واقعاً غصه میخورم!
امام خامنهای: «متأسفانه اغلب #جوانان ما اصلاً از انقلابهای دیگر خبر ندارند. من گاهی از این بابت واقعاً غصه میخورم. اصلاً نمیدانند #انقلاب_سوسیالیستی_شوروی سابق که بزرگترین انقلاب زمان #معاصر تا قبل از انقلاب اسلامی بود و اینهمه هیاهو در دنیا داشت، در مقایسه با #انقلاب_ما از چه ظواهر ناخوشایندی برخوردار بود. انسان وقتی با دید #مقایسه به این انقلاب در قبال آن انقلاب نگاه میکند، میبیند واقعاً فرقشان از زمین تا آسمان است.» (بیانات در دیدار هنرمندان و مسئولان فرهنگی کشور، ۲۲/ ۴/ ۱۳۷۳)
https://eitaa.com/risheh/26
مگر میشود نسبت به تاریخ بیاعتنا بود؟!
امام خامنهای: «#تاریخ چیز مهمی است. تاریخ را بهعنوان یک چیز کوچک یا حاشیهای نباید خیال کرد؛ تاریخ واقعاً مهم است. تاریخ، #درس و #گنجینه_ی_اطلاعات ما از گذشتهی بشریت است؛ #سرگذشت ماست. مگر میشود نسبت به تاریخ بیاعتنا بود؟ همهی علوم و همهی تلاشهای بشری و همهی آنچه که امروز در این صحنهی عالم وجود دارد، فقط زمان حال ماست؛ میلیونها برابرِ تلاشها در گذشته انجام گرفته است. سرگذشت اینها، یعنی تاریخ.» (بیانات در دیدار اعضای گروه تاریخ صدای جمهوری اسلامی ایران، ۱۸/ ۱۱/ ۱۳۷۰)
https://eitaa.com/risheh/27
این تجربه را هرگز نباید فراموش کرد!
امام خامنهای: «این #تجربه (کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) را هرگز نباید #فراموش کرد؛ بله، از سال ۳۲ تا حالا شصت سال میگذرد، اولاً در خلال این شصت سال این قبیل حوادث #تکرار شده است، ثانیاً #حادثه_ی_تاریخی وقتی حامل #درس است، گذشت زمان تأثیری ندارد و باید از آن درس گرفت.» (بیانات در دیدار دانشآموزان و دانشجویان، ۱۳ آبان ۹۴)
https://eitaa.com/risheh/28
تاریخ مهم است
امام خامنهای: «اگر #تاریخ یک چیز #اصلی نبود، #قرآن با این عظمت، که اصلاً برنامهی #انسان_سازی و برنامهی بشریت است، تاریخ را وارد خودش نمیکرد. اما شما میبینید که در قرآن تاریخ هست؛ البته بخشهایی که برای بیان #اهداف_قرآن کارساز است... بنابراین تاریخ #مهم است.» (بیانات در دیدار اعضای گروه تاریخ صدای جمهوری اسلامی، ۸/ ۱۱/ ۱۳۷۰)
https://eitaa.com/risheh/31
امام خامنهای: «من #همیشه به #جوانان و #محصّلین و #طلاب و دیگران میگویم که #تاریخ را #جدّی_بگیرید و با دقت نگاه کنید، ببینید چه اتفاقی افتاده است: «تلک اُمّةٌ قَد خَلَت». #عبرت_از_گذشتگان، درس و آموزش #قرآن است.» (بیانات در دیدار جمعی از پاسداران، ۵/ ۱۰/ ۱۳۷۴)
https://eitaa.com/risheh/33
امام خامنهای: «میخواهیم از راه شناختن #تاریخ خود، #گذشته_ی_خود و #برجستگان این تاریخ، #خود_را_درست_بشناسیم؛ #امروزمان را درست بفهمیم و #راه_فردامان را #تشخیص بدهیم و باز کنیم... ما به گذشته... با این چشم نگاه میکنیم. گذشته برای ما یک #وسیله و #آیینه است؛ #مایه_ی_عبرتی است تا #راه_آینده_مان را هموار کنیم.» (بیانات در دیدار مردم لار، ۱۹/ ۲/ ۱۳۸۷)
https://eitaa.com/risheh/35
امام خامنهای: «من به #جوانان عرض میکنم، با #تاریخ_گذشته_ی_نزدیک_کشورتان آشنا شوید؛ چون یکی از راههای #فریب و اغواگری، #تحریف_تاریخ است که امروز متأسفانه این کار بهوفور صورت میگیرد.» (بیانات در دیدار مردم کاشان و آران و بیدگل، ۲۰/ ۸/ ۱۳۸۰)
https://eitaa.com/risheh/36
امام خامنهای: «در #تاریخ چیزی هست که اگر بخواهیم از آن #عبرت بگیریم باید #دغدغه داشته باشیم. این دغدغه مربوط به #آینده است... تاریخ را با قصه اشتباه نکنیم. تاریخ یعنی #شرح_حال_ما در صحنهای دیگر... تاریخ یعنی من و شما... هر کداممان باید نگاه کنیم و ببینیم در کدام قسمت داستان قرار گرفتهایم. بعد ببینیم کسی که مثل ما در این قسمت قرار گرفته بود، آن روز چگونه عمل کرد که ضربه خورد، مواظب باشیم آنطور عمل نکنیم.» (بیانات در دیدار فرماندهان لشکر محمد رسول الله (ص)، ۲۰/ ۳/ ۱۳۷۵)
https://eitaa.com/risheh/39
#قابل_توجه
«شهر #یزد در آن اوقات مجمع #علما و معدن #فضلا بود؛ از قبیل #آخوند_ملا_اسماعیل_عقدایی (متوفای ۱۲۳۰ ه.ق) که فاضل کامل و #رئیس اهل آن شهر بود، #حُکمش بر اهل آن بلاد #نافذ و ساری، و #حدود_شرعیه در #محکمه_اش واقع و جاری میشد، از قبیل قطع و قتل و تعذیر و امثال آن؛ و فهمی مستقیم و قادر، و جرأتی در امور داشت که احدی را با او یارای مقاومت و منازعت نبود.» (تاریخ اجتماعی ایران، ج۳، ص ۴۹۶، به نقل از: شیخیگری و بابیگری، ص۵۸)
#افتخارات
#ریشه_ها
https://eitaa.com/risheh/41
۱۸۱۵ م: نامهی #سِر_گور_اوزلی (سفیر #انگلستان در ایران) به وزارت خارجه انگلیس: «... عقیدهی #صریح و صادقانهی من این است که چون #مقصد_نهایی ما فقط صیانت حدود #هندوستان است؛ بهترین سیاست ما این خواهد بود که کشور #ایران را در این حال ضعف و توحش و بربریت بگذاریم و سیاست دیگری مخالف آن تعقیب نکنیم.» (نقش روشنفکران در تاریخ معاصر ایران، ج۱، ص ۳۱۶، به نقل از: تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس در قرن ۱۹، ص ۹۲۸)
https://eitaa.com/risheh/46
«برای #استفتاء [دربارهی جنگ با #روس] از #شیخ_جعفر_نجفی [#کاشفالغطاء] و #میرزا_ابوالقاسم [قمی] و آقا #سید_علی [طباطبایی #صاحب_ریاض] به عتبات روانه نمودند و نیز مکاتبات در این خصوص به علمای #اصفهان و #یزد و #کاشان، مانند مرحوم حاجی محمدحسین امام جمعهی اصفهان و ملا علیاکبر ایجی و #آخوند_ملا_احمد_کاشانی [#نراقی] نگاشتند و در اندک مدت، رسائل عدیده دررسید...» (مجلهی حوزه، ش ۱۰۷-۱۰۸، صص ۳۸۹-۳۹۰، به نقل از: مئاثر سلطانیه، ص ۱۴۶)
@risheh
هدایت شده از دکتر موسی نجفی
درسی از تاریخ دیپلماسی و توافق انگلیس و فرانسه
( به بهانه سیاست های برجامی اروپائیان)
قرار داد سایکس -پیکو را دولت های انگلیس و فرانسه در
آغاز فوریه ی ۱۹۱۶ تصویب کردند و مفاد آن و حتی وجود آن تا دو سال محرمانه ماند و افشا نشد ؛ در این طرح بر سر خاور میانه بعد از جنگ توافق صورت گرفته بود ؛ اما نکته جالب در این طرح عدم اطلاع روسیه بود چرا که روسها در زمان مذکور متحد اصلی آنها در جنگ بودند ۰ اما جالب است که فرانسویان حتی دور از چشم انگلیس ها در بیست و ششم آوریل ۱۹۱۶ در تفاهم نامه ای محرنامه با روسها بر سر مناطق نفوذشان در خاک عثمانی توافق کردند ؛ یعنی در زمانی کوتاه دو توافق پنهان با دو متحد فعلی شان و رقیب آتی شان بستند۰
دو نتیجه گیری اولیه که میتوان از این امر برای امروز داشت این است :
اول : پشت صحنه قدرتهای بزرگ تقسیم منافع است و چیزی به نام استقلال ملتها و احترام به حقوق کشورها در برابر منافع آنها پشیزی ارزش ندارد ۰
دوم : در این تقسیم منافع آنان مثل گرگها رفتار می کنند و حتی گاهی گرگهای دیگر را هم طعمه می کنند چنانکه آنها ، روسها که متحد استرتژیک شان بودند تا مدتها در جریان این توافق نگذاشتتد و از طرف دیگر بعدا فرانسه خود جداگانه با روسها به توافق رسید یعنی حتی به تعهد خودش با انگلیس نیز پای بند نبوده است ۰
توافق دو جانبه و یا چند جانبه احتمالی و پنهانی امریکا با اروپا در مسئله برجام در زمان حاضر نباید برای میراث داران سایکس - پیکو امر عجیبی باشد۰ و بخصوص از فرانسه با چنین سابقه ای در "اخلاق سیاسی" حتی با متحدان اروپایی اش چگونه میتوان انتظار معقول و اخلاقی شرفتمدانه داشت۰ کاش بیشتر در این مورد فکر کنیم که اروپا و بخصوص انگلیس و فرانسه سکه هایی دو رو هستند ؛ یک روی این سکه دموکراسی و حقوق بشر و روی دیگرش استعمار و منفعت جویی و برتری طلبی به شرق و حتی نسبت به متحدان غربی و دوستانشان است ۰
اما نکته آخر این است که روح توافق سایکس - پیکو از نوعی روح برتری طلبی غربی و داشتن حیات خلوت در شرق و بخصوص غرب آسیا حکایت دارد ؛ با این افق دید و سابقه تاریخی و منطق استعماری میتوان امروز به علائق و میزان وابسته بودن اروپا به سوریه و عراق و فلسطین و لبنان و عربستان را با وضوح بیشتری دریافت ۰روح انقلاب اسلامی ایران در تقابل آشکار با این توافق نامه استعماری است و یکی از علل ریشه ای دشمنی غرب با ایران معاصر را باید از این منظر ببینیم ۰
«بالجمله جناب حاج #ملا_احمد_نراقی کاشانی که فحل فضلای ایران بود و #شیخ_جعفر [#کاشف_الغطاء] و آقا سید علی [طباطبایی #صاحب_ریاض] و #میرزا_ابوالقاسم [#قمی] و حاج میرزا محمدحسن سلطانالعلماء امام جمعهی اصفهان و ملا علیاکبر اصفهانی و دیگر علما و فقهای ممالک محروسه، رساله نگاشتند و خاتم گذاشتند که مجادله و مقاتله با روسیه #جهاد_فی_سبیل_الله است و خُرد و بزرگ را از مداخلت در حدود ایران دفع دهند. و #میرزا_بزرگ_قائم_مقام این مکاتیب را مأخوذ و مرتب کرده، #رساله_ی_جهادیه نام نهاد.» (مجله حوزه، ش ۱۰۷-۱۰۸، صص ۳۹۰-۳۹۱، به نقل از: ناسخ التواریخ، ج۱، ص ۱۸۱)
https://eitaa.com/risheh/64
ریشهها:
«جناب شیخالمجتهدین #شیخ_جعفر [کاشفالغطاء] به نیابت از امام، آن حضرت (فتحعلی شاه) را #اذن_جهاد داده و در #تفویض_امر_ریاست به جناب همایونش اجازتی نوشته که حاصل مضمون، این است: «ای #کافّه_ی_اهل_ایران از عراق (اراک) و فارس و آذربایجان و خراسان، آماده شوید به جهاد کفار لئام، و برآورید تیغها از نیام، برای #حفظ_بیضه_ی_اسلام، و درآیید در سلک یاوران مٙلِک علّام و جهاد کنید به دفع کفار از شریعت سید انام (ص) و طریقهی امیرالمومنین (ع) و سید الوصیین. ...
ادامه دارد
@risheh
ادامه: «... اینک برای شما حوران آراسته و غلمان به خدمت برخاسته، پس بفروشید جانهای خود را به بهای گران که اندوخته شده است برای شما در جنات عالیه «لا تٙسمٙعُ فیها لاغِیٙةً، فیها عٙینٌ جاریةٌ، فیها سُرُرٌ مٙرفوعةٌ وٙ أکوابٌ مٙوضُوعٙةٌ وٙ نٙمارِقُ مٙصفُوفٙة وٙ زٙرابیُّ مٙبثُوثٙةٌ» قیام کنید به #یاری_مؤمنین تا دریابید بهشت برین را. آیا خطاب نمیکردید به خدا در دعای ماه مبارک رمضان که: #شهادت نهایت آرزو و مطلوب ماست در عبارت «وٙ قٙتْلاً فی سٙبیلِکٙ فٙوٙفِّقْ لٙنا»؟ آیا مکرر نمیگفتید میان مردم «یا لٙیتٙنا مٙعٙ الشُهٙداءِ فی کربلاء»؟ پس راضی مشوید به کذب گفتار خود و مخالفت گفتار با کردار خود. ...»
ادامه دارد
@risheh
ریشهها
ادامه: «... اینک برای شما حوران آراسته و غلمان به خدمت برخاسته، پس بفروشید جانهای خود را به بهای گر
«... بدانید که مقتول ثغور آذربایجان در #دفاع اهل کفر و طغیان برای #حفظ_بیضه_ی_اسلام، و #مسلمین و #حراست_ناموس_مؤمنات_و_مؤمنین مانند #شهدای کربلا است در طلب رضای خداوند ارض و سماء. و به یاد آورید آرزوی خود را در قولِ «لٙیتٙنا کُنّا حاضِرینٙ یٙومٙ الطُفُوفِ وٙ نٙفدی نُفوسٙنا لِلحُسٙینِ وٙ نٙجعٙلها وِقایٙةً دونٙ طٙعنِ الرِّماحِ وٙ ضٙرْبِ السُّیوفِ»؛ پس اگر در قولْ صادقیاید و به حقْ ناطق، پیش گیرید پیشهی شهدا را در امتثال امر بضعهی بطول، زهرا، چه، به خدا در این مقام حاضر است امام حسین علیهالسلام و گویا در این کارزار شما را به یاری میخواند...»
@risheh