يكی از اشتباهترين و آسيب زنندهترين حرفها اينه كه بگيد: من كه بهت گفته بودم!
وقتی به كسی میگيد من كه گفته بودم يعنی:
تو نمیفهمی
من از تو بيشتر میفهمم
از اين به بعد به حرف من گوش كن حق اشتباه نداری
من خوشحالم به حرف من رسيدی
حقت هست كه به دردسر افتادی
كه به مرور فرد رو دچار احساس گناه و خشم فرو خورده میكنه.
در حالی كه پيام ما بايد اين باشه:
همه اشتباه میكنند.
هر اتفاقی بيفته من كنارتم...
كمكت میکنم نگران نباش...
شكست و اشتباه معنیش این نيست كه تو نمیفهمی يا انسان بدی هستی.
@rahasapcy_402
🌸🍃🌸🍃
۷ رفتار پیوند دهنده رابطه:
✔️گوش کردن
✔️حمایت کردن
✔️تشویق کردن
✔️احترام گذاشتن
✔️اعتماد کردن
✔️پذیرفتن فرد همانگونه که هست
✔️گفت و گوی همیشگی بر سر اختلافات
🌸🍃🌸🍃
منبع: کتاب ازدواج بدون شکست /دکتر ویلیام گلسر
🍃🌸🍃🌸
_________
🆔https://eitaa.com/Rahasapcy_402
🔸مرکز مشاوره و روانشناسی رهاسا
📞09304499505
با ما همراه باشید🌟
.
کمالگرایی یه حس آشنا برای خیلیامونه، نه؟ اون فشار دائمی که باید بهترین باشیم، هیچ اشتباهی نکنیم، و همهچیز رو کامل انجام بدیم. شاید این احساس از تربیت سختگیرانه، تجربههای گذشته یا حتی انتظارات جامعه شکل گرفته باشه. در این پست به چندتا از ریشه های احتمالی این موضوع اشاره کردیم. به نظر شما این موضوع چه ریشه های دیگه ای میتونه داشته باشه ؟
#کمالگرایی #کمال_گرایی #عزت_نفس #اضطراب #والدین #مشاوره_آنلاین_روانشناسی #مشاوره_آنلاین
🌺__________________________
🆔https://eitaa.com/Rahasapcy_402
🔸مرکز مشاوره و روانشناسی رهاسا
📞09304499505
با ما همراه باشید🌟
#تربیتی_نوجوان
♨️چه اشتباهاتی را در برخورد با نوجوانم مرتکب نشوم؟
(قسمت دوم)
🛑گیر دادن به چیزهای کوچک و کم ارزش:
ممکن است شما مدل موی پسرتان و لباس کوتاه دخترتان را دوست نداشته باشید. یا حتی ممکن است فرزندتان در بازیهایی شرکت میکند که شما نمیپسندید. اما قبل از اینکه دخالت کنید و حرفی بزنید، به کل قضیه بهتر نگاه کنید.
اگر این کار فرزندتان او را در معرض خطری قرار نمیدهد، خیلی سختگیری نکنید و اجازه دهید تصمیمات متناسب با سن خود را بگیرد. مطمئن باشید خود او اولین کسی است که عواقب انتخاب و تصمیم خود را میبیند.
بسیاری از والدین نمیخواهند فرزندشان تا بزرگسالی روی هیچ گونه نا امیدی، درد، شکست و تلخی را ببیند. سعی میکنند به گونهای از کودک و نوجوانشان مراقبت کنند که حتی یک ویروس کوچک سرما خوردگی هم نتواند او را ناراحت کند، اما دور نگه داشتن فرزندتان از واقعیتهای زندگی، فرصتهای ارزشمند یادگیری را از او میگیرد و او وقتی وارد جامعه واقعی میشود
بیشتر آسیب پذیر خواهد بود چون دیگر نمیداند چگونه به تنهایی گلیم خود را از آب بیرون بکشد. اگرچه شما همیشه برای راهنمایی و کمک در کنار او هستید اما اجازه دهید فرزندتان با علم به اینکه هوای او را دارید خودش جلو برود و زندگی را تجربه کندو یاد بگیرد.
🛑نادیده انگاشتن چیزهای بزرگ
اگر شک کرده اید که فرزندتان معتاد شده یا یکی دوبار است که مواد اعتیاد آور مصرف کرده، روی خود را بر نگردانید و چشم پوشی نکنید. الان وقتی است که باید واکنش نشان دهید و قبل از اینکه مشکل بزرگتر شود، کاری بکنید. سنین بین 13 تا 18 سالگی زمانی است که درگیرشدن والدین در مسایل فرزندشان ضروری است.
لازم است شما همیشه مراقب تغییرات رفتار، ظاهر ، دوستان و عملکرد تحصیلی نوجوانتان باشید. به یاد داشته باشید که تنها مواد غیر قانونی مورد سوء مصرف قرار نمیگیرند، حتی بعضی از داروهایی که پزشکان برای بیماران تجویز میکنند ممکن است مورد سوء مصرف نوجوانان قرار گیرند. قرصهای ضد سرفه و حتی بعضی چسبها و ... میتوانند اعتیاد آور باشند.
اگر شما جعبه قرص خالی را در سطل آشغال اتاق فرزندتان پیدا کردید یا اگر سیگار، کاغذ پیچیده شده و کبریت و قرصهای بی نامی را در جیب و کشوی او دیدید، لازم است بیشتر مراقب او باشید. آمار داروهای توی قفسه را داشته باشید و در صورت امکان با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید. یادتان باشد اینها علایمی جدی هستند و نباید سر سری از آنها گذشت.
🛑سختگیری کم، سختگیری زیاد
بعضی ازوالدین ممکن است با احساس اینکه تسلطی بر نوجوانشان ندارند هر بار که او از مسیر درست منحرف شود، او را سرکوب میکنند.
گروه دیگر برای اینکه از مقابله با فرزندشان و دلخوری و رودر رویی او پیشگیری کنند، هیچ ایرادی از کارهای نوجوانشان نمیگیرند. اما هیچکدام از این دو روش صحیح نیست. بلکه لازم است بین آزادی دادن به فرزندتان و پیروی او از شما تعادلی وجود داشته باشد.
اگر بیش از حد بر پیروی او تاکید کنید ممکن است موفق شوید او را مجبور کنید مطابق میل شما رفتار کند، اما به چه قیمت؟ فرزند شما در یک محیط بسته بزرگ میشود بدون اینکه مهارتهای حل مساله و ارتباط اجتماعی را یاد گرفته باشد. علتش هم این است که همیشه شما به جای او تصمیم گرفتهاید.
نداشتن قانون جدی و انضباط محکم هم دردی را دوا نمیکند. نوجوانان نیاز دارند در محدودهای که برای کشف دنیای بیرون و ارتباطات اجتماعی شان دارند، بتوانند آزادانه حرکت کنند و البته برای این منظور لازم است قوانین و خطوط واضح و روشنی برای آنها مشخص شده باشد.
شما به عنوان والدین وظیفه دارید در این سن ارزشهای خانوادگی و دینی خود را با کلمات و رفتار خود به نوجوانتان بگویید. اگر دروغ را نمیپسندید و نمیخواهید از نوجوانتان دروغ بشنوید نه تنها این را به او بگویید بلکه با رفتار خود و راستگوییتان نشان دهید که این عمل از نظر شما نا پسند است.
به فرزندتان کمک کنید بتواند مهارتهایی برای کنترل و مدیریت خودش را به نحو مناسبی یاد بگیرد.
اغلب نوجوانان اعتراف میکنند که مایلند وقت بیشتری را با والدین و خانواده خود بگذرانند. بنابر این سعی کنید با فرزندتان اوقات خوشی داشته باشید و محیط دوست داشتنی برای او فراهم کنید، که همیشه برای بازگشت او آماده است. زمینی گرم و محکم که حتی چس از زمین خوردنش هم بتواند به آن تکیه کند و روی پاهای خودش بایستد.
به یاد داشته باشید که هنوز تاثیر و نفوذ شما بر فرزندتان عمیق تر از آن چیزی است که فکر میکنید.
@rahasapcy_402
🌀کتابهایی که کمک میکند تا باترسها روبرو وبه اهدافتون برسید
در حوزه کتابهایی که مشابه "قدرت شروع ناقص" هستند و به افراد کمک میکنند تا از ترسها و تردیدهای خود بگریزند و به اهداف خود برسند، میتوان به کتابهای زیر اشاره کرد:
1. "عادتهای اتمی"
نوشته جیمز کلیر:
این کتاب به موضوع ایجاد عادات مثبت و موفقیت شخصی میپردازد.
2. "تختخوابت را مرتب کن"
نوشته ویلیام اچ مکریون:
کتابی که به شجاعت، نظم و انضباط تأکید میکند.
3. "دوباره فکر کن"
نوشته آدام گرانت: کتابی که به انگیزش و خودیاری میپردازد.
4. "گاهی که از نه شنیدن می ترسیم" نوشته آلن دو باتن:
کتابی که به خودشناسی و موفقیت میپردازد.
5. "عیبی ندارد"نوشته کارل دوک:
کتابی که به خودیاری و انگیزش میپردازد.
6. "حال خوب کن"نوشته شیرین:
کتابی که به خوشحالی و رشد شخصی میپردازد.
این کتابها همچون "قدرت شروع ناقص" به شما کمک میکنند تا با ترسها و تردیدهای خود روبرو شوید و به اهداف خود برسید.
#کتاب
#ترس
_________
🆔https://eitaa.com/Rahasapcy_402
🔸مرکز مشاوره و روانشناسی رهاسا
📞09304499505
با ما همراه باشید🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آدما با هر اختلال روانی چه آسیبی بهت میزنند؟!
_________
🆔https://eitaa.com/Rahasapcy_402
🔸مرکز مشاوره و روانشناسی رهاسا
📞09304499505
با ما همراه باشید🌟
.
#سلامت_مغز
تأثیرات سبزیجات برگسبز بر سلامت مغز 🧠
🍀🌿سبزیجات برگسبز مانند اسفناج، کلمپیچ، کاهو و بروکلی، سرشار از مواد مغذی حیاتی هستند که تأثیرات مثبتی بر عملکرد مغز دارند. این سبزیجات حاوی ویتامین K، لوتئین، فولات و آنتیاکسیدانهایی هستند که میتوانند از مغز در برابر آسیبهای ناشی از پیری و بیماریهای شناختی محافظت کنند.
1. تقویت حافظه و تمرکز:
ویتامین K موجود در سبزیجات برگسبز نقش کلیدی در تقویت حافظه و یادگیری دارد. این ویتامین به تولید چربیهای خاصی در سلولهای مغزی کمک میکند که برای عملکرد ارتباطات عصبی ضروریاند.
2. محافظت در برابر زوال شناختی:
لوتئین، یک آنتیاکسیدان قوی در سبزیجات برگسبز، میتواند از آسیب به سلولهای مغزی جلوگیری کند و روند زوال شناختی را کند نماید. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم این سبزیجات میتواند خطر بیماریهایی مانند آلزایمر را کاهش دهد.
3. کاهش التهاب:
ترکیبات ضدالتهابی موجود در سبزیجات برگسبز، از جمله ویتامین C و بتاکاروتن، به کاهش التهاب مغزی کمک میکنند. التهاب مزمن میتواند عامل اصلی بسیاری از مشکلات شناختی و روانی باشد.
4. بهبود خلقوخو:
فولات (ویتامین B9) موجود در این سبزیجات نقش مهمی در تولید انتقالدهندههای عصبی مانند سروتونین دارد که برای تنظیم خلقوخو ضروریاند. کمبود فولات ممکن است به افسردگی و خستگی ذهنی منجر شود.
5. بهبود جریان خون مغز:
سبزیجات برگسبز غنی از نیترات طبیعی هستند که به بهبود گردش خون در مغز کمک میکند. افزایش جریان خون، اکسیژنرسانی به مغز را بهبود بخشیده و تواناییهای شناختی را تقویت میکند.
مصرف روزانه یک تا دو وعده سبزیجات برگسبز میتواند سلامت مغز را در کوتاهمدت و بلندمدت بهبود بخشد. این مواد غذایی ساده و در دسترس، ابزاری قدرتمند برای پیشگیری از بیماریهای مغزی و ارتقاء عملکرد شناختی هستند.
@rahadapcy_402
▫️به بچه ها واقعي بودن را بياموزيد
تصور کنید معدل فرزندتان کمتر از آنی شده که شما دلتان می خواست ،اولین حرفی که به اومی زنید این است که (به کسی نگی ها ،هر کس پرسید بگو…).
یا به هر دلیلی شب یک غذای راحت و ارزان خوردید ،به فرزندتان توصیه می کنید فلانی پرسید (نگی ها).
میدانيد با اين حرفهايتان چه ميكنيد؟
علاوه بر این که یک دروغگو تربیت می کنید، یک انسان نا امن میسازید با هر جمله (نگی ها) این پیام را به فرزندتان میدهید که دنیای اطرافت نا امن است واگر واقعیت تو را بدانند،دوستت نخواهند داشت ،برای دوست داشته شدن باید یا کامل بود یا به کامل بودن تظاهر کرد، با این کار او را نا امن می سازید، جرأتش را برای برقراری ارتباط سالم می گیرید ،این حس بی اعتمادی از او به دیگران هم سرایت می کند و ارتباطاتش ناسالم میشوند.
به آنها واقعی بودن را بیاموزیم ، تا امن شوند،واقعی بودن یعنی گاهی نمره کم گرفتن ،گاهی بی پولی ،گاهی بیماری ،گاهی اشتباه و…این یعنی یک زندگی واقعی ، بگذارید زندگی را کنار شما واقعی درک وتعریف کنند،تا توانایی هایشان را بشناسند و در خودشان امنیت احساس کنند.
@rahasapcy_402
16.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با این بازی متوجه احساسات، نیازها و ترسهای بچههاتون می شین👌
@rahasapcy_402