🔺فرصتهای آخر توسعه تندروها
محمد تمنایی، استاد دانشگاه صنعتی اصفهان:
🔹آمار کشتههای ناشی از تصادفات در اصفهان در طول ۱۰ سال، سه برابر شده است.
🔹رفتارهای شهروندان در حوزه حمل و نقل تابع سیاست کلان ملی و شهری است. جواب سوالات اساسی این حوزه در سطح پایینِ بازی و مسائل فرهنگی نیست.
🔹در صورت عدم تکمیل سریع ۱۱خط پیشنهادی سامانه اتوبوسهای تندرو اصفهان، به دلیل محدودیتهایی که این خطوط ایجاد کرده، اصل طرح خود به خود از گردونه خارج میشود.
#روایت_اصفهان
#بازخورد
💡مشروح گفتوگو با محمد تمنایی، استاد دانشگاه صنعتی اصفهان در واکنش به گزارش «پاسخ های متفاوت برای یک مسأله واحد» را در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔http://esfahanzibaonline.ir/10546
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺یک چتر برای همه شهر؛ بررسی چتر گفتمانی شهر زندگی
🔹در دورههایی از مدیریت شهری، یکپارچگی شهرداری با توجه به خلقیات و خصوصیات فردی شهردارها شکل میگرفت. مثلاً وقتی شهردار، اتوریته زیادی داشت، روح مناسبات شهرداری به سمت اقتدارگرایی می رفت و وقتی شهردار از لحاظ شخصی، ظهور و بروز بیرونی بالایی داشت، فضاهای رسانهای را در شهرداری پررنگ میکرد.
🔹وجود حجم بالای مسائل و مشکلات و تقلیل سرمایههای شهرداری ایجاب میکند روح این نهاد به یک ادبیات مشخص راجع شود تا با تغییر شهردار، نگرش شهرداری تغییر نکند.
🔹مروری بر سرنوشت برنامههای توسعه شهرداری اصفهان در دهههای گذشته نشان میدهد هیچگاه تمام عرصههای فعالیت شهرداری نتوانسته است ذیل یک چتر گفتمانی مشخص قرار گیرد.
🔹معمولا در برنامههای توسعه شهرداری، بخش «چشماندازها و ارزشهای برنامه» چون دارای نسبت گفتمانی نیست، دچار فراموشی میشود یا به حاشیه میرود.
#روایت_اصفهان
💡متن کامل یادداشت دکتر احمد مهرشاد در ارتباط با چتر گفتمانی شهر زندگی را در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔 isfahanziba.ir/11482
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺کمکهای حداقلی دولتها، مانع شورش تهیدستان شده است
دکتر تقی آزادارمکی در گفتگو با روایت اصفهان:
🔹تمام جوامع از جمله جوامع غربی، طبقاتی هستند؛ اما این طبقات به طرق متعدد با هم پیوستگی دارند؛ یعنی جامعه طبقاتی است اما در نقاطی با هم پیوستگی دارند.
🔹پول و ثروت داشتن و نداشتن، خانه داشتن و نداشتن، درآمد مکفی داشتن و نداشتن، درآمد زیاد داشتن و هیچ درآمدی نداشتن؛ تضادهایی است که دارد خودش را در جامعه ایرانی نشان میدهد.
🔹در ایران بهغیر از دولتها، یکسری خدمات اجتماعی داشتهایم که خاندانها یا بزرگان و متمولین به مردم ارائه می دادند و تلاش میکردند در قالب نظام صدقه، نظام خمس یا سنت نیکوکاری این نابرابریها را کاهش دهند.
🔹چنانچه اقداماتی که دولتها از قدیمالایام انجام دادهاند؛ یعنی توزیع برخی امکانات نسبتاً ارزان مثل نان، بهداشت، آب و برق و حمل و نقل عمومی و... نبود میدیدید که شورش تهیدستان اتفاق میافتاد؛ کمااینکه هنوز هم این احتمال وجود دارد.
#روایت_اصفهان
💡گفتوگو با آزاد ارمکی را در لینک زیر بخوانید👇👇
🆔 isfahanziba.ir/11944
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺کشور بدون شهر اسلامی، اسلامی نمی شود
حجت الاسلام فرودستان، رئیس دبیرخانه شهر اسلامی شهرداری اصفهان:
🔹کالبد شهر نمیتواند بی موضع باشد. آدمها در این بستر بخواهند یا نخواهند به سمت بی دینی می روند.
🔹ما نیاز داریم یکی دو شهرک با تزهای شهر اسلامی ساخته شود. الان باید نمونه ساخت تا مردم آن را ببینند.
🔹پروژه میدان امام علی(ع) مثال خوبی برای مداخله در شهر نیست. خانه های آنجا تبدیل به انبار بازاریها شده است و مطالعات ارزیابی تاثیرات اجتماعیِ آن ناقص ماند.
🔹پیشنهادم این است با اجازه از رهبری، برخی مساجد کوچک درون بن بست را خرج ساخت مساجد جدید کنیم.
#روایت_اصفهان
#بازخورد
💡مشروح گفتوگو با حجت الاسلام فرودستان، رئیس دبیرخانه شهر اسلامی شهرداری اصفهان پیرامون گزارش «فضای حیات طیبه؛ شهر آرمانی اسلام»در فصلنامه روایت اصفهان را در لینک زیر بخوانید:
🆔 isfahanziba.ir/13321
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📔شهر شیخ بهایی یا شهر زاکربرگ؟
🔹مجلد دوم فصلنامه روایت اصفهان منتشر شد.
🔹پیدیاف کامل این مجلد را در لینک زیر بخوانید:
🆔esfahanzibaonline.ir/27238
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
روایت اصفهان
📔شهر شیخ بهایی یا شهر زاکربرگ؟ 🔹مجلد دوم فصلنامه روایت اصفهان منتشر شد. 🔹پیدیاف کامل این مجلد را
🔺 شماره سوم و چهارم «روایت اصفهان» منتشر شد
📕 شماره سوم و چهارم فصلنامه «روایت اصفهان» با موضوع تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مساله های آن منتشر شد. این فصلنامه در این مجلد به بررسی سمت و سوی هوشمندسازی در اصفهان پرداخته است.
🔸در بخش اول این فصلنامه محمد حیدری، نریمان محمدی، منصوره مهره کش و نیلوفر راست قلم نتایج «پیمایش گفتمان شهر زندگی» در اصفهان را مورد بررسی قرار داده اند.
🔸 در بخش دوم روایت اصفهان مسأله فرونشست در اصفهان مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته و در مصاحبه با مسئولین و کارشناسان، وضعیت این پدیده در اصفهان تشریح شده است.
🔸 «بلدیه» عنوان بخش سوم فصلنامه روایت اصفهان است که در آن وضعیت هوشمندسازی در اصفهان مورد بررسی قرار گرفته و به حرکت شهرداری به سمت شهر هوشمند از منظری جامعه شناسانه نگاه شده است.
🔸در این بخش اصغر طاهرزاده، استاد برجسته فلسفه و حکمت در مصاحبهای، امکان های پیش ِ روی شهرداری در حرکت به سمت هوشمندسازی را بررسی نموده و علی ربانی خوراسگانی «قصه شهر هوشمند» را در نسبت با نظام سرمایه داری تشریح کرده است. همایون یزدان پناه و سعید فردانی نیز تجربه شهرداری اصفهان در هوشمندسازی را روایت کرده اند.
📘 مصاحبه با سیدمحمد بهشتی شیرازی و حسن بلخاری، بخش چهارم فصلنامه روایت اصفهان را تشکیل داده است. در این فصل نسبت ظاهر و باطن در شهر اسلامی مورد توجه قرار گرفته و تجربه توسعه اصفهان در دوره صفوی بررسی شده است.
🖌فصلنامه روایت اصفهان: تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن
🔗 https://eitaa.com/revayatisfahan
Revayat isfahan 3-4.pdf
21.31M
🔺 پی دی اف کامل شماره سوم و چهارم فصلنامه روایت اصفهان
#مجله
#روایت_اصفهان
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺 صفویه به مشکل توسعه اصفهان چه پاسخی داد؟
سیدمحمد بهشتی شیرازی، رئیس سابق پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفتوگو با روایت اصفهان:
🔹در دوره صفوی، جمعیت اصفهان ده برابر شد و این جمعیت انبوه برای تامین آب، مشکل پیدا می کرد. با این حال در شهر کسانی بودند که در سایه داشتند فکر میکردند و راهحلش را پیدا کردند که چگونه بدون اینکه آب منتقل شود، مشکل آب اصفهان را حل کنند.
🔹در آن دوره انتقال آب از کوهرنگ هم مطرح بود. همین الان آثار کندن کوه در آن زمان در تونل کوهرنگ مشخص است.شاه عباس سهبار شخصا از این پروژه بازدید کرده بود.
🔹حاکمان صفویه در نهایت پی بردند زیر اصفهان یک آبانبار بزرگ هست. آب این آبانبار از کف زایندهرود (در واقع آبخوان) تأمین میشود. این آب نفوذ میکند به سفره زیرزمینی. به این نتیجه میرسند که اگر بتوانند بندهای کوتاهی در مسیر زایندهرود بگذارند، سرعت آب را کند کنند که این آب نفوذ کند به این سفره زیرزمینی، در واقع آبانبارشان را پر کردند؛ بنابراین کسی نمیتواند تهدید کند و این آب را در تابستان هم میتوانند استفاده کنند.
🔹پل خواجو در واقع یک بند است. نه بندی که روی زمین میبینید. اینجا یک صخره شکاف برداشته و رودخانه از آن عبور کرده. اینها این شکاف را پر کردند. در واقع یک سد زیرزمینی است که روی آن پل خواجو را احداث کردهاند.
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو با سیدمحمد بهشتی شیرازی را در لینک زیر بخوانید:
🆔 esfahanzibaonline.ir/43506/beheshti
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺 شهرهای مذهبی لزوما شهر اسلامی نیستند
حسین مطیع، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان:
🔹فلاسفه مسلمان، ماده و معنی را جدای از هم نمیدانند بلکه میگویند با هم تناظر دارند.
🔹خدا چگونه هم ظاهر است هم باطن؟ چرا خداوند ظاهر است ولی ما باز هم متوجه نمیشویم؟ چون از شدت ظهور در خفا افتاده است.
🔹ائمه علیهمالسلام محل بروز خدا در جهان هستی هستند. چه چیزهای دیگری محل بروز و تجلی خدا هستند؟ طبیعت، انسان کامل، قرآن و مصنوعات خلیفةالله.
🔹مصنوعات خلیفةالله میتواند یکی از مظاهر خداوند باشد اما این در یک سِیر اتفاق میافتد. در قلبِ شهرساز یا معمار نباید زنگار وجود داشته باشد. پاکبودن و درست دریافتکردن و درست منعکسکردن شرط لازم در معماری اسلامی است.
🔹بزرگانی در موسیقی سنتی خودمان واقعاً بیوضو دست به تار نمیزدند؛ چون اعتقاد داشتند که با وضو بهتر میتوانند باطن را در ظاهر متجلی کنند.
🔹شهری که بهشدت کثیف است و بهشدت آشغال دارد یا آلودگی صوتی و بصری دارد، نمیتواند اسلامی باشد. به همین دلیل به بعضی از شهرهای مذهبی دنیا مثل نجف یا کربلا میتوان ایراد گرفت. اگر این شهرها تمیز نباشند نمیتوانیم آنها را اسلامی بدانیم.
🔹وظیفه شهرداری برنامه برگزارکردن است یا فضاساختن؟ پیشینیان ما درست فهمیده بودند که باید فضا درست کنند. اگر فرد در فضا قرار بگیرد، فضا آهستهآهسته خودش را به فرد میباوراند.
#روایت_اصفهان
💡مشروح یادداشت حسین مطیع را در لینک زیر بخوانید:
🆔esfahanzibaonline.ir/43502/revayat24
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺 شخصیت اصفهانی چه خصلتهایی دارد ؟
جبار رحمانی، نویسنده و مردمشناس در گفتوگو با روایت اصفهان:
🔹سه مؤلفه بنیادین ِشخصیت اصفهانی را میتوان «نظم»، «ترتیب» و «آدابمندی» دانست.
🔹یکی از مهمترین خصلتهای اصفهانیها «نظم» است که به انسان ذهن ریاضی میدهد و جهان را در سیستمی هندسی ترسیم میکند و باعث حسابگری مداوم میشود.
🔹عنصر دوم، «ترتیب امور» است به این معنا که امور در یک سلسهمراتب یا اهم و مهم قرار میگیرند. ترتیب امور در ذهن حسابگر، باعث شده است که اصفهانیها همه چیز را بتوانند در طبقهبندیهای مراتبی که مبتنی بر نوعی قضاوت و ارزش داوری است، جای دهند و بدانند که با امور خود چگونه برخورد کنند.
🔹عنصر «آدابمندی» در اصفهانیها به خاطر تاریخیبودن و سابقه مرکز امپراطوری اصفهان است که مهمترین ویژگی آن تشریفات است. تشریفات یعنی آنچه از لحاظ فرهنگی و هنری و ادبی نسبت امور را با هم تعیین میکند و بار معنایی و اخلاقی و زیباشناختی به آن میدهد.
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو با جبار رحمانی را در لینک زیر بخوانید:
🆔 esfahanzibaonline.ir/43510/27
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔺 با تغییر کالبد شهر، ذهن مردم هم تغییر می کند
حسن بلخاری، عضو پیوسته فرهنگستان هنر ایران در گفتوگو با روایت اصفهان:
🔹در فرهنگ ما «کالبد» یک ظرف فیزیکی بیمعنا نسبت به حقیقت نیست؛ بلکه نسبتی جدی با آن دارد. اگر این قاعده را بپذیریم نگاهمان به مسائل، تصحیح میشود.
🔹مثلاً خانه یا مفهومی که قرآن تحت عنوان «مسکن» از آن یاد میکند، بیشتر از آنکه جایگاه سکونت باشد جایگاه آرامش است. مسکن، سکونت روحی ایجاد میکند و نه صرفاً سکونت فیزیکی!
🔹یکی از گروههای میسیونری وارد یک قبیله آفریقایی میشوند و هر چه تلاش میکنند تا در اذهان مردم قبیله نفوذ کنند، موفق نمیشوند. با بررسی بیشتر متوجه میشوند که نظام جغرافیایی این قبیله دقیقاً خورشیدی است و به واسطه این نظام، نسبت و تجانسی میان افراد وجود دارد که الفت و مهربانی را بین آنها پایدار میکند. میسیونرها برای نفوذ در این قبیله، نظام جغرافیایی آن را تغییر میدهند. بعد از مدتی چون کالبد این قبیله و نظام جغرافیایی آن تغییر میکند، نظام هویتی و ارزشی قبیله هم از بین میرود.
🔹باید تصمیمگیران حکیم معمار باشند که نه فرم را فدای محتوا کنند و نه محتوا را فدای فرم! اینکه یک وجه سنتگرایِ صِرف، بگوید «گور پدر توسعه!» غلط است. این هم که هویت بخواهد به خاطر ساختوساز از بین برود اشتباه است. بعضی از نهادها که به ماجرا نگاه میکنند نگاهشان فقط فنی است بعضی دیگر فقط فرهنگی!
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو با حسن بلخاری را در لینک زیر بخوانید:
🆔 esfahanzibaonline.ir/43498/1-2
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan
🔻شهر هوشمند یک «قصه» است
دکتر علی ربانی خوراسگانی، استاد گروه علوم اجتماعی دانشگاه اصفهان در گفتوگو با روایتاصفهان:
🔹خیلیها فکر میکنند که وقتی میگویید شهر هوشمند، پدیده کاملاً روشنی است که این خدمتها را به ما میدهد و ما استفاده میکنیم. معمولا هم اپلیکیشنها را مثال میزنند. اما این تعبیر مورد استفاده دانشمندان مشهور است که این فناوریها یک متن مشهود دارند و یک متن نامشهود!
🔹خانم نیکول اشاف در کتاب «جامعه گوشی هوشمند» میگوید ما قصههای تعیینکنندهای داریم که نظام سرمایهداری برای حفظ خودش آنها را بیان میکند. جمله دقیق اشاف این است: «وعدههایی از قبیل ساختن شهرها بر اساس رؤیاهای مردم را میدهند و مردم نیز به گوش دادن این وعدهها علاقهمندند.»
🔹بهنظر او ابرشرکتهایی که میخواهند شهرهای هوشمند نو را بسازند قدرت غیرقابل کنترلی دارند. او میگوید: «آنها میخواهند شهرهای خودشان را از نو بسازند برای اعمال قدرت.»
🔹اینکه استفاده از فناوریهای نو را جزئی از خدماتی ببینیم که در شهرهای ما مورد استفاده قرار میگیرند قابل پذیرش است. اما اگر بخواهیم تمام ویژگیهای «شهر هوشمند» را داشتهباشیم، خسارتش زیاد است.
🔹راهحل این است: جمعی از صاحبان تخصص و فناوری و جمعی از حکما که فرهنگ ما را میشناسند نحوه مواجهه با پدیدههایی مثل شهر هوشمند را مشخص کنند. متاسفانه معمولا این مباحث به قول کسانی که در فضای IT هستند Ignore میشود. یعنی نادیده گرفته میشود.
#روایت_اصفهان
💡مشروح گفتوگو:
🆔 isfahanziba.ir/43494
💠 روایت اصفهان، تاملاتی پیرامون شهر زندگی و مسائل آن:
🆔 @revayatisfahan