┄┅─═ 🖤 یاعلی 🖤 ═─┅
اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفرَج
#به_تو_از_دور_سلام
#یا_صاحب_الزمان
@Razalavy99
┄═🖤๑🍃๑🌺๑🍃🖤❁═┄
✍🏻بنده قصد معرفی نامزد خاصی برای ریاست جمهوری ندارم، بنظرم مردم خودشون شعور دارن و نامزد اصلح رو انتخاب میکنن
واسه خاتمه بحث، صلوات #جلیلی عنایت بفرمایید😂
اللهُّمَ صَلِ عَلی مُحَمَّدِِ وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِل فَرَجَهُم
#به_تو_از_دور_سلام
#یا_صاحب_الزمان
@Razalavy99
┄═❤️๑🍃๑🌺๑🍃❤️❁═┄
دوستان انشالله بعد از انتخابات ریاست جمهوری ادامه ی حکمت های نهج البلاغه در کانال بارگذاری میشه.با تشکر از صبر و نگاه های زیباتون🌺🌺
#به_تو_از_دور_سلام
#یا_صاحب_الزمان
@Razalavy99
┄═❤️๑🍃๑🌺๑🍃❤️❁═┄
﷽
🍀حکمت ۲۸۱
🌼برتری عقل از مشاهده چشم
وَ قَالَ (علیه السلام): لَيْسَتِ الرَّوِيَّةُ كَالْمُعَايَنَةِ مَعَ الْإِبْصَارِ، فَقَدْ تَكْذِبُ الْعُيُونُ أَهْلَهَا، وَ لَا يَغُشُّ الْعَقْلُ مَنِ اسْتَنْصَحَهُ.
🏝انديشيدن همانند ديدن نيست، زيرا گاهى چشم ها دروغ مى نماياند.
🏖امّا آن كس كه از عقل نصيحت خواهد به او خيانت نمى كند.
#حکمت281
#نهج_البلاغه
@Razalavy99
┄═🌸๑🍃๑🌺๑🍃🌸❁═┄
﷽
📙حکمت ۲۸۲
علت بی اثر بودن موعظه
وَ قَالَ (علیه السلام): بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَ الْمَوْعِظَةِ حِجَابٌ مِنَ الْغِرَّةِ.
🍂ميان شما و پندپذيرى، پرده اى از غرور و خودخواهى وجود دارد.
#حکمت282
#نهج_البلاغه
@Razalavy99
┄═🌸๑🍃๑🌺๑🍃🌸❁═┄
﷽
💯شرح حکمت۲۸۲
(بَيْنَکُمْ وَ بَيْنَ آلْمَوْعِظَةِ حِجَابٌ مِنَ آلْغِرَّةِ)
«غِرَّة» به معناى غفلت و بى خبرى و کم تجربگى است.
🔸مى دانيم، در جهانى که زندگى مى کنيم هم واعظان بسيارند و هم موعظه ها؛ تاريخ پيشينيان، واعظ بسيار گويايى است، حوادثى که در طول تاريخ رخ مى دهد و دگرگونى قدرت ها، سرنگونى دولت ها و از کار افتادن قهرمانان و فقر گروهى از ثروتمندان، هر کدام واعظى هستند، حتى مردگان که همه روزه مى بينيم بر دوش بستگان و عزيزانشان به سوى ديار خاموشان برده مى شوند ـ به فرموده اميرمؤمنان على (عليه السلام) ـ بهترين واعظان اند.
کاخ هاى ويران شده شاهان مقتدر و قصرهاى آباد آن ها همه در حال وعظند؛
دندانه هر قصرى پندى دهدت نونو
پند سر دندانه بشنو ز بن دندان
❣در کلام امام موسى بن جعفر (عليه السلام) خطاب به هارون ـ که درخواست موعظه کرده بود ـ آمده است:
«هرچيزى که در گرد خود مى بينى همه داراى موعظه است»؛ (مَا مِنْ شَيْءٍ تَرَاهُ عَيْنُکَ إِلاَّ وَ فِيهِ مَوْعِظَةٌ).
🔸 اضافه بر همه اين ها، خيلی از انبيا و اوليا و معصومان (عليهم السلام) همگى واعظان بزرگى بودند که در طول تاريخ به وعظ و اندرز انسان ها پرداختند و امروز بسيارى از مواعظ آن ها در اختيار ماست.
❌با اين حال چرا اين موعظه هاى بسيار قوى در دل هاى گروهى تأثير نمى گذارد؟
قطعاً دليلى دارد؛
❣امام (عليه السلام) در اين بيان کوتاه به يکى از مهم ترين آن ها اشاره مى کند، مى فرمايد: «حجاب غفلت، جلوى تأثير اندرزها را مى گيرد».
اين غفلت ممکن است هنگام شنيدن مواعظ باشد که انسان گوش دل به واعظ نمى سپارد و در فکر مال و منال و شهوت خويش است و يا اين که همچون هارون موقتاً با شنيدن موعظه مردى الهى بيدار مى شود؛ اما به زودى حجاب غفلت بر دل او مى افتد و موعظه را به فراموشى مى سپارد.
بسيارند کسانى که در يک مجلس فاتحه که براى دوست و يا يکى از بستگان نزديکشان برپا شده در فکر فرو مى روند و لحظاتى بيدار مى شوند، مخصوصاً اگر واعظ آگاهى در آن جا سخنرانى کند، اما هنگامى که از آن مجلس پا بيرون گذاشتند همه چيز رافراموش مى کنند و به حال اول بازمى گردند.
سرچشمه اين غفلت ممکن است هوا و هوس هاى نفسانى و شهوت و زرق و برق دنيا و يا وسوسه هاى شيطانى جن و انس باشد.
❣قرآن مجيد مى فرمايد: (فَلاَ تَغُرَّنَّکُمُ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا وَ لاَ يَغُرَّنَّکُمْ بِاللهِ الْغَرُورُ)؛
«پس مبادا زندگانى دنيا شما را بفريبد، و مبادا (شيطان) فريبکار شما را به (کرم) خدا مغرور سازد!»
#به_تو_از_دور_سلام
#یا_صاحب_الزمان
@Razalavy99
┄═🌸๑🍃๑🌺๑🍃🌸❁═┄
﷽
📙حکمت ۲۸۳
علت بی اثر بودن موعظه
وَ قَالَ عَليهِ السَّلامُ
جَاهِلُکُمْ مُزْدَادٌ، وَ عَالِمُکُمْ مُسَوِّفٌ.
امام (عليه السلام) فرمود:
نادان هاى شما (پيوسته) بر اعمال خلاف خود مى افزايند و دانشمندانتان امروز و فردا مى کنند.
#حکمت283
#نهج_البلاغه
@Razalavy99
┄═🌸๑🍃๑🌺๑🍃🌸❁═┄
﷽
💯شرح حکمت۲۸۳
عالم و جاهلِ شما، هر دو خطاکارند
❣امام (عليه السلام) در اين جمله گهربار خود که جنبه گله و اظهار ناراحتى از مردم آن زمان و اطرافيانش دارد و در عين حال درباره بسيارى از مردم هر عصر و زمان صادق است مى فرمايد:
«(شما چگونه جمعيتى هستيد که) افراد نادانتان پيوسته بر اعمال خلاف خود مى افزايند و دانشمندانتان امروز و فردا مى کنند»؛ (جَاهِلُکُمْ مُزْدَادٌ، وَ عَالِمُکُمْ مُسَوِّفٌ).
🔸آن ها که نادان اند براثر نداشتن بصيرت به راه خلاف افتاده اند و آن هايى که عالم هستند گرفتار ترديد و ضعف تصميم گيرى و اراده هستند و به همين دليل جامعه شما از درون تهى شده است.
اين در حالى است که عالمان بايد قدوه و اسوه باشند و راه تهذيب نفس و اصلاح جامعه را به مردم نشان دهند و جاهلان نيز بايد از نور علم عالمان بهره گيرند و در مسير اصلاح خويش و جامعه خود قرار گيرند.
ادامه دارد...
#به_تو_از_دور_سلام
#یا_صاحب_الزمان
@Razalavy99
┄═🌸๑🍃๑🌺๑🍃🌸❁═┄
﷽
💯شرح حکمت۲۸۳
سرچشمه همه اين مصائب و بدبختى ها انحرافاتى بود که در مسئله خلافت واقع شد، به ويژه در عصر خليفه سوم که بيت المال به شکل کاملاً نادرستى تقسيم مى شد و مقامات مهم جمهورى اسلامى آن زمان، به افراد نالايق و ناصالح سپرده شد. فتوحات، غنائم زيادى را نصيب مسلمانان کرد و گروهى مست مال و ثروت شدند و کارشان به جايى رسيد که جاهلان، غرق گناه گشتند و عالمان، بى اراده و فاقد تحرک، و همان شد که امام (ع) در اين کلام حکيمانه در جمله کوتاهى آن را آورده است.
🌺به يقين، اين وضع، مخصوص مردم آن زمان نبود، بلکه در هر زمان ديگر در شرايط مشابه روى مى دهد؛ جاهلان، غرق گناه مى شوند و عالمان، فاقد احساس مسئوليت. و در عصر و زمان ما نيز اين مسئله کم و بيش نمايان است.
🔴 نکته بلاى «تسويف»
يکى از خطرناک ترين وسوسه هاى نفس و شيطان مسئله تسويف است؛ يعنى انسان به اشتباهات و خطاهاى خود واقف مى شود؛ ولى پيوسته امروز و فردا مى کند تا فرصت ها مى گذرند. يا اسباب اطاعت فراهم است؛ ولى استفاده از آن را به تأخير مى اندازد تا فرصت ها از دست مى روند.
🔸امام باقر (عليه السلام) مى فرمايد:
«إِيَّاکَ وَ التَّسْوِيفَ فَإِنَّهُ بَحْرٌ يَغْرَقُ فِيهِ الْهَلْکَى؛ از تسويف بپرهيز که دريايى است که گروه زيادى در آن غرق می شوند ».
🔸قرآن مجيد در سوره نساء در مورد وسوسه هاى شيطان در وجود گنهکاران مى گويد:
(يَعِدُهُمْ وَ يُمَنِّيهِمْ وَ مَا يَعِدُهُمُ الشَّيْطَانُ إِلاَّ غُرُورآ)؛
«شيطان به آن ها وعده هاى دروغين مى دهد و به آرزوها سرگرم مى سازد در حالى که جز فريب و نيرنگ، به آن ها وعده نمى دهد و همين امر سبب مى شود آن ها توبه و بازگشت به سوى خدا را تاخير بيندازند».
🔸در جاى ديگر از همين سوره مى فرمايد:
(وَ لَيْسَتِ التَّوْبَةُ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ حَتَّى إِذَا حَضَرَ أَحَدَهُمْ الْمَوْتُ قَالَ إِنِّى تُبْتُ الاْنَ)؛ «توبه براى کسانى نيست که کارهاى بد را انجام مى دهند، و هنگامى که مرگ يکى از آن ها فرامى رسد مى گويد: الان توبه کردم!».
اين همان تسويفى است که از هواى نفس و وسوسه هاى شيطان سرچشمه مى گيرد و پيوسته انسان را وادار به تاخير توبه مى کند تا مرگ او فرارسد و درهاى توبه بسته شود.
#به_تو_از_دور_سلام
#یا_صاحب_الزمان
@Razalavy99
┄═🌸๑🍃๑🌺๑🍃🌸❁═┄