راه سوم
⏪ به بهانه سؤالات و اشکالاتی که چندیست در برخی از محافل و در رسانهها مطرح شده است.
❓آیا همنشینی مسئله حجاب با خانواده در ساحت اندیشه، سیاست گزاری و... امری غلط است؟!
❓آیا بقای خانواده از کارکردهای اصلی حجاب نیست؟
❓آیا خانواده و مسئله حجاب بر یکدیگر اثرگذار اند؟
⏬در پاسخ به این پرسش ها بر سر سفره بیانات رهبری می نشینیم و قسمت نخست آن، یعنی کارکرد حجاب در خانواده، را با هم رصد می کنیم :
🔆 "اگر نگوییم که این خیل عظیم احکام مربوط به زن و مرد و محرم و نامحرم و حجاب، برای همین است، صدی هشتاد نود درصدش برای این است که شما دوتا با هم در خانه با محبت زندگی کنید.
اگر شما که در کوچه راه میروید، این را ملاحظه نکردید، صد جا دلت مشغول میشود و دیگر خانه برایت رنگی ندارد؛ او هم همینطور است.
اگر شما آقا، محرم و نامحرم را رعایت نکردید، اگر دوستِ جنس مخالف پیدا کردید، اگر با همه گرم گرفتید، اگر حجاب رعایت نشد، اگر صد جور زن با آرایشهای گوناگون در مقابل شما رژه رفتند؛ و نیز اگر شما خانم، هرجا یک مرد چنین و چنانی را دیدید و به او خیره شدید و نگاه کردید و چه و چه کردید، نتیجه چه میشود؟
↩️ نتیجه این میشود که همسر خودت از نظر تو دیگر آن جاذبهای را که محبت ایجاد کند، نخواهد داشت.
همسر شما هر کس هم که باشد، ولو حضرت یوسف، بعد از یک ماه یواش یواش عادی میشود. حضرت یوسف هم اولش خیلی برجسته است؛ زلیخا هم اولش خیلی برجسته است؛ اما بعد یواش یواش عادی میشود؛ ولی آن بیرونی نو است.
اگر قرار باشد که شما چشم به آن بیرونی داشته باشید، اگر محرم و نامحرم را رعایت نکنید، اگر حجاب خودتان را رعایت نکردید، اگر مرد حجاب زن را رعایت نکرد، اگر معاشرتهای بی بند و بار و بگو و بخندهای سبک دخترها و زنها و پسرها با همدیگر در جامعهای بود، آنچه که لازمه ی بقای خانواده ی شماست، تحقق پیدا نمیکند." (بیانات رهبری در ایراد خطبه عقد ۱۳۸۳/۳/۲۰)
🔸این مضمون از کلام رهبری، بارها توسط ایشان بیان می شود،
گاهی با عنوان بخش عمده قضیه محرم و نامحرم بواسطه اثرگذاری آن بر گرمای خانواده (۱۳۹۰/۱۰/۱۴)
گاهی با عنوان اولین اثر سوء شکستن حریم حجاب زن در غرب، ویرانی خانواده در آن (۱۳۹۲/۲/۲۱)
و گاهی با این بیان که "اهمیت مسئله حجاب در جاهایی با واسطه ای خودش را نشان می دهد، از جمله در مسئله خانواده خودش را نشان می دهد." (۱۳۸۶/۴/۱۳)
🔻حال سؤال اینجاست، که چرا گاهی اوقات محافل علمی بهدنبال معکوس جلوه دادن بدیهیات هستند ؟
🔻خانواده تنها نقطه اثر مسئله حجاب و تنها نقطه مؤثر بر آن نیست، اما حتما یکی از مهمترینها در تأثیر و تأثر میباشد.
ان شاألله بزودی بتوانیم، تأثیر خانواده بر مسئله حجاب را نیز در اندیشه رهبری بررسی کنیم.
🖋هدی صادقزادگان
#حجاب
#خانواده
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم (شبکهٔ تخصصی زنان مترقی)
⏩@rahesevvom
❗️حاشیه ای پررنگتر از متن!
در رویدادی بینظیر، اولین جشنواره بین المللی رسانهای خورشید با حضور ١٠٠ بانوی فعال رسانهای از حدود ۴٠ کشور جهان در مشهدمقدس برگزار شد.
گردهمایی زنان رسانهای جهان، با شعار "زنان روشنگری میکنند" به یاد شهیده «شیرین ابوعاقله»، بهدنبال ارتباط رسانهای زنان جهان و تبادل اندیشهها فارغ از مرزبندیهاست و قرار است امکانی برای رساندن صدای زنان آزادیخواه و دفاع از ارزش های انسانی باشد.
اما...
آنطور که از یک رویداد جهانی رسانهای انتظار میرفت در محافل اجتماعی، فرهنگی و رسانهای داخل کشور مورد توجه قرار نگرفت و بجای آن سخنان خانم دکتر علمالهدی، همسر رئیس جمهور، در حاشیه جشنواره، موضوع بحث و نظر فعالین اجتماعی بود!
فارغ از اشتباه راهبردی همسر رئیس جمهور در مصداقیابی بانوی اول در ساختار جمهوری اسلامی،
سؤال جدی مطرح است که
❓چرا این رویداد مهم نتوانسته است در سطح داخلی کشور کارکرد مؤثری داشته باشد؟
❓پرداخت بیش از حد و بزرگنمایی حواشی از این دست، چقدر در کمرنگ کردن اصل جشنواره تأثیر دارد؟
〰〰〰〰〰〰〰〰
پینوشت: این روزها همایش بین المللی جایزه مصطفی(ص) در شهر اصفهان با حضور تعداد زیادی از دانشمندان جهان اسلام در حال برگزاری است و حضور زنان دانشمند بویژه بانوان نخبه ایرانی بسیار چشمگیر است، آیا این اخبار امیدبخش به بدنه عمومی جامعه میرسد؟! یا بدنبال حواشی هستیم؟!
#جنگ_روایتها
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم (شبکهٔ تخصصی زنان مترقی)
⏩@rahesevvom
8.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید...
🔅زنان روایت میکنند...
برگزیدگان جشنواره خورشید؛ از سراسر جهان از جایگاه واقعی بانوان ایرانی میگویند:
زنانی مستقل، استوار و پیشگام!
#روایت_زن
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم (شبکهٔ تخصصی زنان مترقی)
⏩@rahesevvom
راه سوم
📍زن باید استعداد چشم گفتن داشته باشد! 🔻اصرار داشت که با پیشرفت همسر آینده اش مشکلی ندارد، اتفاقا دو
📍گل باشم، مراقبت از گل بلدی؟
المرأة ريحانة تکه کلامش بود،
گاهی میان صحبت هایش درباره توقعات از همسر آینده اش، این لفظ را به کار میبرد!
اولین بار از شنیدن این عبارت در میان کلامش، خوشحال شدم و اندکی امیدوار که او ممکن است همان اصل جنس باشد! همان کسی که بلد است چگونه از یک گل مراقبت کند...
رفته رفته اما با گرم شدن صحبت ها، حرف ها رنگ و بوی عجیبی گرفت‼️
دوست ندارم خانمم ادامه تحصیل بدهد، تا مجرد بوده درس خوانده حالا وقت خانه داری و شوهرداری است!
رانندگی هرگز! در حین رانندگی روحیات زنانه اش از دست میرود
کار اجتماعی و فرهنگی زنان اولویتی ندارد! بعد از فراغت از کار منزل، اگر شد که حتما نمیشود!
برای حسن ختام کلامش هم مدام از همان عبارت خرج می کرد
تا انتها درباره توقعاتی از همسر صحبت میکرد و اصرار داشت بگوید؛
در نظر گرفتن این همه محدودیت و لیست کردن توقعات و وظایف مختلف که گاهی انجام کارهای شخصی خودش را هم شامل میشد، طبق نظر اسلام درباره وظایف خانوادگی زن و مرد است❗️
🔻از حرکات چهره ام پیدا بود موافقتی در کار نیست...کلامش را اهسته اهسته قطع کرد و با طفره رفتن من از ادامه گفتگو، فهمید که بهتر است برود دنبال کیس بهتری!
بعدها پیغام فرستادند که دخترخانم از این دخترهای امروزی است که نمیخواهد از همسرش تبعیت کند و برای خانه داری و شوهرداری آماده نیست!
🔅فرصت پیغام فرستادن را برای گفتگو با پیغام رسان از دست ندادم!
و من هم با همان عبارت معروف و باب طبع فرستنده، جواب پیغام را فرستادم...
✍روايات داريم « المرأة ريحانة » زن گل است. حالا شما ببينيد، اگر مردي با يك گلی با خشونت و بی اعتنايی رفتار كند و پاسِ گل بودن او را ندارد، چقدر ظالم و بد است. مثل تحميل كردن، زيادهروی كردن، زيادهخواهی كردن مردها از زنها، توقعات بيجا و زيادی.
« المرأهًُْ رَيحانهًْ و لَيسَتْ بقَهْرِمانَهًْ » قهرمان، يعني همين كارپرداز امروز زندگی... اين زن، كارپرداز شما نيست كه همه كارهای زندگيتان را روي دوش او بگذاريد و بعد هم از او مؤاخذه كنيد. نه! اين يك گلی است در دستان شما...حتي اگر دانشمند يا سياستمدار باشد، در بحث معاشرت خانوادگی، او گل است"
۱۳۷۹/۶/۲۸
من از کلام ولی اسلام شناس اینطور فهمیده ام زن در خانه مثل یک گل است و مرد همان قوامی است که قرار است محور قابل اتکایی بشود برای روئیدن و قد کشیدن گل...🌱
💢"اسلام مرد را قوّام و زن را ریحان میداند. این نه جسارت به زن است نه جسارت به مرد. نه نادیده گرفتن حق زن است و نه نادیده گرفتن حق مرد؛ بلکه، درست دیدن طبیعت آنهاست.
ترازوی آنها هم اتفاقاً برابر است؛ یعنی وقتی جنس لطیف و زیبا و عامل آرامش و آرایش معنوی محیط زندگی را در یک کفه میگذاریم، و این جنس مدیریت و کارکرد و محلّ اعتماد و اتکا بودن و تکیه گاه بودن برای زن را هم در کفهی دیگر ترازو میگذاریم، این دو کفه با هم برابر میشود. نه آن بر این ترجیح دارد و نه این بر آن."
۱۳۷۸/۱۲/۲۲
🖋محدثه بخشی
#مثل_دو_رفیق
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم (شبکهٔ تخصصی زنان مترقی)
⏩@rahesevvom
🎞 سکانسی زنانه از دوران امام صادق (ع)
🌱"اکثرالخیر فی النساء"
امام صادق (ع) در زمان خویش، تلاش بسیاری برای نجات پایه های اسلام نبوی از هرگونه تحریف انجام دادند و نگرش به زن نیز یکی از این ابعاد بود.
یکی از راهبردهای حضرت در این مسیر، تربیت تعداد زیاد دانشمندان و راویان حدیث بود. که در آن میان، تعدد بانوان _به لحاظ کمی و کیفی_ از همه زمانها بیشتر است.
✨بانوسعیده: در میان راویان و دانشمندان این زمان، کنیزانی همچون سعیده بچشم میخورند که امام رضا(ع) در طی نامهای که به امام جواد(ع) نوشتهاند، ایشان را اینگونه معرفی کرده اند: «فأما سعیده فإنها امرأه قوی الجزم فی النحل و الصواب فی دقه النظر. سعیده شناختی قوی نسبت به تفکرات مختلف داشت و بسیار دقیق تفکر صحیح را تشخیص میداد.».( کلینی، کافی، ، ج ۷، ص ۵۵، ح ۱۰).
✨بانو حبابه: در وصف این بانو آمده است: «روزی به همراه چند نفر در خدمت امام صادق (ع) بودیم که حبابه وارد شد و مسائل مختلفی از حلال و حرام از حضرت پرسید. ما از سوالات ظریف و دقیق او تعجب کردیم. حضرت فرمود: آیا تا به حال از این مسائل که حبابه پرسید، سوالات بهتر و دقیقتری شنیده بودید؟ عرض کردیم: فدایت شویم به درستی که چشم و دل ما روشن شد…» .(غروی نائینی،۱۳۷۵؛ محدث زاده،۱۳۷۳؛ موحد ابطحی،۱۳۶۵)
✨بانو حمیده: بدون شک یکی از برجستهترین زنان در زمان امام صادق(ع)، بانو حمیده است. کنیزی از دیار آندلس که توسط امام باقر(ع) خریداری شده و به همسری امام صادق(ع) درآمد؛ و با وجود اینکه از تبار علوی نیست، اما بشدت نزد امام از جایگاه بالایی برخوردار بود.
براساس منابع موجود، لؤلؤه به معنای گوهر گرانبها، مصفاه که به معنای بانوی پاک و خالص و مهذبه به معنای بانوی وارسته و مهذب را می توان از القاب و اوصاف این بانو برشمرد.
امام صادق (ع) برای اعطای حقوق اهل مدینه، این بانوی بزرگوار و مادر بزرگوارش، ام فروه_ که خود بسیار شخصیت باعظمت و راوی سه امام معصوم بوده است_ را فرستادند تا حقوق مردم را بپردازند.
هم چنین نام حمیده خاتون در وصیتنامه امام، به عنوان «وصی» آمده است؛ گرچه وصی اصلی آن حضرت، امام موسی بن جعفر(ع) بودند و بانو نیز همین اعتقاد را داشتند.
بارها امام صادق (ع) اصحاب را برای یافتن پاسخ سؤال فقهی خود، به بانو حمیده ارجاع می دهند و پاسخ بانو در منابع فقهی جزء مستندات قرار گرفته است. (طیبی،۱۳۹۲)
و اینگونه است که بانویی اندلسی هم به لحاظ فردی چنان رشدی یافته که دامان او آماده پرورش امام معصوم میگردد، هم راوی حدیث است، و هم امور مالی و حقوقی مدینه بدست اوست و هم وصی امامش است و هم مرجع پاسخگویی به سوالات فقهی!
🌀این بانوان بزرگوار_با تنوع نژادی و اجتماعی_ نمونه هایی روشن از کنشگری اجتماعی و تاثیرگذاری تمدنی بانوان، در عین حفظ ساحات فردی و خانوادگی هستند.
🖋هدی صادقزادگان
#بانوی_نقش_آفرین
#روایت_زن
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم (شبکهٔ تخصصی زنان مترقی)
⏩@rahesevvom
🥀 لشگر فرشتگان ۲
🚩 مجموعه بینظیر پوسترهای معرفی زنان شهید با عنوان "لشکر فرشتگان ۲" که به همت گروه "مهشکن" جمعآوری و طراحی شده است؛ جهت استفاده در نمایشگاهها و برنامههای فرهنگی منتشر شد.
🔻نسخه قابل چاپ پوسترهای بانوان شهیده را از طریق این کانال دریافت نمایید:
▶️https://eitaa.com/shohadazan
#لشگر_فرشتگان
#زینب_زمانهات_باش
💠راه سوم (شبکهٔ تخصصی زنان مترقی)
@rahesevvom
🔴 توییت عربی رهبر انقلاب :
موجودیت صهیونیستی در حال مرگ است✌️
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم (شبکهٔ تخصصی زنان مترقی)
⏩@rahesevvom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥀با بانوان شهیده مقاومت فلسطین بیشتر آشنا شوید...🇵🇸
🚩 برخی از این بانوان در حین عملیات استشهادی به شهادت رسیدهاند و دهها صهیونیست را به درک واصل کردهاند.
بجز شهید راشل کوری(امریکا) و شهید سهام الموسوی(لبنان)، همه این شهدا فلسطینیاند.
#زنان_مجاهد
#لشگر_فرشتگان
@istadegi
┈┈••✾••┈┈
💠راه سوم (شبکهٔ تخصصی زنان مترقی)
⏩@rahesevvom