فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حضور مردم در صحنهی انتخابات، نشاندهندهی اعتماد مردم به نظام و قدرت ارادهی مردم
۹۶/۲/۲۷
#رهبر_معظم_انقلاب
#امام_خامنه_ای
#انتخابات_و_خطّ_امام
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
#قرن_حماسه
#با_ما_باشید
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
🔴این رضا کریمی است همان کسی که شرف و کشور خود را به قیمت ناچیزی فروخت و از کشور گریخت .
رضا خوب می داند که هرشب با کابوس و ترس از سربازان گمنام امام زمان در اطلاعات سر به زمین می گذارد ، شاید شب را صبح نکند و یاشاید تا آخر عمر روز و شب را در زندان های مخصوص خائنین به مملکت بگذراند
#غرب_آسیا
@Westasia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 آخرین باری ک از سختی ها و مشکلات زندگی خیلی دلت گرفته کِی بوده؟
😢
#راه_ما_روشن_است🇮🇷
#حوزه_علمیه_خواهران
#راه_روشن را به دوستان خود معرفی کنید.
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
🕋📜🕋📜🕋
📜
🕋
#ماه_مبارک_رمضان
#معرفت_حضرت_قرآن (۵)
☑️ نزول دفعی حضرت قرآن
ا❁﷽❁ا
«هوَ الَّذي أَنْزَلَ عَلَيْكَ الْكِتابَ مِنْهُ آياتٌ مُحْكَماتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتابِ وَ أُخَرُ مُتَشابِهاتٌ فَأَمَّا الَّذينَ في قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ ما تَشابَهَ مِنْهُ ابْتِغاءَ الْفِتْنَةِ وَ ابْتِغاءَ تَأْويلِهِ وَ ما يَعْلَمُ تَأْويلَهُ إِلاَّ اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ»؛
اوست خدایی که قرآن را بر تو فرستاد که برخی از آن کتاب، آیات محکم است که آن أمّ (ریشه و اصل) کتاب است، و آیات دیگر متشابه می باشد. كسانى كه در دلهايشان انحراف است، براى فتنه جويى و طلب تأويل آن به دلخواه خود، از ما تشابه پيروى مىكنند، با آنكه تأويل را جز خدا و راسخون در علم كسى نمى داند.
﴿سوره مبارکه آل عمران، آیه ۷﴾
ا┅═✧❁ 🕋 ❁✧═┅ا
3️⃣ علم انحصاری به تأویل حضرت قرآن نزد راسخون
✍️ وفق مستندات وارده، علم به تأویل إنزال حضرت قرآن، انحصاراً نزد ذات اقدس الهی و راسخون در علم موجود است.
راسخون در علم منطبق با روایات مفسره موثقه، در معنای مطلق آن رسول الله (صلی الله علیه و آله) و ائمه (علیهم السلام) هستند.
▪️ چنانچه رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
«ليْسَ مِنَ الْقُرْآنِ آيَةٌ إِلَّا وَ لَهَا ظَهْرٌ وَ بَطْنٌ وَ مَا مِنْهُ حَرْفٌ إِلَّا وَ إن لَهُ تَأْوِيلٌ وَ ما يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ، الرَّاسِخُونَ نَحْنُ آلُ مُحَمَّدٍ» (۱)؛
هر آیه ای از حضرت قرآن، دارای ظاهر و باطنی است، (به علاوه) هیچ حرفی در قرآن نیست که تأویل نداشته باشد، و تأویل آن را فقط راسخون در علم می دانند و منظور از راسخون در علم، آل محمد (علیهم السلام) هستند.
▪️ نیز امام باقر (علیه السلام) ضمن حدیثی، رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) را با عنوان «افضل راسخین در علم» توصیف کرده و فرمودند:
«رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم) أَفْضَلُ الرَّاسِخِينَ، قَدْ عَلَّمَهُ اللَّهُ جَمِيعَ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْهِ مِنَ التَّنْزِيلِ وَ التَّأْوِيلِ، و مَا كَانَ اللَّهُ لِيُنْزِلَ عَلَيْهِ شَيْئاً لَمْ يُعَلِّمْهُ تَأْوِيلَهُ وَ أَوْصِيَاؤُهُ مِنْ بَعْدِهِ يَعْلَمُونَهُ كُلَّهُ» (۲)؛
رسول الله (صلی الله علیه و اله و سلم) افضل راسخون در علم هستند که خداوند عزوجل علم تمام آنچه که بر قلب ایشان نازل فرموده، از تنزیل و تأویل را تماما به آن حضرت عطا فرموده است. اینگونه نیست که خداوند عزوجل چیزی را بر رسول نازل کرده باشد، اما تأویل آن را تعلیم نفرموده باشد، و تمام آنچه را که رسول از علم تأویل می داند، همه آن را اوصیاء بعد از ایشان نیز می دانند.
▪️ همچنین از حضرت صادق (علیه السلام) روایت شده که فرمودند:
«نَحْنُ الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ وَ نَحْنُ نَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ» (۳).
▪️ نیز امیرالمومنین علی (علیه السلام) در یکی از خطبات مبارکه خود بر این مطلب تصریح کرده و فرمودند:
«... و سَلُونِي عَنِ الْقُرْآنِ، فَإِنَّ فِي الْقُرْآنِ بَيَانَ كُلِّ شَيْءٍ وَ فِيهِ عِلْمُ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ، وَ إِنَّ الْقُرْآنَ لَمْ يَدَعْ لِقَائِلٍ مَقَالًا و ما يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ لَيْسُوا بِوَاحِدٍ، رَسُولُ اللَّهِ مِنْهُمْ، أَعْلَمَهُ اللَّهُ إِيَّاهُ فَعَلَّمَنِيهِ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ، ثُمَّ لَا يَزَالُ فِي عَقِبِنَا إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ» (۴)؛
از قرآن از من بپرسید، چرا که در قرآن بیان کلّ شیء است و علم اولین و آخرین در آن است، و تأویل آن را جز ذات اقدس حق و راسخون در علم نمی دانند، رسول الله (صلی الله علیه و اله و سلم) تمام علم تأویل را از جانب ذات اقدس حق آموخته و آن را به من تعلیم فرموده و این شأن و منقبت الی یوم القیامة در ما اهل بیت خواهد بود.
ا┅═✧❁ منابع ❁✧═┅ا
(۱) كتاب سليم بن قيس الهلالي، ج ۲، ص ۷۷۱
(۲) تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة، ص۱۰۷؛ بصائر الدرجات في فضائل آل محمد صلى الله عليهم، ج۱، ص۲۰۳
(۳) بصائر الدرجات في فضائل آل محمد صلى الله عليهم، ج۱، ص۲۰۴
(۴) كتاب سليم بن قيس الهلالي، ج۲، ص۹۴۱
🕋
📜۵/۱
🕋📜🕋📜🕋
🕋📜🕋📜🕋
📜
🕋
#ماه_مبارک_رمضان
#معرفت_حضرت_قرآن (۵)
☑️ جمع بندی مبحث إنزال
در بررسی مبحث إنزال (نزول دفعی حضرت قرآن) نتایج ذیل به دست آمد:
▪️ نزول دفعی حضرت قرآن، نزول ذات علم بوده است، زیرا حضرت قرآن، تبیان لکل شیء، تمام علم و سرچشمه علم است، علم اولین و آخرین، ما کان و ما یکون إلی یوم القیامة در آن نهفته است.
▪️ نزول دفعی ذات علم در «لیلۀ مبارکۀ قدر» و به سبب آن بوده است، به گونه ای که با انتفای آن، إنزال نیز منتفی می شد.
▪️ لیله مبارکه قدر، شأنی از شئون حضرت أمّ الکتاب، صاحبة التأویل سیدتنا و مولاتنا فاطمة الزهرا (سلام الله علیها) می باشد.
▪️ علم تمام هستی، در «باطن» حضرت قرآن مکنون و محجوب است.
▪️ علم به بطون حضرت قرآن یا تأویل در إنزال منحصرا نزد حضرات راسخون در علم است که در معنای مطلق عبارتند از وجود مقدس حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه اطهار (علیهم السلام).
و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطیبین الطاهرین
و لا حول و لا قوة إلا بالله العلی العظیم
🕋
📜۵/۲
🕋📜🕋📜🕋