نشست تخصصی تحت عنوان "نظریه اقتصاد اسلامی و دلالتهای سیاستی آن" با سخنرانی دکتر عطاء الله رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.
سه سال همراهی ...
وعده ما در نمایشگاه مطبوعات
مصلای تهران
شبستان اصلی غرفه b24
🆔@goftemanpishraft
دومین روز از نمایشگاه مطبوعات ۱۴۰۲
مصلی تهران
شبستان اصلی
غرفه b24
🆔@goftemanpishraft
متن پیام تسلیت رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی بمناسبت درگذشت جانباز سرافراز پاسدار حاج احمد حیدری
بسماللهالرحمنالرحیم
و من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوالله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا
بالاخره احمدآقای عزیز رزمندگان و شهدای قزوین نیز پس از تحمل یک دوره بیماری طولانی و سخت به جمع ملکوتیان باریافت. اما اخلاص او و مظلومیت او و سکوت او، و مجاهدت چندلایه و دور از هرگونه هیاهوی او هدیه جاودان او برای اهل زمین است.
این حقیر که او را از تابستان ۶۳ و در لشگر شهید زینالدین شناختم و تا آنگاه که نیروی تحتفرمان او در ماجرای پر غصه و قصه حلبچه بودم او را غرق در یک خلوت مجاهدانه دیدم که گویی میباید یک پرواز در عمقجان جهان را بیش از سه دهه تجربه میکرد و باید در کوره یک بیماری سخت و طولانی یک پارچه عشق میشد و پروانهوار میسوخت و خاکسترش فرش زیر پای محبوبش تا سبکبار و تیزپرواز عند ملیک مقتدر رزق نور نوش کند.
بگذارید به حساب و کتاب ما دنیویان او شهید خوانده نشود! او و همرزمانش، نمیتوانستند بین عشق به خمینی بزرگ و خدایش مرزی ببینند و حال اینک اوست و مِهر مُهر تایید ارباب بی سرش...
طوبی له و حسن ماب.
(دکتر عطاالله رفیعی آتانی)
رزمندهطلبه و جانباز گردان حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم و رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
سی ام بهمن ماه ۱۴۰۲
کانال اخبار رسمی قزوین 👇
@sobheqazvin
🟢 اگر مجتهدی به مسائل و مشکلات روز توجه نکند، او را باید در صف مردگان به شمار آورد.
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
#سخن_بزرگان
💠 تکلیف شرعی شرکت در انتخابات
🔹مردم در #انتخابات موظفند، موظف شرعی هستند که از اختلافات دست بردارند و این یک تکلیفی است که متوجه همه هست، به من طلبه که اینجا نشستهام و به همه #علمای بلاد و همه قشرهای ملت، همه روشنفکران، همه نویسندگان، گویندگان، به همه #تکلیف_شرعی است که نگذارید مسئله مثل مسئله مشروطیت بشود.
🔸 همه در انتخابات شرکت کنند و در صحنه حاضر باشند. اگر یک ظالم خلاف کرد، #اسلام که نکرده است. پس باید کاری کنیم که ظلم نباشد و ظالم از بین برود.
🔹 اگر دیدیم در این دوره خلاف شده و به افرادی ظلم شده، باید تلاشمان را بیشتر کنیم تا خلاف و ظلم را از بین ببریم؛ نه اینکه کنار رویم و از #صحنه خارج شویم؛ زیرا اگر از صحنه خارج شویم ظلم بیشتر میشود. پس باید اجتماعمان را بیشتر کنیم و بیشتر در صحنه حاضر باشیم. خداوند به شما قدرت و سعادت عنایت فرماید.
📚 صحیفه نور، امام خمینی، ج18، ص 173 و 244.
👈 نکات #اخلاقی بیشتر را اینجا ببینید.
🔰 سطوح عالی مدرسه شهیدین قم
♦️فیلسوف گفتگو دکتر غلامحسین دینانی :👇👇
عقل اگر نفهمد که خدایی هست چگونه به فرمانش اعتنا کند ؟!
آدم های نقلی اینگونه اند همش میگویند « فلانی فرموده »
خوب فرموده که فرموده
تو هم فکر کن
تو از این چه میفهمی ؟
جایگاهش چیست ؟
برخی میگویند « من در خواب نور دیدم»
خوب که چی ؟
من هم هر روز نور خورشید را میبینم
( خنده حاضرین )
توهم مهمتر است یا واقعیت ؟
فرق بین توهم و واقعیت را با چه بفهمیم ؟
عقل ( تعقل بر موازین علم منطق )
برخی از تعقل خوششان نمی آید
وقتی تعقل را کنار بگذاریم دچار توهم میشویم
اندیشیدن البته که سخت است
آدم های تنبل حوصله اندیشیدن ندارند
وقتی سخنی می شنوی بیاندیش
و سخنان حکیمانه را فرا بگیر
سخنرانی در
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی👌👌
سوت یک پایان 20-48.pdf
225.8K
📌 رهبر معظم انقلاب:
دشمنان نظامِ جمهورى اسلامى، وقتى نمىتوانند در ميدان مبارزه روياروى، كار مؤثّرى با اين نظام انجام دهند؛ يك راه برايشان باقى مىماند و آن، اين است كه نظام اسلامى و انقلابى را به مواضعى برخلاف اصولِ خود سوق دهند، يا به عبارت ساده تر و روشنتر، آن را وادار كنند كه از گفته هاى خود در زمينه مسائل انقلاب برگردد؛ حرف و مواضع خود را تخطئه كند و خودش را دچار تناقض نمايد! اين را از چه راهى انجام مىدهند؟ از راه فشارهاى تبليغاتى، فشارهاى سياسى، فشارهاى فرهنگى. جو را آنچنان از فشار انباشته مىكنند كه انسانهاى ضعيفالنّفس، در مقابل اين فشار نمىتوانند مقاومت كنند...❗️
بخش دوم از کتاب #سوت_یک_پایان
نوشته عطاء الله رفیعی آتانی
🆔@goftemanpishraft
13-18.pdf
757.8K
🔴جامعه زنده به فساد واکنش نشان می دهد.
♦️ برخی میگویند دلایل عدم رشد در حوزه #جامعه_شناسی_فساد و اینکه فساد تبدیل به یک موضوع تحقیق و تفحص نشده این است که سر اساتید برای این کار درد نمیکند و اگر کسی وارد این حوزهها شود آینده بخت و سرنوشت خوبی نخواهد داشت❗️
♦️برای کسی که در ایران کتاب #نخبه_کشی یا کارهای از این قبیل را مینویسد اتفاقی نیفتاد و کار خود را بدتر انجام میدهد❗️
♦️مشکل اصلی این است که در حوزههای طبیعی نظری و معرفتی رشدی نداریم که با جامعه پیوندی داشته باشیم در نتیجه افراد این حوزه حساس نمیشوند و درگیر مقولات اجتماعی که در جامعه به مسئله تبدیل شده نمیشوند❗️
♦️آنچه که اهل نظر در آن حساس شدند مسئله قدرت سیاسی بوده است در رابطه با مسائل اقتصاد و فساد اقتصادی مسئله طور دیگری است. فساد سیستمهای غربی به میزان زیادی #فساد_سیستمی است. اما چیزی که ما نام آن را فساد میگذاریم انحراف و خوب کار نکردن سیستم است مسئلهای که در غرب کمتر دیده میشود❗️
♦️مگر یک جامعه مرده باشد تا با فساد خو کند و عکسالعمل نشان ندهد❗️
همیشه وقتی جامعه دچار مشکل میشود به تدریج اتفاقاتی میافتد و انقلاب و جنبشهای اجتماعی و حرکتهای اعتراضی صورت میگیرد امیدواریم که به آنجا نرسد و درصدد اصلاح آن برآید❗️
گزیده ای از گفتگوی #گفتمان_پیشرفت با حسین کچویان
🆔@goftemanpishraft
هدایت شده از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
✅گروه اقتصاد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با همکاری اندیشکده دین و قانون برگزار میکند؛
🔸هم اندیشی نظریه اقتصاد اسلامی و دلالتهای سیاستی آن
(جلسه سوم)
🎙 ارائه دهنده:
👤دکتر عطاء اله رفیعی آتانی رئیس و مدیر گروه اقتصاد مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
🕰 📚 دبیر علمی: دکتر سعید کریمی
🗓زمان: چهارشنبه شانزدهم اسفندماه 1402؛ ساعت ۱۰ تا ۱۲ صبح
🏢مکان: قم، بلوار سمیه، خیابان شهید رجایی، بین کوچه ۴ و۶، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، سالن جلسات
🔻 همراه با اعطای گواهی معتبر از سوی مجلس شورای اسلامی
📩جهت حضور در جلسه اطلاعات خود را در فرم اینترنتی زیر ثبت نمایید:
https://formafzar.com/form/inform1
کانال مرکز تحقیقات اسلامی مجلس👇
https://eitaa.com/joinchat/1021771898C48c711af96
کانال اندیشکده دین و قانون
👇
☑️ اینجا انگشتان مردم سرنوشت حکمرانان را تعیین میکند
✅ در جمهوریاسلامی ایران کشوری است که در آن، برادرهمسر رهبر ایران، نامزد انتخابات مجلس میشود ولی رأی نمیآورد و از ورود به مجلس باز میماند.
رئیس سابق قوهقضاییه و منصوب رهبری به ریاست مهمترین مجمع نظام، نامزد مجلس خبرگان میشود ولی مردم با سرانگشتان خود او را کنار می زنند و می گویند برای خبرگان تو را نمیخواهیم؛ او از ورود به خبرگان باز میماند.
در تهران فرزند شهید مطهری و در کرمان برادر شهید باهنر، توسط مردم از رقابت حذف میشوند. در خوزستان، مردم پای دوازده نماینده از هجده نماینده و در کل کشور مردم ۱۴۲ نماینده از نمایندگان خود را، از مجلس قطع میکنند و نیروهای جدید جایشان میگذارند.
در گیلان، مردم به معاون رئیسجمهور سابق که رئیسسابق مجلس برای تبلیغش ویدیو منتشر کرده، رای نمیدهند و او را راهی خانهاش در تهران میکنند.
مردم انگشت توی استامپ میزنند و نماینده متخلفی که انگشت بر چهره سرباز نواختهبود را کنار میگذارند.
اینجا کشوری است که مردم، قدرتمندترین و ریشهدواندهترین مهرههای سیاسی کشور را طی کمتر از بیستوچهار ساعت رایگیری، حذف و نیروهای تازهنفس مورد نظر خود را جایگزین آن ها می کنند.
اینجا مردم از بستگان رهبری گرفته تا فرزندان شهدا و حتی بعضی علما را از فیلتر رای خود رد میکنند.
بگذار هرچه میخواهند بگویند؛ اینجا آزاد ترین کشور دنیاست که مردمش آگاهترین مردم دنیایند.
به همین دلیل است که من هنوز پای این جمهوریاسلامی که در آن انگشتان مردم سرنوشت حکمرانان را تعیین میکند ایستادهام.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
هدایت شده از منتظران ظهور
#تربیت_عقل
📜در کافی شریف است که طرف آنقدر نماز میخواند؛ ملائکه خسته شدند. گفتند:خدایا کجای بهشت را به او میدهی??خیلی نماز میخواند !!
✅خدا فرمود: هیچی یک اتاق گلی میدهیم .گفتند چرا??خدا فرمود: چون این عقل ندارد ؛این باید برود عقلش را تربیت کند؛بروید امتحانش کنید.
🟣ملائکه رفتند با او صحبت کردند پرسیدند: خب از خدا چی میخواهی?? گفت: کاش خدا یک الاغ داشت ما از این علفها میدادیم الاغِ خدا میخورد .
♦️ملائکه گفتند: خدا الاغ نمیخواهد, گفت: حالا اگر داشت چی میشد!!!
•┈••✾🍃🌹🍃🌹🍃✾••┈•
@montazzeranezohoor
•┈••✾🍃🌹🍃🌹🍃✾••┈•
هدایت شده از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
✳دکتر رفیعی آتانی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: مردم ایران با حضور باشکوه خود در دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری دشمنان را ناکام و حماسه بزرگی را رقم زدند.
✳وی در جمع کارکنان این مرکز، یادآورشد:با وجود سیاه نمایی ها و تبلیغات شوم و منفی دشمنان علیه این انتخابات و تلاش برای دلسرد کردن مردم، اما انتخابات با قدرت و کیفیت برگزار شد و عموم کسانی که به مجلس دوازدهم راه یافتند افراد توانمند، متدین و دلسوزی برای کشور و مردم هستند.
✳وی گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی به عنوان مشاوری امین برای نمایندگان مجلس تلاش خواهد کرد در دوره آتی مجلس نیز ظرفیتهای فقهی و دانشی حوزه های علمیه را در اختیار پارلمان و نمایندگان جدید قرار دهد و حضور فعال تر و موثرتری در کمیسیون های تخصصی برای بررسی طرح ها و لوایح داشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاطره ای از مرحوم سید عباس موسویان، وقتی که پاسدار و محافظ ایت الله شهید مدنی امام جمعه تبریز و نماینده امام در اذربایجان شرقی بود
میگوید یک روز صبح زود زنگ منزل حاج اقا به صدا در امد درب را باز کردیم پشت درب شخصی بود که نان سنگکی که بخش از ان سوخته و بخشی خمیر بود، در دست داشت ......
بقیه ی این خاطره زیبا و درس اموز را خودتان در این کلیپ ببینید
رحمة الله و رضوانه علیهم
بسم الله الرحمن الرحیم
«فراخوان پس از انتخابات»
انتخابات اسفند ماه ۱۴۰۲ چونان بسیاری از فرصتهای زمانی دیگر در تاریخ انقلاب اسلامی دارای پیامهای روشن و بعضاً غیر مترقبه بود به شرح ذیل :
یکم. انتخابات در شرایط تلاش بینظیر دشمنان اسلام و ایران به منظور شکلگیری یک انتخابات ضعیف و با عدم مشارکت عمومی، برگزار شد؛ که البته این خود حاکی از تناقضی عجیب در مبانی و رفتار سیاسی آنها بود؛ از آن جهت که همیشه بر زبان میرانند که در حال جنگ برای برقراری دموکراسی در جهان هستند ولی در ایران میجنگند تا دموکراسی برقرار نشود!
از سوی دیگر عواملی چون اغتشاشات سال گذشته، شرایط اقتصادی غیر قابل قبول و ... همه اینها دشمنان را امیدوار کرده بود تا یک انتخابات با مشارکت بسیار پایین برگزار شود اما انتخابات توانست رکورد قبلی خود را حفظ کند.
دوم. این انتخابات نشان داد که در بدترین شرایط هم بیش از ۴۰ درصد مردم در انتخابات شرکت میکنند و در هیچ شرایطی از حمایت از نظام اسلامی دست بردار نیستند. به نظر نمیرسد هیچ نظام سیاسی در جهان از چنین کیفیتی از حمایت مردمی برخوردار باشد.
سوم. انتخابات نشان داد که منتقدان و هواداران نظام هر دو به نحوه حکمرانی کشور معترضند. تکلیف منتقدان که روشن است! اما هواداران نظام هم در اینکه نباید به مسئولان شکل گیری وضعیت فعلی رای دهند علائم روشنی را نشان دادند و از این جهت تفاوتی در انتخابات مجلس و خبرگان و حتی تفاوت جدی بین نحلههای سیاسی کشور وجود نداشت. گویی مردم ایران در جستجوی توانمندسازی و البته سالم سازی نظام حکمرانی کشور خسته نمیشوند.
چهارم. انتخابات نشان داد که نحله سیاسی موسوم به اصلاحات دیگر سخنگو و نماینده بدنه اجتماعی خود نیست، بنابراین بدنه اجتماعی همیشگی آنها به دنبال مظهر و سخنگو خواهد ماند!
پنجم. حال که نظام اسلامی در بدترین شرایط اجتماعی نیز با بهرهمندی از قویترین حمایتهای مردمی آسیب پذیر نیست؛ بنابراین آنان که در انتظار هستند که به دلیل ضعف حمایت مردمی از این آب گل آلود ماهی بگیرند باید دندان طمع خود را از بیخ برکنند. اما آیا این وضعیت همین گونه باید بماند ؟! قطعاً نه! زیرا:
اولاً؛ افزایش میزان مشارکت مردم برای نظام اسلامی مشروعیت افزایی میکند.ثانیاً؛ هر اندازه مردمان بیشتری در انتخابات شرکت کنند به معنای آن است که فرایند رشد و پیشرفت کشور از ظرفیت و توان و البته از بهرهمندان بیشتری برخوردار است.ثالثاً؛ نظام مدیریتی کشور با اتکا بیشتر به رای مردم مبتلا به استبداد رای و نیز فساد درونی نخواهد شد.رابعاً؛ امنیت کشور به نحو درونزایی در مقابل دشمنان خارجی تقویت خواهد شد.
پنجم. التماس ویژه نظام از مردم برای مشارکت در این دوره از انتخابات جلوه جدیدی از تحقق مردم سالاری دینی را نشان داد. نظامی که اقتدار او در مقابل همه قلدرهای جهان زبانزد است در طول چندین ماه منتهی به انتخابات در تواضعی عجیب همه انرژی خود را صرف تقاضا از مردم برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات کرد. به نظر میرسد این واقعیت در تاریخ سیاسی ایران ماندگار خواهد شد.
ششم؛ با این همه این انتخابات یک فراخوان را نیز در ذات خود داشت و آن اینکه نخبگان علمی، اقتصادی، سیاسی و مدیریتی باید بیش از گذشته خود را برای مصلحت عمومی هزینه کنند. آنان به دلایل مختلف در صحنه های زندگی اجتماعی به نحو تعیین کنندهای حضور ندارند. این عدم حضور هر دلیلی داشته باشد در پیشگاه مردم و خدای این مردم پذیرفتنی نیست. وقتی آنان حضور نداشته باشند آنان که همه توانمندی آنها اظهار وجود در شرایط عدم حضور توانمندهاست سکان کار را به دست خواهند گرفت و در نتیجه یک انقلاب عظیم الهی، یک نظام بزرگ سیاسی اسلامی، همه مردم نه تنها ایران بلکه مردمانی که در جهان وابسته به این ایده و ادعا زندگی میکنند در معرض ناکامی و شکست قرار خواهند گرفت. این «نبودن» جز استمرار حضور آنان که نباید باشند نتیجه دیگری نخواهد داشت. واقعیت این است که مردم ایران با همه تنوع قومی، فرهنگی، سیاسی و ... یک خواست واحد دارند و آن هم پیشرفت ایران اسلامی است و دیگر هیچ ...! و واقعیت دیگر آنکه این آرزو تنها با مشارکت همه مردم ایران با محوریت نهاد علم و جامعه نخبگانی است که دست یافتنی میشود... عطاالله رفیعی آتانی/ بیست و پنجم اسفند ماه/1402
🔴 استغفار
♦️ #استغفار از کلمه غفره در لغت عرب گرفته شده است. وقتی که در عرب مرکب هایشان مثل اسب و حمار دچار بیماری پوستی در سر و گردن میشده ماده ای به نام قطران را که سیاه و بد بو بوده را به سر و گردن حیوان می مالیدند این ماده سیلان داشته و در اثر حرکت، پالان یا زین مرکب را سیاه و آلوده می کرده است. عرب برای اینکه از سیلان این ماده و مایع جلوگیری کنند در سر راه او بر گردن حیوان پارچه ای می بستند بنام #غفره. غفره چیزی شبیه پیش بندهایی است که گاهی اوقات برای کودکان استفاده می شود تا لباس را هنگام غذا خوردن آلوده نکنند. عرب ها هم این پارچه را که خصوصیت جذب مایعات را داشته بر سر راه قطران می بستند تا به بقیه ی قسمت های حیوان سرایت نکند.
♦️نکته ای که در مورد #استغفار وجود دارد این است که انسان با انجام گناهان گند و آلودگی را در این عالم هستی به پا کرده که به زودی آن آلودگی دامنش را می گیرد و او را مبتلا می کند. به همین دلیل از خداوند طلب غفره می کند تا بین او و اثر عملش فاصله بیندازد و اثر عمل،او را مبتلا نکند...❗️
با این توضیحات کم کم روشن می شود چرا پیامبر فرموده اند:
بهترین دعا استغفار است...
رهبر معظم انقلاب اسلامی :
این فکر وجود داشته در بعضی از مسئولین کشور در گذشته که ما بیاییم آموزش و پرورش را از دولت جدا کنیم. بدهیم دست بخشهای خصوصی بروند، این خرج سنگین و این بودجهی سنگین را از دوش آموزش و پرورش برداریم. دستشان درد نکند، برای نابود کردن کشور فکر خوبی است این.
شأن تعلیم و تربیت شأن دولتی است. هیچ نظامی نمیتواند این شأن را از خودش دور کند، قابل تفکیک نیست از نظام. تربیت و تعلیم کشور به عهدهی نظام حاکم بر این کشور است. در همهی دنیا همین جور است. یک مواردی یک استثناهایی دارد مثل همین مدارس به اصطلاح غیرانتفاعی که حالا در کشور وجود دارد. اینها موارد استثنایی است. قانون اساسی ما هم که این را به صراحت بیان کرده. بنابراین مسئلهی برونسپاری معنیای ندارد. این شأن دستگاه حاکم قابل واگذاری نیست.
منبع:
دیدار معلمان با رهبر انقلاب - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=52713
14.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰🔰
💢مرحوم آقاى صدر (رضواناللهعلیه) به نظر بنده قطعاً نابغه بود؛ یعنى کارى که از عهدهى او برمىآمد، از عهدهى خیلى از فقها و علما و متفکّرین حوزههاى ما برنمىآید: فضاى دید بسیار وسیع، فهم نیازهاى دنیاى اسلام، پاسخگویى سریع و آماده به خواستهها ... ایشان واقعاً یک نابغهاى بود، مسائل را میفهمید، مسائل را حدس میزد.
🔺️ایشان در نجف ارتباط تامّ و تمامى با امام نداشتند؛ بهطور معمول، یک ارتباط خیلى ضعیفى با بیت امام و با تشکیلات امام [داشتند]، ارتباطشان خیلى زیاد نبود؛ ولیکن بمجرّد اینکه انقلاب شد و امام آمدند ایران، ایشان آن حرف معروف را زد که به شاگردان خودش گفت ذوب بشوید در امام خمینى همچنان که او در اسلام ذوب شده؛ این حرف ایشان معروف است. این خیلى شناخت لازم دارد، خیلى فهمِ اوضاع لازم دارد که بفهمد مسئلهى انقلاب چیست. ما کسانى را داریم که تا همین امروز که قریب چهل سال از انقلاب میگذرد، هنوز درست نفهمیدهاند این انقلاب چه بود و چه شد و چه اتّفاقى افتاد... این آدم، آنروز درک کرد انقلاب را و مسائل و مفاهیم انقلاب را. اینها نبوغ است؛ یعنى شناخت درست محیط را، پیرامون را، علم را، بیان را، کیفیّت تبیین را، اثرگذارى را.
⭕️... حکومت و نظام اجتماعى، بدون نظریّه امکان ندارد که باقى بماند؛ اوّلاً به وجود بیاید، یا باقى بماند، یا رشد بکند. این آدم، آدم نظریّهپرداز بود.
🎙بیانات مقام معظم رهبری ۲۵ مرداد سال ۱۳۹۵.
•┈┈••✾🦋🌻🦋✾••┈┈•
کانال مکتب اصولی شهید صدر
@halgeyoola
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 #پند | شرح حال شهدا را بخوانید
✏️ رهبر انقلاب: من نمیدانم شماها این کتابهای شرح حال شهدا را میخوانید یا نه؛ من میخوانم و اشک میریزم و استفاده میکنم؛ برای من حقیقتاً استفاده دارد.
✏️ من خیال میکنم شما یکی از کارهایی که میکنید حتماً همین باشد که شرح حال این شهدای عزیز را، بخصوص بعضیشان را که خیلی معنویّت دارند، بخوانید؛ اینها استفاده کردند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
بسمه تعالی
درگذشت اندوهبار استاد بزرگ جناب آقای دکتر پرویز داودی که یقینا از مدرسان نامدار دروس اصلی اقتصاد و صاحب نظر برجسته در اقتصاد ایران و از مومنان به مبانی و آرمانهای اقتصاد اسلامی و نیز سیاستمدار و مدیر برجسته انقلابی بود را به همه مردم ایران، به حامعه علمی و به طور خاص به دغدغه مندان اقتصاد ایران تسلیت عرض می کنیم.
هرچند از دست دادن چنین شخصیت و استاد بزرگی به آسانی قابل جبران نیست اما یقینا شاگردان او در دانشگاهها و حوزه های علمیه به عنوان مهمترین باقیات صالحات او راه این استاد بزرگ را در همه عرصه های علمی و عملی ادامه خواهند داد.
از خدای بزرگ غفران برای او و صبر و اجر برای وابستگان و دلبستگان به او را خواهانیم
عطاء اله رفیعی آتانی
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی
☘️ تلاش دائمی شهید صدر(ره) ☘️
#حکایت_خوبان
🔹️ آیت الله شهید سید محمد باقر صدر وقتی در حال #تفکر و #مطالعه بودند، کاملاً از دنیای پیرامونشان بریده میشدند و این چیزی نیست که کسی بهسادگی بتواند خودش را به آن عادت بدهد.
به یاد ندارم که شهید صدر حتی در گرمترین روزهای #تابستان، غرق در خواب شوند. حتی در همان روزهای گرم و درحالیکه به سن پنجاه سالگی نزدیک شده بودند هم از کتاب هایشان جدا نمیشدند. درحالیکه جوان نیرومند و بانشاط هم توان مقاومت، در برابر وسوسه خواب را نداشت.
🔹️ در سال آخر عمر شریفشان که نیروی بدنیشان (بر اثر فشارهای حکومت بعثی و شرایط حصر) تحلیل رفته بود، کمتر از یک ساعت در رختخوابش دراز میکشیدند.
وقتی مرا(یکی از شاگران) در خواب میدیدند، به من میفرمودند: من خودم را به خواب عادت ندادهام، چون #عمر_کوتاه است. تو که هنوز جوانی چرا خودت را به خواب عادت میدهی؟!
🔹️ در یکی از روزهای بسیار گرم تابستان که بعد از ناهار خوابیده بودم، ایشان مرا بیدار کردند و فرمودند: وقتی من همسن تو بودم روزانه حدود #بیست_ساعت درس میخواندم و حتی در آن چهار ساعت دیگر هم که میخوابیدم، خوابهای علمی میدیدم و برای همین خوابم هم، خواب معمولی نبود.
🔹️ در خواب میدیدم که مشغول مطالعه یا #حل_مسائل علمی و فقهی هستم. اگر شب و روز بخوابی، همه زندگیات را با خواب سپری خواهی کرد!
📚السیرة و المسیرة فی حقائق و وثائق، ج ۲، ص ۲۸۹(مجموعه آثار)
┄══•ஜ۩🌹۩ஜ•══┄
🌐 کانال "مباحثه فقاهت"
🆔 @mobahathah_ir
🟢 آیا کسی که به دنبال حقیقت بوده ولی به حقیقت نرسیده است از نظر اسلام معذور است؟
🔹 اسلام دین حقیقتگرا و واقعگراست. لغت «اسلام» به معنی تسلیم است و نشاندهنده این حقیقت است که اولین شرط مسلمان بودن، تسلیم واقعیتها و حقیقتها بودن است. هر نوع عناد، لجاج، تعصب، تقلیدهای کورکورانه، جانبداریها، خودخواهیها از آن نظر که برخلاف روح حقیقتخواهی و واقعگرایی است، از نظر اسلام محکوم و مطرود است.
🔸 از نظر اسلام اگر انسانی، حقیقتجو، بینظر و کوشا در راه وصول به حق باشد، فرضاً به حقیقت نرسد، معذور است و اگر کسی در روح خود عناد و لجاج داشته باشد، فرضاً حقیقت را به دلیل تقلید و یا وراثت و امثال اینها پذیرفته باشد، ارزشی ندارد.
📗 شهید آیتالله مطهری، جهانبینی توحیدی، ص۲۱
❇️ این کتاب، جلد دوم از مجموعه هفت جلدی «مقدمهای بر جهان بینی اسلامی» است که آخرین اثر قلمی استاد شهید است. استاد فرصت قلمی کردن جلد ششم را نیافت و سخنرانیهای ایشان در موضوع امامت و رهبری، در جلد ششم این مجموعه قرار گرفته است.
🔻 کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرام و سروش
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir