هدایت شده از المرسلات
1103919.mp3
9.81M
#حتما_بشنوید
🎙 صوت کامل بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری
آقا در جلسه امروز در دو محور کلی بحث کردند. در بخش دوم درباره مسائل اخیر هسته ای فرمایشاتی را بیان کردند.
در بخش اول مسئله مهمی را خطاب به حوزه علمیه امر کردند و آن عملیاتی سازی مفاهیم و آرمانهای دینی و بهروزآوری نرم افزار حکومت اسلامی متناسب با گسترش نظام بود.
این مطالبه، مطالبه مهمی از حوزه علمیه است که در واقع یکی از جنبه های همان امر به تحقق سبک زندگی اسلامی می باشد.
ایشان فرمودند که شرط عمل به این دستور علاوه بر اسلام شناسی، نداشتن جمود و تحجر است.
انشالله حوزه این مطالبه را بخوبی انجام دهد و آن را در عداد سایر مطالبات بر زمین مانده قرار ندهد.
محسن ابراهیمی
@almorsalaat
#فائده
کدام خبرواحد حجت است؟
🔰هذا تمام الكلام في الأدلة التي أقاموها على حجية الخبر، وقد علمت دلالة بعضها وعدم دلالة البعض الآخر. والإنصاف: أن الدال منها لم يدل إلا على وجوب العمل بما يفيد الوثوق والاطمئنان بمؤداه، وهو الذي فسر به الصحيح في مصطلح القدماء، والمعيار فيه: أن يكون احتمال مخالفته للواقع بعيدا بحيث لا يعتني به العقلاء و لا يكون عندهم موجبا للتحير و التردد. (رسائل ج۱ ص۳۶۶)
📌جناب شیخ اعظم در پایان بحث از حجیت خبرواحد در کتاب رسائل چنین جمع بندی می کند که سنت و اجماع، بر حجیت خبر واحد دلالت دارند و نتیجه آنها حجیت خبرواحدی است که عندالعقلاء افاده وثوق و اطمینان کند به گونه ای که عقلا به احتمال خلاف واقع بودن آن اعتنا نمی کنند.
🌀نکته ای که وجود دارد این است که باید دید که افاده اطمینان، یک ملاک شخصی است و یا عقلایی است؟ و پاسخ این سوال بر نگاه ما در سازمان حجج و جعل امارات و مفاد ادله حجیت خبرواحد است.
@rooz_fiq
هدایت شده از المرسلات
🌹روز #پدر را به #استاد بزرگوارمان شیخ #علی_فرحانی که بر جمع کثیری از طلاب حوزه حق #حیات علمی و معنوی دارند، تبریک 💐 عرض می کنیم.
🤲انشالله خدای متعال به حق امیرالمومنین (ع) سایه ایشان را بر سر ما مستدام بدارد و شرایط استفاده بیشتر از این نعمت الهی را برای ما مهیا فرماید.
🙏از طرف همه شاگردان
@almorsalaat
تبویب کتاب «ذکری الشیعه فی احکام الشریعه» اثر شهید اول
🔰و أمّا الأقطاب فأربعة:
1️⃣أوّلها: العبادات ، وهو فعل وشبهه مشروط بالقربة، وللجهاد ونحوه غايتان، فمن حيث الامتثال المقتضي للثواب عبادة، ومن حيث الإعزاز وكفّ الضرار لا يشترط فيه التقرّب، وما اشتمل عليه باقي الأقطاب من مسمّى العبادة من هذا القبيل. وأمّا الكفّارات والنذور فمن قبيل العبادات، ودخولها في غيرها تغليباً أو تبعاً للأسباب.
2️⃣وثانيها: العقود ، وهو صيغة مشروطة باثنين - ولو تقديراً - لترتّب أثرٍ شرعي.
3️⃣وثالثها: الإيقاعات ، وهو صيغة يترتّب أثرها بواحدٍ. ويطلق على هاتين المعاملات.
4️⃣ورابعها: السياسات - وتُسمّى الأحكام بمعنى أخصّ - وهو ما لا يتوقّف على قربةٍ ولا صيغةٍ غالباً.
♻️وتقريب الحصر: أنّ الحكم إمّا أن يشترط فيه القربة أو لا، والأوّل العبادات، والثاني إمّا ذو صيغة أو لا، والثاني السياسات. والأوّل إمّا وحدانيّة أو لا، والأوّل الإيقاعات والثاني العقود.
⭕️قابل توجه است که تالیف این کتاب ناقص مانده است و فقط کتاب الصلاه را در این کتاب نوشته اند.
⭕️تقسیم مباحث فقهی از مباحث قابل توجه است. خصوصا اگر آن را تعبدی و توقیفی ندانیم و بخواهیم به گونه ای تبویب کنیم که مسائل امروزی را هم در بربگیرد. در خاطرم هست که رهبر انقلاب فرموده بودند که باید علاوه بر عبادات و معاملات، باب سیاسیات هم به فقه اضافه شود.
⭕️در این کتاب، کتاب الطهاره به صورت مستقل ذکر نشده است. بلکه در ضمن کتاب الصلاه و به عنوان یکی از مقدمات صلات بیان شده است.
⭕️در این کتاب روایاتی وجود دارد که در کتب اربعه موجود نیست و صاحب وسائل این روایات را از این کتاب نقل کرده است. این خیلی مهم است و شاهدی بر عدم انحصار روایات معتبر به کتب اربعه است.
✍محسن ابراهیمی ۹۹/۱۲/۱۱
@rooz_fiq
هدایت شده از دروس اساتید المرسلات
001-99.12.11.mp3
8.24M
#لمعه_ابراهیمی/ کتاب الصلاه/ جلسه 1/ 99.12.11 / فصل اول اعداد صلاه/ تعداد صلاه واجب
فقه روز | محسنابراهیمی
#لمعه_ابراهیمی/ کتاب الصلاه/ جلسه 1/ 99.12.11 / فصل اول اعداد صلاه/ تعداد صلاه واجب
الحمدلله به لطف الهی مباحثه کتاب الصلاه از شرح لمعه را از امروز به صورت مجازی شروع کردیم. انشالله که خداوند متعال توفیق استفاده از سفره بابرکت شهیدین اول و ثانی را نصیب ما فرماید.
صوت جلسات در کانال دروس مجازی المرسلات بارگزاری می شود.
@rooz_fiq
🌀پیام یکی از دوستان بزرگوار
🔰حاج اقا از بسیج دانشجویی علوم پزشکی گلستان خدمتتون مزاحم میشم. یه سخنرانی از شما شنیدم. درباره ی محیط تربیتی جنگ و اینکه جنگ باعث رشد سریع افراد میشه و بعد گفته بودین که از این محیط باید الگو گرفت. میخاستم ببینم امکانش هس بیشتر این موضوع رو بازش کنین؟ فاکتور های تربیتی جنگ چی بود؟ چرا اینجوری شد محیط جنگ؟ امکانش هس تو جنگ نرم همچین چیزی رو رقم زدن؟ یه سری مطالب رو از استاد فرحانی شنفتم. یه سری مطالبم از خود آقا و امام تحقیق کردم. ولی خب اولا نظام مند نیس. دوما نمیدونم چی جوری امتداد عملیاتی باید پیدا کنه تو محیط مجموعه و تشکیلاتمون.
در صوتهای زیر در اجابت امر ایشان، نکاتی را در مورد مبانی و ویژگی های محیط تربیتی جبهه از نگاه رهبر انقلاب، امام و علامه طباطبایی و همچنین امتداد آن در سایر عرصه ها عرض کردم. اگر مایل بودید بشونید و انشالله که از نظرات شما بهره مند شوم.👇👇👇👇
هدایت شده از المرسلات
#یادداشت
♨️نظام اسلامی و سرنوشت معنویت فردی
🔰محسن ابراهیمی
🔸رهبر انقلاب در ضمن پیامی که امروز ۹۹/۹/۹ به مناسبت رحلت مرحوم شهیدی دادند، چنین نوشتند: "حضور در عرصههای گوناگون انقلاب و نظام اسلامی ... ذخیرهی معنوی عظیمی است که موجب علو درجات ایشان خواهد بود انشاءالله."
🔸یکی از سوالات مهمی که با پیدایش انقلاب اسلامی در بین معتقدین به انقلاب و حکومت اسلامی بوجود آمد، نسبت بین #معنویت_فردی و حضور در عرصه های انقلاب بود.
🔸از طرفی بر اساس نگاه های متعارفی که به مسئله #عرفان و #معنویت وجود دارد، سیر و سلوک و کسب درجات معنوی، نیاز به دوری از شهرت، خلوت، کم حرفی و ... دارد؛ در حالی که رفتن در مناصب حکومت، با همه آن نگاه ها تعارض دارد. چرا که مستلزم حضور در جمع، حرف زدن و ... است.
🔸لذا برخی آن روش معنوی متعارف را انتخاب کردند و انقلاب را به سایرین سپردند و به گوشه ای پناه بردند. برخی هم بدون پاسخ به این سوال، کار انقلاب را ادامه دادند.
🔸نکته مهمی که آقا در این پیام اشاره می کنند، بیانگر نگاه ایشان در پاسخ به این سوال است. ایشان معتقدند که "حضور در عرصه های گوناگون انقلاب و نظام اسلامی، ذخیره معنوی عظیمی است که موجب علو درجات" است. بر اساس این دیدگاه نه تنها تنافی و تعارضی بین حضور در انقلاب و معنویت وجود ندارد بلکه این حضور سبب علو درجات خواهد شد.
🔸این نگاه مبتنی بر دو قاعده است: اولا اینکه ملاک در سیر و سلوک، عمل به #شریعت و #تکالیف شرعی است. ثانیا مهمترین وظیفه شرعی هر مسلمانی در عصر حاضر تلاش برای تداوم انقلاب اسلامی تا رسیدن به تمدن اسلامی است.
🔸بر اساس این دو قاعده، مشخص می شود که سیر و سلوک در عصر انقلاب اسلامی، با مدل های سابق تفاوت دارد. البته باید توجه داشت که صرف حضور در مناصب نظام اسلامی، علت تامه کمال و معنویت نیست بلکه اقتضای این مسئله را دارد و با رعایت سایر شروط به فعلیت می رسد.
🔸یکی از پرونده های مهم فکری در اندیشه استاد علی فرحانی، تبیین همین مسئله است. لذا در بیانات مختلفی، در توضیح نظام فکری #اعلام_اربعه به این موضوع پرداخته اند.
🔸در تفصیل مبانی این مطلب می توانید به موارد زیر مراجعه کنید:
📌رساله الولایه و تفسیر المیزان ذیل آیه۲۰۰ آل عمران، علامه طباطبایی
📌بیانات امام خمینی و رهبر انقلاب در مسئله شهادت و آثار معنوی جبهه و مسئله فتحالفتوح
📌بیانات استاد علی فرحانی در تحلیل مدل سلوکی شهید مطهری
📌کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن مبحث #کارخانهانسانسازی
۹۹/۹/۹
#شهادت #کلام_ولی #در_مدرسه_امام_خمینی #عرفان
@almorsalaat
فقه روز | محسنابراهیمی
#یادداشت ♨️نظام اسلامی و سرنوشت معنویت فردی 🔰محسن ابراهیمی 🔸رهبر انقلاب در ضمن پیامی که امروز ۹۹/
این یادداشت سابقا در موضوع مرتبط با تربیت اجتماعی در حکومت اسلامی نوشته شده است.