✅نظرات جالب امام خامنه ای در ابتدای انقلاب،در مورد دکترشریعتی:
- «آنتی تز»جریان روشنفكری ضد اسلامی دقیقاًشریعتی بود.
- دكترشریعتی حقیقت پذیر بود.
- به قول خود شریعتی مجازات را به قدر گناه بدهید و نه بیشتر،او خودش هم میگفت من اشتباهاتی دارم،اما مجازاتی كه بعضی از آقایان برای من در نظر میگیرند ۱۰۰برابر بزرگتر از اشتباه من است.اگر ۱۰۰برابر بزرگتر نبوده ده برابر بزرگتر بود.
- به نظر من شريعتي بهخلاف آنچه كه همگان تصوّر ميكنند،چهرهاي همچنان مظلوم است و اين به دليل طرفداران و مخالفان اوست؛يعني از شگفتيهاي زمان و شايد از شگفتيهاي شريعتي اين است كه هم طرفداران و هم مخالفانش نوعي هم دستي با هم كردهاند تا اين انسان دردمند و پرشور را ناشناخته نگهدارند و اين ظلمي به اوست.
- در آنجا[نجف]امام بدون اينكه اسم شريعتي را بياورند،اينجور بيان كرده بودند:(چيزي نزديک به اين مضمون):به خاطر۴تا اشتباه در كتاب هايش بكوبيم،اين صحيح نيست.
- [مخالفان]،شريعتي را سنگري كردند براي كوبيدن روحانيت يا كلاً متفكران انديشه بنياني و فلسفي اسلام.
- شريعتي بهخلاف آنچه گفته ميشود درباره او و هنوز هم عدهاي خيال ميكنند،نه فقط ضد روحاني نبود،بلكه عميقاً مؤمن و معتقد به رسالت روحانيت بود،او ميگفت كه روحانيت يک ضرورت است،يک نهاد اصيل و عميق و غير قابل خدشه است،و اگر كسي با روحانيت مخالفت بكند،يقيناً از يک آبشخور استعماري تغذيه ميشود.اينها اعتقادات او بود در اين هيچ شک نكنيد اين از چيزهايي بود كه جزو معارف قطعي شريعتي بود،اما در مورد روحانيت او تصورش اين بود كه روحانيون به رسالتي كه روحانيت بر دوش دارد،به طور كامل عمل نميكنند.
- او گفت علت اينكه من از روحانيت انتقاد ميكنم،از حوزه علميه انتقاد ميكنم اين است كه ما ازحوزه علميه انتظار و توقع داريم.از روشنفكر جماعت،هيچ توقعي نداريم.نهادي كه ولادتش در آغوش فرهنگ غربي بوده،اين چيزي نيست كه ما در او انتظار داشته باشيم.
- ايشان در سال۵۴و۵۵ معتقدبود كه اكثريت روحانيت به آن رسالت عمل ميكنند و لذا در اين اواخر عمر دكتر شريعتي نه فقط معتقد به روحانيت،بلكه معتقد به روحانيون نيز بود و معتقد بود كه اكثريت روحانيت در خط عمل به همان رسالتي هستند كه بر دوش روحانيت واقعاً هست.
البته با روحانيوني كه ميفهميد كه در آن خط نيستند باآنها خوب نبود و شخصاً به امام خميني بسيارعلاقهمند و ارادتمند بود.
- هركس و هر چپگرايي(اگرچه زير نام اسلام)اگر امروز شريعتي را از خودش بداند،يقيناً گزافهاي بيش نگفته است. همچنين مجاهدي كه امروز شريعتي را ازخودش بداند يقيناً گزافهاي بيش نگفته است.
- همين مجاهدين كه امروز طرفداري از دكتر شريعتي ميكنند.اينها در سال۵۱و۵۲ جزو سختترين مخالفين شريعتي بودند.خب امروز چطور ميتوانند شريعتي را قطب خودشان بدانند.
- بياييم آن مسائلي را كه شريعتي بااستفاده از آشناييهاي خودش بافرهنگ اسلام فهميده و ارائه داده بود با اصول اساسي فلسفي مكتب اسلام بياميزيم و منطبق كنيم.آنچه بهدست خواهد آمد به نظر من مرحله جديدي است كه ميتواند براي نسل مامفيد باشد،به تعبير بهتر بياييم شريعتي را با مطهري بياميزيم.شريعتي را در كنار مطهري مطالعه كنيم.تركيبي از زيباييهاي شريعتي با بتونآرمه انديشه اسلامي مطهري به وجود بياوريم،آن به نظر من همان مرحله نويني است كه نسل ما به آن نياز دارد.
- شریعتی به خود من بارهامیگفت که من مریدمطهری هستم،مطهری را استادخودش میدانست و ستایشی که او از مطهری میکرد،ستایش یک آشنا به شخصیت عظیم و پیچیده و پرقوای مطهری بود.
- دست نوشتهای از امام خامنهای:
...مطهری و طالقانی و شریعتی در این انقلاب حکم«پرچم»را داشتند.همیشه بودند.تا آخر بودند.چشم و دل«مردم»و نه خواص از آن ها پر است و این همیشه بودن و با مردم بودن،چیز کمی نیست.
-امام خامنه ای قضاوت شهیدمطهری درباره شریعتی را نمی پسندید و در این زمینه مینویسند:«نظرات مرحوم شهیدمطهری درباره شریعتی –چه در آغاز آشنائیشان که تا دو-سه سال از وی به نحو شگفت آوری ستایش می کرد و چه در سالهای بعد که از او به نحو شگفت آوری مذمت می فرمود– غالباًمبالغه آمیز بود.در همین مطالبی که ایشان به امام مرقوم داشته،نشانه های بزرگنمایی آشکار است.برخی دیگر از دوستان ما از جمله مرحوم شهیدبهشتی نیز همین نظر را در باره اظهارات شهیدمطهری داشتند.»
- شهیدبهشتی معتقدبود که او یک روشنفکرمذهبی و دینی است و میتواند به خوبی درخدمت اسلام باشد.از اعتقادات شهیدبهشتی این بود که اگر بتوانیم مرحوم شریعتی را هدایت کنیم و افکارش را درست کنیم وقضاوتهای افراطی،احساسی و هیجانیاش را تعدیل کنیم،اومیتواند نیروی خوبی درخدمت انقلاب،حوزه،روحانیت،اسلام و نهضت اسلامی باشد...میتوان باشریعتی کنار آمد.
روایتگر
به مناسبت ۲۹ خرداد، چهلوششمین سالگرد رحلت شهادتگونهی دکتر علی شریعتیمزینانی
بخشی از بیانات شهید دکتر چمران در مورد دوست شهیدش، دکتر علی شریعتی.
eitaa.com/revaayatgar
اقامهی نماز میت بر پیکر دکتر شریعتی، توسط جاویدالاثر شهید آیتالله سیدموسی صدر در زینبیهی دمشق.
eitaa.com/revaayatgar
🔷 ۲۹ خرداد سالروز شهادت یا رحلت روشنفکر مظلوم اسلام، دکتر علی شریعتی گرامی باد.
♦️شهید آوینی: «روشنفکران این مرز و بوم، اگر صداقت داشته باشند و شجاعتی که با آن به غرب و شرق و عُجب و کبر ملازم با روشنفکری پشت کنند، آنگاه همچون مرحوم جلال آل احمد و شهید دکتر شریعتی و بسیاری از اقرانشان که هنوز در قید حیات هستند، خواهند توانست هویت تاریخی خویش را بازیابند و از عهده انجام وظیفه ای که درخور آنهاست برآیند.»
🔸منبع: کتاب «حلزونهای خانه به دوش»، مقاله «روشنفکران و معاصر بودن»
#روایت_فتح_آوینی_عضو_شوید👇
@ravayatefathavini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماد روشنفکر دینی در تاریخ معاصر ایران
⚫ ۲۹ خرداد سالروز درگذشت معلم و نویسنده و متفکر شیعه، دکتر علی شریعتی
#فرزند_ایران
تلگرام | اینستاگرام | روبیکا | ایتا | بله | سروش | توییتر | آپارات | یوتیوب
🇮🇷 @farzandeIRAN_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ناگفتههایی از زندگی دکتر علی شریعتی، او کفش هم نداشت!
#فرزند_ایران
تلگرام | اینستاگرام | روبیکا | ایتا | بله | سروش | توییتر | آپارات | یوتیوب
🇮🇷 @farzandeIRAN_ir
روایت یک نیروی امنیتی از قیام مسلحانهی سازمان مزاحمین ضدخلق، در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰
✅اکبر طاهری یکی از نیروهای امنیتی دههی ۶۰، دربارهی اتفاقات آن روزها میگوید:
«سازمان، با یک اعلام عمومی و البته مخفیانه، کلیه نیروهای خود را از تهران و شهرهای نزدیک مثل کرج، استان مازندران، شهرری و نقاط دیگر بسیج کرده و تظاهرات بزرگی در تهران به راه افتاد.
محل اصلی تظاهرات، میدان فلسطین از ابتدا تا انتهای خیابان طالقانی بود.
در تمامی این مسیر و کوچههای فرعی، نیروهای حفاظتی سازمان وجود داشت و زمانی که نیروهای حزباللهی، سپاه یا کمیته میخواستند به این تظاهرات حمله کنند، آنها بودند که درگیر میشدند و بیشتر اینها مسلح بودند.
این درگیریها سبب شد که در نقاط مختلف تهران، چیزی حدود ۵۰ نفر کشته و ۲۰۰ نفر مجروح و بیش از ۱۰۰۰ نفر دستگیر شوند.
دستگیریهای عمدهای در تهران و شهرستانها انجام شد و شدت عمل نیروهای اطلاعاتی، مردمی، کمیته و مراکز مختلف سبب شد که عرصه بر سازمان تنگ شود، و تقریباً ضرباتی که در پایان سال یعنی ۱۹ بهمن ۶۰، و همین طور اردیبهشت ۶۱ به سازمان وارد شد، بخشی از مرکزیت سازمان از بین رفت.»
✍پینوشت: پس از ۲۸ ماه مماشات و میدان دادن و رأفت نظاماسلامی با این سازمان جهنمی، و خرابکاری و مظلومنمایی آنها در این مدت، و حتی با اوج رأفت حضرت امامخمینی خطاب به این مزدوران که اگر اسلحههایتان را تحویل دهید، من خودم به دیدار شما میآیم و لازم نیست حتی شما بیائید، اما نهایتاً آنها در این روز، در حین بررسی عدم کفایت سیاسی بنیصدر در مجلس، وارد فاز نظامی شده و در مقابلهی با نظام نوپای اسلامی و مردم قرار گرفتند و با هر وسیلهای، حتی تیغموکتبری و اسید به جان مردم افتادند و قریب به ۲۵ نفر را در ۳۰ خرداد به شهادت رساندند، و تا سالهای بعد، از مجموع بیش از ۱۷۰۰۰ شهید ترور، به تنهایی ۱۲۰۰۰ ترور علیه مسئولان و مردم عادی انجام دادند.
و پس از عزیمت سران سازمان به فرانسه، در ۱۷ خرداد ۱۳۶۵، با پرواز مسعود رجوی به عراق، و پس از سالها همکاری پنهان و آشکار این سازمان با رژیم عراق و حزب بعث(حتی پیش از انقلاب)، رسماً در جبههی نظام مقابل انقلاباسلامی قرار گرفتند و خائنانه علیه کشورمان وارد جنگ و جاسوسی نظامی و امنیتی شدند...
✍روایتگر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌃📽تصاویر و فیلمی کوتاه از صحنههای درگیری اعضاء و هواداران سازمان پلید مجاهدین ضدخلق با مردم و نیروهای نظامی در شهر تهران، در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰.
در این روز، سازمان مزاحمین، پس از ۲۸ ماه خرابکاری و مظلومنمایی و توطئهچینی، وارد فاز نظامی شد، و اعضاء و هوادارنش در همین روز، یعنی ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، با هر وسیلهای حتی تیغموکتبری و اسید به جان مردم افتادند، و عدهای را به شهادت رساندند و تا سالهای بعد، از مجموع ۱۷۰۰۰ شهید ترور، به تنهایی، ۱۲۰۰۰ ترور، علیه مردم عادی و مسئولان نظام انجام دادند.
eitaa.com/revaayatgar
اطلاعیهی سیاسی_نظامی شمارهی ۲۵، منتشر شده در نشریهی سازمان مجاهدین ضدخلق.
اطلاعیهای که سالها بعد، با انتشار مجدد آن، همانگونه که ملاحظه میکنید، ادعا دارند که از آن قیام مسلحانه، برداشت نمیشود،
اما ...
eitaa.com/revaayatgar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امروز سالروز ساقط کردن پهپاد جاسوسی “گلوبال هاوک“ آمریکا توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میباشد.
این پهپاد آمریکایی در ۳۰ خرداد ماه ۱۳۹۸، پس از آن که وارد فضای سرزمینی کشورمان شد، توسط سامانه پدافندی ایرانی سوم خرداد نیروی هوافضای سپاه مورد هدف قرار گرفت و سرنگون گردید.
@banooyetamadonsaz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سخنان و مواضعِ تندیس بصیرت و اخلاص، شهید مظلوم «دکتر سیدحسن آیت» در نطق انتخاباتیاش، در سیمای جمهوری اسلامی ایران، در اولین دورهی انتخابات ریاستجمهوری_سال ۱۳۵۸.
🕊❤️ شادی روح پاکش، حمد و سوره و صلواتی قرائت کنیم.
eitaa.com/revaayatgar