🕌⚜️🕌⚜️
⚜️🕌⚜️
🕌⚜️
⚜️
#عمارة_الحرم
✨ ا❁﷽❁ا ✨
⚜️ «فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ» ⚜️
در خانه هايى كه خدا رخصت داده كه [قدر و منزلت] آنها رفعت يابد و نامش در آنها ياد شود در آن [خانه]ها هر بامداد و شامگاه او را نيايش مى كنند
📓 سوره مبارکه نور، آیه ٣۶.
✍️ یکی از مهمترین مستنداتی که بر ضرورت تعظیم و تکریم عمارت حرم تاکید می کند، آیه مبارکه ٣۶ سوره نور می باشد. در این شریفه به حقیقت بیتی که مخصوص خداوند عزوجل است، و «نور السماوات و الأرض» در آنجا نازل شده و اسم الله از آنجا بالا رفته و تسبیح ذات در آن صورت می پذیرد، اشاره شده است.
👈 براساس روایات مفسّرۀ وارده، معنای أتم و أکمل این بیت، «بیت حضرت أم الأئمة و الأنبیاء و الأبرار حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و فرزندان ایشان» است. چنانچه در جوامع حدیثی و از آن جمله در حدیثی از حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) و روایتی از امام کاظم (علیه السلام) به این مطلب اشاره شده که مراد ذات اقدس الهی از بیت الله در این کریمه چیست:
✨ از حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله وسلم) سوال می شود که منظور از "بیوت" در کریمه چیست. آن حضرت در پاسخ می فرمایند:
«بُیُوتُ الْأَنْبِیَاءِ، وَ أَوْمَأَ بِیَدِهِ إِلَی مَنْزِلِ فَاطِمَهًْ»؛
منظور خانه انبیاء است، در حالیکه با دست مبارک به خانه دخترشان حضرت فاطمه (علیها السلام) اشاره فرمودند.
📓 البرهان في تفسير القرآن، ج۴، ص۷۶؛ بحار الأنوار، ج۲۳، ص۳۲۶.
✨ نیز زمانیکه از امام کاظم (علیه السلام) سوال شد که منظور از "بیوت" در کریمه چیست، آن حضرت در پاسخ فرمودند:
«بُیُوتُ آلِ مُحَمَّدٍ؛ بَیْتُ عَلِیٍّ وَ فَاطِمَهًْ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ»؛
منظور خانه آل محمّد (صلی الله علیه و آله وسلم) است؛ خانه امام علی، حضرت فاطمه، امام حسن و امام حسین (علیهم السلام).
📓 بحارالأنوار، ج ۲۳، ص ۳۲۶.
☑️ آن بیتی که حرمتش عظیم و واجب شمرده شده و ورود به آن بدون اذن حرام می باشد، بیت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و فرزندان ایشان است.
☑️ بیتی که حبیب رب العالمین حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) شبها سجاده نماز شب شان را پشت درب آن پهن کرده و هر روز قبل از رفتن به مسجد، با توقف بر درب آن ، اهل آن را سلام می داده و آیه تطهیر را در شأن ایشان تلاوت می نمودند.
☑️ بیتی که به امر خداوند عزوجل ، تنها درب آن به مسجد الرسول (صلی الله علیه و آله و سلم) باز ماند و تمام درب های دیگر بسته شد. چرا که آن بیت، خود حقیقت مسجد است.
👈 فلذا بیت أم الأنوار (علیها السلام) و بیوت حضرات معصومین (علیهم السلام)، حقیقت معنای «بیت الله» روی زمین می باشند. و چنانچه مسلم است، «بیت الله» مسجد و قبله گاه خلق در عالم است که به تعظیم و تکریم آن امر شده، آنچنانکه فرمودند: «اگر قصد بسوی آن را معطله گذارید، عذاب می شوید و مهلت داده نمی شوید». چرا که خلق منحصرا بسبب این بیوت الله، به قرب الهی نائل می شوند.
📓 وسائل الشيعة، ج ۱۱، ص ۲۲.
#عمارة_الحرم
✍️ با بررسی آيه ۸۷ سوره مبارکه یونس، این امر مسجّل می شود که بیوت ائمه اطهار (علیهم السلام) یا همان مثاوی متبرکه شان، مساجد و قبله گاه اهل زمین می باشند و لذا عبودیت جز با اتجاه به سوی آنان مقبول واقع نمی شود:
⚜️ «و أَوْحَيْنا إِلى مُوسى وَ أَخيهِ أَنْ تَبَوَّءا لِقَوْمِكُما بِمِصْرَ بُيُوتاً وَ اجْعَلُوا بُيُوتَكُمْ قِبْلَةً وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنين»؛
و به موسى و برادرش وحى كرديم كه شما دو تن براى قوم خود در مصر خانه هايى ترتيب دهيد و سراهايتان را رو به روى هم قرار دهيد و نماز برپا داريد و مؤمنان را مژده ده.
✍️ خداوند متعال در این مبارکه به قرار گرفتن بیت حضرت موسی و برادرشان جناب هارون، بعنوان مسجد و قبله گاه امت، اشاره می فرماید. و چنانچه در روایات متکثراً آمده است، حضرت موسی و برادرشان حضرت هارون، مثلی برای رسول خدا و برادرشان امیرالمومنین علی (علیهما السلام) می باشند؛ چنانچه فرمودند: «یا علی! أنتَ مِنّی بِمَنزلةِ هارونَ مِنْ مُوسی ...».
☑️ مؤید این مطلب احتجاجی از حضرت مولانا علی بن موسی الرضا (علیه السلام) است که در آن ضمن اشاره به این کریمه، حقیقت مسجد را که همان بیت الله است و از آنجا اسم الله بالا رفته و تسبیح صورت می پذیرد، بیت حضرت أب الأئمة امیرالمومنین علی و حضرت أم الأئمة و الأنبیاء فاطمه (علیهما السلام) معرفی فرمودند:
✨ «حضَرَ الرِّضَا عليه السلام مَجْلِسَ الْمَأْمُونِ ... فقَالَ الْمَأْمُونُ هَلْ فَضَّلَ اللَّهُ الْعِتْرَةَ عَلَى سَائِرِ النَّاسِ؟ فقَالَ أَبُو الْحَسَنِ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَبَانَ فَضْلَ الْعِتْرَةِ عَلَى سَائِرِ النَّاسِ فِي مُحْكَمِ كِتَابِهِ
... أَمَّا الرَّابِعَةُ فَإِخْرَاجُهُ صلی الله علیه و آله و سلم النَّاسَ مِنْ مَسْجِدِهِ مَا خَلَا الْعِتْرَةَ حَتَّى تَكَلَّمَ النَّاسُ فِي ذَلِكَ و تَكَلَّمَ الْعَبَّاسُ فَقَالَ يَا رَسُولَ اللَّهِ تَرَكْتَ عَلِيّاً وَ أَخْرَجْتَنَا؟
قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله و سلم مَا أَنَا تَرَكْتُهُ وَ أَخْرَجْتُكُمْ وَ لَكِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ تَرَكَهُ وَ أَخْرَجَكُمْ ... و فِي هَذَا تِبْيَانُ قَوْلِهِ صلی الله علیه و آله و سلم لِعَلِيٍّ عليه السلام أَنْتَ مِنِّي بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى»؛
▪️ یکی از فضائل آل الله بر سائر مردم در محکم کتاب الله، قضیه «سد الابواب» است که به اراده الهی درب همه بیوت به مسجد بسته شد، الا باب علی (علیه السلام). و این تبیان همان قول رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) بود مبنی بر این که نسبت تو ای علي به من، همانند نسبت هارون به موسی است
▪️ در این هنگام، علماء حاضر در مجلس، از حضرت علي بن موسی الرضا (علیه السلام) سوال کردند این فضیلت در کدام آیه قرآن بیان شده است؟
در اینجا، آن حضرت آیه ۸۷ سوره یونس را تلاوت نموده و فرمودند:
✨ «ففِي هَذِهِ الْآيَةِ مَنْزِلَةُ هَارُونَ مِنْ مُوسَى وَ فِيهَا أَيْضاً مَنْزِلَةُ عَلِيٍّ عليه السلام مِنْ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله و سلم)»؛
▪️ این آیه بیان فضیلت هارون است نسبت به موسی و أيضا بیان فضیلت امیرالمومنین نسبت به رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم).
📓 عيون أخبار الرضا (عليه السلام)، ج ۱، ص ۲۳۳.
✍️ بنابراین بیوت اهل بیت عصمت و طهارت (سلام الله علیهم) و به طور خاص بیت حضرت أم الائمة و الأنبیاء و الأبرار (علیها السلام) که همان مدینة الزهرا و بقعة مبارکة می باشد، «بیت الله» و «مساجد» و «قبله گاه» عالم می باشند؛ «فولّوا وجوهکم شطره».
لذا همانگونه که ذات اقدس الهی با صدور اوامری چون سد ابواب، به تعظیم و تکریم این بیوت، حکم فرمود و محیای ناب محمدی (صلی الله علیه و آله و سلم) با گسترانیدن سجاده عبادت خود بسوی آن بیت، به خلق تعلیم داد تا آن بیوت را به عنوان مسجد و قبله گاه حقیقی بشناسند، بر خلق لازم و ضروری است تا با تعظیم و تکریم این مثاوی و مضاجع مبارکه، امر اتجاهِ وجوه بسوی این بیوت الله و به طور خاص بیت الفاطمة (سلام الله علیها) را امتثال کنند.
⚜️
🕌⚜️
⚜️🕌⚜️
🕌⚜️🕌⚜️
کنایه محسن رضایی به لاریجانی و جهانگیری
🔹یک عده اینجا زیر گریه زدند؛ یک عده گفتند نه چکش نه کلید! پس شما کجا بودید؟ شما عامل بدبختی مردم بودید؛ اگر مجلس و دولت گذشته درست عمل میکردند آیا امروز گرفتار میشدیم؟
🔹اقتصاد پادگان یا دادگاه نیست اما جای فلسفهبافی هم نیست. اقتصاد از فلسفهبافی آسیب جدی دیده است. اقتصاد یک علم است اما متاسفانه علم اقتصادی ندارند.
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
#قرن_حماسه_بزرگ
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آب زنید راه را ....
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منتظر عذر خواهی رسمی صدا و سیما هستیم.
بدرفتاری مجری برنامه صدا وسیما با دکتر محمد
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐تحقق وعده الهی💐
📢#حاج_قاسم_سلیمانی: این وعده الهی حتما تحقق پیدا خواهد کرد، و ما اطمینان داریم به وعده الهی، و صدق آن را در عرصه های گوناگون بارها دیده ایم
🔹🔺 و در این وعده الهی، در قصاص خون این شهدای ارزشمند خواهیم دید...
#جنگ_قدس
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
#قرن_حماسه_بزرگ
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حرف_حساب
🛑چرا رئیسی قوه قضاییه رو ول کرد اومد کاندید شد؟
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
#قرن_حماسه_بزرگ
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
#سیر_الی_الله
استاد تحریری:
🔹گاهى ابتلا به گرفتارى ها و از جمله #حالت_قبض و گرفتگى روحى در مسير الى اللّه، براى امتحان انسان در جهت ثبات قدم او در اين مسير است.
🔹در اين مرحله، بايد به وصيت على عليه السّلام گوش فرا داد که: «مَنْ صبر على اللّه وصل اليه.» كسى كه بر (هجران يا تأديب) خدا صبر كند، به او مى رسد.
🔹پس #عارفان و دلدادگان به #حضرت_دوست، نه تنها از بلا نمى گريزند؛ بلكه به استقبال آن مى روند، چرا كه آن را پلى به سوى ملاقات محبوب مى دانند، چنان كه خداوند متعال به حضرت موسى عليه السّلام وحى مى كند:
«اذا رأيت الفقر مقبلاً فقل: مرحبا بشعار الصّالحين.»
هنگامى كه ديدى تنگدستى به تو روى آورده بگو: خوشا به شعار صالحان.
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
⬜️⚜⬜️⚜◻️⚜◽️⚜▫️
⚜
◻️
⚜
▫️
#تعظیم_و_تکریم_بقیع
⚜عمارة البقيع؛ مطالبه شهداي مدافع حرم⚜
💫 «مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلًا»
💫 شهدای مدافع حرم همچون شهید سردار سلیمانی با مجاهدت و فداکاری خود در حرم حضرت عقیلة العرب خانم زینب الکبری (علیها السلام) و دیگر حرم های ائمه اطهار (علیهم السلام) نگذاشتند فاجعه تخریب قبور ائمه بقیع (علیهم السلام) برای سایر حرمهای مطهر تکرار شود.
💫 مدافعانی که در زمان حیاتشان، با رشادت های خود به فتوحات کثیری نائل شدند و به هنگام شهادتشان بیان داشتند که
شعار یا لثارات بقیع را همیشه سر دهید و وصیت کردند که سنگ قبر برایم نگذارید تا اینکه برای ائمه ی بقیع (علیهم السلام) حرم ساخته شود.
💫 و اگر این مدافعان در آنزمان نیز بودند، اعداء اهل بیت (علیهم السلام) جرأت نمی کردند که به بقیع نزدیک شوند.
💫 و اکنون با اتحاد و گستردگی بیش از پیش جبهه مقاومت، شاهد دستاوردهای عظیم و هدف غایی آن که فتح بهشت بقیع و عمارة البقیع و در نهایت تعظیم و تکریم بقیع شریف است،خواهیم بود.
📗 سوره مبارکه أحزاب، آیه۲۳.
▫️
⚜
◻️
⚜
⬜️⚜⬜️⚜◻️⚜◽️⚜▫️
42.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تعظیم_و_تکریم_بقیع
#اقدامات_علما
⚜ حجة الاسلام و المسلمین محمدباقر گلپایگانی:
🔹 مرحوم سید محمدرضا گلپایگانی فرمودند اگر بخواید قبرستان بقیع را به عنوان چهار امام بسازید، خودم می سازم اما به عنوان قبر حضرت زهرا (سلام الله علیها) اجازه ساخت بقیع را نمیدم چون سند مظلومیت حضرت زهرا (علیها السلام) قبر مخفی حضرت است.
🕌⚜️🕌⚜️
⚜️🕌⚜️
🕌⚜️
⚜️
#عمارة_الحرم
#مبحث_دوم
#تعظیم_مساجد
✨ ا❁﷽❁ا ✨
⚜️ «وَ أَقِيمُوا وُجُوهَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَادْعُوهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ كَمَا بَدَأَكُمْ تَعُودُونَ» ⚜️
و نزد هر مسجدى تمام روى خود را به سوى آن كنيد و در حالى كه دين خود را براى او خالص گردانيده ايد وى را بخوانيد، همان گونه كه شما را پديد آورد به سوى او برمى گرديد.
📓 سوره مبارکه اعراف، آیه ۲۹.
☑️ تعظیم مساجد و مثاوی اهل بیت (علیهم السلام)
✍️ در قسمت پیشین اشاره شد که حقیقت «بیوت الله» در مطلق معنا عبارتست از: «بیت حضرت أم الأئمة و الأنبیاء و الأبرار حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و فرزندانشان». و چنانچه ذکر شد، از آنجا که بقاع مبارکه اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) نشانۀ استقرار و منزلگاه ایشان در روی زمین است، به آن مشاهد مشرفه، «بیت» اطلاق می شود و از این باب، عمارت و تعظیم و تکریم آن بیوت ضروری می باشد.
▪️ یکی دیگر از علل لزوم ساخت حرم و تعظیم و تکریم آن مشاهد مشرفه، اطلاق «مسجد» به این مشاهد مشرفه است که البته «مساجد» در لسان حضرت قرآن و تراجم وحی الله، همان «بیوت الله» تعبیر شده و به همین دلیل به تعظیم آن امر شده است.
✨ سأَلْتُ [أبوبصیر] أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) عَنِ الْعِلَّةِ فِي تَعْظِيمِ الْمَسَاجِدِ، فَقَالَ: «إِنَّمَا أُمِرَ بِتَعْظِيمِ الْمَسَاجِدِ لِأَنَّهَا بُيُوتُ اللَّهِ فِي الْأَرْضِ».
▫️ ابو بصير (از أوتاد الارض و خواص اصحاب معصومین و صاحب اصل از اصول شیعه) از محضر مبارک حضرت صادق (عليه السلام) درباره علّت تعظيم و بزرگداشت مساجد می پرسد، امام می فرمایند:
«خداوند امر فرموده به تعظيم مساجد به خاطر آنكه آنها بيوت خدا در زمين مى باشند».
📓 علل الشرائع، ج ۲، ص ۳۱۸.
👈 بنابراین، نفسِ اطلاقِ بیت الله به مساجد از علل لزوم تکریم و تعظیم حرم مطهر ائمه اطهار (علیهم السلام) می باشد.
اما مضاف بر آنچه که در لسان دلیل آمده، اطلاقِ مسجد بر قبور نورانی اهل بیت (علیهم السلام) نیز دلیل بر لزوم بنای حرم و تعظیم و تکریم آن می باشد. لذا در این قسمت به شرح این مطلب می پردازیم.
⚜️
🕌⚜️
⚜️🕌⚜️
🕌⚜️🕌⚜️
🕌⚜️🕌⚜️
⚜️🕌⚜️
🕌⚜️
⚜️
#عمارة_الحرم
#مبحث_دوم
#تعظیم_مساجد
☑️ أقِيمُوا وُجُوهَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ
▪️ «مسجد» به معنای محل سجده گاه می باشد. و «سجده» کمال خضوع و خشوع با پایین آوردن رأس و بر خاک نهادن آن تعبیر شده است.
به تصریح لسان الله الناطق امام صادق (علیه السلام) سجده به حقیقت معنایش، سبب تقرّب عبد با قلب و سرّ و روحش به ذات می شود، آنچنان قربی که منتج به بُعد از ماسواه گردد، چنانچه در صورت ظاهرِ فعلِ سجده نیز دیدگان با فرود آمدن سر بر تربت از همه چیز حجاب می گیرد؛
✨ «قد جعل اللَّه معنى السّجود سبب التّقرّب إليه، بالقلب و السّرّ و الرّوح، فمن قرب منه بعد من غيره، أ لا ترى في الظّاهر انّه لا يستوى حال السّجود إلّا بالتّوارى عن جميع الأشياء، و الاحتجاب عن كلّ ما تراه العيون، كذلك اراد الله الامر الباطن».
📓مصباح الشريعة، ص ۶۶.
از اینرو سجده، کمال تعظیم و منتهای عبودیت و نزدیکترین حالت عبد به ساحت کبریایی مولا و سیدش می باشد؛ و «السُّجُودُ مُنْتَهَى الْعِبَادَة ... وَ أَقْرَبُ مَا يَكُونُ الْعَبْدُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا كَانَ فِي سُجُودِهِ وَ ذَلِكَ قَوْلُهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ اسْجُدْ وَ اقْتَرِب».
📓 من لا يحضره الفقيه، ج۱، ص ۳۱۴.
▪️ مسجد در محکم و بطن معنا، وفق روایات مفسرۀ ذیل کریمه ۲۹ سوره مبارکه اعراف همان ائمه هدی (سلام الله علیهم اجمعین) می باشند؛ «وَ أَقِيمُوا وُجُوهَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ» قال: «يعني الأئمة». و با توجه به اینکه مسجد، اسم مکان است، پس در واقع، نشانۀ استقرار و منزلگاه امام (یعنی قبور نورانیشان) همان مساجد می باشد.
📓البرهان في تفسير القرآن، ج۲، ص ۵۲۸.
👈 در جمع بندی آنچه بیان شد به دست می آید، بقاع مبارکه ائمه اطهار (علیهم السلام) از آن جهت مسجد نامیده شده اند که عبد منحصراً با کمال تعظیم و خضوع در آستان آن فردوس برین و ریاض قدس می تواند اوج تقرب را به دست آورده و به منتهای عبودیت نائل شود.
به این ترتیب، تسمیۀ قبور نورانی اهل بیت (علیهم السلام) به «مسجد» دلالت بر تکریم و تعظیم آن مقامات مقدسه به احسن و افضل و اتم و اکمل وجه دارد و لذا این تسمیه خود از دلایل لزوم تکریم و تعظیم آن مشاهد مشرفه می باشد.
و برای ابلاغ این منظور است که برای مساجد، عبارت «أَقِيمُوا وُجُوهَكُمْ» در آیه ۲۹ سوره مبارکه اعراف بکار رفته است.
▪️ بیان مطلب اینست که:
➖ اولا: «اقامه» یعنی أدای کامل و تام یک فعل با محافظت از جمیع شرایط و ابعاد آن (اعم از اجزا و ارکان یا اقسام و ...)
➖ ثانیا: «وجه» یا صورت که به عنوان شریفترین عضو بدن شناخته می شود (از آنجا که همواره صورت هر فرد مخاطب قرار داده می شود و هر شخصی با صورتش شناخته می شود)، در معنای مصدری عبارتست از توجه کردن و رو نمودن.
👈 بنابراین «أَقِيمُوا وُجُوهَكُمْ» یعنی: تمام و کمال توجه خود را بصورت جامع، به سوی این مساجد که همان بیوت الله می باشند، نمایید. بی تردید یکی از لوازم این توجه، عمارت (و فروعات ملحق به آن که در آینده راجع بدان توضیح داده خواهد شد) و تعظیم آن بقاع مبارکه به احسن و افضل وجه می باشد و به این ترتیب، علت امر کریمه به لزوم عمارت حرم و ملحقات آن روشن گردید.
⚜️
🕌⚜️
⚜️🕌⚜️
🕌⚜️🕌⚜️