🔻رابطه #غنا و #زنا 🔻
💢 میدونستین مصرف #الکل و گوش کردن #موسیقی حرام، روی بخشی از مغز (بخش پیشین پیشانی) که مهار رفتارهای محرک جنسی رو به عهده داره... اثر میذاره و باعث #تخریب_حافظه میشه؟؟
🔞برای همین شاهد رفتارهای بیضابطه #جنسی در جوامع هستیم...💥
💠پیامبر اکرمﷺ فرمودن:
《هر کاری شراب میکند غنا هم انجام میدهد. #غنا #حیا را از بین میبرد و غریزه جنسی را زیاد میکند، اگر مبتلا به غنا شدید از زنان بپرهیزید. برای این که غنا انسان را به زنا میکشاند.》*
📚منابع:
کتاب "عفاف و حجاب از دیدگاه نوروبیولوژی"، ص ۱۶۰
*بحارلانوار ج ۷۶، ص ۲۴۷
🏴 @rkhanjani
🔴 سلسله خاطرات «چی شد چادری شدم»
خاطرات واقعی کسایی که تو همین روزگار چادری شدن...
♦️ شما چی شد چادری شدید؟
🔅 @rkhanjani
...:
#چی_شد_چادری_شدم؟
🔹 این قسمت: به ایشون چیزی نگیها...
🚶♀من پوشش کاملی نداشتم؛ اهل انجام واجبات هم نبودم؛ اما هر وقت دلم میگرفت و ناراحت میشدم میرفتم مسجد نزدیک خونهمون و نماز میخوندم. نماز خوندن حالم رو خیلی بهتر میکرد.
🍄 یه بار که برای نماز رفته بودم مسجد
یه خانم چادری و محجبه رو دیدم که داشت برای حلقات صالحین ثبت نام میکرد. منم چون میخواستم به خودم ثابت کنم که مسیرم درسته و اونا اشتباه میکنن، ثبت نام کردم و زمان و ساعت حلقاتشون رو پرسیدم و تو حلقهها شرکت کردم.
😔 اما چند سال که گذشت، فهمیدم کسی که اشتباه میکرده خودم بودم.
✅ از اون به بعد کلی تحقیق کردم و کتاب خوندم که فهمیدم چادری شدن و پوشش کامل، به جای متلک و بیاحترامی، تو جامعه بهم ارزش و امنیت و احترام میده.
🚦یه بار که از یه خیابون رد میشدم، دوتا خانم بدحجاب جلوتر از من بودن. متاسفانه آقایونی که کنار خیابون ایستاده بودن به اونها کلی متلک گفتن ولی من که نزدیک شدم یکیشون به اون یکی گفت: "به ایشون چیزی نگیها" ‼️
❤️ من به جای نگاه بد بعضی از آقایون تو جامعه، این احترام و ارزش رو دوست داشتم.
⚡️ من صلابتی که چادر داره رو وقتی متوجه شدم که دیدم هیچ مردی اجازهی بد نگاه کردن به من یا بد صحبت کردن کردن با من رو به خودش نداد.
🌹 ارسالی توسط یکی از اعضا
🎓 @rkhanjani ❤️
🔴 چرا آدمها عیبهای خودشان را نمیبینند؟ چه ارتباطی با دوران بچگی دارد؟
✍ محاسبه نفس یعنی بنشین به عیبهایت نگاه کن، آنها را بشمار. میفرماید: «عاقل باید بدیهای خودش را بشمارد، طبقهبندی کند، بنویسد یا در ذهن داشته باشد؛ ...يُحْصِيَ عَلَى نَفْسِهِ مَسَاوِيَهَا»(غرر/۴۵۳)
➖ اما چرا فرمود: «بدیهایت را بشمار و ببین؟» آدمها دوست ندارند به بدیهای خودشان نگاه کنند، آدمها دوست ندارند کسی مدام به بدیهایشان گیر بدهد، چیز بدی هم نیست. مثلاً در خانوادهها پدر مادرها خیلی عادت دارند بدیهای بچههایشان را میشمارند این خیلی بد است.
➖ یکی از ریشههای اینکه آدم عیب خودش را نمیگیرد این است که در خانهای بزرگشده که خیلی عیبش را گرفتند، دیگر حاضر نیست عیب خودش را بگیرد همهجا میخواهد از خودش دفاع کند.
➖ هرچقدر که عیبجویی از دیگران بد است و انسان را تاریک میکند، عیبجویی از خودتان خوب است و انسان را نورانی و لطیف و معطر میکند.
➖ برخی فکر میکنند اگر از خودشان عیب بگیرند، افسرده میشوند. بله اگر تنها هستی، افسرده میشوی، ولی اگر پیش خدا بروی و عیبهایت را بازگو کنی، خدا تحویلت میگیرد؛ برو بنشین بغل خدا بگو خدایا ببین خدایا من چه بلایی سر خودم آوردم، مثل بچهای که در بغل پدرش مینشیند و میگوید ببین بابا دستم اوخ شده مفصل آنجا گریه میکند.
📚استاد پناهیان
@rkhanjani
✨ﻭﺳﻌﺖ ﺭﻭﺷﻨﺎﯾﯽ
✨ﻭﺗﺎﺭﯾکی ﺩﻧﯿﺎﯼ ﻫﺮکسی
✨ﺑه اﻧﺪﺍﺯﻩ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﻭﺭﻓﺘﺎرﺍﻭﺳﺖ
✨ﻫﺮﭼﻪ ﻟﺒﺮﯾﺰﺍﺯﻋﺸﻖ،ﻣﺤﺒﺖ
✨ﻣﻬﺮﺑﺎنی ﻭﻧﯿکی ﺑﺎشی ﺭﻭﺷﻦﺗﺮی
✨ﻭﻫﺮﭼﻪ ﻣﻤﻠﻮﺍﺯﺣﺴﺎﺩﺕ،کﯿﻨﻪ
✨ﻧﻔﺮﺕ وﺧﺸﻢ ﺑﺎشی ﺗﺎﺭﯾﮏﺗﺮی!
🌛شبتون آرام🌜
@rkhanjani
1-اگر در برابر توهین در جمع سکوت کنیم بهتره از نظر خداوند یا پاسخ بدیم؟
2-برای افزایش صبر در برابر حرف مردم چه راهکارهایی هست؟
✅پاسخ:
۱. در روبط اجتماعی بین مردم، اصل بر حمل بر صحت، تغافل و گذشت از اشتباهات دیگران است. هرچند اسلام اجازه ظالم پروری را هم نمی دهد و اگر جائی حس کنید که سکوت کردن شما در مقابل ظالم، باعث می شود که طرف مقابل در عملش شدت بیشتری به خرج دهد، سکوت جایز نیست و باید طبق آداب اسلامی و بدون اینکه پاسخ را از حد بگذرانید، از خودتان دفاع کنید.
۲. تحصیل سعه صدر و افزایش تحمل و صبر مثل دیگر فضائل اخلاقی تلاش و استمرار زیادی می طلبد. اما امکان پذیر است و اگر بخواهیدمی توانید این صفت را کسب کنید. راهکارهای زیر برای افزایش صبر وتحمل شما موثر هستند:
1- همیشه فضای ذهنی و روانی خود را برای شنیدن و دریافت رفتارهای نابجا و خلاف انتظار آماده سازید وبه این معنا که همیشه این انتظار را داشته باشید تا دیگران با شما به بدترین شکل برخورد داشته باشند و خود را برای تحمل آن آماده کنید.
2- قبل از مواجه با برخوردهای نابجای دیگران پاسخ خود و عکسالعمل خوب خود را برای مواجه با رفتارهای خلاف انتظار دیگران در ذهن خویش مرور کنید و با طرح ذهنی آماده شده با رفتارهای بیمورد دیگران برخورد کنید مثلاً باخود بگویید اگر فلان شخص به من ناسزا بگوید به حرف او توجه نمیکنم همچنان دوستش دارم چون گناهان من راپاک کرده و این صبر سبب تعالی روحی من میشود و به هر حال با این کلمات و تلقین ها همیشه آمادگی ذهنی و روانیخود را برای عملکردهای خلاف انتظار مردم فراهم سازید.
3- با خود شرط و عهد ببندید که هیچ گاه و در هیچ شرایطی اقدام به حرف های نابجا و برخورد تند و تصمیمگیری عجولانه نخواهیدکرد و برای تخلافات خود نیز جریمه مناسب که تنبیه کننده است در نظر بگیرید.
4- اگر برخی موادر سریع سخن گفتید و عجولانه تصمیم گرفتید و رفتار نابجا از شما سرزد سریع خود را سرزنش وحتی در لفظ اظهار پشیمانی نمایید و وعدهها و قولی که با خود داشتید را در ذهن خویش حاضر سازید.
5- از خود ارزندگی های نابجا و شخصیت قائل شدن بیش از اندازه برای خود اجتناب ورزید و تنها هنجارها رارعایت کنید و لذا به سراغ رفتارهای متواضعانه همانند تقدم در سلام، همنشینی مناسب با افراد پایینتر، ابراز اردت به کوچکترها، مصافحه و احوالپرسی با دیگران به خصوص طبقه پایینتر، تفریح و صحبت با دیگران اقدام کنید.
6- ذکر«لا حول و لا قوه الا بالله» را زیاد بر زبان جاری سازید و سوره والعصر را زیاد بخوانید.
7- به هنگام احساس عصبانیت، سریع تغییر وضعیت و موقعیت دهید و از آن محیط دور شوید مثلاً اگر در منزل این حادثه رخ داد لباس پوشیده و منزل را ترک کنید.
8- در هنگام عصبانیت اگر ایستادهاید بنشینید و اگر نشسته هستید بخوابید.
9- وقتی که با امور عصبانیت آفرین مواجه هستید برای مدتی (حدود 10تا 15 دقیقه) راه دریافت های حسی خود را سد سازید مثلاً جلوی گوش خود را بگیرید و چشمان خود را ببندید و سر خود را پایین اندازید تا دریافتهای عصبانیت راتحت کنترل شما در آیند و موجب تحریک بیشتر شما نشوند.
10- اگر رفتار و یا صفتی که در شخصی هست موجب عصبانیت شما شده است آن رفتار را شوخی تلقی کرده و به شکلی خود را از تیررس آنها دور در نظر بگیرید یعنی به گونهای از مخاطب قرار گرفتن خویش در برابر رفتارهای دیگران پرهیز کنید مثلاً از مشاهده کسی که فحش میدهد با خود بگویید مخاطب او من نیستم و در این هنگام ازصحنه دور شده و راه دریافتهای حسی را سد سازید تا بیشتر مورد هجوم قرار نگیرید.
11- برای توجیه رفتارهای خلاف انتظاری که از دیگران سر میزند توجیه مناسب پیدا کرده و آنها را مقصر تلقی نکنید تا موجب شود به خود اجازه عکس العمل بدهید مثلاً بگویید خودم از این فرد بدتر رفتار میکنم او اشتباه گرفته مقصر نیست اشتباه من باعث رفتار نامناسب او شده است.
12- به نظرات و عقاید دیگران احترام قائل شوید و به دیده احترام به آنها بنگرید و حتی محترمانه با آنها رفتارکنید.
13- به منظور تقویت اراده و حفظ سعه صدر از تفریحاتی همانند صحرانوردی، کوهنوردی، شنا، اسب سواری، پیاده روی در صبح زود بهره گیرید.
14- در برخی کارهای مهم با مشورت خواستن از دیگران تصمیمات خود را استحکام بخشید و از اقدامات عجولانه وخام بپرهیزید.
15- بیشتر با افراد حلیم صبور و غیر عصبی معاشرت کنید و از دوستی و حرف شنوی افراد تند مزاج پرهیزکنید.
16- همیشه خودتان و رفتارتان را دوست و صحیح تلقی نکنید و احتمال خطا در کارهای خود را بدهید.
17- سعی کنید به عنوان تمرین گاهگاهی با افرادی که سلیقه آنها را نمیپسندید برخورد کوتاه مدت داشته باشید و با صاحبان دیگر انظار مراوده کوتاه مدت داشته باشید.
18- موارد فوق را در برنامهای منظم با درج موارد آن در یک جدول و نمره دادن به عملکرد خود و رعایت این امور سعی در تقلیل موار
د تخلف داشته و همت خود به افزایش صبر و تحصیل سعه صدر معطوف بدارید.
همچنین امیرالمومنین علی علیه السلام در مورد افزایش صبر و بردباری می فرمایند « اگر حليم و بردبار نيستي خود را به بردباري بزن زيرا کم شده است که کسي خود را شبيه قوي قرار دهد و از آنان شمرده نشود( از آنها نشود).»(نهج البلاغه حکمت207)
#افزایش_صبر #گذشت
🔆💢🔆💢🔆💢
🔆💢@rkhanjani