🔸🔸 عفاف و حجاب تکریم انسان است
🔻بر کسی پوشیده نیست که وضع قوانین و مقررات در فرهنگسازی ارزشها نقش مهمی را بازی میکند و عفاف و حجاب شهروندان جامعه نیز از این امر مستثنی نیست. در همین زمینه ایکنا با احمد کاهه، مدیرکل سابق آموزش همگانی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی گفتوگویی انجام داده که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
🔻موضوع حجاب یک مسئله و چالش اجتماعی را با خود به همراه دارد. شاید هم بخشی از این مسئله بزرگنمایی است. به نظر میرسد، براساس پویشهای علمی و نظرسنجیهایی که ما و دیگر دستگاهها داریم، وقتی اکثر بانوان جامعه که اعتقاد به حجاب دارند به عنوان یک مسلمان به موضوع نگاه میکنند، شاید کمکاری کردیم که فرمتهای صحیح رفتاری را نتوانستیم نهادینه کنیم. این در نهاد هر مسلمانی وجود دارد، اما در رفتار ظاهری، چالش و مسئله وجود دارد. به نظر بنده مقداری بزرگنمایی در این زمینه شده است و سعی میکنند خیلی وسیع و پر دامنه کل جامعه ما را مسئلهآفرین کنند. بسیاری از خانوادهها با حجاب چالش ندارند و نه تنها آن را به عنوان یک رفتار دینی و اخلاقی پذیرفتهاند بلکه ترویج نیز میکنند.
🔻سمبل نهایی این اتفاق خوب، چادر است. هر چند پوشش هم به چادر نیست و ما اگر چادر و پوشش را لحاظ کنیم، آنچه دین از حجاب و پوشش توصیف میکند، لزوما چادر نیست و یک بانو با پوشش مناسب هم در زمره این مسئله قرار میگیرد. به هر حال اعتقاد است که این مسئله را رقم میزند.
🔗|مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸زن با حجاب میتواند زن بماند و زنانه زیست کند/ حجاب لاکچری، ناقض اصلِ حجاب است/ عاملیت حداکثری زنان نمونه اسلام در محیط خانه و اجتماع
🔻مریم اردبیلی، مشاور امور بانوان شهردار تهران در ویژه برنامه رادیو پاسخ مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه با موضوع «تأثیر حجاب بر شکوفایی توانمندیهای بانوان» گفت: این موضوع مسئلهای است که سالها مطرح بوده و درباره آن کتابهای زیادی نوشته شده است؛ اما لازم است به ابعادی از آن که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، پرداخته شود.
🔻در واقع با حجاب دو اتفاق افتاده: 1.اینکه بر حضور زن در عرصههای اجتماعی صحه گذاشته شده
2.برای این حضور الزاماتی تعیین شده که برای خود زن و دیگران مفسدهای ایجاد نکند و به زن در محیط اجتماعی نگاه صرفاً جنسی نشود؛ بلکه الزامات و چارچوبهایی برای زن قرار داده که اگر با رعایت آن در جامعه حضور یابد وجه جنسی او به حداقل خود میرسد و وجوه دیگر سوژگی و عاملیت زن از جمله خردورزی، تدبیر و تعامل در روابط اجتماعی او متبلور می شود.
🔻وی با اشاره به اینکه فمینیسم رادیکال یک نظریه منسوخ به شمار میرود، گفت: همان نظریه رادیکال هم در اوجش به طور پیشفرض زن را وادار میکرد تا یک موجود مادیگرای فردگرای خردورز تهی از وجوه انسانی باشد و تا حد زیادی مردانه ترسیم شده بود، فردی که میتواند نهایت تأثیرگذاری را در جوامع انسانی داشته باشد و نهایت درجه قدرت و ثروت باشد.....
🔗|مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
الگوی سوم زن_2.mp3
44.7M
#صوت
🔸🔸 سلسله نشستهای حضوری و برخط زنان و انقلاب
با ارائه:
🔻سرکار خانم دکتر عاطفه خادمی، مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جوانی جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد، جناب آقای دکتر ابوالفضل اقبالی، جامعهشناس و مدیر اندیشکده زوج، سرکار خانم دکتر سمیه عربخراسانی، عضو هیئت علمی دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب
دبیر نشست:
🔻 سرکار خانم فاطمه حیدری، استاد حوزه و دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر حوزه خانواده و کارشناس رسانه
موضوع:
🔹 زنان، انقلاب اسلامی، الگوی سوم زن از حقیقت تا برساخت
🗓 برگزار شده در ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ در سالن امام موسی صدر دانشگاه ادیان و مذاهب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸رشتههای تخصصی ویژه زنان در دانشگاهها ایجاد شود
🔻به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید یوسف طباطبایینژاد در آئین اختتامیه سومین جشنواره دستاوردها و توانمندیهای دانشجویان دانشگاه پیام نور با بیان اینکه استعدادها باید دیده شود، افزود: صرف درس خواندن دانشجو کافی نیست و خوشحال هستم که دانشجویان چنین آثار فاخری را ارائه کردند، اما باید به مرور کارهای بزرگتری را انجام دهند.
🔻وی افزود: باید دانشگاه خانمهای متخصص را در حوزه زنان پرورش دهد تا زنان مجبور نباشند برای مسائل خاص خود به متخصصین و پزشکان مرد مراجعه کنند.
🔻ایشان درباره اهمیت انتخابات گفت: روزه و نماز از واجبات فردی است، اما انتخابات واجب اجتماعی بزرگ است که امنیت، سلامت و پیشرفت جامعه به آن وابسته است. اگر در انتخابات مشارکت پایین باشد دشمنان به کشور ما طمع میکنند و میگویند مردم این حکومت را نمیخواهند.
🔻در جنگ اخیر اسرائیل و غزه، بایدن به نتانیاهو پیام داد که مراقب باش دامنه جنگ تو به ایران کشیده نشود، این یعنی دشمن قدرت سخت جمهوری اسلامی را درک کرده و ما نباید با مشارکت پایین این قدرت را تضعیف کنیم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸شعار مسابقات بینالمللی قرآن یادآور رشادت بانوان غزه است
🔻محبوبه کاتب، رئیس هیئت داوران بخش بانوان چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم، در گفتوگو با ایکنا:
🔻شعار «یک کتاب، یک امت، کتاب مقاومت»، بهترین دستاوردی است که میتوان از آیات قرآن در زمینه مقاومت گرفت.
🔻زنان غزه قبل از اینکه بخواهیم ما به آنها پیام دهیم خودشان پیام قرآن را گرفتهاند. اینگونه که ما شنیدهایم بیشترین حافظان قرآن را دارند و این دستور الهی که در برابر ظلم بایستید و تن به ظلمت ندهید در اینها نقش بسته است. آنها توانستند قیام کنند و مشوقی برای مردانشان هستند تا در برابر سختیهایی که به آنها وارد میشود، بتوانند مقاومت کنند؛ در حالی که با چشم خودشان میبینند عزیزان و فرزندانشان به شهادت میرسند، اما هیچوقت زبان به شکایت باز نکردند در حالی که این راه را ادامه میدهند. اگر زنان غزه افراد صبوری نبودند این مقاومت تا امروز به طول نمیانجامید.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸پایان رقابت بخش بانوان چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن
🔻روز سوم و پایانی رقابت بخش بانوان چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم، با حضور متسابقانی از یازده کشور جهان برگزار شد.
🔻ازجمله کشورهایی که نمایندگانشان در این روز اجرا داشتند، میتوان به سنگال، افغانستان، جمهوری اسلامی ایران، کانادا، نیجریه، عمان، ایالات متحده آمریکا، سریلانکا، اندونزی، پاکستان و سنگاپور اشاره کرد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸مفهوم جنسیت و زوجیت در تمدن غرب و قرآن
🔻به گزارش خبرنگار ایکنا، علمالهدی، دانشیار دانشگاه شهید بهشتی،در سومین محفل قرآنی بانوان جهان اسلام با عنوان «خیرات حسان» طی سخنانی ضمن قدردانی از بانوان دستاندرکار این محفل و بخش بانوان مسابقات قرآن، اظهار امیدواری کرد تا چنین محافلی هر چه باشکوهتر در دیگر کشورهای اسلامی نیز برپا شود.
🔻تفکر و تمدن غرب همچون همه تمدنهای الحادی فعلی و گذشته بر تکثر موجودات تاکید داشته، اما قرآن بر وحدت، زوجیت و پیوند بین موجودات تاکید مؤکد دارد. اگر یک گام جلوتر برویم و از این بحث فلسفی فاصله بگیریم، مفهوم ازدواج را خواهیم داشت. عرف رایج ما، از ازدواج و همسری صحبت میکند که مایه پیدایش و توسعه خانواده و روابط خویشاوندی است.
🔻مفهوم دیگر از زوجیت در اقتصاد سیاسی معنی دارد. در بیشتر جوامع قبلی نیز چنین رویکردی مشهود است، ولی در دوره مدرن به شکل عجیبی اهداف سیاسی و اقتصادی خاصی دنبال میشود و معنای خاصی دارد. کشورها برای افزایش جمعیت به این رابطه زن و مرد نیاز دارند و روی این رابطه سیاستگذاری میکنند و افزایش یا کاهش جمعیت در اقتصادشان حائز اهمیت است. در دوران مدرن، پایه مهم اقتصاد، رابطه زناشویی است و براساس سیاستگذاریها معنای ازدواج تعریف میشود. این نوع سیاستگذاریها با لایههای فرهنگی متنوعی همراه میشود. الان جامعه جهانی همچنان این سطح را دنبال میکند
🔻جنگ فرهنگی بزرگی در پیش است و خانواده میتواند قربانی آن باشد. هماکنون هم هسته همه تهاجمها خانواده است. اندیشمندان درباره زوجیت بیشتر تحقیقات داشته باشند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸رسالت رسانه تخصصی؛ ارائه معارف قرآن به زبان جوان امروز است
🔻معصومه ذبیحی، مدرس حوزه دانشگاه،درباره سهم رسانهها خاصه با تنوع فضای رسانهای امروز در بازتاب معارف قرآنی و جذب حداکثری مخاطبان.
🔻 نقشه راه برای سعادت و توفیق زندگی دنیوی و اخروی برای جوانان امروز معارفی است که در قالب گنجینهای ارزشمند در کتاب آسمانی مسلمانان قرار دارد. مشکل اصلی جوانان امروز ما عدم نقشهخوانی است. درحالیکه مهمترین، بزرگترین و اصلیترین نقشه هدایت بشر یعنی قرآن را همراه خود و یا در خانه دارند؛ اما نمیدانند که چگونه باید در قرآن تدبر کنند. این اصلیترین رسالت رسانهها و فعالیت رسانه تخصصی قرآن است تا با انطباق روایتهای رسانهای خود با نگاه امروز جوان و جامعه بتواند سهمی بالا در ارائه نقشه راه قرآنی به جوانان، جلب، جذب و تمسک هرچه بیشتر آنها به کتاب آسمانی و هدایتگر داشته باشد.
🔻رسالت رسانه تخصصی؛ ارائه معارف قرآن و نحوه نقشهخوانی به زبان جوان امروز است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸خانواده در تمدن نوین اسلامی نقش محوری دارد
🔻مهی کمالالدین، داور رشته وقف و ابتدای بخش بانوان در چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران در گفتوگو با ایکنا
🔻معیت و همراهی با قرآن موجب تحول انسان میشود و کسی که از قرآن دوری کند، انسانی بیمار است و زمانی شفا مییابد که با قرآن آشنا شود؛ به این وسیله در دنیا و آخرت سعادتمند خواهد شد.
🔻خانواده در تمدن نوین اسلامی نقش محوری دارد و همانطور که جامعه سالم با داشتن خانواده سالم شکل میگیرد پس فرد فرد جامعه در تشکیل اجتماعی سالم نقش دارد و در همین راستا هرکس باید از خودش شروع کند که این مسئله هم از مبانی قرآنی است؛ «إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّىٰ يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ».
🔻نهادینهسازی ارزشها و فرهنگ قرآنی در خانواده نیز باید با تشویق و ترغیب همراه باشد نه با ارعاب و تنبیه. ما بهعنوان زنان و مادران در ایجاد خانوادهای پایبند به ارزشهای دینی رسالتی مهم بر دوش داریم. باید برای فرزندان خود آموزههای قرآنی را کاربردی کنیم، اهداف نزول قرآن و هدف دین اسلام را برای آنان بیان کنیم تا خانوادهای اخلاقمدار و در نهایت جامعهای سالم و صالح داشته باشیم که این خود مقدمهای برای نیل به تمدن نوین اسلامی است.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|