12_Moghadam-Shab_05_Moharam1397-008_(www.rasekhoon.net).mp3
4.48M
ابری نمیشه هیچوقت
این آسمون آبی
سینه زن حسینه
جوون انقلابی
ما پای انقلابمون انتخابمون میمونیم
@khanjanidroos
💞زندگی دادگاه نیست تا در آن به دنبال احقاق حق خود باشیم
💞زندگی، زندگی است. باید گذشت کرد تا بتوان از آن لذت برد
💞 گذشت، رمز پیروزی در زندگی است.
•┈┈••✾❀🕊💓🕊❀✾••┈┈•
@khanjanidroos
🔴 #این_یا_این
💠 از مصادیق #توجه به مرد و حساب کردن او، #نظرخواهی از او در برخی امورِ شخصی خودتان است. مثل پختن غذا و پوشیدن لباس و ...
💠 اما خانمها میگویند وقتی از همسرمان #سوال میکنیم مثلا ظهر برات چی درست کنم؟ و یا چه لباسی دوست داری بپوشم؟ انگار سختترین سوال دنیا را از ایشان پرسیدهایم و معمولا #طفره میروند و میگویند هرچه میل خودت است انجام بده!
💠 راه حل این قضیه این است مردها گاهی از جواب دادن به سوال #کلی و مبهم فرار میکنند اما اگر آنها را در شرایط #انتخاب قرار دهید مثلا بگویید امروز قیمه درست کنم یا ماکارونی؟ لباس قرمز را بپوشم یا سفید؟ #جواب دادن برایشان راحت میشود.
@khanjanidroos
جوانی 17 ساله که در غم از دست دادن پدرش بسیار غمگین است و با خدایش قهر کرده و هیچ چیزی درد او را تسکین نمی دهد را چگونه دلداری دهیم و چگونه جوانه ی امید به زندگی را در دلش را رشد دهیم؟( چه جملاتی را به او بگوییم تا دلش گرم شود؟ ) با تشکر
✅قهر کردن با خدای متعال می تواند نشانه برداشت و انتظار غلط از آموزه های دینی و خدامحور باشد. برای کنار آمدن با مصیبت و پذیرش واقعیت لازم است فرصت کافی داده شود و از جملات انتظار معجزه نداشته باشید. در صورتی که از این وضعیت 6 ماه گذشته باشد و فرد به زندگی معمولی برنگشته باشد بیانگر افسردگی فرد است که می بایست فرد را به روانشاس ارجاع داد.
برای تسریع در بهبود لازم است ذهن فرد را به سمت داشته ها و دیگر نعمتهای الهی که ازآن برخوردار است مانند نعمت مادر و...سوق داد و همچنین وضعیت دیگر افرادی که به مراتب شرایط ناگوارتری را تجربه می کنند یادآور شد.
در کنار این امور موضوع همدلی و حمایت عاطفی از فرد نباید فراموش شود.
@khanjanidroos
برای رسیدن به ارامش درونی و بیرونی شما پیشنهادتون چی هستش و فرار از استرسو... طبق حرفی که زدید نماز بسیار عالی هست و درستم میفرماییدخب از طریق نماز و اولش به خاطر رضای پروردگار و خداوند نیت میکنیم و این نیت رو چطور خالصش کنیم؟؟
چطور پابرجا باشه و استاد برای تهذیب نفس و دوری کردن از شهوات ووو که مقدمه ای هم هست برای داشتن آرامش شما چه جیزیو پیشنهاد میکنید؟؟؟؟
✅توجه بفرمایید که یکی از مهمترین مزیت های دینداری احساس آرامش و امنیت است.
انسانی که به یک موجودِ قادر مطلق و بسیار دانا و مهربان تکیه می کند، واقعا دیگر نگران چه چیزی می تواند باشد؟!مشکل در باور و اعتقادات ماست.اگر واقعا توجه داشته باشیم که خدای ما اولا بر هر کاری تواناست و هیچ موثری در جهان جز او وجود ندارد. یعنی اگر تمام دنیا بر علیه ما باشند، ولی او نخواهد، هرگز نمی توانند آسیبی به ما برسانند. این بهترین و مهمترین مسئله برای ایجاد احساس امنیت و آرامش روانی ست.
و ثانیا توجه داشته باشیم که او در عین این قدرت، بسیار دانا و مهربان است. قطعا صلاح و خیر ما را بهتر از خود ما می داند و بیشتر از خودِ ما طالب سعادت وخوشبختی ماست.
انسانی که این مطلب را در اعماق قلبش باور داشته باشد، از هیچ مشکلی هراس نداشته و احساس نگرانی واضطراب نمی کند، چون میداند که قطعا مصلحتی در پس این سختی هاست. «ان مع العسر یسرا»
و ثالثا بدانیم و باور داشته باشیم که راه رسیدن به سعادت، عمل کردن به دستوراتی ست که با عنوان شریعت برایمان فرستاده.
باورِ واقعی به این سه مورد حتما در احساس امنیت و آرامش انسان بی نظیر است و مصداق عملی چنین افرادی، بزرگوارانی مانند زینب سلام الله علیها هستند که در مجلس ابن زیاد وقتی از ایشان پرسیدند که کار خدا را با برادرت چگونه دیدی؟ با آرامش و متانت وصف ناپذیری فرمود «ما رایت الا جمیلا» این فقط یک جمله شعاری یا یک جواب دندان شکن نبوده. قطعا بانو زینب سلام الله علیها در تمام این سختی ها و مشکلات، جلوه های زیبایی و رحمت خداوند را می دیده که برای امثال ابن زیاد قابل درک نیست.
در مورد خلوص نیت در اعمال، خلوص درجات و مراتبى دارد و عالىترين مرتبه آن، خلوص محض و كامل براى خداوند است كه هيچ انگيزه و خواست نفسانى با آن آميخته نيست؛ مرتبهاى كه براى رسيدن به آن راه طولانى و سختى را بايد طى كرد.
مرحوم مجلسی در اینباره می فرمایند: «اما قصد قربت در نماز، فراهم شدنش از مشكلترين كارهاست و تحصيل آن به هنگام اقدام براى انجام نماز، ميسور و ممكن نمىگردد، بلكه فراهم ساختن قصد قربت، متوقف بر مجاهدتهاى عظيم و بزرگ، انديشيدنهاى صحيح و درست، زدودن دوستى دنيا، اموال، رياستها و اعتبارات دنيوى از نفس است.و بايد در تمام آن مراحل به خداوند توسل جويد تا با استعداد و قابليت خود، و نيز توفيق و هدايت الهى كه نصيب او مى گردد، به هر يك از آن مراحل دست يابد. هر انسانى به فراخور سرشت، عادت و روش خويش عمل مى كند و نيت هر كس از محبت خدا يا محبت دنيا، محبت رياست، مال و آنچه در قلب او نهفته است، سرچشمه مى گيرد و زدودن اين گرايش ها و دل بستگى هاى غير الهى از دل، بسيار مشكل است و با وجود آنها نيز داشتن نيت صحيح و خالص براى خداوند محال است. از اين جهت در حديث آمده است: «نيت مؤمن از عملش بهتر است.» چه بسيار عابد وابسته به دنيايى كه مى پندارد نيتش براى خداوند خالص گشته، در حالى كه در همه عمرش به جز نفس و هواى نفس را نپرستيده است.» (بحار الانوار، ج 84، ص 372)
@khanjanidroos
💢نکات قابل تامل رهبر معظم انقلاب در درس خارج فقه امروز
✔️رهبرانقلاب امروز (۲۳ دی) درابتدای درس خارج خود، روایت «انتظار الفرج عبادة» را تفسیر کردند🔻
🔹انتظارفرج فقط انتظار فرج به معنای ظهور حضرت ولیعصر سلام الله علیه و عجل الله فرجه و جعلنا الله فداه نیست، مطلق فرج است.
🔹نفس اینکه انسان انتظار فرج داشته باشد، یعنی اگر در یک شدتی قرارداردانتظار داشته باشدکه آن شدت برطرف بشود. این یعنی چه؟ یعنی اینکه شما هرگز در هیچ شرایطی نباید ناامید بشوید، در هیچ شرایط شما امید را از دست ندهید.
🔹 فرض کنید انسان در یک تونلی گیر افتاده که مدخل تونل را مثلاً یک سنگی بسته، انتهای تونل هم بسته است، در یک چنین وضعی هم انتظار فرج داشته باشید. یعنی خدای متعال ممکن است یک تفضلی بکند، فرض کنید گوشه ای از سقف بریزد راهی باز بشود انسان بیرون برود.
🔹در هیچشرایطی انسان نباید احساس بن بست بکند بلکه بایستی همیشه انتظار فرج داشته باشید. در مورد این انتظار فرج میفرمایند: عبادت است.
@khanjanidroos
✅ مادامی کا من احساس نیاز به دین نداشته باشم...
آن چه من را به حركت وادار مىكند، علم به چيزى نيست، اضطرار به آن است. احتياج به آن است. مادامى كه من، دين را حتى اگر قبول كردم، خدا را حتى اگر باور كردم كه هست، اگر به آن نياز نداشته باشم و بگويم بدون دين مىتوانم راهم را بروم و مىتوانم بدون دين زندگى كنم، طبيعتاً دين يا در متن نمىآيد ،بر كنار مىشود، يا اگر هم مىآيد متن بىبديلى نيست، مىتواند نسخه بَدَل داشته باشد.
اينجاست كه تو از دين مىتوانى كنار بكشى. ثبات تو در رابطه با دين ممكن است متغير باشد. يك روز باشى يك روز نباشى. اين ديگر مربوط است به شرايطى كه تو دارى. دين متن تو نيست. يك روز آن را دارى، يك روز ندارى.
حاشيهى زندگى توست.
اما اگر آدمى باور كرد كه دين براى من ضرورت است، چرا؟ چون علم من در حوزهى هفتاد سال مىتواند كارگشا باشد، فلسفهى من هم در حوزهى علم من مىتواند روشنگر باشد و عرفان من هم و قلب من هم و مجموعه مسائل و نقطههاى آسيب و آفتى كه در دل من هست با مجموعهى راهى كه در پيش دارم و اهدافى كه دارم جمعبندى و شناسايى مىشود، آن موقع اگر من اين مجموعه را فهميدم،به وحى روى مىآورم، اين نياز را مىفهمم. اينجاست كه در خدا جدال نمىكنم.
@khanjanidroos