📚 *سومین جایزه کتاب روایت پیشرفت* در بخشهای
📌 حکمرانی و مدیریت
📌 علمی و فناوری
📌 فرهنگی اجتماعی
📌 ادبیات داستانی
📌 کودک و نوجوان و خانواده
برگزار میگردد.
📍جهت ارسال آثار با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
☎️ 02128428774
❗مهلت ارسال آثار: تا ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۳
#جایزه_کتاب_روایت_پیشرفت
🆔 @ketab_pishraft
*سینما؛ کارخانه ساخت رؤیا یا آرمان؟ ۳*
گفتوگو با نعمتالله سعیدی، نویسنده و پژوهشگر سینما
🔸روایت ماهواره فضایی زمانی درست اتفاق میافتد که جوان ما با شنیدنش، به همزادپنداری برسد؛ بگوید ببین اینها 4 تا دانشجوی ایرانی بودند. خب اینکه سینما یک کارخانه رؤیاسازی است، در غرب قطعا اینطوری است. وظیفه مثلا سینمای غربی و سینمای هالیوودی، در درجه اول ساختن رؤیا برای مخاطبش است. ولی در ما لزوما چنین تأثیری ندارد؛ در ما ایجاد تغافل و عصبانیت است. این سوال مهمی است و تیترش این میشود که «سینمای ما، باید سینمای آرمانسازی باشد و نه رؤیاسازی.» رؤیا آن امیال و گرایشهایی است که صرف تصورکردنش هم برایمان لذتبخش است. یعنی ما در رؤیاپردازی، خیالِ به جایی رسیدن نداریم؛ یک آرزو و خواستی است که صرف اینکه من تصورش میکنم هم لذت میبرم. یعنی غایتش خودش است و هیچ بَعدی ندارد که من را فعال کند و به سمتی هُل بدهد...👇
🔸الان گرفتاری سینما و تمدن هند همین است. قرآن کریم میگوید مختال الفخور. این مختالی یکی از گرفتاریهای تمدن هند است که اگر میتوانست بگذارد کنار، با توجه به ضریب هوشی و امکانات بومی که دارد، اتفاقات عجیب و غریبی در کشورش میافتد. خب ما مثلا اگر به این مفاهیم دقت نکنیم، توقع داریم که سینماگر در عرصه پیشرفت، برای مخاطب رؤیا بسازد. در صورتی که اصلا نباید رؤیا بسازد، بلکه باید آرمان بسازد. رؤیا میشود همان مختالی و فخوری. رؤیا حد ندارد آن موقع. تو اگر میخواهی رؤیا بسازی برای مخاطب ایرانی در این فضا، باید بروی جنگ ستارگان بسازی؛ حد ندارد که. تو دیگر نمیتوانی سوخو را رؤیایی کنی. در همین امریکا که کشور فرصتها است، 99 درصد چرا احساس بدبختی دارند؟ آیا صرف اینکه این فرصت رؤیایی وجود دارد، برای تو کافی است؟ یعنی دوگانه رؤیا و حسرت؛ یا با افیونی که برایت از جهان سرمایه داری میسازم خوش هستی یا حسرت میکشی.
🔸وقتی که سینمای طرف مقابل ما کارخانه رؤیاسازی است، سینمایی که ما میخواهیم کارخانه آرمانسازی باید باشد. آرمان خواست و امیال و گرایشهایی است که من میخواهم بهش برسم و نه تنها میخواهم بهش برسم، خواستی است که ارزش آن از خودم بیشتر است. آن خواستی که من خودم را هزینهاش بکنم میشود آرمان. خارجیها رؤیاپردازی میکنند و برای همین هم جوان فکر میکند آنجا همهاش خوشی است؛ کار سنگین آنها را نمیبیند. جوانهای ما رؤیاپردازهای قوی هستند ولی آرمان ندارند؛ چون ما دیگر به آرمان ضریب نمیدهیم.
🔸ما الان با حکمت شُکر باید نگاه کنیم؛ اینکه داشتههایمان خیلی بوده است. مثلا از همینجا بگویم که فیلم بادیگارد خیلی عالی بوده است؛ بادیگارد روایت پیشرفتی است که دقیقا جای خودش قرار گرفته است. برایت آرمان ایجاد میکند؛ اینکه من برای همین کشور، دانشمند هستهای بشوم یا دانشمند کشورم را حفظ کنم. در عین حال هم اصلا از سانتریفیوژ صحبت نمیکند ولی این که من دانشمند هستهایام را حفظ میکنم از دست دشمن؛ این یعنی پیشرفت. برعکس هناس که اتفاقا مرگ دانشمندم را دارد به من نشان میدهد. اما الان اگر بروی به منتقدین سینمای ما بگویی «سینما کارخانه رؤیا نیست، سینما کارخانه آرمانسازی است.» اینها مگر قبول میکنند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 *به روایت پیشرفت باید نگاه بلندمدت داشت.*
🔷 اگر مخاطب آثار روایت پیشرفت باشید، حداقل یکی از کتابهای «خروج از خیابان سئول»، «نانو تروا»، «همه فن حریف»، «زنده باد جهاد» و «نانو تافته» را خواندهاید. یک نام در خلق همهی این آثار موفق، مشترک است: سعید حسین رفیعی.
🔶 در حاشیهی سومین جایزه کتاب روایت پیشرفت به گفتگو با سعید حسین رفیعی، نویسنده و فعال حوزهی روایت پیشرفت پرداختیم.
- در این اوضاع سخت مردم، روایت پیشرفت به چه دردی میخوره؟
- طبیعی است؛ مردم به اولویتها توجه میکنند و در شرایط سخت، چه بسا شنونده و خواننده هر روایتی نیستند.
به روایت پیشرفت باید در بلندمدت نگریست. روایت پیشرفت در بلندمدت میتواند اعتماد به نفس جمعی و سرمایه اجتماعی بسازد، فرهنگ خلق کند و ارزشهای جدیدی را در جامعه جا بیاندازد.
- فرق روایت پیشرفت با ماله کشی چیه؟
- در مقام نظر، قیاس مع الفارق است. یکی روایت واقعیت و دیگری تخدیر افکار است.
اما در مقام عمل، امکان خلط این دو موضوع هست. این راوی است که تعیین میکند در حال بیان واقعیت است یا خلق افسانه.
- با وجود موضوعات جذاب و پرمخاطب بازار کتاب، چرا یک نویسنده روایت پیشرفت را انتخاب کند؟
- اولا روایت واقعیت همیشه جذاب است. چون مبانی محکم و مابهازای بیرونی دارد.
ثانیاً روایت کردن پیشرفت، یک انتخاب است. کسی نگارش رمان را و دیگری روایت پیشرفت را انتخاب میکند. این انتخاب به عوامل گوناگونی مانند ایدهها، ارزشها، آرمانها و فرصتهای موجود نویسنده وابسته است.
#گفتگو #سعید_حسین_رفیعی
🆔 @ketab_pishraft
*🔰توسط دبیرخانه اعلام شد؛
سومین جایزه «کتاب روایت پیشرفت» آغاز به کار کرد*
🔸سومین جایزه «کتاب روایت پیشرفت» با هدف معرفی آثار برتر حوزه روایت پیشرفت و تقدیر از پدیدآورندگان آنها فراخوان داد.
🔸به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سومین جایزه کتاب روایت پیشرفت فراخوان ارسال آثار را منتشر کرد. انجمن روایت پیشرفت برای نخستین بار در سال ۱۴۰۰ آثار مکتوب و مربوط به حوزه روایت پیشرفت را جمع آوری کرد و در جلسات تخصصی به داوری این آثار پرداخت.
🔸نخستین جایزه کتاب روایت پیشرفت میزبان راویان و مولفان کتابهایی بود که موفقیت و پیشرفتهای «ایران نو» را روایت میکنند. دیدن شدن آثار روایت پیشرفت یکی از اهداف این جایزه است. به واسطه مطرح شدن و نقد و بررسی آثار فرصتی برای آشنایی طیف بیشتری با آنها فراهم میشود. علاوه بر اینکه از مولفین برگزیده تقدیر میشود.
ibna.ir/x6qcS
@ibna_official
38.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 *انتشار اولین تصاویر از ساخت جکت تمام ایرانی*
🔹 عملیات ساخت سازه چهارپایه (جکت) سرچاهی طرح توسعه میدان گازی بلال با موفقیت انجام شد. این سازه که در بوشهر ساخته شده، تمام ایرانی است. #پیشرفت
▫️ *«دریچه»؛* رسانه دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان بوشهر
@dariche_bu
روایت پیشرفت
⭕ *رؤیای فردا و مسیر روایت اکنون ۲*
مجله دا
🔸ما اگر بخواهیم تاریخ فرهنگیمان را بگوییم، تاریخ فرهنگی از کِی شروع میشود؟ و آدمهایش چه کسانی هستند؟ کل حرف ما در قصه روایت پیشرفت این است که ما با یک خلأ و فراموشی و یک غفلت و جهالت عظیمی نسبت به واقعیت بیرونیمان مواجه هستیم. در همین دهه هفتادی که میگوییم ما دچار غیبت میشویم، خاطرات آقای بهاروند را میخوانیم و میبینیم ایشان به خاطر اینکه برود در رویان و مسئله مردم را حل بکند، میگوید «دیدم پیگیریهایم به نتیجه نمیرسد تصمیم گرفتم بروم مشهد شاید توانستم پاسخم را از امام رضا بگیرم و چهل روز روزه نذر کردم» به فاصله ۱۰ سال بعد، همان آدم، ما را به دانش سلولهای بنیادی میرساند. برای روایت درست این آدم، باید او را از خیلی قبلتر ببینیم و در مقطعهای زمانی و ساحتهای مختلف انسانیاش روایت کنیم.
🔸بدنه دلبستگان به انقلاب، آدمهای فرهیخته و غیرفرهیخته ما، اصلاً با این جزئیات انقلاب را نمیشناسند. اگر میخواهیم رویا داشته باشیم، اول باید واقعیت الانمان را بشناسیم. از هر اصفهانی که میپرسم میدانی این شنگول و منگول رویان، گوسفندهای شبیهسازی شده، از کجا به دنیا آمدند؟ میگویند احتمالاً تهران، میگویم اصفهان به دنیا آمدند. آقای نصر را میشناسید؟ این کجا درس خوانده، کجا کارکرده و از کجا شروع کرده؟ چهار سال پیشش داشته در دانشگاه انگلیس درس میخوانده، پا شده آمده و بعد به این دستاورد بزرگ علمی رسیده است. موقعی که من میروم روایتش میکنم، همه ابعادش را میگویم؛ میبینم این آدم اربعین میرود، این آدم دوست صمیمی خانوادگی شیخ زکزاکی است، از اوایل دهه هفتاد همدیگر را در مکه دیدهاند و با هم رفیق شدهاند. این آدم ساحتها و ابعاد مختلفی دارد.
🔸من میگویم آن آدمها وجود دارند، احمدیروشن وجود دارد، بهاروند وجود دارد، آقای مهبودی و یعقوبزاده وجود دارند، صدها نفر دیگر وجود دارند و اینها هم همهشان دارند میجنگند و موانع و مخالفتهای داخلی زیادی هم دارند. آمریکا اگر ژانر علمی تخیلی و رویایی دارد، پیشترش صدها فیلم بر اساس داستانِ واقعیتش دارد. درباره کسی که اولین عمل جراحی قلب را در آمریکا انجام داده است، با فاصله 10 سال فیلم ساخته است. در حالی رویا میسازد که پایش روی زمین واقعیتش هم هست و میگوید آدمهایی برای رویای آمریکایی تلاش کردند و الان هم دارند میکنند. اما در ایران چه کسی میداند که دکتر ماندگاری کیست؟ منِ دانشآموز اگر سال 72 میدانستم دکتر ماندگاری پیوند قلب کرده در ایران، رویای من خیلی وسیعتر میشد.
🔸ما نه یک فیلم در مورد معلم خوبمان داریم، نه در مورد دانشمندمان و نخبگانمان داریم، در هنر از همه اینها غفلت کردیم و هیچ کدامشان را روایت نکردیم. خب اگر این آدمها بروند سراغ رویا، مالیخولیایی و ناامید میشوند یا نمیتوانند تصویر درستی بسازند چون واقعیت جمهوری اسلامی را نمیبینند.
🔸جریان ترویج علم، پنجاه سال داشت مجله دانشمند درمیآورد. مثلا آمریکا میگفت ما روی یک جانور یا کِرم داریم کار میکنیم که قرار است پنجاه سال آینده، برگهای آبی را در مریخ بخورد! بعد آدمی که امتداد همان آدم غربی است، در ایران این را میکند طرح جلد مجله علمی کشور اما حاضر نیست که به کسی مثل آقای بهاروند ضریب بدهد. همان سالی که آقای نصر گوساله شبیهسازیشده رویانا را به دنیا آورده است، هیچ ترویجگر علمی او را روی جلد مجله داخلیاش نیاورده که آقای نصر تو چه میگویی. ولی روزنامههای خارجی میگویند دیگر قرار است اصفهان را به کاشی و هنر اسلامی قرن فلان نشناسیم، قرار است اصفهان را با تصویر دانش شبیهسازی آن بشناسیم؛ اینها اگر روایت شود، چقدر میتواند به دانشآموز من روحیه بدهد؟
📍پژمان عرب - نشستهای همعزم در گفتمانسازی پیشرفت
#دانشمند۲۲ #روایت_پیشرفت
#مطالعات_پیشرفت #همعزم
🌐 لینک خرید اینترنتی:
https://ketab.inn.ir/product/40979/ماهنامه-دانشمند
@daneshmand_mag | نشمند
#پوستر | تسکین رنج!
(مزیتهای تولید کپسول ایرانی اندوسکوپی و کولونوسکوپی)
نوآوری و استفاده هوشمندانه از ظرفیت دانشبنیانها، نشان گرفتن دو هدف با یک تیر است. هدف اول، دستیابی به فنآوری ساخت و توان پوشش نیاز داخل و حتی صادرات است. هدف دوم، استفاده از یک روش نوین اما ساده برای حل مشکل است. این کپسولهای ایرانی مصداق تمام و کمال اصابت تیر به این دو هدف است. اتفاقی که فقط و فقط با اعتقاد به هوش و تلاش و توان دانشبنیان ایرانی حاصل میشود
#پوستر | ایران پیشرو در صنعت پهپادی
ایران جز 5 کشور پیشرو در صنعت پهپادی است. توجه سیاستگذاران ایران به صنعت فنآورانه پهپاد با کاربردهای صنعتی و امنیتی و بازدارنده و قرارگیری در جمع 5 کشور برتر این حوزه، زمینه ساخت یک برند اقتصادی و بازدارنده موفق را فراهم کرده است. تجربهای که میتواند در صنایع دیگر جاری شود.
#اینفوگرافی | 3 نتیجه طلایی تولید ورقه گالوانیزه رنگی در ایران
(عواید اقتصادی و صنعتی راهبرد تامین مواد اولیه صنعت داخلی لوازم خانگی)
ایران با قرارگیری در کنار کشورهای آسیایی و اروپایی تولیدکننده، به یکی از کشورهای تامین کننده این ورقه تبدیل شده است. این اتفاق علاوه بر تامین نیاز داخل، زمینه صرفهجویی ارزی نیز فراهم کرده است.