🔵 آتش بس و چند نکته درباره حزب الله
🔻1. برخی میگویند حزب الله با قبول آتش بس غزه و حماس را تنها گذاشت.
اینطور نیست. قبول توافق نامه آتش بس توسط حزبالله با هماهنگی و همراهی گروههای مقاومت فلسطینی صورت گرفته است.
🔻2. عدم نفوذ به سد محکم حزب الله:
فراموش نکنیم نتانیاهو با چه هدفی وارد جنگ با لبنان شد و امروز چه در اختیار دارد. بعد از 58 رور نبرد زمینی نتوانست به سد محکم حزب الله نفوذ کند. نتانیاهو بعد از 58 روز مقاومت جانانه حزبالله مطمئن شد در عرصه نظامی دستاوردی در جنوب لبنان بدست نخواهد آورد وگرنه همانند غزه هرگز کوتاه نمیآمد.
🔻3. خلع سلاح حزب الله غیرممکن است:
برخلاف آنچه در بندهای منتشر شده غیررسمی توافق نامه آمده، هیچ کسی و هیچ طرفی توانایی خلع سلاح حزبالله را ندارد. برداشت امکان خلع سلاح حزبالله ناشی از عدم شناخت توانمندیها و زیرساختهای حزبالله است. افزون بر آن موضوع خلع سلاح حزبالله مسئله جدیدی نیست و حداقل از 2006 بهطور جدی طرح و دنبال شده است و هیچ گاه به نتیجه نرسیده است.
🔻4. بندهای توافقنامه آتش بس اهمیتی ندارد:
اساساً متن واحد و رسمی از توافق نامه وجود ندارد. یعنی آنچه فعلا روزی زمین رخ داده عقب نشینی ارتش اشغالگر و توقف درگیری است بنابراین روی سایر بندهای توافق نامه نمیتوان قضاوت کارشناسی کرد. توجه کنیم حتی با فرض صحت توافق نامه منتشر شده، باید بین آنچه «اعلام شده» و آنچه «اعمال خواهد شد» تفکیک قائل شویم. قطعنامه 1701 از 2006 همین بندها و شروط را داشته است ولی تاکنون بسیاری از اصول آن اجرایی نشده است.
🔻5. تفکیک بین حزب الله و مردم جنوب اساساً امکان پذیر نیست.
مردم ساکن در روستاها و شهرهای مرزی جنوب لبنان با سرزمین های اشغالی، همه حزب الله هستند. تخلیه جنوب از حزب الله بیمعناست.
🔻6. بحران برای نتانیاهو :
این آتش بس بحران جدی داخلی برای نتانیاهو ایجاد خواهد کرد. کمی صبر کنیم. در وهله اول شهرک نشنینان حاضر به بازگشت به منازل خود نیستند. یعنی آغاز مشکلات داخلی برای نتانیاهو.
🔻7. تاثیر وعده صادق ۳:
گذر زمان نتایج را بهتر نمایان خواهد کرد، بخصوص که وعده صادق سه در پیش است و رژیم بیشتر از حزبالله استرس این را دارد و یکی از دلایل سهگانهای که برای آتشبس قید کرده است، تمرکز روی تهدید ایران است.
✍وارده
#حسین_دارابی | عضوشوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مردم_شکست_ناپذیر
مردم شهرک الخیام در جنوب لبنان اینطوری به خانه هاشون برگشتن درحالی که منطقه در اشغال ارتش اسرائیل هست هنوز و تانکهای مرکاوا 4 در سطح شهرک مستقر هستند
✍️ تحلیل آتش بس در جبهه شمال (از روایتهای در حال وقوع تا سناریوهای پیشرو)
🔻بخش اول. روایتها آتش بس در لبنان
آغاز آتش بس از منظرهای مختلف قابل تحلیل است. از نظر صاحب این قلم حداقل سه روایت را میتوان در خصوص آغاز آتش بس مورد توجه قرار داد.
۱_ روایت بدبینانه؛ شکست حزبالله
مبتنی بر این روایت، توانمندی حزبالله به عنوان یک جنبش یا گروه مذهبی و قدرتاش در فضای اعتقادی و اجتماعی داخلی است که حداکثر میتواند به عنوان گروه چریکی بدون تماس مستقیم، ضرباتی به ارتش قدرتمند اسرائیل و متصل به ذخایر سلاحهای استراتژیک قدرتهای بزرگ وارد کند. بنابراین حزبالله امکان تحقق بخشیدن به اهداف خود را ندارد و هرگونه توافقی به منزله شکست حزبالله محسوب میشود. برخی از گزارههای تأیید کننده این روایت عبارت است از:
۱.۱_ عقب نشینی حزبالله از هدف اصلی خود، مبنی بر مشروط کردن پذیرش آتش بس به پایان تجاوز رژیم صهیونی به غزه؛
۱.۲_از دست دادن بزرگترين سرمایههای خود نظیر تعداد قابل توجهی از اعضای شورای رهبری نظیر شهیدان سید حسن نصرالله، سید هاشم صفیالدین و شیح نبیل قاووق؛
۱.۳_ ترور اکثر اعضای شورای جهادی و فرماندهی کلیدی حزبالله نظیر شهید فؤاد شکر و شهید ابراهیم عقیل؛
۱.۴_ نابودی زیرساختهای حیاتی مردم به سبب بمب باران وسیع هوایی و ناکارآمد شدن بخشی از شبکه جهادی حزب الله به سبب انفجار پیجرها و بیسیمها.
۲_ روایت خوشبینانه؛ شکست صهیونیستها
مبتنی بر این روایت، اتکاء دولت صهیونی به دکترین جنگ پیشدستانه، اتصال ارتش رژیم به قدرتهای جهانی و انعکاس آن به عنوان قدرتمندترین ارتش غیر قابل شکست در منطقه غرب آسیا، بدین معنا است که این ارتش باید در همه نبردها و در کوتاهترین زمان ممکن پیروز شود و اگر پیروز نشد و مجبور به مصالحه شد به خودی خود برای رژیم صهیونی شکست محسوب میشود. برخی از گزارههای تأیید کننده این روایت عبارت است از:
۲.۱_ ناتوانی رژیم در محقق کردن هدف فروپاشی ساختار دفاعی و تهاجمی حزبالله، به رغم ضربات سنگین به رهبران و سرفرماندهی آن؛
۲.۲_ ناتوانی رژیم در عقب راندن حزبالله به پشت رودخانه لیتانی، به منظور امن سازی مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی؛
۲.۳_ ناتوانی برای تامین امنیت روحی و روانی شهرک نشینان، در جهت بازگشت آنان به شهرکهای اطراف مرز لبنان؛
۲.۴_ هزینه سنگین در شکسته شدن حریم امن شهرهای حیفا و تلاویو، به عنوان قلب سیاسی و اقتصادی و خطوط قرمز امنیتی رژیم صهیونی.
۳_ روایت واقع بینانه؛ سرنوشت میدان
مبتنی بر این روایت، تعیین وضعیت پیروزی و یا شکست طرفین، نه میزان اعمال قدرت و نه به حجم هزینه وارد شده به طرف مقابل است بلکه در میدان و از طریق تحلیل تحولات آنچه در صحنه جنگ رخ میدهد خواهد بود. ضمن اینکه به رغم آتش بس، تحولات میدانی میتواند در آینده حداقل در دوره کوتاه مدت، دارای نقطه اثر امنیتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باشد. برخی از گزارههای تأیید کننده این روایت عبارت است از:
۳.۱_ تداوم حالت شبه جنگ در شمال سرزمینهای اشغالی و تداوم سایه وحشت بر سر وطن گزینان اشغالگر؛
۳.۲_ به حاشیه رفتن طرح ترامپ با عنوان صلح قرن و توافق ابراهیم، به سبب شدت جنایات صهیونیستها و بیاعتبار شدن آنان نزد افکار مردم؛
۳.۳_ غیرعملیاتی شدن طرحهای بزرگ مثل ایمک و طرح کریدور از هند تا حیفا در ساحل مدیترانه در میان مدت، به سبب نهادینه شدن ناامنی در سرزمینهای اشغالی؛
۳.۴_ افزایش فشار روانی، اعتباری و حقوقی جهانی برای جامعه و سران سیاسی صهیونی، در اثر اعتراضات گسترده مردمی و صدور حکم لاهه و حمله به صهیونیستها در جهان.👇
👆♻️ استنباط راهبردی
هنری کسینجر سیاست گذار امنیتی و نظریه پرداز سیاسی آمریکایی معتقد بود؛ ارتش متعارف اگر پیروز نشود، شکست خورده است و گروه شبهنظامی اگر شکست نخورد، پیروز شده است. مبتنی بر این نظریه دستاورد نهایی در جنگهای ناهمطراز که در یک سو قدرتهای بزرگ نظامی و در سوی دیگر گروههای مقاومت حضور دارند، در میدان منازعه و در پیروزی ارتش تعیین میشود:
🔅 ۱. رژیم صهیونی در آن سوی میدان؛ با پشتیبانی تمام عیار غرب، شدت حداکثری قصاوت و استفاده از همه ابزارهای مکارانه و خشونت بار، به جزء تخریب زیرساختهای حیاتی مردم دستاورد راهبردی میدانی در جنوب لبنان نداشته است. این رژیم حتی امکان تضمین بقاء آتش بس را به دست نیاورده است تا بتواند بزرگترین هدف خود در جنگ لبنان، یعنی بازگشت شهرک نشینان شمال را به شهرکهای خود برای حداقل تا دو ماه آینده - زمان مقرر در آتش بس - تضمین کند.
🔅۲. حزبالله در این سوی میدان؛ به رغم آنکه تخلیه منطقه پایین تر از رودخانه لیتانی از نیروهای حزبالله مهمترین مطالبه رژیم صهیونی بود، ولی حزبالله همچنان در زیر رودخانه لیتانی فعالیت نظامی و امنیتی دارد. چنانکه تا آخرین لحظات ارتش متجاوز رژیم را در پشت روستاها و شهرهای جنوب متوقف کردند و مردم جنوب در همان ساعات اول آتش بس سریعا خود را به روستاها و شهرکهای جنوب لبنان رساندند و چادر خود را بر روی خرابههای منازل خود برپا کردند. مردمی که در حقیقت سرمایههای اصلی و تک تک آنها شکل دهنده هستههای مقاومت هستند.
🔅۳. ارتش رژیم صهیونی در هیچ منازعهای متوقف نمیشود مگر آنکه نتواند پیروز شود و هیچ منازعهای مفاد بین این رژیم و طرفین نوشته شده اجرا نمیشود، بنابراین به رغم تلاش نزدیک به دوماهه ۶۵ هزار نیروی ارتش رژیم، فرسودگی روانی این ارتش برای کسب پیروزی میدانی در لبنان و شکست نخوردن حزبالله و احیای ساختار نظامی و امنیتی آن، نشان دهنده این واقعیت است که بزرگترین بازنده جنگ ارتش رژیم صهیونی است.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/۸ آذرماه ۱۴۰۳ه.ش
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
28.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#واقعیت_نبرد_حلب
این گزارش متعلق به شب جمعه است.
💠 چند نکته درباره حملات تکفیریها به حلب
#مقدمه 👇
♦️ یک ⬅️ از ماه ها قبل پیش بینی این بود که؛ جنگ کنونی با دو کلمه " توسعه" و " تشدید" تداوم خواهد یافت و باید برای چنین چشم اندازی آماده باشیم و آماده وقوع حوادث سریع و شدید باشیم.
♦️ دو ⬅️ بدین منظور جبهه عبری، عربی، غربی برای کاستن از فشار بر صهیونیستها در
غزه اقدام به گشایش جبهه های جدید خواهد کرد.
▫️◾️نکات پنجگانه ◾️▫️
1⃣ اول 👈🏻 دشمن به لبنان حمله خواهد کرد ابتدا عملیات امنیتی و حملات هوایی و سپس حمله زمینی.که این حملات انجام شد. زمینی هم حمله کرد.۶۰روز هم طول کشید و بحمدالله نتیجه نگرفت و تن به آتش بس موقت داد.البته درلبنان سراغ فازسیاسی و انتخاب رییس جمهور و تشدید دعواهای داخلی خواهدرفت و تحرکات نظامی به جنوب را برای تحریک مقاومت انجام خواهد داد.
2⃣ دوم 👈🏻 گفته شد؛ به سوریه هم حمله امنیتی و نظامی خواهد کرد از چند طریق:
۱- بمباران و موشک باران های پیاپی برای هدف قرار دادن مراکز نظامی و امنیتی و تجهیزاتی که در یکی دو ماه اخیر شدت بخشیده است.
۲- بمباران یاموشک باران مناطق مسکونی شهرهای مهم سوریه
۳- حملات گروههای تکفیری از ادلب که سمت ترکیه است و رقه که سمت عراق است که الان شاهد حمله ازسمت ادلب با حمایت اردوغان هستیم.
۴ - هدف قرار دادن لایه سیاسی حاکمیت سوریه بااقدام به ترور بشار اسد مسئولان دولتی و لایه نظامی با ترور وحذف فرماندهانی مثل سهیل اسعد و نیز فرماندهان و نیروهای مستشاری مانند سردار شهید کیومرث هاشمی و ..
۵- خیانت در لایه هایی از ارتش و اقدام برای کودتای نظامی و همکاری با دشمن تکفیری و دولتهایی مثل دولت ترکیه
۶- حمله به جولان و اقدام برای باقیمانده از جولان که در دست سوریه است والحاق آن به جولان اشغالی
3⃣ سوم 👈🏻 راهبرد اصلی آنها که ناظر به اقدامات بالاست این است؛
یا باید بشاراسد در این مقطع کوتاه بیاید و با عربستان وامارات همراه شود و به جریان عادی سازی روابط با رژیم جعلی ،بپیوندد که در این مسیر اخیرا وعده های مکرری به بشار داده اند که قبول نکرده است.
یا درصورت مقاومت بشار،ترور وحذف بشار در دستور کار قرار گیرد و اگر نشد باید تضعیف و درگیر شود و سوریه که عقبه اصلی تجهیز جبهه مقاومت درفلسطین ولبنان است درگیر وناامن بماند.
این تصویر کنونی و آینده است!
اما آیا می توانند؟
4⃣ چهارم 👈🏻 نکته مهم همینجاست! فرصت حمله کنونی به حلب و خروج وحوش تکفیری ازلانه های خود درادلب می توانند هم فرصت طلایی باشد برای نابودی تتمه تکفیری ها و هم می توانند خطرساز باشد و سوریه را مشغول کند.
5⃣ پنجم 👈🏻 اینجاست که باید دید جبهه مقاومت چه تدابیری اندیشیده است وچگونه عمل خواهد کرد؟
انشاالله به لطف الهی و براساس اخبار موجود این تهدیدها تبدیل به فرصت خواهدشد.
باید برای روزهای سرنوشت ساز و خطیر که بشارتهای فراوان را با خود به همراه دارد آماده باشیم.
#راه_نگار rahnegar@
✍️ تحلیل آتش بس در جبهه شمال (از روایتهای در حال وقوع تا سناریوهای پیشرو) 🔻بخش اول. روایتها آتش
✍️ تحلیل آتش بس در جبهه شمال (از روایتهای در حال وقوع تا سناریوهای پیشرو)
🔻بخش دوم. سناریوهای پیشرو
چنانکه قبلا متذکر شدم مبنی بر ادعای سران رژیم صهیونی، جنگ حاضر «آخرین جنگ» و «جنگ رستاخیز» بود. موضوعی که در ادبیات نبیه بری رئیس مجلس لبنان، توسط دیدار مقام معظم رهبری مورد تأیید قرار گرفت و شرایط کنونی برای هر دو جبهه حق و باطل شرایط مرگ و زندگی است.
مبتنی بر ادبیات مذکور حزبالله، مقاومت عراق و یمن به دو دلیل وارد منازعه مستقیم با رژیم صهیونی شد؛ اولین دلیل انسانی در حمایت از مردم مظلوم غزه و مشغول سازی راهبردی دشمن به جهت ممانعت از پیروزی زود هنگام ارتش رژیم در غزه بود و دومین دلیل شناخت ماهیت وجودی شرارت آمیز و سبقه تاریخی این رژیم بود که با حل مسئله غزه به سراغ حزبالله و سایر اعضای محور مقاومت خواهد آمد، لذا حزبالله کارزار پیشدستانه را در دستور کار خود قرار داد. ورودی که عملا طی چهارده ماه، هزینه سنگینی به رژیم وارد کرد و توانست دشمن را در آستانه درواز مرگ وجودی متوقف کند.
برخی از دستاوردهای ورود به موقع و خالصانه حزبالله به منازعه وجودی در غرب آسیا عبارت است از:
۱. تبدیل مسئله فلسطین، به مسئله اسلامی در منطقه و مسئله انسانی در جهان؛
۲. ممانعت از تصرف یک شهرک یا یک تپه استراتژیک، توسط ۶۵ هزار نیرو ارتش رژیم صهیونی طی حدود ۶۰ روز تهاجم زمینی؛
۳. مدیریت تبعات سنگین شوک و بهت اولیه، ناشی از شهادت رهبران و فرماندهان در ده روز ابتدایی جنگ و بازگذشت قدرتمند و غافلگیر کننده به صحنه نبرد؛
۴. مسدود سازی حفرههای نفوذ امنیتی در وسط معرکه جنگ و حفظ داراییهای کلیدی حزبالله پس از حادثه پیجرها؛
۵. ناکام گذاشتن رژیم صهیونی در دستیابی به اهداف اصلی خود اعم از بازگشت آوراگان، اتمام جنگ رستاخیز، ایجاد منطقه حائل تا رود لیتانی و خلع سلاح مقاومت لبنان.
🔹 با توجه به منطق مذکور چند سناریو قابل توجه در چشم انداز پیش رو عبارت است از:
۱. سناریوی راه گذر
مبتنی بر گمانه مطرح در این سناریو؛ تداوم و یا تحمیل جنگ فراگیر یا تهاجم محدود با هدف تجزیه جبهه مقاومت صورت گرفت تا از طریق جداسازی ساحات مقاومت میان گروههای مقاومت اعم از حزبالله لبنان، مقاومت عراق، مقاومت یمن، مقاومت سوریه و مقاومت ایران و مقاومت فلسطین از یکدیگر و از کشورها همراه، شکست تک تک آنها در بازده زمانی مشخص را تضمین نمایند. اقدام دشمن برای محقق شدن بدبینانه ترین سناریو میتواند شامل اقدامات فلج کننده میدانی، تحریم اقتصادی و فشار سیاسی باشد.
۲. سناریوی دوره گذار
مبتنی بر گمانه مطرح در این سناریو پذیرش آتش بس از سوی محور جنایت و شقاوت، علاوه بر آنکه نشانه ناامیدی از دستیابی به اهداف خود در برابر مقاومت و به ویژه حزبالله است، حاکی از تثبیت تئوری دوره گذار از نظم تک قطبی به دو یا چند قطبی و پذیرش سهم ایران و محور مقاومت در نظم بعدی است. نظمی که حداقل متشکل از دو قطب ترکیبی غربی با محوریت آمریکا، اروپا و همراهان آنها و قطب ترکیبی شرقی با محوریت چین، روسیه، ایران و همراهان آنان است.
۳. سناریوی فرود کرکسها
مبتنی بر گمانه مطرح در این سناریو؛ تن دادن رژیم صهیونیستی به آتش بس، محصول تدبیر حامیان و پشتیبانان رژیم صهیونی است که علاقمند هستند با تفکیک جبهه لبنان از غزه دست رژیم صهیونی را برای تمرکز بر غزه و تداوم نسلکشی و تخریب کامل غزه باز بگذارند. بنابراین رژیم صهیونی به سان کرکس بر جسم نیمه جان مردم غزه خواهد نشست و از آن ارتزاق خواهد.
۴. سناریوی پرواز ققنوسها
مبتنی بر گمانه مطرح در این سناریو؛ واکنش جهانی به جنایات رژیم در غزه و جنوب لبنان، بازگشت ثانویه حزبالله از شوک و بهت اولیه ناشی انفجار پیجرها و بیسیمها و شهادت رهبران و فرماندهان عالی رتبه خود، بازگشتی افتخار آمیز بود و فرماندهان جوان، زخم خوردگان و مجروحان آن حوادث با روحیه و انگیزه مضاعف به معرکه بازگشتند و توانستند با افزایش توانمندی تهاجمی خود، فشار بر جبهه داخلی دشمن را تا حد قابل توجهی افزایش دهند بگونهای که حامیان و پشتیابانان داخلی و خارجی رژیم صهیونی را وادار کردن تا این سگ هار را مهار نمایند. با این وجود، ققنوس مقاومت مجددا از خاکستر و خون برخواسته و نسل جدیدی از رزمندگان را تربیت و فعال نموده است.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/۱۰ آذرماه ۱۴۰۳ه.ش
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
1.35M
🔻 آخرین تحولات سوریه
🚩«وَ قَدْ أَرْعَدُوا وَ أَبْرَقُوا وَ مَعَ هَذَیْنِ الْأَمْرَیْنِ الْفَشَلُ وَ لَسْنَا نُرْعِدُ حَتَّی نُوقِعَ وَ لَا نُسِیلُ حَتَّی نُمْطِرَ... دشمنان چون رعد غریدند و مثل برق، جرقه زده و جهیدند، اما با وجود آنهمه لاف گزاف، هنگام کارزار ناتوان و ترسان بودند. ولی ما، خروش برنمیداریم، مگر آن که دست به عمل میزنیم و نمیباریم، مگر آن که سیل به راه میاندازیم -خطبه ۹ نهجالبلاغه-».
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
🎯 اراده اعمال قدرت مهمترین مؤلفه در سهیم شدن در تحولات ژئوپلیتیکی و در دوره گذار است.
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
✍️ حلب از انجام تا فرجام منازعه (تحلیل وضعیت نبرد سوریه در دوره گذار)
🔻بخش اول. ژئوپلیتیک تاریخی حلب
🔸۱. حلب پایگاه تحولات پیشینی
از منظر تاریخی و جغرافیایی، حلب یک شهر راهبردی و مورد عنایت اهل البیت و یکی از کانونهای اصلی مذهب اهل البیت بوده است که به مرور و به سبب کاهش دسترسی مردم به علماء، دچار تضعیف در عقیده و تغییر در ایده شدهاند. این شهر در جنگهای صلیبی به عنوان پایگاه اصلی مسلمان محسوب میشد. حلب به دلیل جدا افتادن از مسیر تعالیم اهل البیت و به سبب اعمال سلطه قهری صلاح الدین ایوبی، اغلب شیعیان یا از این سرزمین کوچ کردند و یا تغییر مذهب دادند. دو شهرک نوبل و الزهرا باقیمانده نسل اولیه شیعیان در شمال حلب هستند.
🔸۲. حلب لولایی تحولات پسینی
علاوه بر سبقه تاریخی و تمدنی، حلب مهمترین شهر اقتصادی و راهبردی میان شمال و جنوب و شرق و غرب اسلامی در دورههای مختلف بوده است. به همین سبب برخی در حلب به دنبال نشانه شناسی تحولات آخرالزمانی و علائم دوره گذار قدرت هستند.
امروزه حلب در معادله مقاومت در برابر جنایت، قرارگاه پشتیبان مقاومت از سرپنجههای خود در لبنان و فلسطین محسوب میشود. حلب حلقه میانی در کریدور ارتباطی محور مقاومت، از ایران و عراق از مسیر موصول تا بوکمال به لبنان و فلسطین و تا ساحل مدیترانه است. بنابراین حلب قلب محور مقاومت و لولای ژئوپلیتیک تحولات غرب آسیا در دوره گذار است.
♻️ استنباط راهبردی
به جهت نقش و سهم حلب به عنوان یک بارانداز تاریخی و نقش راهبردی و کلیدی آن در معادلات جهانی و منطقهای از گذشته تا آینده است، خارج شدن این شهر از چرخه خدمات در کریدور غرب آسیا، به معنای تعیین سرنوشت مقاومت از انجام مقاومت تا فرجام مقاومت آن است. چرا که شکسته شدن دژ حلب به عنوان قلب جغرافیا و لولایی ژئوپلیتیک مقاومت، به معنای ترک برداشتن دژ مقاومت در سراسر منطقه است. به تعبیر دیگر سقوط خاکریز و تداوم اشغال حلب؛ مقدمه سقوط بسیاری از خاکریزها از خاکریز حمص و دمشق، خاکریز جولان و غزه، خاکریز خیام و ضاحیه، خاکریز بوکمال و موصل و بغداد، خاکریز کربلا و نجف است و خاکریز قصرشیرین و خسروی، خاکریز سیستان و تایباد و خاکریز بوموسی و تنب بزرگ دچار فرسایش خواهد شد. با این وجود ترمیم خاکریز حلب در شرایط کنونی و به هر قیمتی، هزینهاش بسیار کمتر است از تبعات امنیتی تداوم اشغال حلب است.
✍️#احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ه.ش
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔https://eitaa.com/rahnegar1401
✍️ دیدبانی کنش هوشمندانه و هنرمندانه فاطمی (اندیشه کوثری و حرکت جوهری حضرت فاطمه الزهرا در آخرین دوره حیات)
🔻بخش اول. ماهیت کنش فاطمی
🔹 دو تفسیر از کنشگری فاطمی
سیر در گفتمان و سیره حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها نشان میدهد که حضرت حداقل دو روایت قابل توجه است:
۱. بینش عاشقانه و عاقلانه؛ که در روایت حضرت و اظهار علاقه وافر ایشان به قرائت قرآن، اقامه نماز و نگاه به چهره پیامبر اکرم صلی الله و آله، دیده میشود.
۲. کنش عاقلانه و عارفانه؛ که در درایت عملی حضرت برای احقاق حقوق اعتباری، اجتماعی، سیاسی و مقاومت از انحراف و تحریف در مسیر اسلام ناب، دیده میشود.
🔹 دیدبانی رخدادها مدینه النبی
با رصد کنش عاقلانه و عارفانه حضرت در تحولات پسا رحلت پیامبر اعظم (ص) میتوان از سه دیدگاه مورد بررسی قرار داد:
🔅۱. روایت نزدیکنگرِ عاطفی؛ نظاره گری سطر به سطر حوادث پس از رحلت و تدقیق در فعالیت میدانی و در محیط مدینه، که دستاورد نهایی آن، دریافت حسی غمبار از حوادث شهر مدینه و دلی داغدار از فشار بر اهل البیت است.
🔅۲. روایت دورنگرِ عقلانی؛ رصد فرآیندهای اصلی و رخدادهای کلیدی مدینه در غصب مناسب، چگونگی تهاجم به خانه وحی و کنشگری که حضرت برای توقف اقدامات انحرافی و یا بازگرداندن مسیر تحریف صورت داد.
🔅۳. روایت کلاننگرِ راهبردی؛ نگرشی فضا محور برای بررسی علل و عوامل ریشهای، ساختاری و کارکردی از نحوه غصب خلافت و قیام حضرت و پیامدهای انسانی، اجتماعی و سیاسی آن است.
ادامه دارد....
✍️#️احمد_باقری_مزینانی استاد دانشگاه/ایام فاطمیه ۲ جمادیالثانی ۱۴۴۶ ه.ق و ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳ه.ش/.
💎 کانال ایتا #راه_نگار
🆔 https://eitaa.com/rahnegar1401