بلغ العلی بکماله
کشف الدجی بجماله
حسنت جمیع خصاله
صلوا علیه و آله
عید سعید مبعث مبارک باد
@rozaneebefarda
#بیانات_تاریخی_رهبر_معظم_انقلاب_اسلامی
مقام معظم رهبری به رسم هر ساله در روز مبعث بیانات مهمی را ایراد فرمودند که حاوی نکاتی راهبردی و راهگشا در مسائل داخلی و بینالمللی بود.
این بیانات به زودی سرخط خبرهای دنیا خواهد شد. چه بهتر که جریانهای انقلابی ناب، از هماکنون در ترویج و تحلیل این سخنان، پیشگام شوند.
@rozaneebefarda
990103_ سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب.mp3
11.9M
🎙 بشنوید | صوت کامل سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب.
۱۳۹۹/۱/۳
🔻فرهیختگان را به #روزنه دعوت فرمائید:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
💥بازنشر پرونده ویژه روزنه در خبرگزاری فارس
🔸پرونده ویژه با موضوع
« #سناریویBBC برای سوءاستفاده از بحران کرونا» در خبرگزاری فارس بازنشر شد.
متن کامل را اینجا بخوانید:👇
http://fna.ir/ewg7b2
@rozaneebefarda
19.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 #شانتاژ و جهتدهی مغرضانه شبکه ماهوارهای #تشیع_لندنی در مورد بسته شدن حرمها و وقایع پس از آن
🔸پس از شکلگیری تجمعات اعتراضی مشهد و قم؛ مسئول روابط عمومی دفتر #سیدصادق_شیرازی در کنار ضریح امام حسین علیهالسلام حاضر شد و از باز بودن درب حرم گفت و سخنانی بر زبان راند که با توجه به فضای پیش آمده در ایران و انتشار اخبار آن؛ قهرا به برانگیختن احساسات مذهبی شیعیان عراق علیه نظام اسلامی میانجامید:
https://eitaa.com/rozaneebefarda/3727
🔸پیگیری برخی شبکههای ماهوارهای وابسته به تشیع لندنی نشان میدهد که آنها نیز به تحریک عواطف مردم؛ به ویژه مردم عرب و اهالی #عراق علیه نظام اسلامی پرداختند.
🔸به طور مثال شبکه دو امام حسین که تولیداتی را به زبان عربی دارد؛ از تجمع چند ساعته و محدود معترضین؛ با تعبیرهای اغراقآمیز یاد کرده و با درز گرفتن #اقدامات_هتاکانه لیدرهای افراطی منسوب به تشیع لندنی در شکستن در یا تخریب گیتهای ورودی یا توهین به مراجع عظام تقلید؛ نیروهای خدوم انتظامی را مسبب خشونت در این اعتراضات قلمداد کرد.
🔸گفتنی است شبکه امام حسین علیهالسلام از مجموعههای ماهوارهای تشیع لندنی است که به امر مستقیم آقای سیدصادق شیرازی تأسیس شده است و توسط سایت رسمی وی نیز به مخاطبان و بازدیدکنندگان معرفی میشود. همچنین بنا بر ادعای شبکه امام حسین بخش (طبیعتا اندکی) از امور مالی آن از وجوهات مقلدین سیدصادق شیرازی تأمین میشود.
🔸این شبکه؛ در مناسبات مختلف به پخش برنامههای تفرقهانگیز میان مذاهب اسلامی میپردازد که در جای خود قابل پیگیری و البته موجب تأسف است.
@rozaneebefarda
#طب_ایرانی_اسلامی؛ از حذف مطلق تا ترویج بیرویه!
صفحه۱از۲
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸در این ایام، متاسفانه شاهد بروز یک بیماری ویروسی ناشناخته و شدیدا مسری هستیم. یکی از مباحث قابل طرح در این ایام، تحقق یا عدم تحقق طب ایرانی_اسلامی و قابلیت های احتمالی آن در پیشگیری و درمان چنین بیماری هایی است.
🔸حوزه علمیه خاستگاه طب قدیم بوده و بزرگانی چون بوعلی در حوزه اسلامی بودهاند که آثارش تا قرنها در اروپا تدریس میشد. با ظهور علوم تجربی مدرن که مرهون تحقیقات علمای مسلمان است، و همزمان با افول تمدن اسلامی، نقش حوزههای علمیه در علومی مانند طب کمرنگ شد و در دوران معاصر برخاستن ندای احیای طب ایرانی/اسلامی از دل حوزه، امری اعجابآور تلقی میشود!
🔸 در روزگار ما طب اسلامی همواره محل نزاع جدی بوده است؛ نه فقط در میان دانشمندان علوم جدید که حتی در بین مراجع عظام تقلید نیز کسانی اصل تحقق چنین طبی را انکار نموده اند و البته برخی نیز از #احیای_ضابطهمند آن دفاع نمودهاند.
🔸در هر صورت وجود روایات فراوان در این زمینه انکار پذیر نیست و برخی از مخالفان حوزوی طرح بحث طب اسلامی مانند آیت الله جوادی آملی، به وجود سیصد روایت صحیح السند معترفند، که برای تحقق دانش طب با پسوند اسلامی کافی به نظر می رسد.
🔸اختلافات علمی بر سر اصل و کارآمدی این دانش در روزهای سخت و بحرانی مقابله با #کرونا، مثل زخمی کهنه سر باز کرده و از روزهای نخست تا کنون، نسخه های متعددی از موضع طب ایرانی/اسلامی پیچیده شده است. این نسخهها گاهی مثل فلانی و بهمانی احساسی و بی منطق اما گاهی هم مثل #خیراندیش و #ضیائی منطقی و عالمانه بوده است.
در این میان اظهارنظرهای پراکنده و بعضا جنجالی برخی حوزویان ناشناخته را نیز شاهد بودهایم که موجب جنجال و هیاهوی زیادی در فضای مجازی شده است که در جای خود به شدت قابل نقد و غیرقابل دفاع مینماید.
🔸در این اوضاع پیچیده، تذکر چند نکته و بررسی چند شبهه در باب طب اسلامی، خالی از لطف نیست:
یک. طب به تمامه علمی تجربی نیست و اساسا شاید هیچ علمی نباشد مگر اینکه برای رسیدن به مقاصد خود از روش های متعدد بهره می برد. گرچه از منظر روش شناختی طب قدیم و جدید بر پایه تجربه و آزمایش بنا شده اند. صدالبته دخالت تکنولوژی و ابزار آزمایشگاهی مدرن را به عنوان مزیت نسبی طب مدرن، نمیتوان نادیده گرفت.
دو. دین و به صورت مشخص اسلام، به تمامه غیرتجربی نیست و در حقیقت صورت فرآیندی و تکاملی دارد و لذا در مسیر وصول به تمدن مورد نظر خویش، از تجربه و آزمون و خطا بهره می برد. این حقیقت نه از جهل شارع بلکه از خاصیت ذومرتبگی مخاطب شرع یعنی انسان ناشی می شود.
سه. برخی شاخههای علوم اسلامی عمدتا حاصل بررسی عالمانه چند گزاره محدود است. مثلاً عالمان اصولی از تک گزاره «لاتنقض الیقین بالشک» صدها جلد دانش تولید کرده اند که هیچ کس نمیتواند مدعی غیرعالمانه بودن آن باشد بنابراین وجود سیصد روایت صحیح السند برای تحقق طب اسلامی بسیار زیاد هم به نظر می رسد.
چهار. برخی مباحث طب، و کلیت هر علم از جمله طب، متأثر از مبانی انسان شناختی در فلسفه است. عنایت به تفاوتهای غیر قابل انکار بین فلسفه اسلامی و نوع غربی آن، به راحتی می تواند در علم طب تأثیر متمایز کننده بگذارد.
پنج. استقلال یک نوع طب از سایر انواع آن، لزوما به معنی تفاوتهای فاحش انکار کننده غیر نیست و گاهی در چند گزاره اصلی خلاصه می شود.
شش. تجربه نشان می دهد طب اسلامی در برخی موارد راهگشا و موثر بوده است.
اما پاسخ به چند شبهه:
در نقد طب اسلامی گفته میشود
_ برخی از طب اسلامی نتیجه نگرفته اند و فرایند درمان آنها به مرگ منتهی شده است.
_ بین اطبای اسلامی اختلاف نظر و اختلاف نسخه دیده می شود.
_ گاهی یک نظریه در طب اسلامی باطل و نظریه جدید جایگزین می شود.
_ در بین مدعیان طب اسلامی، کسانی یافت می شوند که صرفا دهان باز کرده اند و در اندیشه سود بیشترند.
_برخی از آنها روحیه تکفیری دارند و اساسا طب مدرن را منکر می شوند.
_ طب اسلامی قادر به درمان همه بیماریها نیست و ....
پاسخ همه شبهات را می توان در یک جمله داد:
همه اشکالات فوق، شامل طب مدرن نیز می شود!
خلاصه آنکه طب اسلامی به عنوان یک علم تجربی مستفاد از وحی، هم محقق است اما قابلیت تکامل و شیوع دارد و غفلت از آن سزاوار نیست. حداقل به عنوان #طب_مکمل میتوان بدان توجه داشت.
🔸نکته مهم آنکه اکنون این طب به جریان اجتماعی مبدل شده که دلیل آن نیز کارآمدی نسبی است لذا هرنوع مواجهه حذفی و سلبی با آن نتیجهای جز زیرزمینی شدن و ترویج بیرویه و مرجعیت یافتن افراد مجهول الهویه در بر ندارد چنانکه برخورد وزیر سابق بهداشت که با همراهی برخی متولیان حوزوی نیز صورت گرفت، نتوانست در حذف مطلق طب اسلامی کارگر افتد.
@rozaneebefarda
تذنیب👇
#طب_ایرانی_اسلامی؛ از حذف مطلق تا ترویج بیرویه!
صفحه۲از۲
برخورد هوشمندانه و البته دیرهنگام آقای #نمکی در به رسمیت شناختن این شاخه از دانش، هم بهانه را از سوءاستفاده کنندگان میگیرد و هم زمینه بهرهمندی ضابطهمند از تجارب و دستاوردهای اعجابآور و غیرقابل انکار طب ایرانی/اسلامی را در پی خواهد داشت.
ناگفته پیداست که اعتقاد یا انکار طب سنتی و اسلامی در نسبت با انقلابی گری، به خودی خود لابشرط است لذا تلاش مذبوحانه برخی بداندیشان در القای تلازم بین طرفداری از طب سنتی و انقلابیگری، اتهامی واهی است.
چنانکه انکار دستوری و فرمالیته برخی فضلای اصول دان که از قضا در رجال و حدیث از سطح نازلی از دانش برخوردارند، نیز نارسا و نچسب و مصداق اظهارنظر بدون علم است که مورد نهی صریح اهل بیت علیهم السلام واقع شده است.
باتوجه به رخدادهای سالهای اخیر به نظر می رسد #حذف_مطلق #طب_ایرانی_اسلامی، نه امکان پذیر است و نه #معقول.
کما اینکه #ترویج_بی_رویه و غیر ضابطهمند آن نیز نه قابل دفاع است و نه عاقلانه. چه اینکه ممکن است موجب سواستفاده و بدنامی و آبروریزی شود.
با این وجود #پیشنهاد میشود حوزه مقدسه قم برای ایجاد انضباط و برنامهریزی برای تعالی و بالندگی و مدیریت این شاخه از دانش که ریشه در تاریخ حوزه علمیه دارد، به ایجاد مرکز مستقل حوزوی #طب_ایرانی_اسلامی مبادرت ورزد و همه اقدامات حوزویان فعال در طب اسلامی را زیرنظر بگیرد.
@rozaneebefarda
هر دم به گوشم میرسد،
آوای بانگ قافله...
کاروان حسینی به راه افتاده است
حسینیان جا نمانند....
فدای لب تشنه ات یاحسین
@rozaneebefarda
انا لله و انا الیه راجعون
عالم ربانی و مجاهد موحد، یار دیرین امام و رهبری حجت الاسلام والمسلمین احمد منتظری، سحرگاه اول فروردین 99، بر اثر کهولت سن به دیار باقی شتافت.
شیخ احمد در دهه چهل و پنجاه از اعضای بیت امام و از مقسمین شهریه ایشان بود و به همین دلیل سالها رنج #تبعید به جان خرید.
@rozaneebefarda
#آمریکاییهای_کیتدزد و ادعای #کمک_به_ایرانیان!
رئیسجمهور و وزیر خارجه آمریکا با مخفی کردن چهره اهریمنی خود در زیر پوشش نوعدوستی، به دروغ ادعای آمادگی برای کمک به ایرانیان در مقابله با کرونا را در حالی مطرح کردهاند که همزمان برای درمان بیماران پرشمار و روزافزون خود گرفتار #دزدی_بزرگ شده و به ایتالیای بیچاره دستبرد زدهاند!
بخش عجیب داستان اما نحوه موضعگیری سست و انفعالی رئیسجمهور و وزیر خارجه ایران است که در این وانفسا، هنوز هم با زبان #التماس، به دنبال رفع تحریمها توسط آمریکای آدمکش هستند!
واقعا حضرات یک لحظه با خود فکر نمیکنند که آمریکا با چه منطقی باید تحریم را بردارد؟ مگر نه اینکه آنان برای اعمال فشار حداکثری بر ملت ایران و با هدف قتل عام ایرانیان دست به تحریمهای ظالمانه زدهاند؟
خب حالا این جانی بالفطره چرا باید از سیاست ثابت خود دست بردارد؟
شاید حضرات در عالم خیالات شان به این فکر کنند که مثلا با ایجاد فشار بینالمللی بتوانند آمریکا را به برداشتن تحریم مجبور سازند. این هم توهمی بیش نیست؛ آمریکا درست در پیش چشم جهانیان به اینهمه کشور مستقل لشکرکشی کرده، مردم را قتل عام و به نوامیس و سرمایههای ملی آنان تعرض کرده، سردار عزیزمان را به عنوان یک شخصیت محبوب بینالمللی، #ترور کرده و به آب خوردن از #برجام که شما آن را حصن حصین میپنداشتید خارج شده و برخلاف توهمات تان که امضای کری را تضمین میدانستید، صدها بار ایران را تحریم کرده است.
اکنون شما آب در هاون کوفتن تان چه نتیجهای دارد جز ارسال پالس #ضعف و زمینهسازی برای #سازشکاری و #تحمیل #برجامهاینافرجامجدید؟!
بهتر است برای یکبار هم که شده، آموزههای تقلیدی و پوسیده دیپلماسی التماسی را کنار گذارده از رهبر حکیم و الهی مان درس موضعگیری در مقابل خصم خونخوار را بیاموزید؛ آنجا که فرمود از دشمنی که متهم به انتشار ویروس #کروناست کمک نمیگیریم چون به او اعتماد نداریم.
@rozaneebefarda
ماجرای واسپاری صلاحیت تصویب #احکام_ثانویه و تشخیص ضرورت به مجلس توسط امام خمینی و مقایسه آن با ماجرای مقابله با #کرونا
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بعد از تشکیل ستاد مقابله با کرونا با محوریت وزارت بهداشت، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها از این ستاد حمایت کرده و در مواردی با استفاده از ادبیات دینی به پشتیبانی از آنان پرداختهاند.
نظر به اهمیت موضوع و عدم تبیین آن در محافل علمی (خصوصا حوزوی) مراجعه به #سیره_امام در موارد مشابه ممکن است راهگشا باشد.
هرچند مراجعه به #حافظه_تاریخی به معنای پذیرش عینیت در تطبیق نیست و طبعا هر زمانهای شرایط خاص خود را دارد اما مرور برخی رخدادها نشان میهد که سیره سیاسی رهبر معظم انقلاب اسلامی، ریشه در سیره امام دارد.
در موضوع مورد اشاره، امام خمینی در مهرماه 60 و بنا به ضرورتهای آن ایام، صلاحیت تصویب احکام ثانویه را با شرایط خاص، به نمایندگان سپرد و این از معدود مواردی است که یک نهاد به ظاهر عرفی، در مصدر تعیین مصداق حکم شرعی قرار میگیرد.برای تکمیل بحث، یادداشت ذیل را بخوانید.
پ.ن: تصویر مربوط به کتاب رازهای دهه شصت صفار هرندی است.
@rozaneebefarda
روزنه
ماجرای واسپاری صلاحیت تصویب #احکام_ثانویه و تشخیص ضرورت به مجلس توسط امام خمینی و مقایسه آن با ماجرا
ماجرای واسپاری صلاحیت تصویب #احکام_ثانویه و تشخیص ضرورت به مجلس توسط امام خمینی و مقایسه آن با ماجرای مقابله با #کرونا
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بعد از تشکیل ستاد مقابله با کرونا با محوریت وزارت بهداشت، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها از این ستاد حمایت کرده و در مواردی با استفاده از ادبیات دینی به پشتیبانی از آنان پرداختهاند.
نظر به اهمیت موضوع و عدم تبیین آن در محافل علمی (خصوصا حوزوی) مراجعه به #سیره_امام در موارد مشابه ممکن است راهگشا باشد.
هرچند مراجعه به #حافظه_تاریخی به معنای پذیرش عینیت در تطبیق نیست و طبعا هر زمانهای شرایط خاص خود را دارد اما مرور برخی رخدادها نشان میهد که سیره سیاسی رهبر معظم انقلاب اسلامی، ریشه در سیره امام دارد.
در موضوع مورد اشاره، امام خمینی در مهرماه 60 و بنا به ضرورتهای آن ایام، صلاحیت تصویب احکام ثانویه را با شرایط خاص، به نمایندگان سپرد و این از معدود مواردی است که یک نهاد به ظاهر عرفی، در مصدر تعیین مصداق حکم شرعی قرار میگیرد.
احتمال تصمیم نادرست یا اتخاذ روشهای غیرقابل دفاع در اجرای تصمیمات درست نیز در این فرض کاملا محتمل و پذیرفته شده است. چه اینکه امام خمینی بعد از تصویب قانون واگذاری زمین در مجلس، این تصمیم را برخلاف ضرورت تشخیص دادند و به مخالفت با آن پرداختند.
جالب آنکه مخالفت و انتقاد از این روال حکمرانی نیز محدود به دوران معاصر نیست و برخی اعضای سرشناس #جامعه_مدرسین و بعضی از مراجع عظام قم، از منظر دفاع از #احکام_اولیه، به مخالفت با روند تصویب احکام ثانویه و تشخیص موضوع توسط نمایندگان مجلس که نوعاً تخصصی در امور فقهی و دینی نداشتند، پرداختند. البته ارتقای سطح بصیرت و اندماج تشکیلاتی حوزه و نظام در دوران ما موجب شده که انتقادات احتمالی، هرگز به سطح رسانهها و تریبونهای عمومی کشیده نشود.
در بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب اسلامی، از تعطیلی حرمهای مطهر و نمازهای جمعه به عنوان اتفاقی بیسابقه در تاریخ یاد شد و نسبت به عدم مطلوبیت آن تصریح شد اما در عین حال #تشخیص_ستاد_مقابله_با_کرونا به عنوان عامل این تصمیم و حد وسط آن، #مصلحت عنوان گردید.
@rozaneebefarda