🔵 محور بصیرت، دومین بخش از دوره "راه رویش" است. در حقیقت بصیرت حاصل جمع معرفت و اخلاق است. انسانهای بی بصیرت دست و بازو و توانمندی های خود را در بزنگاه ها در اختیار دشمن قرار می دهند و در زمین حریف بازی می کنند. بصیرت در واقع قطب نمایی است که جبهه خودی را از جبهه دشمن باز می نمایاند و به انسان کمک خواهد کرد که در دام فریبکاری های دشمن غدار گرفتار نشده و اراده و امید او سست نشود.
همانگونه که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم فرمودند، نخستین و ریشه ای ترین جهاد جوانان در گام دوم انقلاب اسلامی امید و نگاه خوشبینانه به آینده است.
متاسفانه امید و اراده برخی از مسئولین و جوانان با برنامه های پیچیده دشمن دستخوش تزلزل شده است و تنها راهکار آن کسب بصیرت است.
🔵 بصیرت آمیزه ای از معارف بنیادین، اخلاق، محیط شناسی و ... است. حقیقت آن است که بدون شناخت محیط و جریانات متنوع فکری، سیاسی، فرهنگی و دشمن شناسی بصیرت تامین نمی شود.
دانش پذیران در محور بصیرت با مباحث ذیل آشنا خواهند شد:
۱- چیستی بصیرت
۲-جریان شناسی فکری، فرهنگی، سیاسی
۳-انقلاب اسلامی
۴-دشمن شناسی
۵-روش تحلیل سیاسی
📣📣📣 قابل توجه
افزایش سهمیه بعضی استانها
به دلیل اعتراض بحق دانش آموختگان استان های تهران؛ خوزستان؛ اصفهان؛ فارس؛ آذربایجان غربی؛ لرستان و کرمان نسبت به سهمیه ورودی در دوره(با توجه به تعداد شرکت کنندگان)، سهیمه این استانها افزایش یافت.
🌹🌹🌹
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
🔰 کشیشها و اسقف ها گریه میکردند؟
🔸️در یکی از کشورهای آمریکای جنوبی، برزیل، مجلس بزرگی از کشیشها و اسقفهای کاتولیک تشکیل شده بود و از ما دعوت کرده بودند در این مجلس سخنرانی کنیم. همه به اصطلاح از رجال دینی بودند.
🔹️من درباره محبت و معرفت خدا صحبت کردم و به مناسبت، چند قسمت از دعای #عرفه را برایشان خواندم. دیدم این کشیشها و اسقفهای مسیحی از کنار چشمشان اشک جاری شده است.
🔹️آنها #امام_حسین (ع) را نمیشناختند، و اسلام را قبول نداشتند، اما آن قدر مضامین دعای عرفه بلند است که برای کسانی که اسلام را نمیشناسند هم چنین اثری را میتواند ببخشد. آن وقت حیف نیست که ما از مضامین این دعا بهرهمند نشویم و فقط به خواندن الفاظش اکتفا کنیم؟
۸۰/۱۲/۰۲
🌐 @mesbahyazdi_ir
هدایت شده از مبناها (طرح ولایت استانها)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خصوصیات شب و روز عرفه از زبان مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی
#طرح_ولایت
ویژه معلمان و فعالان فرهنگی و رسانه ای در مرکز استان
ثبت نام در: Mabnaha.ir
#برادران و #خواهران
🌹 @mabnaha
هدایت شده از مبناها (طرح ولایت استانها)
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
عید سعید قربان
و آغاز دهه #ولایت
دهه #غدیر
بر همه آزادگان و طالبان حق
بر همه آنها که با ندای عقل و فطرت خود
ولایت مولی الموحدین
امیر المومنین
علی بن ابی طالب
سلام الله علیهما
را عاشقانه پذیرفته اند
مبارک🌺مبارک🌸مبارک🌼
🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀
#طرح_ولایت
ویژه معلمان و فعالان فرهنگی و رسانه ای در مرکز استان
ثبت نام در: Mabnaha.ir
#برادران و #خواهران
🌹 @mabnaha
🔴 غفلت علمای صدر مشروطه از دشمنان داخلی و غربزدگان
🔻 #امام خامنه ای: باید دشمنیها را شناخت. مشکل ما این است. اینکه بنده مسئلهی بصیرت را برای خواص تکرار میکنم، به خاطر این است. گاهی اوقات غفلت میشود از دشمنیهائی که با اساس دارد میشود؛ اینها را حمل میکنند به مسائل جزئی. ما در صدر مشروطه هم متأسفانه همین معنا را داشتیم.
🔻 در صدر مشروطه هم علمای بزرگی بودند - که من اسم نمیآورم؛ همه میشناسید، معروفند - که اینها ندیدند توطئهای را که آن روز غربزدگان و به اصطلاح روشنفکرانی که تحت تأثیر غرب بودند، مغلوب تفکرات غرب بودند، طراحی میکردند؛ توجه نکردند که حرفهائی که اینها دارند در مجلس شورای ملىِ آن زمان میزنند، یا در مطبوعاتشان مینویسند، مبارزهی با اسلام است؛ این را توجه نکردند، مماشات کردند.
🔻نتیجه این شد که کسی که میدانست و میفهمید - مثل مرحوم شیخ فضلاللَّه نوری - جلوی چشم آنها به دار زده شد و اینها حساسیتی پیدا نکردند؛ بعد خود آنهائی هم که به این حساسیت اهمیت و بها نداده بودند، بعد از شیخ فضلاللَّه مورد تعرض و تطاول و تهتک آنها قرار گرفتند و سیلی آنها را خوردند؛ بعضی جانشان را از دست دادند، بعضی آبرویشان را از دست دادند. این اشتباهی است که آنجا انجام گرفت؛ این اشتباه را ما نباید انجام بدهیم.
#شیخ_فضل_الله_نوری
#مشروطه
#عدالتخانه
🔴 راه رویش
🌹
📌#کار_فرهنگی | کم کاری فرهنگی
مقام معظم رهبری(دام ظله):
🔸بسياری از مشکلاتی که به نظرمان میرسد در صحنههای مختلف #اجتماعی و #اقتصادی و يا حتی #سياسی داريم، اگر کاوش کنيم، به مشکلات #فرهنگی بر میگردد.
⚠️با اينکه نظام جمهوری اسلامی، از آغاز، بر يک #مبنای_فرهنگی بنيان شد و رهبر و پديدآورنده اين نظام، يک عنصر بيش از همه چيز فرهنگی بود و مسؤولان اين نظام هم در طول اين مدت، تقريباً هميشه همين طور بوده اند؛ درعين حال بايد اعتراف کنيم که در زمينههای فرهنگی، آن کار مطلوب و مورد انتظار را خيلی انجام ندادهايم. مجموعاً در زمينههای فرهنگی، ما کم کاری داريم؛ حقّاً این را باید قبول کنیم.
📚 دغدغههای فرهنگی، ص۲۲
علامه حسن زاده آملی :
🌹بزرگان ما فرموده اند شب و روزى يك بار محاسبه داشته باش ، در يك وقت معين به محاسبه بنشين و نفس را به حساب بكش كه روزت را به چه نحو گذرانده اى !؟ ببين كه خرج و دخل روزانه ات چيست؟
🌹ببين كه اقبال و اِدبارت و صواب و ناصوابت تا چه اندازه بود !؟ بر محاسن شاكر باش و از مقابح تائب . مرد حساب باش كه دار ، دار حساب است ، در نظام احسن عالم يك ذره بى حسابى نیست.
هدایت شده از طرح ولایت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | طرح ولایت، یکبار برای همیشه ...
#علامه_مصباح_یزدی
#درباره_طرح_ولایت
#طرح_ولایت
🔰لینک عضویت در کانال مرکز آموزش اندیشه های بنیادین موسسه امام خمینی(ره) در پیام رسان های ایرانی:
🆔 @maab_iki
ارتباط با ادمین:
🆔 @admin_maab
معرفی کتاب:کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن ، حاصل برگزاری بیستوهشت جلسه متوالی در بیستوهشت روز ماه مبارک رمضان سال ۱۳۵۳، توسط حضرت آیتالله خامنهای است. بعد از ممانعت ساواک از برگزاری جلسات معظّمله در مسجد کرامت مشهد، ایشان تصمیم گرفتند تا جلسات ماهِ مبارک رمضان را در مسجد امام حسن مجتبی برگزار کنند.
حضرت آیتالله خامنهای در این جلسات سعی داشتند تا مبانیِ اندیشۀ اسلامی را با رویکردی اجتماعی، منسجم و هماهنگ و با محور قرار دادن قرآن کریم تبیین کنند. کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن مشتمل بر چهار فصل ایمان، توحید، نبوت و ولایت است. ایشان ایمانِ واقعی را ایمانی میدانند که آگاهانه و مسئولیتپذیر باشد. با این مقدمه، توحید را معرفی کرده و میگویند نمود آن در زندگیِ فرد موحد این است که زیر بار سلطۀ خدایان دروغین ـ اعم از ابلیس و طواغیت و هواهای نفسانی و … ـ نرود. آنگاه برخی از ویژگیهای یک جامعۀ موحد را بیان میکنند. با همان تعریف از ایمان، پس از تعریف اصل نبوت و معرفی دشمنان آن، به تعهداتی که متوجه مسلمانانِ معتقد به اصل نبوت است، اشاره میکنند. در آخر هم با توجه به تاریخ انبیا و آیات قرآن، روشن میکنند که فرجامِ کار انبیا و پیروان انبیا چیزی جز پیروزی نیست. و اما در مبحث ولایت، ابتدا به شرح مفهوم ولایت و ابعاد آن ـ پیوند درونیِ جامعۀ اسلامی، نحوۀ ارتباط با جوامع غیر مسلمان و پیوند بین امام و امت ـ اشاره دارند و در ادامه بعضی از زوایای آن را تبیین میکنند.
این کتاب در کنار کتاب انسان ۲۵۰ ساله مهمترین آثار برای آشنایی با منظومۀ فکری معظّمله است. و مباحث مطرح در آن، به نوعی مقدمۀ مطالعۀ کتاب «ولایت و حکومت» است.
این کتاب تا به حال به زبانهای عربی و انگلیسی نیز ترجمه شده است🔽
برای دسترسی به صوت و متن تعاملی این کتاب ارزشمند به لینک زیر مراجعه فرمایید.http://jahadi.ir/sahba/%d9%be%d8%b1%d9%88%d9%86%d8%af%d9%87-%d8%b7%d8%b1%d8%ad-%da%a9%d9%84%db%8c-%d8%a7%d9%86%d8%af%db%8c%d8%b4%d9%87-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86/
مقام معظم رهبری (حفظه الله)99/5/10: چه رنج بزرگی است برای یک پیغمبر، یک داعیِ الیالله، با این همه زحمت عدّهای را در راه خدا به راه بیندازد و ایمان به اینها تلقین بکند، بعد به یک چیز جزئی اینها از این ایمان برگردند! که در قرآن دارد «وَاَلقَی الاَلواحَ وَاَخَذَ بِرَأسِ اَخیهِ یَجُرُّهُ اِلَیه»، حضرت این وضع را که دیدند، بشدّت خشمگین، ناراحت، متأسّف شدند، که در قرآن حدّاقل دو جا به این [موضوع] اشاره شده است، که «لا تَکونوا کَالَّذینَ آذَوا موسىٰ»؛ آزار بنیاسرائیل به حضرت موسیٰ در اینجا ذکر شده؛ یک جا هم در سورهی صف است که «قالَ موسىٰ لِقَومِهِ یا قَومِ لِمَ تُؤذونَنی وَقَد تَعلَمونَ أَنّی رَسولُ اللَهِ إِلَیکُم»؛ این نشاندهندهی آن است که اذیّت و آزار بنیاسرائیل به حضرت موسیٰ خیلی بزرگ بوده؛ این دَه شب خاطرهی این واقعات مهمّ تاریخی است و به ما نشان میدهد که حرکت در راه حق با وجود معجزاتی مثل معجزات موسیٰ چقدر مشکلات دارد و چطور باید با این مشکلات مواجه شد و صبر کرد، که این یک خاطره است.
علّت مخالفت جمهوری اسلامی در مذاکره با آمریکا-بخشی از سخنرانی مقام معظم رهبری (حفظه الله) در تاریخ 99/5/10 مصادف با عید سعید قربان:
البتّه من این را بارها گفتهام، باز هم ناچارم بگویم، چون بعضیها یا متوجّه نمیشوند یا وانمود میکنند متوجّه نشدهاند؛ اینکه دشمن میگوید بیایید مذاکره کنیم، یعنی اینکه شما بیایید پشت میز مذاکره بنشینید و ما به شما بگوییم باید شما موشک نسازید، شما هم باید قبول کنید؛ اگر قبول کردید که خب پدرتان درآمده؛ یعنی خودتان را بیدفاع کردهاید؛ اگر قبول نکردید، همین آش است و همین کاسه؛ باز هم دعوا، باز هم تحریم، باز هم تهدید؛ مذاکره یعنی این؛ دلیل اینکه بنده میگویم با آمریکا مذاکره نمیکنیم، این است که این مذاکره [نتیجه ندارد]؛ البتّه او سود میبرد از مذاکره؛ این بندهخدا، پیرمردی که الان سرِ کار است در آمریکا، مثل اینکه از مذاکرهی با کرهی شمالی یک مقدار استفادهی تبلیغاتی کرد؛ این میخواهد استفاده کند، حالا برای انتخابات، برای غیر انتخابات، دنبال استفادهی شخصی خودش است امّا فراتر از اینها، نظام سیاسی آمریکا ادّعای مسائل حیاتی را در مورد جمهوری اسلامی ایران دارد؛ یعنی میگوید شما امکانات دفاعیتان را کنار بگذارید، شما اقتدار منطقهایتان را کنار بگذارید، شما قدرت ملّیتان را کنار بگذارید. خب اینها که نمیشود؛ انسانی که باشَرف است و علاقهمند به حفظ مصالح کشور است که زیر بار این حرفها نمیرود؛ مذاکره یعنی این؛ اینکه بنده مخالفت میکنم با مذاکره، معنایش این است؛ وَالّا ما با همه جای دنیا غیر از آمریکا و غیر از رژیم جعلی صهیونیست مذاکره میکنیم؛ با همه ارتباط داریم، مذاکره میکنیم، مینشینیم، پا میشویم، مشکلی نداریم؛ مسئلهی آمریکا این است.
هدایت شده از گروه کلام و فلسفه دین موسسه امام خمینی ره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا انسان به دین نیازمند است ؟ حجت الاسلام رضاییان از اساتید موسسه در برنامه بدون توقف شبکه 3 به این سوال پاسخ می دهد ؟ @meshkatnoor
👆👆خانم دکتر صحابی متخصص قلب و عروق همسر شهید سلامت دکتر حمیدرضا مهینی👆👆