-2057232638_1428103296.mp3
4.79M
❇️ خواستن حوائج از امام زمان علیه السلام
🔴 وظیفه ۷ منتظران
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
راهی به سوی مهدویت👇
@rahi_be_soy_mahdaviat
مداحی_آنلاین_وظیفه_شیعیان_در_روز_شهادت_حضرت_زهرا_آیت_الله_وحید_خراسانی.mp3
2.98M
🏴 #ایام_فاطمیه
♨️وظیفه شیعیان در روز شهادت حضرت زهرا(س)
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙 #آیت_الله_وحید_خراسانی
⚫️#کانال_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها👇
http://eitaa.com/joinchat/2359754752C98f03ca37a
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸🍃🌸🌸🍃🌸🍃🌸🍃
سرچشمه زلال معارف
👇👇👇 [ کلمات قصار نهجالبلاغه ]📕 [ جلسه سی و پنجم ]
موضوع این هفته:👇
«اولویت واجبات بر مستحبات»
✍امیر کلام [علیه السلام]
می فرمایند:👇
«لَا قُرْبَةَ بِالنَّوَافِلِ، إِذَا أَضَرَّتْ بِالْفَرَائِضِ».
«[انجام] مستحبات [ بنده را به خدا ] نزدیک نمی گرداند در صورتی که اگر به واجبات زیان رساند».🌹
اندیشه مان را بر جمله ای دیگر از جملات حکیمانه امیر مومنان [علیه السلام] متمرکز می نماییم تا به مدد خود حضرت توفیق یابیم آن معنا و منظور که مد نظر ایشان می باشد رزق قلبمان گردد.🤲
🌸👈 معمولا اینگونه است که امور مستحب از آن جهت که ثواب فراوان بر آنها مترتب است و واقعا روح و جان را سرشار از نشاط معنوی و انرژی مثبت می نمایند، بسیاری از ما مشتاق هستیم انجام آنها را در برنامه زندگی خود قرار دهیم مثلاً؛
👈 صله رحم،
👈 تلاوت قرآن و تهجد در دل شب،
👈 شرکت در مراسم سوگواری اهل بیت [ علیهم السلام،]
👈 شرکت در مراسم جشن و سرور و..
.
🌸👈 اما بسیار اتفاق میافتد که توجه بیش از حد به این نمونه اعمال مستحبی، باعث ایجاد خستگی و ضایع شدن یا از دست رفتن اعمال واجب شده اند.🙈
در واقع انجام واجبات و مستحبات برای رشد وجودی انسان و قرب الی الله هستند؛ حال اگر انجام عمل مستحب بر عمل واجب تقدم پیدا کند به حال انسان سودمند نخواهد بود و رضوان الهی را به دنبال نخواهد داشت.😞
به دیگر بیان،اگر انجام کارهای مستحب به انجام اعمال واجب، ضرر و لطمه وارد نمایند، آثار و برکات مورد نظر در پی آنها نخواهد آمد.🤔
🌸👈 چند پیام کاربردی و زیبا ماحصل این فرمایش مولای متقیان [علیه السلام] می باشد که سه مورد آن را خدمت شما گرامیان تقدیم می نماییم.
۱ ] 👈 معیار درستی یا نادرستی انجام عمل، میل و رغبت و خواست قلبی ما نیست بلکه ملاک انجام تکلیف و وظیفه ای است که رب العالمین بر عهده ما نهاده است.👇
مثلاً میل فراوان به شرکت در مراسم عزاداری سیدالشهدا [علیه السلام]، یا بیدار ماندن شب به نیت قرائت قرآن و نماز شب، یا صله رحم که (در برخی موارد باعث شب نشینیهای طولانی میگردد) باعث شوند که نماز صبح قضا شود این عزاداری و این صله رحم و این شب زنده داری موجب تقرب لازم به خداوند نمی گردند.
۲ ] 👈 انجام واجبات و ترک محرمات تمام دینداری است و روح و جان انسان به واسطه مقید بودن به این دو مهم تغذیه می گردد.
مستحبات حکم تقویت کننده ها را دارند و نشاط معنوی و انرژی مضاعف به روح می دهند اما بهتر است با برنامهریزی صحیح از این مکملها ، به جا، به موقع و به اندازه استفاده نماییم.
۳] 👈 در انجام دستورات خداوند اولویت با واجبات است و باید مرتبه و درجه اعمال را بدانیم و برای انجام یک عمل مستحب، عمل واجب و فریضه الهی را دچار لطمه و آسیب ننماییم یا برای ترک یک مکروه، مرتکب یک حرام نشویم.🤲
منبع:کتاب راه روشن
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌸🌸🌸🌸🌸🌸
✍خانم خداکرمی
راهی به سوی مهدویت👇
@rahi_be_soy_mahdaviat
Panahian-Rozeh-Fatemieh-BoroKhodatRaNeshanBede!18k (2).mp3
1.09M
#روضه | آداب عزاداری برای حضرت زهرا(س) + توصیۀ امام صادق(ع)
🔺یا صاحبالزمان(عج) شب عزای مادر کجایی؟
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
راهی به سوی مهدویت👇
@rahi_be_soy_mahdaviat
-736682239_-40667756.mp3
4.2M
🖤نماهنگ بی مردم
#مهدی_رسولی
🏴 فرا رسیدن سالروز شهادت ام ابیها حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بر وجود نازنین امام عصر ارواحنا فداه و همه منتظران تسلیت باد
#فاطمیه
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
راهی به سوی مهدویت👇
@rahi_be_soy_mahdaviat
16.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔅 حضرت زهرا(سلامالله علیها)
الگویی برای شخصیّت، منزلت و جایگاه زن در جامعه و خانواده
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
راهی به سوی مهدویت👇
@rahi_be_soy_mahdaviat
🌼🌱 فقه و احکام رهبری🌱🌼
📚 تفاوت وجه التزام و جریمه دیر کرد
💠 سؤال: تفاوت وجه التزام با جریمه دیرکرد چیست؟ آیا وجه التزام همان رباست؟
✅ جواب: مبلغ دیر کرد به معنای گرفتن وجهی در ازای مهلت دادن به مدیون برای ادای دین است که ربا محسوب می شود اما وجه التزام به معنای جریمه در ازای تخلف از تعهدی است که مدیون برای ادای دین در زمان معین داشته است و لذا مانعی ندارد.
📚 ساختن طبقه دوم و زیرزمین برای مسجد
💠 سؤال: مسجدی که از قدیم موقوفه است و از نیت واقف خبر نداریم، آیا می توانیم یک طبقه روی مسجد بسازیم یا برای مسجد زیر زمین بسازیم و اجاره بدهیم تا منبع درآمدی برای مسجد باشد؟
✅ جواب: احداث طبقۀ فوقانی یا تحتانی در مکانی که مسجد است، به عنوان غیرمسجد شرعا ممکن نیست و طبقات احداثی جدید نیز حکم مسجد را داشته و اجاره دادن آن صحیح نمی باشد.
📚 نماز به همراه اجزای حیوان حرام گوشت
💠 سؤال: اگر اجزای حیوانی که خوردن آن حرام است مانند خرگوش، گربه، ماهی بدون پولک، مار، پشه و مگس؛ همراه نمازگزار باشد، نماز او چه حکمی دارد؟
✅ جواب: اگر از اجزای حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد مانند خرگوش و گربه، به همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل می گردد اما اگر حرام گوشتی باشد که خون جهنده ندارد مانند ماهی و مار، بنا بر احتیاط واجب نماز باطل خواهد بود و اگر از حشراتی باشد که گوشت ندارند مانند پشه و مگس، اشکال ندارد.
📚 شیوۀ نماز خواندن معذور
💠 سؤال: شخص معذوری که می توانسته بر روی میز سجده کند اما از روی جهل، مهر را با دست بلند می کرده و به پیشانی می گذاشته است؛ آیا نمازهایی که به این نحو خوانده را باید قضا کند؟
✅ پاسخ: این کار صدق سجده نمی کند؛ لذا باید نمازها را قضا کند.
📚 قضا کردن عمل در صورت تخلف از نذر
💠 سؤال: کسی که نذر کرده در وقت معینی، عمل عبادی انجام دهد (مثلا روز مشخصی را روزه بگیرد یا در وقت خاصی، نماز بخواند)؛ ولی به هر دلیل اعم از عمد، فراموشی و... به این نذر عمل نکند، آیا باید آن عمل را قضا کند؟
✅ جواب: به جز روزه، اعمال دیگر قضا ندارد؛ هر چند تخلف عمدی از نذر، کفاره دارد.
📚 معیار محاسبه اقامت ده روز برای مسافر
💠 سؤال: مسافر چگونه باید اقامت ده روز را محاسبه کند تا نمازش تمام باشد؟
✅ جواب: اگر مسافر پیش از طلوع خورشید به محل اقامت برسد، در صورتی که قصد جدی داشته باشد که حداقل تا غروب روز دهم در آن محل اقامت داشته باشد، نمازش تمام است و اگر پس از طلوع خورشید در بین روز به محل اقامت برسد، در صورتی که قصد جدی داشته باشد که تا همان ساعت ورود در روز یازدهم در محل، اقامت داشته باشد، نمازش تمام است.
📚 نامعلوم بودن صحت قرائت امام جماعت
💠 سؤال: اگر عدالت امام جماعتی برای من محرز شود اما صحت قرائتش معلوم نباشد؛آیا میتوانم بنا را بر صحت بگذارم و به او اقتدا کنم؟
✅ جواب: بله، میتوانید اقتدا کنید.
📚 صیانت فرزندان از گناه
💠 سؤال: آیا بر ولیّ کودک لازم است که کودک را از مشاهده تصاویر مبتذل و زشت حفظ کند و اگر خواست ببیند، مانع او شود؟
✅ جواب: بله، لازم است.
☘امام، حقیقتی واجب☘
💠در زیارت سامرا خطاب به حضرت ولی عصر عجّلاللهفرجه میگوییم:
«السَّلَامُ عَلَیك یا مُبِینَ عَینِ الْفَرْض»
«سلام بر تو كه حقیقت واجب هستی.»
💠امام عصر عجّلاللهفرجه تعین فرض و واجب در عالم است.
💠ما اگر واجباتمان را ترك كنیم مرتكب حرام شدهایم و عقوبت میشویم.
💠نشناختن امام زمان عجّلاللهفرجه و ارتباط نداشتن با او، عقوبتهای سنگینی را وارد زندگی انسان میکند، زیرا وجود مقدس حضرت عین واجب است.
💠«السلام علیك یا مبین عین الفرض»، از این عبارت چند تعبیر برداشت میشود:
⭕️امام زمان عجّلاللهفرجه حقیقت واجب است، بنابراین ارتباط با حضرت باید در رأس واجبات ما باشد.
وجود مقدس امام زمان عجّلاللهفرجه روح همه واجبات است، كه باید آنها را به عنوان فریضه انجام دهیم.
⭕️امام زمان عجّلاللهفرجه عین الفرض و تعیُّن واجب است. پس باید اولویت اول زندگی ما امام عصر عجّلاللهفرجه باشد. برای هیچ كار و هیچ كس و به جهت هیچ امری اجازه نداریم از ارتباطمان با امام زمان عجّلاللهفرجه بکاهیم.
⭕️امام زمان عجّلاللهفرجه حقیقت واجب است. بیسامانی واجبات ما در عرصه زندگی به جهت عدم ارتباط با امام عجّلاللهفرجه است. اگر با عین الفرض مرتبط باشیم همه امور واجب ما را ساماندهی میكند و میتوانیم حق نماز، روزه و دیگر فرائض مان را ادا كنیم.
بعضی گفتهاند: عین الفرض یعنی واجب خاص، امری كه با بقیه واجبات زندگی فرق دارد. آنقدر جایگاه این واجب در زندگی انسان خاص است كه نسبت آن به بقیه واجبات همچون نسبت سر به بدن میباشد.
⭕️واجب، امری است كه حتما برای ما تعریف شده است. اگر خدای سبحان به ما امر میكند كاری را انجام دهیم، مطمئنا آن امر به طور واضح توضیح داده شده است، در غیر این صورت عقاب بلا بیان از متكلم حكیم صادر شده و چنین امری قبیح است.
⭕️امام عصرعجّلاللهفرجه عین الفرض است، بنابراین خدای متعال حضرت را به ما معرفی كرده و از ناحیه وجود مقدس امام عجّلاللهفرجه هیچ ابهام و اجمالی وجود ندارد.
✍استاد بروجردی
#مهدی_شناسی
#امام_زمان
۲۷ آذر، سالروز شهادت و عروج سرخِ مجاهدی خستگی ناپذیر عالم ربانی، شهید آیت الله مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی باد.
رهبر معظم انقلاب مدظله العالی: «در نظام اسلامی، علم و دین پابه پا باید حرکت کند. وحدت حوزه و دانشگاه یعنی این. وحدت حوزه و دانشگاه معنایش این نیست که حتما بایستی تخصصهای حوزه ای در دانشگاه و تخصصهای دانشگاهی در حوزه دنبال بشود نه، لزومی ندارد.
اگر حوزه و دانشگاه به هم وصل و خوش بین باشند و به هم کمک بکنند و با یکدیگر همکاری نمایند، دو شعبه از یک مؤسّسه علم و دین هستند. این مؤسسه دو شعبه دارد: یک شعبه، حوزههای علمیه و شعبه دیگر، دانشگاهها هستند ...
طلاب و دانشجویان قدر یکدیگر را بدانند، با یکدیگر آشنا و مرتبط باشند، احساس بیگانگی نکنند. احساس خویشاوندی و برادری را حفظ کنند و روحانیون در دانشگاه ها عملاً کوشش کنند که نمونه های کامل عالم دین و طلبه علوم دینی را به طلاب و دانشجویان و دانشگاهیان ارایه بدهند و نشان دهند که هر دو، نسبت به یکدیگر، با حساسیت مثبت و با علاقه همکاری می کنند.
این، همکاری و وحدت حوزه و دانشگاه است. البته برای این کار باید برنامه ریزی و سازمان دهی بشود».(بیانات رهبری)
به پاس فعالیت های چشم گیر شهید مفتح در راه تحقق وحدت حوزه و دانشگاه لزوم ارتباط، همکاری و هم فکری این دو قشر اندیشمند، روز 27 آذر ـ که سالروز شهادت دکتر مفتح نیز می باشد ـ روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاری شده است
🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼
❤امر به معروف و نهی از منكر ❤
« الگوسازى »
معرفى چهرههاى موفق، تجلیل از آنها، تشویق آنان، گرایش دادن مردم به خطّ حق، تحقیر چهرههاى منحرف و همچنین نفرین بر آنها، در وادار كردن مردم به معروف و نهى از منكر نقش مؤثرى دارد. همین كه هر سال مردم در عاشورا فریاد «یا حسین» سر مىدهند، حمایت خود را از امامت، عصمت و مظلومیت اعلام مىكنند. همین كه این همه سفارش درباره برائت و تنفّر و لعنت به دشمنان خدا و اولیاى خدا شده است، مردم را از گرایش به آن خط باز مىدارد. قرآن مىفرماید: همه مردم دنیا از همسر فرعون درس بگیرند كه چگونه او جذب مال و مقام و قدرت فرعون نشد.(۴۸۳)
خداوند با تجلیل از همسر فرعون، او را براى همه مردم به عنوان الگو معرفى كرده است. همان گونه كه در جاى دیگرى مىفرماید مردم باید از ابراهیم (ع) و محمد (ص) درس بگیرند؛ زیرا این دو بزرگوار اسوه و الگو هستند.(۴۸۴)
_______________________
۴۸۳) ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذِینَ امَنُوا امْرَاَةَ فِرْعَوْن. (تحریم/۱۱)
۴۸۴) لَقَدْ كانَ لَكُمْ فى رَسُولِ اللَّهِ اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ. (احزاب/۲۱)
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
« استفاده از طنز »
روزى بهلول، كارگرانى را دید كه به مسجدسازى مشغولند. از آنان پرسید: بانى مسجد كیست؟
گفتند: هارون الرشید.
بهلول به سنگتراش دستور داد كه روى سنگى این جمله را حكاكى كند: بانى مسجد، بهلول!
سنگتراش سنگ را تراشید و به بهلول تحویل داد. بهلول شبانه از نردبانى بالا رفت و آن سنگ را بر سردر مسجد نصب كرد. روز بعد، وقتى كارگران تابلو را دیدند، به هارون خبر دادند. هارون، بهلول را احضار كرد و پرسید، بانى مسجد من هستم شما چرا این سنگ را نصب كردهاى و خودت را بانى این مسجد معرفى كردهاى؟!
بهلول گفت: تو اگر براى خدا مسجد مىسازى، بگذار نام من باشد. خدا كه مىداند بانى كیست.
او با این طنز به هارون فهماند كه : تو اخلاص ندارى.
روز دیگرى بهلول وارد مجلس هارون شد. چون هارون در مجلس حضور نداشت، بهلول جاى هارون نشست. خادمان او را از آنجا بلند كردند كتك زدند. همین كه هارون وارد مجلس شد، به او گفت: من چند دقیقه جاى تو نشستم، كتك خوردم. واى به حال تو كه عمرى در جاى اهل بیت پیامبر نشستهاى.
و با این طنز، به هارون گفت: راه تو باطل و حكومت تو غصبى است.
🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱