🌷نکته تفسیری صفحه ۱۷۱🌷
اصحاب سَبت:
در روزگار حضرت داوود، بخشی از قوم بنی اسرائیل، در کنار سرزمین فلسطین و در ساحل دریای احمر، در شهری به نام «بندر ایله» که هم اکنون به ایلات معروف است زندگی می کردند. بیشتر مردم آن شهر، صیاد بودند و روزگارشان با ماهیگیری می گذشت؛ ولی نافرمان و گناهکار بودند و به وظایف دینی خود عمل نمی کردند. به همین سبب، خداوند نیز آنان را آزمود.
آزمایش آن ها این بود که در روزهای شنبه که روزهای تعطیل شان بود از ماهیگیری منع شدند. مشکل بزرگ آنان این بود که روزهای شنبه، آب های اطراف ساحل، پر از ماهی های چاق و فربه می شد؛ در حالی که در روزهای دیگر از ماهی خبری نبود! مدّتی به این وضع سپری شد؛ امّا سرانجام کسانی که نافرمانی خدا در دلهایشان نفوذ کرده بود، صبرشان تمام شد و نقشه ی شیطنت آمیزی طرّاحی کردند. آنان، حوضچه هایی در کنار دریا حفر کردند و بین آن حوضچه ها و دریا، راههایی گشودند. روزهای شنبه، راه حوضچه ها را باز می کردند تا ماهی ها درون حوضچه ها بیایند. در آخر روز هم راه حوضچه ها را می بستند و به خانه هایشان می رفتند. سپس صبح یکشنبه سراغ ماهی ها می آمدند، آن ها را صید می کردند و می گفتند که خدا به ما دستور داده که شنبه ها ماهی صید نکنیم. ما شنبه ماهی صید نکردیم؛ امروز هم که یکشنبه است! بدین ترتیب، با تغییر دادن ظاهر گناه، آن را برای خود جایز شمردند و اصطلاحاً برای گناه خود، کلاه شرعی درست کردند. در آن هنگام، غیر از این گروهِ نافرمان که اکثریت شهر را تشکیل می دادند، دو گروه دیگر در آن شهر می زیستند:
1ـ کسانی که در برابر این نافرمانی به پا خاستند و مردم را از آن کار زشت نهی می کردند؛
2ـ کسانی که اگرچه خودشان به آن گناه آلوده نشدند، در برابر آن بی تفاوت بودند و حتّی کسانی را که نهی از منکر می کردند، سرزنش می کردند که چرا عمر و اعصابتان را صرف کسانی می کنید که سرانجام خدا هلاکشان می کند یا به عذاب می رساند. کسانی که در برابر گناه ساکت ننشسته بودند، پاسخ دادند:
«این وظیفه ی ماست. این کار را می کنیم تا در برابر خدا عذری نداشته باشیم و شاید این افراد منحرف، تحت تأثیر قرار بگیرند و از کارهایشان توبه کنند.»
اندرزها امّا به گوش مردم کارساز نشد و سرانجام پیامبر زمانشان داوود آنان را نفرین کرد و از خدا خواست که لعنت خود را بر آن افراد گنهکار فرو فرستد. در پی این نفرین گنهکاران در تاریکی شب به بیابان رفتند، و در همان شب، عذاب خدا فرود آمد و مردم نافرمان ابله را به بوزینه تبدیل کرد. آری، کسانی که دین و حکم خدا را به سُخره گرفته بودند، در حقیقت میمون هایی بودند که به شکل انسان زندگی می کردند، و خدا در همین دنیا، صورت واقعی آنان را به دیگران نشان داد. البته بر اساس روایات، آنان پس از چند روز هلاک شدند..
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
❌فرزندگریزی
👌 تمایل به فرزندآوری و اساساً مقوله فرزندآوری ریشه در چند مسئله دارد
⬅️ یکی مربوط به اعتقادات و باورهای افراد است
⬅️ یکی هم مربوط به سبک زندگی بوده است.
❌متأسفانه در سالهای اخیر به دلیل این که سبک زندگی جوانان تغییر کرده است، تمایل به فرزندآوری در جوانان کاهش پیدا کرده است در واقع افزایش سه مولفه؛
👈 رفاه اقتصادی،
👈 تجملگرایی
👈مسئولیت گریزی و آسایشطلبی
که در نسل جوان وجود دارد باعث شده که فرزند آوری را برای خود مقوله دشواری تصور کنند.
💖نکته جالب در بحث فرزندآوری این است که همیشه ما فکر میکنیم که این ما هستیم که فرزندانمان را تربیت میکنیم در حالیکه این فرزندان هستند که با حضور خود ما را تربیت میکنند و این ما هستیم که برای کنار آمدن با یک انسان جدید باید با خود کنار بیاییم و مواجهه با یک انسان جدید را یاد بگیریم.
💑 والدین باید در مقابل آن انسان جدید (فرزند متولد شده) باید کوتاه بیایند و یا گاهی بایستند و در واقع این یک نوع پرورش روح پدر و مادر است.
👈 یعنی بیش از آن که والدین قرار باشد فرزندان خود را تربیت کنند این فرزندان هستند که بر رشد روح و روان والدین تاثیر میگذارند.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
✨﷽✨
🌼چرا قرآن همسر را به لباس تشبیه کرده؟
1️⃣ لباس باید در طرح و رنگ و جنس مناسب باشد، همسر نیز باید کفو و متناسب با فکر و فرهنگ و شخصیّت انسان باشد.
2️⃣ لباس مایه زینت و آرامش است، همسر و فرزند نیز مایه زینت و آرامش خانوادهاند.
3️⃣ لباس عیوب انسان را میپوشاند، هر یک از زن و مرد نیز باید عیوب و نارساییهای یکدیگر را بپوشانند.
4️⃣ لباس انسان را از سرما و گرما حفظ میکند، وجود همسر نیز کانون خانواده را گرم و زندگی را از سردی میرهاند.
5️⃣ دوری از لباس مایه رسوایی است، دوری از ازدواج و همسر نیز گاهی سبب انحراف و رسوایی انسان میگردد.
6️⃣ انسان باید لباس خود را از آلودگی حفظ کند، هر یک از همسران نیز باید دیگری را از آلوده شدن به گناه حفظ نماید.
📚برگرفته از تفسیر نور
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
شب جمعه ست هوایت نکنم میمیرم...
یادی از کرب و بلایت نکنم میمیرم....
4_5872879074426226409.mp3
1.99M
🔸ترتیل صفحه 172 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 7
سوره مبارکه الاعراف
صفحه 172
وَإِذْ قَالَتْ أُمَّةٌ مِنْهُمْ لِمَ تَعِظُونَ قَوْمًا ۙ اللَّهُ مُهْلِكُهُمْ أَوْ مُعَذِّبُهُمْ عَذَابًا شَدِيدًا ۖ قَالُوا مَعْذِرَةً إِلَىٰ رَبِّكُمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ (164)
و [ياد کن ]وقتى را که گروهى از آنان [به گروهى ديگر ]گفتند: چرا قومى را موعظه مى کنيد که خدا هلاکشان خواهد کرد يا به عذابى سخت گرفتارشان خواهد ساخت؟ گفتند: تا عذرى باشد به درگاه پروردگارتان، و شايد آنان [از خدا ]پروا کنند. (164)
فَلَمَّا نَسُوا مَا ذُكِّرُوا بِهِ أَنْجَيْنَا الَّذِينَ يَنْهَوْنَ عَنِ السُّوءِ وَأَخَذْنَا الَّذِينَ ظَلَمُوا بِعَذَابٍ بَئِيسٍ بِمَا كَانُوا يَفْسُقُونَ (165)
پس هنگامى که آنچه را بدان تذکّر داده شده بودند به فراموشى سپردند کسانى را که از بدى نهى مى کردند نجات داديم، و کسانى را که ستم مى کردند به سبب فسقشان به عذابى سخت گرفتار کرديم. (165)
فَلَمَّا عَتَوْا عَنْ مَا نُهُوا عَنْهُ قُلْنَا لَهُمْ كُونُوا قِرَدَةً خَاسِئِينَ (166)
پس هنگامى که در مورد آنچه از آن نهى شده بودند سرکشى کردند، به آنان گفتيم: بوزينگانى باشيد رانده شده! (166)
وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكَ لَيَبْعَثَنَّ عَلَيْهِمْ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ مَنْ يَسُومُهُمْ سُوءَ الْعَذَابِ ۗ إِنَّ رَبَّكَ لَسَرِيعُ الْعِقَابِ ۖ وَإِنَّهُ لَغَفُورٌ رَحِيمٌ (167)
و [ياد کن ]وقتى را که پروردگارت اعلام کرد که حتماً تا روز قيامت کسانى را بر آنان خواهد گماشت که عذاب سخت را بر آنان تحميل کنند. همانا پروردگارت عقوبتش سريع است، و بى شک او آمرزگار و رحيم است. (167)
وَقَطَّعْنَاهُمْ فِي الْأَرْضِ أُمَمًا ۖ مِنْهُمُ الصَّالِحُونَ وَمِنْهُمْ دُونَ ذَٰلِكَ ۖ وَبَلَوْنَاهُمْ بِالْحَسَنَاتِ وَالسَّيِّئَاتِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (168)
و آنان را در زمين به گروه هايى تقسيم کرديم; بعضى از آنان شايسته اند و بعضى ديگر پايين تر از آنند. و آنان را به وسيله خوبى ها و بدى ها امتحان کرديم، باشد که [از کجروى] باز گردند. (168)
فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ وَرِثُوا الْكِتَابَ يَأْخُذُونَ عَرَضَ هَٰذَا الْأَدْنَىٰ وَيَقُولُونَ سَيُغْفَرُ لَنَا وَإِنْ يَأْتِهِمْ عَرَضٌ مِثْلُهُ يَأْخُذُوهُ ۚ أَلَمْ يُؤْخَذْ عَلَيْهِمْ مِيثَاقُ الْكِتَابِ أَنْ لَا يَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ وَدَرَسُوا مَا فِيهِ ۗ وَالدَّارُ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ ۗ أَفَلَا تَعْقِلُونَ (169)
پس بعد از آنان نسلى جانشينشان شدند که تورات را به ارث بردند در حاليکه متاع ناپايدار دنيا را مى گرفتند و مى گفتند: به زودى بخشيده مى شويم. و اگر دوباره متاع ناپايدارى مانند آن به سراغشان مى آمد آن را مى گرفتند. آيا پيمان تورات از آنان گرفته نشده بود که درباره خدا جز حق نگويند با اينکه آنچه را در تورات بود آموخته بودند؟ و سراى آخرت براى کسانى که تقوا پيشه مى کنند بهتر است. پس آيا عقل خود را به کار نمى گيرند. (169)
وَالَّذِينَ يُمَسِّكُونَ بِالْكِتَابِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ إِنَّا لَا نُضِيعُ أَجْرَ الْمُصْلِحِينَ (170)
و کسانى که به کتاب [آسمانى ]تمسک مى کنند و نماز را برپا مى دارند قطعاً ما اجر درستکاران را تباه نمى کنيم. (170)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۷۲🌷
🌸سرد و گرم روزگار:
زندگی ما انسان ها در هر زمان و مکان، از آن جهت که انسان هستیم، شباهت های زیادی با هم دارد. همه ی ما، لحظات خوب و بدی را تجربه کرده ایم و خواهیم کرد. گاهی نعمت ها سراغمان می آیند و ما اوضاع و احوال زندگی را به کام می بینیم و از آن لذّت میبریم. بدست آوردن ثروت و قدرت، رسیدن به دلدار، وضع مناسب مالی، سلامت جسم و روح و ...، احوال خوبی است که ما آرزو می کنیم همیشه در آن باقی بمانیم؛ ولی واقعیت چیز دیگری است و گاهی تقدیر، آن گونه که می خواهیم، رقم نمی خورد و سختی ها و مشکلات را دامنگیر ما می کند: سلامت مان مختل می شود، ورشکسته می شویم، عزیزانمان را از دست می دهیم، دچار قحط و مشکلات دیگر می شویم، و خلاصه عرصه ی زندگی بر ما تنگ می شود. آری، این دو حالت متضاد، واقعیتی است که همه ی ما خواه و ناخواه با آن روبرو می شویم و آن را تجربه می کنیم؛ امّا اگر دقّت کنیم، متوجّه می شویم که همه ی این اتّفاقات، در قلمرو فرمانروایی خدا رخ می نماید و بی شک خدایی که از ذرّه ذرّه ی جهان باخبر است، از پدید آمدن این دو حالت خوب یا بد غافل نیست؛ بلکه این دو حالت، بر اساس قانون او پدید می آید. بنابراین بی تردید آن آفریدگار فرزانه از بوجود آمدن این حالات هدفی داشته که ما باید به آن توجّه داشته باشیم. این آیه به همین نکته اشاره می کند و بیان می فرماید که یکی از علل سرد و گرم شدن روزگار، بیدار شدن مردم از خواب غفلت و بازگشتن آنان به درگاه خداست.
آری، بر اساس قانون خدا، زمانی، اوضاع مطابق میل مردم پیش می شود و نعمت ها به سوی آنان سرازیر می گردد تا حس شکرگزاری در آنان برانگیخته شود و به خدای نعمت بخش توجّه کرده، به درگاه او سجده کنند و او را فرمان ببرند. گاهی هم بعکس، آنان را در سختی ها و مشکلات فرو می برد تا از مرکب غرور و خودپسندی فرود آیند و به ناتوانی خود در برابر خدا اعتراف کنند و از گناهانشان به سوی خدا بازگردند. به طور کلی، اگرچه بلایا و مشکلات، ظاهری تلخ و ناگوار دارند، شیرین و سازنده هستند و برای تربیت انسان بسیار مفیدند. به همین سبب، پیشوایان دین به ما توصیه کرده اند که در هنگام خوشی ها، خدا را فراموش نکنیم، و در زمان سختی ها، صبرمان را از کف ندهیم. امیر مؤمنان علی در این باره فرموده است:
«روزگار، دو روز است: روزی که به سود توست، و روزی که به ضرر توست. پس در روزی که به سود توست، سرمستی نکن [و شکر نعمت های خدا را به جای آور]، و در روزی که به ضرر توست، شکیبا باش.»
در روایت دیگری از امام صادق میخوانیم:
«چقدر ناتوان است کسی که برای هر بلایی صبر و شکیبایی، و برای هر نعمتی شکر و سپاس آماده نکرده است. در هر سختی و مصیبتی که به تو می رسد، شکیبایی کن؛ خواه مصیبت از دست دادن فرزندی باشد، یا مال و ثروتی؛ زیرا اینها امانت خدا در دستان تو هستند و خدا فقط امانتش را برای این از تو می گیرد تا تو را بیازماید که باز هم اهل شکر و صبر هستی یا نه.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تربیت_دینی
استفاده حداکثری از اماکن و زمان های مذهبی برای انس فرزندان و آشنایی با آنها.
#استاد_همتی
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ یکی از زیباترین صحنه های مبارزه با نفس رو در این کلیپ میشه دید...
#مبارزه_با_نفس
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
#تربیت_فرزند
والدین وقتی با کودکشان بازی میکنند
باید لحظاتی مثل کودک شوند
و با اوبازی کنند
کمی خُل و چِل بازی دربیاورند.
بچه ها عاشق خل و چل بازی هستن😍😂😍
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5875321437643867501.mp3
1.97M
🔸ترتیل صفحه 173 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 7
سوره مبارکه الاعراف
صفحه 173
۞ وَإِذْ نَتَقْنَا الْجَبَلَ فَوْقَهُمْ كَأَنَّهُ ظُلَّةٌ وَظَنُّوا أَنَّهُ وَاقِعٌ بِهِمْ خُذُوا مَا آتَيْنَاكُمْ بِقُوَّةٍ وَاذْكُرُوا مَا فِيهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (171)
و [ياد کن ]وقتى را که کوه (طور) را از جاى کنده بالاى سرشان مانند سايبان بلند کرديم، و پنداشتند بر آنان فرو خواهد افتاد [و به آنان گفتيم: ]کتابى را که به شما داديم به قوّت بگيريد و آنچه را در آن است به ياد داشته باشيد، باشد که تقوا پيشه گرديد. (171)
وَإِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِي آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَىٰ أَنْفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ ۖ قَالُوا بَلَىٰ ۛ شَهِدْنَا ۛ أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هَٰذَا غَافِلِينَ (172)
و [ياد کن ]وقتى را که پروردگار تو از فرزندان آدم نسل آنان را از پشتشان برگرفت (پديد آورد) و آنان را بر خودشان شاهد ساخت که آيا من پروردگار شما نيستم؟ گفتند: چرا، ما شهادت مى دهيم. [اين شاهد گرفتن براى اين است که ]مبادا روز قيامت بگوييد: ما از اين [حقيقت ]غافل بوديم. (172)
أَوْ تَقُولُوا إِنَّمَا أَشْرَكَ آبَاؤُنَا مِنْ قَبْلُ وَكُنَّا ذُرِّيَّةً مِنْ بَعْدِهِمْ ۖ أَفَتُهْلِكُنَا بِمَا فَعَلَ الْمُبْطِلُونَ (173)
يا بگوييد: جز اين نيست که پدران ما پيش از اين شرک ورزيدند و ما نسلى بعد از آنان [و طبعاً پيروشان بوديم، پس آيا ما را به سبب آنچه اهل باطل انجام دادند هلاک مى کنى؟ (173)
وَكَذَٰلِكَ نُفَصِّلُ الْآيَاتِ وَلَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (174)
و بدينگونه آيات خود را تفصيل مى دهيم [تا حقايق را دريابند و ]باشد که [از کجروى ]بازگردند. (174)
وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِي آتَيْنَاهُ آيَاتِنَا فَانْسَلَخَ مِنْهَا فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَانُ فَكَانَ مِنَ الْغَاوِينَ (175)
و خبرِ کسى را بر آنان بخوان که آيات خود را به او داديم و از آنها جدا شد پس شيطان او را دنبال کرد و سرانجام از گمراهان گشت. (175)
وَلَوْ شِئْنَا لَرَفَعْنَاهُ بِهَا وَلَٰكِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ وَاتَّبَعَ هَوَاهُ ۚ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَثْ ۚ ذَٰلِكَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا ۚ فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ (176)
و اگر مى خواستيم او را به وسيله آن آيات بلند مرتبه مى کرديم، ولى او به [دنيا و ]زمين گرايش يافت و از هوس هاى خود پيروى کرد، پس وصف او مانند وصف سگ است که اگر به آن حمله کنى له له مى زند و اگر رهايش کنى باز له له مى زند. اين است وصف قومى که آيات ما را تکذيب کردند. پس اين قصّه را بازگو کن باشد که بيندشيند. (176)
سَاءَ مَثَلًا الْقَوْمُ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا وَأَنْفُسَهُمْ كَانُوا يَظْلِمُونَ (177)
چه بد است وصف قومى که آيات ما را تکذيب کردند; و فقط به خودشان ستم مى نمودند. (177)
مَنْ يَهْدِ اللَّهُ فَهُوَ الْمُهْتَدِي ۖ وَمَنْ يُضْلِلْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ (178)
هر که را خدا هدايت کند، راه يافته او است، و هر که را خدا گمراه کند چنين کسانى همان زيانکارانند. (178)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۷۳🌷
دانشمندی که به دام شیطان افتاد:
تاریخ و داستان های آن، گویای سرگذشت های فراوانی از هدایت گمراهان یا گمراهی افراد هدایت شده است؛ ولی برخی از این سرگذشت ها چنان عجیب و حیرت انگیز است که برای همیشه در دفتر تاریخ بشریت ثبت شده و از حافظه ها پاک نخواهد شد. یکی از آن سرگذشت های عجیب، داستان «بلعم باعورا» است. بر اساس روایات و سخنان مفسّران، او مردی از بنی اسرائیل بود که در عصر موسی زندگی می کرد و در ابتدا از پیروان آن حضرت محسوب می شد و در مسیر حق قرار داشت و کارش آن قدر بالا گرفته بود که دعایش در دَم مستجاب می شد؛ ولی سرانجام به سبب دنیاپرستی و علاقه ی شدید به ثروت و قدرت و لذّت های مادی، راهش را از موسی جدا کرد و در دام شیطان افتاد. فرعون که می دانست او از برخی از اسرار غیبی باخبر است و دعایش مستجاب می شود، او را به سمت خود جذب کرد و با وعده های فریبنده به دام خود انداخت و از او خواست که برای نابودی موسی دعا و او را نفرین کند. او نیز درخواست فرعون را پذیرفت. بدین ترتیب، بلعم، آخرین گام خود را برای سقوط به درّه ی هلاکت برداشت و در یک لحظه فهمید که تمام علوم و اسراری که نزدش بوده، از دل و جانش پاک شده و دیگر خبری از آن مقام پیشین نیست. آری، آن دانشمند هواپرست، چنان تشنه ی لذّات دنیا شد که خدا او را به سگی توصیف کرد که زبانش از تشنگی همیشه آویزان است و هیچ گاه سیراب نمی شود. داستان بلعم، زنگ خطری برای همه ی ماست تا مراقب باشیم که هواپرستی، ما را از عزّت نزدیکی به خدا به ذلّت هم نشینی با شیطان نکشاند. در روایتی از امام باقر در توضیح این آیات می خوانیم:
«این آیات، در اصل در مورد بلعم باعوراست؛ سپس خدا آن را برای گروهی از مسلمانان مثال زد که هواپرستی را بر خداپرستی و هدایت خدا ترجیح دادند.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خواب
🎥 چرا شبها خوابمان نمیبرد؟
خیلی زیبا و جامع در مورد خواب👌👌
•┈┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مدیریت مشاجرات در خانواده
⭕️ دکتر حمید حبشی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🔴 #موعظه_پاشیدن_ممنوع
💠 اگر یک کشاورز در زمین کوچک چند کیلو #گندم بپاشد یقیناً همه دانهها سبز نمیشوند و شاید بعد از جوانه زدن، یکدیگر را #خفه کنند.
💠 موعظهی زیاد به همسر یا فرزند، فرد را #لجباز و سرخورده میکند. و گاه عزّت او را زیر سوال میبرد.
💠 وقتی نصیحتِ شما زیاد و طولانی شود، همسرتان جملات ناب و #گوهری را که در بین سخنانتان وجود دارد به علّت کثرت و حجم موعظه نمیبیند و یا #اهمیّت و ارزش آن را متوجّه نمیشود در نتیجه همسرتان به توصیههای با ارزش شما به علّت ندیدن آن، آنطور که باید ترتیب اثر نمیدهد که خود عامل #کدورت و اختلاف جدید در آینده خواهد شد.
💠 آسیب دیگر موعظهی زیاد این است که ابهّت و شخصیتِ نصیحتگرانه و #دلسوزانهی شما در نزد همسرتان از بین خواهد رفت.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چگونه مالک قلب همسرم شوم؟!
⭕️ آیتالله حائری رضوان الله علیه
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گزارش_صوتی
جلسه یازدهم
🌸💐《 خانواده بهشتی 》💐🌸
🔶️ موضوع تربیت فرزند
🎙با ارائه :
🔹️ حجت الاسلام نظری
⬅️ یکشنبه 21 خرداد ماه ۱۴۰۲
#خانواده_بهشتی
#تربیت_فرزند
#ارتباط_موثر
#جنبش_فرهنگی_رحیل
بابت کیفیت صوت ضبط شده از همه سروران ارجمند پوزش میطلبیم.
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دکتر_سعید_عزیزی
✅ بین بچه ها دعوا شد، مادرها چکار کنند؟!
#فرزند_آوری
#تربیت_فرزند
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
﷽
📣 #اطلاع_رسانی
🌸💐《 خانواده بهشتی 》💐🌸
🔶️ موضوع تربیت فرزند
🎙با ارائه :
🔹️ حجت الاسلام نظری
🕗 زمان :
دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ساعت 16:30
📍مکان :
خواجه ربیع، بلوار بهمن، بین بهمن ۲۲ و ۲۴ ، مسجد مهدیه
⬅️ ورود به جلسه برای عموم آزاد می باشد .
کسانی که جلسه تشریف میارند تکلیف هفته ی پیش استاد یادتون نشه!
آیه 55 سوره نور😍
#خانواده_بهشتی
#تربیت_فرزند
#ارتباط_موثر
#جنبش_فرهنگی_رحیل
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5877446608936764887.mp3
2.17M
🔸ترتیل صفحه 174 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام ماهور
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 7
سوره مبارکه الاعراف
صفحه 174
وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ ۖ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا ۚ أُولَٰئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ (179)
و همانا بسيارى از جنّ و انس را که آفريده ايم سرانجام [بر اثر عصيان ]به جهنّم مى روند آنان قلب هايى دارند که با آنها نمى فهمند، و چشم هايى دارند که با آنها نمى بينند، و گوش هايى دارند که با آنها نمى شنوند، اينان مانند دامهايند، بلکه گمراه ترند. اينان همان غافلانند. (179)
وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ فَادْعُوهُ بِهَا ۖ وَذَرُوا الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي أَسْمَائِهِ ۚ سَيُجْزَوْنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (180)
و نيکوترين نام ها مختصّ خداست، پس او را با آن نام ها بخوانيد، و کسانى را که درباره نام هاى او کجروى مى کنند به حال خود واگذاريد، به زودى در برابر آنچه مى کردند سزا داده مى شوند. (180)
وَمِمَّنْ خَلَقْنَا أُمَّةٌ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ (181)
و از کسانى که خلق کرده ايم گروهى هستند که [مردم را ]به وسيله حق هدايت مى کنند، و به وسيله آن به عدالت رفتار مى نمايند. (181)
وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَ (182)
و کسانى که آيات ما را تکذيب کرده اند به تدريج آنان را از جايى که نمى دانند [به سوى هلاکت ]خواهيم برد. (182)
وَأُمْلِي لَهُمْ ۚ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ (183)
و به آنان مهلت مى دهم. همانا تدبير من استوار است. (183)
أَوَلَمْ يَتَفَكَّرُوا ۗ مَا بِصَاحِبِهِمْ مِنْ جِنَّةٍ ۚ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ مُبِينٌ (184)
آيا [به خود نيامده و ]نينديشيده اند که صاحبشان (پيامبر) هيچگونه جنونى ندارد؟ او جز اخطار کننده اى آشکار نيست. (184)
أَوَلَمْ يَنْظُرُوا فِي مَلَكُوتِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا خَلَقَ اللَّهُ مِنْ شَيْءٍ وَأَنْ عَسَىٰ أَنْ يَكُونَ قَدِ اقْتَرَبَ أَجَلُهُمْ ۖ فَبِأَيِّ حَدِيثٍ بَعْدَهُ يُؤْمِنُونَ (185)
آيا [چشم خود را باز نکرده و ]در حاکميّت آسمان ها و زمين و آنچه خدا خلق کرده است نظر ننموده اند؟ و [آيا نينديشيده اند در ]اينکه شايد اجلشان نزديک شده باشد؟ پس به کدام سخن پس از قرآن ايمان مى آورند؟ (185)
مَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَا هَادِيَ لَهُ ۚ وَيَذَرُهُمْ فِي طُغْيَانِهِمْ يَعْمَهُونَ (186)
هر که را خدا گمراه کند هدايت کننده اى نخواهد داشت، و چنين کسانى را در سرکش خود در حال کوردلى رها مى سازد. (186)
يَسْأَلُونَكَ عَنِ السَّاعَةِ أَيَّانَ مُرْسَاهَا ۖ قُلْ إِنَّمَا عِلْمُهَا عِنْدَ رَبِّي ۖ لَا يُجَلِّيهَا لِوَقْتِهَا إِلَّا هُوَ ۚ ثَقُلَتْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ لَا تَأْتِيكُمْ إِلَّا بَغْتَةً ۗ يَسْأَلُونَكَ كَأَنَّكَ حَفِيٌّ عَنْهَا ۖ قُلْ إِنَّمَا عِلْمُهَا عِنْدَ اللَّهِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ (187)
از تو درباره قيامت مى پرسند که چه وقت تحقّق مى يابد؟ بگو: علم آن فقط نزد پروردگار من است; جز او هيچ کس آن را در وقتش پديدار نمى کند. آن در آسمان ها و زمين سنگين [و پر عظمت ]خواهد بود. به سراغ شما نمى آيد مگر ناگهان. از تو به گونه اى مى پرسند که گويا از آن خبر دارى. بگو: علم آن فقط نزد خداست ولى بيشتر مردم نمى دانند. (187)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۷۴🌷
زمان قیامت:
جهان هستی، جهانی پر از رمز و راز پیچیده است که برداشته شدن پرده از یک راز و دست یافتن بشـر به پاسخ آن، سؤالات جدیدی را پیش رویش میگذارد. انسانها برای یافتن پاسخ پرسش های خویش، حواس پنجگانه ی خود را به کار می گیرند و سپس با تفکر و تعقّل، به پاسخ مطلوب می رسند. فراتر از این روش معمول، خداوند، اطلاعات و آگاهی هایی به برخی از بندگان خاص خود بخشیده که دیگران از دست یافتن به آن ها ناتوان هستند. آن بندگان خاص، پیامبران و امامان هستند که به خواست خدا، از بسیاری از علوم پوشیده ی هستی آگاهند؛ اما دانش هایی در جهان وجود دارد که حتّی آن افراد خاص نیز از آن بی خبرند. یکی از آن دانش ها، «زمان برپایی قیامت» است. بر اساس آیات قرآن، تنها خدای دانا از هنگام وقوع قیامت آگاه است و او خواسته که هیچ کس از آن مطّلع نشود. ظاهراً در زمان پیامبر، افرادی از آن حضرت در این مورد سؤال می کردند.
این آیه با صراحت بیان می کند که تنها خدا از زمان وقوع قیامت خبر دارد و حتّی پیامبر هم از آن بی اطّلاع است. به فرموده ی این آیه، قیامت، اتّفاقی بسیار هولناک و مهیب است که موجوداتی که در آسمان ها و زمین به سر می برند، از تحمل آن عاجزند. قیامت، ناگهانی فرا می رسد و مانند بسیاری از حوادث جهان، با مقدّمات و حوادث قبلی رخ نمی¬نماید. بر اساس قرآن کریم، یکی از علّت های پنهان بودن زمان قیامت این است که هر کس بنا بر عقل و اختیار خود عمل کند و سرانجام طبق آنچه از روی اختیار انجام داده، پاداش یا کیفر ببیند؛ نه این که چیزی او را به انجام عملی مجبور کند. بی شک اگر زمان قیامت مشخص بود و مردم وقوع آن را نزدیک می یافتند، از روی ترس و ناچاری، راه اطاعت و فرمانبری از خدا را انتخاب می کردند؛ اگر هم روشن می شد که بسیار دور است، غفلت و بی توجّهی به آن، مردم را به گناه و معصیت وا می داشت. برای همین، زمان آن پنهان شده است تا همگان با اختیار کامل خود را برای آن واقعه ی بزرگ و حضور در دادگاه خدا آماده کنند. بر اساس روایات، یکی دیگر از علومی که جز خدا هیچ کس از آن آگاه نیست، «زمان ظهور حضرت مهدی» است. بنا بر فرمایش معصومین، هیچ فردی نمی تواند و حق ندارد زمان مشخّصی را برای ظهور امام زمان مشخّص کند، و هر کس چنین ادعایی داشته باشد، بی شک دروغ گوست.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
🌟امام رضا علیهالسلام فرمودند:" کودک را امر کن تا با دست خود #صدقه بدهد، اگر چه مقدار آن کم باشد."
⬅️ انجام اعمال نیک را به صورت گفتاری به فرزندان خود #آموزش داده و او را به انجام آن عمل عادت دهید. بگذار صدقه را او به شخص مستمند بدهد. تو داری صدقه میدهی؛ اما به دست فرزندت صدقه بده. چقدر زیبا است! اثر تربیتی این نوع برخورد بسیار عمیق تر است. اگر این دو مطلب با هم تلفیق شوند اثرگذاری بیشتری خواهند داشت. پیامبر بزرگار اسلام هم در روایت مورد بحث به ضرورت توام بودن گفتار و رفتار #والدین در امر تربیت فرزندان اشاره فرمودند.
🎙حاج آقا مجتبی تهرانی
#ادب_الهی
#الگو
#تربیت_فرزند
#تربیت_دینی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
✅ بهترین رفتار هنگام زمین خوردن فرزندمان:
🔹وقتی کودکمان زمین میخورد و گریه میکند، ما میخواهیم او را آرام کنیم و به او القا کنیم که اتفاقی نیفتاده و حالش خوب است. آیا میدانید این جمله حال او را بدتر میکند؟
🔹کودک وقتی گریه میکند که حالش خوب نیست. پس ما باید احساسات او را درک کنیم. او را در آغوش بگیریم و با گفتن "درد داشت نه؟ " او را آرام کنیم. سپس دستش را پانسمان کرده، با یک بوسه او را به #بازی کردن #تشویق کنیم.
⚠️والدین عزیز؛ حقایق را انکار و وارونه نکنید.
❗️آمپول که در نداره
❗️این دارو تلخ نیست
❗️زود برمیگردم(مسافرت طولانی) و....
⛔️ با گفتن اینجملات هم فرزندانتان را نسبت به خود و دیگران بیاعتماد میکنید و هم #دورغگویی را به او آموزش میدهید.
#تربیت_فرزند
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
📌 ۷ عادت تخریبگر رابطه:
🔹در رابطه برقرار کردن با #همسر ، همکار , دوست , شاگرد و ... به رفتارهای زیر دقت کنیم :
〰رفتارهای مخرب را کلیشه ای می نامیم چون هر روز این رفتارها را تکرار می کنیم، بدون آنکه فکر کنیم این رفتارها تا چه حد عامل بدبختی برای خودمان و دیگران هستند . این عادات مخربند زیرا اگر در طولانی مدت اعمال شوند، #زندگی های مشترک بسیاری را از بین می برند .
🔴 ۷عادت مخرب رابطه:
1. عیب جویی یا #انتقاد
2. #سرزنش
3.شکوه و گلایه
4.نق و غرغر
5. #تهدید
6. #تنبیه
7.دادن حق حساب یا باج برای تحت کنترل درآوردن دیگری
#سبک_زندگی
#سبکهای_ارتباطی
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
04.mp3
6.36M
⁉️نحوه رفتار با فرزند دارای #استرس و #دندان_قروچه
✅ استاد همتی در این سوال به نحوه رفتار با فرزند دارای استرس می پردازند و نسبت به چگونگی دندان قروچه توضیح میدهند.
#پرسمان_كودك_و_نوجوان
#حجت_الاسلام_دكتر_مجید_همتی
#اضطراب
#ترس
#پرخاشگری
#تعلیم_و_تربیت
#چرخه_خواب
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
4_5881950208564135137.mp3
2.02M
🔸ترتیل صفحه 175 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام ماهور
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil
قرآن ترجمه المیزان
سوره 7
سوره مبارکه الاعراف
صفحه 175
قُلْ لَا أَمْلِكُ لِنَفْسِي نَفْعًا وَلَا ضَرًّا إِلَّا مَا شَاءَ اللَّهُ ۚ وَلَوْ كُنْتُ أَعْلَمُ الْغَيْبَ لَاسْتَكْثَرْتُ مِنَ الْخَيْرِ وَمَا مَسَّنِيَ السُّوءُ ۚ إِنْ أَنَا إِلَّا نَذِيرٌ وَبَشِيرٌ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ (188)
بگو: من اختيار هيچ سود و زيانى را براى خود ندارم مگر آنچه را خدا بخواهد، و اگر غيب مى دانستم خير بيشترى به دست مى آوردم و به من گزندى نمى رسيد. من جز اخطار کننده اى [براى خطاکاران ]و بشارت دهنده اى براى مؤمنان نيستم. (188)
۞ هُوَ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَجَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا لِيَسْكُنَ إِلَيْهَا ۖ فَلَمَّا تَغَشَّاهَا حَمَلَتْ حَمْلًا خَفِيفًا فَمَرَّتْ بِهِ ۖ فَلَمَّا أَثْقَلَتْ دَعَوَا اللَّهَ رَبَّهُمَا لَئِنْ آتَيْتَنَا صَالِحًا لَنَكُونَنَّ مِنَ الشَّاكِرِينَ (189)
او است آن که شما را از يک تن آفريد، و جفتش را از جنس او قرار داد تا در کنارش آرامش بيايد. پس چون با او آميزش کرد، بارى سبک بر گرفت، و [مدّتى ]آن را با خود داشت. پس وقتى گرانبار شد، پدر و مادر، خدا، پروردگار خود را خواندند که اگر فرزندى شايسته به ما بدهى قطعاً از شکرگزاران خواهيم بود. (189)
فَلَمَّا آتَاهُمَا صَالِحًا جَعَلَا لَهُ شُرَكَاءَ فِيمَا آتَاهُمَا ۚ فَتَعَالَى اللَّهُ عَمَّا يُشْرِكُونَ (190)
امّا هنگامى که خدا فرزندى شايسته به آنها داد، براى او در مورد آنچه به ايشان داده بود شريکانى قرار دادند; خدا بلند مرتبه تر است از اين که به او شرک ورزند. (190)
أَيُشْرِكُونَ مَا لَا يَخْلُقُ شَيْئًا وَهُمْ يُخْلَقُونَ (191)
آيا چيزهايى را شريک [خدا ]قرار مى دهند که هيچ چيزى را خلق نمى کنند، و آنها خود مخلوقند. (191)
وَلَا يَسْتَطِيعُونَ لَهُمْ نَصْرًا وَلَا أَنْفُسَهُمْ يَنْصُرُونَ (192)
و نه مى توانند آنان را يارى کنند و نه خود را يارى مى کنند؟ (192)
وَإِنْ تَدْعُوهُمْ إِلَى الْهُدَىٰ لَا يَتَّبِعُوكُمْ ۚ سَوَاءٌ عَلَيْكُمْ أَدَعَوْتُمُوهُمْ أَمْ أَنْتُمْ صَامِتُونَ (193)
و اگر آنها را به سوى هدايت بخوانيد از شما پيروى نمى کنند. بر شما يکسان است چه آنها را بخوانيد يا ساکت باشيد. (193)
إِنَّ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ عِبَادٌ أَمْثَالُكُمْ ۖ فَادْعُوهُمْ فَلْيَسْتَجِيبُوا لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (194)
همانا آنهايى را که جز خدا مى خوانيد مملوکانى هستند مانند شما; پس اگر راست مى گوييد آنها را بخوانيد، بايد شما را اجابت کنند. (194)
أَلَهُمْ أَرْجُلٌ يَمْشُونَ بِهَا ۖ أَمْ لَهُمْ أَيْدٍ يَبْطِشُونَ بِهَا ۖ أَمْ لَهُمْ أَعْيُنٌ يُبْصِرُونَ بِهَا ۖ أَمْ لَهُمْ آذَانٌ يَسْمَعُونَ بِهَا ۗ قُلِ ادْعُوا شُرَكَاءَكُمْ ثُمَّ كِيدُونِ فَلَا تُنْظِرُونِ (195)
آيا آنها پاهايى دارند که با آنها راه بروند يا دست هايى دارند که با آنها [چيزى ]بگيرند يا چشم هايى دارند که با آنها ببينند با گوش هايى دارند که با آنها بشنوند؟ بگو: شريانتان را بخوانيد، سپس با من حيله کنيد و مهلتم ندهيد. (195)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
💖 واحد خانواده جنبش فرهنگی تربیتی رحیل (رشد) 👇
@rahil_roshd
💖 جنبش فرهنگی تربیتی رحیل👇
@jonbeshrahil