🔺 شخصیت اصفهانی چه خصلتهایی دارد ؟
جبار رحمانی، نویسنده و مردمشناس در گفتوگو با روایت اصفهان:
🔹سه مؤلفه بنیادین ِشخصیت اصفهانی را میتوان «نظم»، «ترتیب» و «آدابمندی» دانست.
🔹یکی از مهمترین خصلتهای اصفهانیها «نظم» است که به انسان ذهن ریاضی میدهد و جهان را در سیستمی هندسی ترسیم میکند و باعث حسابگری مداوم میشود.
🔹عنصر دوم، «ترتیب امور» است به این معنا که امور در یک سلسهمراتب یا اهم و مهم قرار میگیرند. ترتیب امور در ذهن حسابگر، باعث شده است که اصفهانیها همه چیز را بتوانند در طبقهبندیهای مراتبی که مبتنی بر نوعی قضاوت و ارزش داوری است، جای دهند و بدانند که با امور خود چگونه برخورد کنند.
🔹عنصر «آدابمندی» در اصفهانیها به خاطر تاریخیبودن و سابقه مرکز امپراطوری اصفهان است که مهمترین ویژگی آن تشریفات است. تشریفات یعنی آنچه از لحاظ فرهنگی و هنری و ادبی نسبت امور را با هم تعیین میکند و بار معنایی و اخلاقی و زیباشناختی به آن میدهد.
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو با جبار رحمانی را در لینک زیر بخوانید:
🆔 esfahanzibaonline.ir/43510/27
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺 با تغییر کالبد شهر، ذهن مردم هم تغییر می کند
حسن بلخاری، عضو پیوسته فرهنگستان هنر ایران در گفتوگو با روایت اصفهان:
🔹در فرهنگ ما «کالبد» یک ظرف فیزیکی بیمعنا نسبت به حقیقت نیست؛ بلکه نسبتی جدی با آن دارد. اگر این قاعده را بپذیریم نگاهمان به مسائل، تصحیح میشود.
🔹مثلاً خانه یا مفهومی که قرآن تحت عنوان «مسکن» از آن یاد میکند، بیشتر از آنکه جایگاه سکونت باشد جایگاه آرامش است. مسکن، سکونت روحی ایجاد میکند و نه صرفاً سکونت فیزیکی!
🔹یکی از گروههای میسیونری وارد یک قبیله آفریقایی میشوند و هر چه تلاش میکنند تا در اذهان مردم قبیله نفوذ کنند، موفق نمیشوند. با بررسی بیشتر متوجه میشوند که نظام جغرافیایی این قبیله دقیقاً خورشیدی است و به واسطه این نظام، نسبت و تجانسی میان افراد وجود دارد که الفت و مهربانی را بین آنها پایدار میکند. میسیونرها برای نفوذ در این قبیله، نظام جغرافیایی آن را تغییر میدهند. بعد از مدتی چون کالبد این قبیله و نظام جغرافیایی آن تغییر میکند، نظام هویتی و ارزشی قبیله هم از بین میرود.
🔹باید تصمیمگیران حکیم معمار باشند که نه فرم را فدای محتوا کنند و نه محتوا را فدای فرم! اینکه یک وجه سنتگرایِ صِرف، بگوید «گور پدر توسعه!» غلط است. این هم که هویت بخواهد به خاطر ساختوساز از بین برود اشتباه است. بعضی از نهادها که به ماجرا نگاه میکنند نگاهشان فقط فنی است بعضی دیگر فقط فرهنگی!
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو با حسن بلخاری را در لینک زیر بخوانید:
🆔 esfahanzibaonline.ir/43498/1-2
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔻شهر هوشمند یک «قصه» است
دکتر علی ربانی خوراسگانی، استاد گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان در گفتوگو با روایتاصفهان:
🔹خیلیها فکر میکنند که وقتی میگویید شهر هوشمند، پدیده کاملاً روشنی است که این خدمتها را به ما میدهد و ما استفاده میکنیم. معمولا هم اپلیکیشنها را مثال میزنند. اما این تعبیر مورد استفاده دانشمندان مشهور است که این فناوریها یک متن مشهود دارند و یک متن نامشهود!
🔹خانم نیکول اشاف در کتاب «جامعه گوشی هوشمند» میگوید ما قصههای تعیینکنندهای داریم که نظام سرمایهداری برای حفظ خودش آنها را بیان میکند. جمله دقیق اشاف این است: «وعدههایی از قبیل ساختن شهرها بر اساس رؤیاهای مردم را میدهند و مردم نیز به گوش دادن این وعدهها علاقهمندند.»
🔹بهنظر او ابرشرکتهایی که میخواهند شهرهای هوشمند نو را بسازند قدرت غیرقابل کنترلی دارند. او میگوید: «آنها میخواهند شهرهای خودشان را از نو بسازند برای اعمال قدرت.»
🔹اینکه استفاده از فناوریهای نو را جزئی از خدماتی ببینیم که در شهرهای ما مورد استفاده قرار میگیرند قابل پذیرش است. اما اگر بخواهیم تمام ویژگیهای «شهر هوشمند» را داشتهباشیم، خسارتش زیاد است.
🔹راهحل این است: جمعی از صاحبان تخصص و فناوری و جمعی از حکما که فرهنگ ما را میشناسند نحوه مواجهه با پدیدههایی مثل شهر هوشمند را مشخص کنند. متاسفانه معمولا این مباحث به قول کسانی که در فضای IT هستند Ignore میشود. یعنی نادیده گرفته میشود.
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو:
🆔 isfahanziba.ir/43494
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔻برای تحقق شهر هوشمند نیازمند علوم انسانی هستیم
همایون یزدانپناه، مدیرعامل اسبق سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان:
🔹در دهه هشتاد اولین سازمانی که در شهرداری برنامه استراتژیک داشت، سازمان فاوا بود. در اجرای این برنامه ابتدا کار خوب پیش میرفت؛ اما هرچه جلوتر میرفتیم کار سختتر میشد. بعد از پنج سال که برنامه ما تمام شد، پیشرفت ما 54 درصد بود.
🔹یک بخش از برنامه، مدیریتی و بخش دیگر فنی بود. در آسیبشناسی متوجهشدیم ما مهندسها به بخش فنی بها میدادیم. اما به بخش مدیریتی که از جنس علوم انسانی بود توجه نمیکردیم.
🔹باید توجه داشت 70 درصد رشد شهر به سمت هوشمند شدن، مرهون حرکتهای غیرفناورانه است. وقتی می گویند smart city یعنی شهر باید زرنگ باشد! به خاطر همین مفاهیمی چون «مشتریمداری»، «سادهسازی فرایندها» و… مطرح میشود.
🔹میزان بهرهوری ما از تجهیزاتی که خریدهایم نسبت به دنیا بسیار پایینتر است. وقتی که تازه السیدی در بازار جهان آمده بود در ادارات، السیدی خریدهبودیم اما در آلمان هنوز تلویزیون لامپی استفاده میکردند! بعد هم در دلمان میگفتیم «چقدر از اینها جلوتریم!» جهانسوم یعنی همین!
🔹نباید کارها را متوقف کنیم؛ اما موازی با کار کردن، باید بر مباحث نظری کار کنیم. مدل مفهومی باید تکمیل و مدل عملیاتی ایجاد شود. مشکلی ما این است که مباحث نظری را در اولویت قرار نمیدهیم. مدیران معمولاً میگویند «عملگرا باشید!» این حرف خطرناکی است.
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو:
🆔 isfahanziba.ir/46401
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔻در شهر هوشمند نباید دچار عدم توازن شویم
سعید فردانی، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان:
🔹در دو دهه اخیر در کشور ما حرکت شتابان به سمت الکترونیکیشدن شکل گرفته است ولی عمدتاً مبتنی بر نقشه راه مشخص و شفافی نیست که همه ذینفعان آن را درک کنند.
🔹وقتی میگوییم هوشمند یعنی صد درصد درست! یعنی اگر دادهای ثبت میشود همان داده درستی باشد که در جای دیگر از آن استفاده میشود و تصمیمگیری بر اساس آن انجام میشود.
🔹ما در شهر هوشمند نباید دچار عدم توازن شویم. نباید اینطور بشود که بر خدمات متمرکز شویم اما از امنیت، فرایند، گردش اطلاعات و … غافل شویم.
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگوی «روایت اصفهان» با سعید فردانی را در لینک زیر بخوانید:
🆔 isfahanziba.ir/46621
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔻 فرونشست در اصفهان همچنان در حال پیشروی است
بهرام نادی، عضو کارگروه تخصصی فرونشست استان اصفهان در گفتوگو با روایت اصفهان:
🔹مشاهدات میدانی نشان میدهد که فرونشست زمین در اصفهان همچنان در حال پیشروی است.
🔹در یکی از خیابان های اصفهان، یک ساختمان چرخیده و تقریباً ماهی دو میلیمتر نشست نامتقارن دارد و در عرض ۲۲ ماه تقریباً در این منطقه حدود ۱۳ سانتیمتر نشست زمین اتفاق افتاده است.
🔹بازگشاییهای موقت زایندهرود شرایط فرونشست زمین را ایدهآل نمیکند البته اگر جریان آب زایندهرود ادامه داشته باشد و مدیریت برداشت آب انجام شود، امید به اصلاح وجود دارد.
🔹اگر زایندهرود جریان دائمی نداشته باشد و برداشتها ادامه یابد آبخوان دشت اصفهان تا سال ۱۴۱۳ خالی خواهد شد.
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگوی روایت اصفهان با دکتر نادی را در لینک زیر بخوانید:
🆔isfahanziba.ir/46322
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺 انتشار شماره پنجم و ششم «روایتاصفهان»
📕 شماره پنجم و ششم فصلنامه «روایتاصفهان» با موضوع تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسالههای آن منتشر شد.
🔸در بخش اول این فصلنامه با عنوان «انعکاس» مطالب مجلد قبل پیرامون هوشمندسازی و حملونقل عمومی در گفتوگو با محمدحسینرامشت، استادتمام دانشگاهاصفهان و ابوالفضلقربانی، عضو شورای اسلامی شهر اصفهان مورد بررسی قرارگرفتهاست. مسعود مرسلی، استاد زمینشناسی دانشگاه اصفهان نیز از منظر جدیدی به موضوع فرونشست شهر نگاهکردهاست.
🔸در بخش دوم روایت اصفهان، علیرضا شفاه در یادداشتی نسبت به یکی از خطراتی که میتواند اصفهان را تهدید کند، هشدارمیدهد. همچنین منصورهمهرهکش و نیلوفرراستقلم نتایج پیمایش گفتمان «شهر زندگی» در اصفهان را مورد بررسی قراردادهاند.
🔸 «شهر در برابر مردمان» عنوان بخش سوم روایتاصفهان است که در آن تعارضات میان مردم و شهرداریها با دو نمونه آزادسازی املاک و جرائم کمیسیون مادهصد تشریح میشود. در این فصل منصورباقرصاد مسئول آزادسازی املاک برج جهاننما و عدنان زادهوش عضو سابق شورای شهر، تعارضات میان مردم و شهرداریها را روایتکردهاند.
🔸 مجلد سوم روایت اصفهان در بخش آخر، مسائل و مشکلات میدان عتیق را در گفتگو با کارشناسان بررسیکرده و تلاش نموده به این پرسش پاسخدهد: طرح احیای میدان عتیق چگونه به وضعیت امروز رسید و برای نجات آن باید چهکار کرد؟
🖌فصلنامه روایت اصفهان: تاملاتی پیرامون شهرزندگی و مسائل آن
🔗 https://eitaa.com/revayatisfahan
هدایت شده از روزنامه اصفهان زیبا
11.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 روایت جهاننما
🔺 شماره پنجم و ششم فصلنامه «روایت اصفهان» با موضوع تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مساله های آن منتشر شد.
🟥 در بخش سوم این فصلنامه با عنوان «شهر در برابر مردمان» فرآیند آزادسازی برج جهاننما به عنوان یکی از نمونههای تعارضات میان شهرداری و مردم بررسی شدهاست.
➕ گروه رسانهای #اصفهان_زیبا
🖌فصلنامه روایت اصفهان: تاملاتی پیرامون شهرزندگی و مسائل آن
🔗 https://eitaa.com/revayatisfahan
21.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 همه راضی بودند!
🎙 روایت جهاننما | راوی: مسئول وقت آزادسازی
▫️احداث برج جهاننما از جمله پروژههای بحث برانگیز در اصفهان بوده و نحوه آزادسازی املاک این برج همواره از سوی مردم و بخشی از مسئولین مورد انتقاد قرار گرفته است. از طرف دیگر برخی از مسئولین شهرداری اعتقاد دارند در فرآیند آزادسازی املاک این پروژه، شرایط قانونی رعایت، و رضایت مردم نیز کسب شده است.
در فصلنامه روایت اصفهان در گفتگو با مسئولین از زوایای مختلف به این موضوع پرداخته شده و در گزارشهایی، نارضایتی مالکین سابق این املاک، روایت شده است.
🔺 منصور باقرصاد، مسئول آزادسازی املاک برججهاننما در گفتوگو با فصلنامه «روایت اصفهان» از فرآیند آزادسازی آن دفاع میکند.
➕ گروه رسانهای #اصفهان_زیبا
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔻وجه غالب خلقیات مردم اصفهان چیست و چه نسبتی با توسعه دارد؟
حامد نصیری، روانشناس:
🔹مشخصه اصلی هیجان اصفهانیها «ترس» است. برای مثال یک اصفهانی تمام تلاش خود را میکند که از بیرون و از جانب سایرین کمتر به او آسیب وارد شود. حتی کمالگرایی که در اصفهانیها وجود دارد برآمده از ترس و اضطراب است. طبق همین قاعده در منطق اصفهانیها آن مدیری که کمتر کار میکند، کمتر مورد سرزنش واقع میشود.
محمود فروزبخش، نویسنده:
🔹توسعه تا به امروز در اصفهان بر صفت «قویم» بودهاست. یعنی انگار دستی وجود داشته که این شهر را توسعه داده و این قویم بودن را در آن میبینیم. ویژگی دیگر توسعه اصفهانیها این است که همه میدانند که اگر بخواهند کاری روبهجلو در اصفهان انجام بدهند باید کارشان حسابوکتابی داشتهباشد.
احمد مهرشاد، جامعه شناس:
🔹اصفهان به نسبت خیلی از شهرهای دیگر با «توسعه»، «مزمزه کننده» مواجه میشود. برخلاف آقای نصیری که «ترس» را ریشه این مسئله دانستند، من «فرهنگ» را ریشه آن میدانم. فرهنگ اصفهانی با پدیده خیلی سریع، نسبت خوبی برقرار نمیکند و وقتیکه با پدیدههای جدید روبهرو میشود در عینحال که نمیتواند صرفنظر کند و لقمه را پس بزند اما تندتند هم نمیخورد. من بهجای «ترس» از واژه «احتیاط» استفاده میکنم.
#روایت_اصفهان
💡مشروح میزگرد «روایت اصفهان» درباره خلقیات مردم اصفهان را در لینک زیر بخوانید:
🆔 isfahanziba.ir/61033
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
Revayat isfahan 5-6.pdf
19.7M
🔺 پی دی اف کامل شماره پنجم و ششم فصلنامه روایت اصفهان
#مجله
#روایت_اصفهان
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
14.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 فرونشست مسأله اصفهان نیست!
🎙 دکتر محمدحسین رامشت، استادتمام دانشگاه اصفهان
▫️مشکلات مهم و فوری اصفهان نظیر خشکسالی، فرونشست و آلودگی هوا فرصتهای پیش روی این شهر را به حاشیه برده است.
🔺 محمدحسین رامشت، رئیس سابق دانشگاه اصفهان از جمله چهرههای برجسته دانشگاهی در حوزه جغرافیای طبیعی است که اعتقاد دارد مشکلات اصفهان فضای ذهنی مسئولین این شهر را از مسائل واقعی آن دور کرده است. رامشت در گفتوگو با «روایت اصفهان» میگوید در عصر متاورس، اصفهان در معرض فرصتهای بینالمللی قرار دارد و باید با هدفگذاری صحیح به خوبی از آنها استفاده کند.
➕ گروه رسانهای #اصفهان_زیبا
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan