🔰 #یادداشت | شهید فخریزاده، قهرمان گمنام پیشرفت ایران
🔸 در تاریخ هر ملت، افرادی با فداکاری و تلاشهای مستمر خود، تحولات عمیق و بنیادی در مسیر پیشرفت و تعالی کشورشان ایجاد میکنند. در ایران اسلامی، شهید محسن فخریزاده با #روحیه_بسیجی خود توانست مرزهای علم و فناوری کشور را دگرگون کرده و در عرصههای دفاعی و علمی به دستاوردهای ارزندهای دست یابد.
🔹 «خط رهبری» در این یادداشت، به بررسی ابعاد شخصیتی و عملکردی #شهید_فخریزاده از منظر رهبر معظم انقلاب میپردازد.
➕ اینجا بخوانید
@rahbari_plus
🖼. #سخن_نگاشت | دانشمند مخلص
➕ به مناسبت سالروز ترورِ شهید دکتر محسن فخریزاده به دست #رژیم_صهیونی
@rahbari_plus
🖼 #سخن_نگاشت | فداکارترین و آمادهبهکارترین جوانان کشور
➕ به مناسبت #هفته_بسیج
▪️ نسخه استوری
@rahbari_plus
🔰 #روایت | کتابهای ادبی طلاب مورد توجه آقا قرار گرفت
📝 روایتی از حاشیههای دیدار اعضای جامعه الزهرا با رهبر انقلاب
🔸 آقا به سمت راهروی کناری رفتند که #نمایشگاه کوچک برپا شده بود. سید حسینی صدا زد: خانم برقعی کجا هستند؟ خانم برقعی با سرعت به سمت نمایشگاه رفت. خانم برقعی که وارد شد حلقه محافظان شروع به خارج کردن میهمانان کردند. روی میز اول آثار طلاب بینالملل چیده شده بود بههمراه درس نامههای خودآموز #زبان_فارسی که تولیدی طلاب جامعه الزهرا بود. طلاب بینالملل در بدو ورود به جامعه الزهرا در مرکز زبان فارسی با این کتابهای آموزشی، فارسی یاد میگیرند.
🔹 فارسی حرف زدن طلاب آمریکایی و هندی و پاکستانی و کانادایی و آلمانی و سایر کشورهای مختلف خودش یک سوژه جذاب رسانهای است. بعد از این کتابها نوبت همایش کتاب سال بود که جامعه الزهرا چهار دوره برگزار کرده و آثار برجسته این #همایش روی میز چیده شده بود. آثار منتخب همایش بانو امین و کتابهای منتشر شده در انتشارات جامعه الزهرا و نمونه فعالیتهای واحد پاسخ به سؤالات شرعی را در میز اول جا داده بودند. روی بقیه میزها عکس شهدای طلبه به چشم میخورد و نمادهای تشکلهای طلبگی و جمع نویسی های #بانوان_طلبه در حوزه آزاد و کتب تولید مهد کودک با مبنای دینی و آثار تولیدی مجتمع هدی که از پیش دبستانی تا پایان دبیرستان در مقاطع مختلف دانش آموز دارد.
🔸 جانماز زیبای دست دوز نیره قاسمی زادیان با رنگ زیبا آن وسط خودنمایی میکرد که به حضرت آقا اهدا شد. آقا با دیدن سجاده گفته بودند حتما استفاده میکنم. در آخر هم یک فایل لمینت شدهی تصویری مفصل، دورههای کوتاه مدت جامعه الزهرا در سراسر دنیا را نمایش میداد.
🔹 آقا که وارد نمایشگاه شدند یک #کتاب ترجمه حلیه المتقین به زبان ترکی از طلبه بین الملل زهرا آکبال از کشور ترکیه که اتفاقا ساکن هلند است را برداشتند و پرسیدند این همان کتاب معروف علامه مجلسی است؟ و خانم برقعی گفتند بله و توضیحاتی در مورد کتابهای تولیدی بین الملل دادند.
🔸 آقا از انتشارت کتابهای #طلاب بینالملل سؤال کردند که آیا انتشارات خودتان این کتاب ها را چاپ کرده یا نه؟ که خانم برقعی توضیح داد طلاب بینالملل کتابها را در کشورهای خودشان چاپ کردهاند. با دیدن کتابهای مرکز آموزش زبان فارسی و شنیدن توضیحات خانم برقعی که ما با فرهنگستان زبان فارسی هم تعاملاتی داریم و... آقا با تأکید فرمودند که این کارها، کارهای تخصصی است.
🔹 خانم برقعی داشت از کارهای جمع نویسی حوزه آزاد #جامعه_الزهرا میگفت که آقا پرسیدند آیا در فقه کاری انجامشده؟ خانم برقعی گفتند بله کارهایی در فقه انجام شده ولی این گروه روی کلام و #قرآن کار کرده اند. کتابهای رسانه و کتابهای ادبی طلاب مورد توجه حضرت آقا قرار گرفت. آقا کتاب خیابان ۲۰۴ اثر زهرا کاردانی از طلاب جامعه الزهرا را برداشتند و تورقی کردند. مثل همیشه دقت حضرت آقا جالب بود.
➕ متن کامل را اینجا بخوانید
@rahbari_plus
🪧 #جدول | حفظ آمادگی، روحیه، مکتب و فرهنگ بسیجی
🔸 #مطالبات مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب در دیدار بسیجیان (۱۴۰۳/۰۹/۰۶)
@rahbari_plus
🪧 #جدول | حفظ آمادگی، روحیه، مکتب و فرهنگ بسیجی
🔸 #مطالبات مطرح شده از سوی رهبر معظم انقلاب در دیدار بسیجیان (۱۴۰۳/۰۹/۰۶)
▪️نسخه استوری
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی | میلیونها بسیجی در جهان اسلام
📝 «امروز بحمدالله ما میلیونها نفر #بسیجی رسمی داریم که در سازمان بسیجند؛ میلیونها نفر بسیجی غیر رسمی داریم؛ جوانهایی که در مساجد، در دانشگاهها، در انجمنها، در مدرسهها و جاهای مختلف همان کارهای بسیجی را میکنند و در واقع بسیجیاند، منتها بسیجی رسمی نیستند، در سازمان بسیج [عضو] نیستند. در امتداد پدیدهی این بسیج در کشور ما، بسیج در #جهان_اسلام است؛ ما میلیونها نفر بسیجی هم در جهان اسلام داریم؛ بسیجیهایی که زبان ما را نمیفهند، ما هم زبان آنها را نمیفهمیم امّا زبان دل ما و دل آنها یکی است؛ جهتگیریشان همین جهتگیری ما است؛ در کشورهای مختلف؛ اینها هم از برکات #بسیج است.» ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
➕ به مناسبت #هفته_بسیج
@rahbari_plus
🔰 #خبر : رهبر انقلاب در جمع برگزارکنندگان کنگره ملی ۲۴ هزار شهید استان اصفهان تاکید کردند:
❇️ اصفهان نماد در هم تنیدگی جریان تدیّن با جریان علم و صنعت و فرهنگ و تمدّن است
🔸 بزرگداشتهای شهدا را رصد و اثرسنجی کنید.
🔹 متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست اندرکاران برگزاری کنگره بزرگداشت ۲۴ هزار شهید استان اصفهان که در تاریخ ۲۱ آبان ۱۴۰۳ برگزار شده بود، در محل برگزاری کنگره در اصفهان منتشر شد.
@rahbari_plus
🔰 #خبر | توصیه رهبر انقلاب به اعضای کنگره شهدای استان اصفهان:
❇️ از بازیهای رایانهای برای انتقال پیام دوران دفاع مقدس استفاده کنید
🔸 رهبر انقلاب: من پیشنهاد میکنم که خود واحدهای نظامی اصفهان هم در قضیّه [معرفی شهدا] فعّال بشوند... بنشینند شرح حوادث و سرگذشت دوران جنگ تحمیلیشان یا احیاناً قبل و بعد آن را بیان کنند، به چه وسیله؟ به شکل بازیهای رایانهای. امروز در دنیا بازیهای رایانهای یکی از ابزارهای انتقال پیام است؛ یعنی فقط بازی نیست.
🔹 افرادِ بافکر مینشینند طرّاحی میکنند بازی جنگ بین ایران و خودشان را، و جوری طرّاحی میکنند که وقتی جوان آمریکایی، نوجوان آمریکایی نشست پای رایانه و این بازی را تماشا کرد، احساس قدرت و توانایی بکند، امیدوار بشود که ما در این مبارزه پیروز خواهیم شد.
@rahbari_plus
🔰 #خبر | توصیه رهبر انقلاب به اعضای کنگره شهدای استان اصفهان:
❇️ صرف ساختن کتاب کافی نیست دنبال اثربخشی باشید
🔸 رهبر انقلاب: آنچه من سفارش میکنم، در درجهی اوّل این است که این کارهایی را که شما در این بزرگداشتها انجام میدهید، جوری انجام بدهید که اثربخش باشد. صِرف ساختن کتاب کافی نیست، صِرف ساختن فیلم کافی نیست... دنبال اثربخشی باشید.
🔹 جوری کتاب درست کنید که بعد از اینکه یک چاپش تمام شد، مشتریها بیایند چاپ دوّم و چاپ سوّم را بخواهند، و همینطور تا آخر.
@rahbari_plus
🔰 #خبر | توصیه رهبر انقلاب به اعضای کنگره شهدای استان اصفهان:
❇️ کارهای بزرگداشت شهدا را در سبک زندگی جوانان اثرسنجی کنید
🔸 رهبر انقلاب: یک نکته این است که اثرسنجی کنید یعنی وسیلهی رصد بگذارید؛ ببینید حالا این جوان شما بعد از آنکه این کارهای شما را دیده، رفتارش، سبک زندگیاش، لباس پوشیدنش، نماز جماعت رفتنش، هیئت رفتنش، با مسائل سیاسی روبهرو شدنش، با گذشته چه فرقی کرده.
🔹 البتّه اینها زحمت دارد، خیلی مشکل است امّا باید بشود؛ یعنی آن وقتی این کار شما یک کار واقعیِ موثّرِ جانداری است و جهاد فیسبیلاللّه است که این نکات در آن حتماً رعایت بشود.
@rahbari_plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم | احیاکنندگان نام و یاد شهدا؛ مجاهدان فیسبیلالله
🔸 گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگرهی ملی شهدای استان اصفهان. ۱۴۰۳/۸/۲۱
@rahbari_plus
📷 #گزارش_تصویری | تصاویری از دیدار اعضای کنگره شهدای استان اصفهان با رهبر انقلاب (۲۱ آبان ۱۴۰۳)
@rahbari_plus
🔰 #بازخوانی | اقدام بسیجیوار شهید شهریاری در برابر خباثت دشمن
📝 «#شهید_شهریارى بسیجىوار کار کرد. آن روزى که درها را به روى ملّت ایران خواستند ببندند - با آن شیوههایى که حالا خیلىها از آحاد مردم در تلویزیون، در خبرها چیزهایى را شنفتند، خیلىها هم پشت پرده است که بعدها روشن خواهد شد که چقدر خباثت کردند - که محصول این #رادیودارو ها به دست #مردم نرسد و جمهورى اسلامى دچار مشکل بشود و گفتند «نمیفروشیم» که این مرکز تهران تعطیل بشود، اینها - مرحوم شهید شهریارى - هم مشغول کار شدند، تلاش کردند، که بعد آمدند به ما گفتند که توانستیم بیست درصد را تولید کنیم، بعد هم آمدند به ما اطّلاع دادند که ما لولهى سوخت و صفحهى سوخت را هم ساختیم؛ دشمن [متحیّر] ماند. این کار کار #بسیجى بود؛ این کار کار معمولى نبود.» ۱۳۹۳/۰۹/۰۶
➕ به مناسبت سالروز شهادت دکتر مجید شهریاری
@rahbari_plus
🔰 #روایت | راه نصرالله
📝 روایتی از حاشیههای دیدار اعضای جامعه الزهرا با رهبر انقلاب
🔸 در همین حین آقا با دیدن طلاهای روی میز، از قصه آن همه #طلا سؤال کردند. طلاهای عاقبتبهخیر #طلاب جامعه الزهرا...
🔹 خانم برقعی توضیح دادند که در سال ۱۳۶۴ در بحبوبه جنگ طلبه های #جامعه_الزهرا با اهدای طلا به رزمندگان کمکهای خود را ارسال کردند. قبل از ارسال با طلاها جملهای روی تابلو نوشته شد. جمله این بود: جنگ جنگ تا پیروزی
و حالا دختران جامعه الزهرا با طلاهای اهدایی شان به لبنان همان عکس را دوباره زنده کرده بودند. اما این بار نوشته بودند: #راه_نصرالله.
🔸 تصویر هر دو نوشته با طلاها را کنار هم برای حضرت آقا آماده کرده بودند. این ایده آقای عباسپور از روابط عمومی بود. آقا خوشحال شدند و گفتند: آقای رحیمیان این را سریع ببرید و چند بار هم تأکید کردند اینها را ببرید، اینها برای کمک به #لبنان است (۱). از چهره آقا مشخص میشد که سرعتعمل در این زمینه برایشان مهم است.
۱) طلاهای اهدایی به پویش #ایران_همدل برای کمک به مردم فلسطین و لبنان، در داخل کشور تبدیل به کمک نقدی شده و لذا هیچ طلایی از کشور خارج نمیشود.
➕ متن کامل را اینجا بخوانید
@rahbari_plus
🔰 توصیه رهبر انقلاب:
حکایتهای کوتاه و اثرگذار از شهدا نقل کنید
[بیان] حکایتهای کوتاه؛ اینکه مثلاً یک نفر یک خاطرهی ده سطری نقل میکند، از چه؟ از لحظهی شهادت فلان رفیقش در جبهه؛ نه این آدمی که نقل میکند آدم معروفی است، نه آن کسی که از او نقل میشود آدم معروفی است، امّا این حکایت را وقتی که شما میخوانید، این جوان میخواند، در اعماق دلش #اثر میگذارد.
@rahbari_plus
🔰 #یادداشت | بسیج، فدایی ملت - ۱
✏️ نویسنده: «زینب نجیب»
📝 «بسیج مستضعفین، در کشور، یک پدیدهی بینظیر بود که به وجود آمد.» رهبر معظم انقلاب ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
«خط رهبری» به مناسبت هفته بسیج، در این یادداشت براساس بیانات رهبر انقلاب به مرور کارنامهی پرافتخار بسیج در انقلاب اسلامی و خدمات برخاسته از روحیهی بسیجی در مقاطع و حوادث مختلف پرداخته است.
* هویتی که تهدید را به فرصت تبدیل کرد
🔸 تاریخ سرزمین متمدن ایران از شیخ فضل الله نوری، میرزا کوچک خان جنگلی، رئیسعلی دلواری و شیخ محمد خیابانی به عنوان افرادی یاد میکند که در راه #بسیج همگانی تودههای مردمی در عصر معاصر، علیه استبداد طبقه حاکم، به پا خاستند. گروهی که نقشی بنیادین در فراهمسازی زمینههای تحولی ایفا کردند که بعدها در قالب انقلاب اسلامی به ثمر نشست.
🔹 انقلابی که سالها پیشتر از پیروزیاش از هر سو مورد هجمه دشمن بود و شاید اوج افشاگری این دشمنیها پس از تسخیر لانه جاسوسی صورت گرفت. حادثهای که دشمن اول #انقلاب یعنی آمریکا را بیش از پیش عصبانی کرد و تهدیدات زبانی و عملی او عیانتر شد: «امام در روز پنجم آذر، یعنی با فاصلهی حدود بیست و دو سه روز از آن قضیّه، فرمان بسیج را صادر کرد؛ یعنی آن وقتی که کشور، آن هم کشوری که تازه انقلاب کرده، هیچیک از ابزارهای دفاع از خودش را هم تقریباً در اختیار ندارد و مورد یک چنین تهدید بزرگی قرار گرفته، در یک چنین شرایطی امام ناگهان یک شجرهی طیّبهای را، یک نهالی را در زمین اجتماعی و فرهنگی و نظامی کشور نشاند و آن، شجرهی طیّبهی بسیج بود.» ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
🔸 امام(ره) با بصیرت، حکمت و روحیهای ایمانی و بسیجی، به جای اتخاذ موضعی منفعلانه در برابر تهدیدات دشمن، با ارائه طرح تشکیل لشکر ۲۰ میلیونی، تهدید را به #فرصتی_کمنظیر برای تقویت ظرفیتهای ملی و انسجام اجتماعی تبدیل کرد.
* بسیج نوپا در جبهههای جنگ
🔹 شروع #جنگ_تحمیلی فرازی تاریخی در حرکت بسیج به وجود آورد تا علاوه بر آموزش و سازماندهی، بستر به کارگیری و اقدام واقعی بسیجیان را فراهم کند.
🔸 «بسیج از اوائل ولادت خود، وارد میدان نبرد شد؛ آن هم نبردی سخت؛ نبردی كه یك طرف آن همهی قدرتهای بزرگ جهانی پشت سر رژیم متجاوز صدام بودند،... ورود #بسیج در این جنگ موجب شد كه صحنهی جنگ در مقابل چشم حیرتزدهی همهی مردم دنیا به سود معنویت- كه با دست خالی همراه بود، اما سرشار از ایمان بود- رقم بخورد و همهی دنیا در برابر چشم خود ببینند كه چطور جوان ایرانی با سرمایهی ایمان، با تكیهی بر خدا، با اعتمادبهنفس وارد میدان نبرد میشود، پیچیدهترین تاكتیكهای جنگی را طراحی میكند و معجزهای مثل فتح المبین و بیتالمقدس در مقابل چشم دنیا میگذارد.» ۱۳۸۶/۰۹/۰۵
🔹 البته این نقش بسیج، فقط محدود به حضور در میدانهای جنگ نبود. در داخل نیز تعدادی از بسیجیان مشغول خدمترسانی بودند، مانند حفاظت از مراکز حساس، مبارزه با شایعه پراکنی ستون پنجم دشمن از طریق تشکیل تیمهای اطلاعاتی، شرکت در فعالیتهای عمرانی، شناسایی افراد مبتکر و نوآور به #سپاه، تربیت نیروها برای انتظامات نمازهای جمعه، حضور در برنامههای تقسیم ارزاق عمومی، کمک به ستاد پشتیبانی مناطق جنگی و...
* بسیج در عرصههای علم و سازندگی و معنویت
🔸 بعد از جنگ بود که بسیج عمدهی توان خود را در راه #سازندگی کشور بکار گرفت. از جمله فعالیتهای مربوط به عمران، نظیر خانهسازی ، مدرسهسازی در روستاها ، راهسازی، سدسازی، لولهکشی آب، برقکشی، واکسیناسیون و جمع آوری آمار و اطلاعات مورد نیاز و... اشاره کرد.
🔹 هفته بسیج سال ۶۷ بود که امام(ره) طی پیامی مهم به ملّت ایران بسیج دانشجو و طلبه را اعلام کردند: «[ایشان] از دانشجویان... از طلّاب علوم دینی مطالبه میکند که... بسیج بشوند؛ این معنایش آن است که بسیج فقط مال میدان نظامی نیست؛ در همهی میدانها، از جمله میدان علم ــ علم دین و علم مادّی ــ بسیج باید حضور داشته باشد.» ۱۴۰۱/۰۹/۰۵ و این روحیهی بسیجی است که در بزنگاهها جلوتر از علم راهگشا میشود: «دانشمند برجستهی #هستهای، شاگردش میگوید که در یک مسئلهای ماندیم...بلند شدیم آمدیم از اتاق کار بیرون، آمدیم داخل نمازخانه، ما را برد داخل نمازخانه، شروع کرد نماز خواندن و دعا کردن؛ بعد ناگهان گفت فهمیدم، مشکل حل شد؛ بلند شد رفت آنجا. ببینید، در محیط علمی، محیط کار هستهای، سجده، دعا، نماز! حضور بسیجی معنویّت را با خودش میبرد در بخشهای مختلف؛ این خیلی مهم است.» ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
@rahbari_plus
🔰 #یادداشت | بسیج، فدایی ملت - ۲
#ادامه_یادداشت
* بسیج، فدایی امنیت مردم
🔸 بسیج در مقابله با توطئه های دشمنان و ایجاد امنیت در هنگامهی اغتشاشات تا سر حد #شهادت، حضور دارد. مانند شهید روح الله عجمیان بسیجی شهیدی که آبان ماه سال ۱۴۰۱ در درگیری با اغتشاشگران و آشوبگران، به شهادت رسید: «بسیجی بودن، فرهنگ مجاهدان گمنام است... فرهنگ مجاهدان بیتوقّع است؛ خطرپذیری است، نترسیدن است؛ خدمتگزاری است برای همه و برای کشور؛ از خود برای دیگران مایه گذاشتن است؛ حتّی مظلوم شدن برای اینکه مظلوم را رهایی ببخشد. دیدید در این قضایای [اغتشاشات۱۴۰۱]، بسیجیهای مظلوم، خودشان مظلوم واقع شدند برای اینکه نگذارند ملّت، مظلومِ یک مشت اغتشاشگر ــ غافل یا جاهل یا مزدور ــ بشود؛ خودشان مظلوم واقع میشوند برای اینکه جلوی ظلم دیگران را بگیرند.» ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
* نقشآفرینیِ بسیج در سوانح طبیعی
🔹 یکی از وظایف بسیج کمک به امداد و نجات مصدومین در سوانح طبیعی و شرایط جنگی است. به همین منظور نیروی مقاومت #بسیج با برنامه ریزی و ارائه آموزشهای مورد نیاز عموم مردم در این خصوص، آمادگی های لازم برای مواجهه مطلوب با این حوادث را در آنان ایجاد می کند، «فرهنگ بسیجی... یعنی تا زانو در گِل فرو برود برای اینکه گِل را از اتاقهای خانوادههای سیلزده پاک کند.» ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
* بسیج، مدافع سلامت
🔸 از دیگر موارد نقش آفرینی موثر بسیج، مقابله با کرونا بود. بسیج در غربالگری، تهیه و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی، کنترل ورود و خروج شهرها، تهیه نیازمندیهای سالمندان، اهدای خون، تأمین نیروی متخصص در مراکز بهداشتی و درمانی و همکاری با شرکتهای دانشبنیان در تولید واکسن و حتی در کفن و دفن قربانیان این ویروس کشنده نقش آفرینی اساسی کرد و در این زمینه نیز شهدایی تقدیم کرد: «خودش را در خطر ابتلای به #کرونا و در خطر مرگ قرار بدهد برای اینکه کروناییها را نجات بدهد و آنها را از خطر مرگ دور کند.» ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
* مدافعان حرم
🔹 هنگامی که گروههاي تكفيري به ظلم و تعدي در كشورهاي اسلامي پرداختند این بسیجیان بودند که بار ديگر نداي ظلمستيزانه را طنينانداز کرده و با اقتدار در مقابل دشمن قد علم كردند. با نگاهي به تركيب رزمندگان حاضر در جبهه مقاومت اسلامي، به خوبي درخواهيم يافت كه ريشه حضور داوطلبانه اين رزمندگان در چنين جبههاي، با الگوگيري از حضور داوطلبانه بسيجيان در جبهههاي دفاع مقدس صورت میگرفت و شهیدانی چون #مصطفی_صدرزاده برخاسته از همین روحیه و فرهنگ بسیجی بودند.
* گستره خدمات بسیج
🔸 خدمات بسیج به این موارد محدود نمیشود: «بسیج، خدمات فراوان و عظیمی دارد... آمار جالبی است: یازده هزار هستهی گروههای جهادی جغرافیامحور و عهدهداری چهل هزار پروژهی خدمت که نیمی از این چهل هزار را تحویل داده... بسیج دانشجویی در همین اواخر[ سال ۹۸]، نهضت مسئلهمحوری و نقشآفرینیِ تخصّصی را با ۴۵۰۰ دانشجو شروع کرده... در محلّات مختلف، دوازده هزار صندوق قرضالحسنه احداث شده... بسیج عشایر و بسیج زنان، در جشنوارهی مالکاشتر، مقام برتر را به دست آوردند... بسیج اساتید دانشگاه.... نامهای با نهصد امضا منتشر کردند در مقابل نوشتهی یک تعدادی از آدمهای ناامید و به تعبیری فروپاشیده؛ یک چیزی آنها نوشتند، نهصد استاد دانشگاه وارد میدان شدند و یک نامهی مفصّل، مستدَل و عالی را منتشر کردند؛ اینها همان حضور در صحنه است، حضور بوقت و بهنگام در میدانِ است. #بسیج وزارتخانهها در نمازهای جمعه میزهای خدمت میگذارند، به مردم نزدیک میشوند و پاسخ مردم را میدهند. بسیج کشاورزی با سی هزار مهندس کشاورزی... تولید پنج محصول از اقلام اساسی را عهدهدار شدند که انجام بدهند: گندم، جو، ذرّت و چند رقم دیگر که اقلام اساسیاند» ۱۳۹۸/۰۹/۰۶
* فرهنگی که صادر شد
🔹 این شبکهسازی نظامی، فرهنگی و اجتماعی بسیج ریشه در هویت ما دارد: «این پدیده یک پدیدهی تقلیدی نبود، گرتهبرداری نبود؛ از #فرهنگ_ملی خودمان و از تاریخ ما این پدیده جوشید. این اوّلین حرف ما است؛ نتیجهی این حرف هم این است که این پدیده چون اصیل است، ماندنی است؛ این پدیده ازبینرفتنی نیست. ثابت است، ماندنی است، چون ریشهدار است؛ مربوط به خود این ملّت، این تاریخ و این هویّت ملّی و ایرانی است.» ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
🔸 و همین سبب شد که بسیج در #انقلاب_اسلامی الگویی شد برای جوامع دیگر «این تشکیلات عظیم، این تشکیلات سراسری در کشور، این مجموعهی عظیم مردمی که سرمشقی شد برای بعضی از کشورهای دیگر که به سراغ جوانهایشان بروند برای حلّ مشکلات گوناگون.» ۱۳۹۷/۰۷/۱۲
@rahbari_plus
🔰 #جستار | محور تاریخ شدهایم
✏️ نویسنده: زهره صابر
* آغاز: تبدیل تهدید به فرصت
🔸 خبر کوتاه بود: «دانشجویان لانه جاسوسی آمریکا را #تسخیر کردند.» آمریکا تحقیر شد، تهدید کرد، واکنش نشان داد و ناوهایش را روانه خلیج فارس کرد. امام(ره) اما به قدرت لایزال الهی باور داشت؛ نترسید. هنوز یک ماه از قضیّهی سیزدهم آبان نگذشته بود که در پنجم آذر ۵۸ دستور تشکیل بسیج را داد؛ که یعنی این ملک و مملکت پشتوانههای بسیار دارد. سلاحهای مدرن آمریکایی را نادیده گرفت و از سلاح برتر دیگری رونمایی کرد: سلاح ملت! و نامش را #بسیج گذاشت. نامی که برآمده از عقیده و باور او بود: وحدت! سلاح و قدرتِ ما از همان روزهای آغاز، #مردم بود و پیشوای انقلاب ملتش را بصیر و کنشگر و فعال میخواست و نه به رکود مشغول و به رخوت مبتلا. این یعنی بسیج باعث تبدیل تهدید به فرصت شد و روح یگانگی را در فرد فرد آحاد جامعه دمید.
* انجام: محور تاریخ شدهایم
🔹 نهم آذرماه ۱۳۵۸، تهران روبه روی لانه جاسوسی و تنها چهار روز پس از صدور فرمان بسیج، سید علی خامنهای با صلابت و رشادت، پشت تریبون ایستاده و با قاطعیت تمام سخن گفت: «ما #محور_تاریخ شدهایم. آیندهی تاریخ به ما مینگرد، آینده تاریخ از ما سخن میگوید.» عزم برای تاریخسازی، #امیدواری و #ایمان نهفته در قلبش چنان در کلامش مشهود بود که گویی مرد جام جهاننما دارد؛ حال آنکه فقط از عقیده و باورش سخن گفته و آیندهنگری قدرت کسانی است که به غیب مومناند و به حقیقت #توحید دلبسته. او که مفسر اندیشه اصیل انقلابی است، مفهوم بسیج را برای مردم تفسیر میکند و با سخنان کوبندهاش لرزه میافکند به هیمنه دشمن: «اگر امام این سررشتهدار عاطفه و احساس و اندیشه امت، دستور دهد و فرمان بسیج عمومی بدهد، این دریای خروشان به پا خواهد خواست. آن روز همهی شغلها یک شغل خواهد شد. شغل نظامیگری.» و سخنش به وقوع پیوست آنجا که مردان و زنان، نوجوان و جوان و پیر برای دفاع از تمامیت ارضی ایران و دفاع از #آرمان و حقیقت و #وطن در برابر دشمن بعثی قیام کردند. مرد جام جهاننما نداشت. سالهاست که رهبر ملت و امت است و مبلغِ #مقاومت و هنوز هم از عقیده و باورش سخن میگوید.
@rahbari_plus
🖼 #سخن_نگاشت | هستههای مقاومت و تعیین سرنوشت منطقه
➕ به مناسبت #هفته_بسیج
▪️نسخه استوری
@rahbari_plus