هدایت شده از رضا یوسف زاده
بسم الله الرحمن الرحیم
زندگی پس از زندگی از توهم تا واقعیت ۱
قسمت اول: علم یا شبه علم
برنامه تلویزیونی زندگی پس از زندگی که به موضوع تجربه نزدیک به مرگ می پردازد، این برنامه که در سال 1401 در سومین سال پخشش توانست پر بیننده ترین برنامه قبل از افطار ماه مبارک رمضان باشد؛ امسال نیز چهارمین فصل آن ساعت ۱۷:۳۰ به روی آنتن شبکه ۴ می رود.
این برنامه که با اقبال مخاطب روبرو شده است، در عین حال موجی از تائید و ردّ ها و انتقاد ها و دفاع ها را بر انگیخته است.
به این بهانه در این یادداشت سعی شده است به طور خلاصه به چند سوال از منظر علمی و دینی در زمینه این پدیده به طور مجمل پاسخ داده شده و ملاحظات و نکاتی ارائه گردد.
یک: آیا در دایره علم تجربی می توان این پدیده را بررسی کرد؟
عده ای معتقدند چون تجربه نزدیک به مرگ یک تجربه فرامادی است خارج از موضوع علم تجربی است و نمی توان با قواعد و اصول علم تجربی آن را بررسی نمود، لذا بررسی این پدیده را شبه علم می دانند.
این افراد چون کسانی هستند که در آغاز جهش علم روانشناسی عقیده داشتند که شناخت ها و احساس ها چون عینی و قابل مشاهده و آزمایش نیستند، از دایره موضوع روانشناسی خارج هستند؛ ولی امروزه می بینیم که موضوع اصلی روانشناسی روان، شخصیت، شناخت ها، انگیزش و هیجان و ... است.
در واقع پدیده هایی در دنیا وجود دارند که شاید نتوان خودشان را با قواعد علم تجربی مطالعه کرد ولی می توان بر اساس آثار، نتایج و عوارض شان آنها را در چارچوب علم بررسی نمود.
تجربه نزدیک مرگ (Near-death Experience) بهصورت مخفف: NDE تجربه ای ست که افرادی مختلف از اقصی نقاط کره زمین گزارش کرده اند، و مدتی است که متخصصین مختلفی در این زمینه به مطالعه و پژوهش می پردازند. از متخصصین مغز و اعصاب تا دین پژوهان و روانشناسان در کشورهای مختلف به صورت علمی و در چارچوب قواعد علم به بررسی این پدیده پرداخته اند.
دو: آیا تجربه های نزدیک به مرگ نوعی از هذیان و توهم نیستند؟
توهم و هذیان از نشانگان بعضی از اختلالات روانی است. توهم، اختلال در درک (حواس) و هذیان، اختلال در فکر و باور است.
در هر دو، فرد مبتلا ارتباطش با واقعیت قطع شده و تجربه های خود را کاملا واقعی می داند.
در این موارد احتمال هذیان و توهم به صورت کلی منتفی نیست. بین توهم و هذیان با گزارش تجربه های نزدیک به مرگ شباهت هایی چون یقین به تجربه واقیعت، گزارش های دیداری و شنیداری، بویایی، چشایی و لمسی که دیگران قادر به درک آن نبوده اند و ... وجود دارد؛
اما در عین حال تفاوت های نیز مشاهده می گردد که تمایز بسیار روشنی بین این پدیده و هذیان و توهم ایجاد می کند:
اول اینکه این پدیده در اکثر مواقع در شرایط بحرانی حیات جسمی حتی در بعضی موارد (در توقف کامل فعالیت های مغزی) اتفاق می افتد، بر خلاف هذیان و توهم که در شرایط سلامت فیزیولوژیک هم ممکن است رخ دهد؛ و همچنین پژوهش های انجام شده بر روی تجربه گران نشان داده که بسیاری از این افراد از سلامت روان کافی برخوردار هستند.
سوم اینکه توهم و هذیان معمولا در دایره تجارب فرد اتفاق می افتد ولی تجربه نزدیک به مرگ در مواردی در نابینایان مادرزادی گزارش شده است که بعد از تجربه، گزارش هایی از محیط داده اند که کاملا مطابق با واقعیت بوده است و حتی گزارش افراد از مکان ها یا افرادی که قبلا هیچ تجربه شناختی نسبت بدان ها نمی توانسته اند، داشته باشد.
تفاوت اساسی تجربه نزدیک به مرگ و هذیان و توهم این است که در این گزارش ها عناصری از واقعیت گزارش می شود که مورد تائید دیگران قرار می گیرد ولی هذیان و توهم به هیچ وجه پایه واقعیت ندارد و جز خود فرد هیچ کس دیگری نمی تواند وجود آن را تائید کند.
سه: آیا احتمال القاء از دیگران (چون متخصص) یا مبالغه و دروغ یا خلط خیال و گزارش نادرست وجود ندارد؟
در پدیده هایی که بر اساس گزارش دهی مورد مطالعه واقع می شوند، احتمال چنین خطاها و انحراف هایی وجود دارد؛
لذا چون تمام پژوهش های تجربی که بر اساس گزارش دهی انجام می شوند، اولا تخصص گزارش گیرنده در نوع پرسش و ثبت گزارش، ثانیا بررسی شواهد تائید تجربه و راستی آزمایی، و ثالثا استفاده از قواعد آماری می تواند احتمال خطاها، اختلال و تحریف در گزارش ها را کاهش دهد.
در اینگونه موارد نباید به گزارش یک مورد اکتفا کرد و تجربه گران متعددی را باید بررسی نمود.
🖊 رضا یوسف زاده
#زندگی_پس_از_زندگی
#تجربه_نزدیک_مرگ
#ماه_رمضان #شبکه_چهار
🌐 @rezyoos | سواد زندگی
رضا یوسف زاده
بسم الله الرحمن الرحیم زندگی پس از زندگی از توهم تا واقعیت ۱ قسمت اول: علم یا شبه علم برنامه تلوی
تقدیم یادداشتی از سال گذشته
سی لبخند به روی ماه خداوند_ ۰۸.mp3
11.47M
😊سی گام تا نهایت خوشبختی😊
نکات کاربردی از دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان
♨️ تک خورها به بهشت نمی روند!
🗓 روز هشتم
🎙حجت الاسلام یوسف زاده
#شرح_دعا
#دعاهای_روزانه_ماه_رمضان
#سی_گام_تا_نهایت_خوشبختی
🔰کانال حجت الاسلام یوسف زاده
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570
1.41M
💢 پاسخگویی به سوالات
🎙حجت الاسلام یوسف زاده
💠 سوال
سلام یه سوال داشتم
دخترم ۸سالشه یه مدته دیگه روسری رو میپوشه بیرون میریم . ولی روزه رو خیلی اذیت میکنه حتی کله گنجشکی منم خیلی اصرار نمیکنم میترسم . میگه نمیخوام روزه بگیرم گشنم میشه و ...
چجوری برخورد کنم که برای سال اینده اماده بشه برای روزه گرفتن و نماز خوندن
#تربیت_فرزند
#کودک
🍀 https://eitaa.com/rezyoos
سلام علیکم و رحمه الله
تقبل الله اعمالکم
فرا رسیدن سال نو و بهار طبیعت را خدمت شما همراهان گرامی تبریک عرض می کنم
و از خداوند متعال خواستارم، سال پیش رو را سال ظهور مولانا صاحب العصر عج الله تعالی فرجه الشریف قرار دهد.
جعلنا الله و ایاکم من انصار الحجه
التماس دعا
یوسف زاده
سی لبخند به روی ماه خداوند_ ۰۹.mp3
10.6M
😊سی گام تا نهایت خوشبختی😊
نکات کاربردی از دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان
♨️ نیاز شوق انگیز...
🗓 روز نهم
🎙 حجت الاسلام یوسف زاده
#شرح_دعا
#دعاهای_روزانه_ماه_رمضان
#سی_گام_تا_نهایت_خوشبختی
🔰از طریق لینک زیر به جمع ما بپیوندید🔰
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570
هدایت شده از رضا یوسف زاده
بسم الله الرحمن الرحیم
زندگی پس از زندگی از توهم تا واقعیت ۲
قسمت دوم: دین یا خرافات
در قسمت قبل امکان بررسی علمی تجربه های نزدیک به مرگ بررسی گردید، در این قسمت امکان بررسی این پدیده در دایره دینی مطرح می شود.
چهار: آیا از نظر دین اسلام می توان به بررسی این تجربه ها پرداخت؟
بعضی معتقدند توجه به تجربه نزدیک به مرگ و بررسی و انتشار آن یک انحراف و خطاست و از منظر دین نباید به این تجربه ها اعتناء کرد چرا که می تواند زمینه گسترش خرافات را فراهم کند.
دین اسلام به طور کلی تجربه و علم تجربی را نه تنها رد نمی کند بلکه آن را یکی از منابع درک می داند و این را هم در منابع دینی و هم در سیره مومنین و عالمان دینی می توان یافت.
فراماده (غیب) از موضوعات اساسی دین است، فلذا توجه به تجربه های فرامادی از نظر دین بسیار حائز اهمیت است. نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود و با صرف احتمال خطر، کل آن را کنار گذاشت.
تجربه نزدیک به مرگ در کنار تجربه های فرامادی دیگر، چون رویا و مکاشفه قرار می گیرد. ما در مورد رویا و مکاشفه نه تنها نهی بررسی و نقل آن را نمی بینیم بلکه توجه به آن را در منابع دینی مشاهده می کنیم به طور مثال: توجه به خواب حضرت ابراهیم، حضرت یوسف و حضرت محمد ص در قرآن، توجه حضرت یوسف ع به خواب دو زندانی و توجه به خواب فرعون که در قرآن ذکر شده است،
روایت هایی در مورد رویای صادقه، تقسیم انواع رویاها، نقل رویای ائمه ع، نقل رویای بعضی از اصحاب رسول و ائمه ع، روایت های مربوط به تعبیر خواب، تجربه مکاشفات اصحاب به اذن و اراده ائمه ع و ...
علاوه بر این گزارش رویاها و مکاشفه های متعدد علمای ربانی و گزارش رویاهای مطابق با واقعیت عموم مردم و ...
در واقع به جای نهی از بررسی تجربه های فرامادی به خاطر آفات و خطرات آن باید ملاک هایی را عرضه کرد تا از انحرافات جلوگیری کرد.
صرف احتمال انحراف و سوء استفاده دلیل بر رد نمی شود؛ چون حتی سوء استفاده از منابع اصیلی چون قرآن و روایات هم ممکن که هیچ، واقع شده است.
پنج: آیا بها دادن به این تجارب مخالف عقلانیت دینی نیست؟
تجربه های فرامادی یک واقعیت با فراوانی بسیار زیاد در تاریخ بشریت است، توجه به این تجربه های فرامادی (مکاشفه، رویا، تجربه نزدیک به مرگ) در چارچوب اصول عقلی و دینی نه تنها منافاتی با عقلانیت ندارد بلکه عین عقلانیت است.
در حقیقت عدم توجه به این تجربه هایی که به شکل متواتر اتفاق افتاده و گزارش شده است خلاف عقلانیت است.
البته کنار گذاشتن اصول وحیانی، عقلانی و علمی و اکتفاء به این تجارب نیز کاملا غیر عقلائی است.
در عین حال باید توجه داشت تشریع به استناد این تجربه ها خلاف عقلانیت است، البته توجه بدان ها در کنار دیگر ادله و امارات به عنوان موید می تواند مفید فایده باشد.
شش: آیا نقل این گزارشات زمینه سازی سوء استفاده ناقلان نیست؟ یا پذیرش آن مساوی با پذیرش تناسخ نیست؟
صرف احتمال وجود آفات و انحرافات و سوء استفاده ها دلیل بر نهی توجه بدان نمی شود، چراکه در کنار آفات، فواید کثیره هم بدان مترتب است.
در واقع بررسی دقیق و کشف ملاک ها و بیان چارچوب های دینی و عقلی و علمی می تواند آفات را کنترل و زمینه بهره وری از فواید آن را فراهم نماید.
مثلا تبیین اینکه تجربه های فرامادی مخصوص انسان های متعالی و متقی نیست و احتمال رخداد آن در هرگونه انسانی وجود دارد؛ برای مثال رویای صادقه را هم حضرت یوسف ع می تواند ببیند و هم آن دو زندانی در حال کفر و هم حتی فرعون؛ پس داشتن تجربه فرامادی دلیلی بر متقی بودن یا پاک بودن تجربه گر نیست.
اما اینکه مطرح شده است پذیرش این پدیده در واقع پذیرش تناسخ است در واقع ادعای غیر علمی است و نشان از عدم آشنایی در مورد تناسخ است.
باید توجه داشت که تجربه نزدیک به مرگ در افرادی اتفاق افتاده است که از نظر دینی اجل حتمی آنها فرا نرسیده است، چراکه تخلف از اجل حتمی ممکن نیست و اینکه فرد به صورت کامل به عالم دیگر منتقل نشده و هنوز در ارتباط با این دنیا هست.
نکته دیگر اینکه هر از مرگ بازگشتنی برابر با تناسخ نیست چراکه ما نمونه قرآنی آن در جریان حضرت عزیر ع و مردگانی که حضرت عیسی ع احیاء نمود را داریم.
🖊 رضا یوسف زاده
#زندگی_پس_از_زندگی
#تجربه_نزدیک_مرگ
#ماه_رمضان #شبکه_چهار
🌐 @rezyoos | سواد زندگی
سی لبخند به روی ماه خداوند_ ۱۰.mp3
9.17M
😊سی گام تا نهایت خوشبختی😊
نکات کاربردی از دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان
♨️ تکیه گاه...
🗓 روز دهم
🎙حجت الاسلام یوسف زاده
#شرح_دعا
#دعاهای_روزانه_ماه_رمضان
#سی_گام_تا_نهایت_خوشبختی
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570
☑️ اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا زَوْجَةَ خاتَمِ النَّبِیّینَ،اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمَّ المُؤْمِنینَ،اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا ناصِرَةَ رَسُولِ اللَّهِ،اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا مَنْ وَفَتْ بِالْعُبُودِیَّةِ حَقَّ الْوَفآءِ، وَ اَسْلَمَتْ نَفْسَاً وَ اَنْفَقْتَ مالَها لِسَیِّدِ الْأَنْبِیآءِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرآئیلُ، وَ بَلَّغَ اِلَیْهَا السَّلامُ مِنَ اللَّهِ الْجَلیلِ.
▪️سالروز وفات اُمَّالمُؤْمِنینَ، زَوْجَةَ خاتَمِالنَّبِیّینَ، اُمَّ فاطِمَةَالزَّهْراءِ، حضرت خدیجه کبری(سلاماللهعلیها) بر ساحت مقدس خاتمالاوصیاء، مهدی موعود (عجلاللَّهتعالیفرجهالشریف) و تمامی مسلمین جهان تسلیت باد.
هدایت شده از رضا یوسف زاده
بسم الله الرحمن الرحیم
زندگی پس از زندگی از توهم تا واقعیت ۳
قسمت پایانی: توجه یا بی اعتنائی
در قسمت های قبلی سوالاتی در مورد امکان بررسی علمی و دینی این پدیده را بررسی نمودیم. در پایان این یادداشت ملاحظاتی را در مورد تجربه نزدیک به مرگ خدمتتان تقدیم می کنم:
نکته اول: توجه به این گزارش ها و بررسی دقیق آنها می تواند کارکردها و فواید علمی چون: ارتقاء شناخت بشر از انسان و توانمندی های آن و ... داشته باشد؛ و همچنین می تواند کارکردها و فواید دینی چون: تقویت ایمان به غیب، توجه به عالم دیگر، توجه و دغدغه نسبت به بُعد روحانی، ایجاد زمینه های تقوا و خودمراقبتی در تجربه گر و دیگران، تقویت اعتماد و باور به اخبار الهی و علوم وحیانی و... داشته باشد.
البته لازم است ملاک های تشخیص تجربه های حقیقی از متشابهاتش را استخراج و ارائه کرد، همان کاری که در روایات در مورد رویا و در عرفان در مورد مکاشفات انجام شده است (البته هنوز جای کار دارد).
در واقع وظیفه حوزه علمیه و دین پژوهان این است که علاوه بر بررسی اصل تجربه ها و ارائه میزان ها، به تحلیل محتواهای این گزارش ها بپردازند تا از فهم غلط و سوء استفاده ها جلوگیری به عمل آید.
نکته دوم: تجربه نزدیک به مرگ، تجربه مرگ قطعی نیست، در واقع آنچه که تجربه گران گزارش می کنند قبل از ورود به عالم قبر و انقطاع کامل از عالم ماده است.
نکته سوم: تجربه های گزارش شده، تجربه هایی ناقص و شخصی از عالمی است که متفاوت از دنیا و بسیار گسترده تر از دنیاست. مثل اینکه فقط با نگاه از یک پنجره بخواهی کره زمین را توصیف کنی و بفهمی چگونه جایی است. لذاست که تفاوت در نوع تجربه ها دیده می شود. پس نمی توان به درک کلی و دقیق از آن عالم و از آن شرایط با تجربه نزدیک به مرگ رسید.
البته جمع آوری گزارش ها و به دست آوردن نکات مشترک و همچنین با استفاده از تحلیل ها بر اساس منابع دینی می توان قطعات پازل بیشتری را به دست آورد.
نکته چهارم: داشتن تجربه فرامادی دلیل بر طهارت و پاکی و روحانی بودن تجربه گران نیست. در تجربه های فرامادی چون مکاشفه و رویای صادقه نیز همین قاعده وجود دارد. تجربه فرامادی و به یاد آوردن آن مخصوص افراد خاص یا ادیان یا فرهنگ خاص نیست.
ما در آیات قرآنی می بینیم که هم پیامبران و هم انسان های عادی و هم کافران و ستمگرانی چون فرعون تجربه رویای صادقه داشته اند. از آنجا که همه انسان ها دارای حقیقت فرامادی هستند پس لزوما این تجربه یک امتیاز نیست.
حتی نوع تجربه، تجربه لذت بخش و یا وحشتناک، دلیل بر زیست صحیح و الگو بودن یا بد بودن فرد نیست. گاهی ممکن است فردی تجربه عذاب داشته باشد و این به خاطر لطف خداوند و تنبّه فرد بوده باشد، از طرف دیگر تجربه لذت و نعمت هم بدین معنا نیست که تمام زندگی گذشته فرد صحیح بوده و یا ادامه تجربه هایش اگر ادامه پیدا می کرد قطعا به همین منوال ادامه می داشت و یا اگر دوباره مرگ را تجربه کرد، همان نعمات را تجربه خواهد کرد.
چه تجربه عذاب و چه تجربه نعمت هر دو فقط تنبه و تذکری است برای فرد تجربه گر و کسانی که در معرض گزارش آن قرار می گیرند.
نکته پنجم: در برخورد با تجربه گران و نقد علمی این واقعه باید مراقب بود که نسبت به تجربه گران بداخلاقی اتفاق نیفتد و از حد انصاف خارج نشد. نفی کلی و مطلق این تجربه، برچسب بیماری زدن، اطلاق هذیان و توهم، تهمت شهرت طلبی و توجه طلبی، تهمت دروغ گویی و ... می تواند نوعی بد اخلاقی و آزار نسبت به این انسان ها بوده باشد.
در پایان از دست اندرکاران این برنامه وزین علی الخصوص جناب آقای عباس موزون قدردانی به عمل می آورم و از خداوند متعال برای ایشان توفیقات روزافزون خواستارم.
🖊 رضا یوسف زاده
#زندگی_پس_از_زندگی
#تجربه_نزدیک_مرگ
#ماه_رمضان #شبکه_چهار
🌐 @rezyoos | سواد زندگی
💕ازدواج دو بال ندارد، ازدواج چهار بال دارد...!
1⃣ رابطه تو و همسرت
2⃣ رابطه تو با خانواده همسرت
3⃣ رابطه همسرت با خانواده تو
4⃣ رابطه خانواده همسرت با خانواده تو
💞 ازدواج پیوند دو قوم است، نه دو فرد. پس نگو رابطه خودم و فقط همسرم.
❤️🩹هر کدام از این رابطهها که خراب شد، امکان مجادله، اختلاف، دعوا و جدایی افزایش مییابد.🌪🌩
👇کانال روانشناختی استاد یوسف زاده👇
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570
سلام همراهان عزیز
خدمت اونایی که با شرح دعاهای روزانه ما هنوز همراه نشدند، عرض کنم که من عقیده دارم در این دعا مکانیزم آسیب و مکانیزم سلامت در وجود انسان، بیان شده است.
من عقیده دارم خدا و اهل بیت علیهم السلام بهترین درمانگران و مشاوران هستی هستند
نسخه هاشون هم، منابع دینی ست.
در ماه مبارک که ماه قرآن و دعا ست؛
من سعی کردم با یک تفسیر روانشناختی، معنوی و کاربردی به دعاهای روزانه نگاه کنم.
امیدوارم این نگاه بتونه به شما برای حل مسائل و التیام رنج ها و رفع سردرگمی هاتون کمک کنه
این آغاز این مسیره...
خوشحالم که این مسیر رو با هم شروع کردیم و پیش میریم.
اگر نکته، پیشنهاد، سوال، نظر و انتقادی داشتید؛ حتما با ما در میون بگذارید تا این مسیر رو با همراهی هم پیش بریم.
آیدی ادمین کانال: @psy_life
ارادتمند شما یوسف زاده
سی لبخند به روی ماه خداوند_ ۱۱.mp3
11.32M
😊سی گام تا نهایت خوشبختی😊
نکات کاربردی از دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان
♨️ همه چیز در عشق و نفرت است!
🗓 روز یازدهم
🎙حجت الاسلام یوسف زاده
#شرح_دعا
#دعاهای_روزانه_ماه_رمضان
#سی_گام_تا_نهایت_خوشبختی
🔰در انتشار محتوای کانال و معرفی کانال به دیگران، ما را همراهی کنید...🔰
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570
1.54M
#پرسش_پاسخ
⁉️ سوال مخاطب
آخ جوان ۱۷ ساله ای که نه در این دوره مرسوم هست که زن بگیره با این سن، نه باور و اعتقادش به اسلام میزاره خودش رو با خود ارضایی و دوست دختر تخلیه کنه و امکان صیغه رو هم نداره از یه طرف طبع به شدت گرمم آزارش میده و اوضاع خیابون و مجازی رو متوجهش هست، الان باید با خودش و حالات خودش چی کار کنه؟
🎙 پاسخگو: حجت الاسلام یوسف زاده
🔻لینک پیوستن به کانال🔻
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570
استرس اذیتت می کنه؟
دائم دلشوره داری؟
همه ش دچار اضطرابی؟
شرح دعای امروز رو از دست نده
یک شاه کلید + سه کلید
درمان اضطراب رو تقدیمت می کنم
👇👇👇👇👇👇👇👇
سی لبخند به روی ماه خداوند_ ۱۲.mp3
12.39M
😊سی گام تا نهایت خوشبختی😊
نکات کاربردی از دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان
🗝 یک شاه کلید + سه کلید
🔑 درمان استرس و اضطراب
🗓 روز دوازدهم
🎙 حجت الاسلام یوسف زاده
#شرح_دعا
#دعاهای_روزانه_ماه_رمضان
#سی_گام_تا_نهایت_خوشبختی
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570
عرض سلام و ادب خدمت همراهان گرامی
طاعات و عباداتتون قبول حق
ان شالله در سال جاری در برنامه #پرسمان_خانواده در خدمت شما خواهم بود.
این برنامه از رادیو معارف، هر یکشنبه ساعت ۱۶ پخش خواهد شد.
در این برنامه به سوالات مخاطبین در زمینه ازدواج و خانواده پاسخ داده می شود.
در سال گذشته این برنامه با کارشناسی استاد عزیزم حجت الاسلام دکتر قدوسی پخش می شد و از غنای بسیار عالی برخوردار بود.
امیدوارم به لطف خداوند و حضرت صاحب الامر عجل الله تعالی فرجه الشریف بنده نیز بتوانم قدم کوچکی در تحکیم بنیان خانواده ها بردارم.
شما می توانید هنگام پخش برنامه سوالات خود را به صورت پیامکی به شماره 30000553 ارسال کنید
و یا به صورت تلفنی با شماره 02532910551 تماس بگیرید.
موفق و رو به رشد باشید
یوسف زاده
هدایت شده از قدوسی مشاور روانشناس
الحمدالله برنامه پرسمان خانواده با حضور دوست عزیز استاد یوسف زاده ادامه خواهد داشت برای ایشان آرزوی توفیق روز افزون دارم 🙏🌸🌸🌸🌸🌸🌸
سی لبخند به روی ماه خداوند_ ۱۳.mp3
11.04M
😊سی گام تا نهایت خوشبختی😊
نکات کاربردی از دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان
🧨 حالا وقت درگیریه!!!
درگیری سازنده، درگیری مخرب
+ راهکارهای نجات بخش
🗓 روز سیزدهم
🎙حجت الاسلام یوسف زاده
#شرح_دعا
#دعاهای_روزانه_ماه_رمضان
#سی_گام_تا_نهایت_خوشبختی
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570
📻 برنامه پرسمان خانواده
📻 رادیو معارف
پاسخگویی به سوالات زمینه ازدواج و خانواده
🎙 کارشناس: حجت الاسلام یوسف زاده
یکشنبه ها از ساعت ۹ صبح تا ۹:۴۵ و ۱۶ تا ۱۶:۴۵ می توانید سوالات خود را به برنامه #پرسمان_خانواده رادیو معارف ارسال کنید:
۱. شماره تلفن: ۰۲۵۳۲۹۱۰۵۵۱
۲. شماره پیامکی: ۳۰۰۰۰۵۵۳
۳. آیدی ایتا: @p30000553
ان شالله سوالات شما دریافت و در برنامه های آتی پاسخ داده خواهد شد.
روایت های دردناک از جنایات صهیونیست ها در بیمارستان شفاء که انسان از بازگویی آن حیا می کند، قلب و جگر انسان را می سوزاند.
المستغاث بک یا صاحب الزمان
😭😭😭😭
أَمَّنْ یجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یکشِفُ السُّوءَ
😭😭😭😭
🤲 اللَّهُمَّ إِنَّا نَشْکُو إِلَیْکَ فَقْدَ نَبِیِّنَا صَلَوَاتُکَ عَلَیْهِ وَ آلِهِ وَ غَیْبَةَ وَلِیِّنَا وَ کَثْرَةَ عَدُوِّنَا وَ قِلَّةَ عَدَدِنَا، وَ شِدَّةَ الْفِتَنِ بِنَا وَ تَظَاهُرَ الزَّمَانِ عَلَیْنَا
فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَعِنَّا عَلَی ذَلِکَ بِفَتْحٍ مِنْکَ تُعَجِّلُهُ وَ بِضُرٍّ تَکْشِفُهُ وَ نَصْرٍ تُعِزُّهُ وَ سُلْطَانِ حَقٍّ تُظْهِرُهُ وَ رَحْمَةٍ مِنْکَ تُجَلِّلُنَاهَا وَ عَافِیَةٍ مِنْکَ تُلْبِسُنَاهَا
بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ. 🤲
سی لبخند به روی ماه خداوند_ ۱۴.mp3
9.74M
😊سی گام تا نهایت خوشبختی😊
نکات کاربردی از دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان
🚫 عقب گرد ممنوع!
🗓 روز چهاردهم
🎙حجت الاسلام یوسف زاده
#شرح_دعا
#دعاهای_روزانه_ماه_رمضان
#سی_گام_تا_نهایت_خوشبختی
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570
♦هفت گام برای رسیدن به یک حال خوب در زندگی مشترک
🔍در اولین گام کاری که باید برای حل اختلاف نظرها انجام دهیم این است که احساسمان را نسبت به همدیگر تغییر دهیم یعنی آن عاملی که باعث کاهش حس مثبت، آسیب و رنجش بینمان شده را از بین ببریم.
توانمندی در آگاهی از هیجانات و هشیاری نسبت به آن و مهارت مدیریت هیجانات منفی مثل: خشم، استرس، غم و ... باعث ارتقاء کیفیت روابط زوجی می شود.
🏆 گام دوم اینکه در زندگی مشترک به رابطه برد برد فکر کنیم نه اینکه من همیشه برنده باشم و همسرم بازنده!
زن و شوهر یک تیم هستند، بردشون تیمی و باختشون هم تیمی است.
اگر یکی هم ببازه، یعنی تیم باخته.
یادمون باشه در یک تیم، هیچ وقت برنده و بازنده نداریم.
مهارت حل تعارض به شما کمک می کنه، تعارضاتتون رو بالغانه و درست حل کنید.
👂گام سوم بدون پیش داوری و قضاوت به حرفهای همدیگر گوش کنیم.
مهارت گوش دادن فعال رو یاد بگیریم و در تمام روابطمون ازش استفاده کنیم.
🧠 گام چهارم اینکه با همدیگر بارش فکری برای هم افزایی اندیشه راه بیندازیم.
یعنی چه کار کنیم؟
ایده ها، نیازها، نگرانیها و خواسته هایمان را به همدیگر بگوییم و راهکارهایمان برای حل مشکلات را بازگو کنیم، زمانی که این اتفاق بیفتد و راهکار محور به مشکلاتمان نگاه کنیم باعث میشود نگرانیها در زندگی کمتر شود.
(مهارت حل مسئله رو بیاموزیم)
👨👩👧👦 گام پنجم اینکه همیشه به خودمان یادآوری کنیم که چرا ما کنار یکدیگر قرار گرفتهایم؟
گاهی اوقات اونقدر درگیر روزمرگی میشویم یادمان میرود اوایل چقدر همدیگر را دوست داشتیم و از بودن کنار هم لذت میبردیم.
مهارت عشق ورزی را یاد بگیریم.
عشق و محبت به مهارت و مراقبت نیاز دارد.
👥 گام ششم در مورد همدیگر کلی گویی نداشته باشیم اگر بخواهم با مثال توضیح دهم اینکه از جملات این شکلی استفاده نکنید «تو کلاً سر به هوایی، تو اصلاً به من توجه نمیکنی و…».
با استفاده از قیدهای مطلق، فضای گفتگو را مسموم نکنید.
خطاهای شناختی را بشناسید و در خودتان کشف و برطرف کنید.
🗣 گام هفتم اینکه شکایت متقابل از همدیگر نداشته باشیم، برای مثال وقتی که آقا میگوید چرا این کار را انجام ندادی خانم سریع در جوابش نگوید تو این کار را انجام ندادی من هم در مقابل رفتار تو چنین کردم.
مهارت همدلی را یاد بگیرید. به جای مقابله به مثل، جدل و ... همدلی کنید.
🔰 کانال روانشناختی استاد یوسف زاده
https://eitaa.com/joinchat/4186505233C622aa55570