هدایت شده از سید
🐤🐦🐧سمفونية الطيور🐧🐦🐤
مقاله "سمفونی پرندگان"، تازه ترین مقاله دکتر سید روح الله موسوی است که تلاش کرده پلی بین نگرش بیومیوزیکولوژی یا موسیقی شناسی زیستی و فلسفه موسیقی با نگرش الهیاتی برقرار نماید و با استفاده از نگرش موسیقیایی به طبیعت، به خداشناسی در حوزه اثبات ذات و صفات خداوند بپردازد.
این مقاله به زبان عربی برای استفاده دانشجویان عرب زبان بخصوص هنرجویان رشته موسیقی و دانشجویان علوم طبیعی به زودی در مجله "الطبیعة و ماورائها" به چاپ می رسد.
به «رسانهٔ روح الله» بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/2242904287Cc9ca8d6a95
معرفی کتاب📚
📗«دین شناسی» (بر اساس اندیشه های شهید مطهری) نوشته استاد خسروپناه
✨برای اهالی فکر و اندیشه، مجموعه «چلچراغ حکمت» که از سوی پژوهشگاه حکمت و اندیشه اسلامی برای آشنایی قشر جوان با اندیشههای استاد شهید مطهری چاپ شده را برای مطالعه توصیه میکنم. در این مجموعه عناوین تازه و جدید هم هست که گرد آورندگان که همگی خود خبره و متخصص در هر یک از آن عناوین هستند، از آثار شهید مطهری مطالب را با کمترین تصرف گرد آورده اند لذا طنین کلام شهید مطهری در این مجموعه هویداست.
کتاب ارزشمند «دین شناسی» از این مجموعه را اخیرا خواندم. این کتاب مباحث مهمی مانند چیستی و منشأ دین، نیاز بشر به دین، علم و دین، عقل و دین، پلورالیسم است و گرد آورنده مباحث مفید و مرتبط با این موضوعات را از آثار مختلف شهید مطهری گرد آورده است.
با این حال، به نظرم باید برنامه داشت که خود آثار شهید مطهری را جوینده حقیقت دوره کند و اگر توانست آنها را مباحثه یا تدریس کند تا مباحث استاد شهید در زمینه خودش درک و فهم گردد که به نظرم لذت بخشتر و ماندگارتر است و در کنار آن این مجموعه هم یک نگاه دوباره برای استفاده فزونتر است. اما اگر وقت و حوصله مطالعه تمام آثار استاد را ندارید و به موضوع خاصی علاقه دارید، این مجموعه برای شماست.
#شهید_مطهری
#دین_شناسی
#کلام_جدید
#فلسفه_دین
به «رسانهٔ روح الله» بپیوندید:
https://eitaa.com/rouhollah_media
کربلانامه (۱)
اگر تا به حال به کربلا نرفته ای یا اگر رفته ای، فکر می کنی آنگونه که انتظار داشتهای دلت با تو همراهی نکرده و عقدهاش باز نشده، باید با دلی آماده راهی شوی. سفر کربلا -با دل آماده- زیباترین، لذتبخشترین، پرمعنا و معنیبخشترین سفر زندگی است که انسان* باید پیش از مرگ تجربه کند، مرگی که هیچ گاه خبر نمیکند... برای آماده کردن دل، باید آن را پیش از خود راهی کربلا کنی! دل کربلا رفته، راهبلد است، کافی است به دنبالش بروی، خودش راهنمائیت میکند. اما چگونه میتوان دل را کربلایی کرد؟ کربلانامه را دنبال کن!
*گفتم انسان و نگفتم مسلمان و نگفتم دیندار و مذهبی. این نکته را توضیح خواهم داد.
سید روح الله موسوی
رسانۀ روحالله
https://eitaa.com/rouhollah_media
کربلانامه (۲)
وقتی کربلا میروی حس نمیکنی سفر خارج رفتهای. اصلا سفر کربلا سفری به خارج نیست بلکه در حقیقت سفری به داخل است، سفری به خود، اصلا نمی شود به آن «رفتن» گفت بلکه «آمدن» است: به خود آمدن، بازگشت است، بازگشتی به اصل خود، به آن خود متعالیت، به نفس مطمئنهات، به خود حسینیات.* با این حال، برای عبور از این مرزهای اعتباری، باید گذرنامه بگیری و تو برای دلت هم گذرنامهای تهیه کن! برای این کار وصیتنامهای بنویس! نترس! قرار نیست بمیری! وصیتنامه، گذرنامه دل توست تا از مرز خود متدانی یا نفس اماره یا خود یزیدیت بگذری، تا از هرچه رنگ تعلق دارد آزاد گردی! مگر نمیخواهی به محضر سَروَر آزادگان برسی؟ پس آزاد و آزاده باش تا سَروَرت حسین (ع) باشد.
*روایاتی دال بر این نکته وارد شده که منظور از نفس مطمئنه، امام حسین (ع) است. نک:
تفسیر قمی، ج۲، ص۴۲۲.
سید روح الله موسوی
رسانهٔ روح الله
https://eitaa.com/joinchat/2242904287Cc9ca8d6a95
کربلانامه ۳
«دریای نِی خشک میشود»، آیا می دانستی این جمله معنای نَجَف است؟! در حقیقت نجف ترکیب دوکلمه «نَي» و «جفَّ» بوده است*. در این ترکیب «نَي» ظاهرا نام برکه بزرگی پر از نی بوده که به «بحر نی» یا دریای نی معروف بوده و «جَفَّ» به معنای «خشک شد» میباشد. از طرف دیگر آیا می دانی نینوا نام دیگر کربلاست؟ پس مسیر نجف به کربلا مسیری از نیزار به نینواست. مسیری که باید در آن به کمال برسی و در پایانش از نای جانت نوای عشق برخیزد. اگر در ابتدا یک نای خام نتراشیدهای باید نای جانت را آماده کنی تا در نهایت، عشق در آن بدمد و نوایش در جانت بپیچد. در راهپیمایی اربعین، نهری زلال از عاشقان رو به کربلا جاریند، تو تنها نای جانت را در این نهر بیانداز، خودش به نینوا میرسد و به نوا در میآید. قلبهای این زائران که برای حسین می تپد و ضرباهنگ حسین حسین لبهایشان، نی جانت را میتراشد و نایت را آماده نالیدن میکند. اگر در نجف احوال دلت را بپرسی میبینی که مبهوت ابهت علی (ع) است اما در کربلا دوست دارد تمام دلش را چون نای با ناله خالی کند و چون ابر تمام خویش را بگرید. در نینوا بینوا نباش! با ناله سوزناک بنوا که زبان تکلم با حسین ناله است و اشک داغ ببار که حسین کشته اشکهاست.
*نك. علل الشرائع، ج۱، ص۳۱.
سید روح الله موسوی
رسانهٔ روح الله
https://eitaa.com/joinchat/2242904287Cc9ca8d6a95
یک فنجان نوشیدنی با اموات!!!
در سالهای اخیر، ورود پر رنگ کارتونها و انیمیشنهای غربی که به مسائل متافیزیکی خصوصا عالم ارواح و جهان پس از مرگ میپردازند برایم عجیب است. انیمیشن «کوکو» یکی از آنهاست که در ورای پیام اصلی آن مبنی بر اهمیت و اولویت خانواده، آکنده است از پیامهای فلسفی، کلامی و الهیاتی درباره جهان بعد از مرگ که با تصویرسازی مغلوط خود خزانهٔ خیال و پندار کودکان در این موضوع را شکل میدهد و جهان پس از مرگ را به صورت دنیایی بی خدا، اومانیستی، لیبرال، ناعادلانه و طبقاتی به نمایش می گذارد. در این فکر بودم که آیا این انیمیشن را پسرم می تواند حتی همراه با نقد و تحلیل ببیند یا نه؟! اما متوجه شدم که آن را قبلا همراه بچههای اقوام دیده است! بله عزیزان! در حالی که جامعه علمی و فلسفی ما در جامعهای که هر روز از مطالعه بیشتر فاصله میگیرد تنها بر تدوین کتب و مقالات تخصصی تمرکز نمودهاند، رسانههای جدید با جذابیت تصویری و چندرسانهای خود شاکله ذهن و فکر و عقیده فرزندان ما را شکل میدهند که این امر، لزوم بهرهگیری از استراتژیها و شیوههای جدید و متناسب همچون نگارش سناریو، تولید آثار چندرسانهای و نقد و تحلیل آن را در جهت ترویج فکر صحیح مبرم میسازد. در همین راستا تحلیل و نقد بنده بر این انیمیشن با عنوان «فلم أنميشن كوكو، قصة رحلة إلى عالم آخر» برای مخاطب عربزبان خصوصا دانشگاهیان به زودی چاپ و منتشر میشود.
سید روح الله موسوی
#انیمیشن_کوکو
#نقد_فیلم
#متافیزیک
رسانهٔ روح الله
https://eitaa.com/joinchat/2242904287Cc9ca8d6a95
هر جنبه از زندگی آقا سید مرتضی درس آموز است؛ این گوشی ساده ایرانی (ماد جی ال ایکس)، اولین و آخرین گوشی هوشمند ایشان است که سالها با آن فعالیت تبلیغی داشت، با آن در دانشگاه مجازی تدریس میکرد و پروژههای علمی و تحقیقیش را جلو میبرد و حتی در منبر یا جلسه روضهٔ اهل بیت (علیهم السلام) از آن استفاده مینمود.
از وسائل شخصی آقا سید مرتضی تنها گوشی را تحویل خانوادهشان دادم و شنیدم فرزندانش با دیدنش آن را غرق بوسه کردهاند.
اما گوشی ما محصول کجاست؟ محتویاتش چیست؟ چه اندازه با آن در راه حق و حقیقت و برای دین و میهن کار کردهایم؟ آیا روی آن را داریم تا گوشی خود و محتویات آن را به رؤیت امام عصر (عجل الله تعالی فرجه) برسانیم؟ بعد از ما چه گوشی و چه مطالبی در فضای مجازی از ما باقی خواهد ماند؟
رسانه روح الله
https://eitaa.com/joinchat/2242904287Cc9ca8d6a95
کربلانامه ۴
برای کسب آمادگی برای زیارت عتبات اگر خواستی کتابی بخوانی کافی است کتاب زندگی خودت را ورق بزنی! بالخصوص اگر خواستی به حرم امیرالمؤمنین علی علیه السلام مشرف شوی، علینامهٔ زندگیت را بخوان! همیشه هنگام بلند شدن یا علی گفتهای، همه را با «یا علی» بدرقه کردهای، غیرت و مردانگی را با علی شناختهای و عدالت و جوانمردی را در قاب او دیده ای... خودم هم وقتی نجف رفتم و در صحن امیرالمؤمنین کتاب عمرم را گشودم، صفحهای نیافتم که از علی نامی و یادی نباشد، خوب یادم هست مادربزرگ مهربانم را که نفسهای آخرش با صوت ضعیفی یا علی میگفت، آن مادربزرگ عزیز دیگرم مثنوی امیرالمؤمنین و خضر را از بر برایم میخواند، یاد مقالهای افتادم که در اوایل جوانی درباره یک حکمت علی ع نوشتم، از مباحثهای یادم آمد که حول نهج البلاغه در سرویس حوزه هر روز داشتیم و بارها از بلندی کلام مولا در شگفت می ماندم، شکل منحصر به فرد شمشیرش که بارها در کودکی نقاشیاش کرده بودم، یاد کتابی افتادم در باب قضاوتهای شگرفش که در کتابخانه پدرم بود... چقدر در ژرفای حکمتش فروماندهام و چقدر بر بلندای شجاعتش خیره شدهام و چقدر بر مظلومیتش گریسته ام و چقدر زیر سایه یتیم نوازیش نشستهام...
علی را در تمام وجودم جاری یافتم، آنچنان هیبت او در دلم افتاد که ترسیدم از هوش بروم، هرچه فکر می کنم، علی کتاب زندگی من است، بیایید و کتابم را بخوانید... هاءُم إقرءوا کتابیه! (*)
* (حاقه، ۱۹)
سید روحالله موسوی
#اربعین
#کربلا
#علی (ع)
#نجف
رسانه روح الله
https://eitaa.com/joinchat/2242904287Cc9ca8d6a95
رسانه روح الله
✋جناب حاکمیت! پدر باش، اما مقتدر! 💥حتماً شده که به عنوان پدر یا مادر فرزندتان شکایت کند که چرا اجاز
جناب مردم! جناب حاکمیت! حمله سایبری اسرائیل به لبنان و حزب الله و انفجار پیجرها یک هشدار جدی است! لطفا فریاد دانشبنیان و حکمتنهاد فرزندان تحصیلکرده خود را بشنوید، اگرچه این فریاد در هیاهوی فضای بی در و پیکر مجازی و بلبشوی رسانهای آن، صدایی ضعیف و کم سو است... با بومیسازی و تکیه بر فناوری و تولید داخلی، راههای نفوذ سخت و نرم را ببندید! دشمن بیدار و رذلتر از آن است که میپندارید. خطر در کمین است!
لطفا یک بار دیگر مقالهٔ بالا را مطالعه کنید.
رسانه روح الله
🍃مباحثه با آقا مرتضی بالای درخت بادام...🍃 🔺یکی از ابعاد شخصیتی برادر عزیزم جناب حجت الاسلام والمسلم
این نوشته را هم دوباره بخوانید... یادتان هست دو سه سال پیش از آن سوی مرزها برخی برنامههای کاربردی را از روی گوشیهایمان حذف کردند؟! با بومی سازی سختافزاری و نرم افزاری نگذاریم گوشی همراه برای ما بمب همراه باشد.