تفسير سوره انفطار جلسه 4.docx
39.2K
#چشمه_حکمت
#آیات_نور
#تفسیر_قرآن
#تفسیر_تخصصی
#تفسیر_سوره_انفطار
#سوره_انفطار #انفطار
#تفسیر_متنی
🔅🔅🔅
📌نگاشت 27:تفسیر متنی سوره انفطار
📝 استاد فرزانه و مفسر عالیقدر آیت الله جوادی آملی
📒 جلسه چهارم
📜 فرازی از متن درس
درس خواندن تنها در حوزه و مسجد و مَدرَس نيست در قبرستان هم هست اين تابلو، تابلوي پربرکتي است آدم ميرود اينجا عرض ادب ميکند سلام ميکند دعا ميکند قرآن ميخواند هديهاي را به پيشگاه مؤمنين تقديم ميکند اين کار خوبي است و وظيفه ماست؛ اما اين تابلو چه ميخواهد بگويد؟ اين تابلو يک عرض ادبي است ميگوييم: «اَلسَّلَامُ عَلَي أَهْلِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مِنْ أَهْلِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ يَا أَهْلَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ بِحَقِّ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ كَيْفَ وَجَدْتُمْ قَوْلَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مِنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّه»؛[15] ای اهل «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ»، شما را به حق «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» قَسم، بگوييد آنجا چه خبر است؟ اين قبرستان است قبرستان مدرسه است، پس معلوم ميشود راهي هم هست. اگر راه نبود انسان در خواب يا بيداري، حرف اموات را نميشنيد اين طور دستور رسمي با قسم به ما نميگفتند به آنها بگوييد شما را به «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» قَسم بگوييد آنجا چه خبر است؟ پس معلوم ميشود که آدم ميتواند باخبر بشود اينها جزء دنياست.
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
@rahighemakhtoom
فرازی از متن تفسیر سوره انفطار جلسه 4
حضرت #آیت_الله_جوادی_آملی
💢 چه کسی انسان را نسبت به پروردگار کریم مغرور کرده است؟!
▫️پس نسبت به ذات اقدس الهي ﴿ما غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَريمِ﴾ يقيناً خداي کريم مغرور نکرده است آن ﴿ما غَرَّكَ﴾ همچنان جواب خودش را ميخواهد که چه کسي مغرور کرده است؟ درباره دنياست که دنيا متاع غَرور است.
▫️پس مقام اول اينکه خدا مغرور کرد يا نه؟ فرمود نه اين ممکن نيست. مقام ثاني اين است که دنيا تو را مغرور کرد يا نه؟ فرمود اين هم نيست، چرا؟ براي اينکه دنيا ابزار بازي است، اينکه حرفي ندارد براي گفتن، تو فريب خوردي، اين چه کار کرد؟ دنيا يک زيبايي نشان داد يک ميوه نشان داد يک گُل نشان داد يک سبزه نشان داد همين!
▫️فرمود: «وَ حَقّاً أَقُولُ مَا الدُّنْيَا غَرَّتْكَ وَ لَكِنْ بِهَا اغْتَرَرْتَ» اين ابزار فريب است اينکه فريبکار نيست. آن غَرور که شيطان است که اين غَرور وصف اوست که در آيه چهارده سوره «حديد» آمده است که غَرور شما را مغرور کرده است او کار را انجام ميدهد شما ميخواستي حرف او را نشنوي! «مَا الدُّنْيَا غَرَّتْكَ وَ لَكِنْ بِهَا اغْتَرَرْتَ وَ لَقَدْ كَاشَفَتْكَ الْعِظَاتِ وَ آذَنَتْكَ عَلَي سَوَاءٍ وَ لَهِيَ بِمَا تَعِدُكَ مِنْ نُزُولِ الْبَلَاءِ بِجِسْمِكَ وَ [النَّقْضِ] النَّقْصِ فِي قُوَّتِكَ أَصْدَقُ وَ أَوْفَي مِنْ أَنْ تَكْذِبَكَ أَوْ تَغُرَّكَ». پس نسبت به ذات اقدس الهي که حساب روشن شد؛ حالا دنيا را بررسي کنيم دنيا هم بسيار چيز خوبي است چرا؟ براي اينکه راستگوتر از دنيا را شما کجا ميخواهي پيدا کني؟ او اگر يک سلسله لذائذ را به شما نشان داد قبرستان و بيمارستان را هم به شما نشان داد يا نداد؟ هر دو را نشان داد. فرمود اين گورستان را چه کسي به شما نشان داد؟ اين بلند بگو «لا اله الا الله» را چه کسي به شما نشان داد؟ او نشان داد او هر چه هست علن کرد؛ پس او فريب نداد براي اينکه او هم گورستان را هم بيمارستان را هم مسائل نشاط هر دو را نشان داد. پس دنيا هم ابزار غررو است چه اينکه ابزار عزّت هم است.
👈🏾برای پاسخ کامل به متن درس 4 که بالا بارگذاری شده مراجعه فرمایید...
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
@rahighemakhtoom
الحمد لله رب العالمین
📐تفسیر سوره #انفطار در 26 نگاشت در سه سطح عمومی ؛میانی و تخصصی با استفاده از تفسیر نور استاد #قرائتی و سایت تفسیر تحلیلی #الکتاب و درس تفسیر حضرت علامه آیت الله #جوادی_آملی به حول و قوه الهی به پایان رسید.
◽️و به شرط جیات از شنبه سوره #تکویر را آغاز خواهیم کرد.
🔅تفسیر و قرآن پژوهشی
@rahighemakhtoom
#کارگزاران_فرهنگی (25)
#قرآن
#کارگزاران
#فرهنگی
@rahighemakhtoom
❇️ویژگی های کار #فرهنگی:
⏪6-انسان شناسی مقدمه انسان سازی
لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ إِذْ بَعَثَ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ یتْلُو عَلَیهِمْ آیاتِهِ وَیزَكِّیهِمْ وَیعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ«آل عمران/164»
☑️خداوند بر مؤمنان منت نهاد [= نعمت بزرگی بخشید] هنگامی که در میان آنها، پیامبری از خودشان برانگیخت؛ که آیات او را بر آنها بخواند، و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بیاموزد؛ هر چند پیش از آن، در گمراهی آشکاری بودند.
☑️برخاستن انبیا از میان مردم و از جنس آنان بودن، نعمتى براى انسانها (لقد منّ اللّه على المؤمنین اذ بعث فیهم رسولا من انفسهم)
☑️در مكتب انبيا، پرورش روحى و آموزش فكرى، در كنار بينش و بصيرت مطرح است. «يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ»
☑️مردمى بودن از شرایط رهبران و مسؤولین جامعه (لقد منّ اللّه على المؤمنین اذ بعث فیهم رسولا من انفسهم)
🗓بعثت انبيا از ميان مردم داراى بركاتى است:
الف: مردم سابقه او را مىشناسند و به او اعتماد مىكنند.
ب: الگوى مردم در اجراى دستورات و فرامين الهى هستند.
ج: درد آشنا و شريك غم و شادى مردمند.
د: در دسترس مردم هستند.
🌷🌷🌷
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 مبانی حقوق بشر
🔸 كسانی كه [اعلامیه] #حقوق_بشر [را] نوشتند، حالا یا حامی حقوق بشرند یا متولّی حقوق بشرند یا داعیه حقوق بشر دارند مانند سازمان ملل دستشان خالی است و حرف عالمانه ندارند؛ یعنی حرفی برای گفتن ندارند. الآن این موادّ حقوقی را مثلاً همه ما از حفظ هستیم، این مواد را از چه چیزی می گیرند؟ از چند مبنا میگیرند؛ مثل عدالت، مثل حریّت، مثل استقلال، مثل آزادی، مثل امانت مثل تعهد به عهد و امثال ذلك، اینها مبانی است كه این موادّ #حقوق_بشر كه سازمان ملل و مانند آن تصویب كردند از این مبانی گرفته شده است، اما دستشان خالی می باشد! این مبانی را از چه چیزی می گیرند؟ از عادات مردم، آداب مردم، فرهنگ مردم، سنن مردم و رسومات مردم كه هیچ اعتباری به آن نیست. چند اصل است كه مبنای حقوقی است؛ مثل عدالت، حریت، امانت و مانند آن که همه اینها مورد قبول است؛ موادّ حقوقی را باید از عدالت و استقلال و آزادی و امنیت و امانت و اینها بگیریم، اینها قبول است.
🔸 عدالت معنایش روشن است كه «وَضعُ كُلّ شَیءٍ فِی مَوضِعِه»،[1] این هم معنایش روشن است؛ از آن به بعد دست سازمان ملل خالی است! عدل «وَضعُ كُلّ شَیءٍ فِی مَوضِعِه»، خب جای اشیا كجاست؟ جای اشخاص كجاست؟ هیچ! دست آنها خالی است! خب آن كه اشیاء را آفرید باید بگوید جایش كجاست، آن كه اشخاص را آفرید باید بگوید جایش كجاست. شما می خواهید جای زن را معین كنید، جای مرد را معین كنید، جای كودك را معین كنید، جای سالمند را معین كنید، جای آب را معین كنید، جای هوا را معین كنید، جای زمین را معین كنید، جای آسمان را معین كنید، چون همه اینها #حقوق_بشر است. ما از عمق دریا تا اوج سپهر برنامه داریم، در دو طرف این الآن بشر ترمینال دارد؛ هم زیر دریا، هم كره مریخ! خب شما این موادّ حقوقی را از آن مبانی می گیرید و می گویید از عدل می گیریم، از استقلال می گیریم، از آزادی می گیریم، از امنیت می گیریم، از امانت و وفای به عهد می گیریم، همه اینها درست است؛ اما تك تك اینها زیر سوال است، دست اینها خالی است! آنچه كه الآن سازمان ملل دارد عالمانه نیست، این [سازمان] مراجعه می كند به فرهنگ مردم، به رسومات مردم، هر چه را اینها عدل می دانند او هم مبنا قرار می دهد، از این مبنا مادّه استنباط می كند، اینكه عاملانه نشد! لذا می بینید ظلم از آن در می آید! آن كه مرفّه بی درد است عدل را طوری معنا می كند، آن كه پابرهنه دردمند است #عدل را طور دیگر معنا می كند. بنابراین ممكن است انسان سی ـ چهل سال عمرش را هدر بدهد و حرفی برای گفتن نداشته باشد. پس تا #منابع_غنی_مجتهدانه نداشته باشیم دستمان خالی است. مبنا نخواهیم داشت، وقتی مبنا نداشتیم مواد هم نخواهیم داشت.
[1]. ر.ک: نهج البلاغه، حکمت437؛ «الْعَدْلُ یضَعُ الْأُمُورَ مَوَاضِعَهَا».
#روز_جهانى_حقوق_بشر
#اشیاء_آفرین
#عدل
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی با حضرت استاد
تاریخ: 1390/03/12
🆔 @a_javadiamoli_doross
عاقبت داستان حضرت خضر(ع) و حضرت موسی(ع).استاد ملکی.Mp3
574.7K
#پرسش
#پرسش_قرآنی
#پرسمان_قرآنی
#استاد_ملکی
#نگاهی_دوباره_به_قرآن
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
📌 عاقبت داستان حضرت خضر(ع) و حضرت موسی(ع)
🌷🌷🌷
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
مبانی حقوق بشر.mp3
1.4M
💢مبانی حقوق بشر
#روز_جهانى_حقوق_بشر
#اشیاء_آفرین
#عدل
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی با حضرت استاد
تاریخ: 1390/03/12
@rahighemakhtoom
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
@rahighemakhtoom
eitaa.com/rahighemakhtoom
💢اقامه #نماز، عامل اقامه #دين
▫ اقامه نماز غير از خواندن آن است. خواندن نماز و تداوم بر آن عملي است واجب و در قرآن كريم از اوصاف مؤمنان شمرده شده است: (والّذين هم علي صلواتهم يحافظون) ، امّا مهمتر از آن، اقامه و برپاداشتن نماز است كه از اوصاف تقوا پيشگان به شمار آمده و آن برپا داشتن حقيقت نماز است.
▫ برپا شدن حقيقت و روح نماز به اين است كه گذشته از تلفّظ اذكارِ قرائت و كلمات ذكر ركوع، سجود، تشهّد و مانند آن و صرف نظر از هيئتهاي خاصّ استوا و انحناي تام و غيرتامّ و نشستن و نظير آن و قطع نظر از تصوير مفاهيم اذكارِ آن در ذهن، پيام اصلي آن از وجود لفظي و ذهني بيرون آيد و به وجود عيني برسد و در محدوده روح نمازگزار متمثّل گردد و سپس با سنّت و سيرت مستمرّ او در جامعه جلوه كند و با تبليغ و تعليم و تزكيه نفوس مستعد ديگران، آنها نيز به عنوان روح متمثّل نماز پرورش يابند، تا حقيقت چيزي كه در قرآن مجيد، به عنوانِ ناهي از فحشا و منكَرو به عنوان علاج و شفاي درد هَلوع و جَزوع و مَنوع بودن انسانِ طبيعي است، در متن جامعه بشري متمثّل گردد.
▫ دين الهي با خطوط كلّي خود، انسانها را به «قيام به قسط» و قيام براي خدا فرا مي خواند: (لقد أرسلنا رسلنا بالبيّنات وأنزلنا معهم الكتاب والميزان ليقوم الناس بالقسط) ، (قل إنّما أعظكم بواحدة أن تقوموا لله)
و كعبه كه از مظاهر دين است براي قيام انسانهاست: (جعل الله الكعبة البيت الحرام قياماً للناس)
و انسان قائم و بپا خاسته كسي است كه همه عوامل سقوط را در عقيده و اخلاق و عمل از حريم وجود خويش دور سازد.
▫ چنين انساني كه با الهام فطري و رهنمود ديني قائم شده، مي تواند به نماز كه ستون دين است، ايستادگي ببخشد و چنين نمازي است كه درجات برتر قيام را براي انسان فراهم مي كند؛ زيرا نمازِ برپا ايستاده است كه مانع فحشا و منكر است: (إن الصّلاة تنهي عن الفحشاء والمنكر) و انسان را از بي قراري در هنگام سختي و نداري و از انحصار طلبي و بخل در هنگام توانگري نجات مي بخشد: (إن الإنسان خلق هلوعاً إذا مسّه الشرّ جزوعاً وإذا مسه الخير منوعاً إلا المصلّين) ، ولي نماز افتاده، با سقوط در دوزخ نيز سازگار است: (فويل للمصلّين الّذين هم عن صلاتهم ساهون).
انبياي بزرگ الهي هم به اقامه دين مأمور بودند: (شرع لكم من الدين ماوصّي به نوحاً والذي أوحينا إليك وما وصينا به إبراهيم وموسي وعيسي أن أقيموا الدين ولا تتفرّقوا فيه) و هم به اقامه نماز، چنانكه حضرت عيساي مسيح(عليه السلام) خود را موظّف به نماز مي دانست: (وأوصاني بالصّلاة والزّكاة ما دمت حيّاً) و حضرت موساي كليم(عليه السلام) به اقامه آن مأمور شد: (وأقم الصّلاة لذكري) و حضرت ابراهيم خليل(عليه السلام) از خداي سبحان براي خود و فرزندانش توفيق برپايي نماز خواست: (ربّ اجعلني مقيم الصّلاة ومن ذرّيتي).
مناسبت و ارتباط «اقامه دين» و «اقامه نماز» اين است كه بهره گيري از هدايت فطرت و رهنمودهاي ابتدايي دين و ايستادگي در برابر كفر و شرك، لازمه اقامه نماز است و اقامه نماز نيز عامل اقامه كامل دين است. بنابراين، اگر انسانها اهل قيام به قسط و قيام براي خدا باشند و در برابر شرك و كفر ايستادگي كنند، مي توانند نماز را كه ستون دين است بپا دارند تا خيمه دين به طور كامل برافراشته گردد و بدين جهت است كه در آيه محلّ بحث از ميان عبادات تنها اقامه نماز مطرح شده است؛ زيرا اقامه نماز موجب اقامه دين است؛ چون دين به مثابه خيمه اي است كه عمود آن نماز است و اگر عمودِ خيمه، بر پا شد، خيمه نيز برپاست.
📚 تفسیر تسنیم ج 2
🌷🌷🌷
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
به بدی ها عادت نکنیم
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#بدی
#خوبی
#اخلاق
#گناه
#عادت
🔅تفسير وقرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آیه ۴۲ #سوره_اعراف
📌#تکلیف مالایطاق
خدای تعالی هیچ کس را بیشتر از طاقتش #تکلیف نمی کند. اگر #سالک الی #اللّه ایمانش را محکم کند و #عمل شایسته انجام دهد به #بهشتی که همیشه در آن خواهد بود وارد می شود.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
حکمت 31 نهج البلاغه فراز 7-آخر.mp3
18.31M
#نهج_البلاغه
#حکمتها
#امام_علی
@rahighemakhtoom
📚شرح و تفسیر حکمت 31 -قسمت 2(کلمات قصار)
⏮استاد حجت الاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی کارشناس برنامه های اعتقادی و معارف اسلامی
🎤بیان شیوا و روان و ساده
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه
🌷🌷🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آوای_زندگی
#نگاشت_صوتی 83
@rahighemakhtoom
📼 قسمت: شصت و سوم
📌واکاوی دعای 23 #صحیفه_سجادیه
✳️عوامل تامین عافیت و عافیت سازدر زندگی
و امنن علی بالصحة و الامن والسلامةِ فی دینی و بدنی
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل را هدیه می کنیم به پیشگاه مقدس حضرت امام سجاد علیه السلام...التماس دعا
🌴🌴🌴
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه مرتبه)
خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار میدهی _ قرار بده!
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
بهجتالدعاء، ص ٣۴٧ ( مجموعه ادعیه، اذکار و دستورالعملهای عبادی مورد توصیه حضرت آیتالله بهجت قدسسره)
سوره مبارکه انشراح.mp3
14.34M
#قرآن
#تدبر
@rahighemakhtoom
📌 تدبر در سوره #انشراح
📼استاد هانی #چیت_چیان
🖌کوتاه زیبا و جذاب و کاربردی
✳ ویژه دوره های تدبر و تفسیر قرآن دانشجویی
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
📃 درمان #آب_مروارید با الهام گرفتن از سوره #یوسف
🆔 @rahighemakhtoom
⏪دانشمند مسلمان مصری دکتر عبد الباسط محمد توانست با ساختن قطره ی #چشم برای درمان #آب_مروارید با الهام گرفتن از سوره یوسف به دو مجوز اختراع بین المللی یکی از آمریکا و دیگری از اروپا دست یابد.
▫️دانشمند مسلمان مصری دکتر عبد الباسط محمد سید پژوهشگر مرکز ملی تحقیقات وابسته به وزارت پژوهش علمی و فناوری مصر یک روز صبح هنگامی که در حال تلاوت سوره ی یوسف علیه السلام بود آن قصه ی عجیب وی را به تأمل واداشت و شروع به تدبر در آیات قرآن کریم کرد که داستان توطئه ی برادران یوسف علیه السلام و سرنوشت پدر آن حضرت را بیان میکرد و اینکه چگونه چشمان حضرت یعقوب کور شد و دچار آب مروارید گردید و سپس چگونه خداوند متعال به واسطه ی پیراهن یوسف (ع) آن حضرت را شفا داد .
⏪دکتر عبدالباسط با خود می اندیشید که پیراهن یوسف علیه السلام چه می تواند داشته باشد که باعث شفای چشمان پدرش شد؟ وی ایمان داشت که داستان یوسف معجزه ایست که خداوند متعال به وسیله ی یکی از پیامبران خود آن را به اجرا گذاشته است. ولی دکتر معتقد بود که در کنار محتوای روحی داستان ، محتوای مادی دیگری نیز دارد که از طریق تحقیق و مطالعه می توان به آن دست یافت تا دلیلی باشد بر راستگویی قرآن کریم. وی همچنان در حال تحقیق و جستجو بود تا اینکه با یاری خداوند به رابطه ی بین غم و غصه و دچار شدن به آب مروارید پی برد. چرا که غم و غصه باعث افزایش هرمون ادرینالین می شود که این ماده، ماده ای ضد هرمون انسولین به شمار می رود. بنابراین اندوه و یا شادی شدید باعث افزایش مستمر هرمون ادرینالین می شود که به نوبه ی خود باعث افزایش قندخون می گردد که این یکی از دلایل تار و کدر شدن دید چشم می باشد. و این بر هم زمان بودن گریه و اندوه می باشد که نخستین بارقه ی امید در سوره ی یوسف برای وی زده می شود آنجا که خداوند در مورد حضرت یعقوب علیه السلام می فرماید :
﴿ وتولى عنهم وقال يا أسفي على يوسف وابيضّت عيناه من الحزن فهو كظيم ﴾ (يوسف 84)
⏪حضرت یوسف علیه السلام با وحی پروردگار از برادرانش خواست که پیراهنش را برای پدرش ببرند
﴿ اذهبوا بقميصي هذا فألقوه على وجه أبي يأت بصيرا وأتوني بأهلكم أجمعين﴾ (يوسف 93)
خداوند متعال می فرماید :
﴿ ولما فصلت العير قال أبوهم إني لأجد ريح يوسف لولا أن تفندون، قالوا تالله إنك لفي ضلالك القديم، فلما أن جاء البشير ألقاه على وجهه فارتد بصيرا قال ألم أقل لكم إني أعلم من الله ما لا تعلمون﴾(يوسف 96)
📃آغاز پژوهش از اینجا بود که چه چیزی در حضرت یوسف علیه السلام بود که باعث شفا شده است ؟
بعد از فکر و تأمل دکتر عبد الباسط به جوابی جز عرق (بدن) نرسید؛ بنابراین شروع به جستجو در مورد عناصر عرق کرد و لنزهای خارج شده از چشم را در عرق فرو می برد که باعث شفافیت تدریجی این لنزهای کدر شده می گردید.
⏪و سؤال دوم این بود که :
آیا تمام عناصر و اجزای عرق فعال و تأثیر گذار می باشند؟
بدین وسیله و با یکی از این عناصر در نهایت دکتر عبدالباسط توانست ترکیبی از "پولین جوالدین" بسازد و آن را روی 250 داوطلب آزمایش کندکه در بیش از 90% از موارد آب مروارید و سفیدی چشم از بین رفت و این افراد بینایی خود را باز یافتند. و از طریق آزمایش ثابت شد که استفاده از این قطره 2 بار در روز به مدت 2 هفته باعث از بین رفتن آب مروارید چشم و بهبود بینایی می گردد.
◽️دکتر عبد الباسط می گوید که با شرکتی که قرار است این دارو را تولید و توزیع کند شرط کرده است که هنگام ارائه ی آن به مردم به این مسأله اشاره کند که آن یک داروی قرآنی است تا مردم به راستگویی این کتاب بزرگ و تأثیر آن در خوشبختی دنیوی و أخروی مردم پی ببرند.
وننزل من القرآن ما هو شفاء ورحمة للمؤمنين
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
#دانستنی
@rahighemakhtoom
💢دانستنی های قرآنی
#حَواميم، نامِ گروهيِ سوره هاي چهلم تا چهل و ششم قرآن کريم در ترتيب مصحف شريف ميباشد که با حروف مقطّعه «حم» (حاء، ميم) آغاز ميشوند. اين سورهها به ترتيب عبارتاند از: « غافِر (مؤمن)، فُصِّلَت، شوري، زُخرُف، دُخان، جاثيه و احقاف». به مجموع اين سورهها « ذوات حم » يا « آل حم » نيز گفته اند. اين #هفت_سوره مکي بوده و به همان ترتيب مصحف نازل شده اند و حتي نزول آنها را نيز يک جا دانسته اند.
وننزل من القرآن ما هو شفاء ورحمة للمؤمنين
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
انسان بازیگر به مقصد نمی رسد
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#بازیگر
#برهان
#حلم
#بردبار
#بردباری
@rahighemakhtoom
برداشت از آیه ۴۳#سوره_اعراف
📌الطاف #پروردگار
از الطاف پروردگار برای #سالکین الی #اللّه و آنهایی که دارای #ایمان اند و #عمل شایسته می کنند این است که هر چه در دل #کینه و #حسد دارند از آنها برمی دارد تا بتوانند در #صفا و صمیمیت کامل زندگی کنند، در بهشتی که دائماً در آن خواهند بود بمانند و #اعتراف کنند که اگر #هدایت پروردگار نبود ما خودمان نمی توانستیم به این #موفّقیت برسیم.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#قرآن
#آفرینش_و_شگفتیها
#کتاب_تدوین
#کتاب_تکوین
🔅🔅🔅
سوره #انفال آیه ۱۰-۱۱ :
…وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ … إِذْ یُغَشِّیکُمُ النُّعَاسَ أَمَنَهً مِنْهُ … وَیُثَبِّتَ بِهِ الْأَقْدَامَ
و این پیروزی جز از طرف خدا نبود…(به یاد آورید) آن هنگام که خواب سبکی که مایه آرامش از ناحیه خدا بود شما را فرو گرفت…و گام ها را با آن استوار کرد.
☘☘☘
◀️برخلاف تصور بسیاری از مردم که خواب نیمروزی را باعث اختلال در خواب شبانه و اثرات منفی بر سلامت فرد می دانستند، مطالعات سازمان فضایی ناسا در سال ۱۹۹۵ نشان داد حدودا ۲۰ دقیقه خواب نیمروزی (قیلوله)، کارآیی را ۳۴ درصد و هوشیاری را ۵۴ درصد افزایش می دهد.
◀️در کنار احادیثی که تاثیر #خواب سبک نیمروزی (قیلوله) را بر تقویت #حافظه بیان می کنند، می بینیم چه زیبا خداوند در این آیات با تاکید بر این خواب سبک را مایه آرامش و تقویت انرژی بیان کرده هست .
#خواب
#قيلوله
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
.
🔰 تفسیر سوره حمد
🌱 نفی فطرت نکن!
همه ما سلسله موجودات و ذرّات کائنات، از ادنی مرتبه سفل ماده تا اعلا مرتبه غیب اعیان ثابته، حقطلب و حقجو هستیم و هر کس در هر مطلوبی طلب تو کند و با هر محبوبی #عشق تو ورزد: فِطرَتَ الله الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیها؛ یُسَبِّحُ لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ الارضِ.
📚 کتاب تفسیر سوره #حمد، ص۹.
🔅تفسير وقرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
[یکصد و چهارده نکته از قران کریم درباره نماز -صفحه ۴۷]
💢همراهی سایر عبادات با نماز
در اهمیت نماز همین بس که بسیاری از فرایض و عبادات در کنار نماز مطرح شده است:
◽️الف روزه همراه با نماز؛ «استعینوا بالصبر و الصلوة» [۲] ؛ در حدیث وارد شده که مقصود از صبر روزه است، البته روزه به عنوان مصداق بیان شده است.
◽️ب حج همراه با نماز؛«و اتّخذوا من مقام ابراهیم مصلّی». [۳]
◽️ج جهاد همراه با نماز؛ «انّ اللّه اشتری من المؤمنین أنفسهم و أموالهم... التائبون العابدون... ». [۴]
◽️د امر به معروف همراه با نماز؛ «یا بنیّ أقم الصّلوة وامر بالمعروف». [۱]
----------
[۲]: ۲. بقره / ۴۵.
[۳]: ۳. بقره / ۱۲۱.
[۴]: ۴. توبه / ۱۱۲.
[۱]: ۱. لقمان / ۱۵؛ یکصد و چهارده نکته در باره ی نماز / ص ۸۴.
🔅تفسير وقرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آوای_زندگی
#نگاشت_صوتی 84
@rahighemakhtoom
📼 قسمت: شصت و چهارم
📌واکاوی دعای 23 #صحیفه_سجادیه
✳️عوامل تامین عافیت و عافیت سازدر زندگی
و امنن علی بالصحة و الامن والسلامةِ فی دینی و بدنی
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل را هدیه می کنیم به پیشگاه مقدس حضرت امام سجاد علیه السلام...التماس دعا
🌴🌴🌴
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ. (سه مرتبه)
خداوندا، مرا در زره نگهدارنده و قوی خود _ که هر کس را بخواهی در آن قرار میدهی _ قرار بده!
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
بهجتالدعاء، ص ٣۴٧ ( مجموعه ادعیه، اذکار و دستورالعملهای عبادی مورد توصیه حضرت آیتالله بهجت قدسسره)
حکمت 32 نهج البلاغه.mp3
1.31M
#نهج_البلاغه
#حکمتها
#امام_علی
@rahighemakhtoom
📚شرح و تفسیر حکمت 32 (کلمات قصار)
⏮استاد حجت الاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی کارشناس برنامه های اعتقادی و معارف اسلامی
🎤بیان شیوا و روان و ساده
⏱دقایقی کوتاه در محضر نهج البلاغه
🌷🌷🌷
هدایت شده از کانال دروس آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 نفس واحد
🔸 فرمود: ﴿وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ﴾؛[1] خودتان را کوچک نکنید، بد نگویید، چون شما به منزله یک نفس هستید، جامعه به منزله #نفس_واحد است؛ اگر بخواهید جامعه متّحدی داشته باشید، آن بیان نورانی پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) که در جریان فتح مکه فرمود مؤمنون «یدٌ واحدةً» هستند، اینها «عَلَی مَنْ سِوَاهُم»؛[2] نسبت به بیگانه یک دست هستند، این یک دست علیه بیگانه است. بنابراین هم #دست_واحد هستند، هم #نفس_واحد هستند، هم #طایفه_واحد هستند، هم #برادر یکدیگر هستند؛ تعبیرات گوناگونی که جاذبه دارد در این بخش ها آمده است.
🔸 ﴿عَسی أَنْ یكُنَّ خَیراً مِنْهُنَّ وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ﴾؛ خودتان را تحقیر نکنید! کوچک نکنید! اوّلاً این به دو بیان است: یکی اینکه جامعه یک نَفْس است، دوم اینکه کسی که دهان باز کرد و دروغ می گوید، یا بی ادبی می کند، یا فُحش می دهد، اوّلین کاری که این شخص کرده است، خودش را پایین آورده است. این ﴿لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ﴾ می تواند این قسمت را هم [در بر] بگیرد، چون اوّلین اهانت را انسان #به_خودش می کند. قبلاً هم در ذیل آیه سوره مبارکه «اسراء» گذشت که انسان هر کاری که می کند، این کار پیوند مستقیمی با خود صاحبِ کار دارد. این «لام»، «لام» اختصاص است، «لام» نفی نیست، ﴿إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَ إِنْ أَسَأْتُمْ فَلَها﴾،[3] این طور نیست که این «لام»، «لام» نفی باشد و دومی به قرینه مشاکله «لام» گفته شده باشد، وگرنه باید می گفت: «و إن أسأتم فعلیها»! این طور نیست که برخی ها خیال کردند. این «لام»، «لام» اختصاص است؛ یعنی عمل #عامل را رها نمی کند، اگر کار بد کردید متعلق به خود شماست و اگر کار خوبی کردید متعلق به خود شماست. این بیان نورانی پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) مستفاد از همین دو آیه قرآن است که فرمود: «إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ».[4]
[1]. سوره حجرات، آیه11.
[2]. الکافی(ط ـ الإسلامیة)، ج1، ص403.
[3]. سوره اسراء، آیه7.
[4]. عیون أخبار الرضا(علیه السلام)، ج1، ص296.
#حریم_جامعه
#ید_واحد
#استغفار
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه حجرات ـ جلسه 14
تاریخ: 1395/08/09
🆔 @a_javadiamoli_doross