🔺شهرها را میتوان ارزانتر اداره کرد
حناچی، استاد دانشگاه و شهردار سابق تهران:
🔹دولت از اواسط دهه شصت گفت شهرداریها باید خودشان منابعشان را تأمین کنند. شهرداریها به حال خود رها شدند و در اوایل دهه هفتاد برای تأمین درآمدهای شهرداری، باب فروش تراکم باز شد.
🔹فروش تراکم توسط شهرداری، منجر به افزایش قیمت مسکن و سوددهی نامعقول در صنعت ساختمان شد.
🔹بعضی از مدیران به قانون میگویند: ضوابط دستوپاگیر! شهرداری داشتیم که میگفت من کلانشهر تهران را با ۲۵ سرمایهگذار اداره میکنم! شهری که با ۲۵ سرمایهگذار اداره شود، یعنی بود و نبود ساکنانش تأثیری در شهر نخواهد داشت...
🔹اصفهان در میان شهرهای کیفی ما، پرچمدار است. البته کارهایی هم انجام شده که به آنها انتقاد وارد است، مثل میدان امام علی (ع).
🔹این نشان میدهد که اگر ما با نگاه اجتماعی به پروژهها و فعالیتهایمان نگاه نکنیم، میتواند به عکس خودش تبدیل شود.
♦️#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو با دکتر پیروز حناچی، شهردار سابق تهران را در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔http://esfahanzibaonline.ir/9697
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺مخالفت حداکثری
🔹احیای بدنه شرقی چهارباغ، پروژهای که قرار بود به سرزندگی این گذر تاریخی کمک کند، خود به یکی از معضلات اساسی این گذر تبدیل شده است.
🔹طراحی بدنه شرقی چهارباغ که توسط دکتر عبدالله جبلعاملی انجام شد، مورد تایید کارشناسان معماری قرار نگرفت.
🔹دکتر نقیزاده،مدرس دانشگاه: این بنا هیچ تناسبی با ایران و اصفهان و محور چهارباغ و با میراث تمدن و فرهنگ ایران ندارد.
🔹مهندس فریور صدری، کارشناس معماری و شهرسازی: طرح تهیه شده برای این محدوده همراه با اطلاعات لازم و دلایل توجیهی آن در هیچ مرجع علمی و حرفهای ذیصلاح مطرح نشده است.
🔹دکتر قانعی، کارشناس معماری و شهرسازی: ضخامت بدنه رو به باغ زیاد است و دو عنصر چهارباغ و هشت بهشت را به سه عنصر باغ، بازار و خیابان تبدیل کرده است که این، برهمزدن ترکیب سازمان فضایی محور تاریخی و ارزشمند چهارباغ است.
♦️#روایت_اصفهان
💡مشروح گزارش هدیه شیرانی راد درباره معضل باز طراحی بدنه شرقی را در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔isfahanziba.ir/9932
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺نیکنامی و قدرت، از کوفه تا مصر
🔹در طول تاریخ کارگزارانی بودهاند که نام نیکشان جاودان مانده است. در یک دستهبندی کلی میتوان این بزرگان را به دو دسته تقسیم کرد.
🔹دسته اول کارگزارانی هستند که حاکم و مسلط بر امورند و سعی در تغییر و اصلاح ساختار دارند و در جهت استقرار عدل در تمامی شئون حکمرانی تلاش میکنند مثل امام علی(ع).
🔹دسته دوم کارگزارانی هستند که همه اختیارات را ندارند ولی سعی میکنند در حد توان خود بخشهایی از حاکمیت را اصلاح و برای برقراری عدالت راهگشایی کنند مثل یوسف نبی(ع).
🔹گاه برای جاودانکردن نامی نیک، نیاز به اصلاحات ریشهای و دگرگونی کلی داریم و باید سراغ برقراری حکومت اسلامی رفت.
🔹گاه به سبب شرایط، ظلم و ظلمت بر امور مستولی شده و حضور کارگزار ولو به صورت حداقلی در نقاطی که میتواند سبب خیر و برکت شود، لازم است و موجب نام نیک برای او و نزد آیندگان میشود.
♦️#روایت_اصفهان
💡مشروح یادداشت محمود فروزبخش درباره نیکنامی و قدرت را در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔isfahanziba.ir/10129
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺فرصتهای آخر توسعه تندروها
محمد تمنایی، استاد دانشگاه صنعتی اصفهان:
🔹آمار کشتههای ناشی از تصادفات در اصفهان در طول ۱۰ سال، سه برابر شده است.
🔹رفتارهای شهروندان در حوزه حمل و نقل تابع سیاست کلان ملی و شهری است. جواب سوالات اساسی این حوزه در سطح پایینِ بازی و مسائل فرهنگی نیست.
🔹در صورت عدم تکمیل سریع ۱۱خط پیشنهادی سامانه اتوبوسهای تندرو اصفهان، به دلیل محدودیتهایی که این خطوط ایجاد کرده، اصل طرح خود به خود از گردونه خارج میشود.
#روایت_اصفهان
#بازخورد
💡مشروح گفتوگو با محمد تمنایی، استاد دانشگاه صنعتی اصفهان در واکنش به گزارش «پاسخ های متفاوت برای یک مسأله واحد» را در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔http://esfahanzibaonline.ir/10546
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺یک چتر برای همه شهر؛ بررسی چتر گفتمانی شهر زندگی
🔹در دورههایی از مدیریت شهری، یکپارچگی شهرداری با توجه به خلقیات و خصوصیات فردی شهردارها شکل میگرفت. مثلاً وقتی شهردار، اتوریته زیادی داشت، روح مناسبات شهرداری به سمت اقتدارگرایی می رفت و وقتی شهردار از لحاظ شخصی، ظهور و بروز بیرونی بالایی داشت، فضاهای رسانهای را در شهرداری پررنگ میکرد.
🔹وجود حجم بالای مسائل و مشکلات و تقلیل سرمایههای شهرداری ایجاب میکند روح این نهاد به یک ادبیات مشخص راجع شود تا با تغییر شهردار، نگرش شهرداری تغییر نکند.
🔹مروری بر سرنوشت برنامههای توسعه شهرداری اصفهان در دهههای گذشته نشان میدهد هیچگاه تمام عرصههای فعالیت شهرداری نتوانسته است ذیل یک چتر گفتمانی مشخص قرار گیرد.
🔹معمولا در برنامههای توسعه شهرداری، بخش «چشماندازها و ارزشهای برنامه» چون دارای نسبت گفتمانی نیست، دچار فراموشی میشود یا به حاشیه میرود.
#روایت_اصفهان
💡متن کامل یادداشت دکتر احمد مهرشاد در ارتباط با چتر گفتمانی شهر زندگی را در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔 isfahanziba.ir/11482
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺کمکهای حداقلی دولتها، مانع شورش تهیدستان شده است
دکتر تقی آزادارمکی در گفتگو با روایت اصفهان:
🔹تمام جوامع از جمله جوامع غربی، طبقاتی هستند؛ اما این طبقات به طرق متعدد با هم پیوستگی دارند؛ یعنی جامعه طبقاتی است اما در نقاطی با هم پیوستگی دارند.
🔹پول و ثروت داشتن و نداشتن، خانه داشتن و نداشتن، درآمد مکفی داشتن و نداشتن، درآمد زیاد داشتن و هیچ درآمدی نداشتن؛ تضادهایی است که دارد خودش را در جامعه ایرانی نشان میدهد.
🔹در ایران بهغیر از دولتها، یکسری خدمات اجتماعی داشتهایم که خاندانها یا بزرگان و متمولین به مردم ارائه می دادند و تلاش میکردند در قالب نظام صدقه، نظام خمس یا سنت نیکوکاری این نابرابریها را کاهش دهند.
🔹چنانچه اقداماتی که دولتها از قدیمالایام انجام دادهاند؛ یعنی توزیع برخی امکانات نسبتاً ارزان مثل نان، بهداشت، آب و برق و حمل و نقل عمومی و... نبود میدیدید که شورش تهیدستان اتفاق میافتاد؛ کمااینکه هنوز هم این احتمال وجود دارد.
#روایت_اصفهان
💡گفتوگو با آزاد ارمکی را در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔 isfahanziba.ir/11944
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺کشور بدون شهر اسلامی، اسلامی نمی شود
حجت الاسلام فرودستان، رئیس دبیرخانه شهر اسلامی شهرداری اصفهان:
🔹کالبد شهر نمیتواند بی موضع باشد. آدمها در این بستر بخواهند یا نخواهند به سمت بی دینی می روند.
🔹ما نیاز داریم یکی دو شهرک با تزهای شهر اسلامی ساخته شود. الان باید نمونه ساخت تا مردم آن را ببینند.
🔹پروژه میدان امام علی(ع) مثال خوبی برای مداخله در شهر نیست. خانه های آنجا تبدیل به انبار بازاریها شده است و مطالعات ارزیابی تاثیرات اجتماعیِ آن ناقص ماند.
🔹پیشنهادم این است با اجازه از رهبری، برخی مساجد کوچک درون بن بست را خرج ساخت مساجد جدید کنیم.
#روایت_اصفهان
#بازخورد
💡مشروح گفتوگو با حجت الاسلام فرودستان، رئیس دبیرخانه شهر اسلامی شهرداری اصفهان پیرامون گزارش «فضای حیات طیبه؛ شهر آرمانی اسلام»در فصلنامه روایت اصفهان را در لینک زیر بخوانید:
🆔 isfahanziba.ir/13321
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📔شهر شیخ بهایی یا شهر زاکربرگ؟
🔹مجلد دوم فصلنامه روایت اصفهان منتشر شد.
🔹پیدیاف کامل این مجلد را در لینک زیر بخوانید:
🆔esfahanzibaonline.ir/27238
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
روایت اصفهان
📔شهر شیخ بهایی یا شهر زاکربرگ؟ 🔹مجلد دوم فصلنامه روایت اصفهان منتشر شد. 🔹پیدیاف کامل این مجلد را
🔺 شماره سوم و چهارم «روایت اصفهان» منتشر شد
📕 شماره سوم و چهارم فصلنامه «روایت اصفهان» با موضوع تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مساله های آن منتشر شد. این فصلنامه در این مجلد به بررسی سمت و سوی هوشمندسازی در اصفهان پرداخته است.
🔸در بخش اول این فصلنامه محمد حیدری، نریمان محمدی، منصوره مهره کش و نیلوفر راست قلم نتایج «پیمایش گفتمان شهر زندگی» در اصفهان را مورد بررسی قرار داده اند.
🔸 در بخش دوم روایت اصفهان مسأله فرونشست در اصفهان مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته و در مصاحبه با مسئولین و کارشناسان، وضعیت این پدیده در اصفهان تشریح شده است.
🔸 «بلدیه» عنوان بخش سوم فصلنامه روایت اصفهان است که در آن وضعیت هوشمندسازی در اصفهان مورد بررسی قرار گرفته و به حرکت شهرداری به سمت شهر هوشمند از منظری جامعه شناسانه نگاه شده است.
🔸در این بخش اصغر طاهرزاده، استاد برجسته فلسفه و حکمت در مصاحبهای، امکان های پیش ِ روی شهرداری در حرکت به سمت هوشمندسازی را بررسی نموده و علی ربانی خوراسگانی «قصه شهر هوشمند» را در نسبت با نظام سرمایه داری تشریح کرده است. همایون یزدان پناه و سعید فردانی نیز تجربه شهرداری اصفهان در هوشمندسازی را روایت کرده اند.
📘 مصاحبه با سیدمحمد بهشتی شیرازی و حسن بلخاری، بخش چهارم فصلنامه روایت اصفهان را تشکیل داده است. در این فصل نسبت ظاهر و باطن در شهر اسلامی مورد توجه قرار گرفته و تجربه توسعه اصفهان در دوره صفوی بررسی شده است.
🖌فصلنامه روایت اصفهان: تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن
🔗 https://eitaa.com/revayatisfahan
Revayat isfahan 3-4.pdf
21.31M
🔺 پی دی اف کامل شماره سوم و چهارم فصلنامه روایت اصفهان
#مجله
#روایت_اصفهان
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺 صفویه به مشکل توسعه اصفهان چه پاسخی داد؟
سیدمحمد بهشتی شیرازی، رئیس سابق پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتوگو با روایت اصفهان:
🔹در دوره صفوی، جمعیت اصفهان ده برابر شد و این جمعیت انبوه برای تامین آب، مشکل پیدا می کرد. با این حال در شهر کسانی بودند که در سایه داشتند فکر میکردند و راهحلش را پیدا کردند که چگونه بدون اینکه آب منتقل شود، مشکل آب اصفهان را حل کنند.
🔹در آن دوره انتقال آب از کوهرنگ هم مطرح بود. همین الان آثار کندن کوه در آن زمان در تونل کوهرنگ مشخص است.شاه عباس سهبار شخصا از این پروژه بازدید کرده بود.
🔹حاکمان صفویه در نهایت پی بردند زیر اصفهان یک آبانبار بزرگ هست. آب این آبانبار از کف زایندهرود (در واقع آبخوان) تأمین میشود. این آب نفوذ میکند به سفره زیرزمینی. به این نتیجه میرسند که اگر بتوانند بندهای کوتاهی در مسیر زایندهرود بگذارند، سرعت آب را کند کنند که این آب نفوذ کند به این سفره زیرزمینی، در واقع آبانبارشان را پر کردند؛ بنابراین کسی نمیتواند تهدید کند و این آب را در تابستان هم میتوانند استفاده کنند.
🔹پل خواجو در واقع یک بند است. نه بندی که روی زمین میبینید. اینجا یک صخره شکاف برداشته و رودخانه از آن عبور کرده. اینها این شکاف را پر کردند. در واقع یک سد زیرزمینی است که روی آن پل خواجو را احداث کردهاند.
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو با سیدمحمد بهشتی شیرازی را در لینک زیر بخوانید:
🆔 esfahanzibaonline.ir/43506/beheshti
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺 شهرهای مذهبی لزوما شهر اسلامی نیستند
حسین مطیع، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان:
🔹فلاسفه مسلمان، ماده و معنی را جدای از هم نمیدانند بلکه میگویند با هم تناظر دارند.
🔹خدا چگونه هم ظاهر است هم باطن؟ چرا خداوند ظاهر است ولی ما باز هم متوجه نمیشویم؟ چون از شدت ظهور در خفا افتاده است.
🔹ائمه علیهمالسلام محل بروز خدا در جهان هستی هستند. چه چیزهای دیگری محل بروز و تجلی خدا هستند؟ طبیعت، انسان کامل، قرآن و مصنوعات خلیفةالله.
🔹مصنوعات خلیفةالله میتواند یکی از مظاهر خداوند باشد اما این در یک سِیر اتفاق میافتد. در قلبِ شهرساز یا معمار نباید زنگار وجود داشته باشد. پاکبودن و درست دریافتکردن و درست منعکسکردن شرط لازم در معماری اسلامی است.
🔹بزرگانی در موسیقی سنتی خودمان واقعاً بیوضو دست به تار نمیزدند؛ چون اعتقاد داشتند که با وضو بهتر میتوانند باطن را در ظاهر متجلی کنند.
🔹شهری که بهشدت کثیف است و بهشدت آشغال دارد یا آلودگی صوتی و بصری دارد، نمیتواند اسلامی باشد. به همین دلیل به بعضی از شهرهای مذهبی دنیا مثل نجف یا کربلا میتوان ایراد گرفت. اگر این شهرها تمیز نباشند نمیتوانیم آنها را اسلامی بدانیم.
🔹وظیفه شهرداری برنامه برگزارکردن است یا فضاساختن؟ پیشینیان ما درست فهمیده بودند که باید فضا درست کنند. اگر فرد در فضا قرار بگیرد، فضا آهستهآهسته خودش را به فرد میباوراند.
#روایت_اصفهان
💡مشروح یادداشت حسین مطیع را در لینک زیر بخوانید:
🆔esfahanzibaonline.ir/43502/revayat24
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan