شیر در کاسہ ما
نیست ولی اشک کہ هست !
ما یتیمان همگی کاسہ به دستیم علی...
همچوطفلانیتیمکوفہمنهمآمدم🖤
#شعر
#شهادت_مولی_الموحدین
@ramezan_110🌱
هدایت شده از مرضیه رمضانقاسم
﷽
------
میخواهم برای عزیزترینها بنویسم
شب قدر است. میخواهم قدردانی کنم از آنان که زمینهی آمدنم به عالم هستی را فراهم کردند.
شب قدر که میشود وظایفش سنگینتر میگردد. در روز مدام سر به آشپزخانه میزند، سماور را برای آبجوش افطار روشن میکند، تا موقع افطار سقا شود و کام تشنهی اهل خانه را سیراب کند.
برای افطاری، عدس پلو میگذارد تا با طبع عدس دل اهل خانه نرمتر و بارش چشم در عزای پدر یتیمان تسهیل گردد؛ ولی خودش عدس نخورده ساده و بیتکلف میبارد و اشکهایش با زمزمهی مناجات مسجد کوفه موقع ریختن نمک، پای غذا میچکد.
با تأسی به صدیقهی طاهره -سلاماللهعلیها- روزهنگام، بچهها را میخواباند تا موقع احیا سرحال باشند؛ هر چند میتواند در روز بچهها را حسابی خسته کند تا شب بخوابند و خودش با خیال راحت به دور از هیاهو، با خدا مناجات کند. او موقع احیا با پاشیدن آب به صورت فرزندان با کلی خوراکی و سرگرمی آنان را بیدار نگاه میدارد و نمیگذارد بخوابند.
شاید بتوان گفت اگر او در این عالم نبود نه سیدرضی و مرتضی، نه علامهی طباطبائی، نه امینیها و نه... در عالَم نمیدرخشیدند.
احساس میکنم او در ثواب تمام افتتاحها، جوشنها، ابوحمزهها، نمازها، زیارتها همه و همهی آنچه ما تا آخرین نفس انجام میدهیم، سهیم است و اعمالمان با سند شش دانگ، به نام مادرانمان حک میگردد.
مادر به زیرلب گفت یارب حسینیاش کن
اینگونه روزگارم با یک دعا عوض شد
شبهای قدرِ قبل از کرونا، قبل از زمزمهی الغوث الغوث خلصنا من النار.... ابتدا لبهایمان را میهمان آستانهی بهشتی که زیر پای مادر است و سپس لبها را میزبان دستان گرم پدر میکردیم؛ اما امسال با شرایط فعلی، خواه پدر و مادر داریم یا نداریم، از هر طریقی که در توانمان هست سعی در جلب محبت عزیزترینهای زندگیمان داشته باشیم، باشد که باران رحمت الهی بیش از پیش بر ما نازل گردد.
حال که آبرو کسب کردیم، وقت آن است، درِ خانهی خدا برویم چرا که خداوند در کتاب کریمش بسیار سفارش به محبت پدر و مادر کرده است. بنابراین میتوان بواسطهی آنان به قرب الهی رسید.
«وَقَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا ۚ إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلَاهُمَا فَلَا تَقُلْ لَهُمَا أُفٍّ وَلَا تَنْهَرْهُمَا وَقُلْ لَهُمَا قَوْلًا كَرِيمًا» ۲۳/اسراء
و پروردگارت فرمان داده است جز او را نپرسید و به پدر و مادر نیکی کنید، هرگاه یکی از آنان یا دو نفرشان در کنارت به پیری رسیدند به آنان اُف مگوی و بر آنان پرخاش مکن و با آنان سخنی نرم و شایسته بگو.
حال با قوت و نیروی مضاعف بگو:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا رَحِيمُ يَا كَرِيمُ يَا مُقِيمُ يَا عَظِيمُ يَا قَدِيمُ يَا عَلِيمُ يَا حَلِيمُ يَا حَكِيمُ (سُبْحَانَكَ يَا لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ خَلِّصْنَا مِنَ النَّارِ يَا رَبِّ)»
تورا به حق نامت اي خداي بخشنده و مهربان، اي بزرگوار، اي برپادارندهی بزرگ، اي قديم، اي دانا، اى بردبار، اى فرزانه، (تو معبود منزهي از آتش دوزخ به تو پناه ميبرم كه پناه دهندهی بيپناهاني ) يا (منزهى تو اى که معبودى جز تو نیست. فریاد فریاد بِرَهان ما را از آتش اى پروردگار من)
اگر مادر نداری یا که داری
ولی آن مادر اصلی که زهراست
سلامش کن به او عرض ادب کن
که او ناظر به حرف و گفتهی ماست
مخور حسرت اگر مادر نداری
که زهرا بهترین مادر به دنیاست
همیشه هر کجا او را بجویی
دعاگوی شما از عرش اعلیست
چو باشد سایه مادر کنارت
خدا را شکر، مادر خوب و زیباست
ولی غافل مباش از مادری که
به حق امابیها هست و زهراست
تمام مادران مانند قطره
و زهرا مثل اقیانوس و دریاست
فقط او مادر سادات هم نیست
که امالشیعه و محبوب دلهاست
نگاه حضرت زهرا تو را بس
صدایش کن که این مادر همین جاست
بلد باشید گنج درد و دل را
که زهرا هر زمان ما را پذیراست
نماز حاجت زهرا بخوانید
که آن گنج عظیم و نور أعلیست
به زهرا هدیه کن خیر الهدایا
زیارت های عاشورا چه غوغاست
اگر پرسی که باب الفاطمة کیست؟
بدان ام البنین بانوی مولاست
که بعد از فاطمه در چشم حیدر
مقامش عالی و بسیار والاست
خوشا آن دل که دارد حب زهرا
و با ام البنین روحش مصفّاست
#یادداشت_کوتاه
#شب_قدر
#قرآن
🖋به قلم مرضیه رمضان قاسم
@ramezan_ghasem110🌱
🌸 مسابقه بهار قرآن، بهار دلها
🌀 شماره ۱۱
🔹شرکت در مسابقه: dte.bz/1442
📞با منتخبین تماس حاصل میگردد
🇮🇷 معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
#مسابقه_بهارقرآن_بهاردلها
@ramezan_110
🌼🍃🌼🍃🌼
نوجوان پرخاشگری افسردگی
پرسش و پاسخ : استاد مرتضی عباسی
رزومهی استاد عباسی: دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره کودک و نوجوان، ۷ سال سابقه کار فرهنگی در میان قشر نوجوان، کارشناس فلسفه از موسسه امام خمینی (رحمت الله)
1️⃣تربیت فرزند مرحله ای نیست بلکه تربیت فرزند از زمان انتخاب همسر آغاز میشود. چنان که امام علی علیه السلام بعد از شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها از برادرشان خواستند از قبیله ای شجاع و ارزشمند برایشان همسری انتخاب کند تا فرزندانی بزرگ ( مثل عباس) تربیت کند.
2️⃣فرزند را باید از بدو تولد، تربیت کرد و ماحصل این تربیت را والدین در نوجوانی و در رفتار فرزند بعدا خواهند دید، پس نمی شود اول رهایش کرد و بخواهیم در نوجوانی تربیتش کنیم. این تربیت بی ثمر است، چون دیگر چیزی در کنترل ما و والدین نخواهد بود
3️⃣ یک مطلب مهم این است که در یک خانه باید نظم و قانون حکم فرما باشد که اگر نباشد، نمیتوان فرزندی خوب تربیت کرد و برعکس وجود نظم و قانون سبب تربیتی کنترل شده، راحت تر و دقیق تر در فرزند خواهد شد
4⃣ تاثیر پذیری نوجوان از محیط بیرون از خانه نظیر محیط همسالان غیر قابل انکار است و اینکه توقع داشته باشیم نوجوان در جامعه نرود تا تاثیر بد نگیرد غلط است.
اگر در خانه ارامش..امنیت.ومحبت باشد و پدر ومادر الگوهای رفتاری خوبی برای نوجوان باشند..نوجوان مسیرش درست طی می شود و جای نگرانی از این جهت نیست..
رفاقت والدین با فرزند واکسن خوبیست برای امنیت نوجوان در محیط بیرون از خانه در تربیت دوران نوجوانی نقش پدر هر دو در جایگاه خود مهم است و هیچکدام نمیتوانند جایگزین دیگری بشوند فرزند هم محبت مادرانه نیاز دارد و هم محبت پدرانه..
احساسات مادر در کنار اقتدار وجذبه پدر باعث رشد میشود
هر کدام از والدین نقش خود را خوب ایفا نکنند در فرزند خلا هایی ایجاد می شود.
لذا خانواده ها باید در انتخاب همسر دقت کنند تا دچار این مشکل نشوند، مطمئنا اشتباهات والدین اثر سوء در رفتار نوجوان خواهد داشت.
اگر پدر و مادر از لحاظ اعتقادی تعارض دارند نوجوان را باید با یک محیط سالم و یا رفیق خوب آشنا کنیم تا بتواند از مسیر دیگر راه خوب را تشخیص بدهد.
5⃣ الان فضای مجازی برا نوجوانان خیلی جذابیت داره،خیلی الگو برداری میکنند، اینکه فضای مجازی در دسترس است ونوجوان در آن است واقعیتی است که باید با آن کنار بیائیم ولی در کنار این واقعیت توانمندی مربیان و والدین در این حیطه باید بالا برود.
باید الگوهایی ارزشی را برای نوجوانان تعریف کنیم و از کودکی این کار باید اتفاق بیفتد گفت و گوی مستقیم با نوجوان در این مورد و حتی اثرات مخرب آن بسیار موثر است؛ البته رابطه دوطرفه در این گفت و گو مهم است که به چه صورت باشد
6⃣نوجوانانی كه توان تصميم گيري قاطع ندارند مثلا در انتخاب رشته يا تصميمات ديگر مدام مردد هستند اين مشكلشان ناشی از نشناختن استعداد و علاقه خودشون به صورت دقیق است.با مراجعه به یک مشاوره شغلی. تحصیلی این مشکل حل شدنی است.
7⃣ نوجواني كه با وجود سن 14-15 سال، هنوز شب ادراري دارن و متاسفانه با وجود دكتر و مشاوره هاي فراواني كه رفتند حل نشده، و برادر کوچکشم داره به همین مشکل دچار میشه، حتما به یک روان درمان مراجعه کنند احتمال دارد به خاطر اضطراب، استرس، ترس و یا مشکلات جسمی، ژنتیکی و یا ارثی باشد
توسط متخصص تشخیص داده شود و مداخلات مورد نیاز صورت گیرد.
8⃣ یک چیزی که ما زیاد در نوجوونها دیدم و باهاش زیاد برخورد داشتم حس افسرگی و به پوچی رسیدن تو این دورانه و نشانه هم اینه که این سوال رو زیاد میپرسن: چرا ما به این دنیا اومدیم؟ وقتی براشون از هدف خلقت صحبت میکنیم زیاد بر اونها تاثیر نداره نداره انگار، با چنین نوجوانهایی باید رفاقت کرد و پای حرف دلشون بنشینیم. شاید طرح این سوالشون به خاطر یک شکست و یا خواندن یک کتاب و یا محیط نا مناسب است که اگر علت را بدانیم بهتر میتونیم کمک کنیم و این سوال را پاسخ دهیم.
اگر حرف از خودکشی زد و زیاد تکرار میکند احتمال افسردگی است و باید زود به یک مشاور رجوع کنید و مداخلات صورت گیرد.
9⃣ با نوجوانی که پرخاشگر، بد دهان و گستاخ باید چگونه برخورد کرد؟؟
این نوجوان با این اوصاف ممکنه راحت همه چیز حتی خانواده را رها کند و برود لذا در لحظه عصبانیت برخورد مطلقا ممنوع و بیشتر فضا را به سمت ارامش ببریم، در اینگونه فضاها اصلا نباید دنبال اثبات حرف خودمون باشیم
بعد در يک محیط و فضای آرام در مورد اون مساله صحبت بشود
در این موارد باید رفیق خوب برایش انتخاب کرد، ورزش برای چنین نوجوان هایی الزامیست.
#مشاوره_نوجوان
#پرسش_و_پاسخ
#استادعباسی
@ramezan_110🌱
🌼🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
final_sample.pdf
12.8M
نسخهی پیدیاف سه کتاب کاربردی؛
📚 کتاب اینترنت پاک
📚 کتاب شاخه نبات
📚 کتاب ترگل
#معرفی_کتاب
#pdf
عضویتدرکانالاحیاگراننوجوان 👇
https://eitaa.com/joinchat/518324312Cb0f02ca7c8
❗هر تصویری که شما از نوجوانتان برای دیگران بسازید، دیگران همانطور به نوجوانتان نگاه میکنند.
✅ حرمت امام زاده را متولی باید نگهدارد تا دیگران نیز حرمت را حفظ کنند. اگر شما به نوجوانتان احترام بگذارید و جلوی دیگران از او تعریف کنید دیگران نیز همینطور با او رفتار میکنند.
⛔ اما اگر شما دائم جلوی دیگران از نوجوانتان بدگویی کنید و اشتباهات و مشکلاتش را بازگو کنید یا با او رفتار خوبی نداشته باشید، یک تصویر منفی از او در ذهن دیگران میسازید و دیگرانیز با او رفتار مناسبی نخواهند داشت.
📢 ما رو به والدین ومربیان نوجوانان معرفی کنید.
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/518324312Cb0f02ca7c8
دنیای نوجوانی .pdf
7.89M
✍ چقدر با دنیای نوجوانی آشنائید؟
#ویژگیهای_نوجوان
https://eitaa.com/joinchat/518324312Cb0f02ca7c8
با ما همراه باشید👆👆
چی بگم آخه؟.pdf
2.32M
📚 کتاب «چی بگم آخه؟!»
مجموعه ای از بهترین تشکرها و تذکرها
در امر به معروف و نهی از منکر
🤔#چی_بگم_آخه
#pdf
احیاگران نوجوان 👇🌱
https://eitaa.com/joinchat/518324312Cb0f02ca7c8