📌 سازگاری چرخه ی #خواب - #بیداری با تغییرات کوچک (1-2 ساعت) در برنامه ی زمانی
🔰 چکیده
تغییرات بزرگتر از 3 ساعت در برنامه ی زمانی، مانند پرواز زدگی یا کار شیفتی، برای هماهنگی دوباره ی چرخه ی خواب با برنامه ی جدید، به یک دوره ی سازگاری چند روزه و برای هماهنگی دوباره ی دیگر ریتم های شبانه روزی با برنامه ی زمانی جدید، به یک دوره ی انطباق چند هفته ای نیاز دارد.
↩️ ادامه مطلب : 👇👇👇
🔰 مطالعات اولیه بر سازگاری با تغییرات کوچک (1-2 ساعت) در برنامه ی زمانی نشان داده است که چرخه ی خواب - بیداری، در کمتر از 48 ساعت، با برنامه ی زمانی جدید منطبق میشود و از آنجایی که احتمال دارد چنین تغییراتی با اثر پوششیِ (masking effect) احتمالی اشتباه گرفته شوند، به صورت کلی این تغییرات مطالعه نمیشوند.
🔰 این مقاله، از معدود مطالعات منتشر شده در رابطه با "صرفه جویی در زمان نور روز " (DST) و خواب در تعطیلات آخر هفته را -(به عنوانِ) دو مثال از تغییرات کوچک در برنامه زمانی- خلاصه میکند.
🔰 در انطباق با DST، تفاوت های فردی وجود دارد، در حالیکه برخی افراد بلافاصله سازگار میشوند، دیگران ممکن است به بیش از دو هفته زمان نیاز داشته باشند.
🔰 در تعطیلات آخر هفته، مردم تمایل دارند دیرتر بخوابند و دیرتر از خواب بیدار شوند و (نیز) میزان خوابشان را بیشتر کنند. تغییر و افزایش خواب، به عواملی از قبیل شیفت کاری در طول روزهای هفته و کرونوتایپ (گونه ی خواب) (شب خواب -روز خواب بودن) بستگی دارد.
🔰 هر دو موردِ صرفه جویی در زمان نور روز و خواب در تعطیلات آخر هفته، فرصت مطالعه ی تطبیق چرخه ی خواب بیداری را در موقعیت های اجتماعی تکرار شونده فراهم میکنند. مطالعه ی این پدیده ها، همینطور به مسائل اجتماعی - اقتصادی مانند افزایش تصادفات و شکایات مردمی گزارش شده در طول DST؛ یا کاهش احتمالی در بهره وری و غیبت در "دوشنبه آبی" مرتبط است.
🔶 مقدمه
🔸 تغییرات برنامه ی زمانی، نیازمند یک دوره ی تطبیق است که به چندین عامل مانند طول تغییر، جهت تغییر و متغیر روانشناختی و رفتاری تحت مطالعه بستگی دارد.
🔸 تغییرات بزرگتر با دوره های طولانی تر تطبیق ارتباط دارند، تغییراتی که ساعت را به جلو میبرند، نسبت به تغییرات رو به عقب، با دوره های تطبیق طولانی تر ارتباط دارند و چرخه ی خواب – بیداری، نسبت به دمای بدن و ترشح غده ای هرمون های مختلف، سریعتر منطبق می شود.
🔸 هماهنگی دوباره ی ریتم های شبانه روزی انسان، هم به صورت آزمایشی و هم در شرایط القا شده ی وابسته به اجتماع، مانند پروازدگی (ارندت و مارکس، 1982) و کار شیفتی (آکرستدت و فروبرگ، 1981) مطالعه شده است.
🔸 بخش عظیمی از این مطالعات، شامل تغییرات بیشتر از 3 ساعت میشوند. تغییرات یک یا دو ساعته، عموما با دوره ی تطبیقِ تنها یک یا دو روزه مرتبط هستند (تویتو و همکاران، 1990)، بنابراین به نظر میرسد که هیچ تأثیری بر سیستم شبانه روزی ندارد و این دوره ی انطباق، تنها بخشی از یک اثر پوششی است.
🔸 تغییر برنامه ی زمانی در یک آزمایشگاه، با تغییر برنامه ی زمانی در شرایط اجتماعی طبیعی متفاوت است. در آزمایشگاه، فرد با یک برنامه ی جدید برای فعالیت ها با یک چرخه ی روشنایی – تاریکی جدید یا یک چرخه ی روشنایی – تاریکی خود گزین که مطابق با زمان بندی جدید است مواجه میشود.
🔸 در شرایط اجتماعی، ساعت تغییر میکند اما چرخه ی طبیعیِ روشنایی – تاریکی خورشیدی، از نظر زمانی با برنامه قبلی منطبق میماند، به گونه ای که اکنون شخص با دو Zeitgebers مخالف مواجه است: چرخه ی روشنایی – تاریکی که برنامه زمانی قبلی را دنبال میکند و فعالیت های کاری که برنامه زمانی جدید را دنبال میکند.
🔸 هدف این مطالعه، مرور داده های اندک موجود بر افزایش یک ساعت بر ساعات روز (DST) و تأخیر آخر هفته - دو مثال از تغییرات کوچک (1-2 ساعت) در برنامه زمانی در شرایط اجتماعی - است. تأکید این نکته مهم است که بخش بزرگی از جمعیت عمومی، با این شرایط مواجه میشوند.
🕰 صرفه جویی در زمان نور روز
⏱ صرفه جویی در زمان نور روز به این معنا است که در بهار و تابستان، ساعت از زمان استاندارد در پاییز و زمستان، یک ساعت به جلو کشیده شود. این روش، اولین بار در سال 1961 در آلمان معرفی شد و به جهت صرفه جویی های حاصله در برق، اکنون به صورت گسترده در سر تا سر دنیا استفاده میشود.
⏱ از اولین باری که DST معرفی شد، شکایاتی از جانب مردم وجود داشته است. این شکایات شامل مواردی از قبیل اختلالات خواب، مشکلات برای سازگار شدن با برنامه زمانی جدید و نگرانی برای امنیت فرزندانشان هنگام رفتن به مدرسه، در حالیکه هنوز هوا تاریک است، بوده است (بارتکی و هریسون، 1979).
⏱ سازگاری با DST (صرفه جویی در زمان نور روز)، سه نوع تغییرات را در بر میگیرد: تغییرات در مدت خواب، در عادات اجتماعی و در چرخه خواب – بیداری (والدز و همکاران، 2002).
⏱ یک تغییر موقت در مدت خواب (محرومیت یک شبه از خواب)، میتواند در مدت به کارگیری DST اتفاق بیفتد، اگر مردم طبق برنامه زمانی جدید زود نخوابند، تأثیرات، تنها یک تا دو روز باقی میمانند. تغییرات در عادات اجتماعی، مزایا و مضراتی برای (فرایند) سازگاری به همراه خواهد داشت.
ادامه مطلب👇👇👇
⏱ برای مثال، با اِعمال DST، مردم میتوانند عصرها، زمان بیشتری برای فعالیتهای اوقات فراغت اختصاص دهند، اما بعضی از این فعالیتها، مانند ملاقاتهای اجتماعی طولانی مدت یا ورزش سنگین، میتواند در خواب برخی افراد تداخل ایجاد کند.
⏱ به خاطر حضور دو Zeitgebers مخالف، (شاملِ) برنامه ی کاری همانگ شده با DST و چرخه ی خواب – بیداری خورشیدی هماهنگ شده با زمان استاندارد، چرخه ی خواب – بیداری، برای انطباق با برنامه زمانی جدید میتواند چند روز تا چند هفته زمان ببرد. در مقابل، امکان ندارد بازگشت به زمان استاندارد در پاییز، محرومیت از خواب ایجاد کند چون در آن زمان، مردم باید یک ساعت دیرتر بیدار شوند و سرکار بروند.
⏱ در این انتقال، تغییر خاصی در عادات اجتماعی انتظار نمیرود و به جهت تمایل سیستم شبانه روزی انسان به نوسان حول دوره ای طولانی تر از 24 ساعت، یک انطباق سریع و آسان در چرخه ی خواب – بیداری پیش بینی میشود.
⏱ مونک و فولکارد (1976)، 65 نفر (55 زن) را حین انتقال از تابستان انگلیسی به زمان گرینویچ در پاییز (فاز تأخیر) مورد مطالعه قرار دادند. آزمودنی ها، شش روز قبل و یازده روز بعد از تغییر ساعت ثبت شدند.
⏱ از آنجایی که یک تأخیر یک ساعته در این انتقالِ زمانی وجود داشت، آزمودنی ها صبحها، از یک ساعت اضافی سود میبردند. در آن شرایط، آنها همچنان به مدت یک تا دو روز پس از تغییر ساعت، بیست دقیقه زودتر از خواب بیدار میشدند. زمانهای بیدار شدن، برای انطباق با ساعت جدید، پنج روز زمان نیاز داشت.
⏱ گوش به زنگیِ سابجکتیو (گزارش شده توسط خود شرکت کنندگان) که ساعت 09:00 اندازه گیری میشد، با مدت زمان بیداری، همبستگی مثبت نشان داد و طی هفته ی بعد از تغییر زمان، افزایش پیدا کرد. دمای بدن از طریق اندازه گیری دمای زبان که ساعت 09:00 اندازه گیری شد، تمایل داشت تا شش روز پس از تغییر ساعت، با زمان قدیمی منطبق بماند.
⏱ نتایج این مطالعه، شواهدی ارائه میدهد مبنی بر اینکه سازگاری با حذف DST، سریع نیست و برای دست یافتن به فاز جدید، حداقل پنج روز زمان نیاز دارد. بر اساس داده ها، انتقال به زمان استاندارد، مشکل خاصی برای جمعیت عمومی ایجاد نمیکند، افراد نسبت به شرایط عادی، زودتر بیدار میشوند به گونه ای که زمان بیشتری برای انجام فعالیت های همیشگی شان دارند (رفتن به محل کار، رفتن به مدرسه، آماده کرد غذا و غیره).
⏱ مونک و آپلین (1980)، DST را در دو فصل بهار و پاییز در طی یک دورهی دو ساله بر روی 101 نفر از دو شهر انگلیسی (برایتون و لندن) مطالعه کردند. آنها در انتقالهای بهار و پاییز، یک انطباق سریع در زمان خوابیدن را نشان دادند.
⏱ زمان بیدار شدن در هر دو فصل بهار و پاییز که آزمودنیها 54-5 دقیقه دیرتر از شرایط نرمال بیدار میشدند، برای انطباق با DST به یک هفته زمان نیاز داشت. همینطور آنها (آزمودنیها)، به میزان بیشتری از آلارم ساعت استفاده کردند. این مطالعه، از یک دوره ی انطباق یک هفته ای با DST، همراه با یک اثر محرومیت از خواب و همینطور یک اثر چرخه ی خواب – بیداری تا حدی حمایت میکند.
⏱ نیکسلون و استون (1978)، تأثیرات به کارگیری زمان تابستان انگلیسی (فاز پیشروی) را بر ساختار خواب سه جوان بالغ مرد بررسی کردند. آزمودنیها دو روز پیش از اعمال تغییر و سه روز بعد از تغییر ثبت شدند.
⏱ آنها یافتند که تأخیر خواب از 3/17 دقیقه به 27 دقیقه افزایش پیدا کرد، مرحله ی چهارم از 9/25 دقیقه به 7/42 دقیقه افزایش پیدا کرد و زمان بیداری در طی خواب، از 6/55 دقیقه به 7/31 دقیقه کاهش یافت.
⏱ نتایج این مطالعه نشان میدهد که ساختار خواب برای انطباق با DST، به چندروز زمان نیاز دارد. افزایش در مرحله ی چهار و کاهش فعالیت بیداری در طی خواب، دو پیامد احتمالی محرومیت از خواب هستند.
⏱ والدز و همکاران (1991)، چرخه ی خواب – بیداری 19 کارگر را در یک دوره ی 28 روزه، 9 روز پیش از و 19 روز پس از DST مطالعه کردند. در دوره ی زمانی انطباق با DST، تفاوت های فردی وجود داشت؛
⏱ 12 کارگر در یک یا دو روز سازگار شدند درحالیکه هفت کارگر دیگر، برای سازگاری، به بیش از دو هفته زمان نیاز داشتند. کرایتریا برای انطباق، یک انحراف معنادار (با فراتر رفتن از 99 % فاصله ی اطمینان) از میانگین متغیرهای چرخه ی خواب – بیداری (زمان خواب، زمان بیداری) در طول DST در مقایسه با میانگین مقادیر پیش از DST بود.
⏱ افراد از "گروه منطبق نشده" زمان بیدار شدن شان را جلو آوردند اما زمان خوابیدن شان را جلو نیاورند، (که) نهایتا منجر به کاهش یک ساعته در طول خواب شد (شکل. 1). در مقایسه با "گروه منطبق شده"، افراد منطبق نشده، در به خواب رفتن مشکلات بیشتری داشتند (شکل. 2). همینطور نتایج نشان داد که افراد منطبق نشده، پیش از DST، زودتر می خوابیدند.
ادامه مطلب👇👇👇
⏱ پس از DST، چرخه ی خواب – بیداری در طول تعطیلات آخر هفته، تقریبا با فازی که پیش از تغییر زمان ساعت داشت، یکسان بود (والدز و همکاران، 1997)، این تأثیر، تا دو آخر هفته پس از DST پایدار بود.
⏱ شکل 1. تغییرات در چرخه ی خواب – بیداری در انتقال به DST در دو گروه کارگران. آزمودنی های منطبق نشده، ساعت بیداریشان را جلو آوردند ولی ساعت به خواب رفتنشان را جلو نیاوردند، بنابراین مدت خواب بعد از اعمال DST کاهش پیدا کرد.
⏱ یک گزارش اکتیگرافیک در طی انتقال به DST، همینطور یک تأخیر دو هفته ای در انطباق را در برخی افراد نشان داد (شکل. 3، 4).
⏱ در فصل پاییز، پس از بازگشت به زمان استاندارد، هیچ اثری بر چرخه ی خواب – بیداری وجود نداشت (رمیرز و همکاران، 1994). در طول فرایند انطباق، دو اثر اصلی بر افراد منطبق نشده وجود داشت (والدز و همکاران، 198):
⏱ یک اثرِ محرومیت از خواب: افراد منطبق نشده یک ساعت خواب را از دست دادند؛ و یک اثرِ چرخه ی خواب – بیداری: افراد منطبق نشده پیش از DST زودتر از خواب بیدار میشدند، چرخه ی خواب – بیداری آنها در طول تعطیلات آخر هفته، تمایل داشت همان فاز پیش از DST را اتخاذ کند.
⏱ نتیجه ی دیگری که یک اثرِ چرخه ی خواب – بیداری را پیشنهاد میکند، این حقیقت است که بازگشت به زمان استاندارد در پاییز، هیچ اثری نداشت. برای ساعت شبانه روزی (بیولوژیک)، سخت تر است که ساعت را به جلو ببرد تا اینکه فاز را به تأخیر بیندازد (روئلفسما، 1987).
✴️ تعطیلات آخر هفته
✴️ تمایل جمعیت های انسانی برای طولانی کردن و به تأخیر انداختن خواب در طول تعطیلات آخر هفته به خوبی محرز است.
✴️ کارگران و دانش آموزان با یک چرخه ی 5 روز کار - 2 روز استراحت، در تعطیلات آخر هفته بیشتر می خوابند (30-90 دقیقه) و چرخه ی خواب – بیداریشان را به تأخیر میاندازند (30-120 دقیقه) (وب، 1985).
✴️ تأخیر در تعطیلات آخر هفته، تقریبا در همه ی سنین رخ میدهد: در کودکان (اندرس و همکاران، 1978؛ مالدین و میکس، 1990)، در نوجوانان (کریمیل-گری و همکاران، 1984)، و در افراد بالغ (بینکلی، 1993؛ رنفرو و همکاران، 1987). اندرید و همکاران (1993)، مشاهده کردند که زمانی که کودکان به بلوغ میرسند، تأخیر (در خواب) در آخر هفته ها افزایش پیدا میکند.
✴️ شکل 2. متغیرهای انتزاعی پس از اعمال DST در دو گروه از کارگران. خط افقی، برابر با میانگین مقادیر پیش از DST است. آزمودنیهای منطبق نشده، مشکل در به خواب رفتن، خستگی و بیخوابی را به میزان بیشتری گزارش کردند.
✴️ دو توضیح احتمالی برای تأخیر و افزایش خواب در طول تعطیلات آخر هفته وجود دارد. توضیح اول، این نکته را در نظر میگیرد که فعالیتهای کاری و اجتماعی، بر دوره های خواب محدودیت هایی را اعمال میکنند، بنابراین یک اثر محرومیت از خواب در طول روزهای هفته وجود دارد.
✴️ افزایش و تأخیر خواب، بخشی از فرایند بهبود (ریکاوری) هستند که از زمان آزاد موجود در آخر هفته ها سود میبرند. همینطور در تعطیلات آخر هفته، تغییراتی در فعالیت های اجتماعی وجود دارد مانند مهمانی رفتن و مصرف الکل که به میزان بیشتری این تغییرات را در چرخه ی خواب – بیداری افزایش میدهد.
✴️ این فرضیه ی همواستاتیک، میتواند افزایش خواب را توضیح دهد، اما تأخیر در خواب را نمیتواند توجیه کند، مردم میتوانند با زود خوابیدن یا چرت زدن، میزان خواب خود را افزایش دهند.
✴️ دومین احتمال، این نکته را مدنظر قرار میدهد که چرخه ی خواب – بیداری، ویژگی های شبانه روزی (سیرکادین) دارد (لاوی، 2001)، ریتم های شبانه روزی انسان، تمایل دارند یک دوره ی بیش از 24 ساعت را اتخاذ کنند. بر اساس این احتمال، شرایط اجتماعی غیر سخت گیرانه در طی تعطیلات آخر هفته، شرایط را برای تأخیر در چرخه ی خواب – بیداری فراهم میکند؛
✴️ همان گونه که (این تأخیر) در مطالعات (اختلالِ) فری رانینگ رخ میدهد. این فرضیه ی سیرکادین، عدم (یا فقط میزان کمی) هماهنگی زمانی با فعالیت های کاری و اجتماعی روزهای هفته را پیشبینی میکند.
شکل 3. گزارش اکتیگرافیک ازیک کارگر زن در طول انتقال به DST. این کارگر، تقریبا بلافاصله ریتم فعالیتش را جلو بردهاست.
✴️ لک (1986)، عادات خواب و مشکلات (مربوط به آن) را در یک نمونه ی متشکل از 211 دانشجو مطالعه کرد. او دریافت که 18% از نمونه، گزارش کردند که برای به خواب رفتن دچار مشکل هستند، که احتمالا مرتبط با تأخیر در خواب و زمان بیداری در تعطیلات آخر هفته است.
✴️ لک، 17% از نمونه را به عنوان شکل خفیفی از اختلال تأخیر در فاز خواب توصیف کرد، به این دلیل که آنها ویژگیرهای ذیل را داشتند:
ادامه مطلب👇👇👇
✔️ یک تأخیر بزرگ در زمانهای خواب (تقریبا دو ساعت) در تعطیلات آخر هفته، مشکلات در شروع خواب در طول هفته، کاهش مدت زمان خواب و افزایش خواب آلودگی و تحریک پذیری در طول هفته، همینطور خواب عمیق و غیر مختل به محض اینکه به خواب میروند.
✴️ این مقاله، تأخیر خواب در آخر هفته ها را با اختلال تأخیر در فاز خواب -که به جهت تغییر سیرکادین- به عنوان یک اختلال چرخه ی خواب – بیداری طبقهبندی شدهاست مرتبط میکند (ویتزمن و همکاران، 1981).
✴️ برای تحلیل سهم نسبی محرومیت از خواب و ریتم های شبانه روزی در چرخه ی خواب – بیداری، والدز و همکاران (1996)، 52 دانشجوی کارشناسی دختر را که از دوشنبه تا جمعه با دو برنامهی زمانی شامل برنامه ی زمانی صبح (07:00 تا 12:00) و برنامه ی زمانی بعد از ظهر (14:00 تا 18:00) در دانشگاه حاضر می شدند، بررسی کردند.
✴️ گروهی که در برنامه ی زمانی بعد از ظهر بودند، بیشتر میخوابیدند، مدت خوابشان در طول هفته برابر با مدت خوابشان در تعطیلات آخر هفته بود، اما اگرچه آنها در طول هفته محروم از خواب نبودند، چرخه ی خواب – بیداری خود را در آخر هفته ها 24 دقیقه به تأخیر می انداختند (شکل. 5). این تأخیر با کرونوتایپ (روز خواب و شب خواب بودن) همبستگی مثبت داشت، یعنی افرادی که روزها می خوابیدند، تأخیر بیشتری در تعطیلات آخر هفته داشتند (گارسیا و همکاران، 1999).
✴️ این نتایج، یک اثر سیرکادین در تأخیر (خواب) آخر هفته ها و تطابق با روزهای هفته را پیشنهاد میکند. همچنین (این نتایج)، تفکیک میان افزایش و تأخیر چرخه ی خواب – بیداری در آخر هفته ها را پیشنهاد میکند.
شکل 4. گزارش اکتیگرافیک از یک کارگر زن در طول انتقال به DST.. این کارگر، نتوانست فاز ریتم فعالیتش را جلو بیاورد.
✴️ به نظر میرسد افزایش خواب با عملکرد همواستاتیک خواب مرتبط است؛ محرومیت جزئی از خواب در طول هفته -به خاطر نیازهای اجتماعی و کار- ، فشار بر خواب را تولید میکند، بنابراین افراد تمایل دارند خواب از دست رفته شان را طی آخر هفته جبران کنند. از طرف دیگر، به نظر میرسد که تأخیر در تعطیلات آخر هفته، با کارکرد سیرکادین خواب، مرتبط باشد.
✴️ ممکن است چرخه ی خواب – بیداری، کاملا با برنامه ی زمانی جلو افتاده که به صورت اجتماعی در طول روزهای هفته اعمال شده است، نتواند هماهنگ شود بنابراین به یک فاز به تأخیر افتاده در تعطیلات آخر هفته باز میگردد.
✴️ ماچادو و همکاران (1998)، تأثیر برنامه های زمانی کار و مطالعه را بر چرخه ی خواب – بیداری در طول هفته تحلیل کردند. آنها سه گروه از دانشجویان کارشناسی دختر را مطالعه کردند:
✔️ گروه شب خوابِ بدون شغل (تعداد = 47)،
✔️ گروه روز خوابِ بدون شغل (تعداد = 31)
✔️ گروه روز خوابِ شاغل (تعداد = 17)
✴️ دو گروهی که شغل نداشتند، خوابشان را افزایش دادند و آن را به تأخیر انداختند، دانشجویانی که شغل داشتند و روز خواب بودند، مدت زمان خوابشان را افزایش دادند و بدون ایجاد تغییر در زمان به خواب رفتن، تنها زمان بیدار شدنشان را تغییر دادند. این مطالعه نشان میدهد که تأخیر فاز در تعطیلات آخر هفته، بر اساس برنامه زمانی کار و مطالعه، به گونه ی متفاوتی بروز میکند.
✴️ شکل 5. مقایسه ی دو گروه از دانشجویان دختر. آزمودنی های شب خواب در طول روزهای هفته، مدت زمان خوابشان را کاهش دادند؛ آنها در طول تعطیلات آخر هفته، خوابشان را افزایش دادند و به تأخیر انداختند. آزمودنی های روز خواب، در طول روزهای هفته محرومیت از خواب نداشتند، اما با این حال، در چرخه ی خواب – بیداری آنها، یک تأخیر 24 دقیقه ای وجود داشت.
✴️ یانگ و همکاران (2001)، برای آزمون این فرضیه که تأخیر خواب در آخر هفته ها با تأخیر فاز ریتم شبانه روزی مرتبط است، مطالعه ای را طراحی کردند. آنها dim-light melatonin onset (DLMO) بزاقی را به عنوان مقیاس ریتم شبانه روزی، جمعه شبها و دوشنبه شبها در 10 نفر (2 زن، 8 مرد) ثبت کردند.
✴️ ثبت ها در هر آزمودنی، دو بار برنامه ریزی شده بود؛ در دو شرایط ذیل:
دارونما (تجویز مانیتول) و آزمایشی (تجویز 6 میلی گرم ملاتونین 5/5 ساعت قبل از زمان خواب عادتی در یک شنبه). اثبات شده است که تجویز ملاتونین در آن زمان، فاز ریتم شبانه روزی انسان را جلو میآورد (لوی و سک، 1997).
✴️ در شرایط دارو نما، یک تأخیر 6/31 دقیقه ای در DLMO، در دو شنبه شب در مقایسه با جمعه شب وجود داشت.
✴️ در شرایط آزمایشی (تجویز ملاتونین)، هیچ تأخیری اتفاق نیفتاد و صبج دوشنبه، آزمودنی ها گزارش دادند که کمتر "خواب آلود" هستند، "به صوت کلی احساس بهتری دارند"و "هوشیارتر" هستند و گزارش کردند تلاش بیشتری برای انجام هر چیزی اختصاص میدهند.
ادامه مطلب👇👇👇
✴️ اگرچه در درجه بندی های مقیاس بی خوابی استنفورد، آزمون چندگانه گوش به زنگی، زمان واکنش 9 انتخابی، آزمون حافظه ی فهرست کلمات و آزمون سیالی کلام، بین شرایط ملاتونین و دارونما تفاوتی وجود نداشت.
✴️ این مطالعه از این فرضیه حمایت میکند که تأخیر چرخه ی خواب – بیداری، با یک تأخیر در ریتم شبانه روزی ملاتونین مرتبط است و اینکه تجویز ملاتونین میتواند فاز چرخه ی خواب – بیداری را در تعطیلات آخر هفته جلو بیندازد با کاهش احساس خواب آلودگی انتزاعی (گزارش شده) در صبح دوشنبه.
✴️ دوره ی تعطیلات، مثال دیگری از تغییر جزئی در برنامه زمانی است. وقت آزاد موجود در تعطیلات، شرایط را برای تغییرات در چرخه ی خواب – بیداری فراهم میکند. فورت و همکاران (1982)، 49 دانشجوی پزشکی را مطالعه کردند و تفاوت هایی در زمان به خواب رفتن و زمان بیدار شدن در دوران کار و دوران تعطیلات، مشاهده کردند.
✴️ آنها این تفاوت ها را به گونه ی خواب (کرونوتایپ) ربط دادند. با استفاده از داده های ارائه شده توسط فورت و همکاران (1982)، محتمل است که تغییر مدت خواب و تأخیر خواب را در دوران تعطیلات در مقایسه با دوره ی کار محاسبه کرد.
✴️ در دوران تعطیلات، افراد روز خواب، 77 دقیقه به میزان خوابشان افزودند، تأخیر زمان به خواب رفتن 89 دقیقه و تأخیر زمان بیدار شدن 166 دقیقه بود.
✴️ افراد شب خواب، 66 دقیقه به میزان خوابشان افزورند، تأخیر زمان به خواب رفتن 26 دقیقه و تأخیر زمان بیدار شدن 92 دقیقه بود.
✴️ بنابر این در تعطیلات، هیچ تفاوتی میان گونه های خواب (روز خواب و شب خواب بودن) در افزایش میزان خواب وجود ندارد، اما افراد روز خواب، در طی تعطیلات، به میزان بیشتری خوابشان را به تأخیر می اندازند.
✅ نتایج
🔰 مطالعه ی سازگاری چرخه ی خواب – بیداری در محیط های آزمایشگاهی و میدانی ممکن است، مطالعات آزمایشگاهی اولیه، یک سازگاری خیلی سریع با تغییرات کوچک در برنامه زمانی را یافتند و اثرات انتقال را به (اثرِ) پوشش نسبت دادند.
🔰 مطالعات میدانی، نشان داده اند که سازگاری (با تغییر برنامه زمانی)، به متغیرهایی از قبیل تفاوت های فردی در گونه ی خواب (شب خواب بودن – روز خواب بودن)، برنامه زمانی کار، محرومیت از خواب و هماهنگی زمانی با یک ریتم شبانه روزی با دوره ای طولانی تر از 24 ساعت بستگی دارد.
🔰 ضروری است که برای بررسی سهم مربوط به هر یک از این متغیرها در اثرات سیرکادین یا پوشش (masking)، آنها را به درون آزمایشگاه برد. فرضیه ی اصلی این مقاله این است که تغییرات کوچک در برنامه زمانی، بر ریتم داری (rhythmicity) شبانه روزی تأثیر میگذارد و برخی داده ها این احتمال را پیشنهاد میکنند، اما وجود مطالعات اندک در رابطه با این موضوع، مانع از نتیجه گیری قطعی میشود.
🔰 گاهی اوقات، پوشش (masking)، به عنوان یک نویز در سیستم سیرکادین حذف میشود، اما در تحلیل ریتم های شبانه روزی انسان، مهم است که ساز و کارهای پوشش را شناسایی کرد، آنها میتوانند سیگنال های بازخوردی باشند که ممکن است در تعدیل برون داد ساعت بیولوژیکی -مخصوصا بر تعامل میان رفتار انسان و زمان- نقش داشته باشد.
🔰 این پدیده ها، ارزش توجه بیشتر از جانب زمان زیست شناسان (chronobiologist) را دارند، آنها (این پدیده ها)، فرصت مطالعه ی سازگاری ِ چرخه ی خواب – بیداری را در موقعیتهای اجتماعی تکرار شونده فراهم میکنند.
🔰 بخش عظیمی از جمعیت شهری با تغییرات کوچک در برنامه ی زمانی مواجه میشوند، مانند "صرفه جویی در زمان نور روز" و "برنامه زمانی 5 روز کار - 2 روز استراحت". مطالعه ی این پدیده ها همچنین با مسائل اجتماعی – اقتصادی مانند افزایش تصادفات جاده ایِ گزارش شده (مونک، 1980؛ کورن، 1996ريال واروگسه و الن، 2001) و شکایات مردمی در طول DST؛ یا کاهش احتمالی در بهره وری و نیز غیبت در "دوشنبه ی آبی" (لارسن و کاسیماتیس، 1990) مرتبط است.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ
⏰ #افزایش_سکته با #تغییر_ساعت بیولوژیک
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
📌 #تغییر_ساعت و اثرات مخرب آن بر #سلامتی
💢 در سال ۱۳۷۰ بر اساس محاسباتی هیأت وزیران مصوبهای رابه تصویب رساند که طی آن ساعت رسمی کشور همه ساله در اول فروردین ماه یک ساعت جلو کشیده شود و در سی و یکم شهریور ماه به حالت اول بازگردد.
💢 اما دولت وقت در اسفند ماه سال ۱۳۸۴ (پس از۱۵ سال) این مصوبه را ابطال نمود. سخنگوی وقت دولت، در زمان اعلام این تصمیم دولت اعلام نمود که بررسی کارشناسانهای مبنی بر این که تغییر ساعت در کشور منجر به صرفهجویی در مصرف انرژی در کشور شده باشد،وجود ندارد.
💢 وی دلیل لغو مصوبه قبلی هیات دولت را «سردرگمی بخشهای زیادی از جامعه دراثر تغییر ساعت رسمی کشور» و «عدم وجود بررسیهای دقیق وکارشناسانه برای تایید صرفه جویی در مصرف برق با روش تغییر ساعت» اعلام نمود.
💢 پس از آن درسالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ نمایندگان مجلس شورای اسلامی، طرحهایی را در دستور کار خود قرار دادند تا دولت را مکلف به تغییر ساعت رسمی کشور در شش ماهه نخست سال نمایند.
💢 در نهایت در روز ۳۱ مرداد ۱۳۸۶ قانونی مشتمل بر یک مادهٔ واحده مبنی بر تغییر ساعت رسمی کشور به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
ادامه مطلب: 👇👇👇
💢 بنابر این قانون ساعت رسمی کشور هر سال در ساعت ۲۴ روز اول فروردین یک ساعت به جلو کشیده میشود و در ساعت ۲۴ روز سیام شهریور ماه به حالت قبلی برگردانده میشود.
💢 نظر به اثرات منفی تغییر ساعت بر سلامتی مردم این نکته از همان سنوات اجرای طرح مذکور، توسط حکیم دکتر روازاده بارها گوشزد گردید و در سایت مطالبی در این خصوص درج گردید که متن و لینک مربوطه در ادامه این مطلب درج شده است.
💢 بعد از چندین سال از تذکرات حکیم دکتر روازاده، خبری مبنی بر اینکه دانشمندان دریافتند؛ “تغییر ساعت خطر بروز سکته را افزایش می دهد” نیز در رسانه ها منتشر گردید که در خبر ساعت 22 روز 15 اسفند ماه 1394 از شبکه سوم صدا و سیما پخش گردید.
💢 موسسه پژوهشی درمانی احیای طب جامع ایرانیان امیدوار است که مسئولین محترم نسبت به اصلاح این قانون اقدام نمایند.
🔰 در ذیل مطالب اشاره شده در فوق به صورت مستند ارائه شده است:
1- کلیپ سخنرانی حکیم دکتر روازاده در خصوص مضرات تغییر ساعت
2- مقاله درج شده در سایت قدیم احیای سلامت تحت عنوان “تغییر ساعت و اثرات آن بر سلامتی مردم و اقتصاد کشور”
لینک مطلب مندرج در سایت قدیم:
🔰 متن کامل مقاله:
❇️ بدون تردید نظام خلقت الهی بر نظمی مستحکم و پایدار استوار است و حتی سقوط برگ درختی از شاخه اش بی حکمت نیست و بر مبنای حساب و کتاب است
❇️ حرکات اجرام آسمانی و ایجاد شب و روز و فصول بر مبنای اندازه های بسیار دقیقی است که موجب ایجاد حیات در کره زمین و بوجود آمدن جانداران و از جمله انسان شد، تمامی حرکات در نظام خلقت و در کره زمین به گونه ای تنظیم شده است که آدمی بتواند به بهترین صورت ممکن زندگی کند و کوچکترین اختلال یا عدم تعادل می تواند صدمات جبران ناپذیری بر جای بگذارد.
❇️ تعمق در این آیه که “والله یقدر اللیل و النهار” نکات بسیار عمیقی به همراه دارد، تقدیر به مفهوم اندازه گیری و قرار دادن بر مقدار مشخص است
❇️ و در جایی دیگر می فرماید ” و کل شئ خلقناه بقدر” و ما هر چیز را به اندازه مشخصی خلق کرده ایم.
❇️ از جمله بارزترین تقدیرات و حکمت های الهی خلقت شب و روز است که توالی آن و هر ثانیه از ساعات آن رابطه بسیار محکمی با کارکرد اعضای بدن و خصوصیات روحی روانی آدمی دارد.
❇️ با نگاه به آخرین تحقیقات علمی مفهوم اندازه گیری و طراحی الهی را بسیار بهتر درک می کنیم، مفهومی به نام ساعت بیولوژیک که اخیراً بشر به آن پی برده است.
❇️ بهتر است به خلاصه مطالب مجله News Week که مختصری از تحقیقات رابرت رفینی را در مجله (Ciradian Reythem) از دانشگاه زوریخ بیان می کند، دقت کنیم.
❇️ اغلب ما به ساعت بیولوژیکی بدنمان دقت نمی کنیم، ساعت شبانه روزی مغز آدمی درست مانند ساعتی که هر روز نیاز به کوک کردن دارد در طول شبانه روز نیاز به تنظیم دارد. تمامی عملکرد های بدن ما مطابق این ساعت در طول روز در نوسان است.
❇️ ژن های دماسنج، دمای بدن، ترشحات هورمونی و بیشتر فعالیت را در بافت های سلولی کنترل می کنند و همه این ها توسط یک ساعت زمان سنج اصلی کنترل می شود که در یک چرخه وسیع تر عمل می کند.
❇️ این ساعت درونی دقیقا با وقایع بیرونی یعنی طلوع و غروب آفتاب و تغییرات شب و روز هماهنگ و بر مبنای آن عمل می کند.
در تنظیم ساعت بیولوژیک بدن سه عضو با یکدیگر هماهنگی می کنند:
✔️ گیرنده های نور در چشم ها
✔️ بخشی از هپیتو تالاموس به نام SNC
✔️ غده صنوبری
🔰 با شروع تابش نور طبیعی (نور خورشید) چرخه های درونی نیز فعال می شود. ترشح ملاتونین که وابسته به دو عامل نور و حرارت است، موجب بیداری می شود و کاهش تدریجی آن با غروب خورشید و بروز تاریکی موجب خواب آلودگی می گردد.
🔰 تمامی خصوصیات فیزیولوژیکی بدن ما مانند ضربان قلب، تنفس، امواج مغزی و کارکرد ارگان های دیگر با این ساعت الهی تنظیم می شوند.
درجه حرارت بدن، فشار خون، تقسیم سلولی و خواب و بیداری و فعالیت های ما همگی از یک الگوی تکراری روزانه تبعیت می کنند. که مهمترین عامل تنظیم و اصلاح آن نور خورشید یا سیکل طبیعی شب و روز است.
❇️ ترشح های هورمونی مخصوصاً آدرنالین و هورمون های جنسی و سرعت سوخت و ساز بدن براساس این حلقه ها یا ساعت های بیولوژیک عمل می کند.
⁉️ سوال این است اگر با عقب و جلو بردن ساعات طبیعی در این سیکل طبیعی دخالت نماییم چه اتفاقی خواهد افتاد؟
🔰 جواب را از مدیر تحقیقات مرکز قلب و عروق ایران و مسئول پروژه تفکر نوین و پزشکی ملکولی می شنویم که: پر اهمیت ترین بخش موضوع اندکس های استرس اجتماعی و روانی و پاسخ های بیولوژیک بدن است.
💢 در اثر تغییر ساعات بیولوژیک، مرگ ناگهانی، افزایش بیماری های عصبی زندگی شهری و تغییرات استرس زای عادات اجتماعی به وقوع می پیوندد
💢 دستکاری درساعت الهی تنظیم شده در خارج از بدن ماموجب اختلال و به هم ریختگی کارکرد ارگان های بدن به خصوص مغز و اعصاب و سیستم هورمونی است.
💢 ساعت بیولوژیک فقط مربوط به انسان نیست و تمامی موجودات حتی باکتری ها را نیز تنظیم می کند.
💢 در آخرین تحقیقات در دانشگاه ایالتی اورگون تغییرات نامطلوب بر هم زدن سیکل شبانه روزی و بیولوژیک بر تسریع روند پیری و کاهش طول عمر به اثبات رسیده است.
💢 نتیجه بحث آن است که تغییر دادن ساعات طبیعی شبانه روز نه تنها از جهت اقتصادی نتیجه ای بهمراه ندارد بلکه تغییری در نظام بسیار پیچیده و حکیمانه الهی است که عواقب جبران ناپذیری در ارتباط با سلامتی مردم و ضررهای بسیار هنگفت اقتصادی بدنبال دارد، زیانی که قابل جبران نخواهد بود.
💢 آنچه تا به حال بیان نمودیم در مورد تغییرات یک ساعت در هر 6 ماه است، فاجعه را می توانید تصور کنید در مواردی که شیفت های چرخش کاری برای کارگران و کارمندان طراحی می شود که هر هفته 8 ساعت چرخش ساعت بیولوژیک آنها اتفاق می افتد و تحمیل این فشار هولناک به جان و جسم کارکنان به عنوان تساوی حقوق بشر مطرح می گردد.
3- مطلب درج شده در سایت قدیم احیای سلامت تحت عنوان “آیا می دانید که تغییرات ساعت رسمی برای سلامتی مضر است!”
🔰 متن کامل مطلب:
💢 تغییرات ساعت رسمی به صورت جلو کشیدن آن (برای استفاده بهینه از ساعت روز)، زمینه را برای افزایش مختصر حملات قلبی در روز بعد از آن، مهیا می کند؛ احتمالاً دلیل این افزایش، استرس های ناشی از کمبود خواب است.
The American journal of cardiology,online December 10،2012
منبع: مجله نگاه نوین
4- خبر منتشر شده در رسانه ها با عنوان دانشمندان دریافتند؛ “تغییر ساعت خطر بروز سکته را افزایش می دهد”:
💢 محققان فنلاندی با بررسی داده های مربوط به سکته در طول یک دهه گذشته دریافتند میزان بروز سکته در طول دو روز بعد از تغییر ساعت که ممکن است عقب یا جلو کشیده شده باشد، روند نسبتا افزایشی داشته است. البته محققان این میزان افزایش را تنها ۸ درصد اعلام کرده اند.
🔰 دکتر «جوری روسکانن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «همواره رابطه آشکاری بین اختلال در ریتم شبانه روزی بدن و ریسک بروز سکته وجود داشته است. ریتم شبانه روزی به تغییر فرایندهای بیولوژیکی بدن در طول ۲۴ ساعت اشاره دارد که عمدتا در واکنش به نور و تاریکی است.»
🔰 دکتر اندرو لیم، متخصص اعصاب در مرکز علوم سلامت سانی بروک کانادا هم معتقد است که تغییر ساعت سالانه در اکثر کشورها می تواند بر افزایش ریسک بروز سکته تاثیر داشته باشد.
🔰 به گفته وی، با ایجاد اختلال در خواب، ممکن است تغییراتی هم در فرآیندهای بیولوژیکی حفاظتی بدن اتفاق بیفتد.
💢 در این مطالعه، تیم روسکانن به بررسی اعداد و ارقام مربوط به بروز سکته بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳ در کشور فنلاند پرداختند. سپس آنها تنها ۳۰۰ فرد بستری شده در بیمارستان به خاطر حمله قلبی در طول هفته بعد از تغییر ساعت را بررسی نموده و آنها را با ۱۲۰۰۰ فردی که دو هفته قبل یا بعد از تغییر ساعت سکته کرده بودند، مقایسه کردند.
💢 در مجموع محققان دریافتند که بروز سکته در طول دو روز اول بعد از تغییر ساعت ۸ درصد بالاتر بود.
💢 به نظر می رسد افراد بالای ۶۵ سال و افراد مبتلا به سرطان بیشتر در معرض این خطر قرار دارند.
💢 تغییر ساعت تابستانی یا صرفهجویی در زمان نور روز (DST) در بیشتر کشورها با نام ساعت تابستانی نامیده میشود. این تغییر معمولاً در ابتدای بهار هر سال انجام و در پاییز نیز به حالت عادی بازگردانده میشود.
منبع: خبرگزاری مهر
5- کلیپ گزارش پخش شده از خبر ساعت 22 روز 15 اسفند ماه 1394 شبکه سوم صدا و سیما مبنی بر اینکه “تغییر ساعت خطر بروز سکته را افزایش می دهد”
6- خبر منتشر شده در رسانه ها با عنوان “موافقت پارلمان اروپا با لغو تغییر ساعت ها”:
🔰 قانونگذاران اتحادیه اروپا به عدم تغییر ساعت فصلی از سال ۲۰۲۱ میلادی به بعد رای مثبت دادند. این موضوع که در پارلمان اتحادیه اروپا به رای گذاشته شده بود با ۴۱۰ رای موافق در مقابل ۱۹۲ رای مخالف تصویب شد.
🔰 به گزارش عصرایران به نقل از یورونیوز؛ قرار بود تغییر ساعت فصلی از سال جاری متوقف شود اما اتحادیه اروپا این تصمیم را به دو سال دیگر موکول کرد.
🔰 اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۱ از همه کشورهای عضو خواست که برای صرفه جویی در زمان، ساعت رسمی خود را در آخرین یکشنبه مارس یکشنبه یک ساعت به جلو ببرند و در آخرین یکسنبه اکتبر به عقب برگردانند.
🔰 تغییر ساعت فصلی برای اولین بار در جنگ جهانی اول صورت پذیرفت و در طول بحران نفتی سال ۱۹۷۰ نیز با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی اجرا شد.
🔰 کمیسیون اروپا در سپتامبر ۲۰۱۸ پیشنهاد کرد تا این عمل متوقف شود و نظرسنجیها در تمامی اتحادیه حاکی از آن بود که بخش بزرگی از جامعه اروپایی با آن موافق است.
🔰 همچنین در گزارشهای پارلمان اروپا آمده است که مساله تغییر ساعت به دلیل ایجاد اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن خطر بیماریها را افزایش میهد و باعث صرفهجویی در مصرف انرژی نیز نخواهد شد.
🔰 براساس پیشنهاد کمیسیون کشورهای عضو اتحادیه اروپا قادر نخواهند بود که ساعتهای خود را در سال آینده در جلو و عقب تغییر دهند، اما میتوانند تصمیم بگیرند ساعتشان را براساس کدام منطقه زمانی تنظیم کنند.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
AUD-20170921-WA0002.aac
3.32M
🎵 این #صوت رو حتما گوش کنید...
🕜 #تغییر_ساعت در کشورهای مختلف...
💢 خودتان قضاوت کنید…
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ حکیم دکتر #روازاده
⏰ #ساعت_بیولوژیک_بدن
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
📆 دوشنبه 31 شهریور 1399
3 صفر 1442
21 سپتامبر 2020
❇️ امور اسلامی:
امشب ساعت 23:59 قمر از برج عقرب خارج می گردد.
برای زایمان مناسب و نوزادش روزی گشاده و عمری دراز دارد. بیمار امروز شفا یابد. مسافرت خوب نیست در صورت ضرورت همراه صدقه باشد. امور کشاورزی. از شیر گرفتن کودک. و جراحی چشم نیک است. برای امور اساسی و زیر بنایی خوب نیست.
❇️ مباشرت :
مباشرت امشب (شب سه شنبه ) شهادت در راه خدا روزی فرزند چنین شبی می شود و هرگز با کافران عذاب نگردد.
❇️ حجامت خون دادن فصد و زالو انداختن:
#خون_دادن یا #حجامت در این روز از ماه قمری، باعث ضعف مغز است.
طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) در این روز از ماه قمری ، موجل طول عمر می شود.
❇️ تعبیر خواب :
شب سه شنبه اگر کسی خواب ببیند
تعبیرش از ایه 4 سوره مبارکه " نساء " است .
و اتوا النساء صدقاتهن نحله فان طبن لکم ...
و از معنای ان استفاده می شود که خواب بیننده یا ازدواج کند ، یا مالی عظیم به خانه خواب بیننده برسد و یا از اهل خانه هدیه ارزشمندی به او برسد. و شما مطلب خود را در این مضامین قیاس کنید.
❇️ ناخن گرفتن و دوخت و دوز:
دوشنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی است و برکات خوبی از جمله قاری و حافظ قران گردد.
دوشنبه برای بریدن و دوختن #لباس_نو روز بسیار مناسبی است و آن لباس موجب برکت میشود.
❇️ وقت #استخاره در روز دوشنبه: از طلوع فجر تا طلوع آفتاب و بعداز ساعت ۱۰ تا ساعت ۱۲ ظهر و از ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر( وقت خوابیدن)
💠 ذکر روز دوشنبه : یا قاضی الحاجات ۱۰۰ مرتبه. ذکر بعد از نماز صبح ۱۲۹ مرتبه #یا لطیف که موجب یافتن مال کثیر میگردد.
💠 ️روز دوشنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_امام_حسن_علیه_السلام و #امام_حسین_علیه_السلام . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
✍ منبع مطالب: تقویم همسران نوشته حبیب الله تقیان
@ taghvimehamsaran
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ موشن گرافیک
📚 تمام نیازهای خود در حوزه طب ایرانی - اسلامی را با یک بسته آموزشی تامین کنید
📚 با بسته آموزشی طب جامع ایرانی - اسلامی، به یک استاد همه فن حریف تبدیل شوید
📚 با تهیه این بسته می توانید در آزمون جامع شرکت کنید و مدارک معتبر دریافت کنید.
✅ برای آگاهی از نحوه خرید و تهیه بسته آموزشی وارد سایت زیر شود: 👇👇👇
🌐 http://bit.ly/PackSoC
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
📌 ارتباط #تغییر_ساعت بهاری و پاییزی و بروز #سکته_های_قلبی
🔰 بیش از5/1 میلیارد مردو زن با جابجایی های (جابجایی های زمانی) درگیر در #صرفه_جویی در زمان نور روز مواجه می شوند:
(صرفه جویی در زمان نور روز) به معنای جلو بردن ساعت در بهار به میزان یک ساعت و عقب بردن آن در پاییز به میزان یک ساعت است.
🔰 این انتقال ها، می توانند ریتم های زمان زیست شناختی را مختل کنند و بر مدت و #کیفیت_خواب تأثیر بگذارند و این اثرات، چند روز پس از جابجایی ها ادامه پیدا می کنند.
↩️ ادامه مطلب : 👇👇👇
✴️ ما تأثیر این جابجایی ها را بر میزان بروز سکته ی قلبی حاد آزمایش کردیم. برای محاسبه ی نرخ بروز، بروز سکته ی قلبی حاد در طی هر هفت روز اول پس از انتقال بهار یا پاییز را با میانگین بروز در روز های متناظر هفته، دو هفته قبل و دو هفته بعد از روز مورد نظر مقایسه کردیم.
✴️ برای مثال، برای سه شنبه ی پس از انتقال، بروز در آن سه شنبه را تقسیم بر میانگین بروز در سه شنبه ی دو هفته ی پیش و میانگین بروز در سه شنبه ی دو هفته ی بعد می کردیم.
✴️ ما از داده های دفتر ثبت سکته ی قلبی سوئد استفاده کردیم که اطلاعاتی با کیفیت بالا را در رابطه با همه ی سکته های قلبی حاد درون کشور را از سال 1987 فراهم می کند. نرخ های بروز -به عنوان مقیاس های ریسک نسبی- و فاصله ی اطمینان دقیق 95% محاسبه شدند.
✴️ بروز سکته ی قلبی حاد در سه روز اول پس از انتقال به DST در فصل بهار به طور معناداری افزایش پیدا کرد (شکل. A1). نرخ بروز برای هفته ی اول پس از تغییر در فصل بهار- که از طریق تقسیم میزان بروز در هفت روز هفته بر میانگین بروز هفتگیِ دو هفته قبل و دوهفته بعد محاسبه شد- برابر با 051/1 (با فاصله اطمینان 95%، 032/1 تا 071/1) بود.
✴️ در مقابل، بعد از خارج شدن از DST در فصل پاییز، فقط روز اول به طور معناداری تحت تأثیر قرار گرفتند (شکل. B1)؛ نرخ بروز در کل هفته برابر با 985/0 (فاصله اطمینان 95%، 969/0 تا 002/1).
✴️ تأثیر انتقال به DST در فصل بهار، بر میزان بروز سکته ی قلبی حاد در زنان تا حدی از مردان چشم گیر تر بود، و تأثیر (انتقال) در فصل پاییز، در مردان بیش از زنان بود.
✴️ تحلیل های جداگانه از دوره های 1996-1987 و 2006- 1997 اساسا نتایج یکسانی را با تحلیل های دوره ی 2006-1987 نشان داد. اثرات جابجایی ها (جابجایی زمانی) همواره برای افراد زیر 65 سال نسبت به افراد 65 سال به بالا چشم گیرتر بود.
✴️ محتمل ترین توضیح برای یافته های ما، اثر مخرب محرومیت از خواب بر سلامت قلبی-عروقی است. طبق مطالعات آزمایشی، این اثر مخرب، شامل غلبه ی فعالیت سمپاتیک و افزایش سطوح سایکوتین های پیش برنده ی التهاب است.
✴️ داده های ما پیشنهاد می کند که ممکن است اجتناب از تغییرات ناگهانی در ریتم های بیولوژیک برای افرادِ آسیب پذیر، مفید باشد.
✴️ فرض بر این بوده است که جوامع غربی به صورت مزمن محرومیت از خواب دارند. زیرا در قرن بیستم، متوسط میزان خواب از 9 ساعت به 5/7 ساعت کاهش پیدا کرد. بنابراین، بررسی این نکته مهم است که آیا با افزایش میزان خواب می توانیم اثرات سودمند به دست آوریم.
✴️ این یافته که به نظر می رسد احتمال خوابِ بیشتر، در اولین روز کاری پس از تغییر زمان در پاییز ایمنی بخش باشد جذاب است. دوشنبه در بین روزهای هفته، با بالاترین ریسک حمله ی قلبی حاد مرتبط است و برای توضیح این پدیده، استرس روانی شروع یک هفته ی کاری جدید و افزایش فعالیت، به عنوان یک توضیح احتمالی (برای این افزایش ریسک) پیشنهاد شده اند.
✴️ نتایج ما احتمال وجود یک عنصر دیگر مرتبط با خواب را در بروز بیشتر حمله ی قلبی حاد در روز دوشنبه بالا می بَرد.
✴️ مطالعات ثبت روزانه ی خواب پیشنهاد می کنند که زمان های خوابیدن و بیدار شدن در آخر هفته ها، دیر تر از روزهای هفته است:
✴️ می توان این فرضیه را مطرح کرد که زودتر بیدار شدن از خواب در اولین روز هفته و در نتیجه محرومیت جزئی از خواب، تأثیر قلبی-عروقی مخرب در برخی افراد دارند. این تأثیر، با خارج شدن از DST در فصل پاییز کمرنگ تر است، زیرا امکان خواب بیشتر را فراهم می کند.
✴️ مطالعات لازم است این احتمال را مورد بررسی قرار دهند که یک الگوی هفتگی ثابت تر برای بیدار شدن در صبح و خوابیدن در شب، یا کمی دیرتر بیدار شدن در دوشنبه، ممکن است از برخی سکته های قلبی حاد پیشگیری کند.
(ترجمه ی سمت چپ: نرخ بروز)
شکل 1. نرخ های بروز سکته ی قلبی حاد در هفت روز اولِ پس از تغییرات ساعت در بهار و پاییز برای صرفه جویی در زمان نور روز.
✴️ میزان بروز، از طریق نسبت تعداد سکته های قلبی حاد (به عنوان تشخیص اصلی) در روز معین بعد از انتقال، به میانگین تعداد در روز های متناظرِ دو هفته قبل و دو هفته بعد نشان داده می شود (هر دو دسته اعداد در قسمت بالایی نمودار ارئه شده اند).
✴️ تحلیل داده ها برای جابجایی زمان در فصل بهاربر اساس 15 سال بین سال های 1987 و 2006 است که در آن دوره زمانی، روز جشن ایستر (Easter Sunday)، روز جابجایی نبود (پنل A). تحلیل داده ها برای جابجایی زمان در فصل پاییز بر اساس 20 سال بین سال های 1987 و 2006 است (پنل B).
دوره ی کنترل، به عنوان روزهای متناظر هفته، دو هفته قبل و دو هفته پس از روز مورد نظر تعریف شد.
✴️ در بهار (پنل A)، هدف ما این بود که از تداخل با جشن ایستر - تنها تعطیلی عمومی که می توانست نتایجمان را تحت تأثیر قرار دهد- اجتناب کنیم. برای سال هایی که در آن ها جشن ایستر دو هفته پس از یکشنبه ای که در آن جابجایی زمان بهار اتفاق افتاده بود برگزار می شد، ما دوره ی کنترل برای یکشنبه ی تغییر را، یکشنبه ی سه هفته قبل و یکشنبه ی سه هفته بعد تعریف کردیم (بنابراین از جشن ایستر عبور می کردیم).
✴️ زمانی که جشن ایستر را مستثنی نمی کردیم، اگر با روز جابجایی زمان یا روزهای کنترل همزمان می شد، حتی انداره اثر(effect size) بزرگتری در رابطه با جابجایی زمان در فصل بهار مشاهده کردیم.
✴️ تعداد سکته های قلبی حاد در یکشنبه ی تغییر (یکشنبه ای که جابجایی زمان در آن اتفاق می اقتاد) در مقایسه با یکشنبه های کنترل، برای تفاوت طول روز تنظیم شد (برای مثال.، 23 ساعت در مقابل 24 ساعت در فصل بهار [پنل A] و 25 ساعت در مقابل 24 ساعت در فصل پاییز [پنل B]).
✴️ نتایج تحلیل های ثانویه برای هر دو فصل بهار و پاییز که شامل سکته های قلبی حاد بودند که یا تشخیص اصلی بودند یا تشخیص ثانویه اساسا با نتایج تحلیل هایی که صرفا شامل تشخیص های اصلی بودند شباهت داشتند،
✴️ همانگونه که نتایج تحلیل های جابجایی زمان در فصل بهار که محدود به کیس های کشنده بودند نیز شبیه به نتایج تحلیل هایی بودند که صرفا شامل تشخیص های اصلی بودند.
✴️ برای جابجایی زمان که در فصل پاییز اتفاق می افتاد، بر خلاف تحلیل های همه ی سکته های قلبی حاد، تحلیل هایی که محدود به موارد کشنده بودند، کاهش کوچک تری در میزان بروز سکته قلبی حاد در روز دوشنبه نشان دادند، و ریسک سکته ی قلبی حادِ کشنده، طی هفته ی اول پس از تغییر افزایش پیدا کرد. ستون های I، فاصله اطمینان 95% را نشان می دهند.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
🔰 انجمن علمی طب سنتی ایران نیز در واکنش به این اقدام در بیانیه ای اعلام کرد:
🔶 «شگفت انگیز است که در شهریور ماه سال 1399 خورشیدی، همچنان شاهد تعارضی چنین آشکار در بیانات معاون تحقیقات وزارت بهداشت، با نقشه جامعه علمی کشور، الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت، سیاست های کلی نظام سلامت، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، تیرماه 1392)، برنامه های پنج ساله پنجم و ششم کشور، منشور احیاء و کاربرد طب سنتی ایران (وزارت بهداشت، بهمن ماه 1392) و دیگر اسناد بالادستی این حوزه هستیم.
🔶 چگونه ممکن است که فردی در لباس معاونتی مهم در یک وزارت استراتژیک، که اتفاقاً باید مجری سیاست های کلی و اصلی نظام باشد، اینچنین پساز 7 سال کارشکنی و مقابله عملی با هرگونه ارتقاء و پیشرفت یک سیاست کلان کشور، که مورد استقبال بی نظیر مردمی نیز هست، اینگونه به تمسخر و توهین به یک رشته علمی و رسمی کشور می پردازد؟!»
🔶 حجت الاسلام نصرالله پژمانفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با حکیم نیوز، در واکنش به این اقدام، آن را غلط توصیف کرد و اظهار داشت: چنین برخوردهایی با مقوله طب سنتی اشتباه است و ضرر آن به مردم می رسد.
🔶 این نماینده مجلس اقدام معاون وزیر بهداشت را غیرمنطقی و غیرقانونی دانست و ادامه داد: مجلس به ویژه فراکسیون طب سنتی باید به این مسئله ورود کند و از وزارت بهداشت مطالبه گر باشد.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
📌 نماینده #مجلس: اقدام معاون #وزیر در تمسخر #طب_سنتی غلط است
🔰 در پی انتشار نامه دکتر ملکزاده، معاون وزیر بهداشت در پاسخ به درخواستی مبنی بر راهاندازی دوره های تکمیلی تخصصی طب سنتی، استفاده از واژه ها و الفاظی نامناسب در توصیف این نوع از طب، توسط وی، واکنش فعالان طب سنتی را به همراه داشت.
↩️ ادامه مطلب : 👇👇👇
📌 حاجی دلیگانی مطرح کرد: نگاه غلط #طب_نوین به #طب_سنتی
🔰 نماینده مجلس شورای اسلامی: با توجه به درمان های گرانی که در کل دنیا وجود دارد و با وجود کشف #واکسن ، هنوز هم شک و تردیدهای بسیاری پیرامون درمان #کرونا وجود دارد و شاید در بوته آزمایش قرار گرفتن روش های سنتی بتواند درمانی کم هزینه و شاید بی هزینه برای این بیماری منحوس باشد.
↩️ ادامه مطلب : 👇👇👇
🔵 این روزها سروصداهای بسیاری پیرامون طب نوین و طب سنتی به پا شده است از چالشی که معاون وزیر در تمسخر طب سنتی به پا کرده تا بی توجهی به درخواست دکتر روازاده پیرامون درمان سنتی کرونا.
🔵 اما آنچه مهم است اینکه طب سنتی در ایران از سابقه دیرینه ای برخوردار است و حتی با دین و اعتقادات مردم ارتباطی نزدیک دارد.
🔵 حسینعلی حاجی دلیگانی درباره درخواست دکتر روازاده برای درمان کرونا به شیوه های سنتی و استفاده از بُخور جوش شیرین می گوید:
🔵 احساس من این است که یک بخشی از این بی توجهی ها و به عبارتی کارشکنی ها به این دلیل است که مسئولان وزارت بهداشت نمی خواهند به خود زحمت بررسی روش ها و ترکیبات گیاهی در طب سنتی و آنچه در روایات آمده را بدهند.
🔵 وی همچنین گفت: از طرفی برخی صنف ها از جمله بخش بهداشت و درمان این حالت را دارد که یک دید حلقه ای و دایره ای نسبت به طب نوین دارند و حاضر نیستند مطالبی که به طور تجربی و آکادمیک فرا گرفته اند، مورد نقد قرار بگیرد.
🔵 حاجی دلیگانی ادامه داد: برخی پزشکان نمی توانند ببینند روش های درمانی دیگری غیر از آنچه آنها خوانده اند وجود داشته باشد. لذا برخی از افراد، نگاه نادرستی نسبت به طب سنتی دارند از طرفی برخی از آنها هم اغلب در کشورهای غربی درس خوانده اند و حرفشان این است که این دارو در طب نوین نیست.
🔵 درست است، ممکن است این دارو و روش درمانی در کتب طب نوین و غربی نباشد؛ چرا که این طب، طب سنتی و ایرانی و اسلامی ما است و مسلماً آنها چیزی از آن نمی دانند.
🔵 نماینده مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: اما مسئله اینجاست که این امر با آزاد اندیشی منافاتی ندارد و ممکن است روش های درمانی و داروهایی غیر از آنچه در طب نوین است وجود داشته باشد. چنانچه ما در طب چینی که امروز خیلی هم توسعه یافته و دانشگاه های بسیاری در این کشور آن را تدریش می کنند، این مهم را داریم.
🔵 حاجی دلیگانی خطاب به مسئولان وزارت بهداشت گفت: اصلاً شما بیایید این داروها و روش ها را بررسی و با دلائل معقولی آن را رد کنید نه اینکه بدون دلیل، آزمایش و امتحان آن را رد می کنید.
🔵 وی با بیان اینکه روش جوش شیرین دکتر روازاده برای درمان کرونا بدون توجه رد می شود و حتی مورد آزمایش قرار نمی گیرد، افزود:
🔵 دقیقاً بحث ما هم همین است و تذکری هم که من به وزیر بهداشت دادم همین است، شما بیایید این مهم را بررسی و آزمایش کنید و با روش های علمی آن را رد کنید نه اینکه پاسخ های کلیشه ای به آن بدهید. وزیر بهداشت هم پاسخی به آن داده که برخی از محتوای آن قابل نقد است.
🔵 این نماینده مجلس ادامه داد: با توجه به درمان های گرانی که در کل دنیا وجود دارد و حتی با وجود کشف واکسن، هنوز هم شک و تردیدهای بسیاری پیرامون درمان کرونا وجود دارد و شاید در بوته آزمایش قرار گرفتن روش های سنتی بتواند درمانی کم هزینه و شاید بی هزینه برای این بیماری منحوس باشد.
🔵 وی با اشاره به تمسخر طب سنتی از جانب معاون وزیر گفت: من از آقای ملک زاده واقعاً تعجب می کنم و انتظار ندارم با مسائل علمی و طبی کهن و دیرینه که هنوز کتب علمی آن -کتاب بوعلی سینا- در دانشگاه های پزشکی تدریس می شود و خیلی دیگر از دستورات و روش های آن در کنار طب نوین گره گشای درمان بیماری هاست، این چنین سلیقه ای برخورد شود.
🔵 حاجی دلیگانی در ادامه افزود: آنها می توانند مستدل وارد شده و اگر نقدی بود و در آزمایش جواب نداد، خیلی علمی شیوه های طب سنتی را رد کنند.
🔵 طب سنتی هم یک علم و روش درمان است و لذا انتظار می رود با روش علمی مورد توجه قرار گرفته و با همین روش ها و منطقی بررسی شود، نه اینکه مورد تمسخر و اهانت قرار گیرد آن هم از جانب کسی که در قامت معاونت یک وزارت مهم در حال خدمت است؛ چرا که این طب، با مردم، اعتقادات و باورهای آنها غیر از جنبه علمی آن سروکار دارد.
🔵 وی با اشاره به این مهم که شرایط کرونایی در کشور نشان داد که نوع درمان رایج در کشور یعنی درمان شیمیایی و طب نوین کارایی لازم را در مقابل بیماری هایی که ممکن است در آینده هم گریبان جامعه بشری را بگیرد ندارد، افزود:
🔵 ما در درمان کرونا هم تاکنون داروی مؤثری در بخش شیمیایی نداشته ایم اما در طب گیاهی، برخی موارد را مدعی شده اند که این دارو می تواند پیشگیری کننده یا حتی درمان کننده باشد. انتظار این می رود که پس از بررسی، مطرح شود به این دلایل علمی این مورد درست است یا درست نیست.
🔵 نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره بر اینکه طب سنتی ایرانی و اسلامی متولی خاصی ندارد، در وزارتخانه هم به دفتری بسنده شده که البته قبلاً جایگاه بهتری داشته ولی بعدها به یک دفتر در یک معاونت تنزل یافته است، گفت:
🔵 وزارت بهداشت ورود مناسبی به موضوع طب سنتی نداشته است. اگر اختلافات سلیقه ای و برخوردهای سلیقه ای با این طب کنار گذاشته شود و با روش های علمی با آن برخورد شود و مشترکات روش های سنتی و روش های نوین و علمی و آزمایش شده در کنار هم قرار گیرد و اختلافات کنار گذاشته شود، امیدواری برای درمان برخی بیماری های امروز، مانند همین کرونا بیشتر می شود.
🔵 وی در پایان ضمن تأکید بر استفاده از فرصت پیش آمده برای طب سنتی گفت: طب امروز و داروهای شیمیایی نتوانسته پاسخی برای درمان کرونا داشته باشد و همین عدم کارایی روش های نوین در درمان، فضایی را برای بیشتر مطرح شدن طب سنتی و اسلامی باز کرده است، لذا این فرصت مناسبی است و طب سنتی باید از آن استفاده کند.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🌐 ravazadeh.com
✅ کانال رسمی حکیم دکتر روازاده
📸 lnstagram.com/dr.ravazadeh.ir
✴️ eitaa.com/ravazadeh
🆔 sapp.ir/ravazadeh
➡️ t.me/ravazadeh
هدایت شده از کانال رسمی حکیم دکتر روازاده