eitaa logo
خدا ودیگرهیچ
152 دنبال‌کننده
164 عکس
61 ویدیو
34 فایل
در این کانال گفتارها و‌نوشتارهایی بر اساس تفکر توحیدی منتشر می کنم موضوعات متنوعند: از متون دینی تا فلسفه و هنر و حوادث واقعه و آرای اندیشمندان و... مگر نه اینکه توحید همه چیز را در برمی گیرد؟ رضاکریمی @rezakarimi1001
مشاهده در ایتا
دانلود
8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ماه_و_ستاره #مستند مفیدی برای مقایسه های معنادار است؛ بیان مقایسه بین #اسلام_انقلابی و انقلاب اسلامی، تشابه بین #مالکوم_ایکس و #علی_شریعتی و تفاوت بین جمهوری اسلامی ایران و ملت اسلام آمریکا و تفاوت رهبران این تشکل مانند #الیجا_محمد با امام خمینی؛ همه این مفاهیم و اسامی ما را بیشتر به درک اسلام اجتماعی و سیاسی نزدیک می کنند. #سازمان_اوج #شبکه_افق
39.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥آموزش تصویری معیار های نقد کتاب دانلود در کیفیتهای مختلف https://www.aparat.com/v/AFRm3
هدایت شده از خدا ودیگرهیچ
گفته اند از میان دعاهای ماه رجب دعای «اَللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَعَانِي جَمِيعِ مَا يَدْعُوكَ» مهم تر است و مضامین عالی تری دارد. گفته اند این دعا توسط یکی از نواب خاص امام زمان به شیعیان تعلیم شده است. در این دعا فقط عرض حاجت یا استغفار و ذکر اسماء و صفات نیست بلکه هم وصف اولیای صاحب امر است و هم وصف ویژه خدای سبحان. هم انتظار ظهور دیده می شود و هم انتظار رسیدن به ماههای بعد از رجب از جمله ماه روزه.  بعضی از کلمات و عبارات در دیگر ادعیه کم سابقه و‌کم تکرار هستند: مانند وصف اولیاء  با کلمات أَعْضَادٌ وَ أَشْهَادٌ وَ مُنَاةٌ وَ أَذْوَادٌ وَ حَفَظَةٌ وَ رُوَّادٌ... مانند سخن گفتن با خدا از طریق عباراتی همچون يَا بَاطِنا فِي ظُهُورِهِ وَ ظَاهِرا فِي بُطُونِهِ وَ مَكْنُونِهِ يَا مُفَرِّقا بَيْنَ النُّورِ وَ الدَّيْجُورِ... يَا دَيْمُومُ يَا قَيُّومُ... أَجْزِلْ لَنَا فِيهِ الْقِسَمَ وَ أَبْرِرْ لَنَا فِيهِ الْقَسَمَ... یکی از مهم ترین جملات در وصف ولاه امر این است که« لا فَرْقَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَهَا إِلا أَنَّهُمْ عِبَادُكَ وَ خَلْقُك»َ. این توصیف شگفت اوج فنای فی الله و ستایش انسان کامل است و نزدیکترین حالت بنده به خدا را نشان می دهد بدون آنکه غلو شده باشد.
ای که در هر خوبی روی تو حساب می کنم! ای که در هر شری از خشمت در امانم! ای که با کم زیاد می دی! ای که به هرکس بخواد می دی! ای که به هرکس نخواد می دی! به هرکس نشناسدت هم حتی! هرچی خوبی تو این دنیا و هرچی خوبی تو اون دنیاست خودت به من بده. هرچی بدی تو این دنیا و اون دنیاست خودت جلوشو بگیر. اینها هیچی از تو کم نمی کند! به جز اینها : یه چیزی هم اضافه بذار روش! ای کریم! ... ترجمه ای صمیمی از دعای ماه رحمت، ماه خدا، ماه رجب @rezakarimi
برای ساخت هم انگیزه‌های فنی و تکنیکی جهت پاسخ به  وسوسه‌های تکنیکی داشته (و موفقیتهایی هم کسب کرده) و هم دغدغه‌های فکری و محتوایی؛ او در فیلم جدیدش می خواهد به قول قهرمان داستان «از یه ور دیگه به قانون مورفی نگاه کند»! پس تفسیر خوش بینانه و کمدی وار از یک قانون بدبینانه را نشان می دهد. او با این قانون شوخی می کند تا به جنگ بدبینی برود اما در این شوخی ها عامدانه و آگاهانه خیلی افراط می کند. یک برنامه سرگرمی خوشگذرانه بود که معمولاً جنبه آموزنده هم داشت. ترکیب سرگرمی و اندیشه در فیلم رامبد جوان هم وجود دارد اما این بار ناموزون و زننده ‌‌از کار در آمده است. جوان در یک مصاحبه در پاسخ به این پرسش که «واقعاً این دست شوخی‌های به تعبیر خودتان دوپهلو در فیلم را قابل دفاع می‌دانید؟» می گوید: «بله. چه ایرادی دارد. این هم یک ابزار کمدی‌سازی است. یکی از گونه‌های جدی کمدی در همه دنیا شوخی‌ جنسی است. ما اما از آنجا که می‌خواهیم خودمان را جامعه‌ای اخلاقی نشان دهیم می‌گوییم که نه این‌طور شوخی نمی‌کنیم!». رامبد جوان با این موضع گیری خودش را تسلیم جوّ جامعه‌نشان داده نه در مقام یک هنرمند اصلاح گر. او در فیلمش اندیشه دارد و قالب بیان این اندیشه (کمدی و اکشن) هم با آن متناسب است. اما اندیشه های مزاحم دیگری فیلمش را خراب کرده است؛ آنجا که معتقد است: «کتاب و‌موسیقی و فیلم می‌تواند کمک کند جهان‌بینی ما شکل بگیرد. این الزاماً به معنای آن نیست که ما باید در کلام مؤدب‌تر و بااخلاق‌تر باشیم»! عجیب اینجاست که فیلم را برای بچه ها ساخته است و کارش را اینطور توجیه می کند: «بچه‌ها هیچ‌کدام از این شوخی‌های دوپهلو را متوجه هم نمی‌شوند به همین دلیل هم برای آن‌ها بدآموزی ندارد و به‌راحتی می‌توانند به تماشای فیلم بنشینند»! خندوانه شکل پاستوریزه و سانسور شده قانون مورفی است. آیا با ساختن خندوانه مخاطب آماده پذیرش یک‌ شکل جدید نمی شود؟ ما باید به فکر تولید برنامه و فیلم هایی متناسب با فرهنگ خود باشیم. وگرنه از برون ‌نتراود جز آنچه‌ در اوست!
قهرمانی بود با مرگ ابهام آلود اما با نظر خانواده تختی همدل است نه با  و و طرفداران دوآتشه تختی. کارگردان نام فیلم را می گذارد تا بخواهد تختی حقیقی را نشان دهد ولی علنا اعلام می کند که وارد اختلافات خانوادگی نمی شود و جمله ای از زبان تختی می شنویم که دوست ندارم کسی در زندگی خصوصی ام دخالت کند. توکلی با وجود نمایش ظریف و باشکوه بعضی صحنه ها مانند فینال المپیک ملبورن، بسیاری از لحظات ورزشی را که‌ توقع دیدنش را داشتیم نشان نمی دهد و در عوض چون می خواهد بگوید او‌ اول انسان بود بعد قهرمان، پس کمکهای مردمی و و را پررنگ می کند و از نماز خواندن و قبول نکردن تعارف الکل و نرقصیدن در کافه شبانه می گوید. او در کشتی به تماشاچی هایش بیشتر از بردن فکر می کند و‌ همینجاست که برخی قهرمانان تیم‌ملی با  او‌درگیر می شوند. تختی در این فیلم‌همچنان قهرمان مردمی است که در سینما برخلاف به حکومت «بله» نمی گوید. او فدایی مردم و عاشق آنهاست و در این راه هزینه های زیادی می دهد و حتی شاید بتوانیم بگوییم در انفاق افراط می کند. اما‌ نهایتا قهرمان مغلوب می شود. در این فیلم او را یک قهرمان ناکام و‌ تنها می بینیم که باید با صدای برای او گریست و  در گوشه ذهن خود معترف باشیم که قهرمانی بود که روحیه مقاومت و ایستادگی کافی نداشت‌. فیلم تختی می خواهد بگوید نوع زندگی تختی مهم است نه نوع مرگش. ولی اولاً تلاش می کند تا بگوید تختی تحت فشار و ظلم بود و به تعبیر برخی او را «خودکشی» کردند! ثانیاً گویا خودکشی کردن تختی را کاملا قطعی و بدیهی دیده است که آن را واضح و بی پرده نشان می دهد. اگر فیلمساز به همان اندیشه اش، وفادار  می ماند و فقط از زندگی او می گفت و نه مرگش و در سکانس پایان فقط صحنه دورشدن از اتاقش در هتل را به تصویر می کشید... شاید فیلم دوست داشتنی تر بود. مبهم باقی نگذاشتن سکانس پایانی قهرمان، او را از اسطوره به یک تراژدی تبدیل کرد. شاید هم هر کسی را باید در جای خود نشاند. ایران قهرمان کم‌ندارد.
هدایت شده از استنطاق
دست خدا با جماعت است و خدا از تفرقه نهی کرده است اما گاهی جدایی و تفرقه و خلوت ناگزیر می شود. گاهی حکومت دستور می دهد هر اجتماعی ممنوع است و همه سرجایشان بمانند، دانشمندان این دستور را تبیین می کنند و علما آن را حمایت می کنند.  جدایی در قرآن حداقل دو معنای تزیّل و اعتزال دارد. جدایی (تزیُّل) گاهی مقدمه عذاب است. خدا به خاطر وجود مؤمنین که‌ در پیچ و خم اجتماع  ناشناخته اند، عذاب بر کفار نمی فرستد ولی اگر جدایی صورت گیرد اقدام می کند:  وَ لَوْ لاٰ رِجٰالٌ مُؤْمِنُونَ وَ نِسٰاءٌ مُؤْمِنٰاتٌ لَمْ تَعْلَمُوهُمْ أَنْ تَطَؤُهُمْ فَتُصِيبَكُمْ مِنْهُمْ مَعَرَّةٌ بِغَيْرِ عِلْمٍ لِيُدْخِلَ اَللّٰهُ فِي رَحْمَتِهِ مَنْ يَشٰاءُ لَوْ تَزَيَّلُوا لَعَذَّبْنَا اَلَّذِينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ ...(فتح٢٥). در محشر هم به مشرکین و شرکایشان خطاب می رسد سرجایتان بمانید‌‌ تا بین آنها جدایی صورت گیرد: وَ يَوْمَ نَحْشُرُهُمْ جَمِيعاً ثُمَّ نَقُولُ لِلَّذِينَ أَشْرَكُوا مَكٰانَكُمْ أَنْتُمْ وَ شُرَكٰاؤُكُمْ فَزَيَّلْنٰا بَيْنَهُمْ...َ (یونس٢٨). از سوی دیگر جدایی و اعتزال و‌خلوت منشأ رحمت الهی است. اصحاب کهف از مردم خود فاصله گرفتند و گفته شد به‌غاری پناه ببرید تا خدا از رحمتش برایتان بپراکند و گشایشی از امر خود برایتان فراهم کند:   وَ إِذِ اِعْتَزَلْتُمُوهُمْ وَ مٰا يَعْبُدُونَ إِلاَّ اَللّٰهَ فَأْوُوا إِلَى اَلْكَهْفِ يَنْشُرْ لَكُمْ رَبُّكُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ يُهَيِّئْ لَكُمْ مِنْ أَمْرِكُمْ مِرْفَقاً (کهف١٦). چه خبر است؟ بیماری ضد اجتماع همه را تنها و جدا کرده است. اراده الهی بر چه قرار گرفته است؟ عذاب یا رحمت؟ تزیل یا اعتزال؟ هر چه هست خیر است و ما باید تسلیم باشیم و فقط مراقب ایمانمان باشیم. @estentagh
اظهار نظر دکتر اردکانی در مورد کرونا فیلسوفانه و غرب شناسانه است. او‌ بین بیماری های واگیردار سنتی مثل طاعون و وبا و حتی بیماری قرن بیستمی تیفوس با نسل جدید این بیماری ها مانند و فرق می گذارد. به نظر او اینها به کشتار اکتفا نمی کنند بلکه زندگی را به تعطیلی می کشند. اکنون باید فخرفروشی مدرنیته را که مدعی نابودی طاعون و وبا بود پاسخ دیگری داد که در‌ ازای آنچه برد چه چیزی به ارمغان آورد!  او دیدگاه کسانی که کرونا را جنگ علیه سرمایه داری می دانند نقد می کند. مسئله فراتر از کاپیتالیسم و سوسیالیسم است. این ویروس، ویروس تکنولوژی است.  این موضع توهم‌توطئه نیست. داوری هوشمندانه از بیل گیتز که یکی از نمایندگان تکنولوژی عصر شاهد می آورد که گفته: تکنولوژی هم از عهده اش بر نمی آید! تکنیک حاصل تغییر در خلقت است و اینجاست که تکنولوژی با بلایای طبیعی آسان تر مقابله می کند تا با شروری که از خود آن زاده می شود! با تکنیک چه باید کرد؟ پیشنهاد داوری مدد از پزشکان با مدد از نیروی اخلاق است. به عقیده او تنها گروهی که در میدان مقابله مانده است، گروه پزشکان و پرستاران و خدمتگزاران بهداشت و درمان است. این راه حل داوری حداقل برای انسانهای معمولی گریز ناپذیر است. ولی ممکن است اضطرار بشر راه های تازه ای باز کند. نمی دانم تکنیک دقیقاً در چه راهی افتاده است ولی صدای نفس زدن هایش به گوش می رسد. متن یادداشت: بیماری های واگیردار همیشه بوده و با هجوم ناگهانی و ایجاد وحشت کشتار می کرده است. در قدیم طاعون و وبا بیشتر قربانی می گرفت. در زمان جنگ جهانی دوم (در سال ١٣٢١) تیفوس به تهران آمد و بلای جان هزاران نفر شد. این بیماری ها می آمدند و مصیبت به بار می آوردند ولی اکنون به جای آنها ویروس های سارس و مرس و کرونا ناگهان و ناخوانده سر می رسند و به جان مردم و زندگی شان می افتند. اینها به کشتار اکتفا نمی کنند بلکه زندگی را به تعطیلی می کشند و هر جا باشند نه کار هست، نه تفریح. تولید و داد و ستد و فرهنگ و سینما و ورزش و مدرسه و دانشگاه و شاید فکر کردن هم معلق می شود. ولی گمان نشود که کرونا ویروس، صرفاً ضد سرمایه داری است، کرونا با سوسیالیسم هم سروکار ندارد، بلکه این ویروس، ویروس تکنولوژی است و چنانکه بیل گیتز یکی از نمایندگان تکنولوژی عصر گفته است، تکنولوژی هم از عهده اش بر نمی آید (او خبر ندارد که در ایران، ویروس کرونا همدستان پلشت و پلیدی دارد که وسایل بهداشتی را پنهان می کنند تا مردم بیشتر مبتلا شوند و آنها آن وسایل را در بازار سیاه گران بفروشند). ظاهراً تکنولوژی با بلایای طبیعی آسان تر مقابله می کند تا با شروری که از خود آن زاده می شود. تمدن تکنولوژیک چندان که از نیروهای مخرب درونش می ترسد، از قهر طبیعت نمی ترسد. ولی آدمی می تواند و باید بر این ترس غلبه کند. اکنون تنها گروهی که در میدان مقابله مانده است، گروه پزشکان و پرستاران و خدمتگزاران بهداشت و درمان است که از تکنولوژی نیز مدد می گیرند ولی آنچه آنها را در میدان نگاه می دارد نیروی اخلاق است که همیشه با پزشکی قرین و در آن عجین بوده است.
هدایت شده از استنطاق
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک کتاب برای ایام‌ خانه نشینی
هدایت شده از استنطاق
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلسه هفتم با محکمات و متشابهات چگونه روبرو شویم؟ (۴) تبعیت چیست؟ چهارشنبه ۱۴اسفند ۹۸ @estentagh
هدایت شده از خدا ودیگرهیچ
سالروز شکافتن دیوار کعبه گرامی باد؛ سالروز گذار از ظاهر دین‌به باطن آن. هر چقدر ظاهرگرایان تقلا کنند این شکاف پوشاندنی نیست. چون گذار از ظاهر به باطن ناگزیر است. چه زیبا نوشته است: «عجب تمثیلی است اینکه علی مولود کعبه است... یعنی باطن قبله را در امام‌پیدا کن».
آیا اضطرار بشر در برابر ویروس تکنولوژی راهی می گشاید؟ https://www.mehrnews.com/news/4872461