🔰 تقریر و تحلیلی از بیانات رهبری در دیدار با معلمان(۱۴۰۳/۰۲/۱۲)
بخش دوم: #تحلیل 1⃣
#سراج
1-با نظر به بیانات 12 اردیبهشت، میتوان دریافت که رهبری معظم انقلاب، مباحث خود را در جمع معلمان، در دو محور تنظیم و ارائه کردهاند: سرفصلهایی در باب مسائل «نظام» آموزش و پرورش و انتظاراتی از «جامعه» معلمان.(1)
از منظر ایشان، گویا ما با یک «نظام» و «نظم»(ساختار) و یک «جامعه» کلیدی مواجهیم که میاندار اصلی در این ساخت به شمار میروند (2) که اقلا در ساحت اجرا یکسره آنان متکفل اصلیترین مسئولیت هستند، هر چند که در اصل، همانند سائر عرصههای پیشرفت کشور، «جمهوریت» اقتضای حضور آنان در ساحت تصمیمگیری و تصمیمسازی را هم دارد، ولو آنکه تا دستیابی به آن نقطه فاصله وجود دارد. (3)
2-در همین راستا، تکریم «جامعه معلم» و «معلمی»، برای ایشان دارای اهمیتی اساسی است و مکررا آن را اصلیترین هدف تشکیل جلسه اعلام کرده و میکنند. این تکریم، مبتنی بر یک اعتقاد، محاسبه و منطق روشن است. ایشان، مسئلهی جا افتادن «منزلت معلم» در ذهنیت عمومی و افکار عمومی را، مسئلهای بس مهمتر از مسائل دیگری چون «معیشت» آنان میدانند. هر چند که بارها برای رفع مشکلات معیشتی معلمان، مثل همین دیدار، تأکید و تذکر دادهاند و در دورههایی چون اواسط دهه 90، به سبب اعتراضات معلمی این تأکید بیشتر نیز شده است.
اما از دیدگاه ایشان آنچه که این مشکل و امثال آن را حل میکند پرداخت به مسئلهی دیگری است که عبارت است از معرفی و جاانداختن «منزلت معلم» در ذهنیتها و افکار عمومی جامعه. یکی از حوزههایی که در آموزش و پرورش نیاز به کار و اقدام اعم از هنری، تبلیغی و... دارد، همین مسئله است.(4)
3-نکتهی دیگری که در این دیدار، شایان توجه است، پرداخت ویژه ایشان به «نظام آموزش و پرورش» است. از نگاه ایشان، چه در این دیدار و چه بیانات دیگرشان، ساختار آموزش و پرورش، به دلایلی از جمله نقش بنیادین آن در ایجاد و هویتبخشی به نیروهای انسانی که البته بزرگترین ثروت در پیشرفت کشور به شمار میرود، جایگاهی کلیدی دارد. البته در دیدارهای دیگری به گسترهی جمعیتی برخورد و اصطکاک این دستگاه با مردم اشاره کردهاند(5)، همچنان که امسال در دیدار با کارگران نیز، شبیه این منطق را در رابطه با جامعه کارگری به کار گرفتند.(6)
اهمیت نکتهی 2 و 3، زمانی بیشتر میشود که به تلاشهای داخلی و خارجی برای کم کردن جایگاه آموزش و پرورش و جایگاه معلمی توجه کنیم که رهبری نیز در برخی بیانات گذشته خود بدان توجه دادهاند.
💠 تشکل طلبگی ربیون
🌐 @rebbiion
🔰 تقریر و تحلیلی از بیانات رهبری در دیدار با معلمان(۱۴۰۳/۰۲/۱۲)
بخش دوم: #تحلیل 2⃣
#سراج
4- در جمعبندی مطالبی که در محور دوم و سوم این دیدار، نسبت به «نظام آموزش و پرورش» و «جامعه معلمان» طرح شده، باید دقت نمود که با نظر به چه مطلوبیتهایی و نیز چه فهمی از گذشتهی آموزش و پرورش و البته متکی بر چه اندیشه و بنیاد نظریای، رهبری معظم، به این مسائل پرداختهاند؟!
اگر همچنان این ارتکاز مخفی در ذهنهای ما هست که بیانات رهبری تکرار، کلیات و یا امثال آن است، میتوان با مواجههای نو و البته دور از خودکارشدگی در فهم، با پرسشهایی نظیر موارد فوق، این ارتکاز را کمی تعلیق نمود تا بتوان تجربه و آزمونی نو در روبهروشدن با بیانات ایشان رقم زد.
با این مقدمه، به نظر میرسد چه در محور «نظام آموزش و پرورش» و چه در محور « انتظارات از جامعه معلمان»، هم مسائل پرداخته شده و هم انتظارات طرح شده، مختصاتی ویژه دارد و اصلا عناوینِ کلی فرازمان و مکانی که هر سال برای خالی از عریضه بودن تکرار میگردد نیست. بلکه، برخواسته از اندیشهای منسجم، فهمی از فراز و فرود این ساختار و آن جامعه در گذشته، با نظر به یک مطلوبیتهایی و برای رقم زدن تحولی در این ساختار میباشد. گویا که پدری مهربان با حلم و حوصله تغییرات این دو حقیقت را راهبری میکند و به سرمنزل مقصود خود نزدیک مینماید.
آری، باید با این دید به این بیانات و سایر بیانات نگریست.
این مقصود، با تأمل فردی در این باره به دست نمیآید و نیازمند آن است که عاقلهی نخبگانی انقلاب، ذهن خود را با این راهبری تنظیم نماید؛ هر سال در ارتکازات تخصصی خود مجدد بیاندیشد و اگر نیازمند تجدید نظر است اقدام نماید؛ و نهایتا عقلی جمعی در تحقق طرح رهبری فراهم آورد.
💠 تشکل طلبگی ربیون
🌐 @rebbiion
🔰 تقریر و تحلیلی از بیانات رهبری در دیدار با معلمان(۱۴۰۳/۰۲/۱۲)
بخش دوم: #تحلیل 3⃣
#سراج
5- با نظر به نکتهی سابق، همانطور که گفته شد، عمقبخشی به تحلیل این بیانات در لایهی فوق، نیازمند مشارکت نخبگانی فعالان عرصه تعلیم و تربیت و امثال آنان است؛ اما صرفا برای نمونه، یک گمانه اولیه که برخواسته از مواجهه قاعدهمند، کلنگر و منسجم با این بیانات و البته مباحثه جمعی و نیز حضور یکی از فعالان این عرصه در مباحثه مذکور بوده است، مطرح مینماییم.
شاید اندیشهی مرکزیای که کلّیّت این دیدار را به نسبت زیادی به انسجام میرساند، توجه به مفهومِ «هویت» باشد. در زمانی که جهان، شاهد تغییرات اساسی در نظم خود است؛ تعلقات، مفاهیم و معانی، ساختها و ساختارهای نرم و صلب نظام سلطه جهانی گرفتار لرزشهای اساسی شده است؛ برای آنکه در این پیچ تاریخی، ساختِ خود را صیانت نماییم و البته حضور خود را در جهان آینده تضمین نماییم نیازمند برخورداری از «هویت»ی مستقل هستیم. آموزش و پرورش هم در این لایه مأموریتهای اساسی دارد.
بالاتر از این ضرورت، به نظر میرسد که اساسا در نگاه رهبری، تربیت با هویتبخشی تعریف میشود و محقق میگردد. هویت در این بیان، سطوحی مییابد: هویتِ فردیِ دانشآموز و هویت فردی معلم، هویت اجتماعیِ ظهور یافته در کانونهای نور آفرینی چون مساجد و هیئات و یا فعالیتهایی چون کمکهای مومنانه و فعالیتهای جهادی و... و نهایتا هویت ملی.
ناظر به سطح اول، هویت بخشی دانش آموز را به معنایِ استخراج و به فعلیت درآوردن تواناییها و استعدادهای باطنی و بالقوه معنا میکنند و از معلمان کشف و شکوفاسازی این استعدادها را میخواهند.
در سطح دوم تشویق به حضور در مراکز و فعالیتهای اجتماعی را ضروری میشمارند.
در سطح سوم علاوه بر معلم، ناظر به دانشآموزان نیز این را طرح میکنند که باید خود را جزئی از حرکت عمومی و نقشه پیشرفت کشور ببینند و احساس کنند. و نیز آشنایی دانشآموزان با افتخارات ملی، داشتههای کشور، پیروزیها، خطرها، دشمنها و دشمنیها را با اهمیت میدانند.
با این منظر، برخی از سرفصلهای ناظر به «نظام آموزش و پرورش» نیز معنادارتر میشود: از تلاش برای تکریم جامعه معلم، الگوسازی در جامعه معلمین و نیز توانمندسازی آنان برای قوام بیشتر کار معلمی، تا اهمیت معاونت پرورشی.
پ.ن:
(1) ر.ک بیانات در دیدار معلمان- 1401/02/21
(2) ر.ک بیانات در دیدار جمعى از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور - 1394/02/16
(3)ر.ک بیانات در دیدار با معلمان-1401/02/21
(4) ر.ک بیانات در دانشگاه فرهنگیان-1397/02/19
(5) ر.ک بیانات در دیدار جمعى از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور - 1394/02/16
(6) ر.ک بیانات در دیدار کارگران-05/02/1403
💠 تشکل طلبگی ربیون
🌐 @rebbiion
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فی سَبیلِ اللهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ🌹
#شهید_جمهور
شهادت رییسجمهور محترم و مغتنم و هم چنین تعدادی از همراهان ایشان را تسلیت عرض می نماییم.
💠 تشکل طلبگی ربیون
🌐 @rebbiion
#شهید_جمهور
#سید_محرومان
🔻پیشواز تشییع باشکوه پیکر مطهر شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی و همراهان شهیدشان در مشهد مقدس
🔸محفل یادبود خادمالرضا علیهالسلام🔸
🎙با بیان خاطرات ناب
به کلام:
حجج اسلام
محمدجوادنظافت
عباس فرازینیا
مجتبی الهی خراسانی
و دیگر شخصیتها
📆 زمان: چهارشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۳، ساعت ۱۶ تا ۱۸
🕌 مکان: بلوار امیرالمومنین(ع)، شهید شوشتری ۵، مسجد امام خمینی (ره)
▫️مجمع خطبای خراسان
▫️جبهه روحانیت مردمی
▫️اتاق اندیشهورز تبلیغ
▫️موسسه حقپژوهی
▫️مجمع اسلامی حبلالله
▫️موسسه میراث فقاهت خراسان
▫️تشکل طلبگی ربیون
______________________
💠 تشکل طلبگی ربیون
🌐 @rebbiion
هدایت شده از جبهه عدالتخواه مردمی مشهد مقدس
🔰شهید رئیسی شاگرد مکتب خمینی
گفتارهایی پیرامون راه و رسم شهید جمهور، آیت الله سید ابراهیم رئیسی
با ارائه آقایان:
🔅دکتر حجة الاسلام سید محمود مرویان حسینی
🔅دکتر محمدرضا قائمی نیک
🔅دکتر سعید خورشیدی
🔅دکتر مرتضی فیروزآبادی
🔅استاد جلیل معماریانی
🔅دکتر داوود حسین پور
شنبه، پنج خرداد ماه ١۴٠٣- ساعت ١۶
خیابان دانشگاه، بین دانشگاه ١٢ و ١۴، مسجد و مکتب امام صادق علیه السلام
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا و اینستاگرام
@jebhe_mashhad
هویت نوین طلاب.pdf
3.13M
#عصر_اقامه #نزدیک_است
⭕️ در آستانه #ششمین دوره عصر اقامه
🔰 بازنشر #جزوه "هویت رهبری؛ هویت نوین طلاب"
🔸 حجت الاسلام سید علی #موسوی
🔺 برشی از ارائه استاد:
جایگاه #امامت تعیین کننده بسیاری از معادلات است. اگر می خواهی جانشین رسول خدا بشوی، بدان که رسول خدا امام بوده است.
💠 تشکل طلبگی ربیون
🌐@rebbiion
مبنای دینی مردم سالاری.pdf
3.08M
#عصر_اقامه #نزدیک_است
⭕️ در آستانه #ششمین دوره عصر اقامه
🔰 بازنشر #جزوه "مبنای دینی مردمسالاری"
🔸 حجت الاسلام مصطفی #جلالی
🔺 برشی از ارائه استاد:
چرا امام میگویند هدف جمهوری اسلامی ایجاد حزب جهانی مستضعفین است؟ چرا همهی هدف ما در عالم #صدور_انقلاب است؟ زیرا میخواهیم یک اراده غالب جمعی به سمت حرکت عالم به سمت حقیقت تشکیل دهیم.
💠 تشکل طلبگی ربیون
🌐@rebbiion
🔰نسل جوان و هوشمند ما که قرار است #مسئولیّت_ملّی و انقلابی #گام_دوّم این انقلاب را بر عهده بگیرد و آیندهی این کشور را اداره بکند، احتیاج دارد به یک #نرمافزار_واقعی؛ برای اینکه بتواند راه انقلاب را درست طی کند که این راه انقلاب، ایران را و ملّت ایران را به منتهای #قلّه خواهد رسانید، احتیاج دارد به یک نرمافزار #مطمئن و #جامع که بتواند به او کمک کند. این نرمافزار که میتواند #شتاب_دهنده باشد، کمککننده باشد و حتّی در مواقعی #تحوّل_آفرین باشد، عبارت است از #درسهای_امام؛ درسهایی که هم در #گفتار_امام، هم در _رفتار_امام میتوان آنها را جستجو کرد و یافت.
14/3/1401
معیارهای حکومت اسلامی.pdf
3.27M
#عصر_اقامه #نزدیک_است
⭕️ در آستانه #ششمین دوره عصر اقامه
🔰 بازنشر #جزوه "معیارهای حکومت اسلامی"
🔸 حجت الاسلام حسین #سوزنچی
🔺 برشی از ارائه استاد:
"اگر شما مشکلات زیاد موجود برای اسلام را نشانه #دینی_نبودن بدانید، در ابتدای راه نفهمیدن اسلام قرار دارید. شاید این سؤال برایتان به وجود بیاید که اگر مشکلات معیشتی و #فساد بیشتر باشد، باز هم نشانه #جامعه_ایمانی است؟ بنده در جواب میگویم..."
💠 تشکل طلبگی ربیون
🌐@rebbiion
21.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#عصر_اقامه #نزدیک_است
⭕️ در آستانه #ششمین دوره عصر اقامه
🔰 برشی از بیانات حجت الاسلام محمد رضا #فلاح_شیروانی
🔺 به میدان کشاندن #مردم و هدایت مردم کار چه کسی است؟
🔻 #جوانان بناست قیام کنند بعنوان محور حرکت عمومی کشور؛ در قالب تشکلهای متعددی که تشکیل میدهند، کشور را بسازند.
#جریان_حلقههای_میانی
💠 تشکل طلبگی ربیون
🌐@rebbiion