#لطایفی_از_المیزان
📌اصلاح کنندگانِ مفسد
◻️وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ يُشْهِدُ اللَّهَ عَلی ما فِي قَلْبِهِ وَ هُوَ أَلَدُّ الْخِصامِ -۲۰۴- وَ إِذا تَوَلَّی سَعی فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيها وَ يُهْلِكَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ الْفَسادَ -۲۰۵-
◽️معنای مجموع كلام اين است كه بعضی از مردمند كه وقتی با تو سخن میگويند، طوری وانمود میكنند كه افرادی حقپرستند، جانب حق را رعايت میكنند، و به صلاح خلق عنايت دارند، و پيشرفت دين و امت را میخواهند، در حالی كه دشمنترين مردم نسبت به حقند، و دشمنيشان با حق از هر دشمن ديگر شديدتر است.
◽️معنای آيه ۱۰۵ چنين است، كه اين منافق شديد الخصومه وقتی دستش برسد، و دارای قدرتی شود و رياستی به دست آرد، سعی میكند فساد را در زمين بگستراند و ممكن است كلمه (تولی) به معنای اعراض از روبرو شدن، و گفتگو كردن باشد و معنا چنين باشد كه چون از نزد تو بيرون میشود، وضعش غير آن وضعی میشود كه در حضور تو داشت، در حضور تو دم از صلاح و اصلاح و خير میزد، و میگفت در اين راه سعی خواهد كرد، ولی چون بيرون میشود در راه فساد و افساد سعی میكند.
◼️مراد از اين فساد، فسادهای تشريعی است، يعنی آن فسادی كه دست بشر پديد میآورد، آری خدای عز و جل آنچه از دين كه تشريع كرد به منظور اصلاح اعمال بندگان بوده، تا با عمل صالح روزمره و تمرين مستمر، ملكات فاضله را در نفوس آنان پديد آورد، و اختلافشان را اصلاح كند، و در نتيجه حال انسانيت و جامعه بشريت حالی معتدل شود، در اين هنگام است كه زندگيشان هم در دنيا و هم در آخرت عين سعادت میشود.
▪️آن كسی كه در آيه ۱۰۴ فرمود ظاهر قولش با باطن قلبش مخالف است، وقتی در زمين سعی به فساد میكند، به نحوی نمیكند كه ظاهر آن فساد باشد، بلكه به شكلی انجام میدهد كه ظاهرش اصلاح باشد، يعنی كلمات را از جای خود تحريف میكند، و حكم خدا را از آنچه كه هست تغيير میدهد، و در تعاليم دينی دخل و تصرف میكند، تصرفی كه منجر به فساد اخلاق و اختلاف كلمه شود، و معلوم است كه در فساد اخلاق و اختلاف كلمه مرگ دين و فنای انسانيت و فساد دنيا حتمی است.
🔅🔅🔅🔅🔅
تطبیق و تشخیص مصداق و فهم درست آیه با کمک تفسیری که ارایه شد به عهده مخاطب فهیم .
🔘 @rahighemakhtoom
👁🗨 صفحه قرآنی رحیق
#اربعین
#حدیث
#زندگی_مومنانه
📌 خوف و رجاء
🔘روایت ابی اسحاق خراسانی (كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام يَقُولُ:
«إِيَّاكُمْ وَ الْكَذِبَ فَإِنَّ كُلَّ رَاجٍ طَالِبٌ وَ كُلَّ خَائِفٍ هَارِبٌ»
🔘 روایت میفرماید در ادعای رجا و خوف دروغ نگویید، کسی که رجا به رحمت الهی دارد، در عمل هم موجبات رحمت خدا را تحصیل میکند، این چنین نباشد که در لسان گویید راجی رحمت خدا هستیم لکن در مقام عمل از افعالی که موجب نیل به رحمت الهی میشود دور باشید.
🔘همچنین در ادعای خوف از خدا دروغ نگویید اینگونه نباشد که لسانِ قال شما خوف از سخط خدا باشد، لکن لسان حال و مقام عملتان دلالتی بر این مطلب نکند چرا که کسی که خوف از سخط خدا دارد گریزان از اعمالی است که موجب سخط الهی میشود.
🌷🌷🌷
🔅مدرسه مجازی تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#ضرب_المثل 23
"هرکسی را به کار خویش خوش است"
"کس نگوید که دوغ من ترش است"
فَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُم بَيْنَهُمْ زُبُرًا كُلُّ حِزْبٍ بِمَا لَدَيْهِمْ فَرِحُونَ☆(سوره مومنون آیه ٥٣)
ﺍﻣﺎ ﻣﺮﺩم ﺩﺭ ﻛﺎﺭ ﺩﻳﻨﺸﺎﻥ ﺩﭼﺎﺭ ﺗﻔﺮﻗﻪ ﺷﺪﻩﺍﻧﺪ ﻭ ﻫﺮ ﻓﺮﻗﻪﺍی ﺗﻜﻪﺍی ﺍﺯ ﺩﻳﻦ ﺭﺍ ﮔﺮﻓﺘﻪﺍﻧﺪ ﻭ ﺑﻪ ﺁﻥ ﺩﻝ ﺧﻮﺵ ﻛﺮﺩﻩﺍﻧﺪ!
📋نکتهای و اشاره ای:
ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺭﻭﺍﻥ ﺷﻨﺎﺧﺘﻲ ﻭ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺷﻨﺎﺧﺘﻲ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺣﺰﺍﺏ ﻭ ﮔﺮﻭﻩ ﻫﺎﻱ ﻏﻴﺮ ﺍﻟﻬﻲ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺧﻮﺩﭘﺴﻨﺪﻱ ﻭ ﺧﻮﺩ ﺑﺮﺗﺮﺑﻴﻨﻲ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ، ﺑﻪ ﻃﻮﺭﻱ ﻛﻪ ﻫﺮ ﻛﺪﺍم ﺭﺍﻫﻲ ﻭ ﻋﻘﻴﺪﻩ ﺍﻱ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﺧﻮﺩ ﺑﺮﻣﻲ ﮔﺰﻳﻨﻨﺪ ﻭ ﺟﺎﻫﻠﺎﻧﻪ ﺑﺮ ﺁﻥ ﺗﻌﺼّﺐ ﻣﻲ ﻭﺭﺯﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺷﺎﺩﻣﺎﻥ ﺍﻧﺪ ﻭ ﻫﻤﻴﻦ ﻣﻄﻠﺐ ﻣﺎﻧﻊ ﻓﻬﻢ ﺣﻘﺎﻳﻖ ﻭ ﻋﺎﻣﻞ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﺍﺧﺘﻠﺎﻑ ﺩﺭ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺍﮔﺮ ﻣﺤﻮﺭ ﺍﺣﺰﺍﺏ ﻭ ﮔﺮﻭﻩ ﻫﺎﻱ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ، ﺧﺪﺍ ﻭ ﺩﻳﻦ ﺑﺎﺷﺪ، ﺗﻘﻮﺍ ﻭ ﻭﺣﺪﺕ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻴﺶ ﺗﺮ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻫﻢ ﺩﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻓﻬﻢ ﻭ ﻋﻤﻞ ﺑﻪ ﺣﻘﺎﻳﻖ ﻛﻤﻚ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺳﺮﮔﺮﺩﺍﻧﻲ ﻭ ﮔﻤﺮﺍﻫﻲ ﻧﺠﺎﺕ ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺟﻬﺖ ﺷﺎﺩﻣﺎﻥ ﺍﻧﺪ.
#ایران_من
#ایران_اسلامی
🌷🌷🌷
🔅مدرسه مجازی تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
baghare-10-2.mp3
13.94M
#زمزم_معرفت #دکتر_علی_غلامی #دکتر_غلامی #غلامی
📌 سلسله درسگفتارهای سیر مطالعاتی تفسیر المیزان و تفسیر تسنیم (آیت الله جوادی آملی(حفظه الله))با ارائه استاد ارجمند جناب دکتر غلامی (زمزم معرفت)
📁 بررسی تفسیر سوره مبارکه بقره
📼 جلسه : بیست و یکم
📜 ویژگی های درسگفتار:
بیان شیرین و روان.مستند و عالمانه .کلاسیک و ارائه مصادیق روز و کاربردی
🌴🌴🌴
☘️درتبلیغ و انتشار سخن حق توفیق را از خدا بخواهیم.کمی همراهان ما را از تلاش باز ندارد.☘️
📋نکته مهم: از گوش دادن این سلسله درسگفتار به هیچ وجه غفلت نکنید و در صورت امکان تا جایی که می توانید به اشتراک بگذارید.
⭐مدرسه مجازی تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
سوره مبارکه #تفسیر #سوره_مزمل #مزمل #المزمل #نمونه #آیت_الله_مکارم #مکارم
📚تفسیر سوره مزمل
📝نگاشت: (8)نکته های تفسیری آیات 1تا 5سوره مزمل
⏪فضيلت نماز شب
⚡️اين آيات بار ديگر اهميت شب زندهدارى ، و نماز شب ، و تلاوت قرآن را در آن هنگام كه غافلان در خوابند گوشزد مىكند ، و چنانكه قبلا نيز اشاره كردهايم عبادت در شب ، مخصوصا در سحرگاهان و نزديك طلوع فجر ، اثرفوق العاده در صفاى روح ، و تهذيب نفوس ، و تربيت معنوى انسان ، و پاكى قلب و بيدارىدل و تقويت ايمان و اراده ، و تحكيم پايههاى تقوا در دل و جان انسان دارد كه حتى با يك مرتبه آزمايش انسان آثار آن را به روشنى در خود احساس مىكند.
⚡️و به همين دليل علاوه بر آيات قرآن در روايات اسلامى نيز تاكيد فراوان روى آن شده است. از جمله در حديثى از امام صادق (عليهالسلام) مىخوانيم : ان من روح الله تعالى ثلاثة : التهجد بالليل و افطار الصائم ، و لقاء الاخوان : سه چيز از عنايات مخصوص الهى است : عبادت شبانه ( نماز شب ) و افطار دادن به روزهداران ، و ملاقات برادران مسلمان.
⚡️و در حديث ديگرى از همان حضرت مىخوانيم كه در تفسير آيه ان الحسنات يذهبن السيئات ( كارهاى نيك اثر كارهاى بد را از بين مىبرد ) فرمود : صلاة الليل تذهب بذنوب النهار : نماز شب گناهان روز را از بين مىبرد .
🔸در ذيل آيه 79 سوره اسراء نيز بحث مشروحى در اين زمينه داشتيم ، و ده روايت جالب در باره اهميت نماز شب در آنجا نقل كرديم.
🖇ادامه دارد....
🌴🌴🌴
قدر #وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس #خجالت که از این حاصل ایام برد
#تفسیر_نمونه
🔅مدرسه مجازی تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#تسنیم جلد دوم #تفسیر_قرآن #تفسیر_تخصصی #سوره_بقره #بقره
#آیت_الله_جوادی_آملی
📙تفسیرتسنیم جلد دوم نگاشت :(248)
آیه 21- يا ايها الناس اعبدوا ربكم الذى خلقكم والذين من قبلكم لعلكم تتقون
🔰تفسير
📌تقوا هدف خلقت يا عبادت ؟
👆🏽مويدهاى وجه دوم (كه تقوا هدف عبادت باشد) عبارت است از:
🔹3- آياتى مانند (يا ايها الذين امنوا كتب عليكم الصيام كما كتب على الذين من قبلكم لعلكم تتقون) كه درباره يكى از مصاديق عبادت (روزه دارى) است و هدف از روزه دارى دستيابى به تقوا ذكر مى كند. افزون بر اين كه، اين گونه آيات تاييد مى كند كه پايان آيه دليل بر صدر آيه است.
🔸با توجه به اين مويدها، وجه دوم ظاهرتر است. بنابراين، تقوا هدف و علت غايى عبادت است. ابا اين تقرير كه تقوا كمال نفسانى است و عبادت خداوند زمينه تحصيل اين كمال وجودى است. از اين رو بايد خدا را عبادت كرد.
🔸البته ممكن است گفته شود كه هر دو احتمال به يك اصل مشترك باز مى گردد؛ زيرا طبق آيه (و ما خلقت الجن والانس الا ليعبدون) عبادت هدف خلقت است و بنابراين آيه مورد بحث، تقوا هدف عبادت. بنابراين، تقوا.
🔅مدرسه مجازی تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
Al-Haqqa 11 s.mp3
5.91M
#چشمه_حکمت #درس_گفتار #آیات_نور #صفحه_قرآنی_رحیق #تفسیر_قرآن
#آیت_الله_جوادی_آملی #تفسیر_سوره_حاقه #سوره_حاقه #حاقه
💢 تفسیرصوتی سوره حاقه
📼 آیت الله جوادی آملی- جلسه یازدهم و پایانی
🌷🌷🌷
☘️درتبلیغ و انتشار سخن حق توفیق را از خدا بخواهیم.کمی همراهان ما را از تلاش باز ندارد.☘️
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
✳️ جُستارهای قرآنی رحیق
#چشمه_حکمت #درس_گفتار
#تسنیم #سوره #حاقه #درسگفتار
📌دهن کجی به دین را خدا پاسخ می دهد!
🔻بخش پاياني سوره مبارکه «حاقه» درباره صيانت قرآن کريم از هر گونه افزايش و کاهش است. تنها اختصاصي به وجود مبارک پيغمبر(صلي الله عليه و آله و سلم) ندارد. آنها درباره قرآن کريم ـ معاذالله ـ ميگفتند خود حضرت يا ساحر است يا شاعر است يا کاهن است يا مفتري است و مانند آن و قرآن ـ معاذالله ـ يا سحر بود يا شعر بود يا کهانت بود يا فريه بود و مانند آن. ذات أقدس الهي ميفرمايد اين اساس دين الهي است و انسانيت انسان به اين دين وابسته است. کسي بخواهد به حريم اين دين تجاوز کند، ما به او مهلت نميدهيم؛ مخصوصاً وجود مبارک پيغمبر(صلي الله عليه و آله و سلّم)، زيرا او در اثر دريافت معجزه ما مقامي پيدا کرده است، حرف او مقبول است و کسي که در کنار سفره ما نشسته و مقبوليتي به برکت مائده ما پيدا کرده، اگر بخواهد به دين ما دسترسي پيدا کند، ما به او مهلت نميدهيم.
🔻درباره پيغمبر(صلي الله عليه و آله و سلم) به صورت روشن، درباره عالمان دين که در کنار سفره دين نشستهاند و مقبوليتي را از راه دين پيدا کردند، احترامي را از راه دين پيدا کردند، اگر ـ خداي ناکرده ـ بخواهند به دين آسيب برسانند، مهلت نميدهد برخلاف متنبّيان؛ متنبّيان از همان راه که رسيدند، مبارزه با دين را شروع کردند، يک مسيلمه کذّابي درآمد و ديگري درآمد، مدتها مهلت پيدا کردند، درباره آنها چنين تهديدي نيست؛ اما درباره کسي که در کنار سفره دين نشسته و خدا به او مقبوليت داد، او اگر ـ معاذالله ـ بخواهد افترا ببندد، در امان نيست.
📼فرازی از #درسگفتار سوره حاقه جلسه یازدهم
#آیت_الله_جوادی_آملی
🔅مدرسه تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
باور ما . نماز در ادیان ابراهیمی 7 عبداللهی ۱۴۰۱۵۳۱.m4a
30.37M
#باور_ما #باور_دینی #حدیث_خوانی
📌و اما باور ما-(قسمت 87) ادیان توحیدی و نماز
🔹بررسی باورهای دینی با نگاه روایت معرفی اسلام به حضرت علی و خدیجه کبری علیهما السلام)
📙 پیامبر صلی الله علیه و آله برای نخستین بار چه معارفی را به نخستین پذیرندگان اسلام آموختند؟!
📼ارائه :خادم صفحه قرآنی رحیق
🌷🌷🌷
☘️درتبلیغ و انتشار سخن حق توفیق را از خدا بخواهیم.کمی همراهان ما را از تلاش باز ندارد.☘️
🔅تفسير و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آزمون_زندگی #حدیث
📌نیک فرجامی
قال الإمام عليّ عليه السلام:
طوبى لِمَنْ اَطاعَ ناصِحا يَهْديهِ وَ تَجَنَّبَ غاويا يُرْديهِ
خوشا به #سعادت كسى كه از #خيرخواهى كه او را هدايت مى كند، اطاعت نمايد و از #گمراهى كه به هلاكتش مى اندازد، دورى كند.
📚غرر الحكم، ح ۵۹۴۴.
#ایران_من
#ایران_اسلامی
@rahighemakhtoom