🔸🔸 سکوت دستگاه قضایی فرانسه در برابر زنکشی
🔻 در پی قتل زنی در سَوواَ در جنوب شرقی فرانسه در هفته گذشته، سازمان های مدافع حقوق زنان اعلام کردند از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون ۷۷ زن در فرانسه به قتل رسیده اند. در سال میلادی گذشته نیز ۱۱۲ زن توسط همسران و شرکای سابق خود به قتل رسیدند.
🔻 فعالان حقوق زن در فرانسه معتقدند دستگاه قضایی این کشور، بسیاری از شکایات در مورد زن کشی را مورد پیگرد قانونی قرار نمیدهد. براساس اعلام مدیر کل فدراسیون ملی همبستگی زنان، عاملان خشونت هنگامی که مسئله حضانت فرزندانشان به میان می آید، بارها با شریک سابق زندگی خود تماس گرفته و اقدام به تهدید او میکنند.
🔻 در چنین مواقعی زنان شکایت تنظیم میکنند، اما به شکوایه آنها توجه نمیشود. با این وجود، هنگامی که اسناد و مدارک در رابطه با خشونت خانگی جمع آوری میشود، دستگاه قضائی در می یابد که آن زن در وضعیت خطرناکی قرار دارد./جهانبانو
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 حجاب در آئینۀ گذشتۀ سیاستیاش
✍ به قلم مهدی جمشیدی
🔻 یکی از تصویرسازیهای تحریفآلود و القاهای ناصواب دربارۀ مواجهه با کشف حجاب این است که کسانی مدعیاند برخوردهای سخت در دورههای گذشته، حاصلی نداشته است و حجم انبوه تمرکز بر روی تقابل انتظامی و قضائی با مسألۀ حجاب، به نتایج ارادهشده، متصل نگردیده است. در این روایت، اینطور وانمود میشود که گویا نظام در دهههای گذشته، تمام توان خویش را بر روی حجاب و مواجهۀ سخت با آن متمرکز کرد و هرچه بضاعت داشت را در این مسیر به کار گرفت و در عین حال، اکنون با خلاء دستاوری روبرو است. در واقع، اینان میکوشند با تصویرسازی انقباضی و حداکثری از گذشته، نوع خاصی از مواجهه را ملامت و نفی کنند و نشان بدهند که چنین مواجههای، بیفرجام و غلط است و باید رویکرد دیگری را برگزید.
🔻 برخلاف روایت یادشده، مسأله این است که در دهههای گذشته، هیچگاه حجاب، مسألۀ اصلی نبوده است، بلکه حتی فرهنگ نیز در هیچ دولتی، صدرنشین و بنیان انگاشته نشده است، بلکه دولتها و جریانهای رسمی، همواره یا به سوی اقتصاد حرکت کردند و یا به سوی سیاست. در این میان، فرهنگ جز تعارفهای سیاسی و تقابلهای انتخاباتی، منزلتی نداشته و هیچگاه به آن به عنوان امر مستقل و کلیدی، نگاه نشده است. از طرف دیگر، مواجهههای انتظامی و قضائی نیز دربارۀ مسألۀ حجاب، همواره حداقلی و موردی بودهاند و بیشتر جلوۀ بیرونی و بازتاب رسانهای داشتهاند. ازاینرو، میان واقعیت سیاستها و عملکردها از یک سو، و روایتهای رسانهای و حتی اجتماعی از آنها، شکاف بسیار بزرگی وجود دارد. حتی گشت ارشاد نیز که اینهمه دربارۀ سخن گفته شد، فاقد حمایت جدی بوده و تنها در حاشیه و به عنوان نمادی از حضور حاکمیت در خیابان، ظهور داشت، اما روشن بود که مواجهههای بسیار ناچیز و حداقلیاش نمیتواند گرهی را بگشاید و تحولی بیافریند. بهاینترتیب، باید صریح گفت که در طول دهههای گذشته، حجاب را باید امر «رهاشده» و «بهخودوانهاده» قلمداد کرد، نه امری که حاکمیت بر روی آن تمرکز کرده بوده و قدرتها و امکانهای ساختاری خویش را برای هدایت و نظارت بر آن به کار گرفته بوده است.
🔻 وقتی یک عامل، در حاشیه و نیمبند و رقیق است، نمیتوان از آن انتظار داشت که روند را «ثابت» یا «کاهشی» کند، بلکه در این حالت، فقط از «شتاب روند» میکاهد؛ یعنی اگر نبود، سرعت روند، «بسیار بیشتر» میشد. دربارۀ گشت ارشاد، این حالت صحیح است نه اینکه وانمود شود حاکمیت با تمام توان، بر روی گشت ارشاد تکیه کرد و به حمایت از آن پرداخت و در نهایت نیز نتیجه نگرفت. بهخصوص در دهۀ نود در اثر سیاستهای لیبرالیستی در دولت اعتدالگرا، نهفقط مواجهۀ جدی و چالشی با مسألۀ حجاب به حاشیه رفت و اغلب به تعطیلی کشیده شد، بلکه با در پیش گرفتن رویکردهای ولنگارانه و تساهلی، روندی که رخ داده بود سرعت بیشتری پیدا کرد. در واقع، سیاستهای دولت اعتدالگرا، اقتدار نظام را به چالش کشید و پیام ضعف ارسال کرد. این سیاستها به لایههای تجددی جامعه، نشان داد که امکان پیشروی دارند و میتوانند بر سر سبک زندگیِ غربی، وارد چرخۀ چانهزنی شوند و حرف خود را بر کرسی بنشانند. این دولت برای آنکه از حمایت و هواداری این بدنۀ اجتماعی برخوردار شود، ارزشهای اساسی و خطوط قرمز فرهنگی را به بازی سیاسی خویش وارد کرد و به این واسطه، به دیگریهای فرهنگی رسمیت بخشید.
🔻 تنها در لحظههایی از تاریخ که بدنۀ اجتماعیِ تجددی، چنین صداهای مخالفخوانی از درون حاکمیت میشوند جان تازه میگیرند و به بیان و اظهار خویشتن فرهنگیشان در عرصۀ عمومی میپردازند. در شرایط حاکمیتیِ مبتنی بر اقتدار و مرزبندی، این طبقۀ اجتماعی دچار لکنت میشوند و احساس انقباض و انسداد میکنند و به حداقلها رضایت میدهند. پس مسألۀ اصلی این است که از درون حاکمیت، چه صدا و ندایی برمیخیزد و لایۀ تجددی، چه درک و احساسی از نیروهای درونی حاکمیت دارند. اینان تابع سیاستهای فرهنگیِ حاکمیت نبوده و نیستند و نمیخواهند از سبک زندگیِ تجددی خویش عبور کنند، بلکه مایل به اظهار و تجلی آن در عرصۀ عمومی هستند، اما این کنش، وابسته به تصویرشان از منطق و انتخاب حاکمیت است. در هر دورهای که نیروهای همگون با اینان به درون حاکمیت نفوذ میکنند، این خوداظهاریهای و جسارتها و ساختارشکنی افزوده میشوند و اینان میتوانند پس از دورۀ توقف، چند گام به پیش آیند./ایرنا
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 راهی که غرب میرود.../ واقعیتهای یک مدلینگ...
🔻 تصویر فوق یک مدل است در پشت صحنه هفته مد نیویورک
🔻 این مراسم که بهترین نمایش برای اشراف مد است، دو بار در سال در نیویورک، لندن، پاریس و میلان برگزار میشود.
🔻 مدلها اغلب ساعات طاقتفرسایی منتظر میمانند و روزانه یک راه طولانی مثل چندین باند فرودگاه را پیادهروی میکنند.
🔻 پشت صحنه این مراسم هرگز به زیبایی عینکهای مشاهدهکنندگان و عکاسانی که در ردیف جلو مینشینند نیست./موسسه حضرت زینب س
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
عاطفه صادقی، پژوهشگر حوزه زنان و خانواده، در گفتگو با فرهیختگان
🔸🔸 فقدان روایت قدرتمند از زن ایرانی
🔻 وقتی کلیت حرکت اجتماعی، تاریخی و نظری زنان را فهم نمیکنیم گمان میکنیم الگوی سوم مدنظر مقاممعظمرهبری به واسطه انقلاب اسلامی حاصل شده. خیر، انقلاب اسلامی به واسطه رویکرد الگوی سوم زنان مسلمان ایرانی حاصل شده است. وقتی التفات تاریخی و نظری نداریم الگوی سوم ما نیز یک الگوی کلیشهای و تهی از تبار قدرتمند تاریخی است.
🔻 اگر این زن احساس کند انقلاب اسلامی در ظرف جمهوری اسلامی نمیتواند به اهدافش دست یابد و دست از حمایت از آن بکشد این انقلاب فروخواهد ریخت، چنانکه در اغتشاشات سال گذشته نیز اگر دقیق نگاه کنید توده زنان مذهبی و انقلابی ما نه همراهی حداکثری با ایده اجبار در حجاب داشتند و نه ابدا به جریان غربگرا و اپوزیسیون نادان و بیرحم انقلاب اعتماد کردند. آنها در نقش مادری خود دقیقا در جایی ایستادند که هم برای آن دختر دچار دگرگونی در هویتمندی دینی خود نگران بودند و هم در نقش تاریخی خود از انقلاب اسلامی ایران به مثابه خانه وطن، مراقبت و حفاظت کردند و دقیقا فرمان عفو رهبری در چنین نقطهای متولد میشود؛ در جایگاه مادرانه.
🔻 باید دید چرا تاکنون روایتی قدرتمند از زن ایرانی نداشتهایم. چرا از آن زن معشوق و قدرتمند و حکیم رسیدیم به زنی که در شوهر آهو خانم، زن زیادی جلال، علویه خانم صادق هدایت و ... ترسیم میشود. فهم زن ایرانی در یک بستر تاریخی و معنایی درست امکانپذیر است و این بستر کاملا تنیده در حرکت تاریخی انسان ایرانی است.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
رسانه نخبگانی بانوان
به بهانه شهادت هشتمین آفتاب درخشان ولایت، امام رضا علیهالسلام
🔸🔸 بدون قرار قبلی؛ تقابل دو تمدن از منظر زنانه
✍ به قلم زهرا راد
🔻 فیلم بدون قرار قبلی، شاید اولین فیلم در سینمای ایران باشد که به تقابل دو تمدن ایرانی _ اسلامی و تمدن غربی از نگاه زنانه میپردازد و از این جهت منحصر به فرد است.
🔻 این اثر داستان زنی را روایت میکند که از خانواده و گذشته اش جدا شده و به قلب تمدن غربی و مهد صنعت و تکنولوژی رفته و پزشک شده است، اما در زندگی خانوادگی، روابط عاطفی و پرورش فرزندش با شکست مواجه شده و بسیار افسرده است.
🔻او به بهانه ارثیه پدریش، به ایران بازمیگردد و در یک سیر آفاقی و انفسی به زادگاهش مشهد میرود و در معاشرت با خانواده با محوریت دخترخالهاش که نماد زن ایرانی و روح حیات و زندگیست، دچار تحول در شخصیت و بینش میشود.
🔻 فرزندش که در اثر بیمهری و رهاشدن توسط پدر بی عاطفه، خود محورش، به اوتیسم دچار شده، در فضای عاطفی و سنتی خانواده ایرانی، به کلام میآید و رو به بهبودی مینهد.
🔻 این فیلم برخلاف آثار زنانه سینمای ایران که عموما زن ایرانی را رنجور و ستمدیده و محروم بازنمایی میکند، زن غربی را دقیقا مفلوک و خالی از عشق و مورد بیمهری جهان مردانه غربی می نمایاند و فرزند دورگه زن قصه را نماد انسان رهاشده غربی نشان میدهد که چون آیین و سنتی ندارد و در جهان سرمایهداری بیپشتوانه است، در وقت بیماری بی تکیهگاه رها میشود.
🔻 اما وقتی به آیین و سبک زندگی ایرانی پناه میآورد، به زندگی بازمیگردد و سلامتی خود را بازمییابد.
🔻 داستان همچنین به دو تقابل جهان مادی و معنوی، با موضوع قرار دادن ارثیه باارزشی که پدردختر برایش به جا نهاده میپردازد.
🔻 این ارثیه یک قطعه قبر در حرممطهر رضوی است که به اصرار پدر به عنوان معمار موروثی حرم مطهر، به عنوان بهترین میراثش به تنها دخترش به ارث برسد. قبر به معنای پایان حیات مادی در غرب، نقطه نهایی همه چیز است و در جهان معنا آغاز حیات ابدی، که در بهترین مکان یعنی در جوار ملکوتی امام معصوم به دختر مرد، یعنی عزیزترینش ارث میرسد. این منظر حتی ارزش دختر در منظر فرهنگ اسلامی را به رخ میکشد، درحالیکه ارث پسر، مایملکمادی پدر است.
🔻 تمامی مولفههای فرهنگ سنتی ایرانی که با اسلام هم درآمیخته، چون خانه سنتی، شغل خانگی، روابط همسری گرم، عشق پدر ایرانی به فرزندان، شادابی و سرزندگی زن ایرانی، عشق و محبت بیدریغ زن ایرانی به دخترخاله خارج نشینش، میراث خانوادگی، زیارت حرم و... همگی مولفههایی است که سینمای ایران میتواند با اتکا به آن ، ایران اسلامی را به جهان معرفی کند و بدون قرار قبلی در نمایش این مولفهها موفق بود. زن ایرانی به عنوان روح تمدن و مولد فرهنگ نیز نقطه عطف این فیلم و روشن کننده چراغ زندگی، بر ارزش عناصر فرهنگی تمدن اسلامی_ ایرانی در این فیلم افزوده است./ بانوی تمدنساز
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
پروین صالحی در گفتگو با رویداد ۲۴
🔸🔸 کشور باید در حوزه حجاب و متناسب با طیفهای مختلف بیحجابان، برنامهریزی متناسب قانونی داشته باشد
🔻 عضو فراکسیون زنان مجلس گفت: اینکه اکثریت نمایندگان به اصل هشتاد و پنجیشدن این لایحه رای دادند، به هیچ وجه شانه خالیکردن از بار مسئولیت و یا اینکه توپ را در زمین عدهای دیگر بیندازند، نبود. اصل هشتاد و پنجیشدن برخی موضوعات، یک کار معقول و قانونی در مجلس است و ما در موضوعی مثل حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هم از این امکان بهره بردیم.
🔻 وی افرود: موضوع عفاف و حجاب در کشور ما، ارزش هم نیست، بلکه یکی از واقعیتهای حکومت است و از اینرو کشور باید روی این موضوع، برنامهریزی داشته باشد. از طرفی، افرادی هم که حجاب را رعایت نمیکنند، همه در یک گروه قرار ندارند، یعنی یکسری از آنها از روی ندانستنها روی به چنین کاری آوردند که باید با این افراد، کار فرهنگی کرد. از سوی دیگر، عدهای از بیحجابان، مهرههای دشمن هستند که میباید با آنها شدیدا برخورد کرد. یکسری از افراد بیحجاب و ترویجکننده هم، سلبریتیها هستند که عقدههای نمایشگری در وجودشان است. پس با این گروهها باید برخورد متناسب داشت.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 آیا کسی از مهساهای آمریکایی خبری دارد؟
🔻 ژانویه امسال بود که دختر دانشجوی ۲۳ساله ای به نام جاهناوی کندولا توسط ماشین پلیس سیاتل آمریکا زیر گرفته شد و جانش رو از دست داد
🔻 تصاویر تازه منتشر شده دوربین پلیس، نشان میدهد پلیس نه تنها ناراحت نشده بلکه در حال تمسخر و خنده است!
🔻 چند نفر در دنیا اسم این دختر را شنیدهاند؟!
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 کتاب«دروغ زن، زندگی، آزادی» منتشر میشود
🔻 کتاب «دروغ زن، زندگی آزادی» که مروری است بر ماجرای بیش از ۳۸ هزار دروغ ضدانقلاب و اپوزیسیون، امروز وارد بازار نشر میشود.
🔻 این کتاب که به همت حمیدرضا تاجی و بر مبنای تولیدات تحقیقی گزارشگران و خبرنگاران فارس در ۳ فصل و ۲۳۸ صفحه گردآوری شده است.
🔸🔸 نظر رسانهایها در مورد کتاب «دروغ زن، زندگی، آزادی»
🔻 خیرجو، مدیرعامل ایسنا: کتاب «دروغ زن، زندگی آزادی» کار خوبی است که خبرگزاری فارس رقم زد و میتواند در تبیین ابعاد واقعی حوادث پارسال نقشآفرین باشد.
🔻 گیوکی، مدیرمسئول روزنامۀ جامجم: آنچه در اغتشاشات پارسال باعث شد اخبار جعلی بهسرعت در فضای مجازی گسترش و ضریب پیدا کند ۳ تکنیک بود: دروغ بزرگ، تکرار و حرکت از پلۀ دوم. کتاب «دروغ زن، زندگی، آزادی» اتفاق بسیار مهمی است چون به روشنگری رسانهای پرداخته.
🔻 برومند، سردبیر روزنامه ایران: «دروغ زن زندگی آزادی» با استدلال و آگاهی بخشی، تدلیس و نیرنگ اشرار و فتنه گران را برملا میکند.
🔻 ذبیحپور، خبرنگار صداوسیما: این کتاب باید تدریس شود؛ چون بسیار دقیق و با سند گفته که چرا حرفهای رسانه های معاند در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ دروغ است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
8.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 واکنش دختران تهرانی به «ون حجاب» در میدان ولیعصر (عج)
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|