#حدیث_روز
🔰 عامل تقویت و تضعیف ایمان
🔸 عَنْ أَبَانِ بْنِ سُوَيْدٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: قُلْتُ مَا الَّذِي يُثْبِتُ الْإِيمَانَ فِي الْعَبْدِ قَالَ الَّذِي يُثْبِتُهُ فِيهِ الْوَرَعُ وَ الَّذِي يُخْرِجُهُ مِنْهُ الطَّمَعُ.
🔸 ابان بن سوید میگوید: از امام صادق(ع) پرسیدم: چه چیزی ایمان را در انسان پابرجا میکند؟ فرمود: آنچه ایمان را پابرجا میکند، پرهیزگاری و آنچه ایمان را از انسان بیرون میراند طمع است.
📚خصال، ج۱، ص۹
@rooshanfekr
✨﷽✨
🔰ده راهڪار براے مقابله با غم و اندوه و افسردگی
یڪے از امورے ڪه گاهے انسان در زندگے به آن مبتلے مے شود اندوه و افسردگے و همّ و غم است. در روایات داریم غم و اندوه نصف عامل پیرے است. یعنے پیرے زودرس مے آورد. عوامل غم و اندوه گاهے دست ماست و گاهے نه بدون دلیل انسان دچار افسردگے مے شود. توصیه هایے روانپزشڪان و اطبا دارند ڪه باید به آن توجه ڪرد.اما بصورت ڪلے ده راه ڪار مقابله با هم و غم و افسردگے ڪه در روایات آمده اشاره میڪنم:
۱.یاد خدا:
🌸قرآن میفرماید: (وَمَنْ أَعْرَضَ عَن ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنكًا و...)
ﻭ ﻫﺮ ﻛﺲ ﺍﺯ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻣﻦ [ ﻛﻪ ﺳﺒﺐ ﻳﺎﺩ ﻧﻤﻮﺩﻥ ﺍﺯ ﻣﻦ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﺍﻣﻮﺭ ﺍﺳﺖ ] ﺭﻭﻱ ﺑﮕﺮﺩﺍﻧﺪ ، ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺗﻨﮓ [ ﻭ ﺳﺨﺘﻲ ] ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ، ﻭ ﺭﻭﺯ ﻗﻴﺎﻣﺖ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻧﺎﺑﻴﻨﺎ ﻣﺤﺸﻮﺭ ﻣﻰ ﻛﻨﻴﻢ .)طه۱۲۴
معیشت یعنے زندگی(الا بذڪر الله تطمئن القلوب).همینقدر ڪه انسان بگوید یا الله ،ےا رحمان، یا رحیم،ےا غیاث المستغیثین ،اینها دل را آرام میڪند .
۲. یقین و رضا:
🌸امام صادق علیه السلام: إِنَّ اَللَّهَ بِعَدْلِهِ وَ قِسْطِهِ جَعَلَ اَلرَّوْحَ وَ اَلرَّاحَةَ فِي اَلْيَقِينِ وَ اَلرِّضَا وَ جَعَلَ اَلْهَمَّ وَ اَلْحَزَنَ فِي اَلشَّكِّ وَ اَلسَّخَطِ .
💬خدا به عدل و داد خود خرّمى و آسايش را در يقين و رضا مقرر داشته و غم و اندوه را در شك و نارضايتى. 📚الڪافي , ج۲ , صفحه۵۷
یقین و رضا معنایش این است ڪه اعتماد به خدا داشته باشیم.انسان بداند ڪه اگر ڪارے را انجام میدهد ،خدا ثبت میڪند. برگ درخت بدون اذن خدا نمے افتد.راضی و خشنود باشد ڪه خدا عالم را مدیریت میڪند. و بنده تحت نظر اوست.
۳. پرهیز از جزع و شڪوه:
🌸امےر المؤمنین علے علیه السلام:
إِيّاكَ وَ الْجَزَعَ فَإنَّهُ يَقْطَعُ الْأَمَلَ وَ يُضعِّفُ الْعَمَلَ وَ يُورِثُ الْهَمَّ ...
💬از بيتابي كردن بپرهيز؛ كه اميد را قطع مي كند، كار را به ضعف مي كشاند و اندوه به بار مي آورد. بدان كه نجات از مشكلات در دو چيز است: يا مشكلي چاره دارد كه بايد چاره انديشي كرد و يا چاره ندارد كه در آن صورت بايد شكيبايي ورزيد.
چون این براے انسان غم و هم و اندوه مے آورد.
📚بحارالأنوار، ج ۷۹، ص ۱۴۴
۴. زهد(امیری بر دنیا،وابسته نبودن):
🌸رسول اڪرم(ص):اَلرَّغْبَةُ فِي اَلدُّنْيَا تُكْثِرُ اَلْهَمَّ وَ اَلْحُزْنَ وَ اَلزُّهْدُ فِي اَلدُّنْيَا يُرِيحُ اَلْقَلْبَ وَ اَلْبَدَنَ.
💬رغبت به دنيا،اندوه و غم را مىافزايد و زهد در دنيا، دل و بدن را آسوده مىكند .
📚روضة الواعظین،ج۲ صفحه۴۴۱
هر ڪس به دنیا وابسته شد، با فقدانش غصه میخورد.
۵.قناعت:
🌸امام صادق(ع):ومن قنع بالمقسوم استراح من الهم والكرب والتعب»
«ڪسے ڪه به تقدیر و قسمت خود قانع باشد از غم و خستگے در امان خواهد بود.»
قناعت یعنے اڪتفا به داشته ها .قناعت تنبلے و سستے نیست، قناعت در حوزه مصرف است.نه در حوزه تلاش. انسان باید در حوزه مصرف قانع باشد.اےن صفت ارزشمند جلوے فزون طلبے را میگیرد.
۶. استعاذه:
🌸یعنی پناه ببریم به خدا ، اعوذ بالله من الشیطان...من الحرص ...من الهم ... من الغم
۷.استغفار:
🌸من كثرت همومه فعليه بالاستغفار
چون استغفار هم و غم را از بین میبرد.
۸.نماز شب:
🌸امام صادق(ع)َ: صلاَةُ اَللَّيْلِ تُحَسِّنُ اَلْوَجْهَ وَ تُحَسِّنُ اَلْخُلُقَ وَ تُطَيِّبُ اَلرِّيحَ وَ تُدِرُّ اَلرِّزْقَ وَ تَقْضِي اَلدَّيْنَ وَ تَذْهَبُ بِالْهَمِّ وَ تَجْلُو اَلْبَصَرَ.
💬نماز شب چهره را زيبا،و اخلاق را نيكو،و بوى بدن را پاك و خوش،و روزى را فراوان،و بدهكارى را أداء،و همّ و غم را بر طرف ميسازد،و ديده را جلا ميدهد.
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ج۱، صفحه۴۲
۹.توڪل:
🌸امام على عليه السلام : مَنْ تَوكَّلَ عَلَى اللّه ِ ذَلَّتْ لَهُ الصِّعابُ وَتَسَهَّلَتْ عَلَيْهِ الأَْسْبابِ
💬هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
📚غررالحكم، ح ۹۰۲۸
۱۰.دعاهای وارده در این موضوع:
الف) امام صادق (ع) میفرمایند: «زمانے ڪه مبتلا به همّ شوے دستت را بر محل سجود مرور بده سپس دستت را بر صورتت مرور بده، از جانب گونه چپ و از پیشانے تا سمت راست صورت سپس سه مرتبه بگو بسم الله الذي لا إله إلا هو عالم الغيب والشهادة الرحمن الرحيم اللهم اذهب عني بالهموم والحزن»
ب)پیامبر (ص) میفرمایند: «ڪسے ڪه در روز ده مرتبه این ڪلمات را بگوید خداوند او را از مرگ نجات میدهد و از فشار قبر و از ڪل سختیها و ترسها ... و از شر ابلیس و سربازان ابلیس محافظت میشود و دینش ادا میشود و هم و غم او برطرف میشود و ناراحتے و غصهاش برطرف میشود و آن ڪلمات این است اعددت لكل هول لا اله الا الله، ولكل هم وغم ما شاء الله، ولكل نعمة الحمد لله، ولكل رخاء الشكر لله، ولكل اعجوبة سبحان الله، ولكل ذنب استغفر الله، ولكل مصيبة انا لله وانا إليه راجعون، و
والسلام علیڪم و رحمه الله و برڪاته
#حدیث_روز
🔰 عامل تقویت و تضعیف ایمان
🔸 عَنْ أَبَانِ بْنِ سُوَيْدٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: قُلْتُ مَا الَّذِي يُثْبِتُ الْإِيمَانَ فِي الْعَبْدِ قَالَ الَّذِي يُثْبِتُهُ فِيهِ الْوَرَعُ وَ الَّذِي يُخْرِجُهُ مِنْهُ الطَّمَعُ.
🔸 ابان بن سوید میگوید: از امام صادق(ع) پرسیدم: چه چیزی ایمان را در انسان پابرجا میکند؟ فرمود: آنچه ایمان را پابرجا میکند، پرهیزگاری و آنچه ایمان را از انسان بیرون میراند طمع است.
📚خصال، ج۱، ص۹
@rooshanfekr
🔴 #اخلاقی
🔰 حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر #ناصری: از یکی از اولیاء الهی که تشرفات متعدد خدمت امام زمان علیه السلام داشته بود، پرسیده بودند چطور به همچنين مقامي رسيدید؟
🔰 گفته بود: نمي دانم انتخاب خدا بود اما ظاهرا اوائل زمان رضا شاه بود؛ من پارچه كفنم را آماده كرده بودم و هزار تومان زير آن براي كَفْن و دفن و مجلس عزاداري و پذیرایی از اهالي روستا گذاشته بودم.
🔰 اين پول کل سرمايه من بود که كنار گذاشته بودم. مؤمن صادقي آمد كه آثار صدق و شكستگي در چهره اش پيدا بود و نيازمند بود.
🔰 گفت: من ورشكست شده ام؛ قرض دارم و فكرم مشغول است. مي تواني كمكي به من بكني؟
🔰 گفتم: هزار تومان دارايي من است که گذاشتم براي كفن و دفن و مجلس عزايم، پانصد تومان آن مال خودم و پانصد تومان هم مال تو.
🔰 بعد که رفتم پول را بردارم در راه به نظرم رسيد كه تو كه هنوز نمردي! اين چه احتياطي است مي كني؟! اين مومن به این هزار تومان احتياج دارد؛ تو هم که مي داني راست مي گويد. اين هزار تومان را به او بده، خداي تو هم كريم است.
🔰 بعد هم رفتم هزار تومان كه تمام سرمايه ام بود را آوردم و به او دادم و به او گفتم: ناراحت نباش؛ شتر ديدي نديدي؛ نمي خواهد پول را برگرداني.
🔰 شب آن روز بود كه در خواب ديدم كه اشاره شد: با اين كار راهي براي خودت به ما باز كردي!
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
@rooshanfekr
┅═✧❁﷽❁✧═┅
🍃🌸🍃
💎عادتهای تضمینی برای موفقیت
افراد موفق، عادتهای خاصی دارند که موفقیت آنها را تضمین میکند.
🔹مانتیجهی رفتارهای تکرار شدهی خود هستیم. ارسطو میگوید:
"موفقیت یک کنش نیست؛ بلکه یک عادت است."
حال این عادتهای موفقیت ساز چه هستند؟
✅ برنامه ریزی
◀️ لازم نیست برنامه شما بی نقص باشد. در دنیای واقعی به جای کمال گرا ها، کسانی موفق می شوند که برای برنامه هایشان تلاش میکنند.
✅جسارت وشجاعت استفاده از فرصت
☄شما صد درصدِ فرصت هایی که با بی تفاوتی از کنارشان عبور می کنید
را از دست می دهید
مهم نیست چقدر اشتباه کنید، یا سرعت پیشرفتتان چقدر کند باشد، با این همه باز هم از همه کسانی که هیچ تلاشی نمی کنند جلوتر هستید
✅ امید واری
تا وقتی بعد از هر شکست بتوان کنشگرانه به تلاش ادامه داد
نمی توان نام اتفاقی که افتاده را شکست گذاشت.
امیدوارانه به تلاش خود ادامه دهید.
✅عدم بهانه تراشی
‼️ معنای بهانه تراشی به زبان ساده این است که کنترل اوضاع در دست شما نیست. اما در واقع تنها کسی در جهان که کنترل کامل اقدامات و تصمیم های شما را در اختیار دارد، خود شما هستید.
❌علت این بهانه تراشی، ترس از ناشناخته هاست. . ترس، شما را در محدوده ی آسایشتان محبوس می کند؛ جایی که هیچ اتفاق خارق العاده ای در آن نخواهد افتاد. اگر یاد بگیرید چگونه تمام نشانه های ترس را از زندگی تان حذف کنید، می توانید بهانه تراشی را متوقف کنید.
✅حذف همه حواسپرتیها
🔹آنتوان دو سنت اگزوپری میگوید: «کمال نه در زمانی که چیزی برای اضافه کردن نمانده است؛ بلکه در زمانی که چیزی برای حذف کردن نمانده است، حاصل میشود.»
♻️ موارد بسیاری در اطراف ما قرار دارند که حواس ما را پرت کنند. با حذف موارد غیر ضروری، دستیابی به هدف امکان پذیر خواهد بود.
💠آنگاه خواهید دید که برای افکار عمیقی که زندگیتان را متحول میکند و پیشرفتهای اساسی در حرفهی خود زمان خواهید داشت.
✅روی خودتان سرمایهگذاری و اقدام کنید
🍃موفقیت یعنی آنچه را که دوست دارید، هر روز انجام دهید. برای انکه موفق باشید، باید بدانید به چه چیزی علاقه دارید، واقعا که هستید و جسارت عمل را داشته باشید.
🔸سرمایهگذاری روی خودتان، نیازمند تلاش و اراده است. شما میتوانید هرچه را که مغزتان را برای آن تنظیم کنید، انجام دهید. اما لازمهی دستیابی به اهدافتان، ارادهی روبرو شدن با ترسهایتان است. ممکن است ترس داشته باشید تا روی خود سرمایه گذاری کنید. اما از آن بدتر، عدم سرمایهگذاری روی خودتان است؛ چرا که یک روز خواهید فهمید چه هزینهای برای آن پرداخت کردهاید: فرصت، زمان، یادگیری و قدرتتان را.
تفاوت فردی که اکنون هستید و فردی که مایل هستید شوید، اقدامات شما است.
#نکات_حفظ
#عادت_های_تضمین_موفقیت
━━━💠🍃🌸🍃💠━━━
@rooshanfekr
♨️ حدیث روز
🌟 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
💎 نضَّرَ اللّه ُ عَبدا سَمِعَ مَقالَتي فَوَعاها و حَفِظَها، و بَلَّغَها مَن لَم يَسمَعْها
💎 خداوند، شاد گردانَد آن كس را كه سخنم را بشنود، بفهمد و حفظ كند و به كسى كه آن را نشنيده، برساند.
📚 الكافي: ج1، ص403، ح1
#نشر_حدیث
@rooshanfekr
🌼🌼🌼🌼🌼
🌺🌺🌺🌺
🌼🌼🌼
🌺🌺
🌼
#نماز_شب_نخوانده_بود_گریه_میکرد
حجت الاسلام علی محدّث زاده درباره پدرش 🌟مرحوم حاج شیخ عبّاس قمی (ره) می گوید:
یک روز صبح پدرم برخاست و شروع به گریه کردن نمود، از او پرسیدم: چرا اشک می ریزید؟
فرمود: برای این که دیشب نماز شب نخواندم!
گفتم: پدر جان! نماز شب که مستحب است و واجب نیست، شما که ترک واجب نکرده اید و حرامی به جا نیاورده اید، چرا این طور نگرانید؟
فرمود: فرزندم! نگرانی من از این است که من چه کرده ام که باید توفیق نماز شب خواندن از من سلب شود؟
📚اصحاب امام صادق علیه السلام : ص 16.
@rooshanfekr
🌻خداوند متعال در قرآن می فرماید:
🌺«الْمالُ وَ الْبَنُونَ زینَةُ الْحَیاةِ الدُّنْیا»[1] مال و فرزند، زینت زندگی دنیاست
آینه:
🌻روزی دو شخص محترم که ساکن بمبئی بودند، حضور مرحوم حاج شیخ عباس محدث قمی می رسند و بخاطر علاقه ای که به این استاد بزرگوار داشتند اظهار تمایل می کنند هر ماه مبلغ 75 روپیه به ایشان تقدیم نمایند تا ایشان زندگی راحتی داشته باشند و بهتر به امور علمی و دینی رسیدگی کنند.
🌺اما شیخ عباس قمی از پذیرفتن آن خودداری کرده و آن را نپذیزفت و در مقابل اعتراض یکی از فرزندان خود که از این کار پدر ناراحت بود، می گوید: آرام باش، من همین مقداری را هم که الان در زندگی خرج می کنم، نمی دانم فردای قیامت چگونه جواب خداوند متعال و امام زمان سلام الله علیه را بدهم در جواب این مقدار هم معطل هستم، چگونه توقع داری که بارم را سنگین تر کنم؟ [2]
🌻[1] کهف/46
@rooshanfekr
🌟 امام زمان (عج) : این انقلاب را من نگه داشتم و نگذاشتم از بین برود.
در یکی از تشرفات مرحوم حاج شیخ حسین فاضلی ایشان فرمودند:
روزی سوالاتی در ذهنم بود در اربعین امام حسین(ع) وارد حرم حضرت معصومه(س) شدم، در موقع برگشت جلوی قبرستان شیخان قم دیدم کسی مرا از پشت صدا کرد: «حاج شیخ حسین».
برگشتم دیدم حضرت ولی عصر(عج) هستند حضرت ( ع ) در پاسخ به سوالاتی که در ذهنم بود، فرمودند:
🌕 آری این انقلاب را من نگاه داشتم و نگذاشتم از بین برود، دشمنان در بعضی شب ها با خوشحالی، دلخوش بودند که فردا صبح ایران در دست آنها است ولی من نگذاشتم.
سپس امام علیهالسلام فرمودند : اینها ( اشاره به عزاداران حضرت سیدالشهداء(ع) که در حال ورود به حرم بودند ) اکنون مورد توجه من هستند و ...
📚 منبع :
کتاب زبور نور (هزار و یک نکته از زندگانی امام مهدی عجل الله تعالی فرجه)
#مهدویت_و_انقلاب_اسلامی
#هفته_دفاع_مقدس
@rooshanfekr
انسان شناسی ۱۳۱.mp3
10.75M
#انسان_شناسی ۱۳۱
#استاد_شجاعی
#استاد_دینانی
➖ خدا را چگونه میشود دید؟
➖ صدای خدا را چطور میشود شنید؟
➖ اولین چیزی که خدا خلق کرد، چه بود؟
@rooshanfekr
#تلنگر
💎آنکه #برکت الهی را در زندگی باور کرده و بارها تجربه کرده نسبت به کار خیر حریص است و در بخشش و انفاق سخاوتمند است.
💎اگر بسختی انفاق می کنیم یعنی برکتی در زندگی تا کنون ندیده ایم و دست خداوند کریم و لطیف را در بازگرداندن خیرات مشاهده نکرده ایم؛ باید خود را ملامت کنیم؛ چراکه کوتاهی کرده ایم و هنوز عنایت پروردگار کریم را ب خود نتوانسته ایم جلب کنیم.
البته ممکن است که مومن به فقر مبتلا شود اما این فقر، مانع از سخاوت مومن نمی شود.
#رب_کریم
#برکت
@rooshanfekr
⚫️چرا لقب امام رضا (ع)انیس النفوس است؟
❤️ انیس النفوس به کسی گفته می شود که
وقتی با او صحبت میکنی با جان و دل به
تو گوش میکند و راحت با افــــراد اُنس و
اُلفت پیدا میکند لذا در زیارتنـــامه ی تمام
اهل بیت(علیه السلام)آمده که چون به زیارت رفتی
بایست و بخوان...
اما در زیارتنامه علی بن موسی الرضـا(علیه السلام) آمده که بالا سر حضرت
بنشین و بخـوان ، چرا که ایشــــان انیـس
النفوس اند و با جـــان و دل به حرفهایت
گوش میدهند...
🌟آقای مجتهدی میفرمودند: در هر کجای عالم که قلباً حضرت رضا علیهالسلام را صدا بزنید و به ناحیه مقدسه ایشان توجه کنید آن بزرگوار سریعاً نظر میکنند و این معنای حقیقی کلمه «انیس النفوس» است.
📕لاله ای از ملکوت، ج ۲، ص ۲۹۰
@rooshanfekr
💠 توصیه های 🌟امام رضا علیه السلام در خصوص نماز
💎بپرهیزید از این که در نماز سستی و تنبلی کنید و یا حدودش را ضایع کنید یا از روی دستپاچگی رکوع و سجده نماز را آن چنان بجا آورید که گویی همچون خروس منقار می زنید یا این که نماز را سبک بشمارید یا این که به جای نماز به امور دنیوی مشغول شوید و یا در غیر وقت نماز بخوانید.
🌟 رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: 💎از من نیست کسی که نمازش را سبک بشمارد. قسم به خدا بر حوض کوثر بر من نخواهد رسید.
💎ایاک أَنْ تَکسَلَ عَنْهَا أَوْ تَتَوَانَی فِیهَا أَوْ تَتَهَاوَنَ بِحَقِّهَا أَوْ تُضَیعَ حَدَّهَا وَ حُدُودَهَا أَوْ تَنْقُرَهَا نَقْرَ الدِّیک أَوْ تَسْتَخِفَّ بِهَا أَوْ تَشْتَغِلَ عَنْهَا بِشَی ءٍ مِنْ عَرَضِ الدُّنْیا أَوْ تُصَلِّی بِغَیرِ وَقْتِهَا، قال رسول الله(صلی الله علیه و آله و سلم)، لَیسَ مِنِّی مَنِ اسْتَخَفَّ بِصَلَاتِهِ لَا یَرِدُ عَلَی الْحَوْضَ لَا وَ اللَّهِ.
📚 مستدرک الوسایل، ج1، ص172.
@rooshanfekr
https://rubika.ir/joing/CIAHGHCE0URXVOBACEIWOUOXZXVKWLYU
🌟شبکه علمی بچه های مسجد در روبیکا🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠کوچه های آشتی کنون 💠
@rooshanfekr
💠 آیتالله #بهجت(ره):
از جمله شرایط #دعا، #توبه است. اگر از کرده و ناکرده توبه کنیم، دعایمان مستجاب خواهد شد. هر نقص و عیبی که هست از ناحیۀ خود ماست!
📚 بهجتالدعاء، ص۴٨
@rooshanfekr
🌟آیت الله بهجت :
💎اگر کسی طالب هدایت و معرفت خدا باشد و در طلب ، جدی و خالص باشد ، در و دیوار باذن الله ، هادی او خواهند بود .
📚جرعه ی وصال ، ص ۱۲۹
@rooshanfekr
🌟امام على عليه السلام:
💎روى خوش داشتن، بهتر از ترش روی ایثارکننده است
📚 عيون الحكم والمواعظ، ص ۵۰۴، ح ۹۲۵۱
@rooshanfekr
💠💠 علامه سید جلال الدین آشتیانی 💠💠
با تواضع و تقوا، آثار خویش را "شرح جهل" می خواند.
می فرمود :
💎" به راستی پیوسته به فکر مرگم و این باور را پیدا کرده ام که این اقدامات نشریه ای و شرح جهل ها، محصولی جز شرح خود کردن و اطفای هوای نفس ندارد.
💎اگر چیزی در قیامت قابل قبول و عرضه کردن باشد، به شرط آنکه تمام جوانب آن را اخلاص فرا گرفته باشد، همانا بی سروصدا خدمت به خلق کردن است."
📚 کتاب افلاکیان خاک نشین ، ص ۲
انتشارات شمس الشموس
@rooshanfekr
🌿 شرح حدیث جنود عقل و جهل 3️⃣ 7️⃣ | به بندگان خدا بغض داری؟!
آن قلبى كه آلوده به بغض و عداوت با بندگان خدا باشد، و با عنف و خرق با آنها رفتار كند، از #فطرت الهيه خارج، و به واسطه آلودگى به #دنيا و زخارف آن و آلودگى به #حب_نفس و خودخواهى و خودپسندى، از اصل فطرت محتجب شده است.
📚 #جنود_عقل_و_جهل ، صفحه ۳۱۹
✳️ نکته های ناب
✅ @rooshanfekr
🌟پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
💎و من حافظ على الجماعة حيثما كان مر على الصراط كالبرق الخاطف اللامع فى اول زمرة مع السابقين ؛
💎كسى كه محافظت و مداومت بر نماز جماعت كند، مانند برق سريع و درخشان همراه نخستين گروه بهشتيان از روى صراط مى گذرد.
📚ثواب الاعمال ، ص .343
@rooshanfekr
🌟 آیت الله فروغی:
💎حیرانی تو از بی خدایی توست. کسی که خدا دارد حیران نیست. شیطان انسان را حیران می کند!!!
@rooshanfekr
✅از برکات حضور امام رضا(ع) در ایران :👇
مدینه، شهر پیامبر(ص) و پایتخت علمی و معنوی جهان اسلام بود که با حضور صحابه و تابعین، جایگاه ویژهای در جهان اسلام داشت.
حضور اهلبیت(ع) در مدینه، بر جایگاه این شهر بیش از پیش افزوده بود و این شهر را به پایگاهی برای بنیهاشم تبدیل کرده بود.
مأمون، امام رضا(ع) را به طوس کشانید تا این پایگاه تشیع را تضعیف کند؛ ولی امام(ع) این تهدید را به فرصتی جدید تبدیل کرد؛ چراکه به دنبال حرکت امام رضا(ع) به ایران، بسیاری از بنیهاشم به ایران مهاجرت کردند.
به این ترتیب، نهتنها مدینه به عنوان پایگاهی به عنوان تشیع باقی ماند، بلکه ایران نیز به عنوان پایگاه جدید شیعه تقویت شد. بازتاب این هجرت پربرکت، به اطراف ایران نیز سرایت کرد؛ بهطوری که بیشتر سادات هند، رضوی هستند.
✅مأمون و دشمنی با اهلبیت(ع) :👇
برخی گمان میکنند در بین خلفای بنیعباس، مأمون رابطه بهتری با بنیهاشم داشت؛ زیرا امام رضا(ع) را به ولایتعهدی برگزید و در ظاهر، برخورد مسالمتآمیزی داشت؛ ولی مأمون در برخورد با بنیهاشم، از همه خلفای بنیعباس جدیتر بود.
او در این مسیر، دو خط قرمز را پشت سر گذاشت :
۱)پایتخت خلافت اسلامی را از بغداد که شهر عربی بود، به طوس که شهری فارسی(عجم) بود، منتقل کرد.
۲)با انتخاب امام رضا(ع) به مقام ولایتعهدی، زمینه ظاهری خروج قدرت از بنیعباس به بنیهاشم را منتقل کرد.
مأمون با این اقدامات قصد داشت از طرفی در بنیعباس قدرتنمایی کند و از طرف دیگر، بنیهاشم را کنترل کند؛ ولی در ادامه، با بهشهادترساندن امام رضا(ع) و انتقال پایتخت به بغداد، به رویه سایر خلفای بنیعباس بازگشت.
✅قبول ولایتعهدی توسط امام رضا(ع) با اجبار و تهدید مأمون :👇
آنچه که از بررسی کتب تاریخی و روایی آشکار میشود این است که مأمون گفتوگوهای متعددی را با امام رضا(ع) انجام داده بود تا برای قبول خواستهاش[قبول ولایتعهدی]، آن حضرت را قانع کند.
این اقدام از موقعی که امام(ع) در مدینه بود آغاز شد؛ چه اینکه به آن حضرت نامه مینوشت و درصدد بود که ایشان را به این امر قانع کند. البته در آن برهه موفق نشد؛ هرچند امام(ع) میدانست که دستبردار نیست.
پس از این بود که مأمون، رجاء بن ابیضحاک را فرستاد و او حضرت را بر خلاف میلش به مرو آورد.
در مرو هم بیش از دو ماه مأمون گفتوگوهایش را در این زمینه با امام(ع) ادامه داد که همراه تهدیدات تلویحی و علنی به کشتن آن حضرت بود؛ اما ایشان باز از قبول ولایتعهدی ابا میکرد.
تا اینکه به مرحلهای رسید که امام(ع) دانست امکان خودداری نیست و به همین جهت مجبور شد این مسئولیت را در حالی که اندوهگین و گریان بود قبول کند.
📚منابع :
۱)الحياة السياسية للإمام الرضا(ع) عاملی، ص۲۸۰
۲)مقالات حجت الاسلام دکتر محمدی
@rooshanfekr