🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸
#لطایف
#سبک_زندگی
📌 گفتاری دقیق از علامه جعفری رضوان الله علیه پیرامون گناه
---------------------------------------------
◻️یکی از عوامل اساسی رواج طغیانگری ها و بی بند و باری هایی که قرن ما را دچار آشفتگی های جنون آمیز نموده است ، #بی_اعتنایی_به_معصیت و گناه است .
▫️ما نمیگوئیم که ارتکاب گناه و غوطه خوردن در معاصی زاییده شده قرن ما است ، زیرا از آن هنگام که اولاد آدم در این کره خاکی زندگی را آغاز کرده اند ، گناه و اطاعت بمعنای نافرمانی و فرمانبرداری از قوانین تکامل روحی وجود داشته است ، بلکه منظور ما این است که در دوران های گذشته برای گنهکاران پدیده هایی از قبیل #شرم و #پشیمانی و تأسف و درک انحراف از اعتدال مطرح بوده ، هر معصیتی تقریبا توأم با بعضی از آن پدیده ها بوده است .
◾️ در دوران ما گنهکاران را نه تنها هیچ یک از آن پدیده ها بیدار نمی سازد ، بلکه آنها را به #مسخره می گیرند .
◼️علت اساسی این بی پروائی مهلک را از دو موضوع مهم میتوان سراغ گرفت :
🔘موضوع یکم گستاخی و شهرت پرستی بعضی از متفکر نماها است که برای اینکه شهرتی جهانی بدست بیاورند ، دست به اصل شکنی و قانون کشی می زنند ، مردم از صدای شکستن اصول و قوانین ، حالت بهت و تشنج پیدا می کنند و این آقایان در دریایی از لذت غوطه ور میشوند که توانسته اند جامعه یا جوامعی را با اصل شکنی مبهوت بسازند یکی پیدا می شود و می گوید : زنا با رضایت طرفین اشکالی ندارد
دیگری میگوید : هدف اساسی تجارت و سوداگری حدّاکثر بهره برداری از کار تجارت است . انحصارات و امتیازات و احتکارها که وسایل ساده ای هستند و در اختیار افرادی معدود قرار میگیرند ، از همین هدف گیری ناشی میگردند .از طرف دیگر : عرضه و تقاضاهای مصنوعی جریانات طبیعی اقتصاد را بر هم میزند . اینهمه ناهنجاری های اقتصادی و اجتماعی اشکالی ندارد گناه یعنی چه ؟ از جنایات فراوانی که امروزه بشر را با اشکال گوناگون بدون احساس مسئولیت در خود می فشارد ، صحبت نکنید .
🔘موضوع دوم سوء استفاده #سودجویان و مقام پرستان جوامع که مذهب را وسیله هدف گیری های خود قرار داده اند . با اینکه مذهب با جدّی ترین قیافه مخالف خودخواهی و ستمگری است ، در راه مقاصد شوم خود استخدام نمودند . در نتیجه ساده لوحان هم گمان کردند که طبیعت مذهب چنین است که حقوق انسان ها را پایمال بسازد و مردم را به دو گروه استثمار کننده و استثمار شونده تقسیم کند در صورتیکه قرآن و همین نهج البلاغه که مورد ترجمه و تفسیر ما است دو کتاب اساسی مذهبی اند که میتوان گفت : اساسی ترین موضوعاتی که در این دو کتاب برای انسان ها مطرح شده است :
عمل به #عدالت و ریشه کن کردن ظلم و انحراف و فساد از جوامع میباشد .
متفکر نماها و سودجویان باید بدانند که از کار انداختن مذهب که برای آنان خوشایند جلوه کرده است ، موجب حیرانی و کلافه شدن میلیاردها نفوس در فلسفه زندگی گشته است .
📚 برشی از شرح نهج البلاغه علامه جعفری
🆔 @rahighemakhtoom
#لطایف🙂
📌علامه جوادی آملی حفظه الله
🔘به قول حضرت آيت الله حسنزاده (رحمه الله) «به مَجاز اين سخن نميگويم، به حقيقت نگفتهاي الله»، ممکن نيست کسي بگويد خدا و جواب نشنود، هيچ ممکن نيست. شرط اولش اين است که ديگران را دخالت ندهد، در حرم امن توحيد کسي را دخالت ندهد.❌
🆔@rahighemakhtoom
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🌸🍃🌸🍃
#حدیث
📌 دو امان
--------------------------------------------
🔲 وَ حَکى عَنْهُ أَبُو جَعْفَرٍ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِي الْبَاقِرُ ( عليهما السلام ) أَنَّهُ قَالَ :
کانَ فِي الْأَرْضِ أَمَانَانِ مِنْ عَذَابِ اللَّهِ وَ قَدْ رُفِعَ أَحَدُهُمَا فَدُونَکمُ الْآخَرَ فَتَمَسَّکوا بِهِ أَمَّا الْأَمَانُ الَّذِي رُفِعَ فَهُوَ رَسُولُ اللَّهِ ( صلى الله عليه وآله ) وَ أَمَّا الْأَمَانُ الْبَاقِي فَالِاسْتِغْفَارُ قَالَ اللَّهُ تَعَالَى وَ ما کانَ اللَّهُ لِيعَذِّبَهُمْ وَ أَنْتَ فِيهِمْ وَ ما کانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ يسْتَغْفِرُونَ.
قال الرضي : و هذا من محاسن الاستخراج و لطائف الاستنباط.
🔘متن فارسی
🔳ابوجعفر، محمد بن على الباقر عليهماالسلام، از اميرالمومنين (عليه السلام) نقل کرده که آن حضرت فرموده است:
دو راه امان از عذاب الهى در روى زمين بود که بتحقيق، يکى از آن دو برداشته شده و ديگرى، اينک در دست و اختيار شما است، پس به آن چنگ بزنيد.
اما امانى که از دست رفته.
رسول خدا صلى الله عليه و آله است
و امان باقى، استغفار و توبه است.
🔘خداى تعالى فرموده است: و ما کان الله ليعذبهم و انت فيهم و ما کان الله معذبهم و هم يستغفرون.
(چنين نيست که خدا ايشان را عذاب کند، در حالى که تو در ميان آنهايى و چنين نيست که خدا، عذاب کننده ايشان باشد، در حالى که آنها، درخواست آمرزش مى کنند.) شريف رضى گويد: اين سخن اميرالمومنين (عليه السلام) از جمله استخراجهاى نيکو و استنباطهاى لطيف، (از قرآن) مى باشد.
🆔 @rahighemakhtoom
صفحه قرآنی رحیق
#میلاد_پیامبر_اکرم
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 آموزگاران هدایت
🔸 خدای سبحان توفیقش با #وحدت و #جماعت است: «یدُ اللهِ مَعَ الْجَمَاعَةِ».... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
بسیار زیبا
@rahighemakhtoom
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ارسالی_اعضا🌼
💫تولید محتوای بسیار زیبا به مناسبت میلاد پیامبر اکرم( ص)
کاری از نساء خانم عزیز از استان همدان😍
🆔@rahighemakhtoom
امام صادق علیه السلام از ولادت تا شهادت ۵.mp3
9.1M
💢موضوع:
نگاهی کوتاه به زندگی #امام_صادق علیه السلام 5
📼ارائه :خادم صفحه قرآنی رحیق
🌷🌷🌷
☘️درتبلیغ و انتشار سخن حق توفیق را از خدا بخواهیم.کمی همراهان ما را از تلاش باز ندارد.☘️
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
امام صادق علیه السلام از ولادت تا شهادت ۶.mp3
6.77M
💢موضوع:
نگاهی کوتاه به زندگی #امام_صادق علیه السلام 6
📼ارائه :خادم صفحه قرآنی رحیق
🌷🌷🌷
☘️درتبلیغ و انتشار سخن حق توفیق را از خدا بخواهیم.کمی همراهان ما را از تلاش باز ندارد.☘️
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#حدیث
📌آزمون زندگی (حق محوری)
قال الإمام الکاظم عليه السلام:
إتَّقِ اللّه َ وقُلِ الحَقَّ وإن كانَ فيهِ هَلاكُكَ فَإنَّ فيهِ نَجاتَكَ
از خدا پروا دار و حق را بگو، اگر چه هلاكت تو در آن باشد، كه نجاتت درهمان حقگويى است.
📘تحف العقول
🔅مدرسه مجازی تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
سوره مبارکه #تفسیر #سوره_مزمل #مزمل #المزمل #نمونه #آیت_الله_مکارم #مکارم
📚تفسیر سوره مزمل
📝نگاشت: (13) تفسیر آیه 12و13سوره مزمل
⏪تفسیر:
🔸سپس در ادامه همين تهديد به صورت صريحتر مىگويد : نزد ما غل و زنجيرها و آتش دوزخ است ! ( ان لدينا انكالا و جحيما).
▫️انكال جمع نكل ( بر وزن فكر ) به معنى زنجيرهاى سنگين است ، و در اصل از ماده نكول ، به معنى ضعف و ناتوانى گرفته شده ، و از آنجا كه زنجيرهائى كه بر دست و پا و گردن مىنهند انسان را از حركت باز مى دارد و ناتوان مىسازد ، اين واژه در معنى زنجير به كار رفته است ، آرى در برابر آزادى بى قيد و شرط و تنعمى كه در اين دنيا داشتند بهره آنها در آنجا اسارت است و آتش ! و باز مىافزايد : و غذائى گلوگير و عذابى دردناك ( و طعاما ذا غصة و عذابا اليما).
🔸غذائى بر عكس غذاهاى چرب و شيرين دنياى آنها كه به راحتى از گلو فرو مىرفت و گوارا بود ، و زندگى دردناك در برابر آسايش بى حساب اين مغروران خود خواه و مستكبر در اين جهان .
🔸با اينكه غذاى خشن و گلوگير خود عذابى است اليم ، بعد از آن عذاب اليم را جداگانه ذكر مىكند ، و اين نشان مىدهد ابعاد عذاب اليم آخرت از نظر شدت و عظمت بر هيچكس جز خدا معلوم نيست ، و لذا در حديثى مىخوانيم كه روزى يكى از مسلمانان اين آيه را تلاوت مىكرد ، و پيامبر (صلى الله عليه وآله وسلّم) استماع مىفرمود : ناگهان شخص مزبور صيحهاى زد و مدهوش شد.
🔹و در حديث ديگرى آمده است كه خود پيامبر (صلىاللهعليهوآلهوسلّم) اين آيه را تلاوت مىفرمود و چنين حالى به او دست داد .
چگونه اين غذاى گلوگيرى نباشد ؟ در حالى كه در آيه 6 سوره غاشيه مىخوانيم ليس لهم طعام الا من ضريع : آنها غذائى جز از خارهاى جانگداز ندارند.
🔹و نيز در آيه 43 و 44 سوره دخان مىخوانيم : ان شجرت الزقوم طعام الاثيم : درخت زقوم ( همان گياه تلخ بد بو و بد طعم و تلخ و كشنده ) غذاى گنهكاران است ! سپس به شرح روزى مىپردازد كه اين عذابها در آن ظاهر مىشوند ، مىفرمايد : اين در روزى خواهد بود كه زمين و كوهها سخت به لرزه در مى آيد و چنان كوه ها در هم كوبيده مىشود كه به شكل تودههائى از رمل و شن نرم در مىآيد ( يوم ترجف الارض و الجبال و كانت الجبال كثيبا مهيلا ) .
▫️كثيب به معنى شنهاى متراكم است ، و مهيل از ماده هيل ( بر وزن كيل ) به معنى ريختن شىء نرمى مانند رمل و آرد بر چيزى است ، و در اينجا منظور شنهاى نرمى است كه هرگز استقرار و ثبات ندارد.
🔹بنابر اين معنى ، كوهها در قيامت آنچنان از هم متلاشى مىشوند كه به صورت شنهاى نرمى در مىآيند كه اگر پا روى آن بگذارند فرو مىرود.
🔹در باره سرنوشت كوهها در آستانه قيامت ، قرآن تعبيرات مختلفى دارد كه همگى حكايت از نابودى و تبديل آنها به خاكهاى نرم مىكند ( شرح بيشتر در باره مراحل مختلف نابودى كوهها ، و تعبيرات متفاوت قرآن در اين زمينه در ذيل آيه 105 سوره طه آمده است .
🖇ادامه دارد....
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
#تفسیر_نمونه
🔅مدرسه مجازی تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom