🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
ثواب اطعام عید غدیر ❤❤
مَنْ فَطَّرَ مُؤْمِناً فِی لَیْلَتِهِ فَکَأَنَّمَا فَطَّرَ فِئَاماً وَ فِئَاماً یَعُدُّهَا بِیَدِهِ عَشَرَةً فَنَهَضَ نَاهِضٌ فَقَالَ یَا أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ وَ مَا الْفِئَامُ قَالَ مِائَةُ أَلْفِ نَبِیٍّ وَ صِدِّیقٍ وَ شَهِیدٍ فَکَیْفَ بِمَنْ تَکَفَّلَ عَدَداً مِنَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَات ِ وَ أَنَا ضَمِینُهُ عَلَى اللَّهِ تَعَالَى الْأَمَانَ مِنَ الْکُفْرِ وَ الْفَقرِ»
حضرت امیرالمؤمنین(ع) فرمود: هر کس مؤمنى را در غروب روز غدیر افطار دهد، مثل این است که یک میلیون پیامبر و صدّیق و شهید را افطار داده است. حالا اگر یک نفر، چند نفر از مومنین و مومنات را افطاری دهد دیگر چند میلیون میشود؟ و من از سوى خداى متعال، ضامنم که از کفر و فقر، در امان باشد. (مصباح المتهجد، ج2، ص758)
@khanjanidroos
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
علامه تهرانی:
گاهی ممکن است انسان عبادت
چهل ساله اش را، بر اثر یک دل
شکستن از دست بدهد ...
📙شرح عنوان بصری
@khanjanidroos
✅چند راهبرد کلان در صحبتهای دیروز رهبری در جمع هیات دولت:
1.در شرایط جنگ اقتصادی و تحمیل شرایط سخت بر کشور و کم کاری مسئولان دولتی نباید مشکل جدیدی بر کشور افزود و بهم ریختگی سیاسی بوجود آورد.برکناری دولت و انجام انتخابات مجدد خودش عاملی برای هرج ومرج و ایجاد بلبشوی سیاسی است.
2.زمانی که مردم از اوضاع اقتصادی ملتهب و ناراحت اند؛ ایجاد اضطراب ناشی از اختلاف و دعوا در نظام و ارکان آن ؛ گناهی نابخشودنی است.( چیزی که رییس دولت نهم در سالهای 90 و 91 آن را رعایت نکرد)
3.در دوره ای که باید همه توانها بر حل مشکل اقتصادی متمرکز شود؛ایجاد حاشیه ها و پر رنگ کردن فرع بجای اصل خلاف حکمت ومصلحت نظام است.
4.در برهه ای که دولت در موضع ضعف بوده و نتوانسته وعده ها و توقع مردم را برآورده کند و از سوی عده ای تهدید به استعفا و برکناری می شود؛ حمایت و دفاع و بیان نقاط قوت آن دولت از سوی جایگاه اول کشور یعنی رهبری بنوعی؛ تقویت دوباره دولت و ایجاد روحیه مضاعف و یک فرصت جدید و یک اتمام حجت دوباره است.
5.بیان راهکار برون رفت از معضلات موجود و نشان دادن برنامه های عملیاتی و موثر زمانی در مخاطب اثر دارد که همراه باحمایت و دفاع تمام قد باشد( رهبری : دولت توانایی مدیریت اقتصادی دارد)
6.در شرایطی که دشمن طمع به ایجاد بحران ودرگیری و شورش در کشور دارد؛ نشان دادن چهره ای مقتدر و یکدست و متحد از کشور و نظام برای دشمنان بیرونی کاری ترین ضربه و با صلابت ترین پیام است.
✅اما راه برد پیش روی حوزه:
حمایت جانانه و به موقع از راه کار های ارائه شده رهبری در برهه های حساسی همچون شرایط فعلی.
مطالبات رهبری از دولت ازجمله بستن منافذ فساد؛تکیه بر اقتصاد مقاومتی با محوریت تولید داخلی؛ باز کردن میدان برای فعالین اقتصادی و نیروهای جوان؛ جلوگیری از بسته شدن کارخانه ها؛کار شبانه روزی و بی وقفه؛ قطع امید از اروپا در مساله اقتصاد و برجام وعدم امکان مذاکره با آمریکا و تقویت ارتباط با همسایگان و.. باید تبدیل به گفتمان ومطالبه عمومی شود.
خانجانی
@khanjanidroos
#فهمیدن_محرم
💢امام به گریه نیاز نداره!!!
عده ای با ژست #روشنفکر_دینی می گویند:
امام حسین(ع) شهید نشد که ما گریه کنیم و توی سر وکله بزنیم باید راه حسین را شناخت حسین به این عزاداریها نیاز نداره
#پاسخ
این حرف درستی است که امام حسین(ع) به #گریه ما نیاز ندارد.
خداوند هم به نماز و عبادت ما احتیاجی ندارد پس انجام ندهیم؟
اصلا اینجا حرف از #نیاز امام حسین(ع) به عزاداری ما نیست. این شبهات با حرفهای قشنگ دینی مخلوط میشود.
کسانی که ادعای #روشنفکر_دینی دارند.
به این سوال جواب دهند، چرا امام موسی کاظم(ع) که #خودشان امام معصوم هستند برای امام حسین(ع) عزا داری میکردند؟
امام رضا(ع): هر گاه ماه #محرم فرا می رسید، پدرم (موسی بن جعفر علیه السلام) دیگر خندان دیده نمی شد و غم و افسردگی بر او غلبه می یافت تا آن که ده روز از محرم می گذشت، روز دهم محرم که می شد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و #گریه پدرم بود.
📚امالی صدوق، ص 111
یا چرا امام صادق(ع) از قول پدرشان میفرمان:
امام صادق(ع):
پدرم امام باقر(ع) به من فرمود: ای جعفر ! از مال خودم فلان مقدار #وقف نوحه خوانان کن که به مدت ده سال در «منا» در ایام حج، بر من نوحه خوانی و سوگواری کنند.
📚بحار الانوار، ج 46، ص .220
گریه بر حسین(ع)، گریه اعتراض به ظلم است.
گریه بر محبت حسین(ع)
مگر در زیارت #عاشورا نمی خوانیم که با محبت حسین(ع) به خدا نزدیک میشویم؟
با حرفهای به ظاهر قشنگ، دنبال تحریف و #تخریب روضه امام حسین(ع) هستند و تازه خود را اسلام شناس و امام شناس هم معرفی میکنند.
@khanjanidroos
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌷🌷🌷روز آخر ذی الحجه🌷🌷🌷
اين روز، روز آخر سال اسلامى قمرى است. لذا مرحوم «سيّدبن طاووس» نقل كرده است كه در اين روز، دو ركعت نماز مى خوانى و در هر ركعت، يك مرتبه سوره «حمد» و ده مرتبه سوره «قل هو اللّه» و ده مرتبه «آية الكرسى» را مى خوانى و پس از نماز مى گويى:
اَللّهُمَّ ما عَمِلْتُ فى هذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَل نَهَيْتَنى عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ،
خدايا آنچه انجام دادم در اين سال از اعمالى كه مرا از آن نهى فرمودى و راضى بدان نبودى
وَنَسيتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ، وَدَعَوْتَنى اِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرائى عَلَيْكَ، اَللّهُمَّ فَاِنّى
و من آن را فراموش كردم ولى تو فراموشش نكردى و مرا به بازگشت بسويت خواندى پس از دليرى كردنم بر تو خدايا من از آن
اَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لى، وَما عَمِلْتُ مِنْ عَمَل يُقَرِّبُنى اِلَيْكَ فَاقْبَلْهُ مِنّى،
اعمال آمرزش مى طلبم پس بيامرز آنها را و هر عملى كه انجام دادم از اعمالى كه مرا به تو نزديك گرداند پس آن را از من قبول كن
وَلا تَقْطَعْ رَجآئى مِنْكَ ياكَريمُ.
و قطع مكن اميدم را از خودت اى بزرگوار.
وقتى چنين كردى شيطان مى گويد: واى بر من! هرچه در مدّت اين سال زحمت كشيدم (و او را وسوسه كردم) با اين عمل، همه را از بين برد و سالش را به خير پايان داد!
مناسب است همين عمل، در پايان سال شمسى (روز آخر اسفندماه) نيز به قصد استحباب مطلق انجام شود.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
@khanjanidroos
هدایت شده از کانال در آرزوی شهادت
مداحی+محمود+کریمی+شب+اول+محرم+.mp3
2.51M
شب اول محرم سینه زنت آرزوشه
با دستای یه پیر غلامت پیرن سیا بپوشه
🎤حاج محمود ڪریمی
🌸حضرت محمد(صلی الله علیه و آله)
🔸إنَّ لِقَتْلِ الْحُسَيْنِ حَرَارَةٌ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لَنْ تَبْرُدَ أَبَداً
🔹همانا برای شهادت حسین علیه السلام حرارتی در قلب های مومنان است که هرگز سرد نخواهد شد.
(مستدرك الوسائل، ج ۱۰ص ۳۱۸)
@khanjanidroos
بازماندگان کربلا، قیام تشیع را زنده نگه داشتند
◾ بعد از آنکه واقعهی #عاشورا پیش آمد، حکومت اموی ابتدا خیلی سرمست بود، خوشحال بودند که قال کنده شد؛ همهجا گفتند که دشمنان حکومت، دشمنان قدرت یزید، سرکوب شدند و از بین رفتند. خلاصه و عصارهی قرآنخوانهای حجاز و عراق و فارس و یمن و شام و بقیّهی استانهای اسلامی در ۷۲ نفر جمع شد و این ۷۲ نفر در یک نیمروز کشته شدند و به خاکوخون تپیدند؛ تمام شد، قال کنده شد.
▫️ خیال کردند ماجرای نبوّت و امامت و تشیّع سر آمد و دیگر در مقابل آنها کسی نیست؛ ولی ناگهان دیدند که نه، اشتباه کردهاند.
◾ اوّلاً در بازماندگان دودمان نبوّت کسی مثل زینب(س) هست که کوفه را در یک جا و دربار فاسد و وحشی یزید را در یک جای دیگر منقلب میکند.
▫️ در بازماندگان کشتگان کربلا علیّبنالحسین (علیهماالسّلام) هست که در شام، در مرکز قدرت یزید و بین مردم شامی که چهل سال است زیر یوغ این خاندان دارند زندگی میکنند و از اسلام هیچ نمیدانند، امام سجّاد(ع) بر منبر میرود و حقایق را میگوید و اولویّت خودش را برای همین مقام تثبیت میکند و اسلام را به یاد مردم میآورد.
📚 کتاب #همرزمان_حسین(علیهالسلام)؛ ص۱۳۵-۱۳۷| سخنرانیهای آیتالله خامنهای در محرم الحرام ۱۳۵۱ در هیات انصارالحسین تهران
@Khanjanidroos
قال رسول الله صلى الله عليه و آله :
ألا وَ إنَّ الْحُسَينَ بابٌ مِن أبوابِ الْجَنَّةِ مَن عاداهُ حَرَّمَ اللّهُ عَلَيهِ ريحَ الْجَنَّةِ
آگاه باشيد !
حسين درى از درهاى بهشت است،
هر كس با او دشمنى كند، خداوند
بوى بهشت را بر او حرام مى كند.
البرهان فی تفسیر القرآن : ج ۳ ،
ص ۲۳۲
@khanjanidroos
هدایت شده از کانال در آرزوی شهادت
1_26745629.mp3
5.99M
#قافله_سالار_من
مداحی بسیار جانسوز 💔
@love_shahid
💠 امام علی علیه السلام فرمودند: مِلاکُ الدّینِ مُخالَفَةُ الْهَوى؛ معیار دیندارى مخالفت با هواى نفس است»(1).
شرح حدیث:
هر چیزى ملاکى دارد که با آن سنجیده مى شود. ملاک دیندارى و بى دینى چیست؟ آیا ملاک دیندارى فقط نماز خواندن است؟ آیا حجاب به تنهایى مى تواند معیار قرار گیرد؟ همان گونه که بعضى مردم نماز یا حجاب را مرز دینداران و بى دینان معرّفى مى کنند. آیا کنترل زبان و حفظ آن مى تواند به تنهایى ترازوى سنجش دیندارى باشد؟
حضرت امیرمؤمنان (علیه السلام) در این روایت کوتاه و عمیق، معیار و ملاک جامع و کاملى را براى مسأله مورد بحث بیان فرموده است. هر چند امور مذکور نیز ملاک هستند; ولى ملاک کامل و فراگیر چیز دیگرى است، حتّى گاه مى شود که همان عبادت و حجاب و حفظ زبان بر اثر خواهش دل است. داستان معروف زیر شاهد خوبى بر این بحث است:
شخصى سالیان درازى در صف اوّل نماز جماعت شرکت مى کرد. روزى دیر به مسجد رسید و در صف آخر قرار گرفت، احساس بدى به او دست داد. با خود گفت: حالا مردم چه مى گویند! فلانى هر روز در صف اوّل بود، چرا امروز در صف آخر قرار گرفته است!؟ پس از این افکار و تخیّلات، ناگهان تکانى خورد که اى واى بر من! سالیان دراز نمازهایم را خراب کردم، باید همه را قضا کنم؟ چون آلوده به انگیزه غیر خدایى بود!
به همین جهت در روایتى مى خوانیم که: «مجذوب فراوانى نماز و روزه و سایر عبادات دیگران مشوید! چون گاهى این ها را از سرِ عادت انجام مى دهند، بلکه افراد را به راستگویى و أداى امانت امتحان کنید»(2). بنابراین آن کس که تابع عقل و فرمان خداست دیندار، و آن که تابع هواى نفس است بى دین است.
در تفسیر آیه شریفه (نُؤْمِنُ بِبَعْض وَ نَکْفُرُ بِبَعْض)(3) این سؤال مطرح شده است: چرا خداوند بنى اسرائیل را به خاطر این کار سرزنش مى کند، در حالى که (نُؤْمِنُ بِبَعْض) که کار خوبى است; هر چند براى (وَ نَکْفُرُ بِبَعْض) مستحق سرزنش هستند؟
برخى از مفسرین گفته اند: «آن ایمان ببعض نیز بى ارزش بوده است، چون به چیزهایى ایمان مى آوردند که با هواى نفس آن ها سازگار بود. بنابراین در واقع ایمان به هواى نفس بود، نه ایمان به خدا!»(4).
خلاصه این که روایت فوق ملاک و معیار سنجش دینداران از بى دینان را مخالفت با هواى نفس مى شمارد و با این ترازوى دقیق مى توانیم میزان دیندارى خویش را به خوبى بسنجیم.
📚پی نوشت:
1. میزان الحکمة، باب 4041، حدیث 21135 (جلد دهم، صفحه 382).
2. میزان الحکمة، باب 300، حدیث 1490 (جلد اوّل، صفحه 344).
3. سوره نساء، آیه 150.
4. تفسیر نمونه، جلد 4، صفحه 189.
#شرح_حدیث
#روایت
@khanjanidroos
🔶🔸 ولادت بهتر است یا شهادت🔸🔶
در چند سال اخیر این پرسش مطرح شده که هفتم صفر زادروز یا روز شهادت اهل بیت (ع) است؟
برابر روایت مرسلی، امام کاظم (ع) در ماه ذیحجه ـ بدون اشاره به روز آن ـ به دنیا آمد. نبود سند برای این روایت موجب اعراض مشهور اندیشمندان شیعه و برگزیدن روایت دیگر دال بر تولد حضرت در هفتم ماه صفر شده است.
بزرگانی چون شیخ مفید (م413)، مرحوم طبرسی(548)، شهید فتال نیشابوری (ش 508)، ابنشهرآشوب (م588)، شهید اول (م786)، جیلانی (ق11)، علامه مجلسی (م1111)، شيخ جعفر كاشف الغطاء (م1228) ـ از بزرگان حوزه علمیه نجف ـ و شیخ عباس قمی (م 1359) ولادت آن حضرت را در هفتم ماه صفر میدانند.
مشهور درباره تاریخ شهادت امام حسن مجتبی (ع) نیز آخرین روزهای ماه صفر است. مرحوم کلینی (م329) آن را روز آخر؛ و شیخ مفید، شیخ طوسی (م460)، و ابنشهرآشوب آن را 28 ماه صفر دانستهاند.
در برابر تنها متأخران چون شهید اول و مرحوم کفعمی (م905) ـ از بزرگان شیعه در قرن هشتم و نهم ـ شهادت حضرت را در هفتم ماه صفر دانستهاند.
بنابراین مشهور میان اندیشمندان شیعه تولد امام کاظم (ع) در هفتم و شهادت امام مجتبی (ع) در آخر ماه صفر است.
اصرار بر وقوع شهادت امام حسن مجتبی (ع) در هفتم ماه صفر هیچ سندی ندارد؛ به ویژه آنکه پیشینیانی چون حسن قمى ـ در تاریخ قم که آن را در 378 ق نوشته ـ و شیخ طوسی در تهذیب، تنها به شهادت امام حسن مجتبی (ع) در ماه صفر ـ بدون تعیین هفتم یا آخر ماه ـ اشاره کردهاند. در میان معاصران نیز محدث بزرگی چون مرحوم شیخ عباس قمی ره با تردید از این مسئله گذشته است.
در این میان آنچه بسیار غریب است حذف مناسبت تولد امام کاظم (ع) در هفتم سفر از تقویم رسمی کشور و تعیین 14 ذیحجه ـ طی چهار سال اخیر ـ به عنوان زادروز امام کاظم ع است که هیچ سندی برای آن وجود ندارد. این در حالی است که بزرگانی چون شهید اول هر دو روایت شهادت و ولادت را نقل کردهاند.
استوارترین اندیشه، گفتار فقیهانی چون مرحوم آیتاللهالعظمی بهجت (ره) و دیگر بزرگان حوزه علمیه قم و برگرفته از آموزههای اهل بیت (ع) است. ایشان معتقدند که بهتر است این روز را روز بزرگداشت مقام دو امام قرار داده و به بیان فضائل امام کاظم (ع) و مصائب امام مجتبی (ع) بپردازیم.
در این موارد نباید دستورات اهل بیت (ع) در مورد شادی در شادی آنان و اندوه در غم آنان را از نظر دور داشت که
(الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مَارِقٌ وَ الْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زَاهِقٌ وَ اللَّازِمُ لَهُمْ لَاحِق)
@khanjanidroos
❣متن زیارت حضرت امام رضاعلیه السلام ❣
🌿🌹بسم الله الرحمن الرحیم 🌿🌹
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وَلِىَّ اللَّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا حُجَّةَ اللَّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا نُورَ اللَّهِ فى ظُلُماتِ الاَْرْضِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا عَمُودَ الدّینِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ آدَمَ صَِفْوَةِ اللَّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ نُوحٍ نَبِىِّ اللَّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ اِبْراهیمَ خَلیلِ اللَّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ اِسْماعیلَ ذَبیحِ اللَّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ مُوسى کلیمِ اللَّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ عیسى رُوحِ اللَّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ مُحَمَّدٍ رَسُولِ اللَّهِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ عَلِی
وَلِىِّ اللَّهِ وَوَصِىِّ رَسُولِ رَبِّ الْعالَمینَ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ فاطِمَةَ الزَّهْرآءِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ الْحَسَنِ وَالْحُسَینِ
سَیدَىْ شَبابِ اَهْلِ الجَنَّةِ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ عَلىِّ بْنِ الْحُسَینِ
زَینِ الْعابِدینَ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِی باقِرِ عِلْمِ الاَْوَّلینَ وَالاْ خِرینَ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ جَعْفَرِ بْنِ
مُحَمَّدٍ الصّادِقِ الْبآرِّ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا وارِثَ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ
اَلسَّلامُ عَلَیک اَیهَا الصِّدّیقُ الشَّهیدُ اَلسَّلامُ عَلَیک اَیهَا الْوَصِىُّ الْبآرُّ التَّقِىُّ اَشْهَدُ اَنَّک قَدْ اَقَمْتَ الصَّلوةَ وَآتَیتَ الزَّکوةَ وَاَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَیتَ عَنِ الْمُنْکرِ وَعَبَدْتَ اللَّهَ مُخْلِصاً حَتّى اَتیک الْیقینُ
اَلسَّلامُ عَلَیک یا اَبَا الْحَسَنِ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَکاتُهُ
⬇️⬇️⬇️💕متن صلوات خاصه امام رضا علیه السلام 💕
🌺🍃 بسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم 🌺🍃
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضا الْمُرْتَضَى الاِمامِ التَّقِیِّ النَّقِیِّ وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَرْضِ وَمَنْ تَحْتَ الثَّرى، الصِّدّیقِ الشَّهیدِ، صَلاةً کَثیرَةً تامَّةً زاکِیَةً مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً، کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَد مِنْ اَوْلِیائِکَ
@khanjanidroos
مهدی جان!
والله که شهر،
بی تو مرا
حبس می شود!
آوارگی و کوه و بیابانم،
آرزوست.....
@Khanjanidroos
گاهی
از شدت دلتنگی می شود فهمید
که
جمعه است....
تقویم ها چکاره اند.....
ولی من می گویم باهر تاملی درخود ،دلتنگی ،تقویم نبودنت را خبر میدهد😭😭
@Khanjanidroos
🔴 یکی از سوالات مطروحه در این ایام در مورد جواز مراسمی جعلی با عنوان عمرکشون است،آیا این مراسم پایه و اساس شرعی دارد؟آیا برگزاری چنین مراسمی در این برهه از زمان که نیاز به وحدت مسلمین در برابر دشمنان قسم خورده اسلام داریم شرعا و عقلا جایز است؟آیا اگر به بهانه محبت اهل بیت برگزاری چنین مراسم جعلی و خرافی موجب ریخته شدن خون شیعه ای در هر نقطه جهان شود برگزار کنندگان عمرکشون در این جنایت شریک هستند؟
@Khanjanidroos
🔴 پاسخ:
#رفع_القلم
#خرافه_عیدالزهرا
💢یکی از منابع و ادله برگزاری مراسم عمرکشان، حدیث #رفع_القلم می باشد
در این حدیث آماده است که در این روز گناهی برای بندگان ثبت نمیشود!!😳
#بررسی_حدیث 👇👇
✅اولا
این حدیث در منابع اولیه نیامده، و با توجه به محتوای آن که در صدد ایجاد و تبیین یکی از اعیاد بزرگ شیعیان بوده، بسیار بعید است که در هیچ کدام از کتاب های روایی نیامده باشد و بزرگانی مانند شیخ کلینی، شیخ صدوق و شیخ طوسی از آن غافل باشند.
✅ثانیا
بنابر نقل علامه مجلسی؛ سید بن طاوس از شخصی به نام " ابْنُ أَبِی الْعَلَاءِ الْهَمْدَانِیُّ الْوَاسِطِیُّ" وَ " یَحْیَى بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ حُوَیْجٍ الْبَغْدَادِیُّ" این جریان را نقل می کند در حالی که همین جریان را شیخ حسن بن سلیمان از مُحَمَّدِ بْنِ الْعَلَاءِ الْهَمْدَانِیِّ الْوَاسِطِیِّ ( ونه ابن ابی العلاء) وَ یَحْیَى بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ جَرِیحٍ ( ونه حویج) الْبَغْدَادِیِّ، نقل می کند که بنابراین در مشخصات هر دو راوی این حدیث در این دو کتاب اختلاف وجود دارد.
✅ثالثا
عبارت "یوم رفع القلم"، اگر به معنای روزی است که گناهان در آن روز نوشته نمی شود و مردم در انجام هر گناهی آزادند؟! چنین مطلبی با اصول اعتقادات و مسلمات قرآنی و روایی در تعارض است
علاوه بر این که چنین تفسیری از "یوم رفع القلم" با دیگر قسمت های این روایت طولانی ناساز گار است. در این روایت، روز نهم ربیع الاول را روز زهد، روز توبه، روز انابه و بازگشت به سوی خداوند، و روز تزکیۀ نفس خوانده است.
چنین صفاتی چگونه با روزی به این عنوان که هر گناهی در آن آزاد است، قابل جمع است؟!
✅رابعا
در کتاب عیون اخبار الرضا (ع) و در کتاب فضائل الشیعه شیخ صدوق، دو روایت به این مضمون آمده است که از شیعیان اهل بیت (ع) قلم برداشته شده است. این دو روایت به طور مطلق آمده و محدود به نهم ربیع الاول هم نشده است.
بحار الأنوار، ج 31، ص 128.
صدوق، محمد بن علی، عیون أخبار الرضا ع، ترجمه غفارى و مستفید، ج2، ص 575
☑️☑️مهم👇👇👇👇👇
✅✅منبع شناسي روايت نهم ربيع
مرحوم مجلسي اين روايت را به نقل از دو منبع در كتاب بحار آورده است:
يكي زوائد الفوائد، نوشته فرزند سيد بن طاووس (قرن هفتم) و ديگر كتاب المحتضر نوشته حسن بن سليمان حلي (قرن هشتم).
در پاورقي بحارالانوار دو منبع ديگر براي اين روايت ذكر شده است: يكي مصباح الانوار از هاشم بن محمد، عالم قرن ششم و ديگر دلائل الامامه طبري.
اما در كتاب دلائل الامامه كه نوشته محمد بن جرير طبري شيعي، عالم قرن چهارم است چنين روايت يا اشاره اي به آن يافت نشد و معلوم نيست چگونه آن را به طبري نسبت داده اند. عجيب اينكه غروي در پاورقي المحتضر مي گويد: «طبري اين روايت را در بخش زندگي امير مؤمنان عليه السلام آورده است.» در حالي كه كتاب دلائل الامامه اصلاً چنين بخشي ندارد. البته طبري شيعي كتاب ديگري به نام المسترشد درباره امام علي عليه السلام دارد ليكن چنين مطلبي در آن كتاب هم نيست.
از طرفي راويان خبر رفع القلم با اسناد دلائل الامامه تناسبي ندارد و طبري هيچ گاه از چنين افرادي نقل روايت نمي كند. بنابراين استناد اين خبر به كتاب دلائل درست نيست و به نظر مي رسد منشأ اين اشتباه، خلط كردن نام طبري نويسنده كامل بهائي با طبري صاحب دلائل است.
عمادالدين ابوجعفر محمد بن ابي القاسم طبري نويسنده كامل بهائي كه از علماي شيعي قرن هفتم است، كتابي به نام «يوم وفات عمر» داشته و در آن قول نهم ربيع را صحيح دانسته است.
منبع ديگر روايت يعني مصباح الانوار هم اكنون موجود نيست و در نسخه خطي باقي مانده از اين كتاب سخني از اين خبر يافت نشد؛ البته نسخه خطي مربوط به جلد اول است و احتمال دارد جزائري ـ صاحب انوار النعمانيه ـ روايت را در جلد دوم ديده كه در دست نيست.
پس آنچه درباره مستند نظريه قتل خليفه دوم در روز نهم ربيع الاول وجود دارد تنها دو مصدر بحارالانوار است كه عبارتند از: كتاب زوائد الفوائد نوشته فرزند سيد بن طاووس و به نقلي نوشته خود سيد ـ كه اعمال و آداب مستحبي را بيان مي كند ـ اين كتاب چاپ نشده ولي نسخه اي از آن در كتابخانه دانشگاه تهران موجود است.
كتاب محتضر نوشته حسن بن سليمان حلي، شاگرد شهيد اول است ـ كه در موضوع احتضار و روايات حضور ائمه بر بالين شخص محتضر سخن مي گويد ـ در مجموع روشن شد كه منابع روايت رفع القلم كه قتل خليفه دوم را در نهم ربيع مي داند از قرن ششم عقب تر نمي رود و آنچه امروزه موجود است مربوط به قرن هفتم و هشتم است.
@Khanjanidroos
مرداب به رودخانه گفت ؛
چه کردی که زلالی؟
گفت : گذشتمممممممم
@khanjanidroos
🌹🍃آقا ردای سبز امامت مبارکت
🍃🌹پوشیدن لباس خلافت مبارکت
🌸🍃ای آخرین ذخیره زهرایی حسین
🍃🌸آغاز روزگار امامت مبارکت
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@Khanjanidroos
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
آغاز ولایت و امامت طولانی مدت امام زمان (عج) ، امری فرخنده و زیبا و دارای ابعاد و وجوه مختلفی است که توجه به آنها باعث معرفت بیشتر ما و انس و دلدادگی ما به آن حضرت می شود:
🍃سرآغاز ولایت مصلح و موعودی است که همه پیامبران و ادیان ، در انتظار ظهورش همیشه صبر و قرار از دست داده و آرزوی درک زمانه او را داشته اند.
🍃طلیعه حاکمیت جهانی صالحان و حق طلبان و اثبات حقانیت راه روش آینده مطلوب دینی،
🍃آغازین روز عمل عبادی انتظار و زندگی کردن مومنانه و منتظرانه در پرتو غیبت طولانی مدت حضرت مهدی(عج)
🍃آغازین روز غیبت و سر آغاز امتحانات و اثبات ایمان و معرفت واقعی و انس و ارتباط مداوم و قلبی با ولی و حجت الهی ،
🍃آغازین روز عنایت خاص الهی بر بندگان ( مبنی بر حفظ و نگهداری ولی خدا) و اتمام نعمت ولایت و فیض مداوم
🍃آغازین روز نزدیک شدن و قطعی شدن وعده الهی مبنی بر تشکیل حکومت صالحان و مستضعفان ...
@Khanjanidroos
🎋🎋🎋🎋🎋🎋🎋
دوستان گل نسیم معنویت بشتابید 💞💞💞
آن شاالله کمافی السابق گروه خودتون رو با دعوت از دوستان تان رونق بخشید 🍁🍁🍁🍁
ماهم با مطالب ارزنده اخلاقی تربیتی خانوادگی خدمت شما گلهای بوستان نسیم هستیم
@Khanjanidroos