♦️ ایت الله حائری شیرازی و علوم انسانی اسلامی♦️
🔹 آیت الله حائری شیرازی نگاهشان کلان و سیستمی بود لذا طبق آخرین وصیت ایشان تاسیس موسسه احیای علوم انسانی اسلامی در دستور کار است.
🔹ایشان بارها به ما تاکید می کرد اگر بخواهید علوم انسانی بومی سازی شود، باید کتب ترجمه شده دانشگاه ها را در حوزه علوم انسانی در هر رشته جمع آوری و معادل آن را بر اساس نیاز جامعه تالیف و تدریس کنید.
حجت الاسلام محمد مبشری عارف بخش اول
▫️به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: چهل روز از رحلت آیت الله حائری شیرازی، آن عالم وارسته و نیک نهاد می گذرد. اندیشمندی که همواره دغدغه هایی فراتر از زمان داشت و می گفت: آمده ام خودم را خرج تحقیق در علوم انسانی اسلامی نمایم.
▫️گویی رسیدن به قله کمالِ علمی را در گرو این می دانست که دانشگاه و حوزه و سایر نهادهای علمی بتوانند به درستی از داشته های ارزشمند دینی بهره مند شده و تولید علم بومی داشته باشند و این هدف یعنی تحقق علوم انسانی اسلامی را به منصه ظهور برسانند.
▫️دیدگاه های آیت الله حائری شیرازی نسبت به مباحث علمی نشان می دهد که آن فقیه دانشمند به دنبال استقلال فکری دانشگاه بود چنانچه در یکی از سخنرانی هایش بیان کرد: «دانشگاه های ما در حوزه علوم انسانی تا وابسته به غرب هستند، ایستگاه تقویتی فرستنده های فرهنگی غرب در شرق خواهند شد. چرا که متاسفانه دانشگاه ها مترجم هستند نه مولد».
▫️از این رو و به مناسبت فرا رسیدن چهلمین روز از درگذشت این عالم جلیل القدر بر آن شدیم با توجه به جایگاه تولید علم دینی نزد آن اندیشمند، با یکی از شاگردان او در باب دیدگاه های علمی ایشان گفت وگویی داشته باشیم. حجت الاسلام محمد مبشری عارف، دکترای فقه و اصول که هجده سال در محضر آیت الله حائری شیرازی تلمذ کرده است، از استادش برای ما می گوید:
▪️مرحوم آیت الله حائری شیرازی نسبت به مساله تولید علم در جامعه چه دیدگاهی داشت و راهکارهای رسیدن به علم بومی از دیدگاه ایشان چه بود؟
🔸دیدگاه های آیت الله حائری شیرازی (رحمت الله علیه) نسبت به تولید علم در حوزه علوم انسانی متعدد بود اما به طور خلاصه می توان گفت که ایشان اعتقاد داشت با توجه به این نکته که علوم انسانی نسبت به سایر علوم، شکل و حالتی را دارد که مدیر به کارمندان دارد لذا با توجه به خاتمیت دین مبین اسلام و آموزه های قرآن و سنت، همچون آیه «نفی سبیل» و لزوم تسلط مسلمانان در عالم، تنها راه رسیدن به قدرت برتر در عالم را تولید علم خصوصا در حوزه علوم انسانی است؛ ایشان بارها به ما تاکید می کرد اگر بخواهید علوم انسانی بومی سازی شود و دانشجویان بتوانند نظر کاربردیِ قرآن و عترت(ع) را در حوزه های مختلف علوم انسانی همچون اقتصاد، جامعه شناسی، روانشناسی، مدیریت، علوم سیاسی و ... مستقیم دریافت کنند، باید کتب ترجمه شده دانشگاه ها را در حوزه علوم انسانی در هر رشته جمع آوری و معادل آن را بر اساس نیاز جامعه تالیف و تدریس کنید.
🔸آیت الله حائری شیرازی نگاهشان کلان و سیستمی بود لذا طبق آخرین وصیت ایشان تاسیس موسسه احیای علوم انسانی اسلامی در دستور کار است که ان شاءالله این بنیاد بین المللی با مرکزیت قم و در دو شعبه شیراز و تهران کار خود را شروع خواهد کرد.؛ یکی از مهمترین کار موسسه در بومی کردن علوم انسانی، اقدام به تالیف کتب جهت تدریس در حوزه و دانشگاه خواهد بود.
▪️نسبت به مساله علوم انسانی اسلامی نظرشان چه بود؟ آیا ایشان قائل به تحقق این رویکرد بود؟
🔸ایشان قائل بود اگر ما دست از سرسپردگی و تقلید کورکورانه از غیر را در علوم انسانی دیگران برداریم و در هر حوزه تخصصی مستقیماً از آیات و روایات و خصوصاً سیره عملی اهل بیت(علیهم السلام) را در آن رشته جمع آوری و عملیاتی کنیم بسیاری از مشکلات امروز را نه تنها به صورت علمی و دقیق حل می کنیم بلکه زمینه ای برای الگو شدن در عالم را خواهیم داشت و جالب این است ایشان از نوادر شخصیت هایی بود که وقتی پی به وجود مشکلی می برد، علاوه بر نقد منصفانه، راه های برون رفت و اجتهادی آن را طبق آیات و روایات بیان می کرد و در تمام موضوعات مهم همچون اقتصاد و جامعه شناسی و ... طرح برون رفت از آن مشکل را بیان می کرد.
ادامه دارد ...
http://shabestan.ir/detail/News/685589
♦️گفتمان تمدنی سربازان ولایت
#علوم_انسانی_اسلامی
#علوم_غیرتوحیدی
#علوم_تثلیثی_حیوان_انگارانه
#نفوذ_آموزش_عالی_غربی
#راهکار_مقابله
@rekhneh
🌀واکنش پناهیان به سرمقاله خاتمی
♦️ کاسهای زیر نیمکاسه «سرمقاله نویس گاردین» وجود دارد
🔸متن کامل یادداشت حجتالاسلام پناهیان از این قرار است:
۱. طوفان ویرانگری در منطقه آغاز شده که در حال نابودی قدرت زورگویان غرب است؛ آنوقت سرمقاله نویس گاردین میگوید جلوی این طوفان را با خردمندی بگیرید! که چه بشود؟ تا بتوانند سلطه خود را مانند گذشته در فضای صلح ادامه بدهند؟ مشخص نیست طرف کدام طرفی است!
۲. بعضی از سرمقاله نویسهای گاردین طوری از تنشزا بودن ترامپ انتقاد میکنند که انگار با سیاست تنشزدا و مذاکرهجوی اوباما حاضرند کنار بیایند! ولو داعشیها و سربریدنها را در منطقه راه بیندازند.
۳. چقدر نفرت برانگیز است به طرفداری از کلمه زیبای صلح، عدالت را فراموش میکنند و انگار نه انگار که این جنایتکاران باید تقاص خونهای به ناحق ریخته شده را پس بدهند. همینها یک زمانی تکفیریهای داعشی را پیکارجو میخواندند.
۴. ابوموسی اشعری با شعار صلح از جنگ بهتر است به جنگ عدالت علی(ع) رفت و رأی هم آورد. کاش آن صلح چیزی بیشتر از یک توهم بود، ولی آرامشی قبل از طوفان جنایات یزید و حجاج ابن یوسف ثقفی شد و... سرها بریده دیدیم بیجرم و بیجنایت.
۵. ابوموسی اشعری دائما جنگطلبی معاویه و علی(ع) را محکوم میکرد و فرقی بین ظالم و مظلوم نمیگذاشت. ولی برای غلبه بر عدالت علی(ع)، تمام امید معاویه به صلحطلبی ساده لوح احمقی مانند ابوموسی اشعری بود. علی(ع) در اواخر عمر شریفش در قنوت نماز دائماً ابوموسی را لعنت میکرد.
۶. بعضیها چون مطمئن هستند جنگ نخواهد شد فریاد میزنند «نه به جنگ علیه ایران» تا بعداً بگویند این سرمقالههای گاردین بود که جلوی جنگ را گرفت! مثل احمقهایی که میگفتند مذاکره سایه جنگ را دور کرد، در حالی که پس از مذاکره داعشیها نفوذ کردند و موشکها امنیت را بازآوردند.
۷. اشعث که مانند ابوموسی دائماً مورد لعن علی(ع) قرار میگرفت، وقتی سپاه علی در اوج اقتدار بود و مالک به دو قدمی خیمه معاویه رسیده بود صلحطلبیاش گل کرد و گفت دیگر جنگ بس است! هر وقت دیدید کسانی که عدالتخواه و اهل مقاومت نیستند از صلح دم میزنند به دنبال کاسه زیر نیم کاسه باشید.
#لا_مساس
#لا_قتال
#ابو_موسی
#اشعث
#اعتدال_آمریکایی
@rekhneh
🔴اگر می خواهید در مقابل باطل بإیستید خود را به #ساده_زیستن عادت دهید.
♦️اگر بخواهید بی خوف و هراس در مقابل باطل بایستید و از حق دفاع کنید و ابرقدرتان و سلاح های پیشرفته آنان و شیاطین و توطئه های آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را از میدان به در نکند خود را به ساده زیستن عادت دهید و از تعلق قلب به مال و منال و جاه و مقام بپرهیزید.
#امام_سید_روح_الله_موسوی_خمینی
📚صحیفه نور ، جلد ۱۹ ، صفحه ۱۱
#راهکار_مقابله
#نفوذناپذیری
#ساده_زیستی
@rekhneh
🔴 رهبر معظم انقلاب:انقلاب یک امر مستمر است؛ یک امر دفعی نیست که بگوییم در تاریخ فلان، مثلاً یک حادثه ای اتّفاق افتاد، یک عدّهای به خیابان آمدند، ده روز، بیست روز، دو ماه، شش ماه طول کشید و حکومت سرنگون شد؛ انقلاب این است؛ نه، این انقلاب نیست؛ این یک بخشی از انقلاب است. انقلاب یک حقیقت ماندگار و حقیقت دائمی است. انقلاب یعنی دگرگونی؛ دگرگونیهای عمیق در ظرف شش ماه و یک سال و پنج سال به وجود نمیآید؛ علاوه بر اینکه اصلاً دگرگونی و صیرورت -یعنی حالی به حالی شدن، تحوّل- اصلاً حدّ یقف ندارد؛ هیچوقت تمام نمیشود؛ انقلاب یعنی این. انقلاب یک امر دائمی است.
♦️حرفهایی یک عدّه [میزنند] -منبع این حرفها، به قول خودشان، اتاق فکرهای خارجی است، اینجا هم این حرفها را بعضیها در روزنامه ها و در مجلّه ها و در حرفهای گوناگون خودشان رِلِه میکنند و همانها را تکرار میکنند و به زبان ایرانی آنها را بیان میکنند؛ [امّا منبع] حرف از آنجا است- که بله، انقلاب تمام شد. حالا یک نفر بی عقلی پیدا میشود به صراحت میگوید انقلاب را باید به موزه سپرد.
♦️بعضیهای دیگر هم هستند اینقدر بیعقل نیستند، به این صراحت نمیگویند، در پوشش این حرف را میزنند؛ جوری حرف میزنند که معنایش این است که انقلاب تمام شد؛ تبدیل انقلاب به جمهوری اسلامی. اصلاً قابل تبدیل نیست؛ جمهوری اسلامی باید مظهر انقلاب باشد. یعنی همان حالت تجدیدپذیری، همان حالت تحوّل دائمی، همان حالت باید در جمهوری اسلامی وجود داشته باشد والّا جمهوری اسلامی نیست؛ حکومت اسلامی نیست؛ انقلاب یک امر مستمر است.
#نفوذ
#تکرار_ادبیات_دشمن
#انقلاب_شعار_نیست
#اعتدال_غربی
@rekhneh
🔴تنها خواسته شان کمک به ایران بوده!
♦️ ولی دشمنی که از هر کمکی به ایران جلوگیری میکنه و هر کی کمکی به ایران بکنه رو دستگیر میکنه خواهان آزادیشونه:)
اصلنم تابلو نیست جاسوس دو تابعیتی ان
حالا این به کنار
داداچ بروز نیستی و داری اشتباه میزنی، امسال از طبیعت و اینا خبری نبود، همه بخاطر قرنطینه محبوس بودن و بجای گره زدن سبزه یا نخهای فرش رو گره میزدن یا با خیال زلف یار...
#جاسوس_مظلوم!
#نفوذی_محیط_زیست
#پوشش_حمایت_از_یوزپلنگ_ایرانی
#رصد_پایگاههای_موشکی
@rekhneh
🔺چرا این همه اصرار وجود دارد که ما کمک های آمریکا و پزشکان بدون مرز را دریافت کنیم؟ درحالی که آن ها حاضر نیستند تحریم های ایران را حتی موقتا کاهش دهند؛
درحالی که خودشان بهشدت محتاج کمک هستند؛
درحالی که ما تخت و نیرو و ماسک و تجهیزات به تعداد کافی داریم؛ البته به جز برخی اقلام دارویی یا دستگاه تنفسی که به علت موانع بانکی تحریم ها قادر به تهیه آن نیستیم و آمریکا هم قصد برداشتن آن ها را ندارد...
این همه اصرار به این دلایل است:
1️⃣کاهش تبعات رسانه ای قطع نکردن تحریم های ایران با وجود بحران کرونا
2️⃣ایجاد شکاف بین نظام و ملت به وسیله جنگ روانی
3️⃣ادراک سازی برای افکار عمومی از طریق منجی نمایی آمریکا
4️⃣انداختن توپ در زمین ایران
5️⃣بحث نفوذ و جاسوسی از طریق ارسال کمک های بشردوستانه و پزشکان (بخوانید جاسوسان) بدون مرز
#محمد_عبدالهی
#رخنه
#نفوذ
#پمپ_او
#کل_اگر_طبیب_بودی
@rekhneh
⏳سیر مطالعاتی روزانه⌛️
📕 #خاطرات_مستر_همفر ۲📗
یخش اول
از گذشته های دور حکرمت بریتانیای کبیر مانند امروز در این اندیشه برد که امپراطوری بزرگ و گسترده خود را چگونه حفظ کند، امپراطوری که آفتاب هیچگاه در آن غروب نمی کرد. بریتانیا در مقایسه با مستعمرات خود همچون هند، چین و خاورمیانه، کشوری کوچک بود. اگر چه ما در بخش های بزرگی از این کشورها حکومت دست نشانده نداشتیم و کار را خود مردم انجام می دادند، امّا سیاست های فعال و موفقیت آمیز ما در این کشورها پیش میرفت، و ما به سوی حاکمیت کامل بر آنها گام برمی داشتیم. بنابراین ما باید به دو نکته می اندیشیدیم :
۱. در مناطقی که بر آنها تسلّط پیدا کرد یم حاکمیّت خود را حفظ کنیم.
۲. بخش هایی که هنوز زیر سلطه ما نیستند به مستعمرات خرد بیافزاییم. وزارت مستعمرات برای هر یک از این کشورها کمیسیون خاصتی برگزید تا به بررسی این مسایل بپردازد. و من
خوشبختانه از ابتدای ورود به این وزارت مورد اعتماد وزیر بردم، و کار در کمپانی هند شرقی به من سپرده شد. این کمپانی اگر چه هدف آشکارش بازرگانی بود در حقیقت راه های تسلط بر هند و به چنگ آوردن سرزمین های دور شبه قاره هند را جستجو می کرد.
کشور بریتانیا از هند به دلیل وجود قومیت های مختلف، ادیان متفاوت، زبان های گوناگون و منافع بسیار در صورت برخورد با آن موارد نگرانی نداشت. چنان که چین نیز نمی توانست نگران کننده باشد. زیرا ادیان بودا و کنفسیوس که بیشتر مردم آن کشور پیرو آنها بردند انگیزه قیام را در آنان برنمی انگیخت. این ها دو دین مرده ای هستند که به مسایل اجتماعی کاری ندارند و تنها به ابعاد درونی می پردازند و احتمال ضعیف داشت که احساسی ملّی در میان مردم این دو منطقه پدید یابد.
بنابراین بریتانیای کبیر از این دو منطقه نگرانی نداشت. ما از امکان به وجود آمدن تحولاتی در آینده نیز غافل نبودیم و برنامه های دراز مدتی را برای گسترش تفرقه، نادانی، فقر، و گاه بیماری، در این کشورها برنامه ریزی کردیم.
پیدا کردن پوشش مناسب برای این اهداف نیز دشوار نبود، پوشش هایی با ظاهر جذاب و خیره کننده و باطنی استوار، که با تمایلات روحی مردم در این مناطق متناسب بود.
برای ترصيف کار ما، میتران یک مثل قدیمی بودایی یاد کرد که می گوید "اگر چه دارو تلخ است اما به گونه ای رفتار کن که بیمار آن را با شیرینی میل کند"
اما أوضاع کشورهای اسلامی ما را نگران می کرد.
ما با این مرد بیمار (۱) قراردادهایی بسته بودیم که همه آن به نفع ما بود. کارشناسان وزارت مستعمرات نیز بر این باور بودند که👈 این مرد کمتر از یک قرن آینده نفس های آخرش را خواهد کشید!
ما همچنین قراردادهای پنهانی با دولت ایران بسته بودیم و نیز جاسوس ها و مزدورانی در این دو کشور به کار گرفته بودیم.
#نفوذ
#مستر_همفر
#ملکه_خبیث
#روباه_پیر
@rekhneh
🔴تاریخچه ادبیات «تندرو -میانهرو» پس از انقلاب
🌀آیا جوانان مومن انقلابی، تندرو و دلواپس و افراطی هستند؟
👈پاسخ رهبر انقلاب: «ما از ادبیّات سیاسی دشمن استفاده نکنیم؛ من این مسئله را، بخصوص به دوستان و برادران محترم خودمان در مشاغل گوناگون سیاسی و دولتی و غیر دولتی و مانند اینها تأکید میکنم؛ از ادبیّات دشمن استفاده نکنید. دشمنان انقلاب از روز اوّل آمدند تعبیر ادبیّات تندرو و میانهرو را مطرح کردند؛ فلانی تندرو است، فلان جریان تندرو است، فلان جریان میانهرو است. آن روز، از همه تندروتر هم از نظر آنها امام بزرگوار بود؛ امروز هم از همه تندروتر، به نظر آنها این بندهی حقیر هستم. میانهرو حرف قشنگی است امّا اسلام اینجوری حرف نمیزند؛ بفهمیم معارف اسلامی را. اسلام، طرفدار میانه و طرفدار «وسط» است: وَ کَذلِکَ جَعَلنٰکُم اُمَّةً وَسَطًا.(۱) امّا «وسط» در اسلام چیست؟ در مقابل تندرو است؟ نه، «وسط» در مقابل منحرف است: اَلیَمینُ وَ الشِّمالُ مَضَلَّةٌ وَ الطَّریقُ الوُسطیٰ هِیَ الجادَّة؛(۲) این نهجالبلاغه است. راه میانه یعنی راه مستقیم، راه جادّه. اگر از این راه مستقیم منحرف شدید -چه به این طرف و چه به آن طرف- این غیر میانه است. پس در مقابل میانهرو تندرو نیست؛ در مقابل میانهرو منحرف است».
#تهمت_افراط
#لیبرالیسم
#نفوذ
#اعتدال_یا_محافظه_کاری
#اعتدال_تفریطی
@rekhneh
♦️آن کسی میانهرو نیست که منحرف از راه و منحرف از جادّه است؛ امّا در جادّه، بعضیها تندتر میروند و بعضیها کندتر میروند. تندرفتن در صراط مستقیم چیز بدی نیست؛ سابِقوا اِلی مَغفِرَةٍ مِن رَبِّکُم؛ جلوتر بروید. آنهایی که امروز در بیرون از مرزهای کشور میگویند تندرو، مقصودی دارند و معنایی مورد نظرشان است. دوستان ما و برادران ما در داخل مراقب باشند آنچه مقصود او است تکرار نکنند. آنهایی که میگویند تندرو، منظورشان کسانی است که در راه انقلاب مصمّمتر و پایدارترند؛ حزباللّهیها را میگویند تندرو. میانهرو [هم] کسی است که در مقابل آنها تسلیم باشد.
♦️در ادبیّات سیاسی آمریکا و انگلیس و امثال اینها، معنای تندرو و میانهرو این است: تندرو کسی است که پایبند انقلاب است، میانهرو کسی است که در مقابل خواستههای آنها تسلیم است. حالا چه کسی در مقابل آنها تسلیم است؟ خوشبختانه خودشان هم اعتراف دارند و میگویند در ایران میانهرو نداریم، همه تندروند. این حرف حرف درستی است؛ در ملّت ایران هیچکس طرفدار وابستگی به اینها نیست. گاهی غفلت میشود، لغزش بهوجود میآید و بعضی اشتباه میکنند، امّا قاطبهی ملّت ایران طرفدار انقلابند، دنبالهروِ انقلابند و پافشاری بر انقلاب میکنند؛ آنها به این میگویند تندرو. چرا ما تکرار کنیم حرف آنها را؟ به داعش هم میگویند تندرو؛ داعش تندرو است؟ داعش منحرف است؛ منحرف از اسلام است، منحرف از قرآن است، منحرف از صراط مستقیم است. ما به این معنا تندرو نداریم. توجّه کنند ادبیّاتی که دشمن به کار میبرد و معنای خاصّی را که در نظر دارد ما تکرار نکنیم.»
#تهمت_افراط
#لیبرالیسم
#نفوذ
@rekhneh