🔰 #خبر | با حکم حضرت آیتالله خامنهای، محمد مخبر مشاور و دستیار رهبری شد
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی آقای دکتر محمد مخبر را به عنوان مشاور و دستیار رهبری منصوب و وظیفه ایشان را امتداد سیاست مدبرانه دولت شهید رئیسی برای شناسائی و بکارگیری نیروهای جوان و نخبه جهت کمک به دستگاههای مختلف، تعیین کردند.
متن حکم رهبر انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقای دکتر محمد مخبر دام توفیقه
با عنایت به خدمات متعهدانه و تأثیرگذار جنابعالی در عرصههای مدیریتی و اقتصادی بویژه در دولت شهید رئیسی، و سیاست درست و مدبرانهی بکارگیری #نخبگان و جوانان پرانگیزه و تلاشگر در اجرای طرحهای گوناگون، شما را به عنوان مشاور و دستیار رهبری منصوب میکنم.
انتظار میرود در امتداد سیاست مزبور، شناسائی نیروهای #جوان و همکاری با آنان را با برنامهریزی منطقی، پی گرفته و در کمک به دستگاههای دولتی و غیره از آن بهرهبرداری نمائید.
توفیقات شما را از خداوند متعال مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۲ مهر ۱۴۰۳
@rahbari_plus
🔰 #تحلیل | درباره تعطیلی درس حجتالاسلام والمسلمین مجتبی خامنهای و حاشيه پردازی ها
✏️ نویسنده: حجتالاسلام محمودی، طلبه حوزه علمیه قم و مدرس معارف اسلامی
📝 بعد از خبری که حجتالاسلاموالمسلمین مجتبی خامنهای فرزند رهبر معظم انقلاب و از اساتید و مدرسین حوزه علمیه قم در آغاز سال تحصیلی و کلاس #درس_مجازی خود اعلام کردند #روایتها و تحلیلهای مختلفی از علت تصمیمگیری ایشان مطرح شد.
اما توجه به برخی نکات برای فهم درست موضوع و اسیر کژ روایتها و تحلیلهای انحرافی نشدن ضروری است:
1⃣ به صورت کلی در سابقهی تاریخیِ تعطیلی دروس بزرگ و پرمخاطب حوزه های علمیه [نظیر درس ۱۶۰۰ نفره ایشان] جز کسالت و پیشامدهای شخصی اساتید، علت دیگری هم به صورت پرتکرار دیده میشود. توجه به این سنت اخلاقی فضلای حوزوی خالی از لطف نیست.
🔸 پرهیز از شهرت و احتیاط اخلاقی در قبول تعداد شاگردان زیاد، #تواضع و تقوای ایشان در مقابل اساتید پا به سن گذاشتهتر و نکاتی اخلاقی از این قبیل، خیلیها را به یاد ماجرای رد رساله نویسی پس از امام راحل(ره) توسط پدر بزرگوارشان انداخت که آنجا هم در پاسخ تحلیلهای سطحینگر یا #انحرافی معاندین و ضدانقلاب قریب به این مضمون فرموده بودند: «شما اصلا نسبت به فضای حوزه آشنایی ندارید...»
2⃣ نکتهی دیگری که در این اتفاق باید مورد توجه قرار گیرد توجه به سطح علمی ایشان به گواه غالب اساتید، بزرگان و مراجع زمان حاضر است که اساسا این تصمیم را ارزشمند و محل توجه قرار میدهد. طبق قواعد حوزوی انتخاب درس این تعداد شاگرد و درخواست های پس از اعلام تعطیلی درس، معانی معتنابهی دارد!
یعنی مسئله تعطیلی درس اساتید، حتی فرزند مراجع مشهور ذاتا این میزان توجه و سروصدا را در پی ندارد مگر اینکه درس استاد از حیث علمی از دروس پررونق و متفاوت حوزه علمیه به شمار آید.
🔹 در غیر اینصورت و در حالتی که استاد به #قوت_علمی شهره نباشد به قاعده دروس خارج حوزههای علمیه که هیچ انتفاع خاصی جز علم استاد شامل حال شاگردان نمیشود، اعلام تعطیلی درس نه تنها بازخوردی به همراه ندارد بلکه موجب عزلتنشینی و عدم توجه حوزویان به شخص استاد میگردد که در این مورد و در همین زمان کوتاه خلافش دیده میشود.
3⃣ شانیت، توان علمی و جایگاه ایشان در میان اهل علم و فضیلت دقیقا همان چیزیست که ضدانقلاب و #جریان_سکولار حوزوی تاب دیدن آن را ندارند و با آشفتگی در هر موقعیتی علیه ایشان موضع گیری های خیالی میکند!
🔸 باتوجه به این نکات بسیاری از حرفها و تحلیلها در رابطه با تعطیلی این درس را باید براساس این چارچوب و نکات برشمرده شده فهم کرد و اسیر کژروایتها و تفاسیر مغرضانه یا دنیاطلبانه نشد.
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی | اغتشاش برنامهریزیشده
📝 «[در اغتشاشات سال ۱۴۰۱]، دختر جوانی درگذشت؛ خب حادثهی تلخی بود، دل ما هم سوخت، ولی واکنش به این حادثه بدون اینکه تحقیقی شده باشد، بدون اینکه هیچ گونه امر مسلّمی وجود داشته باشد، این نبود که یک عدّهای بیایند خیابان را ناامن کنند، ناامنی را برای مردم به وجود بیاورند، امنیت را به هم بزنند، #قرآن را آتش بزنند، #حجاب از روی سر زن محجّبه بکشند، مسجد و حسینیّه را به آتش بکشند، بانک را به آتش بکشند، ماشینهای مردم را آتش بزنند. واکنش به یک قضیّهای که حالا تأسّفآور هم هست، موجب نمیشود که یک چنین حرکاتی انجام بگیرد؛ این حرکات عادّی نبود، طبیعی نبود. این اغتشاش #برنامهریزی داشت؛ این اغتشاش برنامهریزیشده بود. اگر قضیّهی این دختر جوان هم نبود، یک بهانهی دیگری درست میکردند برای اینکه...در کشور #ناامنی درست کنند، #اغتشاش درست کنند.» ۱۴۰۱/۰۷/۱۱
@rahbari_plus
🔰 #خبر | شروین حاجی پور مشمول عفو ۱۷ ربیع رهبر انقلاب شد
🔸 «شروین حاجی پور» با انتشار ویدئویی از پایان روند رسیدگی به پرونده خود خبر داد و اعلام کرد که پرونده او شامل #عفو_رهبری شده است.
@rahbari_plus
🔰 #یادداشت | حضرت آیتالله خامنهای چگونه به موضوع «جهاد و مبارزه» مینگرند؟
🔸 در نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی زندگی یک مبارزه است، مبارزهای مستمر: «زندگی یک مبارزه است، کل زندگی عبارتست از یک مبارزهی بلند مدت، مبارزه با عوامل طبیعی، مبارزه با موانع اجتماعی، مبارزه با درون خود انسان که مبارزهی با نفس است. دائم انسان در حال مبارزه است.» ۱۳۸۱/۳/۸
🔹 البته حضرت آیت الله العظمی خامنهای مبتنی بر آموزههای دینی معنا و تعریفِ خاصی را برای مفهوم «جهاد و مبارزه» قائل هستند و هرگونه تلاش و کوششی را بهصورت عام و کلی جهاد نمیدانند: «هر تلاشی را نمیشود گفت جهاد. در جهاد، حضور و رویاروئی با دشمن، مفروض است. انسان یک تلاشی میکند، دشمنی در مقابل او نیست؛ این جهاد نیست. اما یک وقت شما میخواهید یک تلاشی را انجام دهید، که بخصوص یک دشمنی سینه به سینهی شما ایستاده است؛ این میشود جهاد.» ۱۳۹۰/۰۱/۰۸
➕ متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید.
@rahbari_plus
🔰 #خبر | فردا آئین گرامیداشت پیشکسوتان دفاع مقدس در محضر رهبر انقلاب برگزار میشود
🔸همزمان با هفتهی گرامیداشت #دفاع_مقدس، چهارشنبه 4 مهرماه پنجمین آئین سراسری تجلیل و تکریم پیشکسوتان دفاع مقدس و #مقاومت در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار میشود.
همچنین این برنامه دارای #ارتباط_تصویری با استانهای سراسر کشور نیز خواهد بود.
@rahbari_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم | فیلمی تاریخی از اعطای درجه به #شهیدان احمد کاظمی، نورعلی شوشتری، قاسم سلیمانی و سرداران محسن رضایی، محمدباقر قالیباف و اسماعیل قاآنی توسط رهبر انقلاب و فرمانده معظم کل قوا
#هفته_دفاع_مقدس
@rahbari_plus
🔰 #یادداشت | ماموریت ویژه برای مخبر
✏️ محسن مهدیان
🔸 حکم رهبرانقلاب برای آقای مخبر به جهت مختلف قابل اعتنا است و انتظار می رود به موجب این حکم یکی از چالش های جدی کشور در حوزه شناسایی و تربیت و بکارگیری مدیران جوان و نخبه و انقلابی مورد توجه قرار گیرد.
درباره این حکم چند نکته حائز اهمیت است.
1⃣ یکم. به موجب این حکم مسیر نخبه گزینی و انتخاب مدیر جوان در دولت شهید رئیسی باید امتداد پیدا کند. طبیعی است که این مهم با فرض رعایت مردمسالاری و انتخاب و سرکار آمدن دولت جدید است.
2⃣ دوم. انتخاب عنوان مشاور و دستیار نشان می دهد این مساله چه میزان برای رهبرانقلاب راهبردی و دارای اهمیت است. از این منظر نباید این حکم را صرفا در بکارگیری و قدردانی از جناب مخبر تقلیل داد.
3⃣ سوم. چالش مدیریت از مسائل اصلی و چه بسا اولویت دار کشور است. بی تردید ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی و فرهنگی و غیره در همین حوزه است. واقعیت اینست که ما نتوانستیم به نسبت نیاز کشور و تغییرات محیطی و اقتضای زمانی مدیر تربیت کنیم.
4⃣ چهارم. شناسائی و تربیت و بکارگیری مدیر نیازمند یک عزم ملی است. چه بسا لازم است یکبار مرور شود که چرا قوانین و سازمان ها و مراکز علمی و دانشگاهی که در این حوزه متولی هستند نتوانستند نقش موثری در اصلاح نظام مدیریتی کشور داشته باشند؟
5⃣پنجم. نفتی بودن کشور یک عامل مهم در پنهان شدن نقص مدیریت در حکمرانی است. درآمد نفت باعث شده است نسلی از مدیران هزینه ای ایجاد شوند که کسری شان پشت سر بودجه های دولتی پنهان بماند. از طرفی آمد و شد های اتوبوسی و سیاسی مدیران باعث بی ثباتی مدیریت در کشور و انگیزه پائین برای ورود مدیران نخبه شده است. همه اینها باعث می شود مدیرضعیف پنهان و مدیرکارآمد شناسائی نشود.
6⃣ششم. فهم درست از جوانگرایی یکی از موضوعات اساسی است که به موجب این حکم باید مورد اعتنا قرار گیرد. اینکه میان استفاده از مدیران باتجربه و بکارگیری مدیران جوان چطور می توان تعادل ایجاد کرد.
7⃣هفتم. مفهوم مدیر نخبه باید دقیق شود. مدیر نخبه تنها مدیرکارشناس و مسلط بر فن نیست. ما به مدیرانی نیاز داریم که از بن دندان به توانائی هایی داخلی اعتماد داشته باشند. مدیرانی که عقلانیت و شجاعت را توامان دارند و دچار لکنت در تصمیم گیری یا تصمیمات ذوقی و مزاجی نمی شوند.
به مدیرانی نیاز داریم که با مبانی انقلاب آشنا باشند که بتوانند در بزنگاه ها درست تصمیم بگیرند. مدیری که اساسا جهادی تربیت شده است. تحول گراست و دغدغه عدالت داشته باشد و اهل مبارزه و دفاع از مظلوم و مستضعف است. اهل تهجد و شب زنده داری باشد.
مدیری که با موضوعات علمی روز دنیا آشنایی دارد و سهم دنیای مجازی و جهت دادن به افکار عمومی و تکنولوژی های مرتبط با مدیریت شناختی را می شناسد و نسبت به تهدیدات آن مطلع است و از فرصت های آن بهره می برد.
🔸 خلاصه کلام بیانیه گام دوم انقلاب در بکار گیری مدیرجوان و انقلابی پیشروی جناب مخبر است. تحقق این نقش تاریخی برای جوانان در ارتقای دوره دولت سازی و پیشبرد مرحله جامعه سازی و تمدن سازی در لابه لای چندخط حکم رهبری انقلاب مستتر است. بسم الله. /همشهری
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی | طرّاحی اغتشاش در اتاقهای فکر کشورهای غربی
📝 «طراحی این اغتشاشهای پاییز گذشته در اتاقهای فکر کشورهای غربی انجام گرفت؛ طراحیاش آنجا شد. طراحی جامعی هم انجام دادند؛ طراحی در #اتاقهای_فکر_غربی، پشتیبانی مالی و رسانهای و تسلیحاتی به وسیله دستگاههای امنیتی غربی. هم پشتیبانی مالی کردند، هم پشتیبانی تسلیحاتی کردند، هم پشتیبانی رسانهای وسیع و گسترده انجام دادند. پادوییاش را به وسیله تعدادی از عناصر خائنی که پشت به وطن کرده بودند انجام دادند؛ پادوییاش را عناصری کردند که به کشورشان خیانت کردند؛ از اینجا رفتند خارج و مزدور و عامل سیاستهای دشمن ایران شدند؛ نه فقط دشمن اسلام و دشمن جمهوری اسلامی، [بلکه] دشمن ایران. یک عده هم پیادهنظام اینها در داخل بودند. این پیادهنظام ترکیبی [بود] از تعداد معدودی آدمهای مغرض، تعداد بیشتری آدمهای غافل و احساساتی و کمعمق و جمعی هم اراذل و #اوباش؛ اینها هم پیادهنظام این #اغتشاش بودند. از اتاقهای فکر دشمنان در کشورهای غربی بگیرید تا اراذل و اوباش خیابانهای تهران و بعضی شهرهای دیگر؛ این، مجموعه این حرکت بود.» ۱۴۰۲/۰۳/۱۴
@rahbari_plus
🔰 #خبر | پخش زنده بیانات رهبر انقلاب در دیدار پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس و مقاومت؛ صبح چهارشنبه ۴ مهر
📝 در پنجمین روز از هفته دفاع مقدس، جمعی از پیشکسوتان و فعالان عرصه جهاد و #مقاومت صبح چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار خواهند کرد.
در این برنامه علاوه بر حضور برخی از پیشکسوتان دفاع مقدس و فعالان عرصه جهاد و مقاومت، جمع دیگری از فعالان #دفاع_مقدس نیز از طریق ارتباط تصویری با همه مراکز استانها در این دیدار حضور خواهند داشت.
بیانات رهبر انقلاب در این برنامه از ساعت ۱۰:۱۵ صبح به صورت زنده و مستقیم از رسانههای KHAMENEI.IR ، Leader.ir و شبکهی یک سیما پخش خواهد شد.
@rahbari_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم | وقتی آیتالله خامنهای حاضر نشدند موضع هاشمی رفسنجانی را تکرار کنند
🔸#روایت شنیده نشدهی محمدجواد مادرشاهی از سفر آیتالله خامنهای به #نیویورک
@rahbari_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #نماهنگ | سلطهگران فقط زبان قدرت را میفهمند
سخنرانی تاریخی حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب در زمان ریاست جمهوری در سازمان ملل
@rahbari_plus
🔰 #یادداشت | الگویِ ژرفاندیشی، شاگردپروری و تواضع
❇️ نگاهی به خصوصیات علمی و روشِ تدریس حجتالاسلاموالمسلمین سیدمجتبی خامنهای
📝 «خط رهبری» به مناسبت انتشار خبر تعطیلی درس حجتالاسلاموالمسلمین سیدمجتبی خامنهای و طرح برخی روایتها و تحلیلهای نادرست یا مغرضانه در این زمینه، در این یادداشت به قلم یکی از طلاب و #شاگردان علمی ایشان، ویژگیهای علمی و شیوهی تدریس این استاد حوزه را بررسی و تحلیل کرده است.
✏️ نویسنده: حجتالاسلام حسن مردانی
* امیدی برای جویندگان دانش و معرفت
🔸 در میان عالمان اندیشمند حجتالاسلاموالمسلمین سیدمجتبی خامنهای نمونهی بارزی از شخصیتهای برجستهی علمی است که در بیان بزرگان حوزه و شاگردان برجستهی خویش، استادی فقیه و صاحب نظر و آگاه به مبانی اصیل و متخلق به اخلاق اسلامی و مؤدب به آداب شریعت است و در دلسوزی و توجه به عموم مؤمنین کارآمد و در میدان #فقاهت موجب امید حوزهها و در محفل تدریس نسبت به شاگردان منار و منیر است.
* استادی ژرفاندیش، شاگردپرور و متواضع
🔹 در بحث علم و دانش و در ارتباط با شاگردان و مستفیضان درس خود به زبان طلاب و اهل علم همچون #عقل_فعال_منفصل است. در این سالیان متمادی تدریس درس خارج فقه و اصول، فضائل برجستهی اخلاقی این فقیه اندیشمند و شیوه ژرفاندیشانه و محققانهی ایشان در ارائه دروس و شاگردمحوری او در تدریس، در ذهن و ضمیر شاگردان ایشان نقش بسته است. اگر از منش محققانه، عمق اندیشه، کثرت مطالعه، وسعت آگاهی و تسلط چشمگیر ایشان در علوم مختلف چشمپوشی کنیم و از تواضع بی مثال او در مواجه با اطرافیان بگذریم و از احتیاط فوقالعاده ایشان در بیت المال عبورکنیم، شاید بتوان #شاگردپروی و توجه ویژه به رشد و تعالی شاگردان و مستفیضان محضرش را مهمترین شاخصهی این استاد فرزانه در شیوه تدریس دانست. چرا که کریمانه و مشفقانه اندوختههای گرانسنگ و عمیق علمی خود را در اختیار خوشهچینان درس خویش قرار میدهد. شاگردانشان بارها تجسم تقوای ایشان را در اهتمام به پرسشهای علمی نظارهگر بودهاند چرا که به آسانی از آنها عبور نمیکرد و از پرسشگر فرصت میطلبید تا با تحقیق و تأمل بیشتر در موضوع _ گرچه فترت زمانی پدید میآمد _ به پاسخ بپردازد.
* کوثری در روزگار تکاثر!
🔸 تشویق و تجمیدهای گاه و بیگاه استاد از پرسشها و اشکالات باربط و بیربط، ذوق شاگرد را در تلاشهای علمی و احساس مفید بودن در درس افزون میکرد. هیچ #سؤال و اشکالی بی پاسخ نمیماند. اینک ثمرات آن نگاه بلند در شاگردپروری درطول سالیان متمادی، وجود دهها استاد برجسته در سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم است که همگی مفتخر به عنوان شاگردی از خرمن پربار آن استاد خوشفهم و کمنظیر هستند. شاید بتوان در یک جمله گفت در این روزگار تکاثر که برخی به دنبال بیشتر دیده شدن و افزودن دنبالکنندهاند، او کوثر بودن را برگزید تا مبدأ خیر و فیض به دیگران بوده باشد حتی به قیمت گذشت از درس خود!
* مسلط به روح فقاهت و اندیشه راهگشا در استنباط
🔹شخصیت علمی و #شیوه_تدریس حضرت استاد سرشار از ویژگیهای برجسته و قابل تأمل بود، از این میان به چند صفت بارز میتوان اشاره کرد؛ تکلّفی از ناحیه استاد و شاگرد در رفت و برگشتهای علمی نبود، به گونهای که هیچ عامل خارجِ از بحثی مانع ارتباط آسان شاگردان با ایشان در درس نبود. نکته دیگر اهتمام به موضوع درس و صیانت از هرگونه حاشیهپردازی غیردرسی بود. حفظ کرامت آحاد متعلمین حاضر در درس، روش همیشگی ایشان بود. بیان علمی متقن و استخدام واژگان دقیق، شیوا و رسا از اوصاف ویژه جلسه درس ایشان بود. ارائه نگاه جدید و راهگشا به حقیقت علم اصول و نظر جامع به مسائل فقهی، توجه به ارتکازات عرفی و عقلی در مراحل #استنباط حکم شرعی، رد تقسیم بندیهای صوری و معرفی تصویرِ جدید از مباحث اصولی کارآمد، اشراف کامل به مبانی و اقوال قلههای فقهی و اصولی، اهل نظر بودن در علم رجال و حدیث و تسلط بر منابع و اسناد روایات، همگی قوت علمی ایشان را به نمایش میگذارد.
🔸 خوشا به حال آنان که از شخصیت علمی و اخلاقی ایشان بهرهمند شدند. امید است که باب فیض، دوباره باز گردد و فرصت بهرهجویی از شخصیت علمی و اخلاقی این استاد فرزانه برای جویندگان علم و معرفت فراهم گردد.
@rahbari_plus
🖼 #اطلاع_نگاشت | اینگونه «پیام شهیدان» را زنده نگه دارید...
🔰بازخوانی توصیههای مهم رهبر معظم انقلاب برای زنده نگه داشتن یاد #شهدا و فرهنگ دفاع مقدس
#هفته_دفاع_مقدس
#روایت_پیروزی
@rahbari_plus