#امامت_و_رهبری
قسمت هیجدهم
داستان ملاقات رئیس قبیله با پیغمبر اکرم
💁♂قضیه دیگر که باز در سیره ابن هشام است، از این بالاتر است. در زمانی که هنوز حضرت رسول در مکه بودند و قریش مانع بودند که ایشان تبلیغ کنند و وضع، سخت و دشوار بود، در ماههای حرام [۱] مزاحم پیغمبر اکرم نمیشدند یا لااقل زیاد مزاحم نمیشدند یعنی مزاحمت بدنی مثل کتک زدن نبود ولی مزاحمت تبلیغاتی وجود داشت.
☀️رسول اکرم همیشه از این فرصت استفاده میکرد و وقتی مردم در بازار عکاظ در عرفات جمع میشدند (آن موقع هم حج بود ولی با یک سبک مخصوص) میرفت در میان قبایل گردش میکرد و مردم را دعوت مینمود. نوشتهاند در آنجا ابولهب مثل سایه پشت سر پیغمبر حرکت میکرد و هرچه پیغمبر میفرمود، او میگفت دروغ میگوید، به حرفش گوش نکنید.
🧔♀ رئیس یکی از قبایل خیلی با فراست بود. بعد از آنکه مقداری با پیغمبر صحبت کرد، به قوم خودش گفت: اگر این شخص از من میبود لَاکلْتُ بِهِ الْعَرَبَ؛ یعنی من اینقدر در او استعداد میبینم که اگر از ما میبود، به وسیله وی عرب را میخوردم. او به پیغمبر اکرم گفت: من و قومم حاضریم به تو ایمان بیاوریم (بدون شک ایمان آنها ایمان واقعی نبود) به شرط اینکه تو هم به ما قولی بدهی و آن اینکه برای بعد از خودت من یا یک نفر از ما را تعیین کنی.
☀️ فرمود: این که چه کسی بعد از من باشد، با من نیست با خداست. این، مطلبی است که در کتب تاریخ اهل تسنن آمده است.
حدیث غدیر و تواتر آن
🔹 یکی دیگر از ادلّهای که شیعه ذکر کردهاند حدیث غدیر است. [خواجه نصیرالدین] میگوید: «وَ لِحَدیثِ الْغَدیرِ الْمُتَواتِرِ» حدیث غدیری که متواتر است. «متواتر» اصطلاحی است در علم حدیث؛ میگویند خبر واحد و خبر متواتر. مقصود از خبر واحد این نیست که ناقل آن یک نفر باشد بلکه یعنی خبری که نقل آن در حدی است که مفید یقین نیست خواه ناقل یک نفر باشد و خواه ده نفر باشند.
🔸مثلًا شخصی نقل میکند که من فلان خبر را از رادیو شنیدم. شما گمان پیدا میکنید که این سخن راست باشد اما هنوز منتظرید که دیگران چه میگویند. از یک نفر دیگر هم میشنوید، گمانتان قویتر میشود. بعد میبینید که افراد زیادی همین حرف را میزنند. نمیتوانید احتمال بدهید که همه اینها خواسته اند دروغ بگویند. حتی باید [تعداد ناقلان] در حدی باشد که تبانی بر دروغ هم در آن درست نباشد چون در یک حدی ممکن است افراد بشر تبانی کنند ولی اگر از آن حد بیشتر باشد تبانی امکان ندارد.
ادامه در صفحهی بعد 👇👇👇👇👇
👆👆👆👆👆
🫂 تواتر یعنی [تعداد نقل خبر] فوق تبانی باشد. مثلًا در همین مثالی که عرض کردم ممکن است ده نفر با همدیگر تبانی کنند که بگویند ما فلان خبر را از رادیو شنیدیم. تا دویست نفر ممکن است تبانی کنند ولی گاهی قضیه به حدی میرسد که اصلًا نمیشود احتمال داد که تبانی باشد. مثلًا شما میروید به جنوب تهران میبینید شخصی میگوید رادیو چنین چیزی گفته. بعد میروید شرق تهران میبینید افرادی آن خبر را نقل میکنند. بعد میروید غرب تهران، همین طور. نمیتوانید احتمال بدهید که همه اینها با یکدیگر تبانی کردهاند. این را میگویند تواتر.
🌱شیعه مدعی است که نقل خبر غدیر در حدی است که ما احتمال تبانی هم در آن نمیتوانیم بدهیم و بگوییم مثلًا چهل نفر از صحابه پیغمبر تبانی کردند بر یک دروغ، خصوصاً که بسیاری از ناقلان این خبر جزء دشمنان علی علیه السلام بوده یا از طرفداران ایشان شمرده نشدهاند. اگر ناقلان فقط از تیپ سلمان و ابوذر و مقداد- یعنی همانها که دور علی میچرخیدند- بودند، میشد احتمال داد که اینها علاقه مفرطی به علی علیه السلام داشتند و با تبانی چنین حرفی زدهاند؛ در حالی که این خبر را کسانی نقل کردهاند که علاقهای به علی علیه السلام نشان ندادهاند. امثال ملاعلی قوشچی میگویند این خبر واحد است و به حد تواتر نرسیده است، ولی شیعیان میگویند خیر، خبر واحد نیست، این هم کتابها.
در حدیث غدیر، پیغمبر صلی الله علیه و آله فرمود:
ا لَسْتُ اوْلی بِکمْ مِنْ انْفُسِکمْ؟ قالوا بَلی
آیا من از خود شما بر شما اولویت ندارم [۲]؟
گفتند: بلی. بعد فرمود:
مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ.
معلوم است که میخواهد همان اولویت خودش بر نفوس را برای علی علیه السلام تصویب کند.
ادامه دارد . . .
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۱. ماههای ذی القعده، ذی الحجّه و محرم چون ماه حرام بود، ماه آزاد بود یعنی در این ماهها همه جنگها تعطیل بود، دشمنان از یکدیگر انتقام نمیگرفتند و رفت و آمدها در میانشان معمول بود. در بازار عکاظ جمع میشدند و حتی اگر کسی قاتل پدرش را که مدتها دنبالش بود پیدا میکرد، به احترام ماه حرام متعرضش نمیشد.
۲. اشاره به آیه قرآن (سوره احزاب، آیه 6). است که: النَّبِی أَوْلی بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ پیغمبر چون از جانب خداست، بر جان و مال و بر همه چیز مردم از خود مردم اولویت دارد. هرکسی اختیار مال و جان و همه چیز خودش را دارد اما پیغمبر در همین اختیارداریها از خود صاحب اختیارها صاحب اختیارتر است. البته پیغمبر هیچ گاه کاری را- العیاذ بالله- به خاطر نفع خودش انجام نمیدهد. او نماینده جامعه اسلامی از طرف خداست. انسان اختیار مال و جان خودش را دارد برای خودش، پیغمبر این اختیار را بیشتر دارد برای جامعه اسلامی.
📚شهید مرتضی مطهری، امامت و رهبری
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
🇮🇷ایران جایگاه سوم رتبه بندی مدالی دنیا در المپیادهای جهانی ۲۰۲۴ | ۱۰ مدال طلا 🥇 ۱۰ نقره 🥈 ۲ برنز 🥉
🌟رتبه اول نجوم در جهان
🌟رتبه چهارم زیست شناسی و فیزیک
🌟رتبه هشتم شیمی
🌟رتبه نهم کامپیوتر
🌟رتبه هجدهم ریاضی
با پایان المپیادهای علمی۲۰۲۴، در ۵ المپیاد با بیشترین کشور شرکتکننده (۱ز ۵۳ تا ۱۱۰ کشور) جمهوری اسلامی ایران بعد از کشورهای آمریکا و چین با کسب مجموعا ۱۰ مدال طلا، ۱۰ نقره و ۲ برنز در جایگاه سوم دنیا قرار گرفت🇮🇷❤️
📆۱۴۰۳/۶/۲۱
#علمیوفناوری
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
🌱ملی ار داند چه مکافاتی است به متاعش
اعراض کنان بخشد عطایش را به لقائش
💰سیم و زر درهم و دینارش گرچه به قطار
کفنی او راست بی بالاپوش و ازار
☀️ رسول خداست بشر را مسکین و فقیر
کمترباشد این خیر را معروفی دگر نظیر
🖐یدالله است گیرنده نه دست سائل
نگردد بخیلی هرگز رضای حق را نایل
😅زیباست تبسم نشاندن بر لب مستمندی
یابند گسستن زگرفتار جماعت دربندی
🌷 نیکو نعمتی است رفع حاجات نیازمندان
به تحفه ای دلی را نمودن شاد و خندان
0⃣2⃣ یست حج و انفاق صدهزار دینار به قیاس
به هر حجی بیش نی از سائلان رفع نیاز
💐 خواهد گر ز لطفش بنده ای را رب گره گشا
در خدمت خلق مامورش دارد و از خود رها
🪴 کیسه و انبانی به شبهایش دوش افکن
از لطفش متنعم فقیران هر کوی و برزن
❌ نیست ره ابلیس را به انتفاع مردمان
در مضیقه می خواهد او همه احرار جهان
👁 بیندهر که را در مال و مکنتش بیش غرق
مرعوب فقر مانع عطایش را سوی خلق
💁♂بخراش چهره ابلیس مجروح کن دلش
نیکی نما خو مگیرش دور شو از منزلش
🍀 ایمنی روز جزا جوی در رفع نیاز مردمان
هرچه کنی همتایش بینی در دو جهان
🍂 راس ایمانست همه احسان به خلایق
به زیبایی برتر آید در تصور از دشت شقایق
🌼 یتیم نواز را پاداش است فردوس برین
به امدادی هدیه تبسمی آنها را بر جبین
0⃣7⃣ هفتاد گره دنیا و عقبی را زند نیکی به کنار
مومن ار یار مومن باشد به موعد اضطرار
🔺 نباید هرگز پوشیده داشت لطف دیگران را
ور نه محرومش جزا باشدچنین انسان را
🌻 نکوکاری است شرط ایمان به پروردگار
نبینی زرعی یوم الحصد چونش ماندگار
🥯🧆 منعمان را اطعمه چرب و شیرینش بسی
پرسد ربشان آیا دمی بر خوانتان آمد کسی؟
🥛 ننوشید آبی از کوزه اش ارجمند حبیبی
دست نیازمندی ز باغش نچید دانه سیبی
🔻 وای از گهی که عمل را نی به اصدار امکانی
دست و پا بسته مُهر خموشی بر هر دهانی
🗓 امروز این دم نه آن دمی که نیست ما را
حرکتی باید باز تا این مجاری است ما را
🌸 احسان است مومن را والا شرف و افتخاری
امان و الامان از مفزعی عند افتقاری
✍ علیرضا فلوان ،دبیر آموزش و پرورش شهرستان اندیمشک
🗒۲۱شهریور۱۴۰۳
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
#امامت_و_رهبری
قسمت نوزدهم
حدیث منزلت
💁♂ یکی دیگر از احادیثی که ایشان (خواجه نصیرالدین) میفرمایند متواتر است و ملاعلی قوشچی منکر اصلش نیست ولی میگوید خبر واحد است و باز اشخاصی نظیر میرحامد حسین در عبقات و آقای امینی در الغدیر و مخصوصاً میرحامد حسین که یک کتاب را به آن اختصاص داده (الغدیر به سایر احادیث زیاد نپرداخته) بدان پرداختهاند، حدیث منزلت است که پیغمبر اکرم درباره علی علیه السلام فرمود:
انْتَ مِنّی بِمَنْزِلَةِ هارونَ مِنْ موسی الّا ا نَّهُ لا نَبِی بَعْدی
نسبت تو به من همان نسبتی است که هارون به موسی داشت به استثنای نبوت. این جمله را پیغمبر اکرم هنگامی که به غزوه تبوک میرفتند فرمود. غزوه تبوک در واقع لشکرکشی بود نه جنگ.
🔹بعد از غزوه مؤته بود که اولین و آخرین جنگ میان اعراب و رومیها در زمان پیغمبر بود و در شمال مدینه رخ داد. مرکز امپراطوری روم شرقی همین اسلامبول (قسطنطینیه) بود و سوریه هم دستنشانده و تحتالحمایه آنها بود. رومیها داشتند در سوریه خودشان را برای یک حمله به طرف مدینه آماده میکردند.
☀️پیغمبر اکرم مصلحت چنین دید که یک لشکرکشی تا مرز روم بکند و این کار را انجام داد [۱].
🔸 به قول سیاسیون میخواست قدرت خودش را نشان بدهد که ما آماده ایم. تا مرز روم رفتند و بعد هم برگشتند. رسول اکرم در این سفر علی علیه السلام را با خود نبرد و به عنوان جانشین خودش در مدینه گذاشت. علمای شیعه میگویند این کار به این دلیل بود که پیغمبر میدانست در آنجا جنگی رخ نمیدهد.
🌱علی علیه السلام از اینکه در مدینه ماند دلتنگ شد، عرض کرد یا رسول الله! شما مرا اینجا میگذارید در ردیف زنها و بچهها و با خود نمیبرید؟
☀️فرمود: اما تَرْضی انْ تَکونَ یا: انْتَ مِنّی بِمَنْزِلَةِ هارونَ مِنْ موسی الّا ا نَّهُ لا نَبِی بَعْدی
(میخواست بگوید من تو را به عنوان جانشین خود گذاشتم نه اینکه تو را در مدینه رها کرده و رفته باشم)
یعنی هر نسبتی که هارون به موسی داشت تو با من داری به استثنای نبوت.
🫂ما وقتی به قرآن مراجعه میکنیم تا ببینیم چه نسبتی میان هارون و موسی هست میبینیم در یک جا قرآن نقل میکند که موسی در ابتدای کار خود از خدا چنین خواست:
رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی. وَ یسِّرْ لِی أَمْرِی. وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسانِی. یفْقَهُوا قَوْلِی.
(تا اینجایش محل شاهد ما نیست)
وَ اجْعَلْ لِی وَزِیراً مِنْ أَهْلِی
(وزیر اصلًا یعنی کمک. وِزْر یعنی سنگینی، وزیر یعنی کسی که مقداری از سنگینی را متحمل میشود. این اصطلاح معروف هم که بعد پیدا شده به اعتبار این است که وزیر معاون پادشاه بوده است.) برای من کمک و همراهی از خاندانم تعیین کن. پیشنهاد هم میدهد (یعنی قبول کن):
هارُونَ أَخِی
برادرم هارون را.
اشْدُدْ بِهِ أَزْرِی
پشت مرا با او محکم کن
وَ أَشْرِکهُ فِی أَمْرِی
او را در این کار با من شریک گردان.
کی نُسَبِّحَک کثِیراً وَ نَذْکرَک کثِیراً [۲]
تا بیشتر تو را تسبیح بگوییم و یاد کنیم یعنی بیشتر دین تو را رواج دهیم.
ادامه در صفحهی دوم 👇👇👇👇👇
👆👆👆👆👆
🪴 در جای دیگر قرآن میبینیم که میفرماید موسی به هارون گفت (بعد از این جریان است):
یا هارونَ اخْلُفْنی فی قَوْمی [۳]
هارون! جانشین من باش در میان قوم من.
بنابراین وقتی پیغمبر میگوید:
انْتَ مِنّی بِمَنْزِلَةِ هارونَ مِنْ موسی میخواهد بگوید همان نسبتی را که هارون به موسی داشت و همه از طریق قرآن میدانند (وزیرش بود، پشتش به او محکم بود، شریک در کارش بود و جانشین او در قومش بود)، تو با من داری
الّا انَّهُ لا نَبِی بَعْدی
به استثنای نبوت.
اگر الّا ا نَّهُ لا نَبِی بَعْدی نبود، میگفتیم اینجا پیغمبر نظرش به یک امر از امور و به یک شباهت بالخصوصی است اما وقتی نبوت را استثناء میکند، کأنه میخواهد بگوید در جمیع شؤون (البته شؤون اجتماعی نه شؤون طبیعی که هارون برادر طبیعی موسی بود، تو هم برادر طبیعی من هستی!) این نسبت برقرار است؛ نسبتی که هارون از ناحیه خدا در جمیع شؤون الهی به موسی داشت تو نسبت به من داری.
🎍 جوابی که اهل تسنن میدهند این است که اگر چنین حدیثی متواتر باشد ما قبول داریم ولی متواتر نیست، واحد است. ولی همان طور که عرض کردم علمایی نظیر میرحامد حسین در کتابهایشان ثابت میکنند که این حدیث هم متواتر است.
❓سؤال: برداشتی که بنده از پایان جلسه گذشته و تقریباً شروع جلسه امروز کردم این بود که یک مرزی در ذهنم بین مسئله حکومت و امامت تا حدودی ایجاد شد. به این ترتیب که آقای مطهری فرمودند امامت وظایفی به عهده دارد که یک شعبه اش شعبه حکومت است. بنده نمیدانم غیر از حکومت، شعبات دیگرش چیست که مسئله حکومت در آنها حل نشود و جریان را توجیه نکند؟ آنچه که ما تا حالا از اسلام یاد گرفتهایم این است که بین دنیا و آخرتمان یا اعمال دنیا و آخرتمان مرزی نیست. آنچه که به عنوان اعمال اخروی بیان میشود به عنوان ضمانت برای عمل به اعمال دنیا و دخالت در زندگی دنیاست و اعمال دنیای ما برای کمال و بهتر کردن زندگی اجتماعی و استوار کردن حکومت اجتماعی بر جامعه میباشد. در قرآن هم میبینیم که خدا بهترین مدال را به کسانی میدهد که خواسته اند در اعمال عبادی خودشان زندگی دنیا و حاکمیت دنیا و دادن آن به دست عدالت را ثابت کنند. بزرگترین ارزشها را برای جهاد قائل شده. در زندگی ائمه هم میبینیم که تمام دستورات و روش زندگیشان توجیه کننده این بوده که دنبال استیفای حقوق و به دست آوردن حق حاکمیت و حکومت بودهاند چه آنهایی که علناً مبارزه میکردند و چه آنها که یا در زندان و یا در مخفیگاه رهبریهای سازمانهای مخفی را داشتند. این است که بنده نمیتوانم وظایف دیگری غیر از حکومت برای امامت توجیه کنم زیرا حکومت آنها بر همه اعمال امامت توجیه خواهد شد. خواستم توضیح بفرمایید.
ادامه در صفحهی سوم👇👇👇👇👇
👆👆👆👆👆
💁♂جواب: شما مسئله مرز را خودتان مطرح کردید. من که اصلًا کلمه مرز را به کار نبردم و صحیح هم نمیدانم که به کار برده شود. من عرض کردم که امامت در میان شیعه در سطحی بالاتر از حکومت مطرح است که حکومت یکی از شؤون امامت خواهد بود و آن سطح بالاتر سطح بیان و توضیح اسلام و مرجع بودن برای احکام دین است در سطح عصمت و خطاناپذیری. ما میگوییم یکی از شؤون پیغمبر اکرم حکومت بود. این که مرز نیست. یکی از شئونی که پیغمبر اکرم در میان مردم داشت حکومت بود ولی این حکومت حکومت از ناحیه مردم و حقی نبود که مردم به او داده باشند، حقی بود که خدا به او داده بود به دلیل اینکه او بشری بود فوق بشرهای دیگر. به دلیل اینکه مبین احکام الهی بود و با عالم غیب اتصال معنوی داشت، حکومت هم در میان مردم داشت. من که نخواستم مرزی میان دنیا و آخرت قائل بشوم و تفکیکی کرده باشم میان امام و حاکم و بگویم امام مربوط به آخرت مردم است و حاکم مربوط به دنیای مردم. اگر من این طور گفته بودم، ایراد شما وارد بود. ما میگوییم در میان شیعه مسئله دیگری مطرح است که اگر آن مسئله را ثابت کنیم، حکومت هم خود به خود ثابت شده است. ما مقامی تالی مقام نبوت قائل میشویم که با وجود و حضور آن مقام، دیگر سخنی از حکومت غیر مطرح نیست. همین طور که با وجود پیغمبر سخنی از حکومت غیر مطرح نیست، با وجود امام در سطحی که شیعه معرفی میکند نیز سخن از حکومت غیر مطرح نیست. سخن از حکومت به آن معنا که امروز مطرح است در وقتی مطرح است که ما فرض کنیم امامی در دنیا وجود نداشته باشد یا مثل زمان ما امام غائب باشد، والّا با وجود و حضور امام در سطحی که شیعه میگوید تکلیف مسئله حکومت خود به خود روشن شده است.
❓سؤال: آیا اهل تسنن روایت مربوط به غدیرخم را واحد میدانند و متواتر نمیدانند یا آن روایتی را که فرمودید حضرت رسول صلی الله علیه و آله فرمودند: سلام کنید به علی که امیر شماست؟
💁♂جواب: این قسمت از روایت غدیر را که:
مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ
شاید حتی سنّیها هم نتوانند انکار کنند که متواتر است گو اینکه ملاعلی قوشچی میگوید این قسمت هم متواتر نیست.
این قسمت آن قدر زیاد نقل شده که اهل تسنن هم انکار نمیکنند [۴].
🫂عده بسیار زیادی بودهاند که قسمت اولش را هم که میفرماید:
الَسْتُ اوْلی بِکمْ مِنْ انْفُسِکمْ
نقل کردهاند.
💐 شیعه این قسمت را هم متواتر میداند. ولی حدیث
سَلِّموا عَلی عَلِی بِامْرَةِ الْمُؤْمِنینَ
را سنّیها هیچ قبول ندارند که متواتر باشد و میگویند این خبر واحد است. شاید ما هم نتوانیم متواتر بودن این حدیث را اثبات کنیم (حالا من درست نمیدانم) و لزومی هم ندارد ولی تواتر اصل این مطلب که پیغمبر فرمود:
الَسْتُ اوْلی بِکمْ مِنْ انْفُسِکمْ
و مردم گفتند:
«بَلی»
و بعد فرمود:
مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ، اللهُمَّ والِ مَنْ والاهُ وَ عادِ مَنْ عاداهُ [۵]
از نظر ما بدیهی است.
🍀به علاوه علمای اهل تسنن در اینگونه مسائل اتفاق نظر ندارند که همه گفته باشند این خبر متواتر است یا همه گفته باشند واحد است.
ادامه در صفحهی چهارم👇👇👇👇👇
👆👆👆👆👆
🌼 بعضی از ایشان گفتهاند خبر واحد است و
بعضی دیگر گفتهاند خبر متواتر است ولی معنایش آن نیست که شیعه میگوید بلکه پیغمبر فرمود هرکس که دوست من است و مرا دوست دارد، علی را هم دوست داشته باشد. ما میگوییم این چه حرفی است که پیغمبر در غدیرخم مردم را جمع کند که هرکس مرا دوست دارد علی را هم دوست داشته باشد! این چه خصوصیتی دارد؟ علی را فقط دوست داشته باشید؟! مخصوصاً با ضمیمه شدن ا لَسْتُ اوْلی بِکمْ مِنْ انْفُسِکمْ و نیز با توجه به کلمه «مولا» که اساساً در هیچ جا به معنی دوست نیامده است.
سؤال: آیا آیه الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِیناً بعد از واقعه غدیرخم نازل شده است؟
جواب: خیر، در غدیر خم بوده است.
ادامه دارد . . .
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۱.ما در سال گذشته به خیبر رفتیم و هیچ نمیدانستیم که بین مدینه تا خیبر و بین مدینه تا تبوک اینقدر فاصله است. از مدینه تا تبوک در جاده شوسه و مستقیم درست صد فرسخ یعنی ششصد کیلومتر است و شاید در آن جادههای قدیم بیشتر هم بوده و از مدینه تا خیبر شصت فرسخ است. واقعاً تعجب کردیم که این چه قدرت و همتی بوده است که با وسایل آن روز این راه را طی کردهاند.
۲.طه/ ۲۵تا۳۴
۳.اعراف/ ۱۴۲ [این بخش از آیه به طور کامل به این صورت است: وَ قالَ مُوسی لِأَخِیهِ هارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی.]
۴.علت زیاد نقل شدن این قسمت آن است که در آن زمان از سخن پیغمبر نسخه برداری نمیکردند که همان جا بنویسند بلکه به ذهنشان میسپردند. طبعاً آن جملهای از این حدیث که بیش از هر جمله دیگر به یاد افراد میمانَد آنجایی است که اسم علی علیه السلام برده شده: مَنْ کنْتُ مَوْلاهُ فَهذا عَلِی مَوْلاهُ.
۵. سفینة البحار، ج ۲/ ص ۳۰۶
📚شهید مرتضی مطهری، امامت و رهبری
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹صحبتهای بسیار مهم #سعیدیسم در صدا و سیما
🔹حرف دل همه فعالین رسانه ای و مجازی رو زد 👏👏👏👏👏
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
🌟شانه به شانه ی فناوری جهانی
✅فناوران پارک علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر، اندام مصنوعی بر پایه تصویر برداری و پرینت سهبعدی (اسکن) تولید کردند که کنترل میزان قدرت وارد بر آن نیز قابل تنظیم است. لازم به ذکر است این محصول کاملاً ایرانی است و علم تولید آن در انحصار 5 کشور صنعتی دنیاست.
بیشتر بخوانید
https://www.iribnews.ir/00I914
📆۱۴۰۳/۶/۲۰
#علمیوفناوری
🇮🇷 خــ♥️ــوشخبـر 👇👇
@gooodnews_ir
#امامت_و_رهبری
قسمت بیستم
آیه «الْیوْمَ یئِسَ...» و مسئله امامت
💁♂ در جلسه گذشته عرض کردیم که اساس فکر شیعه در مسئله امامت با فکر اهل تسنن مختلف است و این دو فکر از ریشه با یکدیگر اختلاف دارند. لهذا به این صورت درباره این مسئله بحث کردن که ما قائل به امامتیم، آنها هم قائل به امامت، ولی شرایط امامت از نظر ما و آنها متفاوت است، اساساً درست نیست. چون آن چیزی که شیعه به نام امامت معتقد است، غیر از آن چیزی است که آنها به نام امامت معتقدند. کما اینکه مسئلهای که به این شکل طرح میشود که آیا امامت به نصّ است یا به شورا یعنی آیا امام را پیغمبر باید تعیین کرده باشد یا مردم باید او را انتخاب کنند نیز به این صورت صحیح نیست، زیرا آنچه شیعه در باب امامت میگوید و میگوید به نصّ است، غیر از آن چیزی است که اهل تسنن میگویند و میگویند به شوراست. نه اینکه درباره یک چیز بحث میکنند و یکی میگوید آن چیز به نصّ است و دیگری میگوید همان چیز به شوراست.
🔹در واقع باید چنین گفت که در نظر شیعه مسئلهای به نام امامت مطرح است که اهل تسنن از اساس آن را قبول ندارند نه اینکه در شرایطش با آنها اختلاف دارند. درست مثل مسئله نبوت است در مقابل منکرین نبوت. شیعه امامت را در سطحی آنچنان بالا میبرد که قهراً اگر کسی آن فرضیه را پیش بکشد و قبول کند، نمیتواند قبول نکند که امام باید از طرف خدا تعیین شده باشد. همین طور که در نبوت هیچگاه نمیگویند مردم بنشینند و نبی انتخاب کنند، قهراً در مورد امام در آن سطحی که شیعه میگوید نیز جای این حرف نیست که مردم بنشینند و چنان شخصی را انتخاب کنند.
🔸در جلسه پیش ما آن سلسله مراتب و شرایطی را که شیعه در باب امامت میگوید عرض کردیم و رسیدیم به اینجا که شیعه مسئله را از بالا شروع میکند و میآید پایین. بعد میگویند برای اینکه این فقط یک فرضیه نباشد باید ببینیم آیا واقعاً با توجه به آنچه که ما در باب امامت در آن سطح عالی میگوییم، پیغمبر اکرم کسی را برای این مقام تعیین کرده است؟ آیا قرآن فرموده است یا نه؟
🔺 اوّل در نظر داشتم که به همان ترتیب حرفهای خواجه در تجرید مطالب را عنوان کنم ولی به مناسبت اینکه چند روز دیگر روز عید غدیر است، به نظرم رسید که بهتر این است که ما همین آیات مربوط به غدیر را معنی و ترجمه کنیم و شرح بدهیم.
بررسی آیه «الْیوْمَ یئِسَ...»
در اوایل سوره مائده این آیه آمده است:
☀️الْیوْمَ یئِسَ الَّذِینَ کفَرُوا مِنْ دِینِکمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِیناً [۱].
ادامه در صفحهی بعد 👇👇👇👇👇
👆👆👆👆👆
🪴 این دو قسمت که هردو با «الیوم» شروع میشوند، ضمن یک آیه هستند نه دو آیه، و قدر مسلّم این است که هردو هم مربوط به یک مطلب است نه دو مطلب. ترجمه این آیه را عرض میکنم بعد به شرح معنی آن از روی قرائن میپردازم.
🗓 کلمه «یوم»- یعنی روز- وقتی با «الف و لام» ذکر میشود (الف و لام عهد) گاهی به معنی آن روز است و گاهی به معنی امروز، در هر دو مورد به کار برده میشود. به معنی «آن روز» در جایی به کار میرود که قبلًا یک روزی را نام بردهاند بعد میگویند در آن روز. ولی اگر بگوییم فلان کس الیوم وارد شد یعنی همین امروز وارد شد.
🌴 الْیوْمَ یئِسَ الَّذِینَ کفَرُوا مِنْ دِینِکمْ (حالا ما نمیگوییم مقصود آن روز است یا امروز، شرحش را بعد میدهیم.) در آن روز (یا امروز) کافران از دین شما مأیوس شدند فَلا تَخْشَوْهُمْ پس، از آنها دیگر بیم نداشته باشید. یعنی چه آنها از دین شما مأیوس شدند؟ یعنی آنها دیگر مأیوس شدند که بر دین شما پیروز و فائق شوند و آن را از میان ببرند. چون مأیوس شدند دست از کار و فعالیت و آن روشی که قبلًا علیه اسلام داشتند برداشتند.
از آنها دیگر بیم نداشته باشید.
🔺جمله بعد خیلی عجیب است، میفرماید:
وَ اخْشَوْنِ
اما از من بترسید.
صحبت این است که امروز از ناحیه آنها بیم نداشته باشید ولی از ناحیه من بیم داشته باشید، با توجه به اینکه بحث درباره خود دین است.
🔻 بیم از آنها این بود که از ناحیه آنان به این دین آسیب برسد. میفرماید نترسید، دیگر آنها نمیتوانند آسیبی برسانند
وَ اخْشَوْنِ
از من بترسید. قهراً معنایش این است که اگر آسیبی به این دین برسد، از طرف من میرسد. حال این چه مفهومی میتواند داشته باشد که بعد از این از کفار بر دین خودتان نترسید، از من بترسید. بعد عرض میکنیم که مقصود چیست.
💁 الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ آن روز
(یا امروز) دین شما را کامل کردم، به حد کمال رساندم
وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی
و نعمت خودم را به پایان رساندم. در اینجا دو کلمه نزدیک به هم ذکر شده است: اکمال و اتمام. این دو کلمه خیلی به هم نزدیکند: کامل کردم یا تمام کردم.
ادامه دارد . . .
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۱.مائده/۳
📚شهید مرتضی مطهری، امامت و رهبری
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض سلام و ارادت خدمت همه اعضای محترم کانال و تشکر بابت همراهی و مطالعه مطالب ارائه شده
خداوند قادر متعال را شاکریم که توفیق داد تا یکی دیگر از #مباحث_اعتقادی یعنی بحث#امامت_و_رهبری را تقدیم حضورتان نماییم.
تا کنون ۲۰قسمت از این موضوع ارائه شده که جهت دسترسی آسان به قسمتهای قبلی،لینک بیست قسمت را خدمتتان تقدیم مینماییم.
جهت رفتن به هر قسمت روی لینک(قسمت آبی سمت راست)هر عنوان کلیک نمایید:
قسمت اوّل 👈 پیشگفتار۱
قسمت دوم 👈 پیشگفتار۲
قسمت سوم 👈 معانی و مراتب امامت
قسمت چهارم 👈 امامت به معنای رهبری اجتماع
قسمت پنجم 👈 امامت به معنای ولایت
قسمت ششم 👈 حدیثی در باب امامت
قسمت هفتم 👈 امامت در قرآن
قسمت هشتم 👈 امامت و بیان دین بعد از پیغمبر ص
قسمت نهم 👈 حکومت یکی از شاخههای امامت است
قسمت دهم 👈 حدیث ثقلین و مسأله عصمت ائمه ع
قسمت یازدهم 👈 منع کتابت حدیث
قسمت دوازدهم 👈 قیاس از نظر شیعه
قسمت سیزدهم 👈 اهمیت حدیث ثقلین
قسمت چهاردهم 👈 بررسی کلامی مسأله امامت
قسمت پانزدهم 👈 تعریف امامت
قسمت شانزدهم 👈 مسأله عصمت
قسمت هفدهم 👈 بررسی نصوصی از رسول اکرم ص که ناظر بر امامت علی ع است
قسمت هیجدهم 👈 داستان ملاقات رئيس قبیله با پیغمبر اکرم ص
قسمت نوزدهم 👈 حدیث منزلت
قسمت بیستم 👈 آیه الیوم یئس . . . و مسأله امامت
🔹ارتباط با مدیر کانال👈 @rahmatnia_j
🔸لینک دعوت 👇
https://eitaa.com/raherastgari
والسّلام عَلَی مَن اتَّبَعَ الهُدَی🙋♂
May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
آغازی بر پایان
✍دکتر حسین ناصرپور
🌱مژده ای دل که مسیحا نفسی می آید
که از انفاس خوشش بوی کسی می آید
🌱 از غم هجر مکن ناله و فریاد، که دوش
زده ام فالی و فریادرسی می آید
🌱 ز آتش وادی ایمن، نه منم خرم و بس
موسی، آنجا به امید قبسی می آید
🌱 هیچ کس نیست که درکوی تواش کاری نیست
هر کس آنجا، به طریق هوسی می آید
🌱جرعه ای ده، که به میخانه ارباب کرم
هر حریفی، زپی ملتمسی می آید
🌱دوست را ، گر سرپرسیدن بیمار غم است
گو بران خوش، که هنوزش نفسی می آید
🌱 خبر بلبل این باغ، بپرسید که من
ناله ای می شنوم، کز قفسی می آید
💁♂ انسان در هر عصری، قدمی به سوی تکامل برداشته، و هر تمدن با نوآوری خاص خود در جهت تکامل مادی او بوده و نقش انبیا در تعدیل این تکامل و همگامی تمدن مادی با معنوی بسیار موثر بوده، هرچند تعصب و جهالت تا کنون مانع از همراهی و برقراری تعادل دقیق میان تکامل مادی و معنوی گشته، ولی باید امیدوار و منتطر روزی بود که تعادل به اوج و کمال خود برسد و جامعه از حالت تک بعدی مادی خارج، و تکامل همه جانبه مادی و معنوی پیدا کند تا جسم و جان، تن و روان با هم پیش روند و امکانات مادی با حفظ ارزش های اخلاقی و عقلانی همراه شوند.چون تکامل تک بعدی به زیان جامعه و آن را دچار بیماری طبیعی می کند.
🔹پس باید تلاش کرد که این تکامل دو بعدی و همه جانبه گردد، واین همان چیزی است که ادیان آسمانی و پیامبران الهی بر آن صحه گذاشته و برای آن نازل و ارسال شده اند. وبعد از خود بر خروج مصلحی برای همراه کردن آن دو تاکید ورزیده اند.
🔸 از منظر دانشمندان اسلامی رهبر این تکامل همه جانبه بشر، یکی از نوادگان پیامبر اسلام (ص) به نام مهدی(ع) خواهد بود.
☀️ پیامبر اسلام فرموده اند:
اگر از عمر جهان جز یک روز باقی نمانده باشد، خداوند آن روز را به قدری طولانی می کند تا مردی از فرزندان من قیام کند، و دنیا را از عدل و قسط پر نماید، همان گونه که از ظلم و جور پر شده است. با قیام او حکومت واحد جهانی تشکیل، و در پرتو عدالت ایشان جهان زیر پرچم یک حکومت، یک دولت، یک قانون ویک قدرت در می آید و بساط تمام قدرت ها، فرعون ها، و قارون های بزرگ و کوچک برچیده، و پرچم عدل و داد در سراسر جهان به اهتزاز در آمده، صفا و صمیمیت و عشق به انسان ها و انسانیت جهان را فرا خواهد گرفت.
🌻 او با قیام خود حکومت های باطل را نابود، و قدرتش شرق تا غرب را فرا خواهد گرفت. به نیکی ها فرمان، از بدی ها جلوگیری، دین خدا را آشکار و بدعت ها را زائل و ظلم و ستم را آنچنان محو خواهد کرد که اثری از آن ها باقی نخواهد ماند.
🗓 امروز که شروع امامت ایشان است آغاز آن روز، و روز ظهور پایان ظلم و ستم، بی عدالتی، بدی و باطل است پس امروز آغازی است بر پایان .
🏝 بنابراین سزاوار است که این روز را به همه بشریت، ظلم ستیزان، باطل گریزان، حق طلبان، عدالت خواهان، مسلمانان، شیعیان، استادان، دانشجویان، دانشجو معلمان، دانشگاهیان، معلمان و فرهنگیان تبریک بگوییم و از خداوند منان بطلبیم که ما را از یاوران و منتطران ایشان قرار دهد. به لطف و کرمش .
✍ دکتر حسین ناصرپور
🏢 دانشگاه فرهنگیان مرکز شیخ مرتضی انصاری دزفول
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
#داستانی که شاید شرح حال خیلی از ماها هم باشد👇
💂♀ﺗﺎﺟﺮ ی ﻧﺰﺩﯾﮏ ﯾﮏ ﺭﻭﺳﺘﺎ ﺍﯾﺴﺘﺎﺩﻩ ﺑﻮد.
🚤 ﯾﮏ ﻗﺎﯾﻖ ﮐﻮﭼﮏ ﻣﺎﻫﯿﮕﯿﺮﻯ ﺍﺯ ﺑﻐﻠﺶ ﺭﺩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺗﻮﺵ ﭼﻨﺪ ﺗﺎ ﻣﺎﻫﻰ ﺑﻮﺩ
💂♀تاجر اﺯ روستایی ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﻘﺪﺭ ﻃﻮﻝ ﮐﺸﯿﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﭼﻨﺪﺗﺎ ﺭﻭ ﺑﮕﯿﺮﻯ؟
👩🌾روستایی گفت : ﻣﺪﺕ ﺧﯿﻠﻰ ﮐﻤﻰ !
💂♀تاجر : ﭘﺲ ﭼﺮﺍ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺻﺒﺮ ﻧﮑﺮﺩﻯ ﺗﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﺎﻫﻰ ﮔﯿﺮﺕ ﺑﯿﺎﺩ؟
👩🌾 روستایی: ﭼﻮﻥ ﻫﻤﯿﻦ ﺗﻌﺪﺍﺩ ﻫﻢ ﺑﺮﺍﻯ ﺳﯿﺮ ﮐﺮﺩﻥ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩﺍﻡ ﮐﺎﻓﯿﻪ !
💂♀ ﺍﻣﺎ ﺑﻘﯿﻪ ﻭﻗﺘﺖ ﺭﻭ ﭼﯿﮑﺎﺭ ﻣﯿﮑﻨﻰ؟
👩🌾 استراحت می کنم ! می خوابم ! ﯾﮏ ﮐﻢ ﻣﺎﻫﯿﮕﯿﺮﻯ ﻣﯿﮑﻨﻢ ! باخانوادم سپری می کنم و . . . ﺧﻼﺻﻪ ﻣﺸﻐﻮﻟﻢ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﻧﻮﻉ ﺯﻧﺪﮔﻰ !
💂♀ﻣﻦ ﺗﻮﯼ شهر ﺩﺭﺱ ﺧﻮﻧﺪﻡ ﻭ ﻣﯿﺘﻮﻧﻢ ﮐﻤﮑﺖ ﮐﻨﻢ !
ﺗﻮ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﻣﺎﻫﯿﮕﯿﺮﻯ ﺑﮑﻨﻰ !
ﺍﻭﻧﻮﻗﺖ ﻣﯿﺘﻮﻧﻰ ﺑﺎ ﭘﻮﻟﺶ ﯾﮏ ﻗﺎﯾﻖ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺑﺨﺮﻯ !
ﻭ ﺑﺎ ﺩﺭﺁﻣﺪ ﺍﻭﻥ ﭼﻨﺪ ﺗﺎ ﻗﺎﯾﻖ ﺩﯾﮕﻪ ﻫﻢ ﺑﻌﺪﺍ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯿﮑﻨﻰ!
ﺍﻭﻧﻮﻗﺖ ﯾﮏ ﻋﺎﻟﻤﻪ ﻗﺎﯾﻖ ﺑﺮﺍﻯ ﻣﺎﻫﯿﮕﯿﺮﻯ ﺩﺍﺭﻯ !
👩🌾ﺧﺐ ! ﺑﻌﺪﺵ ﭼﻰ؟
💂♀ﺑﺠﺎﻯ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﻣﺎﻫﻰﻫﺎ ﺭﻭ ﺑﻪ ﻭﺍﺳﻄﻪ ﺑﻔﺮﻭﺷﻰ، ﺍﻭﻧﺎ ﺭﻭ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﺎ ﺑﻪ ﻣﺸﺘﺮی ها ﻣﯿﺪﻯ ﻭ ﺑﺮﺍﻯ ﺧﻮﺩﺕ ﮐﺎﺭ ﻭ ﺑﺎﺭ ﺩﺭﺳﺖ ﻣﯿﮑﻨﻰ...
ﺑﻌﺪﺵ ﮐﺎﺭﺧﻮﻧﻪ ﺭﺍﻩ ﻣﯿﻨﺪﺍﺯﻯ ﻭ ﺑﻪ ﺗﻮﻟﯿﺪﺍﺗﺶ ﻧﻈﺎﺭﺕ ﻣﯿﮑﻨﻰ...
ﺍﯾﻦ ﺩﻫﮑﺪﻩ ﮐﻮﭼﯿﮏ ﺭﻭ ﻫﻢ ﺗﺮﮎ ﻣﯿﮑﻨﻰ ﻭ ﻣﯿﺮﻯ شهر !
ﺑﻌﺪﺵ پایتخت !
ﺍﻭﻧﺠﺎست ﮐﻪ ﺩﺳﺖ ﺑﻪ ﮐﺎﺭﻫﺎﻯ ﻣﻬﻤﺘﺮ ﻫﻢ ﻣﯿﺰﻧﻰ...
👩🌾 اﻣﺎ ﺁﻗﺎ ! ﺍﯾﻨﮑﺎﺭ ﭼﻘﺪﺭ ﻃﻮﻝ ﻣﯿﮑﺸﻪ؟
💂♀ ﭘﺎﻧﺰﺩﻩ ﺗﺎ ﺑﯿﺴﺖ ﺳﺎﻝ !
👩🌾 ﺍﻣﺎ ﺑﻌﺪﺵ ﭼﻰ ﺁﻗﺎ؟
💂♀ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﻗﺴﻤﺖ ﻫﻤﯿﻨﻪ !
ﻣﻮﻗﻊ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﮐﻪ ﮔﯿﺮ ﺍﻭﻣﺪ، ﻣﯿﺮﻯ ﻭ ﺳﻬﺎﻡ ﺷﺮﮐﺘﺖ ﺭﻭ ﺑﻪ ﻗﯿﻤﺖ ﺧﯿﻠﻰ ﺑﺎﻻ ﻣﯿﻔﺮﻭﺷﻰ ! ﺍﯾﻨﮑﺎﺭ میلیاردها ﺑﺮﺍﺕ ﻋﺎﯾﺪﻯ ﺩﺍﺭﻩ !
👩🌾 میلیاردها ؟؟؟ ﺧﺐ ﺑﻌﺪﺵ ﭼﻰ؟
💂♀ﺍﻭﻧﻮﻗﺖ ﺑﺎﺯﻧﺸﺴﺘﻪ ﻣﯿﺸﻰ !
ﻣﯿﺮﻯ ﺑﻪ ﯾﮏ ﺩﻫﮑﺪﻩ ﺳﺎﺣﻠﻰ ﮐﻮﭼﯿﮏ ! ﺟﺎﯾﻰ ﮐﻪ ﻣﯿﺘﻮﻧﻰ ﺗﺎ ﺩﯾﺮﻭﻗﺖ ﺑﺨﻮﺍﺑﻰ !
ﯾﮏ ﮐﻢ ﻣﺎﻫﯿﮕﯿﺮﻯ ﮐﻨﻰ !
ﺑﺎ ﺑﭽﻪ ﻫﺎ ﻭ ﺯﻧﺖ ﺧﻮﺵ ﺑﺎﺷﻰ ! ﻭ...
👩🌾روستایی ﻧﮕﺎﻫﯽ ﺑﻪ تاجر ﮐﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ : ﺧﺐ ﻣﻦ ﺍﻻﻧﻢ ﮐﻪ ﺩﺍﺭﻡ ﻫﻤﯿن کارا رﻭ می کنم !!!
🤷♂ﺳﺮﮔﺸﺘﻪ ﭼﻮ ﭘﺮﮔﺎﺭ ﻫﻤﻪ ﻋﻤﺮ ﺩﻭﯾﺪﯾﻢ
ﺁﺧﺮ ﺑﻪ ﻫﻤﺎﻥ ﻧﻘﻄﻪ ﮐﻪ ﺑﻮﺩﯾﻢ ﺭﺳﯿﺪﯾﻢ
🔹ﺷﻌﺮﯼ ﺯﻳﺒﺎ ﺍﺯ ﺍﻗﺒﺎﻝ ﻻﻫﻮﺭی👇
🪴ﺩﯾﻮﺍﻧﻪ ﻭ ﺩﻟﺒﺴﺘﻪ ی ﺍﻗﺒﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
ﺳﺮﮔﺮﻡ ﺧﻮﺩﺕ، ﻋﺎﺷﻖ ﺍﺣﻮﺍﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
💁♂ یک ﻟﺤﻈﻪ ﻧﺨﻮﺭ ﺣﺴﺮﺕ ﺁﻥ ﺭﺍ ﮐﻪ ﻧﺪﺍﺭﯼ
ﺭﺍﺿﯽ ﺑﻪ ﻫﻤﯿﻦ ﭼﻨﺪ ﻗﻠﻢ ﻣﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
🎍ﺩﻧﺒﺎﻝ ﮐﺴﯽ ﺑﺎﺵ ﮐﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺗﻮ ﺑﺎﺷﺪ
ﺍﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺍﮔﺮ ﻧﯿﺴﺖ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
🌻ﭘﺮﻭﺍﺯ ﻗﺸﻨﮓ ﺍﺳﺖ ﻭﻟﯽ ﺑﯽ ﻏﻢ ﻭ ﻣﻨﺖ
ﻣﻨﺖ ﻧﮑﺶ ﺍﺯ ﻏﯿﺮ ﻭ ﭘﺮ ﻭ ﺑﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
0⃣0⃣1⃣ﺻﺪ ﺳﺎﻝ ﺍﮔﺮ ﺯﻧﺪﻩ ﺑﻤﺎﻧﯽ، ﮔﺬﺭﺍﻧﯽ
ﭘﺲ ﺷﺎﮐﺮ ﻫﺮ ﻟﺤﻈﻪ ﻭ ﻫﺮ ﺳﺎﻝ ﺧﻮﺩﺕ ﺑﺎﺵ
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
#امامت_و_رهبری
قسمت بیست و یکم
فرق اکمال و اتمام
💁♂ فرق این دو کلمه (در فارسی و بیشتر در عربی) با یکدیگر این است که «تمام» در جایی گفته میشود که یک چیزی اجزایش باید پشت سر یکدیگر بیاید؛ تا وقتی که هنوز همه اجزایش مرتب نشده، میگوییم ناقص است؛ وقتی که آخرین جزئش هم آمد، میگوییم تمام شد. مثل یک ساختمان که میگوییم ساختمان تمام شد.
🏢یک ساختمان تا وقتی که پایههایش را بالا آوردهاند و حتی سقف آن را هم زدهاند، تمام نیست. تا همه اجزایی که برای یک ساختمان لازم است- که اگر نباشد از آن ساختمان نمیشود استفاده کرد- نباشد، میگوییم این ساختمان تمام نیست. وقتی همه اجزاء بود به طوری که بتوان در آن سکنی گزید، میگوییم تمام شد.
🔹اما در مسئله «کامل» این طور نیست که [شیء غیر کامل] جزء ناقصی دارد بلکه ممکن است هیچ جزء ناقص و ناتمامی نداشته باشد ولی هنوز کامل نباشد. مثلًا یک جنین در رحم مادر به حد تمام میرسد یعنی همه ساختمانش تمام میشود، بچه هم به دنیا میآید ولی هنوز انسان کاملی نیست یعنی آن رشدی را که باید بکند نکرده است. رشد کردن غیر از این است که جزء ناقصی داشته باشد. در واقع اختلاف کامل و تمام با یکدیگر اختلاف کیفی و کمّی است.
☀️ قرآن از یک طرف میگوید:
الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ
در این روز دین شما را به حد کمال رساندم، و از طرف دیگر میگوید:
وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی
نعمت خودم را هم به حد اتمام رساندم
وَ رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِیناً
در امروز من اسلام را برای شما به عنوان یک دین پسندیدم. یعنی این اسلام، امروز آن اسلامی است که خدا میخواسته آن باشد. واضح است که مقصود این نیست که اسلام همان اسلام سابق است ولی خدا نظرش تغییر کرده! بلکه مقصود این است که چون اکنون اسلام به حد کمال و حد تمام رسید، این همان دین مرضی الهی است. آن دینی که خدا میخواسته همین اسلام کامل شده و تمام یافته است.
🔸 مفهوم آیه بیش از این نیست. هرچه هست درباره کلمه «الیوم» است که مقصود کدام روز است؟ کدام روز است در این حد از اهمیت که قرآن میگوید در آن روز دین کمال یافت و نعمت خدایی به اتمام رسید. این باید یک روز خیلی مهمی باشد، یک حادثه خیلی فوقالعادهای باید در آن روز واقع شده باشد؛ و این دیگر مربوط به شیعه و سنی نیست.
🤷♂ از عجایب قضیه این است که از ماقبل و مابعد این آیات هم هیچ چیزی که دلالت بر آن روز بکند فهمیده نمیشود. خلاصه از قرائن لفظی خود آیه چیزی نمیشود فهمید. یک وقت هست که قبل از آیهای حادثه یا جریان یا مطلب خیلی مهمی را نقل کرده بعد میگوید «امروز» یعنی به مناسبت آن مطلبی که در اینجا گفتیم.
🔺در این مورد این طور نیست چون قبل از این آیه دستورات بسیار سادهای هست راجع به اینکه گوشت چه حیوانی بر شما حلال است و گوشت چه حیوانی بر شما حرام است، حکم میته چنین است، خون بر شما حرام است، گوشت خنزیر (یعنی خوک) بر شما حرام است و... یکمرتبه میگوید:
☀️ الْیوْمَ یئِسَ الَّذِینَ کفَرُوا مِنْ دِینِکمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِیناً.
🌷این که تمام میشود دومرتبه برمیگردد به همان سیاق اول که چه گوشتی حرام است و در صورت اضطرار مانعی ندارد:
فَمَنِ اضْطُرَّ فِی مَخْمَصَةٍ غَیرَ مُتَجانِفٍ... یعنی این آیات به شکلی است که اگر ما آن قسمت را از وسط آن برداریم، ماقبل و مابعد آن به همدیگر متصل میشود بدون اینکه کوچکترین خللی وارد شود کما اینکه همین مضمونی که در ماقبل و مابعد این آیات آمده در دو سه جای دیگر قرآن تکرار شده بدون اینکه این امر در وسط قرار بگیرد، و مطلب نیز متلائم و کامل میباشد.
ادامه دارد . . .
📚شهید مرتضی مطهری، امامت و رهبری
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#طنز
#داستان_ملا_ممد
💁ملاممدالتماس دعا دارد😂😂😂
🎥 شیخ احمد#کافی
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
#امامت_و_رهبری
قسمت بیست و دوم
مقصود از «الیوم» کدام روز است؟
💁 این است که در اینجا مفسرین اعم از شیعه و سنی در تلاش هستند که معنی «الیوم» را به دست آورند که این «امروز» چه روزی است؟ این کار دو راه دارد. یک راه این است که ما از قرائن بفهمیم یعنی از قرینه مضمون ببینیم این مضمون به چه روزی میخورد؛ در باره چه روزی میشود چنین جملهای آمده باشد؟ دیگر اینکه از تاریخ و حدیث بفهمیم که شأن نزول این آیه چیست. گروهی که راه اول را انتخاب میکنند به تاریخ و سنت و حدیث- که در حدیث چه آمده است درباره اینکه این آیه چه وقت و به چه مناسبت نازل شد- کار ندارند، میگویند ما به مضمون آیه نگاه میکنیم.
در نتیجه گفتهاند که این آیه مربوط به زمان بعثت است، پس «الیوم» یعنی «آن روز» نه «امروز».
🌱 این آیات در اوایل سوره مائده است که سوره پنجم قرآن میباشد و با آیه
یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَوْفُوا بِالْعُقُودِ
شروع میشود؛ و سوره مائده به اتفاق جمیع مفسرین آخرین سورهای است که بر پیغمبر صلی الله علیه و آله نازل شده است یعنی سورهای است مدنی. حتی از سوره
إِذا جاءَ نَصْرُ اللهِ وَ الْفَتْحُ
هم دیرتر نازل شده است. البته یکی دوتا آیه را گفتهاند که بعد از این سوره نازل شده که در سورههای دیگر قرار داده شده است ولی سورهای بعد از این سوره نازل نشده است. این سوره جزء آخرین آیاتی است که بر پیغمبر نازل شده است.
نظریات مختلف درباره «الیوم»
۱. روز بعثت
🫂گفتیم بعضی گفتهاند که مقصود از «الیوم» «آن روز» است نه «امروز». میگوییم روی چه قرینهای؟
میگویند وقتی میگوید «الیوم» و یک روزی را آن چنان توصیف میکند که در این روز من اسلام را برای شما به عنوان یک دین پسندیدم، قاعدتاً این روز باید همان روز بعثت پیغمبر باشد.
🌷 جواب دادهاند که شما این سخن را به قرینه رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِیناً میگویید. این درست است در صورتی که جملات قبلش نبود زیرا صحبت این است که من امروز دین را به پایان رساندم و نعمت را به حد اتمام رساندم، حال آنکه روز بعثت روز شروع این نعمت بوده است. رَضِیتُ لَکمُ الْإِسْلامَ دِیناً نیز به این عنوان است که حالا که اسلام کامل شد و نعمت اسلام تمام شد من این را به عنوان آن اسلامی که میخواهم، برای شما پسندیدم. پس «الیوم» نمیتواند روز بعثت باشد.
۲. روز فتح مکه
💐 از روز بعثت که بگذریم، روز دیگری که احتمال دادهاند [۱]، روز فتح مکه است. گفتهاند یک روز دیگر هم در تاریخ اسلام روز خیلی مهمی است (راست هم میگویند روز خیلی مهمی است) و آن، روز فتح مکه است که آیه نازل شد:
إِنَّا فَتَحْنا لَک فَتْحاً مُبِیناً. لِیغْفِرَ لَک اللهُ ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِک وَ ما تَأَخَّرَ [۲].
ادامه در صفحهی دوم 👇👇👇👇👇
👆👆👆👆👆
مکه در جزیرةالعرب از نظر روحی وضع و موقعیت عجیبی داشت. بعد از عام الفیل و داستان اصحاب فیل که به مکه حمله کردند و به آن وضع عجیب شکست خوردند، تمام مردم جزیرةالعرب یک اعتقاد عظیمی به کعبه به عنوان معبد بزرگ پیدا کرده بودند. غرور قریش هم از همان جا بود.
🔹قریش این را به حساب خودشان گذاشتند و گفتند بله این کعبه است که چنین احترامی دارد که لشکری با آن قدرت میآید و آنچنان دچار بلای آسمانی میشود که کسی از ایشان باقی نمیماند.
ببینید ما چقدر مهم هستیم! از آن پس قریش عجیب غرور پیدا کردند و در مردم جزیرةالعرب نیز یک نوع اطاعت و فرمانبرداری از ایشان پدید آمده بود. بازار مکه رواج بسیار یافت. آنها هر
تحکمی که دلشان میخواست، به مردم میکردند. مردم هم روی همین جنبه روانی و اعتقادی که به کعبه پیدا کرده بودند، اطاعت میکردند.
🗓 از آن هنگام مردم اعتقاد پیدا کردند که محال است کسی بر کعبه قدرت پیدا کند و مسلط شود.
☀️پیغمبر اکرم مکه را بدون خونریزی، بدون هیچ ناراحتی و بدون اینکه کوچکترین آسیبی به کسی برسد فتح کرد.
شاید پیغمبر اکرم که این همه عنایت داشت به اینکه مکه را بدون خونریزی فتح کند، غیر از مسئله حرمت کعبه که میخواست محفوظ بماند، این مسئله را نیز در نظر داشت. اگر در جای دیگر میجنگیدند، چنانچه صد مسلمان هم کشته میشدند، کسی به حساب چیزی نمیگذاشت، ولی اگر در فتح مکه به مسلمانها آسیبی میرسید، میگفتند ببینید! همان کاری که بر سر اصحاب فیل آمد، بر سر اصحاب محمّد آمد.
🌻پیغمبر اکرم مکه را آنچنان فتح کرد که خون هم از دماغ کسی نیامد، نه از مسلمین و نه از کفار. فقط خالد بن ولید روی کینه های خودش، در گوشه ای از مکه که عدهای مقاومت میکردند، دو سه نفر از آنها را کشت. بعد که این خبر به پیغمبر اکرم رسید عجیب آنها را تهدید کرد که چرا چنین کاری کردید؟! و تبرّی جست: خدایا من از تو تبرّی می جویم از کاری که این مرد کرد و من هرگز به این کار راضی نبودم.
🔸 این بود که فتح مکه از نظر روانی اثر فوقالعاده ای در مردم جزیرةالعرب گذاشت. گفتند معلوم میشود که وضع دیگری است. محمّد صلی الله علیه و آله آمد مکه را تصرف کرد و هیچ آسیبی هم به او نرسید.
🔺 بعد از این بود که دیگر مردم جزیرةالعرب تسلیم میشدند، هی آمدند و اسلام اختیار کردند. آیه قرآن میفرماید:
لا یسْتَوِی مِنْکمْ مَنْ أَنْفَقَ مِنْ قَبْلِ الْفَتْحِ وَ قاتَلَ أُولئِک أَعْظَمُ دَرَجَةً مِنَ الَّذِینَ أَنْفَقُوا مِنْ بَعْدُ وَ قاتَلُوا [۳]
در نزد خدا مردمی که قبل از فتح مکه برای اسلام فداکاری جانی یا مالی کردند، با آنها که بعد از فتح مکه چنین کردند برابر نیستند؛ چون قبل از فتح مکه هنوز مسلمین در اقلیت بودند [و این اعمال آنها] روی ایمان کامل بود ولی بعد از فتح مکه مردم خود به خود میآمدند [و اسلام اختیار میکردند.] ایمان بعد از فتح مکه ارزش ایمان قبل از فتح مکه را نداشت.
ادامه در صفحهی سوم👇👇👇👇👇
👆👆👆👆👆
پس در اینکه روز فتح مکه روز پیروزی عظیمی برای اسلام است هیچ بحثی نیست و ما هم بحثی نداریم.
🫂گفتیم برخی گفتهاند شاید مقصود از روزی که قرآن این همه به آن اهمیت میدهد
(الْیوْمَ یئِسَ الَّذِینَ کفَرُوا مِنْ دِینِکمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی)
روز بزرگ فتح مکه باشد. (همان طور که عرض کردم دلیلی در لفظ یا در تاریخ برای اثبات این سخن نیست.)
🔻این سخن هم گذشته از اینکه هیچ قرینه و تاریخی آن را تأیید نمیکند، صدر آیه نیز آن را تأیید نمیکند چون آیه میگوید:
أَکمَلْتُ لَکمْ دِینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی
نعمت خودم را به پایان رساندم، یعنی چیزی باقی نمانده که نگفته باشم، همه چیز را گفتم، و حال آنکه ما میدانیم بسیاری از دستورات اسلام بعد از فتح مکه نازل شده است. این با
أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی
نمیسازد. وقتی میگوید من این ساختمان را به پایان رساندم، مسلّماً منظور ساختمان نیمه تمام نیست.
🪴 بسیاری از آیات و از جمله همه سوره مائده که اتفاقاً مفصل و زیاد است و دستور هم زیاد دارد، بعد از فتح مکه نازل شده. چطور میتواند این آیه که جزء سوره مائده است مربوط به فتح مکه باشد که در سال هشتم هجری بوده در حالی که سوره مائده در اواخر سال دهم هجری نازل شده است. اگر هم بگوییم تنها این آیه [در فتح مکه] نازل شده، باز با اتمام نعمت جور در نمیآید.
🌸 در اینکه منظور از «الیوم» در این آیه روز فتح مکه باشد، ایراد دیگری نیز هست و آن اینکه آیه میگوید: الْیوْمَ یئِسَ الَّذِینَ کفَرُوا مِنْ دِینِکمْ امروز کافران از دین شما مأیوس شدند یعنی از تسلط بر دین شما
مأیوس شدند. آیا در روز فتح مکه این طور شد؟ درست است که این فتح اثر عظیم داشت ولی آیا آن روز روزی بود که دیگر کافران به کلی از اینکه این دین از بین برود مأیوس شدند؟ نه.
ادامه دارد . . .
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۱. اینها هیچ قرینه ای ندارد، فقط احتمال است. چون گفتهاند، ما هم نقل میکنیم.
۲. فتح/ ۱و۲
۳.حدید/۱۰
📚شهید مرتضی مطهری، امامت و رهبری
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️رَبَّنا وَ لاتُحَمِّلنا ما لا طاقه لَنا بِهِ وَاعفُ عَنّا وَ اغفِر لَنا وَ ارحَمنا اَنتَ مَولانا
بقره/۲۸۶
📘پروردگارا!
آنچه طاقت تحمّل آن را نداریم بر ما مقرّر مدار و آثار گناه را از ما بشوی
و ما را ببخش و در رحمت خود قرارده
تو مولا و سرپرست مایی!
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
#امامت_و_رهبری
قسمت بیست و سوم
[در قسمت بیست و دوم تحت عنوان"نظرات مختلف در باره"الیوم"در آیه الیوم یئس الّذین کفروا دو مورد را بیان کردیم:
روز بعثت و روز فتح مکه
و اکنون ادامه همان بحث]
۳. روز قرائت سوره برائت به وسیله
امیرالمؤمنین در منی
💁♂ روز دیگری را نیز روز مهمی شمرده اند (که مهمتر بوده است) و گفتهاند احتمالًا مقصود آن روز است یعنی روز قرائت سوره برائت به وسیله امیرالمؤمنین در منی در سال نهم هجری. فتح مکه یک فتح نظامی بود و به موجب آن، قدرت نظامی و حتی قدرت معنوی اسلام عجیب تثبیت شد ولی هنوز پیغمبر با کفار با شرایط صلح زندگی میکرد، قرارداد صلح بسته بود و لهذا آنها هم حق داشتند در خانه کعبه طواف کنند و در مکه باشند و نیز حق داشتند که در حج شرکت کنند.
1⃣ یک سال هم [مراسم حج] به همین صورت بود: مسلمین شرکت میکردند، آنها هم شرکت میکردند.
🫂 مسلمین مراسمشان را مطابق اسلام انجام میدادند، آنها هم مطابق رسوم خودشان انجام میدادند.
9⃣ در سال نهم هجری سوره برائت نازل شد. بعد که این سوره نازل شد قرار شد که امیرالمؤمنین برود این سوره را در منی در مجمع عمومی بخواند که از این پس دیگر مشرکین حق ندارند در مراسم حج شرکت کنند و این مراسم خاص مسلمین است و بس.
🔹داستان معروف است که حضرت رسول اول ابوبکر را به عنوان امیرالحاج فرستادند. او رفت ولی هنوز بین راه بود که آیه نازل شد. اینکه ابوبکر سوره برائت را هم با خود برد یا از اول سوره برائت نبود و او فقط برای امارةالحاج رفته بود، مورد اختلاف مفسرین است ولی به هر حال این، مورد اتفاق شیعه و سنی است و آن را جزء فضائل امیرالمؤمنین میشمارند که پیغمبر اکرم امیرالمؤمنین را با مرکب مخصوص خودش فرستاد و به او فرمود برو که بر من وحی نازل شده است که این سوره را بر مردم نباید بخواند مگر تو یا کسی که از توست.
☀️ امیرالمؤمنین رفت و در بین راه به ابوبکر رسید. داستان را این طور نقل کردهاند که ابوبکر در خیمهای بود.
🐪 شتر مخصوص پیغمبر نعره ای کشید. او این صدا را میشناخت. گفت این صدای شتر پیغمبر است، چرا این شتر اینجاست؟! ناگاه دید علی علیه السلام آمده است. خیلی ناراحت شد. فهمید خبر مهمی است.
❓گفت: آیا خبری شده؟ فرمود: پیغمبر مرا مأمور کرده که سوره برائت را بر مردم بخوانم. گفت: آیا چیزی علیه من هم نازل شده یا نه؟ فرمود: نه. در اینجا اختلاف است: سنّیها میگویند علی رفت و سوره برائت را قرائت کرد و ابوبکر به سفر ادامه داد و این یک پست از او گرفته شد. ولی عقیده شیعه و بسیاری از اهل تسنن همان طور که در تفسیر المیزان نقل شده این است که ابوبکر از آنجا برگشت و تا به پیغمبر اکرم رسید گفت: یا رسول الله! آیا چیزی علیه من در این سوره نازل شده است؟ فرمود: نه.
🗓 روز اعلام سوره برائت هم برای مسلمین روز فوقالعاده ای بود. در آن روز اعلام شد که از امروز دیگر کفار حق ندارند در مراسم حج شرکت کنند و محیط حرم اختصاص به مسلمین دارد، و مشرکین فهمیدند که دیگر نمیتوانند به وضع شرک زندگی کنند، اسلام شرک را تحمل نمیکند، همزیستی با ادیان مثل یهودیت، نصرانیت و مجوسیت را میپذیرد ولی همزیستی با شرک را نمیپذیرد. گفتهاند شاید مقصود از «الیوم» این روز باشد.
💁 در پاسخ گفتهاند که این مطلب با أَتْمَمْتُ عَلَیکمْ نِعْمَتِی (نعمت را به پایان رساندم، ساختمان را تمام کردم) جور در نمیآید چون بسیاری از دستورات بعد از آن روز رسیده است. این روز حتماً باید از روزهای آخر عمر پیغمبر باشد که دیگر بعد از آن دستور جدیدی نرسیده باشد [۱].
🔸 اینهایی که گفتهاند مقصود از «الیوم» فلان روز است، هیچ دلیلی ندارند یعنی گذشته از این که تاریخ تأیید نمیکند، قرائن هم تأیید نمیکند.
ادامه دارد . . .
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
۱.کتاب خلافت و ولایت که اخیراً حسینیه ارشاد منتشر کرده و قسمتهای اولش سخنرانیهای آقای محمّد تقی شریعتی است که در چهارسال پیش در حسینیه ایراد کردند و با استفاده از سوره مائده بحث کردند، همین قسمتهایی را که الآن من بحث میکنم دارد ولی چون ممکن است احتیاج به بحث بیشتری داشته باشد، شاید بیانات امروز من اندکی توضیح آن بحثها هم باشد یا آنهایی که در آن کتاب میخوانید توضیح عرایض من هم هست. این دو همدیگر را توضیح میدهند.
📚شهید مرتضی مطهری، امامت و رهبری
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
✅ نخستین نشست خبری رئیسجمهور امروز برگزار میشود
🔹نخستین نشست خبری رئیسجمهور با حضور بیش از ۳۰۰ رسانه داخلی و خارجی ساعت ۱۵ امروز برگزار میشود.
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari