هدایت شده از یا حسین
✅ حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (14) 💐
✍️آیه الله شیخ محمد تقی آملی (قده)
✅حکیم متأله آیه الله حاج شیخ محمد تقی آملی از ناموران مازندران است که 1304 در تهران متولد شد. قسمتى از دروس معقول و منقول را نزد پدرش آقا شيخ محمد آملى (1263- 1336) كه او خود از فيلسوفان به شمار مىرفت، تحصيل كرد. سپس در درس مرحوم ميرزاى كرمانشاهى شركت نمود.
⏪بعد از فوت میرزای كرمانشاهى قريب 14 سال از محضر حاج شيخ عبد النبى مجتهد نورى بهره مند شد. از آن پس به نجف رفت و به تكميل فقه و اصول در محضر آقايان حاج ميرزا حسين نائينى و آقا سيد ابو الحسن اصفهانى و آقا ضياء الدين عراقى پرداخت و به مقامات عالى رسيد. در اخلاق از محضر عارف كامل آقا حاج ميرزا على آقا قاضى (قده) فيض مى گرفت. معظم له در مدت اقامت در تهران هم منقول تدريس مى كرد و هم معقول. مهمترين اثر معقولى او حاشيه اوست بر شرح منظومه سبزوارى كه مكرر چاپ شده است، و مهمترين اثر منقولش شرحى است استدلالى بر عروة الوثقى.
✍️معظم له در سال 1391 قمرى در تهران درگذشت و در باغ رضوان مشهد مقدس بخاک سپرده شد.
💎آیه الله آملی از 1340 تا سال ۱۳۵۰ هجری در نجف ماند، سپس عازم ایران شد و از آن زمان، امامت مسجد مجدالدوله تهران را به عهده گرفت...در جریان انقلاب مشروطیت، مصایب زیادی را تحمل کرد. چون پدرش آقا شیخ محمد آملی از یاران شیخ فضل الله نوری بود، بنابراین پس از پیروزی انقلابیون، بارها به قتل تهدید شد و خانواده ی او همواره در اضطراب و تشویق به سر می بردند. پدرش شیخ محمد آملی نیز پس از پیروزی انقلاب مشروطه، کاندیدای اعدام بود، ولی به دلیل اثر سوء اعدام شیخ فضل الله درجامعه، شیخ محمد از اعدام رهایی یافته، ولی به تبعید محکوم شد. ایشان مدت پنج سال به مازندران که حکومت آن در دست امیر مصدق قرار داشت تحت نظر بود.
⏪اثبات صانع از ماتریالیسم تا ایده آلیسم (چاپ تهران، ۱۳۷۱ق.) در کنار آثاری در فقه و اصول از دیگر آثار آن بزرگمرد مازندران است.
✅ حضرات آیات عظام میرزا جواد آقا تهرانی، میرزا هاشم آملی، سید رضی شیرازی، امامی کاشانی، سید محمود طالقانی و دو حکیم معاصر علامه جوادی آملی و علامه حسن زاده آملی (قده) و.... از شاگردان برجسته و خوشه چینان محضرش بودند.
آیت الله جوادی آملی: رعایت نکردن حجاب و عفاف جامعه را به گرداب فساد میکشاند/ غیور کسی است که خودش به حریم دیگران تعدی نمیکند - خبرآنلاین
khabaronline.ir/xmSRh
✅ حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (15) 💐
✍️آیه الله محمد صالح علامه حائری (قده)
از حکمای صاحب نام مازندران، عالم فرهیخته محمد صالح علامه حائری مازندران معروف به علامه سمنانی است که در 28 رجب سال 1298. ق. در شهر مقدس كربلا ديده به جهان گشود. خاندان علامه ریشه چهارصد ساله در بندپی بابل داشته و سابقه رجال و بزرگان شيعه از اين خانواده به دوران صفويه مي رسد و جد اعلاي ایشان، آيت الله آقا شيخ معين الدين قاسمي علامه مازندراني (ره) از مجتهدين طراز اول عصر خود و از شاگردان علامه مجلسي (ره) بوده است. جد محمد صالح، آيت الله شيخ محمدحسن قاسمي بارفروشي (ره) و پدر ارجمندش حضرت آيت الله آقا شيخ فضل الله علامه حائري (ره) و برادر ارشدش آيت الله شيخ علي علامه حائري (ره) بوده اند.
⏪محمد صالح قبل از پانزده سالگی، سه رساله علمی خود را محضر آخوند خراسانی عرضه کرده و از آن پس، تحت تربیت خاصه ایشان قرار گرفت. وی به کمک برادرش فقه مقدماتی را آموخت و موفق شد به درس فقيه برجسته آيت الله حاج ميرزا حسين حاج ميرزاخليل تهراني كه مجتهدي متبحر و شاگرد مستقيم مرحوم صاحب جواهر(ره) بود راه یابد.
💎آن بزرگوار بخاطر علاقه فراوان به علوم عقلي ، رشته حكمت و علوم معقول را نيز از محضر مرحوم ملا اسماعيل بروجردي فرا گرفت تا آنكه خود حكيمي صاحب نظر گشته و آثار ذيقيمتي را در علوم عقلي از خود به يادگار نهاد. در همان دوران، دهها رساله علمی را به رشته تحریر در آورده و به جامعه علمی عرضه نمود. به طوری که گویند کمتر از 20 سالگی به اجتهاد رسید.
✍️این مجتهد جوان، سال 1324 به دلیل بیماری چشم راهی ایران شد و پس از درمان در تهران، وارد بابل گشته و سالها ملجأ عموم مردم منطقه بود.
💐معظم له در بابل ضمن اقامه شعائر ديني با تكيه بركرسي تدريس از جمله در مدرسه صدر به تربيت و پرورش شاگردان زيادي همت گماشت و فضلاي زيادي را از چشمه جوشان علم ومعرفت خود سيراب ساخت كه اكثر علماي بابل در آن سالها از محضر ايشان تلمذ نموده و جزء شاگردان ايشان مي باشند.
🍀صاحب احسن الوديعه در ترجمه وي مي فرمايد: «علامه شيخ محمد صالح كه در مازندران به سر مي برد و اكنون يگانه مرجع تقليد مهم آن سامان است ، تأليفات خوبي دارد كه بر فراواني فضل و وسعت دايره اطلاعات و كثرت علمش دلالت مي كند.»
💎این نشان می دهد که ایشان در همان زمان حضور در مازندران و قبل از تبعید، از مقام مرجعیت برخوردار بود. این دوران با تسلط بيگانگان از جمله استعمار پير انگليس بر سرنوشت ملت ايران همراه بود. و از طرفي پاي رضاخان نيز به عرصه سياست و حاكميت كشيده شد و نغمه هاي شوم و زمزمه هاي خطر ناك مبارزه با احكام و قوانين قرآن و شريعت مقدس اسلام بطور علني از اين طرف و آن طرف شنيده مي شد.
✅مرحوم شيخ محمد صالح علامه نيز با مشاهده اوضاع و احوال ساكت ننشسته و شجاعانه پا به ميدان مبارزه نهاد و با سخنراني هاي جانانه و آتشين به مبارزه با طاغوت و ياوه سرايي هاي رضاخان پرداخت ، تا آنكه در يكي از آن خطابه ها جملاتي را به اين مضمون بيان داشت: «هر كس با قرآن مخالفت كند، كافر است اگر چه رضاخان باشد». بعد از اين سخنان قاطع در مسجد جامع بابل، معظم له دستگير و به تهران انتقال يافت و مدت 9 ماه در سياهچالهاي رضاخاني محبوس گشته وحكم اعدامش صادر شده بود ولي به دلیل اعتراض شديد مراجع و علمای وقت، ناچار او را به سمنان تبعيد كردند.
🌺 ادامه دارد....🌺
🆔https://eitaa.com/rahman675675/802
16.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 در تمامی نمازهای جمعه از ماجرای سقیفه به مردم بگویید
آیت الله جوادی_آملی:
🔸امیرالمومنین علی(علیه السلام) در نامه هفتاد و پنج مجموعه مبارک (تمام نهج البلاغه) است، فرمود: در تمام روزهای جمعه برای مردم بخوانید که در سقیفه چه گذشت، من چرا ساکت شدم، من چرا رفتم امضاء کردم، چه جور شد من رفتم امضاء کردم..
✅ حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (15) 💐
✍️آیه الله محمد صالح علامه حائری (قده) (2)
⏪ادامه از قبل: 🌺
صاحب «معجم رجال الفكر و الادب في النجف » در باره¬اش گويد: « شيخ محمد صالح بن ميرزا فضل الله حائري از فقها و علماي بزرگ عالم اسلام و از اساتيد مسلم در فقه و اصول و از مؤلفين و پژوهشگران و محققين بزرگوار مي-باشد.»
حضرت آيت الله سيد عزيز الله امامت كاشاني نيز در «تذكره الشعراء» آورده است: « شيخ الفقها و المجتهدين آيت الله العظمي في العالمين آقاي شيخ محمد صالح حائري مازندراني معروف به علامه سمناني، از مفاخر و مشاهير فقها و مراجع عصر حاضر و از مشايخ اجازه مؤلف كتاب و مرحوم آيت الله والد و جمع بسياري از علماي اعلام معاصر مي باشند.»
علامه محمد تقي جعفري در تقريظي كه به فرموده خود، به عنوان « بيان اهميت كتاب» بر كتاب «حكمت بو علي سينا » از معظم له نوشتند، ضمن تجليل از مقام علمي و عظمت تتبعات و تحقيقات فلسفي وي، اين كتاب را بنام «دائره المعارف فلسفه اسلامي» خوانده و در قسمتي از آن مي نويسد:
«اگر اين نكته درست مورد توجه آقايان مطالعه كنندگان واقع گردد، اهميت و عظمت خدمت حضرت مستطاب آقاي علامه را ادراك خواهند فرمود. زيرا شخصيتي كه معظم له از ابن سينا خواه جنبه ديني و روحي و خواه از نظر علمي و فلسفي مورد تتبع و تحقيق قرار داده اند، از عهده هيئتي از دانشمندان و فلاسفه و مورخين محقق ساخته نيست زيرا اسلوب تشريح و تحليل و قضاوت معظم له داراي تمامي شرايط علمي و فلسفي و تحقيق و تتبع كه تخصص در هر يك تحمل زحمات يك عمر طولاني را لازم دارد انجام داده اند ..»
ایشان مي افزاید: «تحقيق و تتبع حضرت آقاي علامه را در اين مبحث مي توان از شاهكارهاي علمي در قرن اخير قرار دارد..... مباحثي كه دراطراف اثبات صانع خواه از حيث تتبع آراء و نظريات و خواه از حيث اثبات و نفي و تحقيق مهمترين مباحث پر فايده بود و با توجه كامل ابتكار نبوغ آميز حضرت آقاي علامه نمي توان با اين چند سطر توضيح داد و با تطبيق مضمون اين بيت ، كلامم را ختم مي كنم:
ليس علي الله بمستنكر ان يجمع العالم في واحد
خداوند متعال وجود اين نابغه عظيم الشأن را بر عالم تشيع دائمي بدارد.»
نویسنده شهیر آقای عمازاده نیز در وصفش گوید: «تنها کسی که از گذشتگان علمای نجف، سلسله روایت را به یک واسطه به صاحب جواهر (ره) می رساند آقای علامه می باشند...آقای علامه در قدرت ادبی به عربی و فارسی شاخص و در نظر اساتید فن در ایران و عراق به استادی تعظیم و تکریم می شوند. هر یک از علمای بزرگ جامع علم و حکمت و ادب در یک قسمت مهارت و تخصّص و استادی داشتند ولی ایشان در تمام فنون بدیعه به شهادت آثار مطبوعه، استاد و مجتهد و دارای فکر مبتکر و رأی صائب ممتاز می باشند و این سخن مبالغه نیست بلکه شاهد صادق، تألیفات ایشان چون حکمت بوعلی می باشد. شهرت علمی و جامعیت و حذاقت شمّ فقهی علامه در همان عصر، در حوزه نجف و کربلا طنین انداز بوده، به طوری که مرحوم آیة الله العظمی میرزا محمد تقی شیرازی (ره) در زمان خود ضمن دست خطی که به ایران فرستادند، احتیاطات خود را به ایشان ارجاع فرمودند...»
استاد محمدرضا حکیمی هم در این باره می نویسند: «علامه سمنانی (1297ـ1391هـ ق) از عالمان بزرگ و جامع شیعه بود در این روزگار، عمری دراز کرد و تألیف بسیار زیاد بر جای گذاشت از جمله «حکمت بوعلی سینا» در چندین مجلد؛ وی در فلسفه، معتقد به نظریه «اصالت ماهیت» بود و از ارکان فلسفه مشّایی بود در این عصر... علامه در علوم اسلامی تبحری بسزا داشت. من خود در یکی از سفرهای اخیر او به مشهد (حدود سالهای 38ـ37 .ش.) از وی شنیدم که می گفت، صاحب کفایة الاصول در تنظیم جلد دوم، از یادداشتهای من (که علامه در سر درس مرحوم آخوند می نوشته است) استفاده کرده است.»
🌺 ادامه دارد....🌺
🆔https://eitaa.com/rahman675675/805
✅ حکما و متکلمان مازندران در گذر تاریخ (15) 💐
✍️آیه الله محمد صالح علامه حائری (قده) (3)
⏪ادامه از قبل: 🌺
آن بزرگوار طبع بلندی در شعر داشته و هزاران بیت شعر در فقه و اصول و مدح اهل بیت (ع) و ... از ایشان به یادگار مانده است.
تألیفات فراوانی از ایشان باقی ماند. برخی از محققان، آثار ایشان را تا چهار صد عنوان در علوم اسلامی اعم از فقه، اصول، کلام، حکمت و فلسفه، رجال، تفسیر، ادب و تاریخ شیعه و... ذکر نمودند. چنانکه علامه شیخ آقا بزرگ تهرانی(ره) در این باره می نویسند: «... آن بزرگوار، علی رغم مرجعیت و اشتغالات زیاد، اهمیت زیادی به تألیف کتاب و آثار علمی می دادند و الطاف و مواهب الهی و توان و استعدادش در نظم و نثر و احاطۀ علمی وی سبب شد تا آثار ارزشمندی را در موضوعات گوناگون پدید آورند.»
برخی از آثار ایشان در حوزه فلسفه ، حکمت و کلام اسلامی عبارتند از: اتحاد العاقل و المعقول، امتناع شریک الباری، الامر بین الامرین، الایمان بالله در شمارش ادلۀ اثبات واجب الوجود، بوارق الالهام فی شرح شوارق الالهام، بیان ایمان (فقه فارسی)، بیان الواقع فی ردّ البابیّه، تخلّف العلة عن المعلول، الجبر و التفویض، الجمع بین الجمع و التفریق و ظهور الحق، الجواب المقبول عن شبهة الآکل و المأکول، حکمت بوعلی سینا (در پنج جلد)، خاتمیت محمد(ص)، خرد در امامت، رجعت (در اثبات آن با ادلۀ عقلی)، رجعت و معراج، ردّ شبهه ابن کمونه، الردّ علی صدرالدین الشیرازی فی اصالة الوجود و وحدة الوجود، المَثَل الاعلی (تحقیقی در مُثُل افلاطونی) و....
سرانجام پس از عمری خدمت و تلاش و زندگی پر بار و پر مشقّت، چراغ عمر این فقیه و فیلسوف نام آور مازندران، خاموش گردید و وی در تاریخ 21 دی ماه1350 ش. برابر با 1391 .ق. و در سن مبارک 93 سالگی دار فانی را وداع گفته و به ملکوت اعلی پیوست.
https://eitaa.com/rahman675675/806
هدایت شده از رساله امام خامنهای
🏴 برگزاری مراسم جشن در ایام فاطمیه
🔷 س ۸۷۳۵: «ایام فاطمیه» چه زمانی می باشد؟ آیا در بین این ایام شرکت کردن در جشن شادی جایز است؟
✅ ج: ایام فاطمیه، روز شهادت (13 جمادی الاول و 3 جمادی الثانی) و یکی دو روز قبل و یکی دو روز بعد آن است و شایسته است در این ایام حرمت عزاداری حضرت فاطمه سلام الله علیها حفظ شود.
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از رساله امام خامنهای
‼️ حکم نماز درصورت اشتباه تشخیص دادن حد ترخص
🔷 س ۸۷۳۰: اگر کسی یقین یا اطمینان پیدا کند که به حدّ ترخّص رسیده و نماز را شکسته به جا آورد و در خارج وقت معلوم شود که به حدّ ترخّص نرسیده بود، حکم نماز او چیست؟
✅ ج: نماز باطل است و قضا دارد.
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از کتابخانه علوم اسلامی تسنیم
📚 کامل ترین لیست رساله های توضیح المسائل در ایتا
🔻 رساله های مراجع تقلید در قید حیات
➖ رساله های مقام معظم رهبری 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله های آیت الله سیستانی 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله های آیت الله مکارم 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا و اینجا
➖ رساله آیت الله شبیری زنجانی 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله وحید خراسانی👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله نوری همدانی👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله جوادی آملی 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله سبحانی 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله فیاض 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله جناتی 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله محفوظی 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله گرامی 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله مظاهری 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله علوی بروجردی 👈 دانلود
📩 ارتباط با دفتر 👈 اینجا
🔻 رساله های عملیه مراجع تقلید درگذشته
➖ رساله امام خمینی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله بروجردی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله خویی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله بهجت 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله فاضل لنکرانی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله صافی گلپایگانی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله علوی گرگانی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله تبریزی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله صانعی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله هاشمی شاهرودی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله سید محمدصادق روحانی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله موسوی اردبیلی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله منتظری 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله محمدسعید حکیم 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله محقق کابلی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله صادقی تهرانی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله مجتبی تهرانی 👈 دانلود
🖥 سایت رسمی 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله محمدعلی اراکی 👈 دانلود
🖥 معرفی ایشان 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله مدنی تبریزی 👈 دانلود
🖥 معرفی ایشان 👈 اینجا
➖ رساله آیت الله محمدرضا گلپایگانی 👈 دانلود
🖥 معرفی ایشان 👈 اینجا
♻️ در ثواب نشر این لیست سهیم باشیم
ا•┈┈••••✾•▪️•✾•••┈┈•ا
تسنیم، بزرگترین کتابخانه علوم اسلامی در بستر ایتا 👈 عضو شوید
🆔 @tasnim_pdf