یوسف 14.mp3
10.45M
#استاد_رنجبر #تفسیر_صوتی #تفسیر_عمومی #تفسیر_روان #سوره_یوسف #یوسف
💢جلسه چهاردهم
🌱🌱🌱
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪️با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #یوسف را می توانید گوش کنید.
☑️ ☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرات معصومین سلام الله علیهم اجمعین.التماس دعا
🌴🌴🌴
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
تفسیر سوره نباء.استادطاهر زاده 1.mp3
10.93M
#استاد_طاهرزاده #تفسیر_صوتی #تفسیر_عرفانی #سوره_نباء #نباء
💢جلسه اول
🌱🌱🌱
☑ ☑ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت امیر المومنین امام علی علیه السلام .التماس دعا
🌴🌴🌴
💢 نکته مهم: تلاش صادقانه از ما و توفیق و راهنمایی از خداوند_(نشر حقایق)
🌹🌹🌹
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
به من نزدیک نشوید!.mp3
3.68M
#نگاشت_صوتی 137
#تفسیر #مس #گوساله #سامری #طه #بت #عبداللهی
💢لطایفی از آیه ۹۷سوره مبارکه طه
فاذهب فان لک فی الحياة ان تقول لا مساس
🌿🌿🌿
🔅تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#دعا
#قرآن
📌#دعاهای_قرآنی (۱۱)
▫️در قرآن مجید، علاوه بر آیاتى که اهمّیّت دعا را به طور کلّى بیان مى کند، نمونه هایى از دعا نیز آمده است که بسیار پرمعنا و پرمحتواست و سزاوار است در قنوت نمازها و در سجده آخر و تعقیبات و به طور کلّى در مواقع دعا از آنها استفاده شود که امید اجابت در آن فراوان است.
▫️بخشى از این دعاها بر زبان انبیاى بزرگ جارى شده و بخش دیگرى را خداوند به بندگان مى آموزد.
▫️برخی از این دعاها (به ترتیب سوره هاى قرآن) را یادآوری می کنیم.
☘☘☘
رَبَّنَا اغْفـِرْ لِى وَلِـوَالِدَیَّ وَلـِلْمُؤْمِنِینَ یَـوْمَ یَقُومُ الْحِـسَابُ.[آیه ۴۱ سوره ابراهیم]
☘☘☘
پروردگارا! من و پدر و مادرم و همه مؤمنان را، در آن روزى که حساب برپا مى شود، بیامرز!
☘☘☘
O our Lord! grant me protection and my parents and the believers on the day when the reckoning shall come to pass!
🌿🌿🌿
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیات ۵۳ – ۵۱ #سوره_نور
💢رستگار کیست؟
#سالک الی #اللّه باید بداند که #مؤمن و رستگار کسی است که وقتی خدای تعالی و رسولش حکمی می کنند فورا باید قبول کرده و #اطاعت کند و از خدای تعالی بترسد و #خشیت داشته باشد و #تقوای الهی را رعایت کند و به جای #قسم بیهوده خوردن، اطاعتش را نشان دهد. زیرا خدای تعالی به آن چه انجام می شود #آگاه است.
🌿🌿🌿
🔅تفسیر و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#نکته
💢خستگی دوست داشتنی
قال رسول اللّه صلى الله عليه و آله:
إنَّ اللّه َ يُحِبُّ أن يَرى عَبدَهُ تَعِبا في طَلَبِ الحَلالِ
♤♤♤
خداوند دوست دارد كه بنده اش را در جست و جوى روزىِ حلال خسته ببيند.[كنزالعمال، ح 9200]
🌿🌿🌿
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
💥 #پرسش و پاسخ های #قرآنی
💢منظور از ابرار در قرآن
کلمه #ابرار که در قرآن مجید، 6 بار تکرار شده است جمع کلمه #بر ـ به فتحه باء ـ است و کلمه بر صفت مشبهه از مصدر #بر ـ به کسره باء ـ است، که به معنای #احسان است، و این معنا در مورد کسی صادق است که عمل خود را نیکو بسازد و در نیکو ساختن آن هیچ نفعی که عاید خودش شود، در نظر نگرفته باشد نه جزایی که در مقابل عملش به او بدهند و نه حتی تشکری را. و خلاصه کلمه بر ـ به فتحه باء ـ به معنای کسی است که خیر را بدان جهت که خیر است می خواهد نه بدان جهت که اگر انجام دهد نفعی عایدش می شود.
☘☘☘
حال با در نظر گرفتن اینکه هیچ خیر و صلاحی در هیچ عملی نیست مگر با #ایمان به خدا و رسولش، و ایمان به روز #جزا، لذا ابرار کسانی هستند که عمل خیر را به خاطر #ایمان به خدا و رسولش و روز جزا انجام می دهند.
و مراد از “ابرار” در آیه 5 سوره انسان (76) طبق روایات معتبر (حضرت علی و فاطمه و حسن و حسین علیهم السلام) و شیعیان آنها می باشد.
📚 تفسیر المیزان، ترجمه فارسی، ج 20،ص۱۹۹
🌿🌿🌿
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#مثالهای_قرآن 83
#مثل #درخت #پاکیزه #ناپاک #اصل #ثابت #فرع #ایمان #عمل #صالح #توحید
🌱🌱🌱
22-مَثَل درخت پاکیزه و درخت ناپاک (1)
( اءَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثلا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ اءَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاَّءِ تُؤْتِیَّ اءُکُلَهَا(232) کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَیَضْرِبُ اللَّهُ الاْمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّرُونَ وَمَثَلُ کَلِمَةٍ خَبِیثَةٍ کَشَجَرَةٍ خَبِیثَةٍ اجْتُثَّتْ(233) مِن فَوْقِ الاْرْضِ مَالَهَا مِن قَرَارٍ یُثَبِّتُ اللَّهُ الَّذِینَ ءَامَنُواْ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِی الْحَیَوا ةِ الدُّنْیَا وَفِی الاْخِرَةِ وَیُضِلُّ اللَّهُ الظَّلِمِینَ وَیَفْعَلُ اللَّهُ مَایَشَاَّءُ ) . (ابراهیم / 24 27.)
((آیا ندیدی چگونه خداوند کلمه طیّبه (و گفتار پاکیزه ) را به درخت پاکیزه ای تشبیه کرده که ریشه آن (در زمین ) ثابت و شاخه آن در آسمان است ؟ ! ((این درخت )) میوه های خود را هر زمان به اذن پروردگارش می دهد و خداوند برای مردم مَثَلها می زند ، شاید متذکر شوند (و پند گیرند و همچنین ) کلمه خبیثه (و سخن آلوده ) را به درخت ناپاکی تشبیه کرده که از روی زمین برکنده شده و قرار و ثباتی ندارد خداوند کسانی را که ایمان آوردند به خاطر گفتار و اعتقاد ثابتشان ، استوار می دارد ؛ هم در این جهان و هم در سرای دیگر ! و ستمگران را گمراه می سازد (و لطف خود را از آنها می گیرد) خداوند هر کار را (بخواهد و مصلحت بداند) انجام می دهد)) .
🗓وجه تشبیه
خداوند متعال در آیات بالا ، کلمه توحید (یعنی اعتقاد راسخ و ایمان راستین به یگانگی اش ) را به درختی تشبیه کرده که ریشه آن ثابت و مستحکم و شاخه های آن سر به آسمان کشیده و دارای میوه همیشگی است . همچنین کلمه کفر (یعنی عقیده سست و باطل ) را به درخت بی ریشه و بی پایه ای تشبیه نموده است که از روی زمین کنده شده و در برابر طوفانها ، هر روز و هر لحظه به گوشه ای پرتاب می شود و هیچ گونه قرار و ثباتی از خود ندارد .
▫️بعضی از اهل تحقیق در وجه تشبیه ایمان به درخت گفته اند :
چون درخت بر سه چیز پابرجاست :
1 ریشه ثابت و فرورفته در زمین ؛
2 تنه محکم و استوار ؛
3 شاخه های سر به هوا کشیده .
▫️درخت ایمان نیز بر سه چیز ثابت و پا بر جاست :
1 تصدیق به قلب ؛
2 اقرار به زبان ؛
3 عمل به ارکان .
چنانکه امام علی علیه السّلام می فرماید :
((اَلاْ یمانُ مَعرِفَةٌ بِالْقَلْبِ وَإِقْرارٌ بِاللِّسانِ و عَمَلٌ بِالاَْرْکانِ(نهج البلاغه فیض الاسلام ، حکمت 8) ؛ ایمان معرفت و شناخت قلبی و اقرار به زبان ، و عمل به اعضا و جوارح است )) .
==============
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#قرآن_شناسی
#تناسب #آیات #سوره
📝 تناسب آیات و سورههای قرآن (2)
📝 2. نظریههای مختلف در باب ارتباط اجزای قرآن
▪ مسالهی لزوم ارتباط و یا عدم لزوم ارتباط از دیرباز مورد اختلاف بوده است؛ عدهای همچون شوکانی منکر وجود این ارتباطاند؛[6] آلوسی ارتباط هر آیه را با ماقبل در جایی لازم میداند که بر ماقبل عطف شده باشد؛[7]
▪ علامهی طباطبایی نیز موجب ارتباط را تنها در سورههایی میداند که یکباره نازل شدهاند و یا در آیاتی که پیوستگی آنها روشن است.[8]
▪ به عنوان نمونه، شوکانی چنین میگوید:
«نزول قرآن برحسب حوادث مختلف میباشد که این وقایع با هم متفاوت و گاهی منتاقض است، پس آیات نیز به سبب آنها با هم اختلاف دارند و سخن گفتن در مورد تناسب آیات سبب میشود که افراد نادان و یا مغرض تصور کنند که بلاغت و اعجاز قرآن به ظهور این تناسب بستگی دارد، چنانچه او این ظهور را نباید به عیبجویی میپردازد... .»[9]
▪ در جواب باید گفت: همنشینی مطالب متضاد از نظر موضوع با فرضیهی تناسب آیات مغایرتی ندارد، برای مثال، مدح و سرزنش با هم تضاد دارند ولی بیان آن دو در کنار هم نه تنها پسندیده است، بلکه هریک مورد تاکید قرار میگیرد، به همین دلیل گفتهاند «تعرف الاشیا باضدادها». همچنین تعداد نسبتا کمی از آیات هستند که وجه یا وجوه ارتباطشان آشکار نیست که با اندکی تامل میتوان حداقل، عدم امکان ارتباط این آیات را نفی کرد و اگر شرط بیان مطالب، عدم برداشت ناصحیح فرد مغرض یا نادان باشد پس باید تمامی آیات متشابه از قرآن حذف شود. در ضمن، یافتنن وجه مناسبت میان آیات به ظاهر غیرمرتبط، انگیزهای برای تعمق و تدبر انسان در آیات الاهی میباشد. نیز از مزایای کلام بلیغ، استفادهی بیش از یک معناست.
بیگمان خداوند حکیم و خبیر پیش از وقوع حوادث مختلف بر آنها آگاهی داشته و در بیان مطالب برترین روشهای بلاغت را میپیماید.
به طور کلی، سخنان منکران وجود ارتباط بین اجزای قرآن با دو اشکال روبهرو است که باید به آن پاسخ گویند. این دو اشکال عبارتند از:
1. قرآن مجموعهای به هم پیوسته و واحد بوده است که نزول تدریجی آن بر اساس حکمتهایی صورت گرفته است: « و قرآنا فرقناه لتقراه على الناس على مکث و نزلناه تنزیلا» «اسرا (17)، 106» بنابراین نباید تدریجی بودن نزول قرآن موجب آن شود که این پیوستگی مورد غفلت قرار گیرد.
▪ 2. میان وجود ارتباط با آگاهی از ارتباط، تفاوتی قایل نشدهاند. چه بسا بین برخی از آیات، ارتباط وجود داشته باشد، ولی ما موفق به فهم آن نشده باشیم.
======
[6] . شوکانی: فتح القدیر: ج 1، ص 72 و 73.
[7] . آلوسی: روح المعانی، ج 1، ص 206 و ج 18، ص 218.
[8] . محمد حسین طباطبایی: المیزان فی تفسیر القرآن، ج 6، ص 150.
[9] . شوکانی: پیشین، ص 73.
===ادامه دارد===
🌱🌱🌱
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
Seyr & slook(SHOJAEE).93.mp3
4.73M
#سیر_و_سلوک (93)
#درس_اخلاق #اخلاق_و_تزکیه مرحوم آیت الله #محمد_شجاعی (رضوان الله علیه)
🌿🌿🌿
📼موضوع:تجلی اسم "یا تواب" برای سالک
🕑 زمان:38دقیقه
☑ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
👈🏾ادامه دارد...
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom
#تسنیم
📌 ففرو الی الله
▪ فرمود بدوید به طرف خدا و از غیر خدا فرار کنید! یک وقت است که مسئله سرعت است یک وقت مسئله سبقت است؛ یعنی خطری در راه نیست؛ اما ﴿فَفِرُّوا﴾ یک بار معنوی دیگری دارد، فرمود خطری در راه است از غیر خدا فرار کنید؛ یعنی این علمی که دارید این عملی که دارید این بند نشود، نگویید من همانم که درس خواندهام و گرنه این فکر بارها روشن شد که انسان ممکن است اسلامی حرف بزند و قارونی فکر بکند و اینکه دامنگیر خیلی از ما حوزویان یا دانشگاهیها میشود، میگوییم ما خودمان سی، چهل سال درس خواندیم و به اینجا رسیدهایم! این همان اسلامی حرف زدن و قارونی فکر کردن است، او هم غیر از این نمیگفت، میگفت: ﴿إِنَّما أُوتیتُهُ عَلی عِلْمٍ عِنْدی﴾؛ من خودم زحمت کشیدم مال پیدا کردم.
▪ این من خودم زحمت کشیدم مال پیدا کردم، یک ویل است، «ویل»؛ یعنی چاه. پس گاهی به ما میگویند سرعت بگیرید؛ یعنی خطر نیست، ولی کمال در پیش است. گاهی به ما میگویند سبقت بگیرید؛ یعنی خطری در کار نیست، ولی کمال در پیش است.
▪ گاهی به ما میگویند بدوید! فرار کنید! این فرار معلوم میشود خطری در کار است. این خودبینی، من خودم زحمت کشیدم، دیگری زحمت کشید، اوّل خدا دوم فلان شخص، اگر فلان شخص نبود مشکل من حلّ نمیشد، فرمود از اینها فرار کنید، اگر فرار کردید از شرک به توحید فرار بکنید. این ﴿وَ ما یُؤْمِنُ أَکْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلاَّ وَ هُمْ مُشْرِکُون﴾ به این اکثری میگوید از این شرک ضعیف فرار کنید و در همه موارد بگویید: «مَا بِنَا» چرا به ما گفتند در نماز بگویید چرا در قنوت بگویید، چرا در تعقیبات بگویید: «اللَّهُمَّ مَا بِنَا مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنْک»، چون خدا خودش فرمود: ﴿ما بِکُمْ مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنَ اللَّه﴾؛ لذا ما در قنوت بعد از قنوت در تعقیبات میگوییم: «اللَّهُمَّ مَا بِنَا مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنْک»، دیگر نمیگوییم ما خودمان زحمت کشیدیم، خیلیها زحمت کشیدند به جایی نرسیدند.
▪ پس اینکه میگوییم: «اللَّهُمَّ مَا بِنَا مِنْ نِعْمَةٍ فَمِنْک» این فرار از غیر خداست به خدا. پس بار معنوی ﴿فَفِرُّوا﴾ بهتر از بار علمی سرعت است، بار علمی سبقت است، چون آنجا اِعلام خطر نشده است؛ اما اینجا اعلام خطر شده که اگر مشکلی در این مبدأ داشته باشید، آن وقت ﴿وَ ما یُؤْمِنُ أَکْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلاَّ وَ هُمْ مُشْرِکُون﴾ دامنگیر میشود، از این فرار کنید! وقتی از این فرار کردید، دیگر راحت هستید به وادی توحید میرسید، آنجا دیگر اَمن هست، تنها آسایش و راحتی برای کسی هست که به وادی ایمن برسد
آیت الله #جوادی_آملی
📜 درس تفسیر سوره ذاریات جلسه 19
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅 تفسير و علوم قرآنی
@rahighemakhtoom