺑُﻮﺍْ ﺍﻟﺰِّﻧَﻲ ﺇِﻧَّﻪُ ﻛَﺎﻥَ ﻓَﺎﺣِﺸَﺔً ﻭَﺳَﺂءَ ﺳَﺒِﻴﻠﺎً «٣٢/ اسراء»
✅ﺑﻪ ﺯﻧﺎ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﻧﺸﻮﻳﺪ، ﻛﻪ ﻛﺎﺭ ﺯﺷﺖ ﻭ ﺭﺍﻩ ﺑﺪﻱ ﺍﺳﺖ.
👈 منظور از ﻟَﺎ ﺗَﻘْﺮَﺑُﻮﺍْ چیست؟ یعنی از مقدمات زنا از قبیل چشم چرانی، بدحجابی، خلوت با نامحرم، نگاه به فیلم و عکس های آلوده، برهنگی ، رمان های شهوت انگیز ، نشریات فاسد، سخت گیری های بی مورد که باعث کاهش ازدواج شده و... پرهیز کنید. به تعبیر دیگر مقدمه حرام، حرام است. خداوند با یک جمله از این همه وسائل و مقدمات شهوت انگیز نهی می کند. نکته ای که در این آیه قابل برداشت است اینکه شاید خطاب نهی از مقدمات، دسته ای از مومنین باشد که در ابتدا قصد زنا ندارند و از زشتی آن آگاه هستند؛ ولی به بهانه ها مختلف در بعضی از مقدمات می افتند که ناخواسته به زنا مبتلا می شوند.
https://eitaa.com/qurnwords
🌺🌺🌺شرایط مس قرآن 🌺🌺🌺
🌷🌷ﺇِﻧَّﻪُ ﻟَﻘُﺮْﺁﻥٌ ﻛَﺮِﻳﻢٌ (٧٧) ﻓِﻰ ﻛِﺘﺎﺏٍ ﻣَﻜْﻨُﻮﻥٍ (٧٨) ﻟﺎ ﻳَﻤَﺴُّﻪُ ﺇِﻟﺎَّ ﺍﻟْﻤُﻄَﻬَّﺮُﻭﻥَ (٧٩) ﺗَﻨْﺰِﻳﻞٌ ﻣِﻦْ ﺭَﺏِّ ﺍﻟْﻌﺎﻟَﻤِﻴﻦَ (٨٠ واقعه)🌷🌷
🌴 ﻛﻪ ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺍﻳﻦ ﻗﺮﺁﻥ ، ﻗﺮﺁﻧﻲ ﺍﺳﺖ ﺍﺭﺟﻤﻨﺪ ﻭ ﺑﺎﺍﺭﺯﺵ .[ ﻛﻪ ] ﺩﺭ ﻛﺘﺎﺑﻲ ﻣﺼﻮﻥ ﺍﺯ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﺗﺤﺮﻳﻒ ﻭ ﺩﮔﺮﮔﻮﻧﻲ [ ﺑﻪ ﻧﺎم ﻟﻮﺡ ﻣﺤﻔﻮﻅ ﺟﺎﻱ ﺩﺍﺭﺩ ، ﺟﺰ ﭘﺎﻙ ﺷﺪﮔﺎﻥ [ ﺍﺯ ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﺁﻟﻮﺩﮔﻲ ] ﺑﻪ [ ﺣﻘﺎﻳﻖ ﻭ ﺍﺳﺮﺍﺭ ﻭ ﻟﻄﺎﻳﻒ ] ﺁﻥ ﺩﺳﺘﺮﺳﻲ ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ . ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪﻩ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺟﻬﺎﻧﻴﺎﻥ ﺍﺳﺖ .🌴
✅ ﻣَﻜْﻨُﻮﻥٍ: ﻳﻌﻨﻲ ﻣﺴﺘﻮﺭ ﻭ ﭘﻮﺷﻴﺪﻩ ﺍﺯ ﺧﻠﻖ ﻭ ﺁﻥ ﻟﻮﺡ ﻣﺤﻔﻮﻅ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ ﺛﺎﺑﺖ نگه دﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ.
✍ برای مس قرآن؛ طهارت از حدث اصغر( وضو) و حدث اکبر( غسل) لازم، اما کافی نیست بلکه نیازمند طهارت روح از حدث اصغر؛ یعنی گناه صغیره و حدث اکبر یعنی گناه کبیره است. طبق آیات قرآن، حداقل طهارت روح برای بهرمند شدن از معارف و هدایت قرآن تقواست(...هدی للمتقین ) و حداکثر به آیه تطهیر (ﺇِﻧَّﻤﺎ ﻳُﺮِﻳﺪُ ﺍﻟﻠَّﻪُ ﻟِﻴُﺬْﻫِﺐَ ﻋَﻨْﻜُﻢُ ﺍﻟﺮِّﺟْﺲَ ﺃَﻫْﻞَ ﺍﻟْﺒَﻴْﺖِ ﻭَ ﻳُﻄَﻬِّﺮَﻛُﻢْ ﺗَﻄْﻬِﻴﺮﺍً) می رسد که اهل بیت مصداق اکمل آن هستند که از هر رجس و پلیدی به دورند و تمام گفتار و رفتار آنها با قرآن هماهنگ است.
ماه رمضان که بهار قرآن است باید خانه دل را سمت پاک شدن سوق داد تا نور قرآن آن را منور کند.
#تبریک_حلول_ماه_مبارک
#قرآن
@qurnwords
🌺هدف از صنایع نظامی در قرآن🌺
🌸" ﻭَ ﻋَﻠَّﻤْﻨﺎﻩُ ﺻَﻨْﻌَﺔَ ﻟَﺒُﻮﺱٍ ﻟَﻜُﻢْ ﻟِﺘُﺤْﺼِﻨَﻜُﻢْ ﻣِﻦْ ﺑَﺄْﺳِﻜُﻢْ ﻓَﻬَﻞْ ﺃَﻧْﺘُﻢْ ﺷﺎﻛِﺮُﻭﻥَ" 80َ انبیاء
ﻭ ﺑﻪ ﺍﻭ (ﺩﺍﻭﺩ) ﻓﻦ ﺯﺭﻩ ﺳﺎﺯﻱ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺁﻣﻮﺧﺘﻴﻢ ﺗﺎ ﺷﻤﺎﺭﺍ ﺍﺯ (ﺧﻄﺮﺍﺕ) ﺟﻨﮕﺘﺎﻥ ﺣﻔﻆ ﻛﻨﺪ، ﭘﺲ ﺁﻳﺎ ﺷﻤﺎ ﺷﻜﺮﮔﺰﺍﺭ ﻫﺴﺘﻴﺪ؟!🌸
✅" ﻟﺒﻮﺱ" ؛ ﻋﺮﺏ ﺑﻪ ﻫﻤﻪ ﺍﻗﺴﺎم ﺍﺳﻠﺤﻪ ﻟﺒﻮﺱ ﻣﻲ ﮔﻮﻳﺪ و ﻣﻘﺼﻮﺩ ﺍﺯ ﺁﻥ در اینجا ﺯﺭﻩ ﺍﺳﺖ.
✅" ﺑﺎﺱ" ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺟﻨﮕﻬﺎﻱ ﺧﻮﻧﻴﻦ ﻭ ﺳﺨﺖ ﺍﺳﺖ.
📓👈آیه شریفه در مقام بیان یک صنعت نظامی است که در جنگ های تهاجمی و سخت استفاده می شده است و باعث یک نوع امنیت و تقویت روحیه رزمندگان در مقابل دشمنان می شود. نکته ظریفی که در آیه نهفته است اینکه رهبران الهی به دنبال سلاح های کشتار جمعی و تهاجمی نبوده و نخواهند بود؛ بلکه مراد از مجهزشدن به سلاح های نظامی بیشتر جنبه دفاعی و بازدارندگی است. چون سلاح باید در خدمت و آرامش مردم باشد نه در خدمت خون خواران مستکبر برای نابودی مردم، لذا در آخر آیه ساختن صنعت زره را که باعث جلوگیری از قتل جنگجویان و امنیت آنها می شود را مستحق شکر گزاری مومنین می داند.
#زره
@qurnwords
🌸🌸🌸 تلاوت عاقلانه 🌸🌸🌸
🌺لَقَدْ أَنْزَلْنا إِلَيْكُمْ كِتاباً فيهِ ذِكْرُكُمْ أَ فَلا تَعْقِلُون(انبیاء10)🌺
✅(الیکم) ; هرچند که قرآن در شب قدر به قلب مطهر پیامبر اسلام نازل شده است؛ ولی اصرار دارد که یک نزول برای قلب های پاک هر یک از مومنین دارد، و می توانید از نور قرآن بهره مند شوید. ضمیر (کم) خطاب به امت پیامبر مکرم است.
✅(فیه ذکرکم)؛ در قرآن مطالبی که آمده همگی درباره ماست، ما را لایق دانسته که حکایت زندگی ما در قرآن ذکر کند، بهترین و عالیترین متد زندگی را برای ما بفرستد. خدا دائما به یاد ماست و از ما یاد کرده است؛ باید خودمان را در قرآن پیدا کنیم. در قرآن خبرهای مربوط به ما هست؛ اما چون تا به حال دقت نکردهایم نمی توانیم آنها را پیدا کنیم؛ اما اگر امام زمان ع بیاید و به ما نشان دهد، تعجب خواهیم کرد. انسان زمانی تعجب میکند که انتظار واقعهای را نداشته باشد. اگر گوشمان را برای شنیدن سخن قرآن باز کنیم، تفسیر به رای نمی شود. گاهی اشتباه میفهمیم، اما اگر خودبین نباشیم و بر اشتباهاتمان اصرار نورزیم خود خدا بتدریج با آیات دیگرش ما را متوجه اشتباهمان می کند.
@qurnwords
🌺🌺عذاب غیر قابل تصور🌺🌺
🔶 ﻭَ ﻣَﺂ ﺃَﺩْﺭَﺍﻙَ ﻣَﺎ ﺳَﻘَﺮ «٢٧» ﻟَﺎ ﺗُﺒْﻘِﻲ ﻭَ ﻟَﺎ ﺗَﺬَﺭُ ُ «٢٨» ﻟَﻮَّﺍﺣَﺔٌ ﻟِّﻠْﺒَﺸَﺮِ «٢٩ مدثر»
🔷ﻭ ﺗﻮ ﻧﻤﻲ ﺩﺍﻧﻲ ﻛﻪ ﺳﻘﺮ ﭼﻴﺴﺖ. ﻧﻪ ﺑﺎﻗﻲ ﮔﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﻧﻪ ﺭﻫﺎ ﻛﻨﺪ. ﭘﻮﺳﺖ ﺭﺍﺑﻪ ﺷﺪّﺕ ﺩﮔﺮﮔﻮﻥ ﻛﻨﺪ.
✅«ﻟﻮّﺍﺡ» ﻭ «ﺗﻠﻮﻳﺢ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺭﻧﮓ ﺑﻪ ﺳﻴﺎﻫﻲ ﻳﺎ ﺳﺮﺧﻲ ﺍﺳﺖ.
✅«ﺑَﺸﺮ» ﺟﻤﻊ «ﺑُﺸﺮﺓ» ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻇﺎﻫﺮ ﭘﻮﺳﺖ ﺍﺳﺖ. اطلاق بشر بر انسان به خاطر جثه ظاهری است، خبر شادی که آثارش در بشره و چهره ظاهر می شود بشارت می گویند.
✍خداوند متعال درباره مفهوم سقر با استفهام که نمیدانید چیست؟! آب پاکی را روی دست مخاطب می ریزد و بعد گوشه ای از این طبقه از جهنم را بیان می کند . ﴿لا تُبْقی وَ لا تَذَرُ﴾ آن هم دوتا سالبه کلیه است؛ هر که رفت سالم نماند و هر کسی رفت چیزی از او نماند و پودر شد. در آتش دنیا یک مقدار خاکستر باقی میماند، اما آنجا خاکستر هم نمیماند. چون این آتش از درون است ... لذا ﺩﺭ ﺟﻤﻠﻪ " ﻟﺎ ﺗُﺒْﻘِﻰ ﻭَ ﻟﺎ ﺗَﺬَﺭُ" ﻧﻔﻲ ﻣﻄﻠﻖ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﻣﻘﻴﺪ ﻧﻜﺮﺩﻩ ﻛﻪ ﭼﻪ ﭼﻴﺰﻱ ﺭﺍ ﺑﺎﻗﻲ ﻧﻤﻲ ﮔﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﺭﻫﺎ ﻧﻤﻲ ﻛﻨﺪ، ﺍﻗﺘﻀﺎ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﺳﻘﺮ ﻫﻴﭻ ﭼﻴﺰﻱ ﺍﺯ ﺁﻧﭽﻪ ﺍﻭ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﺎﻗﻲ ﻧﻤﻲ ﮔﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﻫﻤﻪ ﺭﺍ ﻣﻲ ﺳﻮﺯﺍﻧﺪ ﻭ ﺍﺣﺪﻱ ﺭﺍ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻣﻲ ﺍﻓﺘﻨﺪ ﺍﺯ ﻗﻠﻢ ﻧﻴﻨﺪﺍﺧﺘﻪ ﻫﻤﻪ ﺭﺍ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ. ﴿لَوَّاحَةٌ لِلْبَشَرِ﴾، عذاب با جرم تناسب دارد، کسی که در دنیا، قیافه گرفته، عبوس کرده است. ﴿وَ بَسَرَ﴾، رنگ صورتش را عوض کرد به صورت غضب و عصبانیت و امثال آن درآورد، در سقر هم رنگ پوستش به آن صورت درمیآید.
@qurnwords
🔥فراخوان نیروی های عذاب🔥
🔷فَلیَدعُ نادِیَه، ﺳَﻨَﺪْﻉُ ﺍﻟﺰَّﺑﺎﻧِﻴَﺔَ ( علق۱۸/ ۱۷).
🔶آنگاه هر كسى را مى خواهد صدا زند، ﻣﺎ ﻫﻢ ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ﺩﻭﺯﺥ ﺭﺍ سریعا ﺻﺪﺍ ﻣﻰ ﺯﻧﻴﻢ.
✅«نادی» از ماده «ندو» به معنای جماعتى است که در مجلسی برای همفکری و یاری هم جمع میشوند؛ به این دلیل به مجلس مشورتی قریش" ﺩﺍﺭ ﺍﻟﻨﺪﻭﺓ" می گفتند.
✅ ﺯﺑﺎﻧﻴﺔ: ﺩﺭ ﺍﺻﻞ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻣﺎﻣﻮﺭﻳﻦ ﺍﻧﺘﻈﺎﻣﻰ، ﺍﺯ ﻣﺎﺩﻩ" ﺯﺑﻦ" (ﺑﺮ ﻭﺯﻥ ﻣﺘﻦ) ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﺩﻓﻊ ﻛﺮﺩﻥ ﻭ ﺻﺪﻣﻪ ﺯﺩﻥ ﻭ ﺩﻭﺭ ﺳﺎﺧﺘﻦ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺩﺭ ﺍﻳﻨﺠﺎ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻰ ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ﺩﻭﺯﺥ ﺍﺳﺖ.
👌 روزى ابو جهل نزد رسول خدا آمد در حالى که حضرت نزدیک مقام ابراهیم مشغول نماز بود، صدا زد مگر من تو را از این کار نهى نکردم؟ حضرت بر او بانگ زد و او را از خود راند. ابوجهل گفت: اى محمد! بر من بانگ میزنى، و مرا میرانى؟ تو نمیدانى قوم و عشیره من در این سرزمین از همه بیشتر است. در اینجا آیه نازل شد. آیه به صراحت هشدار می دهد که از ابوجهل و ابوجهل صفتان، کاری ساخته نیست هنوز ﺩﺭ ﭼﻨﮕﺎﻝ گارد و ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ﻋﺬﺍﺏالهی گرفتار نشدند که حال و روزشان ﻫﻤﭽﻮﻥ ﭘﺮ ﻛﺎﻫﻰ ﺩﺭ ﻭﺳﻂ ﻳﻚ ﻃﻮﻓﺎﻥ ﺳﻬﻤﮕﻴﻦ باشد.!!!
@qurnwords