برملا شدن راز معرفیِ برخی کتابهای غیر دینی در کتاب الذریعه
شماره ۱۳۸ مجله بخارا به بزرگداشت علامه آقا بزرگ طهرانی اختصاص دارد. در این شماره از نشریه، مقاله ای منتشر شده که در آن از وجود کتابهای غیر دینی پرده برداشته شده است.
در یادداشت بالا که خطاب به آقای علی دهباشی، مدیر مسئول و سردبیر نشریه نوشته شده، توضیح داده شده است که این تحریف، به دست علینقی منزوی، بزرگترین پسر از چهار پسر آقا بزرگ طهرانی صورت گرفته است.
علینقی منزوی با اینکه در سامرا و نجف و نزد اساتید برجسته حوزه های علمیه آن دیار، تحصیلات حوزوی را به پایان رسانده بود، پس از ورود به ایران و به تحریک برادر کوچکترش محمدرضا و همراه پسرخاله اش جلال آل احمد، جذب حزب توده شد.
منزوی شخصیتی علمی و دارای آثار متعدد برجسته بود. او هم پیش از انقلاب اسلامی و هم پس از انقلاب اسلامی، سابقه بازداشت و زندانی داشت؛ زیرا تا پایان عمر از عقاید خویش دست نکشید.
سرانجام او در سال ۱۳۸۹ و در سن ۸۹ سالگی درگذشت.
🆔️ @rajaaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان استاد هادوی تهرانی در نقد سخنان حجتالاسلام علوی بروجردی درباره اقتصاد اسلامی
استاد هادوی تهرانی در درس خارج فقه "مکتب و نظام اقتصادی اسلام" در تاریخ یکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۹، سخنان گفته شده با عنوان نبود نظام اقتصادی اسلام را ناشی از عدم شناخت اقتصاد و ناآگاهی از تفاوت اقتصاد توصیفی و دستوری دانست.
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
🆔️ @rajaaei_ir
📌تفاوت بین دانش توصیفی و دانش دستوری را نمیدانند؛ اقتصاد اسلامی را انکار میکنند!
وقتی میگوئیم اسلامْ اقتصاد دارد، مقصودمان این نیست که مثلاً روش محاسبه نرخ تورم در فلان آیه و یا روش محاسبه منحنی فلاکت در فلان آیه است؛ (اینها مباحث اقتصاد توصیفی است).
اقتصاد توصیفی بر عهده آیات و روایات نیست؛ آنچه وظیفه قرآن و حدیث است، اقتصاد دستوری است.
برخی از دوستان چون اساساً فرق بین دانشهای دستوری و توصیفی را نمیدانند و احتمالاً در طول عمرشان هم با این اصلاحها برخورد نکردهاند، سعی میکنند با توسل به مثالهایی، وجود اقتصاد در اسلام را انکار کنند.
(استاد هادوی تهرانی، درس خارج فقه مکتب و نظام اقتصادی اسلام، ۱۳ مهر ۱۳۹۹)
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
🆔️ @rajaaei_ir
📌وجود همه مؤلفههای اصلی یک مکتب اقتصادی در آیات و روایات
مگر اختلاف سوسیالیسم و سرمایهداری، به عنوان دو مکتب مهم اقتصادی، بر سرِ محاسبه نرخ تورم یا محاسبه سود و زیان است که برخی با استناد به نبود این مباحث در آیات و روایات، وجود اقتصاد اسلامی را انکار میکنند؟!
آن چیزهایی که عامل اصلی اختلاف سوسیالیسم و سرمایهداری است و درباره آنها بحث دارند، اسلام درباره همه آنها نظر دارد؛ مثل بحث مالکیت یا نقش دولت در اقتصاد.
مثلاً سرمایهداری میگوید: اقتصاد آزاد بدون نقش دولت، سوسیالیسم میگوید: اقتصاد دولتی بدون بازار آزاد، اسلام میگوید: نه آن و نه این؛ اسلام نقش خاصی برای دولت ترسیم میکند و برای این نقش، امکانات و وسایلی هم در نظر میگیرد.
این اقتصاد است دیگر.
(استاد هادوی تهرانی، درس خارج فقه مکتب و نظام اقتصادی اسلام، ۱۳ مهر ۱۳۹۹)
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
🆔️ @rajaaei_ir
📌انکار اقتصاد اسلامی؛ نتیجه ناآگاهی از اسلام و عدم شناخت مؤلفههای شکلدهنده یک مکتب اقتصادی
اگر شما نظامهای اقتصادی دنیا را حتی در حد یک مطالعه اجمالی مطالعه بفرمائید، میبینید آن چیزی که محل بحث سیستمهای اقتصادی است، در اسلام در قالب آیات و روایات مختلف بیان شده است.
من در سال ۱۳۶۸ و در مقاله "ساختار کلی اقتصاد اسلامی در قرآن"، که اکنون به صورت کتاب چاپ شده است، فقط به استناد قرآن و بدون استفاده از احادیث، ساختار کلی اقتصاد اسلامی را توضیح دادهام.
(استاد هادوی تهرانی، درس خارج فقه مکتب و نظام اقتصادی اسلام، ۱۳ مهر ۱۳۹۹)
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
🆔️ @rajaaei_ir
📌انکار اقتصاد اسلامی، جفای به اسلام است
امروز در برخی مقالات اقتصادی غرب، خودشان اذعان میکنند که اقتصاد نمیتواند صددرصد آزاد باشد و دولت باید نقش داشته باشد، همانطور که نمیتواند صددرصد دولتی باشد و بازار باید نقش داشته باشد.
این، اعلام ورشکستگی نظری سوسیالیسم و سرمایهداری است. البته اینها (در توجیه این شکست تئوریک) میگویند که ما پیشرفت کردهایم و دیدگاههایمان را تعدیل کردهایم؛ ولی اسلام ۱۴۰۰ سال قبل، این دیدگاه را مطرح کرده است. حالا ما بگوئیم که اسلامْ اقتصاد ندارد و آنها اقتصاد دارند، خیلی جفاست به اسلام.
(استاد هادوی تهرانی، درس خارج فقه مکتب و نظام اقتصادی اسلام، ۱۳ مهر ۱۳۹۹)
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
🆔️ @rajaei_ir
📌خطرناکتر از منکران اقتصاد اسلامی، کسانی هستند که به زبان طرفدارند، ولی باور ندارند و کارشکنی میکنند.
بعضی از دوستان ما اینقدر صداقت و صراحت دارند که بگویند اسلامْ اقتصاد ندارد؛ هرچند این نظر نادرست است. ولی متأسفانه عدهای هم هستند که نه اینقدر صداقت ندارند و اینقدر صراحت؛
میگویند اسلام اقتصاد دارد، اما در واقع باور ندارند؛
میگویند اسلام اقتصاد دارد، اما در واقع دنبال این هستند کاری بکنند که اقتصاد اسلامی تحقق خارجی پیدا نکند؛
میگویند اسلام اقتصاد دارد، ولی زیرآب هر نوع اندیشهای را که بتواند اقتصاد اسلامی را به نحو جدی مطرح کند، میزنند.
اینها خطرناکاند که به اسم طرفداری از اقتصاد اسلامی جلوی رشد آن را میگیرند.
(استاد هادوی تهرانی، درس خارج فقه مکتب و نظام اقتصادی اسلام، ۱۳ مهر ۱۳۹۹)
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
🆔️ @rajaaei_ir
تربیت و حکمرانی
برملا شدن راز معرفیِ برخی کتابهای غیر دینی در کتاب الذریعه شماره ۱۳۸ مجله بخارا به بزرگداشت علامه
این مطلب را دیشب در کانال منتشر کردم.
صبح یکی از همراهان کانال مطلبی را از "کانال روزنه" @rozaneebefarda برایم فرستاد که در آن، ضمن نقل این مطلب، نویسنده با نگارش یک حاشیه بر یادداشت من، در بخشی از آن، تعریضی به یکی از دانشمندان برجسته کتابشناسی وارد کرده بود:
"...بررسی سوابق سیاسی و فکری فرزندان صاحب الذریعه، در ردیابی این قبیل تحریفات، بسیار راهگشاست!
شوربختانه جناب #رضا_مختاری که برای احیای برخی تراث، از جمله الذریعه بودجه های زیادی جذب کرده، نتوانسته این وظیفه را به انجام رساند."
پس از مطالعه اجمالی این مطلب و برای احترام به زحمت این دوست گرامی که مطلب آن کانال را برایم فرستاده بود، و البته شاید از سرِ ذوق زدگی، آن را در کانال منتشر کردم.
ساعتی بعد، یک دوست خیرخواه که تجربه و تخصص قابل قبولی در کتابشناسی و تصحیح نُسخ دارد، یادداشتی برایم فرستاد که بخشی از آن از این قرار است:
"...حرف این بنده خداهم درباره تصحیح وچاپ جدید الذریعة..
مشخصه که کاملا از روی عدم اطلاع دقیق هست!
یک کتاب ۱ جلدی ۳۰۰-۴۰۰ صفحه ای
تصحیح وچاپش کلی کار میبره
چه برسه به الذریعة
که ۳۰ جلد هست
و سرتاسر - و ای بسه جمله به جمله- نیاز به آدرس دهی داره
و کلی هم تعلیقه و تکمله براش نوشته شده که باید همه ش ملاحظه بشه!
مگه کار یه روز دو روزه!..."
با تذکر این دوست ناصحم، که خداوند خیرش دهد، مطلب را دقیقتر خواندم. در این نگاه دوباره، به این نتیجه رسیدم که انتشار این مطلب برایمن (تأکید میکنم برای من)، خلاف تقوا بوده است. بی درنگ مطلب را پاک کردم، به امید آنکه خداوند هم این لغزش را از پرونده عملم پاک کند.
ان شاء الله در اولین فرصت، از حجت الاسلام مختاری هم عذرخواهی میکنم و حلالیت خواهم طلبید.
🆔️ @rajaaei
💢 نقدی بر یک مصاحبه عرفی
✔️ استاد عبدالحسین خسروپناه، در یازدهمین نشست هماندیشی «فقه حکومتی» مطرح کرد🔻
🔹 اینکه بگوییم «اقتصاد دنیا بر عقلاء بنا شده» که ظاهراً مقصودشان سیره عقلاست، سخن دقیقی نیست. گمان رفته تنها یک سیره عقلا وجود دارد.
🔹 اینکه «اشاره کردند به کتاب مکاسب شیخ»، استاد علوی بروجردی قطعاً حضور ذهن دارند که کتاب مرحوم شیخ سه بخش است. در همین مکاسب وقتی بحث میکند، عقلانیت سرمایهداری را قبول دارد؟ شیخ در همین مکاسب خیلی مواقع حتی سیره متشرعه را قبول نمیکند چه برسد به عقلا! میگوید گرفتار تسامح و تساهل هستند.
ادامه مطلب👈 https://b2n.ir/811629
🎥 کلیپ واکنش استاد خسروپناه به سخنان استاد علوی بروجردی👈 https://b2n.ir/437255
#اقتصاد_اسلامی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
May 11
📌گزارش کتاب ساختار کلی نظام اقتصادی اسلام در قرآن
یکی از کتاب های موجود دربارۀ «نظام اقتصادی اسلام»، ساختار کلی نظام اقتصادی اسلام در قرآن، نوشتۀ آیت الله مهدی هادوی تهرانی است. این کتاب فقط یک بار و در سال ۱۳۸۸ منتشر شده است، اما ویژگی هایی دارد که آشنایی با آن را برای علاقه مندان موضوع اقتصاد اسلامی ارزشمند می کند. برای آشنایی با این کتاب ۱۵۰ صفحه ای، پس از بررسی فرآیند پیدایش و آگاهی از ویژگی هایش، نگاهی گذرا به ساختار آن می اندازیم.
نخستین گام برای آشنایی با این کتاب، آگاهی از روند تولید و نگارش آن است. محتوای این کتاب سال ها قبل در مجموعه مقالات پنجمین کنفرانس تحقیقاتی علوم و مفاهیم قرآن کریم منتشر شده است. این کنفرانس پیرامون موضوع «قرآن و جامعه» در روزهای ۲۶ و ۲۷ دی ماه سال ۱۳۷۲ شمسی، در جمع گروهی از علما، اساتید، دانشمندان و محققان حوزه و دانشگاه، در مدرسۀ علمیۀ آیت الله العظمی گلپایگانی برگزار شد. این کنفرانس پنج کمیسیون داشت که یکی از آن ها، کمیسیون «جامعه و اقتصاد از نظر قرآن» بود. (گزارشی از پنجمین کنفرانس تحقیقاتی علوم و مفاهیم قرآن کریم، فصلنامۀ پیام قرآن، شماره۲، بهار ۱۳۷۳، ص۹۳) ریاست این کمیسیون بر عهدۀ آیت الله هادوی بود که در آن زمان ۳۲ سال داشت و دو سه سالی بود که تدریس دروس خارج را آغاز کرده بود.
ایشان از ده نفر از شاگردان خود خواست تا فهرستی از پرسش های اقتصادی تهیه کنند و سپس، کل قرآن را برای پاسخ به این پرسش ها مرور کنند؛ چراکه به باور ایشان، بی درد نمی توان درمانی از قرآن جست و باید پرسشی داشت تا قرآن پاسخ گوی آن باشد. پس از جست و جوی مکرر در قرآن، مجموعه ای از آیات به عنوان پاسخ آن پرسش ها به دست آمد که باید منسجم می شد. اینجا بود که وجود یک نظریۀ راهنما برای سامان دادن به دستاوردهای قرآنی ضرورت یافت. این چنین بود که جرقۀ «نظریۀ اندیشۀ مدون در اسلام» در ذهن استاد هادوی خورد و این نظریه متولد شد. (مهدی هادوی تهرانی، ساختار کلی نظام اقتصادی اسلام در قرآن، ص۱۴-۱۳)
محتوای این کتاب که در آغاز به صورت یک مقاله منتشر شده بود، ویژگی هایی دارد که سبب انتشار آن به صورت یک کتاب مستقل شد. نخست آن که زادگاه «نظریۀ اندیشۀ مدون در اسلام» است. دیگر آن که محتوای این کتاب، تنها به آیات قرآنی در حوزۀ اقتصاد اسلامی نظر دارد؛ از این رو، همان طور که یک منبع مناسب برای محققان اقتصاد اسلامی است، می تواند یک تفسیر موضوعی نیز تلقی شود. همچنین، این اثر، سرچشمۀ کتاب مکتب و نظام اقتصادی اسلام است که آخرین روایت «نظریۀ اندیشۀ مدون» را دربردارد.
در سومین قدم برای شناخت کلی این اثر، ساختار دو بخشی آن را از نظر می گذرانیم. در بخش نخست کتاب، نخستین روایت از «نظریۀ اندیشۀ مدون» ارائه شده است. بخش دوم دربردارندۀ چهار فصل است که نویسنده در تبیین جایگاه آن ها چنین نوشته است: «در هر مکتب نظام مندی، مبانی، اهداف و اصول، محورهای اصلی آن نظام را تشکیل می دهند». (همان، ص۷۳) در آغاز این بخش و به عنوان مقدمۀ ورود به اصل موضوع، بحثی با عنوان «تعریف مال و اهمیت آن در اقتصاد» مطرح شده و به موضوع «مال از دیدگاه قرآن» نیز اشاره شده است.
نخستین فصل از بخش دوم کتاب، «مبانی نظام اقتصادی اسلام در قرآن» نام دارد. «مبانی نظام اقتصادی، اعتقادات بنیادین یک مکتب در عرصۀ اقتصاد است. این مبانی، خاستگاه راه کردهایی است که برای رسیدن به اهداف اقتصادی ارائه می شوند». (همان، ص۷۳) مبانی مورد بحث در این فصل عبارت اند از: مالکیت، مباحات عامه، آزادی اقتصادی، کفالت همگانی یا مسئولیت مشترک، ارزش کار و سرمایه و حق.
فصل دوم از این بخش، به «اهداف نظام اقتصادی اسلام در قرآن» اختصاص دارد. در این فصل توضیح داده شده است که «نظام اقتصادی اسلام، دو امر را به عنوان هدف ارائه می کند: عدالت اجتماعی (نسبت به درون جامعۀ اسلامی)، قدرت اقتصادی حکومت اسلامی (نسبت به بیرون جامعه)». (همان، ص۱۰۳)
در سومین فصل بخش دوم، از «اصول نظام اقتصادی اسلام در قرآن» گفت و گو شده است. «اصول نظام اقتصادی، راه کردهایی برخاسته از مبانی آن نظام است که در راستای وصول به اهداف نظام اقتصادی به کار گرفته می شوند». (همان، ص۷۳) نویسنده از دو دوسته اصول نظام اقتصادی سخن می گوید و آن ها را چنین تعریف می کند: اصول مثبت اموری هستند که راه دستیابی به اهداف نظام اقتصادی را ترسیم می کنند و اصول منفی اموری هستند که مانع رسیدن به اهداف هستند. (همان، ص۱۱۴) اصول مثبت معرفی شده در این فصل عبارت اند از: فعالیت اقتصادی، توزیع مجدد ثروت، قرض الحسنه، مدیریت لایق. همچنین، چهار عنوان «ربا»، «بیماری های اقتصادی»، «أکل مال به باطل» و «افراط و تفریط» به عنوان اصول منفی معرفی شده است.
فصل چهارم نیز به ضمانتهای اجرایی پرداخته است.
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
@rajaaei
بازگشت به لیبرالیسم.pdf
412.7K
📌هرگونه قضاوت دربارۀ شوخی بودن یا نبودن اقتصاد اسلامی، بدون درک دقیقی از ذات علوم اجتماعی، خود یک شوخی است!
پس از انتشار سخنان یکی از مدرسان حوزۀ علمیۀ قم دربارۀ نفی اقتصاد اسلامی، در شمارۀ ۳۸۸۸ روزنامۀ فرهیختگان، یادداشتی از دکتر مهدی حسین زاده یزدی منتشر شد با عنوان «انکار اقتصاد اسلامی؛ بازگشت به لیبرالیسم».
عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، یادداشت خود را این گونه آغاز کرده است:
یکی از علمای حوزه علمیه قم، در گفتوگوی اختصاصی با «اکو ایران» مدعی شدهاند اقتصاد اسلامی نداریم. ایشان این ادعا را به جامعهشناسی و روانشناسی و سایر علوم انسانی نیز تسری دادهاند. درباره این ادعا ملاحظاتی وجود دارد که در قالب نکاتی چند تقدیم می شود.
وی در نخستین نکتۀ خود در این یادداشت، این گونه نوشته است:
"یکی از اشکال های اساسی موجود در این گفت و گو، نادیده انگاشتن خواسته یا ناخواستۀ تفاوت های بنیادین علوم اجتماعی (یا علوم انسانی) و علوم طبیعی است؛ [در حالی که] میان علوم اجتماعی و علوم طبیعی، تفاوت های ماهوی وجود دارد. با استفاده از آثار دیلتای، این تفاوت ها را می توان در سه لایه بررسید: موضوع و روش و تجربه...توجه به این مهم ضروری است که هرگونه قضاوتی دربارۀ شوخی بودن یا نبودن اقتصاد اسلامی یا به طور کلی، علوم اجتماعی اسلامی، متوقف بر درک دقیقی از ذات علوم اجتماعی (اگر قائل به ذاتی برای آن باشیم) است".
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
@rajaaei
بازگشت به لیبرالیسم.pdf
412.7K
📌آقای علوی بروجردی با مغالطۀ پهلوان پنبه به سراغ انکار اقتصاد اسلامی رفته است!
پس از انتشار سخنان یکی از مدرسان حوزۀ علمیۀ قم دربارۀ نفی اقتصاد اسلامی، در شمارۀ ۳۸۸۸ روزنامۀ فرهیختگان، یادداشتی از دکتر مهدی حسین زاده یزدی منتشر شد با عنوان «انکار اقتصاد اسلامی؛ بازگشت به لیبرالیسم».
عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در نکتۀ سوم خود در این یادداشت، نوشته است:
«یکی از مغالطات مشهوری که متأسفانه در مباحث علمی فراوان به چشم می خورد، مغالطۀ پهلوان پنبه یا strawman است... بیان تقریر ضعیفی از یک مکتب یا جنبش و نقد آن یکی از مثال های بارز این مغالطه است که در این گفت و گو به روشنی مشاهده می کنیم. کدام عالم یا پژوهشگر اقتصاد اسلامی بر این باور است که اقتصاد اسلامی یعنی اینکه مثلاً امیرالمؤمنین (ع) در نهج البلاغه دربارۀ تورم فرموده باشند که اگر تورم بالا رفت، چه جور بخواهیم کنترلش بکنیم؟ یا رشد اقتصادی با چه فرمولی باید درست شود؟...اگر چنین عالمی روی کرۀ خاکی وجود داشته باشد، یقین بدانید در داشبور خود رویش قرآن می گذارد تا اسلامی شود!
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
@rajaaei
📌وقتی یک نوجوان عشق فوتبال به عشق یک طلبه جوان شد "عبدالرضا هلالیِ" مداح!
امشب مهمان برنامه چلچراغ در شبکه سه، عبدالرضا هلالی بود. تعریف کرد که در نوجوانی عشقِ فوتبال بوده است و همه اوقات فراغتش را در کوچه فوتبال بازی میکرده است.
گفت: یک روز داشتیم بازی میکردیم که دیدم یک جوان که پیراهن با یقه خاص تنش بود و صورتش محاسن داشت، کنار زمین بازی ایستاد به تماشای ما؛ اصلاً اینکه من همیشه محاسن دارم، به عشق ایشان است.
برایم خیلی جالب بود یک جوان مذهبی زیبارو که بعداً فهمیدم طلبه است، به ما چند تا نوجوان توجه کرده است. چند دقیقه که گذشت جلو آمد و از بازی من تعریف کرد. از تعریفش خوشم آمد. بهش گفتم: آره، تو محله بهم میگن "رضا پِله". ازم دعوت کرد که به هیئتشان بروم.
از همان دوازده سالگی پایم به هیئت الرضا باز شد. سه سال بعد و در سال۷۵، آقای عباس صابری که خودش مسئول هیئت بود، در تفحص شهدا در فکه شهید شد. همان عشق به شهید صابری باعث شد هیئت و مداحی را ادامه دهم.
در بخشی از سخنانش گفت: همان برخورد شهید صابری و اثرش روی خودم، باعث شد همیشه حواسم به برخوردم با نوجوانها باشد.
#تربیت
#نقش_مربی
#هیئت
🆔️ @rajaaei
📌شهرتش در زمین "عبدالشاهی" بود، ولی در ملکوت اعلی به "عبداللهی" شهرت یافت!
بخشی از وصیتنامه شهید یدالله عبدالشاهی:
"... يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلى تِجارَةٍ تُنْجِيكُمْ مِنْ عَذابٍ أَلِيمٍ
ای اهل ایمان آیا شما را به تجارتی سودمند که شما را از عذاب دردناک آخرت نجات بخشد دلالت کنم آن تجارت این است که تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ تُجاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ.
بخدا و رسول او ایمان آرید و به مال و جان در راه خدا جهاد کنید این کار از هر تجارت اگر دانا باشید برای شما بهتر است.
ای مردم این وعده بحق قرآن یعنی کتاب خداوند کریم است. که ما را به تجارت سودمند دعوت می کند اولین مرحله این تجارت ایمان بخدا و رسول گرامی ایشان است و البته ایمانی مورد قبول قرآن است که از مرحله حرف و کلام به مرحله عمل رسیده باشد یعنی ایمان، ایمان واقعی باشد و بعد از این مرحله مسئله جهاد در راه خدا پیش می آید پس بشتابید بسوی تجارت سودمند طرف معامله شما خداوند سبحان و عظیم است..."
این شهید، جهاد در راه خدا و شهادت را یک تجارت پرسود دانسته است.
#تربیت
#نظام_فکری
#گامهای_تاجرانه
🆔️ @rajaaei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥افشاگری آیت الله عاملی درباره پشت پرده غائله قره باغ
🔸️امام جمعه اردبیل در سخنان تند و طوفانی خود در خطبه های نماز جمعه ۱۸ تیر ۱۳۹۵، پشت پرده برخی از خیانتهای دولت آذربایجان را افشا کرده است.
🔸️فقط یک نمونه از این خیانتها، ترور دانشمندان هسته ای ایران به دست نیروهای اسرائیلی آموزش دیده در آذربایجان است.
🔸️پس از اینکه نیروهای امنیتی ایران، این خیانتها را برای رئیس جمهور آذربایجان فاش کردند، وزیر اطلاعات این کشور را کشتند تا اسرار بیشتری فاش نشود.
🔸️شاید این سخنان و گلایههای مطرح در کلام آیت الله عاملی، بتواند کلیدی برای حل معمای غائله اخیر قره باغ و مواجهه جمهوری اسلامی با این مسئله باشد.
#فقه_سیاسی
#قره_باغ
🆔️ @rajaaei
🚨 شوخیهای رهبر انقلاب در درس
💠 یادم هست که یکی از دوستان در درس حاضر میشد اما معمولاً مطالعهنکرده سؤالاتی مطرح میکرد. حضرت آیتالله خامنهای به سؤالات پاسخ میدادند. چند بار که سؤالات رد و بدل میشد، به عنوان مزاح میگفتند: «حالا شما اجازه بدهید من آنچه را که مطالعه کردم بگویم و شما چیزی را که مطالعه نکردید باشد برای جلسهی بعد.» یا به خاطر دارم که در موردی به یک نفر گفتند: «حالا شما به حرفهایی که من زدم فکر کنید، شاید خدا به دلتان انداخت که حرف حق را بپذیرید.» یا مثلاً کسی اگر یک حرف خیلی عجیب و غریبی پای درس میگفت که تا به حال فقها نگفته بودند و با موازین فقهی خیلی سازگار نبود، ایشان میگفتند: «اجماع همهی فقها با فرمایشی که آقای فلانی داشتند، شکسته شد» و اینطور درس را شیرین و جذابتر میکنند.
⭕️ به نقل از دکتر محسن اسماعیلی
🆔️ @rajaaei
بسم الله
📌منکران حوزوی اقتصاد اسلامی قابل ترحم اند!
شما هرچه می خواهید بگویید؛ باز من می گویم کسانی که عمرشان را به تحصیل و تدریس علوم حوزوی گذرانده اند و موی و سر و صورتشان را در حوزه های علمیه سپید کرده اند و پس از عمری تحمل محدودیت های زندگی طلبگی و شنیدن طعنه ها و ناسزاهای برخی جاهلان، کارشان به انکار هویت صنفی خودشان رسیده است، شایستۀ دلسوزی اند، نه توبیخ و سرزنش!
از نظر من، انکار کنش گری اسلام در یکی از ساحت های زندگی اجتماعی، از سوی یک شخصیت حوزوی که خیلی ها او را جزو علمای حوزه می شمرند، دلایل مختلفی می تواند داشته باشد:
🔸️ممکن است در آغاز طلبگی، خاتمیت پیامبر اکرم (ص) و قرآن و دین اسلام را سرسری و طوطی وار پذیرفته و بعد از چند صباحی که لوازم آن را درک کرده، جرئت پس گرفتن حرفش را نداشته است، تا حالا که فرصتی پیش آمده تا حرف دلش را بزند، و بیچاره چه رنجی را تحمل کرده در این مدت!
🔸️شاید هم واقعاً و عمیقاً این مبانی کلامی را پذیرفته و هنوز هم به آن ها پایبند است، ولی از سویی در طول سال های حیات طلبگی اش پس از انقلاب اسلامی، همواره مردمی را دیده است که دست نیاز به سوی او و دوستان حوزوی اش دراز کرده اند تا مشکلات اجتماعی آن ها را حل کنند، و از سوی دیگر تنبلی ها و بی برنامگی های خودش و همپالکی هایش را دیده است که عزم و توانی برای استخراج برنامۀ دین اسلام درزمینۀ ادارۀ جامعه ندارند؛ پس تصمیم گرفته یک بار برای همیشه خیال خودش را راحت کند و با ریختن آب پاکی روی دستان دراز به سوی حوزه های علمیه، امید مردم دنیا را به کنش گری فعال اسلام ناامید کند، تا این قدر عذاب روحی نکشد!
🔸️اگر هیچ یک از این دو نباشد، احتمالاً او هم جزو کسانی است که مقهور هیمنۀ پوشالی تمدن رو به افول غربی است؛ کسانی که می گویند درست است که اسلام دین خاتم است و قرار است نیازهای زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی مردم عالَم را تا قیام قیامت اداره کند، ولی در عصر غیبت که ما ایتام آل محمد از اماممان دوریم، وظیفه نداریم که حکومت تشکیل دهیم و با درگیر شدن با ابرقدرت ها خودمان را به هلاکت بیفکنیم، که خدا هم در کریمۀ «و لاتُلقوا بأیدیکم إلی التهلکه» ما را از این کار نهی کرده است؛ همۀ این ها و تشکیل تمدن اسلامی بماند برای زمانی که خود حضرت ظهور فرمودند!
🔸️بالأخره گروهی ساده لوح هم هستند که هم خدا را می خواهند و هم خرما را؛ هم تشکیل حکومت اسلامی و آقایی و سروری بر مردم جامعه را دوست دارند و هم بدشان نمی آید با کدخداهای خودخواندۀ دنیا زد و بند داشته باشند و در چارچوب نظام های تعریف شده از سوی آن ها و با فرمول های آن ها جامعۀ اسلامی را اداره کنند؛ از این رو اقتصاد اسلامی را انکار می کنند تا با اقتصاد لیبرالیستی جامعه را اداره کنند، همان طور که هر جا دستشان برسد، توی دهان فقیهان سیاسی می زنند که شما زبان سیاسی دنیا را نمی دانید و مائیم که دیپلماتیم و می دانیم چگونه باید با مذاکره مشکلات کشور را حل کنیم. این ها هم در حقیقت منکر سیاست اسلامی اند و قبل از آنکه بدانند که موضوع مذاکره در نظام سیاسی اسلام چه حکمی دارد، گزاره هایی را که در کلاس های درس دانشگاه های اروپایی و آمریکایی خوانده اند، برای پیشبرد اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی به کار می گیرند!
هر کدام از این ها که باشد، فرقی نمی کند؛ از نظر من، برای منکر اقتصاد اسلامی و نیز همۀ منکران حوزوی دیگر علوم اسلامی باید دل سوزاند؛ چراکه آن ها ناخواسته و ناآگاهانه دارند هویت صنفی خود را انکار می کنند. راستی، آن بزرگوار به این فکر کرده است که اگر اسلام (و به تعبیر درست، حوزه علمیه) نتواند زیرساخت ها و مبانی تولید علوم کاربردی مورد نیاز برای ادارۀ جامعه را در اختیار دانشگاه قرار دهد، دیگر چه نیازی به این همه آخوند عمامه به سر داریم؟ مگر استخراج احکام فردی و عبادی مؤمنان، این همه دفتر و دستک می خواهد؟
آیا چگونگی ادارۀ زندگی اقتصادی و معیشت مردم در عصر مدرنیته و هجوم گرگ های درندۀ وال استریت به منابع محدود ثروت در دنیا، جزو «حوادث واقعه» نیست؛ همان حوادثی که امام زمان، این پدر امت، ایتام خویش را به دنباله روی از علمای دین دربارۀ آن ها سفارش کرده است: «وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فِيهَا إِلَى رُوَاةِ حَدِيثِنَا».
با این همه، نباید برای منکران اقتصاد اسلامی و سیاست اسلامی و دیگر علوم اسلامی دل سوزاند؟
۱۶مهر۱۳۹۹، قم المقدسة.
#فقه_حکومتی
#فقه_الاقتصاد
#اقتصاد_اسلامی
🆔 @rajaaei