فقه روز | محسن ابراهیمی
✍️درباره فیلم «آسمان غرب»
▫️دیشب رفتیم سینما و فیلم «آسمان غرب» رو دیدیم. چند نکته از این فیلم به ذهنم رسید که عرض میکنم. البته چون بچه همرامون بود و چون فیلم صدای زیادی داشت، باید گاهی از سالن بیرون می رفتم. لذا بخش هایی از فیلم رو ندیدم و بخش هایی را صوتی شنیدم لذا قاعدتا جهاتی از فیلم رو متوجه نشده ام.
▫️این فیلم درباره حضور شهید شیرودی به عنوان یک خلبان در اوایل جنگ است. این فیلم، جنایات رژیم بعث عراق، مظلومیت و آوارگی مردم خصوصا مناطق مرزی، تصمیمات اشتباه برخی مسئولین کشوری و در نهایت غیرت زن و مرد ایرانی خصوصا شهیدانی همچون شیرودی را در مقابله با تجاوزات عراق به تصویر می کشد. علاوه بر این، برخی خصوصیات فردی مثبت از زندگی شهید شیرودی خصوصا #مردمی، #غیور و #جسوربودن در مقابل تصمیم اشتباه مافوق را به مخاطب نشان می دهد. فیلم، داستان خاص دیگری ندارد.
▫️در مورد رشادت و غیرت مرد ایرانی خصوصا در ایام دفاع مقدس هرچه گفته شود کم است. واقعا انسان وقتی خاطرات آن ایام را مرور میکند، از خودش خجالت می کشد. آنها چه بودند؟ با دست خالی و بدون آموزش خاص جنگی، اما فقط انگیزه دفاع از دین و خاک و ناموس، آنها را برآن داشت که با تمام وجود ایستادند.
▫️اگر امروز جمهوری اسلامی ایران به چنان سطحی رسیده که بر قله اقتدار و امنیت است و حداقل از جهت نظامی حرفی برای گفتن دارد، به برکت آن ایستادگی هاست. حداقل بخشهایی از ایران خصوصا در روزهای اولیه جنگ، طعم آوارگی و قتل و تجاوزهایی که امروز بر مردم غزه وارد می شود را چشیده اند. اما همان ایستادگی ها و همان مقاومت های با دست خالی سبب شد که ایران، هنوز ایران است و همان مقاومت ها و همان تجربه ها الگویی شد تا امروز مجاهدان فلسطین و یمن و لبنان، چنان جانانه بایستند و همان طور که انصارالله و حزب الله با ایستادگی، خود را اثبات کردند، حماس هم دیگر قابل انکار نیست و این جنگ اخیر آنها را قوی تر و غیر قابل انکار کرده است و در معادلات آینده، نقش مؤثرتری خواهند داشت.
▫️اما نکته ای که شاید به نحوی موضوع اصلی این فیلم بود و البته در فیلم های دیگری خصوصا مثل «دیدن این فیلم جرم است» و به نوعی در فیلم «علفزار» نیز به آن پرداخته شده بود، مسئله «رعایت قوانین ساختار و مجموعه» و «تشخیص مصلحت» است؟ اگر در مجموعه ای هستیم و مسئول فوقانی دستوری دارد و شما خلاف آن را تشخیص میدهی، چکار باید کرد؟ تا کجا باید همراهی کرد و از کجا می توان مخالفت کرد؟
▫️در این فیلم بیان می شود که بنی صدر که در آن زمان رئیس جمهور و فرمانده کل قوا بود، تصمیم دارد (البته سوال است که تصمیم شخص وی بوده یا برخی از ارتشیان؟) که فعلا با دشمن مقابله نشود تا پیشروی کنند و ما با خرید زمان، بتوانیم برای مقابله با آنها آماده شویم. در این میان برخی از ارتشیان مخالف هستند اما به نوعی همراهی می کنند اما شخصی همانند شهید شیرودی مخالف است و این مخالفت را هم عملی می کند و به تشخیص خود عمل می کند.
▫️این سوال شاید همچنان از مسائل مهمی است که باید به آن پرداخته شود و ملاک مشخصی برای آن بدست آید، شاید این همان مسئله «آتش به اختیار» است.
▫️نکته آخر اینکه، اگر آن مردان مرد در مقابل همجوم نظامی دشمن ایستادند و با حمایتِ خودِ مردم از مردم محافظت کردند، امروز در جنگ اندیشه ای هم شهید شیرودی هایی باید در مقابل تهاجم فکری و فرهنگی غرب، از مردم محافظت کنند و آن ها را تنها و بی پناه رها نکنند. شهید مطهری هایم آرزوست.....
▫️به طور کلی چنین فیلم هایی بسیار مفید و موثرند و جدای از تحلیلات فنی فیلم بازان، بر عموم مردم اثرگذارند و می تواند روحیه جهاد و ایثار و مردمی بودن را در مردم احیا کند. این فیلم ها، اشکالاتی را به برخی مسئولین نیز در ذهن مردم ایجاد می کند و شاید بتواند در پاسخگو بودن مسئولین مؤثر افتد. البته جهت الگو سازی از شهدا برای نسل جوان اقدامات بیشتری باید رخ دهد.
02.11.21
@rooz_fiq
🤔مصلحت «انتخاب» یا تاثیر «منتخب»
▫️در هر انتخابی رو رکن اساسی وجود داره که در ایجاد انگیزه لازم برای انتخاب کننده اثرگذارند:
١-انتخاب
٢-منتخَب
▫️در تلاش ها و برنامه های عمومی، معمولا چنین فرض می شود که مخاطب با اصل شرکت در انتخاب مخالف است و سعی میشود مصلحت اصل انتخاب برای او تبیین شود و در این انتخاب مصالح اصل انتخاب کردن برای انقلاب و کشور بیان میشود.
▫️اما شاید بتوان این نکته را هم در نظر گرفت که گاهی عدم مشارکت و یا علت کاهش انگیزه برای مشارکت، مسئله «منتخَب» است.
▫️ «منتخب» از دو جهت می تواند سبب بی انگیزگی شود:
1⃣از جهت منتخَبهای گذشته:
اگر شخصی هرچند مصلحت اصل انتخاب کردن را بداند، اما از انتخابهای گذشته خود تاثیری در زندگی اش احساس نکرده باشد، انتخاب خود را بی اثر می داند و انگیزه اش برای مشارکت کم می شود. این مطلب در شهرهای کوچکتر، ملموس تر است.
2⃣از جهت منتخَب فعلی:
اگر شخص، منتخب ها (کاندیداها) را نشناسد و یا افراد مورد شناخت وی رد صلاحیت شده باشند و یا اگر افراد تایید شده اند از نظر وی ناکارآمد باشند، باز هم اگر چه که شخص مصلحت انتخاب را بداند، اما سردرگمی در انتخاب گزینه، او را کم انگیزه میکند.
✅لذا باید توجه داشت که کاهش مشارکت فقط به خاطر اعتراض به نظام و یا مخالفت با نظام نیست بلکه گاهی به دلیل کاندیداهای گذشته و حال است بلکه این عامل مهم تر است. لذا باید این جهت را هم مد نظر قرار داد. کما اینکه این مطلب در انتخابات ریاست جمهوری بسیار مشهود است.
❗️در این راستا خوب است که تفاوت ادوار مختلف مجلس ها و کاندیداها برای مخاطب تبیین شود.
🔅مهمتر اینکه موثرین جامعه باید سعی کنند که زمینه حضور نخبگان را در انتخابات به عنوان کاندیدا فراهم کنند. البته دیگر زمان این پیشنهاد گذشته. ان شاء الله برای انتخابات ریاست جمهوری آتی.
٠٢.١١.٢١
@rooz_fiq
🌱#یه_سوال: شما مهمترین ثمره و تاثیر انقلاب اسلامی رو در ۴۵سال گذشته چی می دونین؟
📬لینک پاسخ👇
https://daigo.ir/secret/95372266
@rooz_fiq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرود انقلابی «الله الله»
@rooz_fiq
🔸السلام علیک یا محییالدین و یا معزّالمومنین
🔸سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سالروز غلبه نور بر ظلمت گرامی باد.
@rooz_fiq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍀بهاران خجسته باد
🌱بعضی از آهنگها هیچ وقت تکراری نمیشن. باید آنها رو بارها شنید.
@rooz_fiq
فقه روز | محسن ابراهیمی
🌱#یه_سوال: شما مهمترین ثمره و تاثیر انقلاب اسلامی رو در ۴۵سال گذشته چی می دونین؟ 📬لینک پاسخ👇 https
#پیام_شما👆👆
واقعا در روز جشن٢٢ بهمن هیچ چیزی به اندازه این پیام حال آدمو نمیگیره. واقعا چطور میتوان در روز روشن، خورشید رو انکار کرد. اگر در اوایل پیروزی انقلاب، لزوم حکومت برای اقامه دین را عملاً و منطقاً فهمیده بودیم، اما امروز عیناً میبینیم که بدون وجود حکومت دینی، اجرای دین ممکن نیست و از دین فقط باید به نماز و روزه فردی آن اکتفا کرد. البته بعید است در این سیل بنیانکن فرهنگ غربی، بدون حکومت اسلامی، چیزی از نماز و روزه هم باقی میماند.
بله، این حکومت ایده آل نیست اما یکی از مشکلات اساسی این حکومت، همین افرادی هستند که از روز اول نه تنها کمکی به انقلاب نکردن بلکه در سایه اعتباری که از همین انقلاب به دست آوردن، فقط نق زدن و کارشکنی کردن و فقط مشکلات رو دیدن.
اگر انقلاب نبود، جمکران و اربعین و اعتکاف و محرم و غدیر و حوزه های علمیه .... کجا بود؟ غیر از این است که اینها در سایه انقلاب رشد کردن؟
اگر امروز حکومت اسلامی نبود، ایستادگی در مقابل داعش و اسرائیل کجا بود؟
خوب است که یک دور منشور روحانیت رو بخوانیم و گلایه امام از مقدس مآب ها رو بخونیم.
لئن شکرتم لأزیدنّکم و إن کفرتم إن عذابی لشدید.
@rooz_fiq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹ماجرای سجده شکر رهبر انقلاب پس از شنیدن صدای انقلاب....
@rooz_fiq
🔹یه حدیث بخونیم👇
🔸عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ وَ عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ جَمِيعاً عَنِ اِبْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ:
▫️إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَوْحَى إِلَى دَاوُدَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنِ اِئْتِ عَبْدِي دَانِيَالَ فَقُلْ لَهُ إِنَّكَ عَصَيْتَنِي فَغَفَرْتُ لَكَ وَ عَصَيْتَنِي فَغَفَرْتُ لَكَ وَ عَصَيْتَنِي فَغَفَرْتُ لَكَ فَإِنْ أَنْتَ عَصَيْتَنِيَ اَلرَّابِعَةَ لَمْ أَغْفِرْ لَكَ
▫️فَأَتَاهُ دَاوُدُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقَالَ يَا دَانِيَالُ إِنَّنِي رَسُولُ اَللَّهِ إِلَيْكَ وَ هُوَ يَقُولُ لَكَ إِنَّكَ عَصَيْتَنِي فَغَفَرْتُ لَكَ وَ عَصَيْتَنِي فَغَفَرْتُ لَكَ وَ عَصَيْتَنِي فَغَفَرْتُ لَكَ فَإِنْ أَنْتَ عَصَيْتَنِيَ اَلرَّابِعَةَ لَمْ أَغْفِرْ لَكَ
▫️فَقَالَ لَهُ دَانِيَالُ قَدْ أَبْلَغْتَ يَا نَبِيَّ اَللَّهِ
▫️فَلَمَّا كَانَ فِي اَلسَّحَرِ قَامَ دَانِيَالُ فَنَاجَى رَبَّهُ فَقَالَ يَا رَبِّ إِنَّ دَاوُدَ نَبِيَّكَ أَخْبَرَنِي عَنْكَ أَنَّنِي قَدْ عَصَيْتُكَ فَغَفَرْتَ لِي وَ عَصَيْتُكَ فَغَفَرْتَ لِي وَ عَصَيْتُكَ فَغَفَرْتَ لِي وَ أَخْبَرَنِي عَنْكَ أَنَّنِي إِنْ عَصَيْتُكَ اَلرَّابِعَةَ لَمْ تَغْفِرْ لِي
♨️فَوَ عِزَّتِكَ لَئِنْ لَمْ تَعْصِمْنِي لَأَعْصِيَنَّكَ ثُمَّ لَأَعْصِيَنَّكَ ثُمَّ لَأَعْصِيَنَّكَ.
@rooz_fiq
Bal e Malaek Va Shode.mp3
6.6M
🌹شب فراره غمه.....
🌱میلاد آقا سیدالشهداء مبارک
@rooz_fiq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻خوشا به حال اون کسانی که
در زمان آسید علی بودند
@rooz_fiq
فقه روز | محسن ابراهیمی
🔻خوشا به حال اون کسانی که در زمان آسید علی بودند @rooz_fiq
بنده دو شب پیش توفیق شد که برای اولین بار بخشهایی از برنامه حسینیه معلی رو دیدم. تعریفهای زیادی در مورد این برنامه شنیدم و گاهی هم انتقاداتی.
البته شاید دیدن یک قسمت برای قضاوت کم باشد. اما به نظر میرسه که برنامه خوب و از جهات مختلفی قابل استفاده است و پیام های مفیدی را به مخاطب منتقل میکند.
در قسمتی که سهشنبه شب پخش شد، از لحظه ورود حاج علی انسانی تا وقتی که حضور داشتن و خصوصا نوع رفتار مداحان حاضر در جلسه با استاد خود، بسیار آموزنده و پرمحتوا بود. حتما جا داره که ببینین.
در قسمتی از برنامه هم که شعری از رهبری توسط گروهی از بانوان ناشنوا اجرا شد، عالی بود
@rooz_fiq
153-almizan-02.11.27.mp3
18.69M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه۱۵۳
جلد1/سوره بقره/ آیات 125 تا 129/ ادامه بحث روایی
جمعه ۰۲.۱۱.۲۷
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2
فقه روز | محسن ابراهیمی
#المیزان متن خوانی تفسیر المیزان جلسه۱۵۳ جلد1/سوره بقره/ آیات 125 تا 129/ ادامه بحث روایی جمعه ۰
علامه در متنی که در این جلسه قرائت شد، نکته ای از ارتباط بین چگونگی عبادات و مراحل عبودیت آورنده دین (پیامبر هر دین)، بیان میکنند
میفرمایند عبادات هر دینی در واقع صورتی از مراحل عبودیتی است که آن پیامبر طی کردهاند و این را بر حج و حضرت ابراهیم تطبیق میدهند. میفرمایند:
و العبادات المشروعة - على مشرعيها أفضل السلام - صور لمواقف الكملين من الأنبياء من ربهم و تماثيل تحكي عن مواردهم ومصادرهم في مسيرهم إلى مقام القرب والزلفى، كما قال تعالى: (لقد كان لكم في رسول الله أسوة حسنة) و هذا أصل.
@rooz_fiq
عجب شاگردی....
عجب استادی.....
قال امیرالمؤمنین ع: رَحِمَ اللّه ُ امرَأً عَرَفَ قَدرَهُ و لَم يَتَعَدَّ طَورَهُ.
خون دلی که لعل شد ص١۴
@rooz_fiq
همینطور که رهبری در این کتاب فرمودن، کتاب مطول و مغنی از بهترین کتابها در بلاغت و نحو است.
به نظر میرسد دو مغالطه در باب کتب درسی حوزوی رایج است:
اول اینکه گمان می شود هر کتابی که خوب است باید به عنوان کتاب درسی قرار گیرد. در حالی که اینطور نیست بلکه ملاک کتاب درسی و کتاب مفیدِ مطالعاتی متفاوت است.
دوم اینکه غرض از آموزش در حوزه، آمادگی برای اجتهاد است. لذا لزوما هر کتابی که مفید است نمیتواند کتاب درسی باشد چون شاید در مسیر اجتهاد مناسب نباشد.
لذا باید به این دو مطلب هم در کتب درسی توجه شود. شاید بر همین اساس است که ایشان در برخی بیاناتشان با درسی بودن کتاب مغنی مخالفن.
یادداشتهای زیر رو سابقا در این موضوع نوشته بودم:
eitaa.com/rooz_fiq/1074
eitaa.com/rooz_fiq/1092
eitaa.com/rooz_fiq/1123
eitaa.com/rooz_fiq/1529
@rooz_fiq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀اثر توبه عملی در عفو خداوند از گناهان گذشته
🎙رهبر انقلاب
@rooz_fiq
فقه روز | محسن ابراهیمی
🌀اثر توبه عملی در عفو خداوند از گناهان گذشته 🎙رهبر انقلاب @rooz_fiq
واقعا بیانات آقا در تفسیر احادیث خیلی شیرین و اثرگذاره.
هدایت شده از افق مبین||سید محمد هاشمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مظهر انحطاط مسلمانان و بی پناهی ضعفای امت رسول الله ...
@ofoqemobin
فقه روز | محسن ابراهیمی
مظهر انحطاط مسلمانان و بی پناهی ضعفای امت رسول الله ... @ofoqemobin
بدون تردید زنده نگهداشتن آرمان قدس و ایجاد و تقویت جبهه مقاومت و اینکه امروز مجاهدان فلسطینی توانسته اند، اساس رژیم موقت صهیونیستی را مورد تهدید قرار دهند
همه و همه از برکات جمهوری اسلامی ایران در سالهای عمر با برکت آن است
میزان بالای مشارکت در #انتخابات از مهمترین راههای استمرار این مسیر است
علاوه بر اصل حضور باید ان شاءالله نمایندگانی انتخاب شوند که این آرمان را قبول داشته و در تقویت جبهه مقاومت بکوشند
به امیدی نابودی اسرائیل
@rooz_fiq
154-almizan-02.12.04.mp3
12.56M
#المیزان
متن خوانی تفسیر المیزان
جلسه۱۵۴
جلد1/سوره بقره/ آیات ۱۳۰ تا ۱۳۴
جمعه ۰۲.۱۱.۰۴
#فقه_روز👇
https://eitaa.com/joinchat/1156972562C995b2572a2