#کلمات
- لا تكن هشاً، أيّ ضربةٍ تُسقطك و أي صدمةٍ تُضعفك وأيّ فشل يعقّدك و أيّ خطأ يقتلك،
كُن قويًّا، فلا مكَان للضّعفاء في هَذا الوقت..
- شکننده نباش، که هر ضربهای تو را ویران و هر شوکی تو را ضعیف کند و هرشکستی تو را زمین زند و هر اشتباهی تو را بکشد،
° قوی باش زیرا در این زمان جایی برای ضعیفان نیست...
•أحمد ديدات
https://eitaa.com/raherastgari
✍️جهان بینی اسلامی(توحید)
قسمت بیست و یکم
🔹علت فاعلی و علت غائی
☘فرض کنیم همچنان که داروین می گوید،این "علل فاعلی"که او معرفی می کند،موجب پیدایش "نظم موجود" در جهان باشد. سؤال ما در اینجا این است که آیا صرف بیان علت فاعلی،پرسش ما را در مورد علت غائی منتفی می کند؟یعنی اگر کسی بپرسد«آیا در پیدایش این پدیده ها،هدفی هم در کار بوده است یا نه؟»سؤال او باطل است؟
🌷برای روشن تر شدن موضوع،مثالی ذکرمی کنیم.فرض کنید شخصی از محل منزل خود به قصد محل کارش حرکت می کند.در هر قدمی که برمی دارد و به محل کارش نزدیک تر می شود،علل فاعلی بسیاری دخالت دارند از قبیل حرکت عضلات،غذائی که خورده است،اتوبوسی که سوارشده،برخوردهایی که داشته و . . . بدیهی است که این علل فاعلی در عین حالی که عامل حرکت را معرفی می کنند،ولی هرگز نشان نمی دهند که او به چه «منظور»به سوی محل کار حرکت کرده است.در برابر این علل فاعلی با هر دقّتی که تجسّس کنیم،هرگز آن «منظور» را نخواهیم یافت.واضح است که وقتی آن علل فاعلی را شناسایی می کنیم،به معنای این نیست که چنان «منظور»ی در بین نیست.
🌱در نظر پیروان این فرضیه این توهّم پیش آمده است که علت فاعلی و علت غائی هم سنخ و همردیف بوده و کشف اولی ما را از جستجوی دومی بی نیازمی کند و اصولاً بین آن دو منافات وجود دارد یعنی ممکن نیست که در تکوین پدیده ای،هم علت فاعلی وجود داشته باشد و هم علت غائی. بنابراین،این تصور که کشف علت فاعلی وجود علت غائی را منتفی می کند و جایی برای پرسش از آن باقی نمی گذارد،تصور باطلی است. و کسانی هم که معتقد به وجود علت غائی هستند،هرگز در صدد آن نیستند که با خالی گذاشتن یا ناقص نشان دادن مجموعه علل فاعلی،علت غائی را نشان دهند یا جائی برای علت غائی،برای جبران خلأموجود در علل فاعلی،بازکنند. زیرا بطوری که گفته شد این دو علت از سنخ یکدیگر نیستند و جمع آن ها منافاتی پیدانمی کند.
🍀آنچه داروین و علمای زیست شناس طرفدار فرضیه تکامل گفته اند همگی در مورد کشف علل فاعلی پیدایش جانداران بوده و جریان سیر موجودات زنده را از یک یا چند موجود زنده تک سلولی تصویر کرده اند که حتی اگر همه آنها درست باشد،باز کوچک ترین خدشه ای بر برهان نظم واردنمی آورد زیرا که در ماورای تمامی این علل فاعلی در عرصه تنازع بقا و انتخاب اصلح ،یک نیروی مرموز و شاعر و هدفدار که مسیر این تحولات را بخوبی تنظیم و جهت گیری می نماید ،به چشم می خورد.
ادامه دارد . . .
📚کتاب جهانبینی اسلامی(توحید )
https://eitaa.com/raherastgari
صدف
کجایِ کارمان بدبودحجاب برچیده ازسرها
کجا ایرانِ اسلامی کجا اعجازِ مادرها
چرا یکباره پیدا شد مرامِ کشفِ چادرها
کجا مردانِ با غیرت کجا رفته بهادرها
چرا اینگونه اشباحی بلا برجانِ دخترها
کجا مهرِ برادرها کجا افسون خواهرها
دریغ از نطقِ پرشوری خطیبی فوقِ منبرها
کجا آموزگارانی کجا درسِ اکابرها
حیایی از شهیدان کو؟همان ها لاله پرپرها
به پاسِ چادری مشکی چه ها افتاده افسرها
چرا غافل شدیم از خیمه ی خاموشِ کافرها
مجالی یافته دشمن به چنگ آورده بسترها
همی دانم که چادر چون صدف پوشیده گوهرها
که چادر سنگری مانَد، به پا دارید سنگرها
کرم رضاشهاوند ۱۴۰۲/۲/۲۲
https://eitaa.com/raherastgari
سلام
صبح و عاقبت تون بخیر و نیکی باد💐🙋♂
عرض خیر مقدم خدمت همکاران و دوستانی که جدیدا افتخاره داده اند و عضو کانال شده اند،ضمن خوش آمدگویی و خیرمقدم خدمت این عزیزان،انتظار می رود با ارائه نظرات،انتقادات ، پیشنهادات و نیز با ارسال مطالب مناسب، به غنای بیشتر کانال کمک کنند.
ارتباط با مدیر کانال👈 @rahmatnia_j
لینک کانال جهت عضو شدن👇
https://eitaa.com/raherastgari
#جهان-بینی_اسلامی_توحید
قسمت بیست و دوم
✍بی نظمی ها
گروهی در انتقاد از برهان نظم اظهار داشته اند: گرچه در جهان نظم هائی وجود دارد لکن بی نظمی هائی هم هست.اگر نظم دلالت بر ناظم دارد این بی نظمی ها بر چه چیز دلالت دارند؟آیا بر نبودن ناظم دلالت دارند یا بر کمبود و نقصانی در وجود ناظم دلالت می کنند؟
🌴 آنچه به عنوان بی نظمی در ذهن گروهی تصور شده است از این سه مقوله خارج نیست:
۱.گیاهان و جانوران یا پدیده هائی که هدف مشخصی از وجودشان متصور نیست مانند اعضاء ظاهراً اضافی در بدن حیوانات.
۲.حوادث مخرّبی از قبیل سیل،طوفان های وحشتناک و امثال آنها که بجای افزودن بر نظم ها،آنها را می شکنند و مختلّ می کنند.
۳.بلیّات و شروری که از بعضی پدیده ها ناشی می شوند مانند قحطی،مرگ های دسته جمعی،رنج و امثال آن.
🌺 امّا در بررسی این موارد باید نخست حساب شرور و بلیّات را از حساب بی نظمی ها جداکنیم زیرا اهداف شرّ داشتن یک مجموعه ربطی به بی نظمی ندارد و ما در آغاز برهان به این نکته اشاره کردیم که در این برهان اهداف اعتباری و ارزشی مطرح نیست.تردیدی نیست که حتّی مخرّب ترین سلاح ها هم با همه قدرت مرگ بار و شرّآفرینی که دارند،مجموعه های منظمی هستند.اینکه مجموعه ای هدفی را دارا باشد که خوشایندانسان نباشد،از حساب بی نظم بودن مجموعه جداست.
🌸 حال به بررسی مواردی بپردازیم که به گمان ما بی نظمی است.در این قبیل موارد نیز اگر دقّت شود معلوم خواهد گردید که ذهن ما همواره یا به طرف پدیده هایی می رود که هدف از آنها معلوم نیست و یا پدیده هایی را معرفی می کند که در واقع جزء شرورند.
🌼به عنوان مثال ؛وقتی سؤال می شود که جانوری مانند سوسک چه فایده ای دارد و غرض از آفرینش او چه بوده است؟ذهن ما نمونه ای ارائه داده است که هدف از او مشخص نیست نه اینکه پدیده بی نظمی است و گر نه کسی تردید نمی کند که سوسک یک ارگانیزم کاملاً منظم است.
🌾 تمام مثال هایی که تا به امروز در زیست شناسی از بی نظمی ها زده اند ،از این چند مورد خارج نیست:
پرده پای غازها،وجود آپاندیس در انسان،پستان در مرد و یکی دو مورد دیگر نظیر این ها.این موارد، کل بی نظمی های شناخته شده در عالَم اند.
💐 فرض کنیم که همه این موارد صحیح باشند. حداکثر نتیجه ای که می توان گرفت چیست؟نهایت امر این است که نتیجه بگیریم که ناظم جهان،کامل مطلق نیست بلکه در کمال او خدشه و خللی وجود دارد. ولو اینکه چنین نتیجه ای هم گرفته شود،باز خدشه ای بر برهان نظم وارد نخواهد شد زیرا به طوری که بعداً توضیح خواهیم داد،در برهان نظم منظور،اثبات وجود ناظم است اما اینکه او چه کمالاتی دارد؛آیا کمال او لایتناهی است یا نه؟از محدوده رسالت برهان نظم خارج است و باید در جای دیگر به بحث در پیرامون آن پرداخت.
🌷اما آنچه در اینجا باید به آن توجّه کنیم این است که براساس توضیحاتی که قبلاً داده ایم،جهان ما واحدی متشکل از نظامات طولی متعدد و بسیار زیاد است.هر مجموعه منظوم در جهان خود عضوی از یک مجموعه منظوم بزرگ تر است و لذا گاهی اتفاق می افتد که برای حفظ نظم بزرگ تر باید مجموعه منظوم کوچک تر شکسته یا متلاشی شود.این،تفسیر حقیقی بی نظمی ها و تلاشی مجموعه های منظوم است.یعنی در جهان،اصل بر نظم است و بی نظمی ها در واقع توابع بالعرض نظم اند.برخلاف نظریه داروین که نظم را براساس بی نظمی توجیه کرده و آن را برخاسته از میان انبوه آشفتگی ها معرفی می کند،آشفتگی ها امور عرضی و تبعی برای ایجاد نظم جهان اند. در واقع آنها به «منظور»و «هدف»خاصی ایجاد شده بودند و آن پیدایش وضع کنونی جهان است.
🌲برای روشن تر شدن موضوع،مثالی را ذکرمی کنیم.ساختمانی را در نظر بگیرید که در دست احداث است.کسی که در ابتدا به آن می نگرد جز آشفتگی نمی بیند:مقداری خاک در گوشه ای ریخته شده،توده ای از گچ در گوشه دیگر،آجر و سایر مصالح در قسمت های مختلف و . . . جز یک آشفتگی و پراکندگی ظاهری چیزی به چشم نمی خورد لکن ماه ها بعد ،از میان آن ها ساختمانی حساب شده سر برمی دارد.
🌳 جهان به فرض صحت گفتار داروین ،در ابتدا جز آشفته بازاری بیش نبوده است لکن همه آن ها به منظور ایجاد نظم کنونی پیش می رفته اند. اینجاست که بی نظمی ها اساساً بی معنی می شوند!جهان جز یک واحد منظوم چیز دیگری نیست و پدیده هایی که به عنوان بی نظمی از آن ها یادمی گردد،در جهت نظم کلی جهان است.به عبارت دیگر،بی نظمی ها خود در خدمت نظم اند و مانند جنین با هدف خاصی رشد می یابند.
ادامه دارد . . .
📚 کتاب جهان بینی اسلامی(توحید)
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
اعضای محترمی که مایل به پیگیری بحث در باره اصول دین هستند،جهت اطلاع این عزیزان عرض کنیم که ما این سری بحث ها را از توحید شروع کرده ایم و به مدد الهی سراغ بقیه از جمله معاد و نبوت هم خواهیم رفت
نکته ای که در اینجا ذکر آن ضروری است👇
جهت بهره بردن کامل تر و بهتر از بحث توحید که امروز قسمت بیست و دوم آن خدمت تان تقدیم شد،اعضای جدید لطف کنند ،قسمت های قبلی یعنی قسمت اول تا برسد به قسمت بیست و دوم امروز را برگردند و مطالعه کنند.
امید است به کمک اساتید حاضر در کانال بتوانیم قدمی هرچند کوچک در جهت تبین معارف متعالی اسلام برداریم ان شاءالله 🙋♂
8.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ما زیر «خط بقا» قرار داریم...
⭕️ بشنوید از مسئلهای که فکر رهبر انقلاب را بشدت به خود مشغول کرده است!
🌏 #تخریبچی👇
🆔 @takhribchi110
✅ شکستن رکوردهای جهانی و آسیایی توسط پارادوومیدانی کاران ایران
در مسابقات پارادوومیدانی قهرمانی کشور در بخش آقایان «امانالله پاپی» با ثبت رکورد ۵۱.۸۵ متر در پرتاب نیزه، رکورد جهان و آسیا را شکست.
در این مسابقات همچنین میلاد رمضانی در کلاس ۲۰ با ثبت رکورد ۴۹.۰۷ ثانیه در دوی ۴۰۰ متر، رضا حاتمی در کلاس ۳۸ ماده ۴۰۰ متر با ثبت رکورد ۵۲.۱۲ و عرفان رضایی در ماده پرتاب نیزه با ثبت رکورد ۲۸.۰۵ متر رکورد آسیا را شکستند.
در بخش بانوان هم الناز دارابیان در ماده پرتاب دیسک با ثبت رکورد ۱۴.۶۵ متر رکورد آسیا را شکست.
📆 ۱۴۰۲/۲/۲۱
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
#داستان_راستان
۴.بستن زانوی شتر
🐪قافله چندین ساعت راه رفته بود. آثار خستگی در سواران و در مرکبها پدید گشته بود. همینکه به منزلی رسیدند که آنجا آبی بود، قافله فرود آمد. رسول اکرم نیز که همراه قافله بود شتر خویش را خوابانید و پیاده شد. قبل از همه چیز، همه در فکر بودند که خود را به آب برسانند و مقدمات نماز را فراهم کنند.
☀️رسول اکرم بعد از آنکه پیاده شد، به آن سو که آب بود روان شد، ولی بعد از آنکه مقداری رفت، بدون آنکه با احدی سخنی بگوید به طرف مرکب خویش بازگشت.
اصحاب و یاران باتعجب با خود میگفتند آیا اینجا را برای فرودآمدن نپسندیده است و میخواهد فرمان حرکت بدهد؟ چشمها مراقب و گوشها منتظر شنیدن فرمان بود. تعجب جمعیت هنگامی زیاد شد که دیدند همینکه به شتر خویش رسید، زانوبند را برداشت و زانوهای شتر را بست و دومرتبه به سوی مقصد اولی خویش روان شد.
🙆♂فریادها از اطراف بلند شد: «ای رسول خدا! چرا ما را فرمان ندادی که این کار را برایت بکنیم، و به خودت زحمت دادی و برگشتی؟ ما که با کمال افتخار برای انجام این خدمت آماده بودیم.».
🌻در جواب آنها فرمود: «هرگز از دیگران در کارهای خود کمک نخواهید، و به دیگران اتکا نکنید ولو برای یک قطعه چوب مسواک باشد.»
منبع:داستان راستان،جلد اول،ص۳۴
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاهنامه فردوسی پر است از حکمت، فردوسی حکیم بوده و برخودار از معارف ناب دینی، اگر کسی به شاهنامه دقت کند، خواهد دید فردوسی ایران را سروده، اما با دید یک مسلمان؛ آن هم یک مسلمان شیعه.
🎙رهبر معظم انقلاب
📆25 اردیبهشت، روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
#جهان_بینی_اسلامی_توحید
قسمت بیست و سوم
✍حد کارائی و رسالت برهان نظم
🌱در پایان این بحث باید به این نکته مهم توجه داشت که هر برهانی برای خود حد و رسالتی دارد که از آن تجاوز نمی کند و نمی توان بیش از آن حد،از آن انتظار و توقّع داشت. در مورد برهان نظم نیز چنین است.
🌱ارزش این برهان تنها در این حد است که ما را تا مرز ماوراء الطبیعه سوق می دهد . برهان نظم همین قدر ثابت می کند که طبیعت ماورائی دارد و مسخّر آن ماوراء است و آن ماوراء که حاکم بر طبیعت و مدبّر آن است ،مستشعر به ذات و مستشعر به افعال خود است . اما اینکه آن ماوراء واجب است یا ممکن؟حادث است یا قدیم؟واحد است یا کثیر؟محدود است یا نامحدود؟ و . . . از حدود این برهان خارج است .
🌱کاربرد برهان نظم این است که ثابت می کند طبیعت به خود واگذاشته نیست.قوای طبیعت،قوای تسخیرشده است. هدف برهان نظم این است که ما را تا مرز ماوراء طبیعت رهبری کند.اما ماورای این مرز،خارج از مسؤولیت این برهان است.اینکه برهان نظم نمی تواند به سؤالات بیشتری در مورد ماوراء طبیعت و خدا پاسخ دهد،از ارزش برهان نظم نمی کاهد زیرا که این برهان در حدود کاربرد خود،کافی و رساست.مسائل مذکور با یک سلسله براهین دیگر(که در فلسفه مورد مطاله قرارمی گیرند)قابل تحقیق اند و پاسخ این سؤالات را در آنجا باید جست.
🌷 کسانی که دعوت های مکرر قرآن برای مطالعه خلقت و طبیعت را دلیل بی نیازی از پرداختن به براهین دقیق عقلی و فلسفی با تمام دشواری ها ئی که دارد،می دانند باید توجّه داشته باشندکه قرآن کریم آثار و مخلوقات را به نام«آیات»می خواند و توجّهی را که از این راه پیدامی شود،«تذکّر»و یادآوری می نامد.قرآن کریم مطالعه در مخلوقات را وسیله ای برای تنبّه و بیداری فطرت قرارمی دهد.یعنی قرآن مطالعه در مخلوقات را تاییدی برای راه فطرت و دل قرارداده است.هدف از سوق دادن به مطالعه مخلوقات تنبّه و تذکّر است نه استدلال و استنتاج.
🌸 این راه ساده ترین راه برای فکر انسان به سوی خالق است .لذا قرآن، آن را بهترین روش برای عامّه مردم دانسته است تا از این طریق،به این حقیقت پی ببرند که قوّه شاعره و مدبّری بر عالَم حکومت می کند.از نظر عامّه مردم ،به واسطه قصور فهم و ساده اندیشی،تشکیک در اینکه خود آن قوّه مدبّر چه حالتی دارد،آیا خود مصنوع است یا نیست؟اگر نیست او چه نوع موجودی است که با همه موجودات دیگر چنین تفاوتی پیداکرده است؟مطرح نیست ولی پرواضح است اینکه فهم عامه مردم به مساله ای نرسد،دلیل نیست بر این که چنین مساله ای وجود ندارد.هنگامی که این مسائل مطرح شود،جز براهین دقیق عقلی و فلسفی جوابگوی آن نخواهد بود.
🌹بنابراین باید حدود کاربرد نظم را از نظر دور نداشت و حل مسائل دیگری را که در پیرامون صفات و ویژگی های ناظم مطرح می شود،از جای دیگر جست.
ادامه دارد. . .
منبع:کتاب جهان بینی اسلامی
┄┅═✧✺🕌✺✧═┅┄
https://eitaa.com/raherastgari
﷽
🔻آخرین وصیّتِ امام صادق(ع)🔻
✍ امّحمیده، همسر امام صادق (علیه السلام) میگوید: هنگام شهادتِ امام صادق (ع) صحنه عجیبی از امام مشاهده شد.😳😦
👈 ایشان در آخرین لحظاتِ عمر شریف خود، چشمهای خود را باز کردند و فرمودند: «تمام خویشاوندان و بستگان مرا جمع کنید».
☝️ وقتی همه خویشان و بستگان بر بالین حضرت جمع شدند، امام نگاهی به آنان کردند و فرمودند:
⚡️ «انَّ شَفاعَتَنَا لا تَنالُ مَستَخِفّاً بِالصَّلاةِ».
شفاعت ما به هر کس که #نماز را سبک بشمارد نخواهد رسید.
📚 ثواب الاعمال صدوق، ص ۲۰۵.
✨✨✨✨✨
#شرح_حدیث
⚠ دقّت کنیم... حضرت نفرمود: شفاعتِ ما به «تَارِکُ الصَّلَاه» و بینماز نمیرسه..
❌ بینماز که اصلاً تکلیفش مشخّصه👇
پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود:
«مَنْ تَرَکَ الصَّلَاةَ مُتَعَمِّداً فَقَدْ کَفَرَ"
❌ هر کس نماز را عمداً ترک کند کافر شده است.
(بحار الانوار، ج ۳۰، ص ۶۶۷)
پس تکلیف بی نماز که مشخّصه..
📣📣... اینجا امام صادق (ع) فرمود: شفاعتِ ما به «مَستَخِفّاً بِالصَّلاةِ» نمیرسه. یعنی کسی که #نماز را سبک و خفیف بشمره.
⛔️ «مَستَخِفّاً بِالصَّلاةِ» 👈 یعنی کسی که #نماز برایش خیلی اهمّیت نداره..
کسی که نمازش رو یه بار دیر میخونه، یه بار زود میخونه..
یا نمازش رو با بیحالی و کسالت میخونه.
خلاصه اینکه #نماز براش اولویت اوّل نیست.😔
گاهی بخاطر یه مسابقه فوتبال، یا یه فیلم یا... نمازش رو به تاخیر میندازه.💔
این آدم میشه:👈 «مَستَخِفّاً بِالصَّلاةِ»
حرف قرآن هم همینه.
قرآن میفرماید مراقب نمازهاتون باشید:
🕋 حَافِظُوا عَلَی الصَّلَوَاتِ (بقره/۲۳۸)
💢 از نمازهای خود محافظت کنید، و مراقب نمازهایتان باشید.
اگر کسی مراقبِ نمازش باشه و از نمازش حفاظت کنه، #نماز هم از این شخص محافظت میکنه.😌 یعنی حفاظت دو طرفه است..
گویم زِ امامِ صادق این طُرفه حدیث
تا شیعهی او، به لوحِ دل بنگارد
فرمود که بر شفاعتِ ما نرسد
هر کس که نماز را سبک بشمارد
#معارف_قرآن، #نماز، #شرح_حدیث
🏴🏳🏴🏳
@sghlain